Opnieuw ‘behoorlijke zorgen’ bij PSV over Maximiliano Romero

Dinsdag, 23 november 2021 om 07:33 • Laatste update: 07:44

Bij PSV zijn er opnieuw ‘behoorlijke zorgen’ over Maximiliano Romero, zo melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. De 22-jarige spits viel zondagochtend tijdens een training van Jong PSV uit met een liesblessure. Hoewel de definitieve diagnose nog bekend moet worden, wordt er gevreesd dat Romero andermaal een tijdje zal moeten toekijken. Hij keerde dit seizoen terug na een jaar aan de kant te hebben gestaan door een zware knieblessure.

Romero kon door de liesblessure maandagavond niet in actie komen tijdens het duel tussen Jong PSV en NAC Breda (0-0). Het is een streep door de rekening voor de Argentijn, want hij klopte de afgelopen weken steeds nadrukkelijker op de deur bij de hoofdmacht van PSV. Met vier wedstrijden en twee doelpunten voor Jong PSV dwong hij dit seizoen reeds vijf invalbeurten in het eerste elftal af, waaronder afgelopen zaterdag in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Door blessures van Cody Gakpo, Noni Madueke en Fodé Fofana leek Romero steeds meer in beeld te komen, maar nu is hij zelf dus ook een tijdje uit de roulatie. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat wanneer de liesblessure ‘echt tegenvalt’, Romero ‘een week of drie, vier’ aan de kant staat. Daarmee zou de spits dit kalenderjaar niet meer in actie kunnen komen en dat vormt opnieuw een forse streep door de rekening.

Romero werd door PSV in 2018 voor tien miljoen euro overgenomen van Vélez Sarsfield, maar sindsdien kampte hij met verschillende blessures. Het langst stond Romero vorig seizoen aan de kant, na een afgescheurde kruisband. Voorlopig speelde Romero in ruim drie jaar - los van een seizoen dat hij op huurbasis doorbracht bij Vélez Sarsfield - pas 51 minuten in de hoofdmacht van PSV, verspreid over 9 officiële wedstrijden. De voormalig jeugdinternational van Argentinië heeft in Eindhoven nog een contract tot medio 2023.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door lampen)

Ai ai ai ai, zo sneu voor die jongen, iedere keer als je denkt dat hij eindelijk eens lekker kan gaan spelen valt hij van blessure in blessure.Zijn lichaam lijkt niet geschikt voor voetbal(top sport). Zo jong en zoveel ellende met zijn lichaam, kan alleen maar hopen voor hem dat het meevalt maar vrees wederom het ergste.

Ongelooflijk sneu voor die jongen. Was op de goede weg, en was onze enige back up in de spits. Had uitzicht op genoeg speeltijd. Hopelijk valt het mee en zien we hem snel weer in actie.

Je kunt het een miskoop noemen (en dat zullen er genoeg doen (misschien zelfs Japie wel)), maar met zoveel blessures kun je je afvragen of het een miskoop is, of dat het gewoon heel veel pech is. Los daarvan is het wel opvallend hoe vaak hij weer geblesseerd raakt.

23 november 2021 om 07:56

Als je voor iemand geld neerlegt en bepaalde verwachtingen heb..Maar in 3 seizoenen op 1 hand te tellen wedstrijden heeft gespeeld.. en continu blessures heeft...Ben je 100.000% geflopt wat zeg jij

23 november 2021 om 08:02

Dat hangt er vanaf hoe je miskoop definieert. Op het moment van aankoop vond ik dit een logische aankoop van psv, groot talent. Achteraf heeft het door blessures (nog?) niets opgeleverd, maar dat kun je natuurlijk nooit weten.

23 november 2021 om 08:20

Op moment van aankoop had hij al een zware kruisband blessure achter de rug. Het was dus al een flink risico, zeker voor 10 mil. Miskoop dus helaas.

23 november 2021 om 14:36

Deze jongen is pas 22 en je ziet aan alles dat hij enorm goed kan voetballen. Als Romero een heel seizoen blessurevrij kan spelen, kan hij die 10 miljoen makkelijk terug verdienen. Je kan het een ongelukkig aankoop noemen, die tot nu toe nog niet heeft uitgepakt zoals gewenst, maar een miskoop kun je het nog niet noemen. Zeker niet vóór een verkoop of eventuele beëindiging van contract. Ik heb in ieder geval nog steeds vertrouwen dat hij het gaat maken bij PSV!

23 november 2021 om 16:50

De kruisband is een blessure waar je goed van kunt herstellen (zie o.a. Bij van Nistelrooy of Heitinga) dus zou eigenlijk geen probleem mogen zijn. Er zijn blessures die veel eerder een terug kerend probleem vormen.

23 november 2021 om 20:19

@Janssen eens, ouwehoeri is maar wat aan het ouwehoeren

23 november 2021 om 08:19

Of het nu pure pech of een blunder van de club is doet er niet zoveel toe toch...dat het vooralsnog een miskoop is staat vast. Erg jammer!

23 november 2021 om 14:38

Vooralsnog een miskoop bestaat niet. Het is achteraf gezien wél of géén miskoop gebleken. Dat weet je pas op het moment dat hij bij de club vertrekt.

23 november 2021 om 08:26

Stel je nou eens voor, je koopt een dure duurzame auto, jouw doel is om op langer termijn te bezuinigen. Maar je kan er telkens niet goed gebruik van maken omdat er elke keer wat iets is. Vind je het dan nog pech? Of zeg je dan hhmmm toch een miskoopje.

Hij was een groot talent en nog grotere miskoop.

23 november 2021 om 14:39

Als je de auto daarna voor het zelfde bedrag kan slijten is het een hoogst ongelukkige relatie gebleken maar hoef je het niet per se als miskoop te bestempelen.

23 november 2021 om 08:49

Ben bang dat het met Kudus dezelfde kant op kan gaan. Sommige spelers kunnen de intensiteit niet aan en daar kom je pas achter als ze 3 wedstrijden per week spelen.

23 november 2021 om 10:47

@Janssen Als hij voor zijn transfer naar PSV zelden geblesseerd was zal ik hem zeker geen miskoop noemen. Je kan namelijk niet in een glazen bol kijken en verwachten dat een speler die nooit geblesseerd was opeens een man van glas gaat worden

23 november 2021 om 11:31

Van Romero was in FM2012 zo’n beetje al bekend dat zn gestel te zwak was. Dat betekend natuurlijk niet dat de gok niet positief kan uitpakken, en het sneu voor club en speler, maar niet echt een verassing..

Ongelooflijk. Die jongen zit inmiddels bijna vier jaar bij PSV en heeft in die tijd 51 minuten in PSV 1 gespeeld... Da's twee ton per minuut.

23 november 2021 om 08:37

Dat is niet helemaal waar natuurlijk. Ik neem aan dat psv een huursom heeft ontvangen van Vélez Sarsfield waar hij 25 wedstrijden gespeeld heeft dus dat bedrag kun je er van afhalen. Neemt niet weg dat als je dat rekensommetje maakt het een dure broeder is.

Wel opvallend dat hij bij Vélez wel aan 25 wedstrijden komt en bij psv telkens geblesseerd is.

23 november 2021 om 08:58

Even gegoogled naar die verhuurperiode: "de Argentijnen maken melding van een kosteloze overgang". Niet eens een huursom, dus.

23 november 2021 om 09:02

"wel opvallend dat hij bij Vélez wel aan 25 wedstrijden komt en bij psv telkens geblesseerd is."

Ja, hij is eigenlijk maar in twee periodes wedstrijdfit geweest: in januari-februari 2019 (toen speelde hij met Argentinie het Zuid-Amerikaanse kampioenschap onder 20) en in het seizoen 2019-2020 (toen hij verhuurd werd).

23 november 2021 om 09:09

Dan heb jij volkomen gelijk en neem ik mijn woorden betreffende huursom terug Beach Boy....👍

*Het blijft opvallend dat hij bij Vélez wel fit blijft en aan 25 wedstrijden komt terwijl hij bij psv met blessures kwakkelt..

Edit; * ik zie dat je daar al op gereageerd hebt dus die opmerking voor de 2e x kan ik ook terugnemen. Zo blijft er weinig over..🤔
😉

23 november 2021 om 09:17

Even nieuwsgierig maar waarom zou een club überhaupt kostenloos een speler "verhuren"?

23 november 2021 om 09:58

Als niemand een huursom kan/wil betalen maar de club wil dat de speler zich doorontwikkeld door wedstrijden te spelen kan zoiets een oplossing bieden. Verder kan er ook interesse ontstaan mocht een speler het goed doen dus je kunt het zien als een investering.

Volgens mij was het bij Maxi zo dat ze hem in een vertrouwde omgeving weer op niveau wilden laten komen en wilde hij dit zelf ook graag.

23 november 2021 om 11:56

Douwe Dabbart

"wel opvallend dat hij bij Vélez wel aan 25 wedstrijden komt en bij psv telkens geblesseerd is."

Zou best kunnen dat hij hier met stress kampt en in zijn eigen land niet. Te veel stress en niet thuisvoelen, kan natuurlijk ervoor zorgen dat je lichamelijk niet fit bent.

Ben benieuwd of PSV hem ook weleens gestuurd heeft voor mentale hulp. Grote aankoop (ook al was dit niet zo, zou gewoon wenselijk zijn) en moeten wel proberen beste uit hun investering te halen.

Kudus en deze jongen gaan het niet redden ben ik bang. Teveel blessures (in korte tijd) opeenvolgend.

Pfff nee he?!. niet alweer... had eindelijk de kans om zicht te laten zien als eerste spits. gebeurd dit alweer... laten we hopen dat het meevalt met. ik ga speciaal voor Romero een gebedskleed neerleggen en bidden dat het meevalt.

23 november 2021 om 10:30

Ik zit ook al jaren uit te kijken naar het moment dat hij er staat. Heb zelfs zijn verhuurperiode bij Velez op de voet gevolgd en op basis van de spaarzame momenten die we van hem bij het eerste en bij Jong PSV hebben gezien geloof ik nog steeds dat hij voetballend gezien de potentie heeft te slagen. Het blijft zonde dat blessures deze speler, een sympathieke jongen bovendien, steeds terugwerpen. Ook al denk ik niet dat we over dit specifieke geval niet heel overspannen hoeven te doen. Ik lees 'grote zorgen' en 'nieuwe dreun', maar in het slechtste geval duurt deze blessure drie tot vier weken. Dit is van een andere orde dan het leed dat hij al heeft doorgemaakt. En bovendien geen oude blessure, die erop had kunnen duiden dat zijn knieen belasting van topsport niet meer aankunnen.

Fingers crossed dat we hem nog gaan zien, zeker nu zijn kans voor het grijpen ligt nu Vinicius zijn enige concurrent is.

23 november 2021 om 11:58

Gomes1psv

"heb zelfs zijn verhuurperiode bij Velez op de voet gevolgd"

En wat viel je op? Waren er zaken anders? Voelde hij zich daar meer thuis?
Of gewoon allemaal toeval en pech.

23 november 2021 om 15:22

Wat vooral opviel was hoe hij in de eerste seizoenshelft daar nog nauwelijks in de plannen voorkwam, lang niet altijd speelde en nog minder scoorde. Dat veranderde vanaf januari echter tijdens de Clausura, groeide hij in zijn vorm en was dat in de statistieken af te lezen. Het is maar op basis van de spaarzame beelden in korte samenvattingen natuurlijk, maar je zag echt wel weer glimpen van de explosieve, doelgerichte spits waarvoor PSV graag de concurrentie met Dortmund aanging om hem voor zoveel geld op te pikken.

En ook nu nog zie je dat die jongen wel wat te bieden heeft. De afgelopen wedstrijden viel hij hooguit tien minuutjes in, maar ik vind dat zijn loopacties goed zijn en zijn afwerking behoorlijk zuiver is. Het is alleen zo jammer dat die blessuregevoeligheid hem telkens nekt. Ik heb niet het idee dat dit te maken heeft met PSV en de omgeving waarin hij zich bevindt. In een interview gaf hij recent aan dat hij na zijn eerste jaar voldoende is geacclimatiseerd en met zoveel latino's als bij PSV lijkt hij ook geen buitenbeentje te zijn.

23 november 2021 om 19:53

Hey @gomes1psv sorry voor mijn late reactie had het wat druk vandaag. maar ik denk ook zeker dat Romero de potentie heeft om nog te slagen bij PSV. en doe met je mee heb ook me fingers crossed voor Romero.

Elke keer als hij serieus een kans gaat krijgen raakt hij geblesseerd. Zo sneu dit. Vrees dat ze het wel zat brginnen te worden op deze manier en kijken of ze hem kunnen slijten ergens. Zou zonde zijn want de potentie heeft hij zeker.

Ok dit begint nu toch wel heel sneu te worden voor die jongen. Denk je een mooie stap gemaakt te hebben en dan werkt je lichaam niet mee. Hoe frustrerend moet dat zijn.

Sjonge jonge, nu ben ik overtuigd....het is een miskoop. Maar als ik hem was zou ik mij ook wel kapot schamen. Je krijgt een dik salaris en was geef je er voor terug?? Een "Bruma-tje" zou hem sieren.

23 november 2021 om 13:01

Hoezo moet hij zich kapot schamen? Als één iemand graag wilt is hij zelf het wel.
Mocht jij je been breken of zelfs gewoon ziek zijn moet jouw werkgever jouw dan ook niet betalen?
En schaam jij je dan kapot?

23 november 2021 om 14:42

Kapot schamen? Kapot verdrietig voor die jongen. Die wil niks liever dan voetballen.

23 november 2021 om 20:22

Koekoek

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 4 0 0 0
2021/2022 Jong PSV 4 2 0 0
2020/2021 PSV 1 1 0 0
2019/2020 Velez Sarsfield 22 7 4 0
2018/2019 Jong PSV 11 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Problemen bij PSV stapelen zich op richting duel met Sturm Graz

Maxi Romero blijft kwakkelen met zijn fitheid. De aanvaller, die in 2018 voor tien miljoen euro door PSV werd opgepikt bij Vélez Sarsfield, is twee tot drie weken uit de roulatie,...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Manchester City is serieus van plan om Karim Benzema komende zomer los te weken bij Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren