Eljero Elia reageert op ‘socialmediagangsters’: ‘Ik krijg bijna geen één euro’

Maandag, 22 november 2021 om 11:03 • Laatste update: 12:10

Eljero Elia speelt momenteel voor het minimumloon bij ADO Den Haag. De 34-jarige vleugelaanvaller maakte afgelopen vrijdag in de uitwedstrijd tegen Telstar (0-2 zege) zijn rentree voor de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. Elia dient de ‘rotte appels’ die denken dat hij ‘het voor het geld doet’ in gesprek met de NOS van repliek door te stellen dat hij ‘bijna geen één euro’ krijgt bij ADO.

Jim van der Deijl, ADO-watcher voor Omroep West, vertelt aan de NOS dat Elia voor minimumloon in de Keuken Kampioen Divisie speelt. “Zodra de club in handen is van de nieuwe investeerders, gaan de partijen opnieuw om de tafel om te kijken wat er qua financiën mogelijk is”, aldus Van der Deijl. Dat het even duurde voor Elia kon worden vastgelegd, had te maken met de lastige financiële situatie van ADO. “ADO heeft gezocht, geschraapt en gevonden."

"Den Haag is gewoon mijn stad. Ik ben er geboren en getogen. Ik ken veel ADO-fans persoonlijk en heb veel aan de club te danken. Hopelijk kunnen we snel naar de Eredivisie”, geeft Elia zelf te kennen. Hij kreeg niet louter positieve berichten nadat bekend werd dat hij bij ADO ging spelen. “Er zitten hier en daar een paar rotte appels tussen. Mensen met een vooroordeel, die denken dat ik het voor het geld doe. Nou, ik kan jullie vertellen: ik krijg bijna geen één euro. Ik wil gewoon plezier hebben. Geld zal me een worst zijn.”

“Mensen die weten waar ik vandaan kom, hebben liefde. Maar er zijn ook een paar oelewappers die je online uitschelden. Socialmediagangsters. Maar ik ben nu oud en wijs genoeg om daar niet op te reageren”, vervolgt Elia, die zonder club zat nadat hij FC Utrecht afgelopen zomer achter zich liet en de afgelopen twee maanden al meetrainde bij ADO. “Ik leid het leven van een bekendheid, dan komt dat erbij kijken. Maar ik lig er niet wakker van. Ik wil veel duels spelen en belangrijk zijn voor ADO.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door sieb nr. 15)

Ik vrees dat deze man volwassenheid nooit zal bereiken, wat best vreemd is voor zijn leeftijd en voor zijn eigen gezin zorgdraagt. 🤦🏾‍♂️

22 november 2021 om 11:38

Het feit dat hij zegt zich er niet mee bezig te houden, zou je doen denken dat hij een beetje volwassen wordt. Ik denk dat de onvolwassenheid zit in het tã£â³ch reageren, laat ze lekker doodvallen en maak er geen worden vuil aan, maar Elia zijn trots laat dat niet toe. Wel mooi dat hij Ado helpt door voor een minimumloon te spelen, hij had ook gewoon kunnen stoppen of nog een keer cashen. Mijn advies aan Eljero; ga lekker voetballen en laat zo min mogelijk van je horen, er is al genoeg rumoer rondom ADO geweest.

22 november 2021 om 12:00

Hij ligt er zogezegd niet wakker van maar kan het niet laten om te reageren, zoals wel vaker. Zijn goed recht natuurlijk maar het geeft aan dat het hem wel degelijk iets doet.

22 november 2021 om 12:10

David dat is het punt, laat lekker gaan man. Mensen zullen altijd blijven lullen, spreekt wel in zijn voordeel dat jij nu Ado helpt eens.

22 november 2021 om 11:58

Heb je gezien hoe mensen op social media opeens in beesten kunnen veranderen en wildvreemden helemaal kapot kunnen schelden? Je kan tegenwoordig niks meet posten voor je fans want er zitten allemaal mensen tussen je de meest vreselijke dingen roepen. Daar heeft Elia ook last van en ik snap dat hij daar wel iets van wil zeggen.

24 november 2021 om 20:33

Nee man Soccerfan, social media vind ik zoiets zonde van mijn tijd. Dus wat daar gebeurd gaat langs me heen. Wat hij ook kan doen, is zijn social media verwijderen dan is hij ook van al het gelazer af.

Buitenaf lijkt het me niet echt de fijnste persoon, maar mensen krijgen opeens schuim op hun bek als ze de naam "eljero Elia" horen. Beetje op de man gespeeld is niet heel erg, maar soms draait men hier wel door. Even normaal doen tegen elkaar is niet teveel gevraagd lijkt mij.

22 november 2021 om 14:53

Deels wel met je eens, maar deel is het ook een kwestie van 'wie de bal kaatst, kan hem terug verwachten'. Hij heeft natuurlijk wel aardig wat rare fratsen uitgehaald en slechte opmerkingen gemaakt. Maar ik ben het met je eens dat het wel vaak veel te ver gaat met de haat op iemand die mensen niet eens persoonlijk kennen.

22 november 2021 om 16:09

Ja true, en nogmaals, zijn persoonlijkheid is ook niet echt mijn cup of tea, want hij is verschrikkelijk arrogant op basis van interviews en activiteiten buiten het veld. Maar om bij elke stuk bijna elke VZ gebruiker over hem heen zien gaan (soms zie ik dezelfde namen gewoon terug), dat gaat mij dan ook net iets te ver.

22 november 2021 om 17:35

Ja, daar heb je zeker gelijk in. Dat is net zulk slecht gedrag als dat van de persoon waarover gesproken wordt.

22 november 2021 om 15:14

Elia laat het zelf weer lijken alsof iemand wat over geld heeft gezegd. Bij ADO weten we wel dat niemand voor het geld speelt. Het gaat er hier om dat Elia 2 jaar geleden, toen wij hem keihard nodig hadden, Utrecht verkoos boven zijn eigen club ADO vanwege zijn zogenaamde "ambities" en ook nog aangaf liever naar Twente te gaan ipv ADO. En nu die hard op ze bek is gegaan bij Utrecht wilt die wel ineens weer alles voor zijn "oude liefde" doen. Sorry maar dat gaat er bij ons niet in.

22 november 2021 om 16:14

Hij zegt gewoon dat er blijkbaar paar van die gasten die op social media hebben gezegd dat hij het voor het geld doet. En blijkbaar trok hij dat heel erg aan en moest hij dat heel nodig ventileren tijdens het interview. Zit in zijn persoonlijkheid om overal aangesproken te zijn. Maar prima reden dat je zijn acties niet goedkeurt, maar als ik menig gebruiker hier zie, hebben ze al hun mening klaar zonder het artikel te lezen over Elia. Daar doel ik op. De redenen die jij aangaf is inderdaad verre van netjes vanuit zijn kant.

22 november 2021 om 16:44

Ik ben zelf ADO supporter en er is echt helemaal niks gezegd over geld in de reacties op t account van ADO zelf niet en ook niet op de fan pagina's. Enige wat ik mij kan bedenken is dat ze hem 2 jaar terug geldwolf genoemd hebben omdat Utrecht hem uiteraard een mooier salaris kon bieden dan ADO toen der tijd. Verder is de reden die ik hierboven heb gereageerd echt de reden dat veel m niet terug willen zien. Maar zijn ook een hoop supporters die het wel leuk vinden en positief zijn dus hij moet niet zo huilen.

Hij is nu oud en wijs genoeg om er nier meer op te reageren, maar wil het toch graag even zeggen?

22 november 2021 om 14:54

Ik wilde precies hetzelfde schrijven inderdaad. Niet willen reageren, maar toch wel reageren. Het blijft een bijzonder figuur.

Elija heeft inderdaad soms wat nare trekjes, maar om nou te zeggen dat hij voor het geld bij Ado zou spelen is misschien wel nog dommer dan Elija z'n acties.. Er is geen geld bij Ado namelijk.

22 november 2021 om 15:16

Niemand heeft dat gezegd behalve Elia zelf. Maar Elia weet zichzelf altijd mooi tot het slachtoffertje te maken. Lees mijn reactie boven op FCgrun. Dat is de echte reden dat bijna niemand bij ADO m hoeft terug te zien.

"maar ik ben nu oud en wijs genoeg om daar niet op te reageren", aldus Elia, die daarmee reageerde op wat hij "social media gangsters" noemt. Dus. Het spel is op de wagen.

22 november 2021 om 11:59

Denk dat hij het meer heeft over reageren onder die reacties op social media. Ik zie sommige bekende nederlanders zichzelf helemaal verliezen en overal op reageren onder hun eigen post.

22 november 2021 om 12:23

Social media of reguliere media, dat maakt geen verschil. Want ook door deze - toch best uitgebreide - reactie lokt hij al dan niet (on)bedoeld toch weer vervolgreacties uit. Beter had hij iets gezegd in de trant van "ik wil er geen onnodige woorden aan vuil maken" en het daarbij gelaten.

22 november 2021 om 12:48

Gast social media heeft mensen in narcistische jongetjes veranderd en Elia zit in de categorie die de kroon spant. Dit is gewoon pure onzekerheid van hetzelfe kaliber als “ik ben echt super zelverzekerd!” roepen

Heeft iemand hier gezegd dat Elia voor het geld naar ADO ging? Volgens mij is dit gewoon een slechte poging om te pochen dat ie voor bijna niets speelt haha

22 november 2021 om 12:12

Talloze keren hebben mensen aangehaald dat Ado een grootverdiener binnenhaalt, die alleen onrust komt zaaien. Lijkt me prima dat iemand zichzelf mag verdedigen als dat (eerste gedeelte iig) niet waar is, zou ieder ander mens ook doen.

22 november 2021 om 13:34

Wie zijn ‘mensen’? Graag een naam dan, want ik heb het niet gezien!

Verder is het publiek maken dat je zo weinig verdient prima hoor, maar ik vind het geschreeuw en gepoch en iets waar je niet mee te koop moet lopen. Het verdedigen tegen ‘sneue sukkels’ is iets wat alleen gedaan wordt als je je wat aantrekt van diezelfde groep …

22 november 2021 om 13:49

wouw dit is met stip de domste reactie ooit "graag een naam dan, want ik heb het niet gezien! "
Ten eerste niemand gaat voor jou de topics door zoeken en namen door geven.
Ten tweede hij heeft het over online, dus social media en niet alleen VZ.

22 november 2021 om 14:10

Er zijn van de week meerder artikels verschenen over Elia hier op Voetbalzone. Ze liepen inderdaad te zeiken dat hij alleen maar onrust komt brengen, ze grepen zelf hun kansen om hem te bashen, belachelijk te maken of hem voor hypocriet uit te maken door zijn rugnummer keuze. Ik zou zeggen scroll terug in de app.

22 november 2021 om 15:08

Die rugnummer keuze is natuurlijk behoorlijk bizar

Hoezo heeft deze jongen zo erg de behoefte om zich te bewijzen naar de buitenwereld toe? Ook toen ik de FC Utrecht docu keek dacht ik hetzelfde. Kotsneigingen kreeg ik van zijn gedrag.

22 november 2021 om 14:33

Tja, sommigen zoeken validatie en bevestiging buiten zichzelf. Dat is ook wel een dingetje van tegenwoordig. Daarin is Elia verre van een uitzondering.

Daar gaan we weer met die gast, zoekt weer de publiciteit op pfff

Hahaha, die foto komt mooi overeen met de koptekst he?

Tja Elia... Medio 2010/2012 een fantastische buitenspeler. Hij doet er wel goed aan om bij Ado te gaan voetballen dit seizoen, om de club te helpen.

22 november 2021 om 11:47

Mwa, niet echt toch?

"maar er zijn ook een paar oelewappers die je online uitschelden. Social media-gangsters. Maar ik ben nu oud en wijs genoeg om daar niet op te reageren”

Daar reageer je dan nu in zekere zin toch weer op of ligt dat aan mij? Oud genoeg is hij ondertussen wel, maar wijs zal in dit leven waarschijnlijk niet meer gaan lukken.

Heb Elia inderdaad altijd al een enorm wijze gozer gevonden. Mooi dat ie dit zelf nog even onderstreept. Elia ''de wijze'' noemen we hem ook wel hier in amsterdam.

Hahaha eliatje toch. Wat mag deze man God toch op zijn blote knieen bedanken dat hij een beetje kan ballen want ik zou deze gozer niet eens als schoonmaker in dienst nemen. Iemand zou is een keer een elftal moeten maken met de domste voetballers uit de eredivsie haha. Ik begin wel met de voorhoede: Elia-Kramer-Kluivert

22 november 2021 om 12:15

‘Niet eens als schoonmaker’, jeetje. Respect opbrengen voor anderen is lastig merk ik. Mijn schoonmaakster is trouwens een hele wijze business vrouw, met een goedlopend bedrijf .

22 november 2021 om 13:19

Hahaha hou op hoor. Maak je eigen niet zo druk man. Is gewoon een uitspraak om mijn betoog kracht bij te zetten. Maar wel leuk van je schoonmaakster.

Het lijkt bij hem alsof t niks uitmaakt wat hij zegt, er zijn hier altijd wel mensen die alles wat hij zegt afkeuren ofzo. Ik snap het echt niet. Hij zegt dat hij voor bijna niks bij Ado is gaan voetballen en dat Den Haag zijn stad is, nou er zijn niet veel voetballers die dat hebben gedaan hoor toen hun club in nood zat.. bijna niemand zelfs! dus dan snap ik wel dat hij zich hierover wilt uitspreken.. Ook snap ik precies wat hij bedoeld met de zogenaamde social media gangsters, die zitten bij ieder bekend persoon die bekend is met van alles te schelden en te dreigen. Dat hij die gasten zo noemt en vervolgens zegt niet daarop te willen reageren is toch niet zo vreemd?

22 november 2021 om 16:20

Huntelaar bij Schalke? Deed volgens mij het zelfde.

22 november 2021 om 18:27

Volgens mij niet voor het minimumloon

Hij speelt voor minimumloon voor ADO omdat het zijn club is. Maar waarom gaat hij dan opnieuw onderhandelen als er een nieuwe eigenaar is? Gaat het dan toch om de centen?

En mensen die niet positief, maar kritisch reageren zijn rotte appels? Ik ken hem niet, maar hij komt vaak niet heel sympathiek over in de media.

Hoe kan je nu zeggen dat iemand in de KKD bij ADO gaat spelen voor het geld.

Dan heb je het wiel ook niet uitgevonden.

Elia Held! Man wat was jij goed in ons kampioensseizoen.

Eljero, voor altijd een kampioen!

Ik kan mij niet voorstellen dat Elia voor bijna niks bij ADO voetbalt. Los daarvan zegt hij met zijn 'weerlegging' precies niks: "ik krijg bijna geen één euro". Hij krijgt dus wel één euro. Minimaal, want hij kan mij niet wijs maken dat hij voor 1 euro per maand voetbalt.

Dan ben je gewoon een volwassen man met kinderen en maak je je nog druk om social media. Daarnaast ook wel grappig hoe types als Elia zeggen dat geld ze niet boeit, maar ondertussen op hun social media maar al te graag showen wat ze hebben. Niet dat dat erg is want ze werken er zelf hard voor maar kom dan niet zeggen dat geld je niet boeit.

Wat een gezeur zeg! Laat die jongen lekker voetballen. Wat kunnen wij veel zeuren zeg..en vooral oordelen. 'Hij is onvolwassen ' onzin! Hij voedt zijn kinderen gewoon netjes op en gaat goed met zijn vrouw om, daarin moet je volwassen in zijn. En dat doet hij

Het is natuurlijk ook wel grappig dat mensen denken dat hij het voor het geld doet. ADO zit nog in financieel zwaar weer en zijn gedegradeerd. Ik kan dus prima geloven dat Elia mee heeft gedacht met de situatie en momenteel niet zoveel verdient. Dat siert 'm en dat mag ook gezegd worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Excelsior4322
3.Jong Ajax4316
4.FC Emmen4217
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
S. SteijnMiddenvelder2111
V. BesuijenAanvaller216
L. KoopmansKeeper210
A. ĆatićAanvaller204
T. VerheydtAanvaller2017
R. KishnaAanvaller101
J. AmofaVerdediger200
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

100 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 ADO Den Haag 6 0 0 0
2020/2021 FC Utrecht 21 2 3 0
2019/2020 Medipol Basaksehir 23 3 3 0
2018/2019 Medipol Basaksehir 21 1 4 0
2017/2018 Medipol Basaksehir 24 5 2 0

In de wandelgangen

Vrijdag 21 januari
Manchester United is afgehaakt in de strijd om de handtekening van Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren