Zlatan verklaart opzienbarende actie: ‘Hij gedroeg zich groot, dat was stom’

Dinsdag, 23 november 2021 om 07:14Chris Meijer • Laatste update: 07:22

Zlatan Ibrahimovic heeft geen spijt van de beuk aan het adres van César Azpilicueta tijdens de interland tussen Spanje en Zweden (1-0). De actie kwam de veertigjarige spits op een gele kaart te staan, waardoor hij de eerste wedstrijd in de play-offs aan zich voorbij moet laten gaan. Ibrahimovic zegt in een interview met the Guardian dat hij Azpilicueta aanpakte omdat de verdediger ‘iets stoms’ bij een ploeggenoot had gedaan.

“Ik deed het expres”, zegt Ibrahimovic over het moment. Tijdens een hoekschop liep hij met zijn schouder hard in op de rug van Azpilicueta. “Ik schaam me er niet voor om dat te zeggen, want hij deed iets stoms bij mijn ploeggenoot. Hij gedroeg zich groot. Dat was stom, want ik doe dit nog steeds om hem te doen begrijpen: You don’t fucking do that. Je moet de ballen hebben om dat tegen mij te doen. Maar ik zal laten zien wat er gebeurt als je het bij mij doet. Dat is waarom ik dit deed”, geeft Ibrahimovic te kennen.

Ibrahimovic krijgt de vraag of Azpilicueta iets gezegd heeft na de actie. “Wat kan hij zeggen? Hij zal niks tegen mij zeggen, maar wel tegen mijn ploeggenoot die niks doet omdat hij te aardig is. Het is geen goede eigenschap, maar ik doe dan zoiets. That’s me. Ik schaam me er niet voor om dat te zeggen”, aldus Ibrahimovic. Het draait volgens de spits van AC Milan ‘niet om het missen van de eerste wedstrijd in de play-offs’, wat uiteindelijk het gevolg was van zijn actie.

“Het gaat erom dat ik hem duidelijk moet maken dat je iemand die op de grond ligt niet belachelijk maakt. Je valt ook geen hond aan die niet kan praten. Val iemand aan die er wat tegen kan doen. Het is makkelijk om mijn ploeggenoten aan te vallen, die twintig jaar jonger en hele aardige jongens zijn. Ik hoop dat hij het nu begrijpt”, stelt Ibrahimovic. “Mensen doen alsof ze perfect zijn. Ik zeg: ik ben perfect wanneer ik mezelf ben. Dat betekent niet dat ik geen fouten maak. Maar ik leer daar wel van.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door ctaz)

Lekker 10 wedstrijden schorsen..

23 november 2021 om 07:28

ja hoor overdrijven is ook een vak het was een gewoon een duw.

23 november 2021 om 07:33

Hij overdrijft, maar jij ook. Het was niet ''gewoon een duw'', maar een schouderbeuk in Azpilicueta z'n rug. 1 tot 2 wedstrijden lijkt mij een prima schorsing. Daarnaast, Zweden is toch beter zonder Ibra, dus ze zullen die schorsing niet zo erg voelen imo.

23 november 2021 om 07:44

Jij overdrijft ook. Het was gewoon een gele kaart. Zijn tweede in de serie dus gewoon 1 wedstrijd schorsing.

23 november 2021 om 08:10

Jullie overdrijven allemaal! En de volgende mag mij van hetzelfde betichten.

23 november 2021 om 08:48

@Xavi, een paar overdreven er wel. Maar om nou gelijk te zeggen dat ze allemaal overdrijven. Beetje overdreven.

23 november 2021 om 11:44

Het gaat niet zozeer om de overtreding maar om deze reactie. Hij geeft dus aan dat hij hem express een harde beuk in z’n rug geeft omdat hij stoer deed. Dat is gewoon onsportief en smerig spel. De uitkomst is niet heel erg maar voor hetzelfde geldt loopt Azpi een blessure op. Het is toch niet normaal op dit zo express bij iemand te doen?

23 november 2021 om 18:21

Nou, overdrijven is ook een vak…

23 november 2021 om 07:40

Inderdaad. Zlatan die denkt dat de wereld om hem draait. "It's getting old."

Respect om zijn prestaties op het veld maar ik vind het een vreselijke vent. Arrogantie ten top.

En nee, ik denk niet dat hij dit speelt. Het is geen act meer.

Goede voetballer met het denkvermogen van een 14-jarige.

23 november 2021 om 10:47

Dat moet je dus niet hier zeggen, maar recht in zijn gezicht😉

23 november 2021 om 18:21

Zal ik doen zodra ik hem tegenkom.

En zelf valt hij ook iemand van achter aan die een kop kleiner is. Lekker laf.

Zlatan held!! ze moeten ook gewoon normaal doen tegen elkaar die voetballertjes

Ik ga niet het overduidelijke ontkennen: hij is en blijft een geweldige voetballer. Sommigen adoreren hem juist om zijn persoonlijkheid en anderen weer hebben er helemaal niks mee; ik behoor tot de laatste categorie mensen. Ik kijk echt met volle onbegrip naar dit filmpje en lees zijn verklaring daarvoor eveneens met hoofdschudden.

Hij heeft vaak trekjes die veel weg hebben van een persoonlijkheidsstoornis. Ik weet niet of het grootheidswaan is in de zin dat deze man denkt er heilig van overtuigd lijkt te zijn dat de aarde alleen maar ronddraait omdat hij erop staat of misschien een persoonlijke minderwaardigheidscomplex. Dat laatste klinkt uiteraard raar in de oren, maar ik bedoel ermee te zeggen dat het soms lijkt alsof hij zichzelf met complimenten bestrooit omdat hij denkt of ervaart dat anders niemand het zal doen.

Enfin, Zlatan lijkt mij voor iedere psycholoog - wat overigens niet mij directe vakgebied is - een natte droom.

23 november 2021 om 08:37

Of hij is gewoon hoe die is. Er hoeft niet een diepe reden achter te liggen. Zlatan is Zlatan.

23 november 2021 om 09:59

Kort maar krachtig en een waarheid als een koe.

23 november 2021 om 18:44

Er zit altijd een reden achter wat iemand doet. Degenen die roepen ‘zo ben ik nou eenmaal’ zijn vergeten te groeien en reflecteren niet al te veel is mijn bescheiden mening. Zlatan is een bijzonder mens, een voorbeeld voor velen.. Of bedoel ik een excuus voor velen om ook maar in het wilde weg rare dingen te roepen, omdat ze nou eenmaal zo zijn?

23 november 2021 om 09:29

Ik behoor tot de eerste groep, echter dat komt mede omdat de persoon bijzonder is en er een verhaal achter zit.

Als je zijn boek leest, leer je ook een beetje waar dit gedrag allemaal vandaan komt.

In een interview:

"toen ik klein was voelde ik me niet Zweeds, zij lieten me anders voelen. Ik werd anders behandeld, beoordeeld en anders bekeken. Daarom voelde ik me niet 100% Zweeds. Als ik me als een van hen had gevoeld, had ik me volledig Zweeds gevoeld."

"als je anders wordt behandeld omdat je anders bent, is dat lastig. Het is net als kinderen die andere kinderen pesten op school. Men zegt: laat maar gaan, het gaat wel over. Maar wat ze niet weten is dat de gevolgen pas jaren later zichtbaar zijn. De gepeste kinderen kunnen mentaal onstabiel worden door die trauma's",

Dit verklaart deze reactie wel enigszins, zonder het goed te praten, want dit gaat te ver, en schorsen lijkt me logisch.

23 november 2021 om 09:41

@choplife Ik krijg bijna het vermoeden dat Zlatan zijn Nederlands, van zijn tijd bij Ajax, niet verleerd is en mij hoogstpersoonlijk — weliswaar onder de pseudoniem “choplife” (overigens heel Zlataniaans) — van repliek dient.

@pango dank voor de verhelderende citaten! Wordt gewaardeerd. Maar zoals je denk ik probeert te zeggen: jeugdtrauma’s rechtvaardigen dit soort gedrag natuurlijk niet.

23 november 2021 om 09:50

Klopt helemaal. Maar het verklaart wel hoe de persoon gevormd is. Jeugdtrauma's rechtvaardigen niet dit gedrag. Dat is zeker waar.

Maar als je het dan breder trekt dat zie je dat die jeugdtrauma's de persoon Zlatan hebben gevormd. Hij heeft dit omgebogen, en wordt nu als enorm arrogant bestempeld. Wat ook klopt. Maar dat is ook weer allemaal te wijten aan een muur die hij zelf heeft gebouwd rondom zijn persoon.

In een ander interview:

“misschien vinden ze jou gewoon te arrogant?” repliceert een journalist na een discussie over de kritische Zweedse media “Dat maakt niet uit, ik ben de beste die er is. Je moet trots zijn op wat je hebt”, is Ibra duidelijk...

Dit soort uitspraken vind ik dus prachtig, zwaar arrogant, humoristisch, en met een diepere achtergrond.

23 november 2021 om 10:02

@pango Ik ben het helemaal met je eens dat het verhaal dat je mij vertelt met de citaten zijn gedrag verklaart hoor.

Zijn persoon lijkt inderdaad voornamelijk op meso- en macroniveau te zijn gevormd. Ik moet bekennen dat toen ik jong was en hem voor de eerste paar keer zo hoorde praten, ik er ook wel om kon lachen. Maar met de jaren kreeg ik steeds meer de indruk dat het een bij hem écht een bewijsdrang naar zichzelf was. Hij moet zichzelf constant vertellen dat hij de allerbeste is… omdat hij dus kennelijk een jeugd heeft gekend waarin het zoeken naar zijn identiteit centraal stond en de wereld leek hem vanuit zijn perspectief de rug te keren. De wereld was hem ook niets verschuldigd en al helemaal geen complimenten blijkt dus. Vandaar dat hij het dan maar zelf is gaan doen.

25 november 2021 om 11:18

Ben het met je eens. 20ML Clozapine elke dag om 22.00u zou hem goed doen.

En dus neem je het risico op een rode kaart waarmee je je hele team dupeert. Maar dan heb je wel lekker je gram gehaald…

"Je valt ook geen hond aan die niet kan praten."

Weer wat geleerd, honden praten Zlatan blaft...🐩

23 november 2021 om 18:46

Eerlijk is eerlijk, je knokt alleen met honden die wél babbelen toch?

23 november 2021 om 19:31

"Geweld is een oncontroleerbaar dier dat meestal uiteindelijk zijn eigen meester aanvalt."

Geweldige voetballer maar ooh ooh wat een kleuter kan hij soms zijn.

Nou, stoer hoor. Azpilicueta zal erg onder de indruk zijn. Misschien zwaait ie wel naar je vanuit Qatar, terwijl Zlatan lekker thuis op de bank zit en zijn team in de steek liet door geschorst te zijn in de eerste playoffs wedstrijd, waarin Zweden het dus zonder de sterspeler moet doen. Top gedaan!

23 november 2021 om 10:31

Ik vind Zlatan vermakelijk maar misschien is het voor Zweden wel een zegen dat hij er niet bij is.

Azpiliqueta doet irritant tegen een teamgenoot van Zlatan, dus besluit Mister Grootkloot eventjes zijn schouder in de rug van de 30cm kleinere verdediger te duwen? Nou poeh, en dan nog geschorst worden ook.. Wat een infantiele loser..

Ik zou Zlatan wel eens in een team willen zien met Eljero Elia. Twee kleuters naast elkaar, kan alleen maar leuk worden

23 november 2021 om 08:58

Arnautovic er nog bij en je bent aardig op weg!

Sorry maar ik kan zijn eerlijkheid juist waarderen en ben blij dat we de context van zijn beuk nu weten. Hij gooit er misschien typische Zlatan arrogantie bij, maar wat hij deed gebeurt elke dag in het voetbal. Vroeger meer dan nu zelfs, waar ik juist ook wel van kan genieten.

23 november 2021 om 08:28

Ware het niet dat je met dit 'hij begon, dus ik doe het terug' principe als mensheid niet veel opschiet.. Het ís mogelijk dit te doorbreken, maar Zlatan (en anderen) moet dat op een ander moment nog leren.

23 november 2021 om 08:31

Zo gaat het toch overal? Met die “die en die deed iets dus doe ik iets terug”. Op alle niveaus, niet alleen in het voetbal maar überhaupt. Dat zit in de mens blijkbaar. Niet altijd en per definitie maar het zit er gewoon in. Actie reactie. Ik vond dit ook onnodig en z’n uitleg tja. Ergens mooi dat ie het voor een ploeggenoot opneemt maar deed dat dan direct na die actie tegen die ploeggenoot. Heb de wedstrijd niet gezien dus of dit mogelijk was, geen idee, maar dat was logischer geweest.

23 november 2021 om 09:19

Je ziet het inderdaad vaak, maar uiteindelijk kun je ervoor kiezen niet te reageren. Dat moet je echter zien voor je het kunt toepassen, en het vraagt van je dat je je ego even negeert. Dat is het moeilijkste wat er is.

Leert Zlatan alle meekijkende kinderen dat je voor zwakkeren moet opkomen, of dat je mensen fysiek pijn moet doen als ze iets zeggen dat je niet bevalt? Rare snuiter.Typisch "je valt ook geen hond aan die niet kan praten", nee maar wel fijn tegen betaling illegaal leeuwen afschieten in Afrika.

Ik vond Zlatan altijd een prima kerel, zelf met z'n rare fratsen, maar sinds dat leeuwen verhaal heeft ie voor mij helemaal afgedaan. Dit soort mensen is geen knip voor de neus waard.

Hij heeft geluk dat die voetballer kon worden zeg, anders was het waarschijnlijk heel slecht met hem afgelopen. Heeft het karakter van een puber die teveel drill rap luistert.

23 november 2021 om 10:02

Geluk ? Welk geluk ? Als je dit geluk noemt heeft die dat zelf afgedwongen. Heb je zijn boek gelezen ?

23 november 2021 om 13:41

Ik denk dat Theroscoe bedoeld dat hij geluk moet hebben dat hij met zijn voetbaltalent geboren is... Gokje hoor...

En ja er zijn er zat die ook met dat talent geboren worden en er vervolgens niks mee doen, dus wat dat betreft heeft hij had gewerkt om te komen waar hij nu is.

24 november 2021 om 16:06

Wat boeit mij nou zijn pokke boek, alsof er iets instaat waardoor ik het sympathiek ga vinden dat een 40-jarige denkt dat ie moet leven volgens straatwetten op een voetbalveld tegen iemand die twee koppen kleiner is dan hij.

Sympathiek is het alles behalve, maar hij is wel eerlijk haha. Dus in dat geval is het ook wel weer grappig dat hij er niet omheen draait. Maar goed, de actie an sich is absoluut niet goed te praten. Dat is natuurlijk maximaal debiel.

Ik vond Zlatan altijd geweldig, maar de laatste jaren is het wel echt een vervelend narcistisch ventje geworden. Gelooft wel heel erg in zichzelf. Enige vorm van nederigheid zou hem sieren.

23 november 2021 om 10:33

Het is ook een act. Niet presteren in de CL blijft vind ik nog altijd zijn zwakte.

Het is een geweldige voetballer hoor, maar als mens heb ik het altijd al een enorme loser gevonden. Narcistisch, onberekenbaar, walgelijk arrogant en niet onwaarschijnlijke een regelrechte psychopaat.

Zlatan moet je niet te serieus nemen. Ik ergerde me vroeger ook aan zijn gedrag en opmerkingen, maar tegenwoordig kan ik er best om lachen. Ik vind het wel grappig als hij zegt Milan moet blij zijn met mij, ipv andersom.

Ik denk dat hij ergens helemaal niet zo zelfverzekerd is. Kijk naar de resultaten in CL knockout fasen en de CL in het algemeen, hij presteert daar structureel niet. Hij heeft die prijs ook nooit gewonnen. Hij is wel een unieke voetballer die ook nu nog zijn goals mee pikt, maar zeker niet een van de aller grootsten. Hij begon pas veel te scoren onder Mourinho, daarna bij Barca was het om diverse redenen drama. Bij United vond ik hem eigenlijk ook drama, pakte hij nog wat goals mee.

Wat een idioot! Die gozer is 40 met een gezin en alles ,maar gedraagt zich alsof hij op het schoolplein staat.Ga even lekker de ring in met zulke praatjes.Dat dit gedrag wordt getolereerd is mij een raadsel.

Is er nu echt niemand in de entourage van Ibrahimovic die deze etter terug met de voetjes op de grond kan zetten? Wat een walgegelijke reactie vol van arrogantie is dat zeg!
Denkt deze etter nu echt dat hij diegene is die anderen kan straffen? Hij zegt een reden te hebben om dat te doen maar zelf is hij te laf om aan te geven dat hij een ware agressieve actie deed, hij deed of dat hijzelf was omver geduwd, hoe kaf kan je zijn zeg, kom er dan voor uit op het veld en niet 10 dagen later...

Wat een idioot is Ibrahimovic toch geworden zeg

Zlatan being Zlatan. Ik hou er van!

Haha en dan zelf met een verontwaardigde blik naar de grond gaan alsof hij degen is die wordt neergehaald. Zlatan! Heerlijk!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zweden

FIFA ranking: 20
13 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. QuaisonAanvaller40
K. NordfeldtKeeper00
R. OlsenKeeper40
L. AugustinssonVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Zweden.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Zweden.

2242 fans
Aanvaller, 40 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AC Milan 15 8 1 0
2020/2021 AC Milan 19 15 2 1
2019/2020 AC Milan 18 10 1 0
2019 Los Angeles Galaxy 31 31 8 0
2018 Los Angeles Galaxy 27 22 5 1
Laatste voetbalnieuws

Milan krijgt hopeloos Juventus niet op de knieën; Napoli wordt lachende derde

AC Milan en Juventus hebben zondagavond niet kunnen overtuigen in een onderling topduel. De Milanezen maakten het meest aanspraak op de overwinning, maar wisten de weinige kansen niet om te zetten...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Frank Fabra staat bovenaan de shortlist van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren