Wout Weghorst ziet duidelijk verschil bij Wolfsburg na ontslag van Van Bommel

Zondag, 21 november 2021 om 12:28Chris Meijer • Laatste update: 12:46

VfL Wolfsburg heeft sinds het vertrek van Mark van Bommel de weg omhoog weer enigszins weten te vinden. Onder de nieuwe trainer Florian Kohfeldt werd er voorlopig nog niet verloren: drie overwinningen en een gelijkspel. Wout Weghorst denkt dat Kohfeldt beter bij Wolfsburg past dan Van Bommel, zo vertelt de spits in gesprek met BILD.

Lothar Matthäus schreef vorige maand in zijn column voor Sky Deutschland dat de slechte band met Weghorst het ontslag van Van Bommel inleidde. Weghorst had aanvankelijk een basisplaats onder Van Bommel, maar verloor die voor de met 2-0 verloren uitwedstrijd tegen 1.FC Union Berlin. Daarna ontbrak de spits vooralsnog wegens een coronabesmetting. “Het is best verrassend, gezien Van Bommel en Weghorst landgenoten zijn. Ze zouden een goede connectie moeten hebben en goed kunnen communiceren door de taal. Maar dat was overduidelijk niet het geval.”

Onder Kohfeldt heeft Weghorst zijn basisplaats weer terug en zaterdag tekende hij in de wedstrijd tegen Arminia Bielefeld (2-2) voor zijn eerste doelpunt sinds halverwege september. Weghorst erkent na afloop dat er met zijn vierde Bundesliga-treffer van het seizoen een last van zijn schouders viel. De 29-jarige spits werd door BILD tevens gevraagd naar het verschil bij Wolfsburg sinds de aanstelling van Kohfeldt als opvolger van Van Bommel, die zijn congé kreeg nadat er zeven wedstrijden op rij niet was gewonnen.

“Het is heel anders met de nieuwe trainer. Door de manier hoe hij is en over voetbal denkt. Ik denk dat we het als team heel goed doen, het past uitstekend bij elkaar”, geeft Weghorst te kennen. Wolfsburg versloeg sinds de aanstelling van Kohfeldt achtereenvolgens Bayer Leverkusen (0-2), Red Bull Salzburg (2-1) en FC Augsburg (1-0). Tegen Arminia Bielefeld werden er dit weekeinde voor het eerst punten verspeeld, waardoor nu de zesde plaats in de Bundesliga wordt bezet.

“Iedere trainer heeft zijn eigen kwaliteiten, zijn eigen gedachten en zijn eigen passie. Van Bommel en Wolfsburg pasten niet bij elkaar”, zegt Weghorst. De spits behoorde de afgelopen interlandperiode tot de selectie van Oranje, maar kwam in de wedstrijden tegen Montenegro (2-2) en Noorwegen (2-0 zege) niet aan spelen toe. “Ik mocht alleen twee keer warmlopen, maar het gaat altijd om wat het beste voor het team is. Van Gaal is duidelijk over wat hij van me verwacht en zegt dat ik er moet staan als hij me nodig heeft.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door gshumway)

Waar past Van Bommel wel? Is gewoon een trainer van niks gebleken. Bij PSV kreeg hij ook heel veel vertrouwen en tijd, maar heeft hij niks neergezet/zijn ze er juist op achteruit gegaan. Bij Wolfsburg ook weg na een halfjaar. Cocu, Van Bronckhorst, De Boer. Zij hebben tenminste nog iets bereikt in Nederland bij hun clubs. Van Bommel is, net als o.a. Seedorf, Kuijt, Sneijder een parodie, een grap als (toekomstig) trainer. Ze prediken de wijsheid in pacht te hebben, maar zijn gedoemd om ten onder te gaan aan hun arrogantie.

21 november 2021 om 12:53

Van Bommel is vooral een slechte people manager gebleken die een groep spelers niet eensgezind kan krijgen als de club in een slechte fase zit.

21 november 2021 om 12:53

'ook heel veel vertrouwen en tijd'? Zo snel als Wolfsburg hem heeft ontslagen is belachelijk. Moet wel een ander conflict hebben gespeeld, want na zo'n korte periode kun je geen enkele trainer beoordelen

21 november 2021 om 13:00

Dat zal ook best zo zijn. En het is niet de eerste keer dat er conflicten gespeeld moeten hebben (wat soms ook bevestigd is) waar v Bommel bij betrokken was. Dus ik heb het vermoeden dat als wij zouden weten wat Wolfsburg weet het niet zo belachelijk is. Hij bezit gewoon niet de vaardigheden die je als goede trainer moet hebben. Gewogen en te licht bevonden.

21 november 2021 om 12:55

Exact, zijn trainerscarriere lijkt hiermee al over. De nwe Nederlandse trainers staan er internationaal niet goed op. Dit moet ook bij de trainersopleiding van de KNVB de ogen openen..

21 november 2021 om 13:38

Maar wat boeit het nou hoe de nederalndse trainers er internationaal opstaan? Is echt zo niet boeiend. Alsof clubs kijken naar het land waar je vandaan komt.lijkt me nog steeds vooral belangrijk dat je een goeie trainer bent en dan komt het wel goed.

21 november 2021 om 15:11

Mij boeit het in zoverre dat we er dus hier niet in slagen om goede trainers op te leiden. Kijk naar hoeveel moeite het kostte om een bondscoach te vinden. Van alle trainers onder de 70 zijn nu eigenlijk alleen Ten Hag en Bosz goed genoeg om bondscoach te zijn. Cocu en Gio moeten het eerst in het buitenland maar eens laten zien. De rest heeft allemaal de status of kwaliteiten niet. Ja Koeman, maar die is het al geweest.

21 november 2021 om 13:02

Hoe kun je dit nu al over Kuijt zeggen hij heeft nog niet eens een eerste elftal gehad

21 november 2021 om 13:36

@De Toekomst Coachen is een ervaringsvak. Een Ten Hag bv heeft zijn carriere gestaag opgebouwd met eerst een GA Eagles en Utrecht om daarna een stap hogerop te maken naar Ajax. De fout van een Van Bommel is geweest dat hij niet eerst op een laag niveau is begonnen om zich daarna omhoog te werken naar een hoger niveau. Ook een stuk zelfoverschatting natuurlijk. Er zijn uitzonderingen op de tegel zoals een Zidane, Guardiola en dat soort coaches maar vaak is het op voorhand al gedoemd om te mislukken. Kijk naar een Pirlo bij Juventus, dan moet je met nul ervaring opeens de verwachtingen bij een Juventus waar maken. Dat is gewoon heel lastig en daarom ben ik meer voor onderaan de ladder beginnen als debuterend coach om je vervolgens te ontwikkelen naar mogelijk een hoger niveau

21 november 2021 om 14:35

Bommel past thuis op de bank, voor de tv met een blikje cola en een zakje chips

Even een trap na

of valt de verontwaardiging nu mee? Toen bij barca paar honderd reacties hoe schandalig het was.

21 november 2021 om 13:20

Hij zegt echt alleen dat v Bommel niet bij Wolfsburg past? Hij zegt verder niks over dat ie het slecht heeft gedaan of iets in die strekking. Ik zie de trap na dus niet zo. Verschil is bovendien ook nog eens dat het bij Barca wordt gezegd door een speler die God elke dag op z’n blote knieën moet bedenken dat hij bij een club als Barca mag spelen.

21 november 2021 om 13:20

Inhoudelijk is deze opmerking van Weghorst in niets te vergelijken met wat Koeman voor zijn kiezen kreeg

Niet zo netjes eigenlijk deze trap na. Vind er weinig sympathie aanzitten aan de persoon Wout weghorst.
Ik denk trouwens dat van Bommel het in zich heeft zitten om een goeie trainer te worden. Vond dat hij het bij PSV niet eens zo slecht deed.

21 november 2021 om 13:18

Vind je de opmerking ‘vBommel paste niet bij Wolfsburg’ echt een trap na? Ik vind dat nml een zeer politiek correct antwoord. Inhoudelijk zegt hij nml niets over de kwaliteiten van vBommel

21 november 2021 om 13:25

Bij psv niet slecht deed? Van zijn laatste 14 wedstrijden werden er maar 2 gewonnen. Dat is gewoon bedroevend slecht. En psv onwaardig. Met zulke cijfers vlieg je er overal uit.

21 november 2021 om 13:55

Dat klopt helemaal cuco10, het was voor hem een doodlopend verhaal. Maar je bent ook zo afhankelijk van de kwaliteit en vorm van je selectie. Neemt niet weg dat het aan hem was om die vorm te doen veranderen. Ik denk dat als hij op een andere plekken bij een middenmotor in de eredivisie best prima kan doen, maar goed das mijn gevoel

Van Bommel, Kuyt en Sneijder zijn naar mijn inschatting jongens waar het in een groot deel van hun leven om hun persoon heeft gedraaid en daar door enorme ego's hebben ontwikkeld. Als trainer draait het erom dat JIJ een groep en spelers goed laat functioneren, iets wat deze persoonlijkheden niet kunnen. De Boer, Cocu en van Bronckhorst zijn al door de media benoemde toekomstige toptrainers die dat toch niet blijken te zijn.

21 november 2021 om 13:38

Gio heeft toch nog niet vaak gefaald in zijn carriere? Hoe zijn prestaties in China.waren weet ik niet maar bij Feyenoord heeft hij het echt uitstekend gedaan

21 november 2021 om 13:43

DAt komt dan niet goed met de huidige spelers en trainers. Daar zijn nog meer mensen die 'en groot deel van hun leven om hun persoon heeft gedraaid en daar door enorme ego's hebben ontwikkeld'

21 november 2021 om 14:24

Misschien Kuyt in mindere mate, maar je benoemt hier wel een stel wereldtalenten, de toptalenten van hun clubs in die tijd. Ik ga ervan uit dat zij vanaf het moment dat ze een jong jochie waren tot aan het eind van hun cariere constant in de watten zijn gelegd door iedereen. Het is dus eigenlijk ook heel logisch dat ze een gigantisch ego op bouwen en het is eigenlijk super knap van ex topvoetballers, zoals Gio, als die wel nederig zijn gebleven.

Misschien zou het aangepaster zijn geweest om eerst een club als Fortuna of Eindhoven te doen, en daarna andere stappen gaan maken.
Ofschoon dat ook weer geen garantie hoeft te zijn,als ik bijvoorbeeld Mario Been en Marinus Dijkhuizen die weg wel heb zien bewandelen, en de pech hadden, de top naar boven door omstandigheden te missen.
Peter Bosz en Erik ten Hag daarentegen hebben wel die koers uitstekend weten te doen.

21 november 2021 om 14:25

Ik snap je gedachtengang echt wel, maar denk dat het niet zo makkelijk is als jij schetst!
Je bent bij die mindere ploegen zo afhankelijk van wie er komen en gaan qua spelers en het niveauverschil in bijv. de kkd is bijzonder klein. Hierdoor is het bijzonder lastig om dan op te vallen als beginnend coach, en als je al opval is het nog maar de vraag wat voor waarde grotere clubs aan die prestatie hechten.
Daarnaast laten maar weinig trainers zo’n kans om een topclub te coachen schieten.

Ik denk niet dat de trainerscarriere van Van Bommel perse voorbij hoeft te zijn. Maar hij zal denk ik een paar stappen terug moeten doen. Het lijkt mij verstandig om een paar seizoenen ergens als assistent aan de slag te gaan naast een ervaren trainer en zo nog meer te kunnen leren. Want hij is te vroeg op eigen benen gaan staan. Van Bronckhorst heeft ook 3 jaar naast Koeman en 1 jaar naast Rutten gezeten bij Feyenoord voordat hij het overnam. Cocu en De Boer waren assistent van Bert van Marwijk bij Oranje. Dus van Bommel eerst ergens rustig als assistent ervaring opdoen en daarna weer nadenken om weer hoofdtrainer te worden.

Hahaha bommel is wel echt een dramatische trainer gebleken zeg. Denk oprecht dat mensen die een paar jaar football manager ofzo spelen een betere trainer zouden zijn dan mislukkelingen al van bommel, frank de boer en danny blind.

Jammer Bommel, nu maar proberen bij VV Altweerterheide en dan langzaam omhoog werken. Bijvoorbeeld via Toxandria, VV Odiliapeel, SV Lierop, Hapse Boys, VV Helden, Beerse Boys, Sporting Heerlen, Wilhelmina '08, SC Susteren, EHC Hoensbroek, SV Nuenen, EVV Echt, VV Dongen, Kozakken Boys, De Treffers, TOP Oss, FC Den Bosch en Fortuna Sittard. Dan kan je misschien ooit trainer worden van Willem II, Vitesse of Utrecht.

Als je als club al zo snel je trainer aan de kant schuift, en er vanuit de spelers daarna aangegeven wordt dat de trainer niet bij de club past, faalt in mijn ogen de club meer als dat de trainer dat doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfL Wolfsburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Hertha BSC22-17
15.FC Augsburg19-11
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. WidellAanvaller
W. WeghorstAanvaller176
K. CasteelsKeeper170
L. NmechaAanvaller156
D. LukébakioAanvaller140
Voor de complete selectie: Clubpagina VfL Wolfsburg.

17 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Girondins de Bordeaux hoopt Thierry Henry aan te stellen als nieuwe trainer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren