Ajax vreest schade van meer dan 7 miljoen euro na mededeling van OM

Vrijdag, 19 november 2021 om 13:28Jeroen van Poppel • Laatste update: 13:39

De mededeling van het Openbaar Ministerie dat Quincy Promes vervolgd wordt voor poging tot doodslag (en subsidiair voor zware mishandeling) kan voor Ajax grote gevolgen hebben. De Amsterdammers verkochten de 29-jarige aanvaller in februari van dit jaar aan Spartak Moskou. Met de Russen werden harde afspraken gemaakt over de betaling van de transfersom bij een eventuele veroordeling.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Dan zeg ik ga het dan maar zoeken bij promes volledige compensatie.

19 november 2021 om 13:58

Hoezo dan? Is Promes zelf verantwoordelijk voor zijn waardebehoud? Geloof het of niet, maar ook voor Ajax zijn spelers gewoon investeringen hoor. Niemand kan je garanties geven dat daarin niets mis kan gaan. Bovendien, Ajax heeft toch zelf die afspraak met Spartak gemaakt?

19 november 2021 om 14:26

Voor zijn vorm of iets dergelijks is hij natuurlijk niet verwantwoordelijk. Wanneer het aan komt op zaken buiten het voetbal om weet ik niet of het zo simpel ligt.
Mutu schiet mij te binnen die Chelsea 17 miljoen moest betalen als gevolg van gemiste transfer inkomsten na zijn doping gebruik.

19 november 2021 om 15:08

Hij is wrl verantwoordelijk voor zijn gedrag en dat heeft invloed op zijn waarde dus rechts of links heeft dat wel degelijk invloed

19 november 2021 om 17:29

Dat Ajax 7 miljoen moet betalen komt gewoon door de afspraken die het zelf met Spartak heeft gemaakt. Dat kun je niet meer op Promes afschuiven. En voor de rest werkt het hetzelfde als bij ons gewone stervelingen: op het moment dat ik crimineel gedrag vertoon, verlies ik gewoon mijn baan. Zo zou het met Promes ook gaan of - was hij bij Ajax gebleven - zijn gegaan.

19 november 2021 om 14:02

Erge is ook dat die heeft lopen liegen alsof t de waarheid is, mocht blijken dat die het toch gedaan heeft.

19 november 2021 om 14:11

Ten Hag ziet hem echt als een vriend , die zal zich ook wel bedrogen voelen. Ging er vanaf het begin ook vrij naïef mee om in mijn optiek.

19 november 2021 om 14:26

Je zou zelf dus niet liegen? Stap je ook iedere keer als je over rood loopt of te hard rijdt af op de politie?

19 november 2021 om 14:32

Nee niet zelf op de politie afstappen nee. Maar als deze daarentegen naar jou toekomt, is het een ander verhaal

19 november 2021 om 14:55

Hahahaha moraalridder

19 november 2021 om 15:47

Ik loop niet door rood, asociaal gedrag is dat.

Dus de 7 miljoen is volledig uit de lucht gegrepen. Bedankt voor de KLiK Nu HieR kop.

19 november 2021 om 13:37

Ze hebben nu 1.2 van de 8.5 gehad en als ie voor volgend jaar naar NL moet krijgen ze niets meer.

19 november 2021 om 13:40

Nee juist totaal niet uit de lucht gegrepen, heb je het wel gelezen? Ze hebben van de 8.5 nog 7.3 miljoen niet ontvangen.

19 november 2021 om 14:09

Ja dat is als het hier en nu. Ook doodleuk staat in de tekst dat het allemaal wel niet zo snel kan gaan. Van vrienden die in de rechten en advocatuur zitten weet ik dat dit soort dingen echt maanden danwel niet jaren in beslag nemen.

19 november 2021 om 14:20

Juist wel, er staat 7,3 mil nog open. Deel 2 moet betaald worden in februari en die kan hij via video bijwonen. Mocjt het uberhaupt zo snel gaan.

Dus, 7,3 min 1,2 is al 6,1 nog open. Laten we er nog een goede 6 maanden bij duwen voordat de eerste zitting is. Dat wordt dus nog een keer 1,2 mil (nog 4,9 mil open)

En dan met alle hoger beroepen etc tellen we er nog een 1,2 op sta je pas 3,7 in de min.

En dan is maar de vraag of die uberhaupt de cel ingaat of niet gewoon een schikking treft. Dus denk niet dat Ajax veel te vrezen heeft uberhaupt. Denk zelfs door het feit dat Promes in Rusland is het alleen masr langer duurt en dat juist in Ajax zn voordeel werkt.

19 november 2021 om 14:52

Met genoeg uitstel kunnen ze inderdaad nog wel wat euro's vangen, maar de kans op je bonussen verminderd natuurlijk ook op het moment dat hij over anderhalf jaar wel vastzit. Maar goed, voor februari zou die inderdaad niet al vastzitten, dus is de 7 miljoen (zonder oog op de eventuele bonussen) te hoog ingeschat.

19 november 2021 om 15:34

@jeronsaik, of je krijgt in december de zitting, de Russen doen niet moeilijk mbt de uitlevering omdat het een voetballer is en geen politieke gevangene oud en hij is volgend jaar zomer alweer in Nederland, en dan sta je nog steeds 6 miljoen in de min.

Ach, wees blij dat je hem überhaupt kwijt bent.

19 november 2021 om 14:18

Exact, ze zijn alsnog financieel beter uit dan wanneer ze hem hadden gehouden. Toch nog wat aan de transfer verdiend en het salaris die ze in die tijd dus aan hem uitgegeven zouden hebben. Het beste in een slechte situatie.

19 november 2021 om 15:48

Dat en al het gezeur wat erbij komt kijken.

19 november 2021 om 14:56

Ja toch? Was ook het eerste wat ik dacht. 1,2 mln is ook al leuk en alles wat er bij komt is leuk meegenomen. Ajax heeft hier vast wel een voorziening voor ingericht.

Promes blijft uiteraard inzetbaar voor Spartak. Misschien alleen niet in die vier Europese uitwedstrijden per jaar... Promes gaat de zaak natuurlijk nooit bijwonen maar laat zich op afstand vertegenwoordigen door die Sprong, en groot gelijk heeft hij. De kans dat Rusland iemand zelfs bij een veroordeling en uitleveringsverzoek ook daadwerkelijk arresteert en op een vliegtuig naar ons landje zet, schat ik in op 0,0%.

19 november 2021 om 13:50

Zou zo maar kunnen, maar dat betekent wel wat meer dan enkel een paar Europese wedstrijden missen. Het betekent dat je de rest van je leven in Rusland of andere landen moet verblijven, die niet uitleveren naar Nederland. Of hij speelt zijn voetballeven uit in Rusland en gaat daarna alsnog de gevangenis in.

Ik kan me niet voorstellen dat dat het leven is wat hij zichzelf voorstelt.

19 november 2021 om 13:51

En waarom schat je dat in op 0,0%? Het gaat hier om een voetballer, niet over een klokkenluider of iets dergelijks.

19 november 2021 om 13:58

Denk niet dat Spartak er zo in staat als zoals jij beschrijft.. Lijkt me nie dat je dat makkelijk aan je sponsors kunt verkopen.. Wij als Spartak zijnde hebben er geen enkel probleem mee om veroordeelde criminelen die nog een straf hebben openstaan in t buitenland op te stellen... Reken er maar op dat Ajax naar t overige geld kan fluiten, iig vanuit spartak.. ze zullen het op promes zelf moeten verhalen dan..

19 november 2021 om 14:04

Rusland heeft gewoon een ‘uitleveringsverdrag’ met Nederland. De Russische grondwet staat het echter niet toe om Russische ingezetenen uit te leveren. In geval van Promes zal dit geen probleem vormen.

19 november 2021 om 14:05

@martijn r, jij vind t goed dat Promes die zaak niet zelf bij woont? Eigenlijk zeg je als je in NL een misdrijf pleegt ga gewoon naar Rusland want dan hoef je toch nie te zitten.. Ben benieuwd hoe je er over denkt als t om jouw knien zou gaan waar iemand met een mes de pezen door snijdt, dan vind jij t ook heel goed dat de dader in t buitenland zijn straf ontloopt?

19 november 2021 om 14:27

Ik weet niet of het zo simpel ligt. Rusland levert geen Russen uit. Met niet Russen lijken ze veel minder problemen te hebben.

Goed onderhandelt door Spartak. Ajax krijgt de rest van het geld pas wanneer het zeker is dat Promes ook inzetbaar is voor de club. Niks mis mee!

19 november 2021 om 14:56

Ik denk dat het van Ajax ook prima onderhandelt is, want anders had ie nog bij Ajax ‘gespeeld’ denk ik en had je er dus waarschijnlijk niks meer voor gekregen. Denk dat dit voor alle partijen een prima deal is geweest

Ik ga nu iets heel geks zeggen, stel hij wordt veroordeeld en hij krijgt gevangenisstraf dan komt hij zowiezo vast te zitten. Europees arrestatiebevel. Na de uitspraak en eventueel ook in hoger beroep wordt hij dan opgepakt als hij met spartak een Europese uitwedstrijd speelt en Rusland hem niet wil uitleveren. Een andere mogelijkheid is natuurlijk. Dat is wellicht wat gekker dat Justitie tegen de KNVB zegt de Promes geselecteerd moet worden voor het Nederlands Elftal. Dan meld hij zich in Zeist en wordt meteen opgepakt. Ja het klinkt gek maar hij gaat zowiezo zijn straf niet ontlopen.

19 november 2021 om 13:58

Europees arrestatiebevel geldt niet in Rusland. Er moet een verzoek voor uitlevering gedaan worden.

Je denkt dat als hij in NL opgepakt gaat worden, dat hij dan vanwege een uitnodiging van de KNVB naar Zeist komt? Je denkt niet dat hij dan in Rusland blijft?

19 november 2021 om 14:01

Nou nee, Promes heeft niet naar Europees grondgebied te komen en kan een uitnodiging voor Oranje met gemak weigeren. Spartak mag het hem niet verdieden te gaan, maar Promes zelf kan bedanken voor Oranje. Hij kan ook de Europese wedstrijden van Spartak missen, dus zo simpel is het allemaal niet

19 november 2021 om 14:02

Gezien het feit dat ze volgens mij totaal niet tevreden zijn over zijn spel, zou ik hem persoonlijk brengen. Dat scheelt toch een aantal miljoenen. Zo kom je makkelijk onder de deal uit.

Gisteren gaf iemand aan dat Ajax hem op tijd verkocht zou hebben.
Dat zou sowieso lastig geweest zijn; een brandend huis kan je ook niet verzekeren.

19 november 2021 om 14:05

Dat is ook gewoon zo. Al blijft het bij de 1.2 miljoen, dat is altijd meer dan niks of niet? En wat had heel Nederland gedaan als hij nu nog bij Ajax onder contract stond? Juist..

Keihard straffen deze loser 1e klas.
Miljoenen jongens dromen over een carrière als voetballer en deze nietsnut steekt er op los en omringd zich met zware criminelen.
Dit is zon type als hij geen voetballer was geworden stond ie ergens een plofkraak te doen of drugs te dealen, man man man..

19 november 2021 om 14:59

Vergeet niet dat Promes nog altijd onschuldig is totdat het tegendeel bewezen is hè. Het OM verwacht dat ze genoeg bewijzen hebben tegen hem, maar er is nog altijd geen veroordeling.

19 november 2021 om 15:03

Hij is indd nog onschuldig, maar dat zal niet lang meer duren denk ik.
In het begin dacht ik dr ook zo over, maar alles begint wel tegen hem te werken zo.
Sommige voetballers of beroemde personen denken dat ze boven de wet staan.

19 november 2021 om 15:15

Ik ben het met je eens hoor, ik denk ook dat het er slecht voor hem uitziet. Maar tot die tijd is hij nog altijd onschuldig

Uitlevering met Rusland, tsja het is veel papierwerk. Aan de andere kant, als Rusland zijnde zou dit een goedkope manier zijn om wat goodwill te kweken. Hij is geen Russisch staatsburger en uiteindelijk ook maar een voetballer. In tegenstelling tot bijvoorbeeld hackers is het niet zo dat Promes Rusland daarna kan dwarszitten.

Wat betreft Ajax, persoonlijk zou ik eerder van mening zijn dat ze nu al 1,2 miljoen te veel hebben gekregen. Er zijn mensen om minder op non-actief gesteld. Hetzelfde trouwens voor zijn oproep bij Oranje.

Die 7 miljoen zou ik dus bij Promes gaan halen. Vind het overigens zeer vreemd dat Promes via een videoverbinding de zitting kan volgen. Ik vind dat je of fysiek aanwezig bent, of niet. En als je er zelf net bij wilt zijn kun je jezelf ook niet verdedigen.

Het zit ajax ook niet mee. Corona, nouri en nu weer Promes. Gelukkig voor ajax doen ze het goed in de Cl waardoor ze dit weer kunnen compenseren.

19 november 2021 om 14:32

@luuk, het zit niet mee, maar als corona iemand mee heeft gezeten dan is het ajax geweest met een geschonken CL plek plus bijbehorende miljoenen, dus die kan je van je lijstje afhalen. of maak je een tikfout en bedoel je ipv corona, Onana, want in dat geval ja.

19 november 2021 om 14:35

Geschonken? Ajax stond gewoon op 1 toch?

19 november 2021 om 14:41

ga je die discussie weer oprakelen? het is nooit afgemaakt dus we zullen nooit weten hoe dat afgelopen was. ja ze hadden de grootste kans om kampioen te worden, maar zoals bij elke hypothese bestaat er dus een kans dat ze het niet waren geworden, dus inderdaad geschonken.

19 november 2021 om 14:57

@juweel: Volgens mij begin jij het het oprakelen ervan hoor en niet schijntrap....

19 november 2021 om 15:28

Zoals 4ever4Ajax al zegt, jij begint erover toch? 😂 Het was pas echt raar geweest om de nummer 2 de cl in te sturen.

19 november 2021 om 14:56

Bullshit om je zo het slachtoffer te laten maken natuurlijk. Corona is een globaar probleem en voor de rest hebben alle clubs wel te maken met spelers/ transfers die uitvallen. Die financiele afhandeling van Nouri is gewoon netjes om te doen, daar is Ajax echt niet het slachtoffer van.

Het zit Feyenoord niet mee met alle boetes door de fans. Het zit NEC niet mee, doordat het stadion is afgekeurd. Het is Heracles niet mee, want ze zijn straks Vloet kwijt. En dan hebben die ook nog allemaal te maken met corona.

19 november 2021 om 15:38

Maar, corona heeft de hele wereld last van, en genoeg clubs een stuk meer dan Ajax. Nouri kwam door het langzame handelen van de medische staf van Ajax, en het is dan ook meer dan netjes dat ze daar gewoon een vergoeding voor betalen. Promes is inderdaad pech, maar ook daar vang je nu centen voor die je ook niet had kunnen vangen.

Dat is vrij zuur maar was al wel bekend dat ze bepaalde afspraken hadden als hij veroordeeld zou worden.

Man liet Poetin in Sevilla komen. Jullie weten niks. 😂😂😂

Misschien zeg ik iets raars, maar ik vvind dat Ajax verreweg de rijkste en gezondste club van de Eredivisie. Wanneer het erop aankomt gewoon die 7mil betalen en er "lekker" vanaf zijn. Ik weet het, het is veel geld, maar het gedoe wat je ervan krijgt, misschien onbewuste imagoschade, aldoor vragen vanuit de pers binnen en buitenland, de spelersgroep enz. Dan kan je er beter direct vanaf zijn lijkt me...ik kan me ook niet voorstellen dat Promes nu nog met zijn hoofd bij het voetballlen kan zijn

19 november 2021 om 15:02

Geen idee wat jij hebt gelezen, maar Ajax hoeft niks te betalen. Ajax loopt hoogstens 7 miljoen mis vanuit Moskou

Ik neem toch aan dat dit alleen geldt als Promes niet meer inzetbaar is. Gelukkig voor Ajax kunnen ze het hebben, maar het is toch wel heel jammer geld voor iets waar Ajax eigenlijk niets aan kan doen. Overigens erg schrijnend hoe oud-ploeggenoten hun steun uitspreken voor Promes, terwijl de kans toch erg groot is dat hij het gedaan heeft. Dan heb je echt een plaat voor je kop.

19 november 2021 om 15:18

Ik gok dat je doelt op de Instagram-post van Ziyech? Ik vind dat ook dubbel inderdaad. Het ziet er slecht uit voor Promes en dan is het raar inderdaad. Maar als het een goede vriend van jou betreft, wie weet had jij hetzelfde gedaan

19 november 2021 om 17:40

Ik heb oprecht wel medelijden met het slachtoffer. Althans met de verwondingen die hij opgelopen heeft. Maar nu lees ik dat hij wil dat het OM Promes gaat vervolgen voor poging tot moord ipv doodslag.

Voor iemand die het gevoel heeft dat hij een moordslag heeft overleefd, heeft het hem ook aardig lang geduurd voordat hij aangifte bij de politie deed.

Jammer om te zien hoe zelfs rechtvaardigheid een prijs heeft.

19 november 2021 om 18:51

Volgens mij, wou hij het gezamenlijk oplossen.. Hij wist van de bekendheid van Promes en heeft daarom niet gelojk aangifte gedaan, was online te lezen.. Ik meende ook ergens gelezen te hebben dat Promes hem 10k wou geven als vergoeding...

Simpel! De schade verhalen bij de veroorzaker Promes (indien schuldig). Hij is de veroorzaker van deze schade dus moet je bij hem zijn en bij niemand anders ! ! !

Tja dat is als je er vanuit gaat dat het verhaal van Spartak Moskou klopt... Ik heb uiteraard geen idee wat er wel of niet in de contracten staat maar hier wordt al bijna een jaarlang schimmig over gedaan door beide partijen (of eigenlijk: niks over gezegd).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

87 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren