Man die Payet bekogelde met flesje doet zijn verhaal vanuit de rechtbank

Dinsdag, 23 november 2021 om 14:31Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 17:18

De supporter van Olympique Lyon die zondag een flesje water naar het hoofd van Dimitri Payet gooide, heeft via zijn advocaat zijn kant van het verhaal gedaan. De man bleek geen lid te zijn van een supportersgroep en geen seizoenkaarthouder. Ook was hij niet bekend bij de politie. De man werd zondagavond meteen gearresteerd, toen hij in de wedstrijd tussen Lyon en Olympique Marseille na vijf minuten spelen met een vol flesje water het hoofd van Payet raakte. De officier van justitie heeft een gevangenisstraf van zes maanden geëist en een stadionverbod voor de komende vijf jaar.

Le Parisien meldt dat de supporter maandag in voorlopige politiehechtenis is geplaatst en is doorverwezen naar de openbaar aanklager voor zijn vonnis. Deze diende dinsdag in de rechtbank in Lyon. "Hij betreurt het ten zeerste, voor iedereen", verklaart advocaat Me Metaxa namens diens cliënt. "Voor de club, de speler en het publiek. Hij is een terneergeslagen man. Hij is bekend met alle feiten. Hij is geen lid van supportersgroep Bad Gones. Hij is een klassieke fan van vroeger. Hij gaat al twintig jaar naar het stadion, zo'n vijftien keer per jaar. Er is nooit een incident geweest. Hij volgde de opmars van de club richting de Ligue 1 en de kampioenschappen."

Volgens de raadsman was zijn cliënt zich niet meteen bewust van de ernst van zijn actie en was het niet zijn bedoeling om de middenvelder van Olympique Marseille te raken. "Toen hij zag dat het onrustig werd op de tribune, pakte hij een flesje water. Tussen het in de richting van de speler gooien en het raken ervan, zit een nuance. Hij geeft zichzelf de schuld." Het strafblad van de cliënt zou een vermelding bevatten voor het stelen van goederen, zo'n tien jaar geleden. De supporter is afkomstig uit Vaulx-en-Velin, een buitenwijk in Lyon, en werkt in de schoonmaaksector.

Me Metaxa plaatste dinsdag in de rechtbank de vraag waarom er geen netten hingen rond het veld. "Waarom zijn die niet geplaatst? Hoe kunnen supporters met flessen op de tribune komen?", vroeg de raadsman zich af. Payet heeft ondertussen een aanklacht ingediend tegen de man. De middenvelder van Marseille verklaarde maandag bij de politie dat hij nog steeds in shock was. "Ik kon de wedstrijd echt niet hervatten. Ik ben nog steeds ontdaan. Ik ben bang om in de toekomst nog vaker corners te moeten nemen als we een uitwedstrijd spelen", luidde de verklaring van Fransman bij de Franse autoriteiten.

De wedstrijd tussen Lyon en Marseille in de Ligue 1 werd zondagavond gestaakt nadat Payet in de vierde minuut een corner wilde nemen. De aanvoerder van Marseille kreeg een vol flesje water tegen zijn hoofd gegooid en lag vervolgens met pijn op het gras. Scheidsrechter Ruddy Buquet besloot de wedstrijd stil te leggen. Een kleine twee uur later werd besloten om het duel niet te hervatten. De spelers van Marseille weigerden verder te spelen. Lyon moet minstens één thuiswedstrijd zonder publiek spelen. De disciplinaire commissie van de Ligue 1 onderzoekt in hoeverre de club schuldig is aan het incident van zondagavond en verwacht op woensdag 8 december met een uitspraak te komen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door sirius)

Als het echt zo is dat het een "lone wolf" is, lijkt me dat heel lastig voor club als bond. Kan je een club straffen voor 1 gek? En nee, er is natuurlijk wel meer gebeurd de afgelopen maanden uiteraard, maar bedoel even in dit geval. 1 gek in een stadion kan je per definitie niet voorkomen. Als dat dan vaker gebeurt, zie ik helaas netten als enige oplossing

23 november 2021 om 14:43

Dat is in Nederland ook een verklaring waarom het nog steeds een probleem is, veel van de mensen die opgepakt worden zijn ‘first offenders’ en/of niet gelieerd aan een (supporters)groep. Zo is bijvoorbeeld een groot gedeelte van de mensen die opgepakt werden na NEC - Vitesse, niet direct aan NEC te linken middels een seizoenskaart en/of clubkaart.

23 november 2021 om 15:09

Dat is zeker wel een probleem als het een first offender is. Het is zeker niet goed wat hij heeft gedaan. Maar dan heeft hij wel de rest van zijn leven last van 1 fout. Aan de andere kant, het had ook erger kunnen uit pakken voor deze speler en had de speler voor de rest van zijn leven last gehad

23 november 2021 om 14:43

Kun je een club wel straffen voor 20 gekken? Het is altijd lastig aangezien hooligans niet uit dienst van de club handelen, maar uit dienst van zichzelf en hun groep. Een club kan nog zo vaak oproepen aan die groepen het niet te doen, maar luisteren doen ze toch niet. Ik denk sowieso dat men eens om de tafel moet gaan zitten om tot andere oplossingen te komen, want clubs straffen heeft weinig zin. Daar hebben dergelijke gasten maling aan.

23 november 2021 om 14:44

Gewoon 25.000 boete geven. Dan denken die debielen voortaan wel na voordat ze een flesje gooien. Maar hij zal er wel weer goedkoop vanaf komen.

23 november 2021 om 14:53

Schijnbaar is hij in Frankrijk zelfs uitgenodigd om op de nationale televisie zijn verhaal te doen omdat we het allemaal prachtig vinden.

23 november 2021 om 14:55

Probleem is dat dit soort dingen niet gedaan worden door zorgvuldig nadenken, het gebeurt in de kolkende chaos van een opgehitst publiek, dan doen mensen rare dingen die ze rationeel nooit zouden doen. Natuurlijk kan je allerlei maatregelen treffen om het publiek af te koelen, maar clubs zitten er dubbel in - ze willen ook graag fanatiek publiek want dat zorgt voor de sfeer.

23 november 2021 om 14:58

Hangover, ik mag hopen dat dit niet tot stand kwam door zorgvuldig nadenken nee. Ik snap jouw uitleg niet helemaal. Geen weldenkend mens gooit gericht een vol flesje water op iemand, laat staan iemand die ze niet eens kennen. Ongeacht de omgeving

23 november 2021 om 15:55

Mijn punt is dat juist die omgeving dit mogelijk maakt. In de chaotische omstandigheden op de tribune ben je al snel niet zo weldenkend meer. Het zou niet zo moeten zijn, maar het is wel zo. Ander probleem is dat als er vijfhonderd man met rommel gooien, maar alleen de ene pechvogel die toevallig raak gooide wordt (extreem zwaar) bestraft, dat is niet echt een zinvolle aanpak.

23 november 2021 om 16:19

Dat je op zo'n moment niet weldenkend bent vind ik onzin. Heb vaak zat in zulke scenario's gezeten, zowel in het stadion als elders, en zo'n actie is nooit in mijn gedachten rondgegaan, laat staat dat ik het ook nog eens zou uitvoeren.
Je hebt het over (theoretisch) 500 man dat met rommel gooit, maar dan raad ik je aan het filmpje te bekijken. Letterlijk het enige dat ook maar in de buurt van het veld komt is dat ene flesje water.
Niks pech aan, gewoon bewust iemand willen verwonden en daar moet hij terecht voor bestraft worden

Ook wel een kleinzerige reactie van payet. Ik ben nog steeds in shock en ik durf geen corners meer te nemen bij uitwedstrijden. Overigens keur ik dingen richting spelers gooien niet goed, maar hij doet net of hij een hele aanslag heeft moeten verwerken

23 november 2021 om 14:45

Nou het is niet de eerste keer dat hij slachtoffer is van dit soort idioten. En vergeet niet, een vol flesje water van veraf op je hoofd kan echt goed hard aankomen. Als die op een gevaarlijke plek terecht komt op je hoofd, moet je niet gek op staan kijken als je er blijvend letsel aan overhoudt.

23 november 2021 om 16:25

Ik wil niks goedpraten en keur het gooien van wat voor voorwerp dan ook af ongeacht speler of club natuurlijk. Ik moet echter wel zeggen dat Payet wel een speler is die de “haat” van supporters wel echt over zichzelf af roept. Bij Nice gooide ook iemand iets naar Payet, wat hij gelijk teruggooide en de chaos die daaruit is ontstaan is algemeen wel bekend.

23 november 2021 om 18:19

Probeert het dus wel goed te praten.

23 november 2021 om 18:54

Dus daarom mag je iets naar zijn hoofd goien, want hij heeft de haat factor. Fijn dat jij het goedpraat, ikzelf vind het dieptriest dat je bewust iets naar iemand gooit met de bedoeling hem te bezeren.

23 november 2021 om 21:47

Wat hij gelijk teruggooide? Hij werd al een tijdje bekogeld tijdens die wedstrijd hoor. Niet alsof er 1 dingetje gegooid werd en hij die direct terug gooide. Daarnaast vind ik je argument er eentje in de categorie ‘ze hadden netten op moeten hangen’.
Alsof het de schuld van iemand anders is dat zijn gegooide flesje Payet raakte.

23 november 2021 om 14:46

Nou wellicht een beetje tikkeltje overdreven (al kan je niet voor hem beslissen hoe hij zich moet voelen), maar zo'n flesje water kan natuurlijk wel hard aankomen. En wellicht gaat het meer om de schok. Nu is het een flesje water, was is het de volgende keer?

23 november 2021 om 14:46

Ook wel een kortzichtige reactie van kieftenbeld. Nu is het een flesje, volgende keer vuurwerk of een stalen voorwerp. Ik zou ook niet lekker bij die cornervlag staan hoor.

23 november 2021 om 14:47

Ik vraag me oprecht af hoe hard een halve kilo aankomt op je hoofd van zo'n afstand. Lijkt me wel pijnlijk maar lastig in te schatten.

23 november 2021 om 15:00

Prettig is anders. 3x wrijven en de pijn is weg. Kom op zeg, deze reacties over hoe hard een flesje water aan kan komen en "mogelijk blijvend letsel". Ik bedoel... ieder voorwerp wat gegooid wordt, wat dan ook, is schandalig... Maar die voetballers die bij een flesje, aansteker of zelfs een plastic bekertje stervend naar de grond gaan... Er zit nogal een verschil tussen "iets voelen" en "pijn" hebben.

23 november 2021 om 15:28

Of iets wel of niet hard aankomt, daar kan je natuurlijk niks over zeggen. Iets met natuurkundige wetten.

23 november 2021 om 16:01

heb het filmpje echt 10x gedraaid en gepauzeerd en weer hervat, maar vraag me echt waar af of het flesje echt Payet wel raakt. Bedoel natuurlijk dat ik het zeker niet goed praat maar spelers zijn hedendaags zo bezig met toneel spelen als ze geraakt worden en kaarten aansmeren etc. Dat als je de beelden ziet dat je zelfs nog gaat twijfelen of die uberhaupt geraakt is door het flesjes of meer schrikt door het water dat hij op zich krijgt.

Je ziet in het filmpje dat het flesje (als het hem raakt) maar terecht komt op zijn rug/schouder en het water er al uitkomt voordat het hem raakt en dat hij naar zijn oor grijpt alsof die een draai van zijn moeder heeft gehad.

Ik weet het niet, keur het niet goed en het moet goed bestraft worden (je zou ook denken als je meer dan 20 jaar al naar wedstrijden gaat, dat je je niet laat meeslepen door de chaos maar goed, dat terzijde)

Maar vraag me echt af of ook de Uefa niet wat moet gaan doen aan al dat toneel spelen. Spelers die vallen met de hand of hun knieeen en gezicht terwijl ze op de tenen zijn geraakt. met alle camera's en de var moet dat toch ook gewoon kunnen? Bedoel, zo'n jongen als Anthony en Hummels is toch het perfecte voorbeeld? in plaats van Hummels rood geven (keur de sliding niet goed want die was lomp) maar het toneel van Anthony verdiende ook wel zeker goed geel.

maar ale, laten we hopen dat aan beide een einde komt, het toneel en de publieks frustraties.

23 november 2021 om 14:49

Zo'n flesje water kan best aankomen als een aanslag hoor. Had je die 'ontploffing' bij Barca niet gezien? 1 flesje haalde zo 4 a 5 spelers neer

23 november 2021 om 15:01

"the day Barca was destroyed by a plastic bottle." Hoe verrassend dat uitgerekend Neymar en Suarez die "ontploffing" bijna fataal werd.

23 november 2021 om 15:17

@arsen(e)al: eerst en vooral, het is schandalig dat er met iets gegooid wordt naar spelers en het is terecht dat Payet (en Marseille) dit aanklagen. En dat de wedstrijd niet werd hervat. En dat Lyon de volgende wedstrijd zonder publiek moet spelen

Maar in deze betrof het blijkbaar een open flesje water.na dat hij geraakt werd zie je Payet eerst wegwandelen, dan enkele kerenkijken naar door wat hij geraakt werd en pas nadat hij zag dat het flesje water was, stort hij voor dood neer ter aarde. Iets zegt me dat er ook enige 'simulatie' aan de kant van Payet bij was

23 november 2021 om 14:53

Een (plastic) waterflesje klinkt natuurlijk als iets nietigs, maar als dat flesje vol is, is het vanaf een bepaalde hoogte natuurlijk een projectiel. Hoe meer snelheid er in de val van dat flesje komt, des te meer het gewicht toeneemt tijdens 'impact'. Dan kan zo'n flesje ineens aardig wat schade aanrichten.

23 november 2021 om 14:53

Mag ik dan ook een volle fles naar jou hoofd gooien, dan ben heel benieuwd of je dit ook gaat zeggen.

23 november 2021 om 15:48

Hahaha, precies mijn gedachten. Denk dat ie niet meer opstaat.

23 november 2021 om 16:39

Zelf wel eens meegemaakt, dat iemand een nietmachine vanaf de 2e verdieping van een klaslokaal naar buiten gooide, die kwam terecht op het hoofd van een klasgenoot destijds. Die nietmachine was niet zwaar, het was gewoon zo een kleine maar die jongen had er wel een lichte hersenschudding aan overgehouden en een gat in zijn hoofd. Nu is een flesje water minder hard maar wel zwaarder, plus de dop is bijna net hard met randen.

23 november 2021 om 18:26

Als hij dit niet zegt komt de dader er weer met een milde straf vanaf. Laat hem maar flink overdrijven om de straf op te drijven. Meer dan prima reactie van m.

23 november 2021 om 19:08

Kleinzerige reactie zegt tie… kijken of jij anders piept als je een 3/4 volle fles met water op volle vaart tegen je harses krijgt 🤡

23 november 2021 om 21:49

Kan me daar best iets bij voorstellen. Vanuit het niets een flesje op je kop. Dat komt echt als een schok. Is geen bierdouche zeg maar. Kun je zelfs best een aanslag noemen.

Tja. Die advocaat doet gewoon zn werk. Maar ik vind het toch altijd wat vreemde uitspraken 'tussen het gooien naar een speler en het raken zit een nuance'. Dat is zeker waar, maar wat mij betreft wel een heeel kleine nuance. Want als je het in de richting van gooit, neem je toch het risico om de speler te raken. 'hij geeft zichzelf de schuld'. Volledig terecht ook. Dat de club geen netten op hangt of supporters met flesjes toe laat, maakt nog niet dat het niet jouw schuld is dat je een fles tegen een speler aan gooit. Sowieso eigenlijk treurig dat het blijkbaar niet eens meer kan om supporters met flesjes water op de tribunes te laten.

23 november 2021 om 14:47

Het valt mij vooral op dat supporters zich aanzienlijk slechter zijn gaan gedragen sinds er weer publiek mocht komen. Schijnbaar moet er een jaar aan frustratie extra uit, want het valt wel op.

23 november 2021 om 14:52

Dat gevoel had ik ook na de 1e keer dat publiek na lange tijd weer mocht. Toen was er ook ophef dat er zoveel incidenten waren, zelfs met beperkt aantal toeschouwers. Ik weet niet of dit gevalletje recency bias is, maar het is wel opvallend

23 november 2021 om 16:48

Ik denk dat politie en politiek het na afloop van de rellen in Rotterdam goed duiden. Er is een groep actief die gelegenheden, zoals vreedzame protesten of wedstrijden aangrijpt om te gaan rellen. En die zijn er altijd wel geweest, maar ik denk dat dat is wat opvalt en wellicht ook meer is. Een paar jaar geleden bij studentenprotesten op het maliveld had je ook zo'n groep, toen anarchisten. Nu lijkt een meer gemengd gezelfschap waarbij links en rechts elkaar hebben gevonden. Ergens is het namelijk wel wat raar om de stereotyp extreem links in één groep met de prinsenvlag te zien. Dat heeft niks meer te maken met je standpunt over de politiek.

23 november 2021 om 22:01

Ik heb sowieso niets met de terminologie 'links' en 'rechts'. Naar mijn mening de grootste reden waarom een oppositie al jaren niet meer werkt hier in Nederland en dat we inmiddels van het ene politieke schandaal in het andere belanden (even buiten corona om). Een feitelijk falend kabinet word continu herkozen omdat de aandacht uitgaat naar de verdeling in de politiek in plaats van de enorme ravage die de politiek al een decennium veroorzaakt. Het word alleen verbloemd door onze manier van leven en rijkdom. Helaas is het met dergelijke protesten niet anders. De aandacht gaat niet uit naar de boodschap van het protest, maar naar de relschoppers. Het is jammer dat de media in dat opzicht z'n rol ook al tijden niet meer juist invult.

23 november 2021 om 14:48

Ja eigenlijk zegt hij dus gewoon dat zijn cliënt zo onderontwikkeld is dat hij niet op een tribune kan zitten als je flesjes mee de tribune op mag nemen en er geen netten hangen. Nou dan heb je het ver geschopt als mens in het leven

23 november 2021 om 15:53

@ewoud: Het is een andere uitleg voor: "ik had het niet zo bedoeld". Ik vraag mij af wat het doel van het gooien van een flesje was als je niet de intentie had iemand te raken. Was het een opwelling en dacht hij er niet bij na? Reageerde zijn lichaam los van zijn geest? In ieder geval zou hij zich voor ieder ander doel dan de persoon raken eens neurologisch moeten testen.

Voor degene die een issue er van maken dat het maar een flesje was of dat een flesje pijn kan doen. Daar gaat het niet om. Payet is daar aan het werk en jij bent maar het publiek. Laat die man zijn werk doen en blijf in je rol als toeschouwer. Niemand mag fysiek aangevallen worden of vuil naar zich toe geslingerd krijgen. Maakt niets uit of het een muntje, flesje, bier of wat dan ook is.

23 november 2021 om 16:05

Zelfs geen bud (medi)wiet..? Daar kan Payet geen buil aan vallen en kan hem misschien helpen zijn angststoornis te overwinnen zodat hij weer corners durft te nemen.. 🤕

23 november 2021 om 17:00

Hahaha. Zolang het een nieuwe joint is. Vanwege corona mag je absoluut niet meer delen

24 november 2021 om 09:01

Jointjes delen is zooo 2019 en dreigt door corona in de vergetelheid te geraken..😲

wauw, een dagjesmens die het voor het hele stadion verpest....

23 november 2021 om 14:58

Er staat letterlijk in de tekst: 'hij is geen lid van supportersgroep Bad Gones. Hij is een klassieke fan van vroeger. Hij gaat al twintig jaar naar het stadion, zo'n vijftien keer per jaar.'

Hoezo, dagjesmens???

23 november 2021 om 16:10

Je zou zeggen dat hij beter een seizoenskaart kan aanschaffen, dat lijkt mij goedkoper dan 15x een losse kaart en die anders 4x kan hij het uitlenen..

23 november 2021 om 17:24

Dan moet hij wel de mogelijkheid hebben om in 1 keer die uitgave te doen, of een jaar zijn losse kaartjes sparen en dus niet gaan om daarna elke keer een seizoenskaart te kunnen halen. Als ik zo lees wat zijn achtergrond is, vraag ik me af of hij die financiële planningskunsten bezit.

ja de man moet gestraft worden, maar die verklaring van payet vind ik wel een beetje overtrokken, ik weet niet of ik ooit nog een corner durf te nemen in een uitwedstrijd kom op man, het was een flesje water en ja het zal vast even pijn hebben gedaan en je zal vast wat geschrokken zijn maar het was geen moordaanslag en je heb er geen blijvend letsel aan overgehouden, er zijn genoeg voorbeelden van keepers waarbij vuurwerk vlak naast ze ontploft, die hoor je dit toch ook niet zeggen.

23 november 2021 om 14:48

Die hoor je wel degelijk klagen, oa door het beruchte staafincident (waar een ijzeren staaf werd gegooid naar een keeper) werden juist overal netten opgehangen.

23 november 2021 om 14:54

het staaf incident dat was in 1988? nog recente voorbeelden, zelfs die keeper van az die aangevallen werd op het veld heeft nooit gezegd ik weet niet of ik nog durf te keepen bij een uitwedstrijd. En een ijzeren staaf naar iemand gooien of een plastic flesje water daar zit wel een licht verschil in. maar het zal wel aan mij liggen.

23 november 2021 om 15:01

Juweel, wel klein verschil in aannemelijk tussen een veldbestormer die uitgerekend jou een schop wil geven en een voorwerp dat op je wordt gegooid als je naast het publiek staat.

"hij geeft zichzelf de schuld" Pfoe, gelukkig zeg! Wie anders? Moeilijke jeugd zeker. Een gefrusteerde kwal is dit, hoort niet in een voetbalstadion thuis. Als ik van een viaduct stenen ga gooien, dan is er als het goed is ook geen nuance tussen het gooien en raken van een auto.

23 november 2021 om 17:22

Nou ja, als je op een viaduct stenen gaat gooien staat er niet een heel stadion om je heen in het zelfde shirtje als wat jij aan hebt terwijl de bestuurders van de auto's een andere aan hebben. Ik denk namelijk als ik zijn reactie zo lees en zijn achtergrond, dat hij zich nogal heeft mee laten voeren in een sfeer en daarom zoiets idioots uit haalt. Daarom is het ook goed dat hij zijn eigen schuld erkent en zijn straf onder ogen komt.

Tsja zo gaat dat, zelfs brave huisvaders worden opgezweept als je ze in een kolkende massa opgehitste supporters zet, en dan doe je impulsief allerlei dingen die je normaal niet zou doen. En eenmaal weer afgekoeld thuis is het een heel ander persoon. Maar ja het is een ontzettend moeilijk evenwicht om vol te houden - iedereen wil in principe een fanatiek publiek vol passie op de tribunes zien, maar zo'n publiek dat zich kan beheersen en geen rare acties uithaalt is bijna onmogelijk.

23 november 2021 om 15:59

Laten we even eerlijk zijn. Het zijn mensen met ietwat geestelijke issues die de lijn van fanatiek naar agressief passeren. En die zijn wellicht in de minderheid, maar zitten er vervolgens wel constant tussen.

Ik ben echt geen voorstander van netten en denk dat het de beleving oprecht bederft. Maar ik zie geen andere oplossing. Het gebeurt namelijk constant dat er iets naar voetballers toegeworpen wordt.

Oké, schandalig. Die man moet gestraft worden. Er moet onderzocht worden hoe die man überhaupt aan een flesje komt en uiteraard zijn er consequenties voor Lyon als club. Terecht! Maar.. Shock? In de toekomst bang om corners te nemen? Met pijn naar de grond? "ik kon de wedstrijden echt niet hervatten." We hebben het over een flesje water... Doe eens normaal man..

23 november 2021 om 15:12

Tis maar een flesje?? Volgende keer is het een blikje zeg je dan ook waar hebben wij het over.
Er hoort gewoon niet gegooid te worden

23 november 2021 om 15:24

Dat zeg ik toch ook. Er hoort absoluut niet gegooid te worden. Wat het een volgende keer kan zijn anders dan een flesje, daar gaat mijn reactie ook niet over. Je ziet mij overigens ook nergens zeggen "waar hebben we het over". Ik zeg juist dat het schandalig is. Maar goed...over zijn reactie: "tis maar een flesje". Ja inderdaad, het is maar een flesje. Jij raakt in shock van een flesje water? Zoveel pijn dat je een wedstrijd niet kan hervatten? Oké......?

23 november 2021 om 15:57

Je laatste 2 zinnen klonken namelijk anders zoals jij het zegt😁

23 november 2021 om 15:16

ja payet staat sowieso in frankrijk bekend als een enorme jankerd

Niet lopen huilen nou en naar excuses zoeken, deze man gewoon een stadion verbod geven voor het leven en een boete.
Kom niet aan ik hoor niet bij de harde kern en ben al supporter zo'n 20 jaar bullshit.

Oké, dit mag natuurlijk absoluut niet maar laten we niet net doen alsof Payet is neergeschoten ik vind de reacties nogal overdreven van zowel hem als de ploeg zelf, de wedstrijd 2 uur lang stilleggen om daarna niet door te gaan?
Payet die slachtoffer speelt? Ik bedoel kijk het filmpje, loopt weg met z'n hand aan zijn oor en kijkt even een paar keer waarmee hij geraakt is om daarna pas te gaan liggen.

Ik praat niks goed, maar mijn god wat is dit overdreven.

23 november 2021 om 16:20

Hoe kun je dat nou zeggen?
Het flesje werd snoeihard naar zijn hoofd gegooid!
Payet zag natuurlijk naar de klap nog iets in zijn ooghoek dus hij dacht al waarschijnlijk aan vuurwerk. Daarom liep hij nog even verder weg.

23 november 2021 om 16:26

Nou als ik zie hoe hij ligt te rollen weet ik niet zeker of hij überhaupt nog iets zag, ik denk dat z'n ogen uit zijn hoofd gegooid waren.

Zo te lezen is dit zo'n basis-kader type als hij in de schoonmaaksector werkt. Die basis-kader types flikken dit soort nonsens wel vaker, kijk maar naar al die supporters die hier in NL en daar in Frankrijk lopen te klooien.

23 november 2021 om 19:15

Nee met jou reactie laat jij zien dat jou niveau wel torenhoog is. Ik vind jou reactie nog dommer dan het flesje gooien trieste reactie zeg

Goed dat hij is gepakt, stadionverbod geven en dus voor altijd weg blijven bij voetbalwedstrijden. Beetje jammer dat er dan zo'n droeftoeterige reactie van Payet komt, maar dat staat natuurlijk los van de schuldigheid van de gooier.

23 november 2021 om 19:13

Wat is er nu precies zo erg aan een flesje gooien??? Voetbal is een sport met emotie en waarbij mensen soms emotioneel reageren vuurwerk of iets scherps en hard zoals een aansteker of muntjes begrijp ik nog maar een PLASTIC flesje gevuld met water cmon

23 november 2021 om 19:54

Je moet gewoon helemaal niets op het veld gooien. Punt.

Sorry maar wat een kinderachtige reactie zeg.. man krijgt een flesje water op ze hoofd en doet alsof die met ern .50 is geschoten. Ik zeg hiermee niet dat het oke is. Maar ik vraag me af wat er gebeurd was als hij net als luis figo een varkenskop naar hem toe kreeg gesmeten.. ik denk day payet dan met een brancard van het veld af moest 😂

Zoals ik al eens eerder beschreef...ik heb ook wel eens iets tegen mijn kop gekregen...van flesjes water tot stenen en geloof me...dat was puur de show trekken wat hier gebeurde. Het flesje trof hem niet eens vol op zijn kop. En om dan als stervende idioot neer te gaan...sterk overdreven en slecht geacteerd. Ik keur dat gegooi niet goed maar je zo aanstellen al helemaal niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Nantes291
12.Angers26-1
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
M. CaqueretMiddenvelder200
Bruno GuimarãesMiddenvelder190
Lucas PaquetáMiddenvelder197
Anthony LopesKeeper190
K. Toko EkambiAanvaller175
J. BoatengVerdediger150
Thiago MendesMiddenvelder141
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

38 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Girondins de Bordeaux hoopt Thierry Henry aan te stellen als nieuwe trainer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren