Ajax reist met 22-koppige selectie af naar Istanbul voor duel met Besiktas

Dinsdag, 23 november 2021 om 09:26Chris Meijer

Ajax is dinsdagochtend met een 22-koppige selectie afgereisd naar Istanbul. Trainer Erik ten Hag kan in de uitwedstrijd tegen Besiktas geen beroep doen op Edson Álvarez, die een schorsing uitzit. Verder ontbreken alleen de langdurig geblesseerde Mohammed Kudus, Sean Klaiber en Maarten Stekelenburg voor het vijfde groepsduel in de Champions League.

Ten Hag liet afgelopen zondag na afloop van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk al weten dat Kudus dit kalenderjaar vermoedelijk niet meer in actie komt. De oefenmeester van Ajax verschijnt dinsdagavond samen met Steven Berghuis op de persconferentie in aanloop naar het treffen met Besiktas. De regerend kampioen van Turkije is voorlopig nog puntloos dit Champions League-seizoen, terwijl Ajax na vier zeges reeds zeker is van overwintering in het miljardenbal.

Volledige selectie van Ajax: Gorter, Onana, Pasveer, Timber, Schuurs, Mazraoui, Rensch, Blind, Martínez, Tagliafico, Klaassen, Gravenberch, Taylor, Jensen, Neres, Danilo, Tadic, Antony, Labyad, Haller, Berghuis en Daramy.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door leidsehood)

Er gaan geruchten dat Onana morgen gaat keepen ik ben benieuwd

23 november 2021 om 09:37

Ik ben echt benieuwd waar die geruchten vandaan komen. Ik kan ook echt geen goede reden vinden om hem te laten keepen. Wees consequent, passeer hem dan ook consequent. Als je hem nog wil laten keepen, doe het dan maar in de KNVB Beker tegen VV Barendrecht. Dat is een affiche dat hij verdient.

23 november 2021 om 09:41

Geef dan Gorter de kans en Onana helemaal niet..

23 november 2021 om 09:42

@myvision dan zal het wel bij driessen, derksen of verweij vandaan komen :-)

Heb helaas niet de hele wedstrijd gezien zondag, maar zag wederom een uitstekende redding van pasveer.

23 november 2021 om 09:46

@messibazoer: Exact, Ajax moet aan zijn eigen toekomst denken. Ze hebben al bijna een jaar meegedacht aan de toekomst van Onana, het beste met hem voor gehad in de meest donkere periode voor die man, maar ze krijgen nul op rekest dus dan is het heel logisch om een Gorter de kans te geven in een wedstrijd op het allerhoogste niveau.

@nederland79: Het is echt ongelooflijk wat Pasveer de laatste weken laat zien. Vooral in de CL, maar nu inderdaad ook in de Eredivisie weer. Zulke snelle reflexen voor iemand van 38!! Gewoon de eerste keeper dit seizoen hoor.

23 november 2021 om 10:33

En voetballend is de beste man ook gewoon geweldig. Laten we hopen dat hij dit niveau weet vast te houden. Ik denk echter wel dat dit zijn enige topseizoen zal worden. Een beetje zoals Bizot in dat jaar dat AZ meedeed om het kampioenschap.

23 november 2021 om 11:20

Ajax wil meedoen om CL winst. Dan zou ik toch adviseren om de enige topkeeper die je hebt wel op te stellen.

23 november 2021 om 11:26

Dat doen ze waarschijnlijk ook, Pasveer speelt vrijwel alles.

23 november 2021 om 09:57

Als ajacied ken je toch wel inmiddels Ten Hag? die gaat nooit Onana laten keepen zeker omdat Pasveer lekker in zijn ritme zit. Je haalt zo'n pasveer alleen maar uit zijn ritme en lijkt mij verstandig dat hij ook gewoon gaat keepen wat ik ook verwacht.

23 november 2021 om 10:52

Ten Hag houdt indd heel lang aan spelers vast, zie Gravenberch bijvoorbeeld. Hij heeft echt zijn vatse 11 of 12 spelers. Enige waar ik denk dat hij wel eens gaat wisselen in zijn basis is Berghuis Klaassen.

23 november 2021 om 10:06

Oke waar haal jij dit vandaan dan

23 november 2021 om 10:47

Onana gaat helemaal niet keepen. Pasveer is de nr 1 en dit is geen oefenpotje maar een CL potje die ze ook gewoon met de vaste 11 willen winnen. De volle buit binnen halen.

N’Sakala heeft sowieso een gekke voodoo gezet op Bjk de komende wedstrijden🤣 Kom maar op met de predictions; wat denken jullie dat het gaat worden?

23 november 2021 om 09:58

Ik hoop alleen op een open wedstrijd. En of we dan verliezen met 3-2 of winnen met 1-4 maakt me niet eens zo gek veel uit. Als de wedstrijd maar lekker op en neer gaat.

23 november 2021 om 10:53

Ik kan Besiktas totaal niet inschatten. Die waren zo matig vorige keer maar misten veel spelers. Hoe is dat nu?

23 november 2021 om 11:01

Besiktas was matig, maar dat was ajax ook in die wedstrijd. Ik denk dat dat onze slechtste wedstrijd was in de champions league. Komt vooral omdat ze verdedigend ingesteld waren en daar heeft Ajax het nou eenmaal altijd het lastigste mee.

23 november 2021 om 12:34

Nog steeds het zelfde , ajax zal niet veel problemen hebben , als het een beetje mee zit wint ajax met 1-3 of 1-4

23 november 2021 om 20:18

En nog wonnen we van jullie matige ploeg cimbomfanWe zijn helemaal niet hetzelfde, eindelijk hebben we morgen een keer een volledige selectie.

24 november 2021 om 09:26

Dus hoe zie jij de kansenverhouding Besiktas Ajax Sergen10?

24 november 2021 om 10:54

Zoals je zegt, matige ploeg. Zelfs met ons barslecht spel hadden we een punt kunnen pakken met die penalty van Mohamed. De weken erna hebben we jullie ook gezien. Met een volledige selectie, thuis tegen Sporting. Op Alanya. Jullie hebben letterlijk 3/15 in de competitie. Ajax walst hierover.

Er gaan geruchten dat Onana gaat keepen morgen. We gaan het zien.

23 november 2021 om 09:35

Waarom zouden ze dat doen? Ik denk eerder dat Ajax Onana zou opstellen als het echt niet anders kan. Je gaat hem nu toch geen diensten meer verlenen als Onana je al een klein jaar in de tang probeert te houden?

" Verder ontbreken alleen de langdurig geblesseerde Mohammed Kudus (...)" - ik had dus helemaal gemist dat hij weer geblesseerd is geraakt. Nu heeft hij een ribblessure lees ik. Heel vervelend voor die jongen, past voetballend perfect bij Ajax, maar is wel echt een man van glas zeg

23 november 2021 om 10:44

Hopelijk is het hierna klaar met de blessures en was het gewoon een opeenstapeling van pech, kleine kans vrees ik, zelf ook nooit ziek maar deze hele maand al de ene na de andere klacht hahah

Wie gaat Ten Hag nu op het middenveld zetten? Blind? Of misschien een combinatie met Klaassen en Berghuis?

23 november 2021 om 09:36

Taylor misschien wel, vind dat wel een leuke speler, maar verwacht het niet 😅

23 november 2021 om 09:46

Ik hoop vooral dat Timber een wedstrijdje rust krijgt en Schuurs een hele wedstrijd mag spelen. Timber is een geweldenaar en nog heel jong. Is niet erg om een wedstrijdje rust te geven. Schuurs is, sinds hij invaller is, praktisch foutloos geweest en een voorbeeldig prof op de bank. Die gun ik het ook wel. Maar inderdaad Taylor ook, vond het echt heel gek dat Labyad erin kwam, had gewoon Taylor gebracht (niet 1-op-1 vergelijkbaar, maar die gun ik ook speeltijd).

23 november 2021 om 09:49

Klopt. Van mij mogen spelers als Klaassen, Schuurs, Tagliafico en Rensch wel een hele wedstrijd spelen. Je houd ze fit en tevreden, en voor de vaste basis klanten geld hetzelfde.

23 november 2021 om 10:11

Juist. En het is nou ook weer niet dat je zóveel aan kwaliteit inboedt.

Pasveer;
Rensch, Schuurs, Martinez, Tagliafico
Taylor, Klaassen, Gravenberch
Neres, Haller, Tadic

Als het even kan Daramy, Jensen en Danilo laten invallen. Kansen voor iedereen

23 november 2021 om 10:39

Pasveer
Rensch - Timber - Martinez - Nico
Blind - Klaassen - Gravenberch
Neres - Haller - Tadic

Timber moet spelen en geel pakken, zodat hij in de knock out niet meer op scherp staat. in de 2e helft kan Schuurs dan ingebracht worden en tegen Sporting de volle 90 minuten pakken! Taylor kun je ook in de 2e helft inbrengen samen met Daramy.

Ik denk overigens dat Berghuis en Antony basis staan aangezien ze gister ook gewisseld zijn.. Ik had het ook leuk gevonden als Unuvar was meegenomen en misschien minuten had kunnen maken!

23 november 2021 om 11:20

neeee man. Timber moet juist spelen en een tactische gele kaart pakken. Dan heeft ie weer een schone lei in de 8e finales.

23 november 2021 om 09:45

Blind lijkt me de meest logische opvolger en hierdoor komt er een plaatsje vrij voor Tagliafico. En anders zou Timber nog kunnen op de plaats van Alvarez en dan kan Schuurs in het centrum.

23 november 2021 om 09:48

Je laatste optie is zeer interessant, Timber heeft al wel eens wat minuten op de 6 gemaakt als Schuurs erin kwam. Zou me niet verbazen als hij daar voor zou gaan (maar zoals hierboven schreef ik ook dat ik het zou begrijpen als Timber een wedstrijdje rust zou krijgen).

23 november 2021 om 09:59

Zou ook wel een mooie beloning zijn voor Schuurs. Doet het toch goed in de weinige minuten die hij krijgt.

23 november 2021 om 10:02

Timber moet juist spelen om een gele kaart te pakken. Staat momenteel op scherp, dus kan tactisch geschorst worden voor de wedstrijd tegen Sporting.

Ik heb al zin in de wedstrijd. Ik ben benieuwd hoe Ajax nu zal gaan spelen nu de druk er vanaf is.
Hopelijk zijn ze scherp en wordt het weer een grote uitslag.
Ik merk dat er in Europa nog niet echt over de prestaties van Ajax wordt gesproken dit seizoen. En dit terwijl ze het leukste voetbal laten zien en ongeslagen zijn met een monster doelsaldo.

Eigenlijk mogen wij nu niks minder verwachten dan nog twee overwinningen in de CL

23 november 2021 om 09:41

Ik lees best vaak de opmerkingen als ' Ajax 19 is back' Vooral op Instagram berichten van 433 zijn veel mensen altijd lyrisch.

23 november 2021 om 09:47

Ajax speelt in de CL inderdaad onbevangen en verfrissend. Blijkbaar zijn overwinningen op Dortmund en Sporting nog niet voldoende om bewierookt te worden in Europa. Ik vond het team wat er 3 jaar geleden stond ook leuker dan wat er nu staat, met jongens als Frenkie, Donny, Ziyech en de Ligt. Geen idee of dit meespeelt in Europa, maar dat is maar mijn bescheiden mening.

23 november 2021 om 10:49

Ik vind dit team beter en meer in balans. Ze geven niet zoveel kansen meer weg als toen. Spelen veel dwingender. Tis misschien iets minder frivool maar een stuk volwassener.

23 november 2021 om 09:49

Gunstig toch? Laat ze maar denken dat Ajax te verslaan is. Dortmund schrok zich in de arena ook kapot.

Real en Juve zijn in t verleden er ook zo ingetuind.

23 november 2021 om 09:50

@son_goku: Bewierookt misschien niet, maar als je de buitenlandse media leest is het lof maar ook een soort 'acceptatie'. Acceptatie dat Ajax de meeste wedstrijden in de CL wint, dat vind ik misschien een wel groter compliment dan dat Ajax enorm wordt bewierookt want dat zou impliceren dat het een enorme verrassing zou zijn.

Ik word een beetje moe van analisten die het hebben over spelers sparen, als topvoetballer wil je toch niet anders (zeker in de CL) gewoon alles spelen en winnen. Gewoon de beste 11 opstellen, naast de Premie is het ook nog voor je land- en clubcoefficient belangrijk en je hebt denk ik ook eergevoel en prestige lijkt mij.. En Ten Hag kennende gaat hij gelukkig ook geen spelers sparen, ik verwacht alleen een Tagliafico die misschien in de basis mag beginnen.

23 november 2021 om 10:43

Het gaat niet zo zeer om spelers sparen, maar ook je (belangrijke) wisselspelers wedstrijd ritme te laten opbouwen/behouden. Ten Hag heeft het vaker over meer dan 11 basis spelers en door in deze wedstrijd te rouleren hou je de groep gretig en tevreden. Berghuis vind het misschien niet leuk om te banken, maar Klaassen 90 minuten laten maken is minstens zo belangrijk. Beide heren spelen in oranje en zijn belangrijke spelers voor Ajax ondanks dat ze elkaar concurrenten zijn. Als we het over oranje hebben is de ontwikkeling van Berghuis op 10 ook zeer belangrijk gezien de intentie van LvG om 5-3-2 te gaan spelen..

23 november 2021 om 12:05

Tagliafico heeft 10 minuten gemaakt laatste maand voor Ajax. Ben benieuwd of hij gaat spelen. Denk dat hij zijn transfer in winter gaat pakken, anders geen reden hem zo weinig te laten spelen.

Niets spelers sparen, gewoon de beste opstellen en die 3 punten pakken, mooiste is toch als we 6 overwinningen halen, ik zou Blind naar het middenveld doen en Nico linksachter en gewoon met Pasveer

23 november 2021 om 10:53

Blind op het middenveld? Die is verdedigend echt niet ok. Gravenberch loopt ook alleen maar aan te vallen dus dan moet blind alles op zich af krijgen? Nee daar moet een echte kerel staan die ballen af pakt. Daar moet gewoon weer een blok staan. En dat is niet zuurtje blind. Laat die lekker linksback staan

23 november 2021 om 10:56

Wie dan wel? Blind is wel echt de meest logische kandidaat. Taylor kan ook natuurlijk.

23 november 2021 om 11:15

Blind vindt ik prima op het middenveld misschien Gravenberch er naast zitten want die speelt erg slecht de laatste tijd en daarvoor Klaassen

23 november 2021 om 11:24

Gaat buiten wat knaken nergens om he deze pot. Ik zou 100% taylor de kans geven als ie het op de trainingen beetje laat zien. anders timber 6 en schuurs centraal.

23 november 2021 om 12:02

Alsjeblieft niet Klaassen. Voegt als CM niets toe, op en top Ajacied maar brengt geen kwaliteiten mee die rest van team nog missen. Verwacht een meer defensief ingestelde Gravenberch die dichter op de verdediging gaat spelen nu Alvarez er niet is, misschien zelfs vanaf rechts. Dan zou je best met Taylor kunnen spelen gezien die gisteren niet bij Jong Ajax mee mocht. Dan hoef je ook niet met verdediging te schuiven. Dat is nadeel van zo weinig opties voor die dubbel 6/8 te hebben.

Het is toch eigenlijk te bizar voor woorden dat als Ajax deze wedstrijd wint gewoon op 15 punten staan na 5 wedstrijden? Wat een elftal, echt ongelooflijk. Je zou maar als Ajax zijnde dese groep afsluiten met 18 punten... er staat geen maat op deze voetbalmachine. In 2019 hebben mijn mede-Ajacieden het ook meegemaakt: men was er zeker van dat Ajax zijn Waterloo zou vinden tegen Real Madrid en Juventus. Dit jaar staat er een mentaal en kwalitatief gezien een veel betere groep. Dit wordt HET jaar!

23 november 2021 om 10:37

En in 2019 hadden we het ook ontzettend lastig tegen Benfica. Dat had ook zomaar slecht kunnen aflopen mocht Maz niet die late gelijkmaker hebben gemaakt. En in tegenstelling tot dat Ajax is het huidige Ajax op elke positie gesterkt met een speler van zeer hoog niveau. Dat was in 2019 toch wel anders met Veltman en Dolberg. Nu is misschien enkel Pasveer een risico, al heeft hij ons tegen Dortmund wel echt goed op de been gehouden.

23 november 2021 om 10:47

Dolberg was juist dit jaar geweldig in vorm en ook Veltman speelde zijn beste seizoen! Verder wel eens met de stelling dat Ajax op alle posities gesterkt is, want de stelling van meer dan 11 basis spelers is dit jaar zeker waar. Als je Nico, Klaassen, Rensch, *kudus, Neres en Schuurs in kunt brengen wat in mijn opinie ook basismateriaal is kun je wel stellen dat Ajax een sterke en brede selectie heeft.

23 november 2021 om 10:54

Dan heb je een andere Dolberg gezien dan de rest van de wereld. Die was goed onder bosz. Daarna niet meer

23 november 2021 om 16:09

@trobii: Dolberg was dat jaar (2019) dramatisch uit vorm en Veltman was lange tijd geblesseerd. Hij kwam tijdens die 1-4 overwinning op Real Madrid als invaller voor het eerst weer binnen de lijnen om wedstrijdritme op te doen. Ik denk dat je in de war bent met het seizoen 2017 toen Ajax de EL-finale haalde?

De Besiktas fans eisen een resultaat van de spelers en dat zou ze de kop kunnen kosten. Als Ajax slim speelt kan er een monster resultaat ontstaan (1-5, 0-4), vooral als Ajax een vroege goal scoort. De spelers van Besiktas worden gejaagd door de fans die ze naar voren 'pushed'. Als Ajax daar slim mee handelt (wat ze meestal wel doen) kan het een makkelijke avond worden.

23 november 2021 om 20:21

Hier heb je een punt. Dit kip zonder kop voetbal heeft ons tegen Sporting 6 punten gekost maar we misten ook wel erg veel spelers..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder191
D. TadićAanvaller197
S. BerghuisAanvaller185
S. HallerAanvaller1712
D. KlaassenMiddenvelder163
R. PasveerKeeper160
AntonyAanvaller157
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

‘Tagliafico weer op radar Barcelona; Ajax stelt vraagprijs vast’

De interesse in Nicolás Tagliafico lijkt steeds groter te worden. Het Argentijnse medium TyC Sports onthult dinsdag namelijk dat de linksback van Ajax nadrukkelijk wordt gevolgd door Barcelona. Tagliafico stond vorig...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
FC Utrecht wil clubtopscorer Bart Ramselaar niet kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren