Ronald Koeman krijgt nu juist steun uit spelersgroep Barcelona

Dinsdag, 23 november 2021 om 13:58Jordi Tomasowa • Laatste update: 17:28

Jordi Alba is Ronald Koeman dankbaar voor zijn werk bij Barcelona, zo vertelt hij op de persconferentie in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Benfica. Óscar Mingueza zei vorige week dat het vertrouwen vanuit de spelersgroep in Koeman volledig verdwenen was. Alba benadrukt echter dat Koeman in zijn ogen niet eerder ontslagen had hoeven worden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door rdeboer)
23 november 2021 om 14:22

Klopt. Barã§a moet gewoon deze avond winnen, zeker als je weet dat Benfica tegen het uitgeschakelde Kiev op de laatste speeldag speelt en wij naar Bayern moeten.

Haha die spelersgroep van Barca is echt gestoord, ze hebben teveel macht na mijn mening

Lekker op tijd ook, heeft Koeman trouwens zijn 12 mil al ontvangen of gaat Barca dat ook jaren uitstellen zoals ze de laatste paar jaren hebben gedaan? Volgens mij moet Ajax ook nogsteeds delen van Frenkie's transfergeld ontvangen.

23 november 2021 om 14:23@maxh96

Ik weet niet of je bekend bent met financiã«n, maar zulke grote bedragen worden altijd in termijnen betaald. Zolang Barcelona haar schuldeisers betaalt is er geen probleem.

Edit : Heb het over de transfersom van Frenkie ter verduidelijking (leek niet zo duidelijk in mijn reactie)

23 november 2021 om 14:38Maxh96

" heeft Koeman trouwens zijn 12 mil al ontvangen of gaat Barca dat ook jaren uitstellen zoals ze de laatste paar jaren hebben gedaan? Volgens mij moet Ajax ook nogsteeds delen van Frenkie's transfergeld ontvangen."

En dit vraag je omdat je de boekhouder of account bent van Ronald en Ajax? Jaarafsluiting voor Koeman? Grap

Volgens mij dreigt nog een rechtzaak, omdat beide partijen niet eens zijn over afkoopsom. Althans laatste wat ik over had gelezen.Wauw dit is echt wel heel veel nietszeggende bullshit van Jordi Alba.

Ik verwacht geen wonderen tov Koeman, maar laten we Xavi een kans geven.

23 november 2021 om 14:40

Wat moet hij dan zeggen?

Je weet hoe eenvoudig veel journalisten zijn. Hopen dat zij primeur kan hebben en vragen iedere speler dit soort vrgen.

23 november 2021 om 17:59

Het wordt een 50/50 wedstrijd tegen benfica net zoals alle andere wedstrijden.

Zelf geen liefhebber van de persoon Xavi al onderken ik zijn voetbal kwaliteiten niet. Het zou mij in ieder geval wel boeiend lijken om te zien wat er gebeurt met zijn persoon wanneer er vanavond wordt verloren van Benfica (en we dus Barca gaan zien spelen in de Europa League) en hij verder in de competitie ook gelijkwaardige uitslagen behaald als Koeman. Het lijkt mij zeer interessant.

23 november 2021 om 14:42

Als ze Europa League gaan spelen komt dat grotendeels door de wedstrijden die onder Koeman zijn verloren, en dus zal Xavi daar niet op worden afgerekend in Spanje en wereldwijd. Hier natuurlijk wel, maar goed, dat sentiment is nu wel duidelijk. In de competitie begon hij wederom met een gigantische achterstand opgebouwd onder Koeman, maar als hij dit seizoen bijvoorbeeld net zulke dramatische resultaten haalt als Koeman post Messi, dan zal Xavi natuurlijk ook wel bekritiseerd worden, alhoewel hij bij de fans uiteraard veel meer krediet heeft als Koeman. Maar uiteindelijk heeft oneindig krediet, zelfs Xavi niet. Maar idd, wordt wel een interessant jaar voor Barca.

23 november 2021 om 15:11

@Der Bomberr, ben je bekend met het feit dat Koemand Barcs naar de 1e CL heeft geschoten? Je Koeman-haat slaat een beetje door namelijk.

De achterstand onder Koeman valt ook nog wel redelijk mee, 5 gelijke spelen en 3 nederlagen.

23 november 2021 om 15:27

Valt wel mee? Wtf hahah Barca mag nooit 5 keer gelijk spelen en 3 keer verliezen zo vroeg in het seizoen. Vooral niet tegen clubs als Cadiz en Granada.

23 november 2021 om 15:50

Koeman haat zegt ie 🤦 Leuk en aardig die CL, maar als iemand je nou serieus moet gaan uitleggen dat Xavi een vele malen groter clubicoon is voor Barcelona fans zowel in Catalonië als wereldwijd dan is het treurig met je gesteld. De achterstand onder Koeman valt niet mee, 8e of 9e plek, dat jij dat probeert te bagatelliseren zegt genoeg over door wat voor brilletje je kijkt, vandaar je gezeur over Koeman hAaT. 5 gelijkspel en 3 nederlagen is letterlijk al 19 punten misgelopen...in Oktober, valt wel mee zegt ie 🤭

Hierbij VZ ze weten het ook wel, eerst schijven ze dat de spelers groep koeman een trap na gegeven te hebben nu het omgekeerde wereld en steunen geven.🤔 hebben ze bij VZ misschien de informatie van Valentijn Driessen gehad

Er moet iemand zijn die het opneemt voor de ploeg in verval en vanavond tegen Benfica moet dat tot uiting komen wat er wordt gevraagd van iedereen binnen barca.

Dit zijn altijd nietszeggende uitspraken. Ben benieuwd naar Xavi. Weinig ervaring en zelf lijkt het mij lastig dat hij met 4 spelers in deze selectie heeft samengespeeld. Ze noemen hem ook allemaal een vriend. Dat lijkt mij niet de juiste basis voor een goede coach-speler relatie zeker richting hele spelersgroep. Ik had hem liever pas over een paar gezien als coach.

In generieke zin is de dynamiek tussen spelersgroep en trainer zo toxisch geworden. Overbetaalde vedettes die achterbaks acties uitvoeren omdat ze hun zin niet krijgen of niet worden opgesteld. Of zelfs als groep samenspannen tegen trainers bij het bestuur of reputatie aanvallen doen bij bevriende media. Trainers die toch al aan de goden
zijn overgeleverd(bestuur, media, hooligans, supporters, grootkapitaal, sponsors, staf en oudspelers) krijgen meestal onverdiend ontslag omdat bepaalde verwende asociale ongedisciplineerde spelers hen zat zijn en pootje lichten. Kortom spelers hebben veels te veel macht om
trainers te ontslaan. Begrijp mij niet verkeerd trainers zoals Solsksjaer bij Man utd verdienen ontslag. Maar het komt ook vaak genoeg voor dat een trainer het oke of zelfs goed doet en ontslagen wordt. Situaties zoals bij trainer Gasperini en vervelio Alejandro Gomez bij Atalanta Bergamo komen maar zeldzaam voor. Het zou fijn zijn dat spelers zoals Balotelli op staande voet ontslagen worden na een uitspatting. Ondanks dat ze een transfersom vertegenwoordigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller113
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller91
M. ter StegenKeeper180
Jordi AlbaVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

158 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren