Transfervrij vertrek na dik twintig jaar op handen door keuzes Solskjaer

Vrijdag, 19 november 2021 om 08:18Yanick Vos • Laatste update: 08:58

Jesse Lingard lijkt Manchester United na dit seizoen transfervrij te gaan verlaten. Volgens de BBC zijn de onderhandelingen over een nieuw contract stukgelopen. De aanvallende middenvelder ziet niets meer in nieuwe gesprekken en zou zelfs in januari al op huurbasis willen vertrekken. De 28-jarige Lingard speelt al sinds zijn zevende bij the Red Devils.

Manchester United had het contract van Lingard graag verlengd, mede doordat hij vorig seizoen grote indruk maakte op huurbasis bij West Ham United. Afgelopen zomer stonden de clubs in de rij om hem over te nemen; zes clubs toonden concrete interesse. Lingard koos er echter voor om voor zijn kans te gaan onder manager Ole Gunnar Solskjaer. Echter, Lingard verscheen dit seizoen tot dusver pas één keer in de basis. Na de verloren League Cup-wedstrijd tegen West Ham United in september zat er voor Lingard geen basisplaats meer in.

Dit seizoen kwam Lingard in alle competities pas zeven keer als invaller binnen de lijnen, met een totaal van 76 speelminuten. Zijn bijrol bij Manchester United heeft ertoe geleid dat hij zijn plek in de nationale ploeg van Engeland is kwijtgeraakt. Volgens Engelse media behoort Lingard, net als Jadon Sancho en Donny van de Beek, tot de spelers die verbaasd zijn over het besluit van Solskjaer om ondanks tegenvallende prestaties vast te houden aan zijn vaste basisspelers.

Lingard lijkt Manchester United in januari hoe dan ook te willen verlaten. Tijdens de interlandperiode in oktober gaf hij nog aan dat hij regelmatig in actie wil komen met oog op zijn kansen bij de nationale ploeg. Hij wil met Engeland naar het WK in Qatar en zonder speeltijd lijkt dat een utopie, beseft de international. Manchester United hervat de Premier League zaterdag tegen Watford, waarna dinsdag de Champions League-wedstrijd tegen Villarreal op het programma staat.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door thenry_228)

Ook weer slecht beleid gevoerd door United. Het kwam er al jaren niet uit en vprig seizoen heeft Lingard zich dan eindelijk in de kijker gespeeld. Verkoop hem dan aan West Ham! Nu houd je er niks aan over.

19 november 2021 om 09:33

Er staat in de tekst dat lingard zelf voor ze kns wou gaan.. weet niet hoe waar dat is ?

19 november 2021 om 09:39

En gelijk heeft Jesse.
Maar krijgt ook de kans niet meer.
Niet dat hij jet zou redden. Maar dan had OGS eerlijk moeten zijn. En zeggen dat hij niet in zijn plannen voorkwam.

1. Ik begrijp de titel niet, kan aan mij liggen: na dik 20 op handen?
2. Ole zegt dingen tegen spelers om ze binnen te houden, maar dit blijken gewoon leugens?
3. Lingard speelde vorig seizoen goed genoeg voor de subtop van Engeland dus hij moet inderdaad vertrekken
4. Zelfde verhaal voor vdbeek

19 november 2021 om 09:07

Punt twee ja. Zit die man nou gewoon iedereen te vertellen dat ze een kans op een basisplek hebben ofzo?

19 november 2021 om 09:35

@Dominee Daar lijkt het wel op. Waarom verlengt oa Bailly zijn contract? Wordt Telles gehaald. En wilt Lingard blijven. Waar je ook op punt 4 komt. Waarom werd vd Beek niet verhuurd dit seizoen. En werd hij overtuigd om naar United te komen, na een gesprek met OGS

19 november 2021 om 09:57

Zou het gewoon uit angst komen? Een zo groot mogelijke selectie hebben, zodat je in ieder geval altijd genoeg keus hebt? Getuigt van weinig visie en durf in ieder geval.

19 november 2021 om 10:05

Dat zou zeker kunnen. Maar spelers als Maguire en SMT spelen, gelijk na hun blessure, zonder te trainen, een hele wedstrijd.
Spelers als vd Beek Telles Bailly en nu ook Sancho, komen nooit in hun ritme.
Die lopen verder achterop.

Vind het vreemd, aangezien OGS heel goed weet hoe het is om bankzitter te zijn. En hoe belangrijk die kunnen zijn.

19 november 2021 om 10:09

Zo groot mogelijke selectie is niks mis mee imo als je Chelsea, United, PSG, City heet en je spelers met salaris tevreden houdt en je rouleert.

Spelers die vinden dat ze minuten moeten kun je enerzijds van zeggen, wat doe je bij United, maar anderzijds worden ze minuten belooft en blijkt dat Ole het niet waar maakt.

Klopp, Pep en Tuchel rouleren tenminste op de middenveld posities en met mensen die het niet elke wedstrijd trekken. Een Gini en Kante waren diamanten wat fysiek herstel betreft.

19 november 2021 om 09:18

@schop: ik heb het ook 7x moeten lezen maar ik vermoed: ...een vertrek na dik 20 jaar op handen...

Los daarvan is Lingard een speler voor de subtop van de PL (everton, Leicester, West Ham,...).

Bizar! dat spelers zoals Lingard en vd Beek als wissels, die het niveau niet aankunnen, toch zoveel aandacht krijgen.

19 november 2021 om 09:12

Hoe minder je speelt, hoe legendarische je kwaliteiten worden .

Nee maar zonder dollen, het is natuurlijk wel zo dat Solskjaer ze aan het lijntje houdt. Lingard is geen wereldwonder, maar kan makkelijk mee bij een andere PL club. En Van de Beek moet gewoon een stap terug doen.

19 november 2021 om 09:21

@jackie: zolang Lingard maar niet bij Arsenal terecht komt, blijft het me allemaal gelijk:-)

Voor een of andere reden heb ik het gevoel dat Lingard bij Arsenal weer zo een 120K per week waste of money zou worden... Gevalletje Wellbeck zeg maar.

19 november 2021 om 09:33

Zal je zien dat we daar ineens weer mee aankomen..

Maar goed, ga er vanuit dat we meer dan genoeg keuzes hebben op 10.

19 november 2021 om 09:46

Zal wel teruggaan naar West Ham. Zit genoeg geld

Solksjaer is gewoon de spelers transferwaardes aan het vernietigen. Zelden zo’n slechte coach meegemaakt. Dat ie nog de rest van z’n carrière mag aanblijven bij united.En deze zomer kon je hier nog 35 miljoen voor krijgen van West Ham... Wanbeleid, daarnaast vind ik het sneu voor Jesse, omdat je vorig seizoen zag wat hij wel in zijn mars heeft maar er bij Man u niet uitkomt.

19 november 2021 om 09:41

@george: bwa, ik weet niet of Lingard het niveau bij West Ham zou kunnen aanhouden hoor. 6 maanden goed spelen op een carriere van ondertussen 10 jaar... Lijkt me eerder een gevalletje van boven zichzelf uitstijgen.

19 november 2021 om 10:17

Het is maar wat lastig om van je naam af te komen als je hem eenmaal hebt. Qua statistieken heb je dus gelijk, maar het blijft een sport met mensen en als jij de coach bent die het wel uit hem denkt te trekken zou hij zomaar de uitzondering kunnen zijn.

E.g. 's winters ijs verkopen werkt niet, maar als jij met je kraampje direct buiten de deur van een zonnebank studie staat ben je misschien de uitzondering. Jij verdient geld aan iets wat algemeen bekend is dat niet goed werkt.

Factoren buiten de speler zelf kunnen dus verandering brengen wil ik daarmee zeggen haha

19 november 2021 om 10:34

@schop: je hebt natuurlijk een punt en het kan altijd dat hij onder pakweg Moyes excelleert, met als bijkomende voorwaarde dat hij ook nog eens de juiste spelers rondom zich heeft en er gespeeld wordt in een systeem dat hem perfect ligt.

Als aan al die factoren voldaan wordt, dan kan het dat een speler als Lingard het niveau haalt dat hij bij West Ham liet zien. Maar dat is mij te veel 'als en maar'...

En laat ons eerlijk zijn: hoe vaak komt het voor dat een speler van niveau Lingard (middenmoot PL) ineens zodanig excelleert dat hij tot de top van de PL behoort?

Denk maar aan ene Michu, van Swansea destijds. Werd bijna topscorer in de PL (of zelfs topscorer?) maar kwam voor dat ene seizoen én erna zelfs niet meer in de buurt van dat niveau. Ergo: het was een uitzondering en zijn eigenlijke niveau lag een pak lager. Maar nadat ene seizoen stond hij wel ei zo na bij Arsenal te ballen...

Ik ben dus heel wat voorzichtiger met spelers op een bepaalde leeftijd die ineens een hoog niveau halen.

19 november 2021 om 10:44

Maar dat doet toch niks af aan het feit dat hij het klaarblijkelijk wel in zijn mars heeft. Ongeacht of dat boven jezelf uitstijgen is of niet. Bij West Ham meer dan bij Man U lijkt voor hem, coach/omgeving/medespelers, alles bij elkaar te vallen.

19 november 2021 om 12:27

@george: zie mijn voorbeeld Michu, die had dat blijkbaar ook in zijn mars... alleen heeft hij het maar 1 seizoen kunnen laten zien. En stel je, net als bij Lingard, vast dat het daarvoor allemaal niet zo goed was.

Waardoor het aannemelijker is dat hij boven zichzelf uitsteeg (door allerhande factoren), dan dat hij effectief zo goed is. Want de echt goede spelers laten het op die leeftijd gewoon structureel zien.

Ik snap wel dat hij weg gaat bij United hoor. Zat in een heerlijke flow bij West Ham afgelopen jaar. Zit nu gewoon weer constant op de bank. Solskjaer is oprecht echt een matige manager. Zowel van de Beek als Lingard wilde weg, want ze spelen niet bij United. Nee, ze moesten zo nodig blijven. Maar ondertussen spelen ze nog altijd amper tot nooit...

En nu gaat hij ook nog transfervrij weg als Engels international. Ik denk dat hij afgelopen jaar makkelijk 20 miljoen had kunnen opleveren richting West Ham, maar goed...

Wanneer 1 schakel ontbreekt, breekt de hele ketting. Dé topprioriteit van de laatste 4/5 transferperiodes is telkens niet gehaald, en ook dit houd in mijn ogen wederom verband met het ontbreken van een goede verdedigende middenvelder binnen de selectie van United. Met 1 top CVM had ook Solskjaer met de punt naar achteren gespeeld op het middenveld, en hadden Fernandes, Pogba, Van de Beek en Lingard voor 2 posities geconcurreerd. Fantastische bezetting, met voldoende kansen voor iedereen over een heel seizoen om waarde te hebben voor United. Omdat deze echter ontbreekt is het in Solskjaer’s ogen ondenkbaar niet met 2 controleurs te spelen. Buiten dat hij daardoor niet alleen maar de keus heeft uit McTominay, Fred en Matic (+ Pogba uit positie), en hij dus sowieso al niet dezelfde bezetting heeft, hebben deze bovenal niet hetzelfde niveau, en hierdoor is dus het elftal ook niet van hetzelfde niveau. Hierbij heb ik het overigens bewust niet alleen over de ondergrens, maar kijk ik ook naar pieken, omdat deze juist zo belangrijk zijn voor een elftal als United, waar het vooral draait om individuele kwaliteiten. Dat deze keuze vervolgens het probleem creëert maar 1 positie te hebben voor 1 van de 4 offensievere (sub)top middenvelders, is daarom ook extra schrijnend. Dat dit niet alleen scheef staat op papier, maar ook scheef voelt voor de betreffende spelers, is inmiddels wel duidelijk. Daarnaast is de omzetting naar 3-5-2 snel gemaakt wanneer het gevoel speelt dat er op het middenveld voor zekerheid en degelijkheid moet worden gekozen, wat weer heeft geresulteerd in onduidelijkheid en minder speeltijd voor buitenspelers als Sancho en Rashford, en bovendien de kwetsbaarheden van Shaw en Wan-Bissaka heeft blootgelegd in een iets andere rol dan vorig seizoen. Een vicieuze cirkel, waar nu meer mee kapot is gemaakt dan in eerste instantie eenvoudig te doorbreken viel. Mismanagement van de bovenste plank.

Solskjaer is echt een potje aan het maken nu. Het kan niet zo zijn dat als het niet draait en spelers uit vorm zijn dat die gewoon blijven staan. Het toont nog eens zijn gebrek aan coaching. Zo'n Lingard moest al lang verkocht zijn. Bailly Telles en VDB moesten hun kans krijgen want Maguire, Shaw en McFred zijn heel slecht enzovoort. Het is een schande dat hij aan mag blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal669
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller3018
J. SanchoAanvaller293
David de GeaKeeper370
M. RashfordAanvaller254
A. ElangaAanvaller202
M. GreenwoodAanvaller185
E. BaillyVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

8 fans
Middenvelder, 29 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren