‘Steven Gerrard schrapt meteen vier zaken van menu in kantine’

Maandag, 22 november 2021 om 23:37Jeroen van Poppel

In navolging van Antonio Conte komt ook Steven Gerrard met strenge voedingsregels bij zijn nieuwe werkgever, zo meldt The Telegraph. De nieuwe manager van Aston Villa heeft koolzuurhoudende dranken, sauzen, pudding en warme chocolademelk geschrapt van het menu in de kantine. "De standaarden zullen extreem hoog worden", kondigde Gerrard zaterdag al aan na de 2-0 overwinning tegen Brighton & Hove Albion in zijn openingswedstrijd.

Gerrard werd weggehaald bij Rangers om Aston Villa omhoog te helpen op de ranglijst in de Premier League. De oud-middenvelder introduceert strikte regels voor voedsel voor zowel het eerste elftal als voor alle jeugdteams. Afgelopen donderdag had hij tomatenketchup al verboden, daarna haalde hij ook mayonaise weg uit de kantine van Bodymoor Heath, de trainingsaccommodatie van Villa.

Conte grijpt hard in na wedstrijd tegen Vitesse: geen ketchup en mayonaise

Antonio Conte drukte in zijn eerste week als trainer van Tottenham Hotspur meteen zijn stempel.Lees artikel

Er is nu een complete lijst met verboden zaken, die Gerrard heeft opgesteld in overleg met zijn sportwetenschappelijk team en voedingsdeskundigen. In principe zijn toetjes niet meer toegestaan, behalve op sommige dagen voor de wedstrijd. Gebleken is dat de koolhydraten daarvan nuttig kunnen zijn voor het leveren van energie in een wedstrijd. 'Lege calorieën', voedsel dat voornamelijk bestaat uit suikers en oliën, worden zoveel mogelijk beperkt.

Volgens The Telegraph zijn de nieuwe regels van Gerrard goed ontvangen bij Aston Villa. De manager heeft hoge verwachtingen van zijn verblijf in Birmingham. "De faciliteiten op het trainingsveld zijn van topniveau en de structuur is aanwezig om het team succesvol te laten zijn", zei Gerrard eerder. "Je moet de juiste mentaliteit hebben en verder gaan dan dat, ernaar streven om elite te zijn en de beste versie van jezelf te zijn. De normen zullen extreem hoog zijn. Mijn staf en ik zijn overgekomen van Rangers, waar veel moest gebeuren. We zijn succesvol geweest en hebben de club zeker beter achtergelaten."

Ook van Conte is overigens bekend dat hij streng let op de voeding van zijn spelers. Twee weken geleden meldde The Athletic dat de Italiaan na zijn komst naar Tottenham Hotspur direct ketchup en mayonaise in de ban deed. Conte verlangt dat de spelers meer fruit eten, in plaats van fruitsap te drinken, en is geen voorstander van het gebruik van boter of olie tijdens het koken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door ironmanutd)

Iemand die er iets van kent die weet waarom bijvoorbeeld bruiswater ook geweerd wordt?

22 november 2021 om 23:50

Misschien dit;

"Alleen kies je echt beter voor plat water wanneer je aan het sporten bent. Door het gas in het water kan het zijn dat jij je opgeblazen voelt en dat zorgt dan weer voor een onaangenaam gevoel."

22 november 2021 om 23:53

Koolzuurhoudend.

22 november 2021 om 23:58

Lezen lukt nog net.

23 november 2021 om 00:10

Ik dacht omdat bruiswater te smerig voor woorden is maar opgeblazen gevoel kan ook

23 november 2021 om 08:39

Ze konden juist wel wat explosiviteit gebruiken in de aanval bij Villa.

23 november 2021 om 00:11

Ik weet niet of het direct invloed heeft op je fysieke presteren, maar het is wel bewezen dat als man bruisend water of bijvoorbeeld cola en andere 'prik' drankjes dat het vervroegd erectieproblemen kan geven bij de man. Lijkt mij genoeg reden om niet om hiermee te stoppen.

23 november 2021 om 10:36

Zou me niet verbazen als met koolzuurhoudende drank vooral frisdrank wordt bedoeld.

Producten met (snelle) koolhydraten zoals pudding en chocolademelk lijken mij, met mate, juist bevorderend voor de trainingen etc. Ook cola zero kan echt geen kwaad. Maar goed, wel mooi dat Gerard de lat zo hoog mogelijk wilt leggen.

23 november 2021 om 08:07

Kun jij de wetenschap daarachter verklaren? Voor zover ik weet, en ik ben geen voedingsdeskundige, zorgen juist zulke (snelle en langzame) koolhydraat rijk voedsel waarvan de basis voornamelijk bestaat uit glucose voor een lichamelijke onbalans. Elke keer dat je sporadisch suikers (glucose) naar binnen werkt stijgt je insuline gehalte. In een normale lichaam (met een regelmatig eetpatroon) heb je zowel voor de glucose als de insuline een soort van “0” stand. Wanneer je onregelmatig hoge hoeveelheden glucose naar binnen werkt raken die balansen verstoord waardoor je bijvoorbeeld ook veel sneller vet zult opslaan etc. Maar nogmaals ik ben geen expert maar jij spreekt erover alsof je dat wel bent dus ik ben oprecht benieuwd naar je uitleg.

23 november 2021 om 11:36

Een cola Zero kan juist veel meer kwaad dan de meeste mensen denken en word vertelt.
Door de niet natuurlijke zoetstoffen die deze light producten bevatten is de kans op diabetes veel hoger en dat lijkt me dan ook biet bevoordeling voor een top sporter.

23 november 2021 om 11:44

Daarvoor zullen ze speciaal ontwikkelde gels, bars en drankjes gebruiken, die schoon zijn en waarmee ze goed schema's kunnen opstellen.

Toch wel frappant dat dingen als warme chocolademelk en zulke frisdrankjes op het menu staan in een sportkantine. Ik ben zelf helemaal niet sportief, maar zou niet gelukkig worden van pudding, warme chocolademelk, toetjes, cola, etc. Laat staan dat je een royaal, belachelijk royaal betaalde atleet bent.

23 november 2021 om 00:14

Het schijnt juist dat chocolademelk goed is voor spierherstel

23 november 2021 om 00:29

Chocolademelk schijnt zeker een goed drankje te zijn voor spierherstel dankzij een goede combinatie van eiwitten en koolhydraten, cacao is ook zeer bevorderend. Helaas bevat chocolademelk over het algemeen ook veel vetten, wat weer minder bevorderend is.

Kortom, een light variant zou dan misschien beter zijn?

23 november 2021 om 00:35

Ja.
Men beweert ook dat cola goed is bij buikpijn, neemt niet weg dat je dan alsnog goed je tanden moet poetsen.

23 november 2021 om 00:52

Je tanden poetsen raad ik je aan om hoe dan ook te doen,ongeacht wat je eet of drinkt...

23 november 2021 om 11:46

Daarvoor moeten ze shakes maken. Dan zit er precies in wat ze willen.

"in principe zijn toetjes niet meer toegestaan, behalve op sommige dagen voor de wedstrijd. Gebleken is dat de koolhydraten daarvan nuttig kunnen zijn voor het leveren van energie in een wedstrijd."

Oke, ten eerste is dat hele koolhydraten stapelen grotendeels een mythe. Ten tweede, als je het doet moet je het goed doen met een flink goede pasta maaltijd, in plaats van met een toetje met snelle suikers. Eventueel een sportdrank voor de wedstrijd, of zo'n toetje een uur voor de wedstrijd heb je meer aan.

Verder ben ik niet zo van dit soort draconische maatregelen. Ik neem aan dat de spelers regelmatig gewogen worden op gewicht en vetpercentage. Zo lang die acceptabel zijn moet je ze zo veel mogelijk vrijheid geven. Niet iedereen floreert bij hetzelfde eetpatroon, het is deels ook persoonlijk. Verder is het een na het ander verbieden ook een manier het moraal te vermoorden. Ze trainen zó vaak. Dan mag je ook wel eens iets lekkers eten, of een beetje mayo bij je vlees of vis doen. Niks mis mee...

23 november 2021 om 00:30

Ben het helemaal met je eens. Dit is in mijn ogen net zoiets als Schmidt met zijn data over de fitheid. Het is een hoop theorie en er zal ongetwijfeld in grote lijnen veel van kloppen, maar uiteindelijk gaat het erom hoe de spelers zich voelen. Als spelers lekker in hun vel zitten, kunnen ze vaak veel meer aan. En als dat dan door een sausje komt of wat langer blijven staan dan de data aangeeft, is dat maar zo.

23 november 2021 om 02:03

Dan moeten ze dat sausje maar thuis nemen. Kan me voorstellen dat je dit op de club niet gaat promoten.

23 november 2021 om 00:34

Het is ook gewoon absoluut niet ongezond om af en toe ongezond te eten. Bodybuilders hebben niet voor niets af en toe een cheat day. Dat is niet alleen maar omdat ze eens lekker willen eten. Verder zijn producten als tomatenketchup en chocolademelk in gematigde hoeveelheid relatief gezond volgens mij.

23 november 2021 om 00:42

Ik vraag me af(als mayo en ketchup niet meer mogen) welke sauzen ze dan nog wel ergens bij kunnen doen. Smakeloze maaltijden of veel te droge maaltijden kan een negatief effect hebben op lust. Op een gegeven moment komt dat eten er net zo snel uit als dat het erin gegaan is.

23 november 2021 om 00:53

Curry misschien? Zit relatief weinig kcal in.

23 november 2021 om 02:08

Deze gasten eten toch ook savonds ook gewoon thuis? Dan kunnen ze daar echt wel een beetje 'cheaten' en een keer wat minder optimaals bij de maaltijd nemen. Door dit op de club aan te pakken maak je ze denk ik wel bewuster en creëer je wel een beter topsporter klimaat. Als ze dan savonds een keer wat anders bij hun maaltijd nemen dan heb je een beetje van beide en in mijn ogen denk ik het beste.

23 november 2021 om 10:34

Betaal mij één miljoen per jaar en ik vreet alles wat de pot schaft. Stel verwende kinderen zijn het als een bepaald dieet te veel gevraagd is. Zelf voor half miljoen zou ik het doen.

Hilarisch al die reacties van mensen die het beter denken te weten dan experts die ervoor hebben gestudeerd om voedselwetenschapper te worden.

23 november 2021 om 09:55

Jij stond zeker als eerste in de rij voor je vaccine? Tegenwoordig is alles uit te zoeken online. Verbreed je kennis amigo!

23 november 2021 om 11:10

Ja, je kan onderzoek inderdaad online vinden. Alleen lezen de meeste mensen niet de wetenschappelijke onderzoeken maar een of andere blog. Op dat moment ben je ook gewoon aan het vertrouwen op de mening van een ander, alleen is deze mening vaak minder betrouwbaar. Daarnaast is het beoordelen van wetenschappelijk onderzoek behoorlijk lastig. Zelfs veel mensen die een universitaire studie hebben afgerond hebben daar nog steeds veel moeite mee.

PS. Ik stond (figuurlijk) als eerste in de rij voor het vaccin. Als je daadwerkelijk naar wetenschappelijk onderzoek bekijkt is er namelijk geen tegenargument te bedenken.

Ben geen topsporter en zelfs ik weer zulke ongezonde producten. Een topsporter zou die troep helemaal moeten weren. Goed dat die troep uit hun eetzalen geweerd zal worden. Je moet als club zelf het goede voorbeeld geven. Als een speler niet als top atleet wil gedragen dan mag hij lekker thuis snoepen en z'n eigen vooruitgang kapot maken. Dat zal die speler dan ook wel weer merken wanneer hij met een blessure thuis zit omdat hij door alle ongezonde troep licht is aangekomen en daardoor slechter herstelt. Je zou denken dat spelers het voorbeeld van een Hazard bijvoorbeeld zouden willen volgen.

Hahahah warme chocolademelk bij de lunch? Is dit een kleuterschool? Jezus zeg, dat is wel een stuk erger dan wat ketchup bij Spurs.

Conte is geen voorstander van het gebruik van boter of olie tijdens het koken. Waar moet je dan in koken? Frituurvet zal het niet zijn, dus stoomt hij alles? En vlees wordt louter gegrild of komt van de BBQ af of iets dergelijks?

23 november 2021 om 09:11

Je kan alles behalve vlees prima bakken met water ipv olie, moet je maar eens proberen, gwn elke 3 min paar lepels water erbij, werkt precies tzelfde, ook kan je met avocado prima bakken (gezonde natuurlijke vetten), er zijn echt heel veel alternatieve veel gezondere methodes

Ik denk dat Gerrard dit besluit, maar meekrijgt van de voedseldeskundigen. Hij en zijn team voeren dit in. Mentaliteit is wat Gerrard gaat brengen als persoon, hij en zijn team gaan de rest doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Aston Villa

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. YoungAanvaller
J. RamseyMiddenvelder193
E. MartínezKeeper200
J. McGinnMiddenvelder183
O. WatkinsAanvaller185
Douglas LuizMiddenvelder170
D. IngsAanvaller164
Voor de complete selectie: Clubpagina Aston Villa.

710 fans
Coach, 41 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren