Van Hanegem: ‘Zie dat niet als gemopper of gezever, maar als waarschuwing’

Dinsdag, 23 november 2021 om 08:53

Willem van Hanegem vindt het te prijzen dat Arne Slot uitspreekt dat Feyenoord een titelkandidaat is. De oud-international vraagt zich in gesprek met het Algemeen Dagblad echter wel af of het realistisch is, omdat het verval bij de Rotterdammers in zijn ogen te groot is. Van Hanegem noemt de wedstrijd tegen PEC Zwolle (4-0 zege) van afgelopen zondag als voorbeeld van dat verval.

Slot versprak zich zondag tijdens de persconferentie door PEC ‘geen mede-titelkandidaat' te noemen. "We staan nu natuurlijk wel op een positie die er heel goed uitziet. We zijn op dit moment wel de concurrent van Ajax en PSV. Het zou gek zijn als ik zou zeggen dat we met Zwolle strijden om de laatste plek”, zo kwam Slot daar later op terug.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Ik vind het zelf altijd wel te prijzen als de lat hoger wordt gelegd en Feyenoord staat toch ook derde?”, reageert Van Hanegem op die uitspraak. “Als je wilt verbeteren, kijk je omhoog en daar staan Ajax en PSV op dit moment. En als de inhaalwedstrijd van Feyenoord tegen Heracles gewoon wordt gewonnen, zelfs alleen bovenaan. Of dat ook realistisch is, is wel de vraag. Ik zie nog te vaak verval. PEC werd zondag aanvankelijk helemaal weggespeeld, maar na een halfuur was het ook helemaal voorbij.”

“Dat vind ik jammer. Zie dat niet als gemopper of gezever, maar als een waarschuwing”, vervolgt de Kromme. Feyenoord bezet momenteel de derde plek achter PSV en Ajax, maar heeft nog wel een inhaalwedstrijd tegoed. “Als Feyenoord écht Ajax of PSV wil gaan verslaan, dan moet het week in, week uit doorpakken en niet meer tevreden zijn met een leuke eerste twintig minuten. Dan moet je meer en meer willen. Overigens blijft Ajax natuurlijk de grote favoriet hoor, het zou echt een wonder zijn als die club geen kampioen van Nederland zou worden.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

Om eerlijk te zijn stond het na een half uur ook al 4-0. Dan speel je inderdaad de rest van de wedstrijd op halve kracht, vooral als je donderdag weer stevig aan de bak moet.

23 november 2021 om 09:38

Niet altijd, ik heb Ajax dit seizoen toch vaak zien blijven doorjagen nadat ze al vroeg de wedstrijd hadden beslist.
Het is meer een kwestie van hoe hongerig ben je denk ik.

23 november 2021 om 10:30

En een kwestie van hoe fit je bent. Ajax heeft een veel bredere selectie, wisselt daardoor meer en blijft daardoor ook fitter. Feyenoord oogt weliswaar heel fit, maar het zijn wel steeds de eerste 12/13 spelers die vrijwel alles spelen. Daarom snap ik wel dat je nu dan een helftje rustig aan doet, als er drie belangrijkere wedstrijden nog op het programma staan.

23 november 2021 om 12:59

Hakimfr

"om eerlijk te zijn stond het na een half uur ook al 4-0. Dan speel je inderdaad de rest van de wedstrijd op halve kracht, "

Uiteindelijk lijkt mij dat het doel voor Feyenoord kampioen worden is of 2e om VCL te spelen.
Dan ga je toch geen gas terugnemen wetend dat a) Ajax als een gek scoort en veel beter doelsaldo heeft en b) PSV het zeer moeizaam heeft en slecht doelsaldo.

Dan kan je komende weken in ieder geval PSV verder op afstand zetten qua doelsaldo en werken om doelsaldo gat met Ajax kleiner te maken.

Tja, na dat half uur meer willen.. Ik had het ook gehoopt dat ze nog even zou doorrazen tot een minimale 7 of 8-0, maar donderdag, zondag en dan alweer woensdag staan er veel belangrijkere potjes op het programma. En dan speelt zo'n lege Kuip en een PEC dat het na die 4-0 en wat verwondingen ook wel weer gezien heeft helpt ook niet mee.

En over die titel; laten we voorlopig maar genieten en over een paar maanden kijken waar we staan. In elk geval alles geven wat we hebben en wie weet waar het eindigt. Vooralsnog zit overwintering er vrijwel zeker al in en als we minstens 2e eindigen hebben we het in elk geval al meer dan uitstekend gedaan.

23 november 2021 om 09:35

3e had iedereen vooraf ook voor getekend denk ik. Het spel ziet er leuk uit en om de selectie hangt een positieve sfeer. Ik zelf denk dat Feyenoord het niet gaat redden want het zit tot nu toe wel vaak mee imo, maar wie weet kunnen ze verassen. 2e zou ik al echt een knappe prestatie vinden. Goeie, leuke trainer die Slot.

23 november 2021 om 09:50

3e ook absoluut. En nog steeds Alles erboven is echt meer dan uitstekend.

23 november 2021 om 11:01

Messi heb het al vaak aangegeven voor mij was dit seizoen 3-5 de positie geweest waar Feyenoord voor moest vechten.
Een nieuwe trainer met een totaal nieuwe stijl wat spelers weg en wat erbij. Ik blijf nog steeds hierbij. Directe plaatsing Europa is belangrijk vind ik.

Het meezitten valt wel mee volgens mij. Er zijn weinig beslissingen die in het voordeel van Feyenoord vallen waardoor de wedstrijd positief beïnvloed wordt. Dat er in de laatste minuten gewonnen wordt heeft ook met fitheid te maken. Feyenoord is gewoon fitter dan 95% van de andere ploegen. Hierdoor ga je op het eind van de wedstrijd ook kansen krijgen.
In het verleden liepen we achteruit als het 1-1 stond om dat punt vast te houden nu wordt er druk naar voren gezet om de 3 punten te halen.

Over de titel wil ik nog lang niet praten. Ik snap echt wel als je tot nu toe de minste verliespunten heb dat er over gesproken wordt door de buitenwacht, maar intern en bij de supporters nog lang niet.
Tot de winterstop komen er nog zware wedstrijden aan laat eerst maar zien dat we dan nog zo dicht bij Ajax en PSV staan en dan zien we wel weer verder.

Dat is Feyenoord. Hoogst enkel dat ze een keer 90 minuten doorgaan.De keren dat het wel gebeurt,wordt de kuip helemaal gek,maar wie weet krijgt Slot er ook dat nog in geslepen

Momenteel heeft Feijenoord de minste verliespunten , dus ja dan kan je best over één titelkandidaat spreken . misschien hebben ze minder kans dan Ajax maar tot nu toe doen ze het beter .

Toen er een stuk of 23 man vertrok en we er amper geld voor kregen, had ik gedacht dat het een wonder zou zijn als we Europees voetbal zouden halen. Nu hebben Arnesen en Slot echt top werk geleverd. Blijft wel leuk dat de media vaak roept dat de supporters altijd te hoge verwachtingen hebben maar zelf minstens zo hard mee doen. Zelf geniet ik van de mooie start in de competitie en dat we op de drempel staan van overwinteren in Europa. Toch hebben wij het haast elke wedstrijd moeilijk en zijn we een aantal keer goed weggekomen aan het einde van de wedstrijd. Niet zo gek, we komen van ver, maar als dat niet veranderd zullen er ook wedstrijden bij zitten waarbij het balletje verkeerd valt. Als we ons kwalificeren voor Europa zonder play offs, blijf ik het een top prestatie vinden.

Haha die Willem toch
Even proberen om de druk weg te halen bij Feyenoord. Zo te lezen ziet hij Psv niet als concurrent, maar je moet wel tussen de regels door lezen.

23 november 2021 om 16:52

Willem was een grootheid, maar zijn columns vallen vies tegen.
Vaak saai, inhoudsloos en zonder waarde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder138
J. ToornstraMiddenvelder133
B. LinssenAanvaller138
J. BijlowKeeper120
L. SinisterraAanvaller124
A. JahanbakhshAanvaller111
C. DessersAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

77 jaar
53 fans

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren