Bayern houdt hele zure nasmaak over aan evenaring Bundesliga-record

Vrijdag, 19 november 2021 om 22:25Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 22:42

Bayern München is vrijdagavond tegen duur puntenverlies aangelopen in de Bundesliga. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann ging op bezoek bij 1. FC Augsburg, waar Jeffrey Gouweleeuw de volledige wedstrijd speelde, met 2-1 onderuit. De enige treffer van de Zuid-Duitsers van Robert Lewandowski leverde wel een evenaring van een Bundesliga-record op, daar Bayern nu op 101 doelpunten staat in het kalenderjaar 2021, net zoveel als 1. FC Köln in 1977. Door de nederlaag kan Borussia Dortmund, dat zaterdag in eigen huis VfB Stuttgart ontvangt, de recordkampioen tot op één punt naderen.

Voor Nagelsman was het duel met Augsburg een bijzonder weerzien met zijn voormalig werkgever. De trainer van Bayern kwam als speler én scout uit voor de nummer vijftien van de Bundesliga. Hij won in zijn carrière als trainer echter van geen enkel team vaker dan van Augsburg: tien keer, waarvan negen keer op het hoogste niveau. Ditmaal verliep het echter een stuk stroever voor de ploeg van Nagelsmann. Bij het eerste serieuze gevaar van de thuisploeg was het meteen raak halverwege de eerste helft. Mads Pedersen ontving de bal op zo'n negen meter van het doel en was trefzeker met een schot in de rechterhoek: 1-0.

Bayern zette daar in de beginfase nauwelijks iets tegenover en moest zelfs toezien hoe de thuisploeg de score na ruim een uur spelen verdubbelde, toen André Hahn een voorzet van IAgo vanaf de linkerkant van het veld achter Manuel Neuer kopte: 2-0. Bayern richtte zich echter al snel op en bracht via Lewandowski de marge weer naar één. De spits haalde na een hakje van Thomas Müller ineens uit en verraste doelman Rafal Gikiewicz in de korte hoek. In het tweede bedrijf was de koploper beduidend beter, maar wist het het veldoverwicht niet uit te drukken in de score. Lewandowski schoot vanuit kansrijke positie over en Alphonso Davies mikte rakelings naast de rechterpaal.

In de slotfase mocht de thuisploeg Gikiewicz danken dat Bayern niet langszij kwam. De doelman had na tachtig minuten een voortreffelijke redding in huis op een inzet van Lewandowski, die van dichtbij uithaalde. Ook de rebound van Davies miste richting. De laatste mogelijkheid van het duel kwam van de voet van Müller. De aanvaller leek te profiteren van een fout van Gikiewicz, maar zag zijn inzet rakelings langs de paal gaan. Komende dinsdag kan de ploeg van Nagelsmann op revanche, als hekkensluiter Dynamo Kiev naar de Allianz Arena komt in de Champions League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door keepertoob)

Sabitzer heeft het lastig bij Bayern. Denk persoonlijk dat hij beter wat verder naar voren kan spelen. Is er een Bayern-fan die mij kan vertellen waarom Roca zo weinig kansen krijgt?

20 november 2021 om 00:11

Inderdaad! Het is nu wel duidelijk dat die positie voor de verdediging niet werkt met zijn speelstijl. Je kan je natuurlijk ook afvragen waarom er niet gewoon gekozen is voor Tolisso op die positie! Nu liet Sabitzer keer op keer zijn man lopen.

Dit was de slechtste wedstrijd van Bayern dit seizoen. Slechter dan de bekerblamage tegen Mönchengladbach. De bekerblamage had meer te maken met de sterkte van Gladbach.
De 2 slechtsten, Sabitzer en Pavard, hebben de tegengoals veroorzaakt. De grote afwezige, Kimmich, heeft de ploeg mooi in de steek dankzij het weigeren zich niet te laten vaccineren. Voor mij mogen de 4 niet-gevaccineerden een keer niet van begin spelen als ze blijven weigeren zich te laten vaccineren. Zonder Kimmich ontbreekt de creativiteit en dat zag men duidelijk.

Voor het overige mag de waanzin van vandaag in alle reguliere competities stoppen. Ik wil geen matchen meer op vrijdagavond na een interlandbreak. Dit is het goede te veel waarbij de ene tegenstander die nauwelijks spelers aflevert, bevoordeeld wordt. Dat geldt voor alle topclubs in Duitsland en andere landen. Ik praat niet alleen over Bayern. Zelfs een club als Dortmund moet veel spelers afleveren aan de nationale voetbalbonden.

19 november 2021 om 22:37

Is Kimmich toch zijn eigenkeuze, hoe laat hij Bayern in de steek. Wie zegt dat ene gevaccineerde nou niet besmet raakt? ik sta achter Kimmich dat zou je als Bayern fan ook moeten doen, in plaats van Kimmich af te vallen.

19 november 2021 om 22:43

Kimmich neemt hier wel het risico hier om afwezig te zijn. Zonder hem werkt niks bij Bayern terwijl de Duitse nationale ploeg nog beschikt over Gündogan om het spel te verdelen.
Het niet-vaccineren zonder enige reden is het domste dat men doen kan. Zij zijn de oorzaak van het onnodig overbelasten van IC in de ziekenhuizen deze zomer en herfst. Deze maand is dat ca. de helft per ziekenhuis terwijl de gevaccineerden eerder ouderen of zwakkeren zijn met een onderliggende aandoening. Alleen daarom kan ik nooit achter de beslissing van Kimmich staan.

19 november 2021 om 22:48

Ook een gevaccineerde kan iemand besmetten hoor. Er liggen genoeg die gevaccineerd zijn in het ziekenhuis. Zullen wel meer spelers zij n die niet gevaccineerd zijn? heb jij daar ander info over? Toch vind ik dat je zijn keuze moet accepteren toch?

19 november 2021 om 22:57

@ Aqua1
dat is dan besmetten. Iemand die besmet is heeft ofwel symptomen of geen. Tegenwoordig wordt over besmettingen te veel drama's gemaakt terwijl dat niet altijd leidt tot een opname in een ziekenhuis.
Ja, er liggen gevaccineerden in een ziekenhuis, maar dat zijn ouderen en zwakkeren met onderliggende aandoeningen, terwijl niet-gevaccinneerden ,die 40-60 % vertegenwoordigen van de afdeling IC, jongere mensen zijn en oorspronkelijk gezond waren. Deze mensen blijven trouwens het langst in de ziekenhuizen.
Bij Bayern zijn de andere niet-gevaccinneerden Gnabry, Musiala en Choupo-Moting. Ik vermoed ook Pavard, maar hij heeft de status 'genezen' omdat hij antistoffen heeft in zijn lichaam.

19 november 2021 om 23:26

Dat is onzin gezien de vaccinatiegraad, het aantal mensen in de ziekenhuizen die gevaccineerd zijn en de fysieke staat van Kimmich. Die man is nu, mocht hij toch Corona hebben, natuurlijk immuun geworden en heeft een heeft sowieso al een zeer laag risico om echt ziek te worden. Wat besmetten betreft is het voor een ieder vrijwel gelijk. We komen nu richting het griepseizoen. Logisch dat er weer meer mensen ziek worden. Zeker nu er wat meer vrijheden waren na een succesvolle vaccinatiecampagne. Dat de besmettingen nu wat vaker voorkomen komt niet door de hoeveelheid ongevaccineerden in bijvoorbeeld Duitsland en Nederland. 40-60 procent op de IC zijn niet gevaccineerde jongeren?! Het is vooral rond de 20 procent die er ligt die niet gevaccineerd zijn. Ervan uitgaande dat het aantal gevaccineerde mensen in totaal rond de 90% ligt in Nederland is dan nog best netjes. Uiteindelijk zal dat ook weer afzwakken en wellicht weer erger worden rond februari. Tegenwoordig is het om het even of je gevaccineerd bent of niet. Ik vind het zorgelijker dat we in 2 jaar tijd niet speciale grote corona IC afdelingen hebben kunnen optrommelen. Dan hadden we nu vrijheid, gevaccineerd of niet. Die paar mensen die niet gevaccineerd zijn zullen het verschil niet maken op dit moment, tenzij de "boosterprik" opeens de heilige graal wordt.

Anti vaxxers zijn tegenwoordig niet minder erg dan ultra vaxxers. Men laat zich verblinden en gaat nog eens radicale uitspraken richting elkaar doen ook.

Vooral zo door blijven gaan met de onnodige tweedeling en met vingertjes naar elkaar wijzen op grond van niks. Ze hebben het op dat gebied in ieder geval al goed voor elkaar in bijvoorbeeld Oostenrijk....wat toevallig....

19 november 2021 om 23:38

@ jugaa
De zieke niet-gevaccineerden zijn wel verantwoordelijk voor de overbelasting van de IC.
Kimmich neemt hier wel het risico om verder afwezig te blijven en zelf op te draaien voor de testen.

20 november 2021 om 01:35

Iedereen kan besmet raken. Gevaccineerden verkleinen die kans wel. Zo simpel als wat. Door je niet te laten vaccineren is de kans op afwezigheid dus onnodig groter en dan laat je inderdaad je club in de steek

20 november 2021 om 01:56

@Jugaa vooral doorgaan met je fantasieideen dat er in 2 jaar plots een rij intensieviesten en ziekenhuisen moeten opgeleid en gebouwd worden terwijl al jaren een tekort aan is. Dat is de realiteit ontkennen. Net zoals je bewering over dat besmeten voor iedereen gelijk is. Een gevaccineerde heeft tot 5x minder kans om een besmetting door te geven. Logisch aangezien de antilichamen de virale hoeveelheid drukken, vind je niet?
Je bent van die mensen die voor file problemen denken nog meer wegen te bouwen dan het probleem aan te pakken.

20 november 2021 om 05:29

Wat een slap gelul, weet niet waar jij je verkeerde cijfers vandaan haalt. Op de Ic's is nog steeds het merendeel ongevaccineerd (behalve in Maastricht, waarvan de IC-arts zelf ook heeft gezegd dat het daar uitzonderlijk is) en de ongevaccineerden blijven gemiddeld ook meer dan een week langer in het ziekenhuis en bezetten langer een IC-bed. Ben zelf arts op de Spoedeisende Hulp, dus zie de patient ook daadwerkelijk binnenkomen. Ongevaccineerden drukken zeker zwaar op de zorg.

20 november 2021 om 11:59

Rokers en mensen die veel te ongezond eten houden de Ic's ook bezet.
Of mensen die te veel alcohol nuttigen en daardoor ongelukken veroorzaken en andere mensen de Ic's op jagen zijn ook verantwoordelijk.

Vuurwerk wordt nu verboden, maar alcohol? Nee die heeft een betere lobby en dat is wat telt in deze wereld.

Ja ik ben wel gevaccineerd, maar we moeten eens stoppen met zeiken en het veroorzaken van 2deling in de samenleving.

Kimi moet zich elke x laten testen en dus kunnen ze zien als hij besmettelijk is. Iemand die gevaccineerd is hoeft zich niet te laten testen en kan dus wel gewoon besmettelijk zijn en het virus dus weer verspreiden.

Maar hey, blijf je vooral hameren op vaccinatie..

Dat ongezonde dingen in de supermarkt goedkoper zijn dan dingen zoals een flesje water. Daar moeten wij meer naar kijken. Dit virus blijft onder ons. We moeten als mensheid eens gezonder gaan leven en de overheid moet daar meer op aansturen!

Hoe? Alcohol zwaardere belasten en gezonde producten veel minder belasten. Maar wat doet de overheid, die veranderd even de btw op groente en fruit.
En ondertussen kan je gewoon alcohol uit de supermarkt halen en zien kinderen dat gewoon als de normaalste zaak van de wereld.
Terwijl sigaretten niet eens meer zichtbaar bij de balie mogen liggen..

Corona of niet, vroeg of laat kon de zorg het sowieso al niet meer aan. Omdat mensen ongezonder leven door, vaak onbewust omdat ze gemanipuleerd worden door hebzucht van commerciële bedrijven.

Er zit zoveel gif in onze producten maar ach, boeie. Geld verdienen, dat is belangrijker.
Net als dit vaccin. Daar gaat zoveel geld mee gemoeid.

Als je als overheid straks het wil verplichten dat burgers dit moeten gaan nemen. Dan mag je de bedrijven die dit vaccin ook wel verplichten om hun winst af te staan aan de burgers/overheid in de vorm van dikke belasting!

Maar nee, dat kan dan zogenaamd weer niet ivm wetten.. Maar even iets anders doordrukken kan weer wel heel makkelijk in dit land..

En wij simpele burgers gaan er in mee en gaan onderling elkaar afzeiken. Ondertussen worden de echte veroorzakers van deze problemen niet aangepakt waardoor wij nog jaren in deze shit zullen blijven zitten.

mand

19 november 2021 om 23:01

Bbayern1990. Eerst pleiten dat Kimmich de boel in de steek laat, en vervolgens aangeven ze de volgende pot maar niet op te stellen. Persoonlijk dieptepunt hoop ik?

19 november 2021 om 23:08

@ mentalist
Ik wil dat de niet-gevaccineerden bij Bayern zich eindelijk laten vaccineren vóór de strenge maatregelen die Beieren zal aankondigen.
Vandaag is hij onnodig afwezig.

19 november 2021 om 23:20

Wat roep je voor domme dingen? Een gevaccineerde kan ook contact hebben met een besmet iemand en daarmee dus risico lopen om in quarantaine te moeten. Net zoals een niet gevaccineerde dat kan.

19 november 2021 om 23:25

@ Cyberize7x
klopt niet helemaal als men de laatste dagen bekijkt bij Duitsland en Bayern. Een gevaccineerde moet enkel in isolatie na een positieve test. Kimmich moest in quarantaine na hoogrisicontact omdat hij niet-gevaccineerd was.

20 november 2021 om 00:13

Stanisic was er ook niet bij! En die is gevaccineerd! In dit geval had Kimmich er ook niet bij geweest als die wel gevaccineerd was. Onnodige discussie!

20 november 2021 om 09:23

@lucafache27
Stanisic legde een positieve test af terwijl Kimmich hoogrisicocontact had. Een niet-gevaccineerde na hoogrisicocontact moet altijd in huiselijke quarantaine.

20 november 2021 om 00:14

Weet je ik hou niet van dit soort discussies... Kimmich is wel een persoon die verantwoordelijkheid neemt dus ik denk dat hij ook zelf maatregelen neemt als niet-gevaccineerde. Ik ga ervan uit dat hij dit doet en de regels volgt. We kunnen heletijd wijzen naar de niet-gevaccineerde maar dat helpt ook niet. Je kan dit gewoon anders aanpakken... De schuld geven aan alle niet-gevaccineerde is gewoon bizar voor woorden. Mensen zijn zo koppig in het algemeen niks persoonlijks tegen jou maar dit hele gedoe is bedroevend. Het creëert kampen wat we juist niet nodig hebben....

20 november 2021 om 00:15

Het welbekende welles nietes spelletje is tegenwoordig gevaccineerd en niet gevaccineerd geworden. Te gek voor woorden!

20 november 2021 om 07:35

Klinkklare onzin. Volgens mij maakt Kimmich dat toch echt zelf uit een heeft een werkgever hier niets over te zeggen

20 november 2021 om 09:24

@ Hsum428
Door zich niet te laten vaccineren riskeert hij eenmaal veel wedstrijden te missen.Augsburg heeft verdient gewonnen hebben echt als leeuwen gevochten, respect en bewonder waardig..... streden voor elke meter..

Iemand hoorde ik nog 1-7 zeggen in de voorbeschouwing en dat het een makkelijke avond zou worden, maar nee dus.
Je zag vandaag duidelijk dat de verdediging het lastig had toen Augsburg in de zestien kwam. In de tweede helft hebben ze de bus geparkeerd en ze wisten stand te houden, ondanks de goede kansen van Bayern.

De concurrentie kan weer dichterbij komen, maar de vraag is of ze dat ook voor elkaar weten te krijgen.

19 november 2021 om 23:21

Dortmund kennende laten ze deze mooie kans morgen natuurlijk liggen, waarschijnlijk met dank aan loodgieter Meunier.

19 november 2021 om 23:29

Zeker weten, Joost mag weten waarom hij nog opgesteld wordt.

19 november 2021 om 23:55

Het zijn beroerde tijd financieel gezien, de subsidie compenseert dan toch weer iets!

20 november 2021 om 00:16

Augsburg is voor Bayern nooit makkelijk! Ondanks dat Bayern al 13 wedstrijden niet verloren had van ze.

20 november 2021 om 00:45

Zeker nooit makkelijk, maar met zo'n elftal had je toch minstens de winst uit moeten kunnen slepen. Je ziet dat het in de verdediging niet helemaal lekker loopt. Vooral de kopbal van Hahn tussen 2 verdedigers, die had je toch wel kunnen wegkoppen of beter kunnen dekken.

Achja, zoals Baronbonborsig al zegt, de kans is zeer aanwezig dat de achtervolgers het toch weer laten liggen, dus uiteindelijk maakt het verlies toch niet zoveel uit voor Bayern.

20 november 2021 om 01:02

Hernandez is echt slecht.

20 november 2021 om 09:22

@japiekerel
Als er iemand echt slecht en hoofdverantwoordelijk was voor de flanken bij de tegengoals, dan Pavard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. GlückUnknown
S. GnabryMiddenvelder2010
R. LewandowskiAanvaller2023
T. MüllerAanvaller206
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

268 fans
Keeper, 35 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Bayern München 19 0 0 0
2020/2021 Bayern München 33 0 1 0
2019/2020 Bayern München 33 0 0 0
2018/2019 Bayern München 26 0 1 0
2017/2018 Bayern München 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ekkelenkamp laat zich bij eerste balcontact zien tijdens nederlaag tegen Bayern

Jurgen Ekkelenkamp heeft zich zondagavond laten zien tijdens het duel tussen Hertha BSC en Bayern München. De middenvelder kwam als invaller binnen de lijnen en tekende met zijn eerste balcontact direct...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 29 januari
West Ham United en Stade Reims praten over een transfer van Hugo Ekitike. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren