‘Diego Maradona werd om bizarre reden zonder hart begraven’

Dinsdag, 23 november 2021 om 11:29 • Laatste update: 11:59

Diego Maradona is zonder hart begraven, zo claimt Nelson Castro in het programma La Mesa de Juana Viale op de Argentijnse televisie. Castro - een Argentijnse journalist, die eveneens tien jaar lang als arts werkzaam is geweest - schreef recent een boek over de de gezondheid van Maradona: La Salud de Diego. In zijn onderzoek voor het boek is Castro er naar eigen zeggen achter gekomen dat Maradona uit angst voor diefstal zonder hart is begraven.

Maradona overleed op 25 november 2020 enkele weken nadat hij een hersenoperatie had ondergaan aan een harstilstand en werd begraven op de begraafplaats Bella Vista in Buenos Aires. Daar zou Maradona nu liggen zonder hart. “Er was een groep ultra’s van Gimnasia y Esgrima La Plata die het plan hadden om in te breken en het hart mee te nemen”, vertelt Castro. “Dat is er nooit van gekomen, omdat het zo’n enorm gedurfd plan was. Het werd opgemerkt dat dit zou gaan gebeuren, waardoor besloten is om zijn hart te verwijderen.”

“Dat is ook gebeurd om zijn hart te onderzoeken, omdat dit belangrijk was om de doodsoorzaak van Maradona vast te stellen. Dus alles wijst er nu op dat hij is begraven zonder hart”, legt Castro uit. Hij vertelt dat het hart van Maradona vijfhonderd gram woog, terwijl dit normaal gesproken driehonderd gram zou moeten zijn, “Zijn hart was niet alleen zo groot omdat hij een sportman is geweest, maar ook door de hartproblemen die hij eerder had gehad.”

Maradona kampte al langer met hartproblemen. Zo kreeg hij in 2004 een hartinfarct, dat veroorzaakt werd door een overdosis cocaïne. Volgens Castro had Maradona qua weerstand een sterk lichaam, daar andere mensen al eerder zouden zijn overleden aan de hartproblemen waarmee hij kampte. “Het probleem is dat Maradona nooit een goed herstel heeft doorgemaakt”, benadrukt Castro. Bij de autopsie van Maradona werd duidelijk dat hij eveneens te maken had met lever- en nierproblemen, als gevolg van zijn levensstijl.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door hangover96)

Pff los van zijn persoonlijkheid en kuren: voor mij met afstand echt de allerbeste voetballer ooit. Is overmorgen alweer een jaar geleden, wat gaat het leven snel zeg. Rust zacht Diego!

23 november 2021 om 12:08

zeker weten niemand is ooit zo goed geweest als deze man in zijn prime.

23 november 2021 om 12:22

Vind ik ook, ik kijk regelmatig naar zijn videos, Maradona en George Best, daar kan ik zo van genieten!

Het lijkt wel alsof al het gezond verstand en fatsoen het raam uit vliegt als het om Maradona gaat. Ik denk met afgrijzen terug aan de foto's van twee medewerkers van de begrafenisondernemer met het lichaam van Maradona. Nu weer een paar idioten die zijn hart eruit wilde halen. Dat is toch gestoord?

Dat is wel harteloos hoor

23 november 2021 om 12:59

"hier klopt iets niet." zei de patholoog toen hij Diego Maradona's hart verwijderde.

23 november 2021 om 13:06

Ha ha.

23 november 2021 om 13:09

Valt me van je tegen om over een legende zo een opmerking te maken trutgerrr.

23 november 2021 om 13:11

Kon goed voetballen maar om zijn karakter is het geen legende. Ook gewoon een mens.

23 november 2021 om 13:30

Dat vind ik erg vervelend voor je, ik heb plots heel veel spijt. Zoiets hoor ik inderdaad niet te zeggen over een overleden drugsverslaafde, gokverslaafde en van verkrachting verdachte voetballer.

Het is gewoon een flauw grapje, reageer niet zo zuur. Sjeeezus

23 november 2021 om 13:40

Voor mij is het geen legende. Ja, hij kon absurd goed voetballen, maar zijn persoonlijkheid en fratsen nemen wat mij betreft alle glans weg. Geef mij Cruijff maar. Kon ook goed voetballen, had een geweldig inzicht en heeft het voetbal op veel vlakken verrijkt. Daarin staat hij op eenzame hoogte.

23 november 2021 om 13:54

Mag je vinden Nick. Ik vond Maradona een betere voetballer dan Cruijff. Hoe je het ook wendt of keert, in de voetballerij is Maradona gewoon een legende. Wat je ook van zijn ''nevenactiviteiten'' buiten het voetbal om vindt.

23 november 2021 om 13:59

@garrincha: dat Mardona een buitenaards goede voetballer was, gaat niemand ontkennen. Daarnaast had hij als mens ook zijn mindere kantjes (en ik blijf beleefd).

Maar het grapje van Rutgerrr kan toch gewoon? Hoe je dan ook zijn naam 'per ongeluk' verkeerd spelt als 'trutgerr' valt me dan weer tegen van jou.

23 november 2021 om 15:31

Dus zijn voetbal kwaliteiten maken alles goed?! Ik zou voetbal kwaliteiten juist als minst belangrijke factor zien om iemand als totaal mens te beoordelen.

‘diego Maradona werd om bizarre reden zonder hart begraven’

Ik denk dat alle redenen om dit te doen bizar zijn...

ja echt ziek en Helemaal mee eens met Garrincha10 Diego Armando Maradona is een mythe. Zijn persoonlijkheid zijn voetbal kwaliteiten zijn leven, Als er een speelfilm wordt gemaakt over Maradona zoals Ali gespeeld door Will Smith dat moet een kraskraker worden. Maradona was buitenaards. Platini zei ooit Wat Zidane kan met een voetbal , kan Maradona met een sinaasappel.. Diego Armando Maradona wij zijn jullie niet vergeten blijf in vrede. en laten hopelijk nog lang genieten van Lionel Andres Messi die in mijn de beste voetballer ooit na Diego.

23 november 2021 om 14:01

@voetbal: als er film gemaakt wordt, dan hoop ik wel dat men zowel de voetballer als de mens Diego laat zien. Een kaskraker kan dat worden maar of er nadien nog een positief beeld zal overblijven van de mens Diego is maar de vraag.

23 november 2021 om 15:02

Een film over Maradona met Will Smith in de hoofdrol, ik zou m direct kijken!

hebben ze express gedaan nu kunnen al die istragramgekkies bij het graf gaan staan en met hun handen een hartje uitbeelden. en de tshirtverkopers kunnen er ook naast gaan staan met hun shirtopdruk i hartje diego.

maar even serieus wat een gekke mensen heb je toch dat ze dit moeten doen. echt hartstikke gek.

De beste die ik ooit heb gezien is Messi, maar Maradona is de grootste legende ooit..

Van zijn geboorteplaats tot zijn afscheid, vol met drama..

Oordelen is makkelijk, maar opgegroeid in een vuilnisbelt en door voetbal verheven tot volksheld zal deze man die Argentina eigenhandig wereldkampioen heeft gemaakt altijd herinnerd worden als volksheld nummer 1, boven Messi.

Dit verhaal past weer perfect bij de rest van zijn levensverhaal, het is wachten op de Film.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 7
123 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië3523
3.Ecuador2310
4.Colombia17-1
5.Peru17-5
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
N. GonzálezAanvaller50
E. MartínezKeeper60
F. ArmaniKeeper10
M. AcuñaVerdediger40
L. MartínezVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

Argentinië
195 fans
Coach, 61 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Girondins de Bordeaux hoopt Thierry Henry aan te stellen als nieuwe trainer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren