Van der Vaart ziet naast Ajax nog een transferoptie voor Van de Beek

Dinsdag, 23 november 2021 om 21:22Mart van Mourik • Laatste update: 22:14

Rafael van der Vaart denkt dat het voor Donny van de Beek beter is als hij vertrekt bij Manchester United. De analyticus ziet dat de kwaliteiten van de middenvelder niet optimaal benut worden bij the Red Devils en dat hij er goed aan zou doen naar Duitsland of Ajax te vertrekken. United won dinsdagavond het Champions League-duel met Villarreal en plaatste zich daarmee voor de knock-outfase van het miljardenbal. Van de Beek kreeg een basisplek van interim-manager Michael Carrick, maar hij slaagde er niet in zijn stempel op de wedstrijd te drukken en werd na ruim een uur spelen naar de kant gehaald ten faveure van Bruno Fernandes.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door janssen)

Dat was in Oranje ook al toch? Ook totaal onzichtbaar meestal al scoorde hij wel een keer onverwachts

23 november 2021 om 20:30

Roep ik hier al 3 jaar, was bij Ajax al regelmatig volledig onzichtbaar. Zit hem echt in zijn positionering, heeft geen idee waar hij moet lopen. Zowel aanvallend als verdedigend doet hij maar wat , en soms loopt hij dan tegen een bal aan. Maar goed van een bepaalde groep hier , mag je dat absoluut niet zeggen.

23 november 2021 om 20:35

In die tijd mocht je dat niet zeggen, want was een fantastische speler.. Nu heb ik dat ook met Blind. Heeft absoluut kwaliteiten, maar speelt toch ook zeer regelmatig, met name in Oranje, waanzinnig slechte potten..

23 november 2021 om 20:38

Romario was ook vaak volledig onzichtbaar. Donny heeft in de CL voor Ajax regelmatig belangrijke doelpunten gemaakt en geen van die doelpunten waren toevallig, maar kwamen voort uit dat hij heel goed weet waar hij moet lopen. Hij is idd geen speler die je team beter maakt, maar in een yeam dat op de helft vd tegenstander speelt, bezorgt hij jewel 10 goals en 10 assists per jaar.

23 november 2021 om 20:44

Romario was een spits die ongeveer +1000 doelpunten heeft gemaakt , die was positioneel waanzinnig. Doe mij een plezier en stop deze waardeloze vergelijking.

23 november 2021 om 20:48

Dat hij regelmatig belangrijke doelpunten in de CL maakte valt anders ook heel erg mee. Iedereen lijkt vergeten te zijn dat hij tot de wedstrijden tegen Juventus nog bekend stond als de man die elke CL wedstrijd grote kansen miste. Toen kreeg hij een keer een mislukt schot van Ziyech voor zijn voeten die hij scoorde en uit bij Spurs scoorde hij en nu is het opeens de man die altijd belangrijke goals scoorde.

23 november 2021 om 21:07

Jaja vorige week hoorde ik je niet roepen, altijd grappig hoe mensen hier hun gram proberen te halen, terwijl als het tegendeel blijkt hoor je ze niet.

23 november 2021 om 21:11

Wil alleen maar zeggen dat grote delen vd wedstrijd onzichtbaar zijn, niet betekend dat je geen waarde voor het team kan hebben. Tadic speelt ook niet altijd goed, maar loopt wel 1 op 1 met goals/assists. Zonder de goals van Donny had Ajax destijds niet de 1/2 finale CL gehaald. En dat team haalde een veel hoger niveau dan dit povere ManU.

24 november 2021 om 00:11

Ik snap niet wat iedereen van Donny verwacht. Hij is geen speler die eindeloos assisten geeft, of iemand die 3 man passeert. Ook kan je niet van hem verwachten dat hij constant goals maakt. Wat zijn sterke punt is balans terugbrengen in een elftal. Gaten dichtlopen, tegenstanders vastzetten door positioneel druk te zetten. Betrokken zijn bij voorassisten. Zo nu en dan betrokken zijn bij aanval en zelfs goals maken. Het is geen sterspeler, maar als hij wekelijks speelt, is hij de beste. Waarom denk je dat Ajax zover kwam in de CL toentertijd? Omdat hij alle gaten dichtliep en ook de bal op de juiste moment naar voren passt en snelheid in het spel hield. In het hedendaagse voetbal verwacht iedereen liefst met 3 Mbappes, 3 Neymars en 3 Messi's te spelen. Maar wie knapt vuil werk op dan? Wie zorgt voor juiste veldbezetting bij omschakeling? Wie rent tot de 95e minuut? Komop man wees reeel. Niemand kan de CL met alleen sterspelers of spelers die altijd een 9 halen. Ook bij PSG zie je dat ze zwak zijn wanneer ze geen bal hebben. Ook dat is kwaliteit. Spelers die goed zijn zonder bal. Die bepaalt uiteindelijk wat de derde man kan doen of wat de spits qua ruimte krijgt.

24 november 2021 om 08:52

Baradona, hoe gaat het met Noa Lang ? Laatste 8 wedstrijdjes, 0 doelpunten en slechts 2 assistjes. Is ook maar magertjes he. Ik zie dat ie in de CL inmiddels na 13 wedstrijden op 1 doelpuntje staat en 1 assist. Hopelijk kan hij daar vanavond verandering in brengen, want het begint wel genant te worden.

24 november 2021 om 09:06

Weer zo'n typisch geval van ik hoor iets en ik praat iemand na maar ik heb geen idee waar ik het eigenlijk over heb, maar het klinkt wel goed.

Donny heeft bij United moeite maar ga niet zeggen dat die jongen bij Ajax niet wist waar die moest lopen. Als je zo vaak scoort weet je dus wel waar je moet lopen, bovendien heeft die gast niet de hele jeugd doorlopen en het 1e gehaald door als een m*** maar wat te doen op het middenveld. Als jij je master hebt afgerond heb je ook wel iets van kennis en kunde opgestoken of niet?

23 november 2021 om 22:55

Ligt aan het systeem dat er bij United en Oranje wordt gespeeld. Een speler past soms beter bij een bepaald systeem . Een scout zou daar ook op moeten letten

24 november 2021 om 11:35

Klopt, maar als jij als speler alleen kunt renderen in een bepaald systeem, dan ben je als speler dus niet "geweldig". Dan ben je relatief beperkt in mijn optiek. Dan kun je ook niet spreken van een topspeler.

Overigens is dat niet erg hoor, maar het was wel zo dat velen deden voorkomen alsof Donny een topper was. Dat is hij simpelweg niet. Niks mis mee verder. Wel lastig voor hemzelf. Als hij rendeert in het Ajax systeem, dan kan hij dus bij weinig clubs terecht.

Het zou anders zijn als hij dermate goed was dat je voor hem je systeem zou aanpassen, maar dat is hij simpelweg niet. En dan ga je het ook niet zomaar redden in het buitenland.

Nadat Donny een aantal succesvol was met wat doelpuntjes, is hij totaal vergeten hoe te voetballen en loopt hij enkel nog maar als een doldwaze kip zonder kop vooruit. Voelt voor mij soms een beetje als een E-tje die zich enkel maar doodstaart op doelpuntjes. Hij kan best aardig voetballen, maar moet dat weer in zichzelf zien terug te vinden. Overigens niet op Man Utd niveau, dat is echt boven wat hij kan.

23 november 2021 om 20:19

ManU niveau? Ik zit die wedstrijd tegen Villareal te kijken, en dat niveau ligt zo verschrikkelijk laag. Donny is een teamspeler, maar ManU is geen team. Een verzameling individuen zonder plan, idee of tactiek. Donny speelt inderdaad slecht, maar wie speelt daar wel goed dan? Alleen de Gea. En Ronaldo scoort af en toe. Dit ManU speelt als een camping-elftal.

23 november 2021 om 22:42

Ik weet niet wat ik hiervan moet denken want ben fan van Donny vind hem echt een complete speler en United hanteert zeker een topniveau maar wat ik elke wedstrijd zie is dat hij gewoon niet word aangespeeld en elke bal word overgeslagen. Als je karakter toont dan eis je gewoon die bal zonodig scheld je iedereen uit totdat ze je die bal geven maar hij staat daar als een weerloze knurft erbij dat valt me echt zwaar tegen.

23 november 2021 om 20:20

Donny heeft altijd t probleem gehad dat ie verdedigend nooit helemaal fijn gepositioneerd stond. Vandaar heeft t ook even geduurd voordat hij een vaste basisplek bij Ajax kreeg. Maar als je hem goed benut is t een speler die je aanvalsspel echt wel vooruit helpt. Maar je moet geen gaten achter m laten vallen dan houdt t op. Club en spel past niet goed bij m

In het hele elftal zit geen voetbal en geen teamspel, geen enkele speler haalt in de 1e helft een normaal niveau.

Hij heeft gelijk. Voetballen is Donny echt niet bijzonder even eerlijk mensen. Der zitten in de topklasse of derde divisie een veel betere 10 rond die 10x beter dan Donny kan ballen eerlijk ?

23 november 2021 om 20:25

Neem er nog eentje

23 november 2021 om 20:34

Hahaha ben je serieus? Dan snap jij voetbal niet denk ik man echt. Bijna elke zaalvoetballen heeft meer techniek in zijn kleine teen dan wat donny ooit gehad heeft.

23 november 2021 om 20:40

Ooit wel eens een zaalvoetballer zien scoren in de CL? Manmanman.

23 november 2021 om 20:45

Nee maar als je me niet snapt dan weet ik t ook niet.

23 november 2021 om 21:13

Zaalvoetbal heeft net zoveel met topvoetbal te maken als korfbal. Domme vergelijking.

23 november 2021 om 23:40

Net als de vergelijking met Romario ;-)

23 november 2021 om 23:57

Techniek is dus slechts een aspect van voetbal, maar veel groter dan bij zaalvoetbal. Totaal scheve vergelijking. Voetbal is ook fysieke gesteldheid, loopvermogen, duelkracht, gevoel voor positie, spelintelligentie en inzicht en het belangrijkste: gochme. Het punt wat je wil maken slaat dus nergens op.

23 november 2021 om 20:31

Het is wel de vraag wat je van de 10 verwacht. Verwacht menigmaal die creatief is en het spel maakt, dan heb je niets aan hem. Heb je veel creativiteit in je team en zoek je een 10 die in de 16 komt en een goal kan maken dan kun j hem wel gebruiken. Maar ook daar is hij geen echte top in.

23 november 2021 om 20:34

Ligt er aan wat je zoekt. Hij is geen 10 met een formidabele trap die spelers weg kan sturen of een die altijd gevaarlijk op doel schiet. Als je een 10 bent zoals Klaassen of Donny kun je niet bij iedere club terecht en moet je nog meer kijken of het spel bij je kwaliteiten past. Een 10 als Sneijder vd vaart Bruno fernandes slagen bij elk team wel, die hebben specifieke kwaliteiten en die komen bij binna elke club tot hun recht

23 november 2021 om 21:49

Ik hoop dat je begrijpt dat in het voetbal alles relatief is. Donny zou in de lagere klasses iedereen zoek spelen. Zelfs een Blind met zijn draaicirkel van een John Deere trekker is veel sneller dan iemand uit de topklasse

Simpele waterdragen die Donny. Een type Klaasen die technische beter is, maar een stuk minder strijd en pit heeft in z'n spel. Gewoon een domme keuze gemaakt. Wie gaan er nou naar een club waar de 2 beste spelers op jouw positie spelen? Totaal geen medelijden met hem toen hij op bank moest zitten. Ze moeten hem zsm verkopen.

23 november 2021 om 20:31

98 vd 100 spelers zijn simpele waterdragers. Donny is verre van geniaal, maar kan op elk niveau en tegen elke tegenstander scoren en beslissend zijn. Maar ManU is zo tenenkrommend slecht. Iedereen voetbalt uit stilstand. Dan heb je weinig aan een bewegende 10.

Vdvaart is luie man als speler, maar ook als analist. Afgelopen weekend ging er niks zonder Donny en was hij de beste op het veld. Vdvaart moet eens stoppen met populistische uitspraken en frikandellen en meer analyse werk doen

23 november 2021 om 21:09

Tuurlijk, 45 goede minuten tegen het pispaaltje van de PL is blijkbaar opeens de maatstaf voor Donny's niveau? En dan uitgerekend jij beticht mensen van "populistische uitspraken".... oh ironie: in het kwadraat.

Het is datgene dat ik al jaren roep, maar ik heb er geen verstand van en ben tegen Ajax. Zonder gekheid, Donny is niet creatief is gevaarlijk in de 16 maar is als voetballer vrij beperkt.

Vd Beek is een hele zwakke voetballer. Na zijn wissel ging Utd opeens voetballen. Geen toeval. De man heeft simpelweg geen enkel wapen. Geen snelheid, geen fysiek, geen actie en geen spelintelligentie. Absoluut ongeschikt voor de PL.

Niet weer terug naar Ajax. Is een heel afhankelijke speler, terwijl je bij Ajax spelers moet zoeken die op het middenveld wel creatief en zelf iets kunnen creëren.

Pijnlijk was het voor Donny, dat Bruno binnen 5 minuten vaker de bal kreeg dan Donny in 66 min...

Vd Beek is gewoon door de mand gevallen op een hoger nivo, helemaal geen schande dat overkomt veel voetballers.

Man U met Donny voetbalde 66 minuten uiterst zwak. Dan komt Fernández erin en loopt het meteen als een trein. Dat is geen toeval. Als centrale middenvelder moet je bepalend zijn.

24 november 2021 om 08:51

Dat hangt ook van het systeem af. Bij Ajax zat (zit) de creativiteit vooral op de flanken waardoor er van hem daar vooral verwacht werd bij te sluiten en in de 16 belangrijk te zijn. Bij veel ploegen wordt er op het gebied van creativiteit meer verwacht, en dan heb je heel weinig aan hem.

Als je met Donny speelt moet je wel spelers op het middenveld erbij zetten die de opbouw verzorgen of verbindingsspelers, want Donny is vooral goed in de laatste fase. In aanvallend opzicht kan hij met zijn loopacties en 1 touch voetbal wel wat extra's brengen, maar het is geen spelmaker of iemand die rust brengt op het middenveld. Wel een speler die het spel simpel houdt en met 1 keer raken het spel versneld. Zet Bruno achter hem en dan komt hij ook beter tot zijn recht, al lijkt het verstandiger om een club te vinden waar hij beter tot zijn recht komt.

Wat heeft Ajax aan vd beek als ze klaassen en berghuis en ook nog kudus rond hebben lopen. Die kosten ook allemaal geld. Man man waarom kappen ze nou eens met spelers naar Ajax te praten voor posities die al 3 dubbel bezet zijn.

23 november 2021 om 23:39

Zou Klaasen zo voor Donny inruilen. Dat zal wellicht te maken hebben met persoonlijke voorkeur. Vind vdb een betere versie van Klaassen

24 november 2021 om 08:53

Dat vind ik dan weer niet. Ik vind Klaassen ook veel meer een leider dan dat Donny dat ooit geweest is. Klaassen ging ook bij Ajax de deur uit als de aanvoerder van het team. Donny heeft geprofiteerd van veel goede voetballers om hem heen.

Misschien is dit wel de ideale 10 voor Feyenoord zou proberen hem te huren

24 november 2021 om 08:54

Volgens mij doet Til het daar toch aardig. (als ik in ieder geval naar zijn doelpunten kijk).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4839
3.Chelsea4730
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller188
M. GreenwoodAanvaller185
David de GeaKeeper220
J. SanchoAanvaller171
M. RashfordAanvaller134
A. MartialAanvaller81
D. HendersonKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

74 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 8 1 0 0
2020/2021 Manchester United 19 1 1 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
Laatste voetbalnieuws

ESPN onthult pijnlijke interne conclusies bij Man United over Van de Beek

Donny van de Beek speelde zaterdag tegen Aston Villa (2-2) zijn vijftigste wedstrijd voor Manchester United. The Red Devils stonden middels een tweet stil bij deze mijlpaal, iets dat de nodige...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 24 januari
Manchester City is dicht bij de komst van Julián Álvarez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren