Kraay jr. onthult wat Nijhuis ‘op denigrerende manier’ tegen Schmidt zei

Maandag, 22 november 2021 om 21:21 • Laatste update: 21:28

Hans Kraay jr. heeft gesmuld van de spanning tussen Bas Nijhuis en Roger Schmidt afgelopen zaterdag. In het treffen tussen PSV en Vitesse vroeg de Duitse trainer nadrukkelijk om een gele kaart voor Loïs Openda na een overtreding op Mauro Júnior; de scheidsrechter wachtte lang voordat hij die gaf. Kraay jr. onthult bij Veronica Inside dat Nijhuis in die tijd een ‘leuk denigrerend toontje’ tegen Schmidt opzette.

René van der Gijp haalt de situatie aan die hem opviel afgelopen weekend. “Bas (Nijhuis, red.) zag een overtreding bij de dug-out van PSV. Toen stond die Schmidt te brullen dat die speler geel moest hebben. Maar Bas gaf hem niet. Bas kennende loopt hij naar Schmidt toe en vraagt hij wat zijn probleem is. Dan had Bas moeten zeggen: ‘Ja, je kan hem geven, maar ik doe het niet.'”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Uiteindelijk besloot Nijhuis de gele kaart toch aan Openda te geven. Johan Derksen dacht daar het zijne van: “Ik dacht: Bas, jij geeft hem, omdat je geen gezeik met Schmidt wilt hebben. Maar ik dacht: je moet Schmidt juist een gele kaart geven.” Derksen doelt daarmee op het verleden dat het duo al met elkaar heeft. Zo werd Schmidt afgelopen januari nog twee duels geschorst, omdat hij Nijhuis ervan beschuldigde expres tegen zijn ploeg te fluiten.

Van der Gijp is het met zijn tafelgenoot eens. “Je moet niet gaan staan brullen om een gele kaart, dat moet je niet doen, joh.” Derksen concludeert daarop dat Schmidt ‘weer even een vervelende Duitser was’. Vervolgens ziet Kraay jr. zijn kans schoon, die aanwezig was bij het duel tussen PSV en Vitesse. “Ik zat er een meter achter, hè. En Bas heeft wel op een leuke denigrerende toon tegen hem gezegd: ‘Was sagen Sie?’” (Duits voor 'wat zegt u', red.) De analist is echter luid en duidelijk over de beslissing van Nijhuis. “Het was wel een dikke gele kaart.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door japie_krekel)
22 november 2021 om 21:30

Het Schmidt bashen wordt inderdaad zielig. Hij had hier weer 100% gelijk en terecht dat hij zijn speler in bescherming neemt. Als dit geen geel meer is kun je die gele kaarten beter afschaffen.

22 november 2021 om 21:59

Pjotr87. Een speler in bescherming nemen is dacht ik heel wat anders dan staan te schreeuwen en te vragen om een gele kaart. Daarvoor zijn de scheidsrechter en ev. de VAR voor om dit te beoordelen.

22 november 2021 om 22:04

Als je de overtreding hebt gezien dan begrijp je dat dit wel degelijk je speler in bescherming nemen is. Bas Nijhuis wil maar 1 ding en dat is niet fluiten en vooral geen gele kaart geven maar dit was duidelijk over de grens. De VAR mag alleen ingrijpen als het 100% rood is dus die zal dat nooit snel doen dus dan zal je hier toch echt voor bij de scheidsrechter moeten zijn voordat het uit de hand loopt.

22 november 2021 om 22:09

Var is er niet voor om geel te beoordelen.

Oh wat ben ik Bas moe. Dat gedweep van hem met hoe weinig hij fluit. Lekker quasi grappig op Instagram opmerkingen maken dat hij zijn fluit niet mee hoeft te nemen. Afspreken dat Kraaij bijhoudt hoe weinig hij fluit. Bluhhhh. Als weinig fluiten een doel is en geen middel ben je gewoon een aandachtsgeile scheidsrechter op zoek naar erkenning.

22 november 2021 om 21:43

Helemaal mee eens, in principe ben ik een groot voorstander van zijn manier van fluiten maar hij is wel heel erg doorgeslagen, jammer is dat anders was hij 1 van de betere scheidsrechters geweest.. De Bas Nijhuis show mag nu wel een keer minder worden

22 november 2021 om 22:14

ahaha ik kan bas wel hebben. Vind ook gewoon dat ie goed fluit.

22 november 2021 om 23:27

Ach maar ik ben ook dat gehuil van Schmidt erg moe. Altijd iedereen de schuld van alles geven en altijd is alles tegen PSV en hem. Maar ja, laat hem nog maar even in Eindhoven blijven.

23 november 2021 om 13:51

Ofwel volg je alleen Schmidt bij VI, ofwel volg je al een jaar Schmidt niet meer. Die man is gelukkig flink verbeterd sinds hij vorig jaar die (vaak terechte) kritiek kreeg.

23 november 2021 om 08:58

Het is niet verplicht om hem te volgen op Instagram hè. Het begint hier met al dat gezeik steeds meer op Twitter te lijken. Ik kan geen topic openen vanmorgen of de ene verongelijkte reactie na de andere komt op m'n beeldscherm. Als het dan nog een beetje grappige reacties zijn, oke. Maar veel leden doen de laatste tijd niet anders dan zeuren, zaniken en zeiken. Niet leuk voor het lid zelf en ook niet voor de lezer - behalve de enkeling die zich erin erkent. Maar probeer het dan tenminste nog een beetje met humor te verwoorden, dat maakt het voor mij en de andere leden wat draaglijker om door al gezeur te filteren.

23 november 2021 om 09:07

Jij zeurt dat mensen zeuren, de ironie ontgaat je wel.

23 november 2021 om 09:34

Ik volg niemand op Instagram. Heb niet eens Instagram. Vind het een dom medium. Ohja er moest wat humor bij van jou, komt ie: "Nou Bas Nijhuis kan volgende keer z'n fluit wel thuislaten, hij fluit toch nooit 🤣🤣🤣 hahahahahaha"

Tja, what's new. Schmidt is altijd het bokje omdat Bas vriend van de show is..

22 november 2021 om 21:32

Achja Schmidt heeft daar grotendeels zelf voor gezorgd met zn kansloze opmerkingen in het verleden. Verder wel met je eens dat ze Bas iets te vaak de hand boven het hoofd houden.

22 november 2021 om 22:19

Trainers en spelers moeten ook helemaal niet lopen janken om kaarten voor de tegenstander. En anders moet je lekker zelf scheidsrechter worden, dan kan je zoveel kaarten trekken als je wil. Hou jij je bij je eigen werk wn laat de scheidsrechter zijn werk doen

22 november 2021 om 22:31

Dan moet hij wel zijn werk doen. Dat was geel met een rood randje en het was belachelijk geweest als hij hem niet gegeven had.

22 november 2021 om 22:33

Spelers in bescherming nemen is onderdeel van het zijn van een coach. Ben zelf niet zo van het kaarten vragen en vond het ook overdreven wat Schmidt doet, maar dit was een gele kaart met een rood randje zoals Tvl11 al aangeeft.

Overigens voor je aangeeft dat hij Ihattaren niet in bescherming nam; dat heeft hij tientallen keren gedaan door vragen over hem te negeren, voordat alles wat Ihattaren uitgevreten had publiekelijk werd

22 november 2021 om 22:35

Dus als een team punten verliest door een slechte tactiek dan moet de scheidsrechter gaan lopen janken bij de trainer dat hij een verkeerde beslissing heeft genomen? Het blijft voetbal en iedereen maakt wel eens een foutje, ook scheidsrechters. Als Schmidt het allemaal beter kan beoordelen dan moet hij zelf scheidsrechter worden

22 november 2021 om 22:36

@yamiown dat zou kunnen maar je bemoeien met scheidsrechterlijke beslissingen is dan weer geen onderdeel van het zijn van een coach

22 november 2021 om 22:58

De scheidsrechter word toch niet benadeeld door een slechte beslissing van de trainer. Andersom kan de trainer ontslagen worden door een slechte beslissing van de scheids. Is toch wel anders…

22 november 2021 om 23:12

met de selectie van PSV hoor je Vitesse met twee vingers in de neus te verslaan. dat zou niet afhankelijk moeten zijn van een gele kaart die wel of niet getrokken wordt. dat eerste heeft PSV overigens ook gewoon gedaan

Ik ben een beetje klaar met die Bas zo onderhand. Meneer denkt zo onderhand dat iedere wedstrijd om hem draait, een enorme misvatting. Prima dat je wat door wilt laten spelen. Maar wat Bas doet slaat alles. Trappen van achteren, counters die eruit worden gehaald door met twee armen aan iemand shirt te gaan hangen. Hij vind het allemaal prima. Echt, hij is helemaal doorgeslagen en denkt dat mensen de televisie aanzetten om Bas Nijhuis te zien fluiten. Of beter gezegd, niet te zien fluiten. Bas is wat het dichtst bij een Spaanse arbiter in de buurt komt hier in Nederland. En dat is alles behalve een compliment... Met afstand de slechtste arbiter van Nederland!

22 november 2021 om 21:53

Het doel van de scheidsrechter is om tijdens het spel niet opgemerkt te worden. Ze zijn niet bedoeld om deel uit te maken van het spel tenzij je Bas Nijhuis heet natuurlijk. De KNVB zou deze man moeten verbieden om bij VI te zitten, het is een programma dat vaak spelers en trainers beledigt, soms zit hij er gwn doodleuk bij en de volgende weekend fluit hij een wedstrijd waarin spelers of trainers zitten die Derksen heeft beledigt, dat zou toch niet moeten kunnen?? Rare gang van zaken. De FA in Engeland staat het niet toe bijv dat scheidsrechters bij voetbal shows zitten of zich moeten verantwoorden voor grote beslissingen, dat is vooral om hen in bescherming te nemen en te voorkomen dat ze influencers ala Bas Nijhuis worden.

Het was een duidelijke gele kaart en om die dan niet te geven omdat de trainer daar zo nadrukkelijk om schreeuwt , dan lzoi je je wel laten kennen . Het is goed dat die kaart getrokken wordt , al die heisa er om heen is leuk voor dat borrelpraat programma

22 november 2021 om 22:01

Wat mij betreft krijgt iedereen die om een kaart vraagt er zelf eentje. Dan zijn we van dat gezeur snel af. Ik erger me altijd aan dat gezeur.

22 november 2021 om 22:08

In dit geval had hij beide een kaart moeten geven. Ben je meteen van het gezeik af.

22 november 2021 om 22:33

Hij heeft het er natuurlijk zelf ook naar gemaakt. Vorig jaar zat hij alleen maar te janken over de KNVB en kreeg de arbitrage de schuld van elk puntverlies van PSV. Nu denken al die scheidsrechters daar heb je die jankbal weer met zijn gezeik

23 november 2021 om 04:11

Als scheidsrechter moet je boven de partijen staan . Wat ze bij de VI zeggen vind ik van het niveau lagere school .

Zo lang hij Ajax niet fluit mogen van mij part andere fans van deze man genieten. Ik weet donders goed dat scheidsrechters af en toe best een fout maken, niemand is perfect, maar Nijhuis is al jaren vooral bezig met randzaken. Zijn drang naar aandacht van de media bijvoorbeeld vind ik uiterst irritant. Ik snap ook niet dat de KNVB hem laat aanschuiven bij VI. Als Nijhuis klaar is met zijn carrière op de velden mag hij wekelijks lollig doen met Derksen. Zo lang hij actief is zou hij wat minder aandacht moeten opzoeken. Ik vind het persoonlijk een slechte scheidsrechter.

De Bas Nijhuis show in optima forma. Een walgelijke egotripper die alleen zichzelf belangrijk vindt. En lachen joh. die anti-Duitse sentimenten bij VI. Qua beschaving kunnen ze nog heel veel van Schmidt leren.

Ik zeg het al een poosje want ik was in het begin groot fan van zijn manier van fluiten. Het spel heeft ruimte om een stuk mannelijker gespeeld te worden met als gevolg dat er minder spelers toneelspelend over het veld rollen. Maar nu is Nijhuis behoorlijk doorgeslagen, door zijn manier van fluiten, of beter gezegd niet fluiten, hadden er bij psv - vitesse spelers serieus geblesseerd kunnen raken en deze manier van fluiten is in mijn ogen een gevaar voor de 22 spelers op het veld. Hanteer de regels gewoon zoals ze bedoeld zijn.

Vriendje van de show he? Kun je niet alleen rekenen op permanente dekking, maar weet je ook dat je veronderstelde vijanden dubbel zo hart gebasht worden. En Schmidt is toch wel public enemy nr. 1 bij VI. Dat de man fouten maakt staat buiten kijf en of PSV nog met hem door moet vraag ook ik me af. Maar het is onderhand belachelijk hoe de man aangeschoten wild is geworden bij de media. De haat bij Driessen, Derksen en ook Van Hanegem zit bijzonder diep. Met een wat objectievere blik kun je ook gewoon vaststellen dat PSV het ondanks blessures met een gedeelde eerste plaats naast het onfeilbare Ajax gewoon prima doet.

23 november 2021 om 00:20

Doet PSV het echt zo prima? Feyenoord heeft minder verliespunten met veel minder financiele middelen en een mindere selectie. Ajax heeft voor hun doen aardig wat punten verspeeld, maar PSV heeft er niet van weten te profiteren

23 november 2021 om 07:34

Japie, met alle missende spelers, en misschien al wel het moeilijkste programma achter de rug is het knap dat psv gelijk staat met Ajax. Dat Feyenoord een verliespunt minder heeft is goed maar is ook met veel geluk door een aantal keren een winnend doelpunt in de laatste minuut.
PSV heeft in de ED 3 wedstrijden verloren en de rest gewonnen. 1x tegen Willem2, deze wedstrijd speelde psv eigenlijk best goed maar scoorden ze te weinig en maakte drommel een fout, daarnaast verloren ze van Feyenoord. Lange tijd was psv misschien wel beter, maar verloor onterecht en geflatteerd. Tegen Ajax was psv de eerste helft gelijkwaardig ondanks meerdere blessures en 2 dagen minder rust. Ervan uitgaande dat je tegen de kleinste kampioen wordt, doet psv het dus het beste van allemaal.

23 november 2021 om 10:21

Om je eigen argumenten te gebruiken: PSV heeft ook minder financiele middelen dan Ajax en een mindere selectie.

23 november 2021 om 11:20

@Japie: wat een bizar kromme vergelijking weer zeg. Jarenlang ben je aan het roepen dat het puntenverschil tussen de koploper en diens achtervolger relevant is. City was slecht want ze eindigden ver achter Liverpool. Psv was slecht want ze stonden 16 punten achter Ajax. Na de nederlaag van psv tegen ajax was het verschil tussen die clubs al opgelopen tot 4 punten. Nu Ajax 2x de fout in gaat en die voorsprong verspeelt en psv weer gelijk staat dan is Schmidt (volgens jouw redenatie) toch weer een uitstekend trainer? Dus ja, volgens je eigen redenatie doet psv het inderdaad prima.

23 november 2021 om 13:48

@ijsmuts jij snapt toch ook wel dat de Premier League de Eredivisie niet is? Daar tref je wekelijks zware weerstand en heb je iets van 5 topploegen en daarnaast ook nog clubs als Leicester, Everton, West Ham en Arsenal die van een redelijk hoog niveau zijn. In de Eredivisie stelt 90 procent van de weerstand weinig voor voor een Ajax en PSV, dus de Eredivisie met de Premier League vergelijken vind ik sowieso al krom. Volgens mijn redenatie doet PSV het dus helemaal niet zo prima. Als Ajax onnodige punten laat liggen moet je daar van profiteren als PSV zijnde. Wat Feyenoord presteert vind ik dan veel knapper23 november 2021 om 13:58

Als we het gaan hebben over weerstand zou je helemaal credits aan PSV moeten geven, want die staan ondanks het zwaarste programma (alle topploegen al gehad) gelijk, terwijl en Ajax en Feyenoord elkaar nog moeten tegenkomen, maar afijn.
Los daarvan doet Feyenoord het inderdaad ook erg goed, maar dat Feyenoord het erg goed doet, betekent niet dat PSV het niet óók goed doet.

23 november 2021 om 14:41

Ze doen het zeker niet slecht, maar als ze weer een keer kampioen willen worden is het denk ik dit seizoen. Ajax laat normaliter weinig liggen maar dat is dit seizoen anders. Voor dat Ajax wel weer die kleintjes allemaal gaat verslaan binnenkort moet je zelf weinig weggeven als je rechtstreekse CL plaatsing wil halen. Die kans lag er de afgelopen weken om redelijk wat punten los te staan

23 november 2021 om 16:17

@Japie: hoe bedoel je ‘volgens mijn redenatie doet psv het niet zo prima’? Jouw redenatie is al een jaar lang dat je het succes af moet meten aan de afstand in punten naar de koploper, niet kijkend naar het eigen puntenaantal. Je hebt zelf gezegd dat dat niet relevant is.

Net als spelers moeten trainers ook een gele kaart krijgen als ze andere een gele kaart willen aansmeren terecht of niet terecht
Dat geld ook voor mensen die aanstellen en voor niks op de grond liggen te kramperen en daarna vrolijk door voetballen
Daar mogen ze van mij ook de VAR bij gebruiken

23 november 2021 om 07:36

Volledig mee eens. Helaas wordt dit nog maar zelden gedaan. Zolang dit niet gebeurd zal er eerder meer gezeur komen dan minder.

Ik denk dat er geen enkele trainer is die niet om een kaart zou vragen als een van zijn spelers op deze manier recht voor zijn neus onderuit geschopt wordt. Het enige verschil is dat het nu goed hoorbaar is omdat we weer met z'n allen voor de buis zaten ipv lekker in het stadion.
Lijkt wel of Nijhuis expres zo lang wachtte (of het moet zijn dat de VAR nog even snel ging kijken of het niet erger dan geel was)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Chelsea heeft besloten om een officieel bod op Matthijs de Ligt uit te brengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren