Guus Hiddink blijft actief en neemt functie van Frank de Boer over

Dinsdag, 23 november 2021 om 14:53 • Laatste update: 15:38

Guus Hiddink wordt de nieuwe voorzitter van de vakvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV). De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal besloot twee maanden geleden definitief te stoppen als trainer. Hiddink neemt de rol over van Frank de Boer, die afgelopen zomer na het EK stopte als bondscoach en toen ook zijn functie bij de CBV neerlegde.

“Ik ben verheugd dat ik mijn in alle jaren opgebouwde kennis en ervaring in kan zetten voor jonge talentvolle trainers/coaches”, zegt Hiddink op de website van de vereniging CBV. “Mede hiermee hoop ik mijn steentje bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van ons mooie vak van trainer/coach.” De oud-trainer komt in een mooie rij namen te staan. Eerdere voorzitters van de CBV waren de huidige bondscoach Louis van Gaal, Leo Beenhakker, Foppe de Haan, Han Berger, Ronald Koeman en De Boer.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ook de CBV is content met de benoeming van Hiddink. "Guus Hiddink heeft Nederland mede op de voetbalkaart gezet, een wereldburger die overal successen heeft gehad als trainer/coach en de vakvereniging is er trots op dat Guus zijn ervaring gaat delen met het huidige trainerscorps", luidt de reactie van de vereniging Coaches Betaald Voetbal. Met de benoeming van Hiddink, die zich de zevende voorzitter in het bestaan van de vereniging mag noemen, komt het huidige bestuur van de CBV uit zeven leden te bestaan. De oud-trainer werkte tijdens zijn carrière in de afgelopen veertig jaar voor onder meer PSV, Real Madrid, het Nederlands elftal, Zuid-Korea, Australië, Rusland en Chelsea.

Hiddink maakte twee maanden geleden bekend een punt achter zijn trainerscarrière te zetten. De 74-jarige oud-coach was het laatst actief als technisch directeur en bondscoach van Curaçao, maar verraste presentator Johnny de Mol in het praatprogramma HLF8 met de boodschap dat hij had besloten om die functie te verlaten. De boodschap van Hiddink zorgde voor verbazing bij De Mol, die nog eens vroeg aan Hiddink of ‘het klaar is’. De oefenmeester antwoordde daar bevestigend op. Op de vraag of Hiddink nog een ‘Dick Advocaatje’ gaat doen, ‘ergens in een ver land’, volgde een 'nee'.Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door cas1)

Hahaha is dat een functie ja? En Frank de Boer was de vorige voorzitter? Mooi voor Guus iig. Benieuwd hoeveel uren werk erin zo'n functie zit.

23 november 2021 om 15:21

Ik weet niet wanneer jij Guus voor het laatst hebt horen spreken, maar die klinkt best verstrooid.

Hopelijk stopt hij ook met de opmerkingen over vroeger.
Hij begint dan altijd met de zin; ik wil niet overkomen als iemand die begint met verhalen uit de oude draaidoos en vervolgens begint hij over verhalen uit de oude draaidoos.
Gelukkig heeft hij eindelijk door, na zijn niet zo netjes handelen mbt de bondscoach van Curacoa, dat geen enkele club nog op hem wacht, niet als trainer en zelf niet als klankbord, praatpaal of whatever.
Gewoon een nietszeggende functie voor een oude man. Dat heeft hij wel verdiend.
Psv zou ook een kleedkamer of zo naar hem kunnen noemen

23 november 2021 om 15:24

Valt wel mee dat nietszeggend denk ik. Frank en Ronald gingen hem voor. Maar klaagt zijn partner niet? Hij heeft een vriendin. Apart dat ze niet gewoon lekker in een warm land willen gaan zitten en heerlijk niets doen, behalve zonnen, lezen, wandelen, eten etc.

23 november 2021 om 15:55

Ze wil hem juist zoveel mogelijk buiten de deur hebben.
Tenminste als hij nog steeds dezelfde heeft als een paar jaar geleden

23 november 2021 om 16:00

ik had hem altijd hoog zitten, Totdat hij besloot om bondscoach van Curacoa te worden, terwijl de bondscoach die ze hadden geweldig had gepresteerd (Nog noot was Curacoa zover gekomen) EN ze hadden nog geen regeling met hem afgesproken.
Hiddink zei dat de regeling tussen beide partijen hem te lang duurde=, hij zette het herenakkoord overboord en ging gewoon aan de slag. Bah, Wat mij betreft onvergeeflijk
Het is dat Corona roet in het eten voor hem gooide en dat Kluivert het team verder begeleidde, want Hiddink kon niet
Ik vind dit zooooooooo laag bij de grond, maar dat is mijn maatstaf. Niet iedereen hoeft dezelfde normen te hanteren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

107 fans
Coach, 75 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Chelsea heeft besloten om een officieel bod op Matthijs de Ligt uit te brengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren