Eljero Elia kiest bij rentree voor zeer opvallend rugnummer

Donderdag, 18 november 2021 om 19:10 • Laatste update: 23:41

Eljero Elia gaat dit seizoen bij ADO Den Haag met een opvallend rugnummer spelen. De 34-jarige vleugelaanvaller heeft woensdag bij zijn presentatie gekozen voor het rugnummer 77. Elia speelde niet eerder in zijn carrière met voorgenoemd rugnummer.

Elia debuteerde in 2004 in het betaald voetbal voor ADO en speelde uiteindelijk drie seizoenen in de hoofdmacht van de club. Hij droeg in die seizoenen achtereenvolgens de rugnummers 23, 19 en 14. In 2007 stapte Elia over naar FC Twente, waar hij gedurende twee voetbaljaargangen met het rugnummer 15 speelde.

Na zijn vertrek naar Hamburger SV in 2009 maakte Elia zich het rugnummer 11 eigen. Met voorgenoemd rugnummer speelde hij op clubniveau bij Hamburger SV, Werder Bremen, Feyenoord, Istanbul Basaksehir en FC Utrecht; alleen bij Juventus (rugnummer 17) en Southampton (rugnummer 22) droeg hij een ander rugnummer op clubniveau. Voor het Nederlands elftal droeg Elia rugnummer 17 en 21.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Eljero Elia (@eljeroelia)

Bij ADO wordt het rugnummer 11 momenteel gedragen door Ricardo Kishna. Ook de rugnummers 17 (Yahya Boussakou), 21 (Gregor Breinburg) en 22 (Robert Zwinkels) zijn bezet. Derhalve is de keuze van Elia, die een contract tot het einde van dit seizoen heeft getekend bij de huidige nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie, gevallen op rugnummer 77.

Mogelijk is het rugnummer 77 een eerbetoon aan rapgroep SFB (Strictly Family Business). De leden van de rapgroep zijn net als Elia afkomstig uit Den Haag en zijn, zo is algemeen bekend, zeer goed bevriend met Elia. SFB bracht in augustus 2017 een muziekalbum uit met de naam 77 Nachten, vernoemd naar de 77 nachten die de leden van de rapformatie vanaf december 2016 vastzaten in een Surinaamse gevangeniscel op verdenking van seksueel misbruik van een vijftienjarig jarig meisje en het verspreiden van een seksfilmpje.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door jurgenalferink)

Wat een aanstellerige showpony is deze man toch... Nu nog even een vieze scheenbeschermer in zijn bakkes om een doelpunt te vieren en een onbegrepen tweetje de wereld insturen en het circus is compleet.

18 november 2021 om 19:21

Ja het is inderdaad zielig hoe hij meteen weer de aandacht trekt. Dit soort gasten vertonen structureel compensatiegedrag het is toch schrijnend voor een man van 34 :D

18 november 2021 om 19:28

Nieuws over zowel Elia als Promes op 1 dag, we vallen met onze neus in de boter! Ben benieuwd hoe lang het dit keer rustig blijft rondom Eljero.

Had ook bijna t aantal clubs kunnen zijn waar hij heeft gespeeld 😁

18 november 2021 om 20:31

Met dat lijstje van hem kan je best trots zijn...

19 november 2021 om 00:42

Als hij overal van onbesproken gedrag en onbetwist basisspeler was geweest misschien wel ja.....

Deze jongen brengt een hoop negatieve aandacht met zich mee is zo'n type van ik ben er en de hele wereld moet weten dat de heer Elia er is had verwacht dat hij ergens in Cyprus of Azerbeidzjan zou tekenen.

19 november 2021 om 08:50

Mischien was geld ver weg een betere optie geweest maar dan zouden we niets van zijn kwalitijten meer kunnen mee krijgen. Alleen is dat 77 echt weer overbodig en ado had m dat moeten verbiedden zelfde als iemand die met 88 gaat spelen. Misschien kan ie nog wat geld opstrijken door een boek te schrijven over de "mysterie van de 77"

Hmmm dan wil ik a.s. zaterdag geen nummer 77 meer dragen 😉

Haha het mannetje begint al weer met de aandacht op zich te vestigen. Bah wat wordt ik moe van deze man! Dat een club nog zin heeft in hem is mij een raadsel. Hij is al 34 maar gedraagt zich nog altijd als een klein kind. Zal een kwestie van tijd zijn voor hij zich weer laat gelden in de media. Het is eigenlijk gewoon zielig voor hem dat hij zo'n instelling heeft. Altijd maar in de slachtoffer rol. Het 'onbegrepen' mannetje elia.

Je moet op een manier opvallen he. Nu is het wachten op een rode kaart omdat hij weggetikt wordt door een 17 jarige bij een van de Jong-elftallen

En er is dus niemand die deze man dan even verteld dat het misschien niet zo'n goed idee is dit nummer te kiezen, dat dus eigenlijk ter 'ere' is van zo'n vreselijk incident?

19 november 2021 om 11:50

Intelligente mensen omringen zich met intelligente mensen. Mensen als Babel, Promes en Elia, of een Neymar met ja-knikkers

Die 77 nachten in een Surinaamse cel zijn ook echt iets om trots op te zijn...

18 november 2021 om 19:31

Voor hem blijkbaar wel hij steunt die mannen zo likkt het, moet die niet straks ook n nummer gaan dragen als promes 20 maanden of dergelijke gezeten heeft?

18 november 2021 om 19:32

In een bepaalde scene blijkbaar dus wel. Ik snap het zelf ook niet, maar zal wel een cultuurding zijn. En voordat er iemand weer komt met de racismekaart. Ik bedoel hiermee de rapcultuur.

18 november 2021 om 20:59

Ducktaildo blijf jij gwn voortaan luisteren naar Frans Bauer en Gerard Joling want daar weet je vast meer over. Ze hebben 77 dagen onterecht vastgezeten en kregen daardoor veel shit over zich heen in de media terwijl ze onschuldig waren. Ze noemden hun album 77 nachten als overwinning daarop omdat ze na die veroordeling zelfs nog succesvoller werden, oftewel niet te stoppen. Bovendien heeft Frenna een platenlabel die 777 heet (hebben niks gemeen) Ga je niet begrijpen want jij hebt nooit moeten bikkelen simpelweg omdat je andere huidskleur had laat staan onterecht vastzitten met alle vooroordelen want zwart is automatisch schuldig.

18 november 2021 om 21:55

ayCaramba, wat een boel aannames in je tekst man. Adem in, adem uit

18 november 2021 om 22:13

Je kent mij niet, en toch beweer jij dat ik nooit heb hoeven bikkelen? Heb van kinds af aan al een stempel op mijn hoofd geplakt gekregen dat ik rijp was voor praktijkonderwijs (overigens niks mee), maar via het speciaal onderwijs toch de universiteit afgerond. Dus ga alsjeblieft ergens anders naartoe met je vooroordelen... En ik luister ook geen Frans Bauer of Gérard Joling. Verder heb je wel gelijk dat ik nog nooit met justitie in aanraking ben geweest, maar dat zal inderdaad wel door mijn huidskleur komen. Verder niet door mijn gedrag. Anders nog iets?

19 november 2021 om 05:15

Ducktaildo daar heb ik echt veel respect voor en het toont dat jij geen opgever bent maar donkere jongens krijgen een stempel op hun hoofd gedrukt vanaf hun geboorte door hun huidskleur, voor hen is het een vast onderdeel van het leven, dat is alles. Als ze dan nog negatief in het nieuws komen is de cirkel rond, in de rap cultuur is het indd een ding dat vastzitten word verheerlijkt maar dat is hier helemaal niet het geval, vandaar mijn reactie.

19 november 2021 om 01:32

Waar staat dat hij er trots op is? Of maak jij het daar nu van?

Als die 77 refereert naar het seksueel misbruik van een minderjarig meisje. Dan geef je hem of een ander nummer maar eigelijk zou je zijn contract moeten verscheuren nog voordat het getekend is!

18 november 2021 om 19:39

Idd ongelooflijk dat Den Haag dit goed vindt

18 november 2021 om 21:30

SFB was onschuldig bevonden voor die misdaad, die 77 nachten waren dus onterecht. Misschien een beetje onderzoek doen voordat je vooroordelen maakt en uit je nek lult

18 november 2021 om 22:28

Roep niet zomaar wat zonder research.

18 november 2021 om 22:51

Waarom zou ik research doen? Ik lees dit artikel en reageer daar op. Indien VZ niet volledig is, dan is dat spijtig. Ik ga er vanuit dat VZ betrouwbaar en volledige berichtgeving doet.

18 november 2021 om 23:07

He? Maar er staat toch in de tekst dat ze 77 nachten vastzaten wegens verdenking van? Dan is het toch vrij logisch om tot de conclusie te komen dat ze iig niet veroordeeld zijn? Als ze dan niet veroordeeld zijn is de eerstvolgende logische conclusie dat ze onschuldig waren. Hoewel dat natuurlijk niet altijd het geval is, is het wel de meest voor de hand liggende uitkomst.

Je hebt gelijk dat je geen onderzoek hoeft te doen, maar logisch nadenken kan in de meeste gevallen geen kwaad daarentegen.

Overigens is de tekst inmiddels misschien aangepast op VZ, dat zou immers niet de eerste keer zijn, maar uigaande van de huidige tekst is onschuldig zijn de enige logiache conclusie.

Ja logisch dat je een eerbetoon wil doen aan een groep pedo's die een meisje van 15 hebben aangerand. Respect G.

18 november 2021 om 21:31

Ja logisch dat je zomaar wat lult zonder er iets van af te weten, alles voor de likes blijkbaar lol VZ begint insta te worden

Absurd dat Ado überhaupt met deze kleuter in zee gaat. Als hij nou nog wat kom presteren oke, maar het gaat alleen maar om hem en het liefst op een negatieve manier. Dat de club het ook goedkeurt dat hij om deze reden 77 kiest is van de zotte.

Dat nummer staat natuurlijk gelijk aan z'n IQ.

De Elia show is weer begonnen. Jammer dat zijn shows niet meer op veld te bewonderen zijn

Als club zijnde moet je hier gelijk afstand van nemen, nog geen 1 dag volgehouden zonder iets idioots te doen ongelofelijk.

Dat deze hans worst nog steeds enige vorm van aandacht krijgt is toch een grap?
34 jaar oud, zit helaas al 20 jaar vast op dezelfde mentale leeftijd.
Kan me haast niet voorstellen dat deze kneus fans heeft

Alle nummers die in de tekst zijn genoemd zijn al door verschillende spelers in bezit bij ADO. Elia heeft een geschiedenis met rugnummers met het getal 7 erin. Wanneer alle andere nummers als bezet zijn vind ik het niet zo raar om dan als buitenspeler voor rugnummer 77 te kiezen. Quaresma deed het bij Portugal bijvoorbeeld ook omdat Ronaldo nummer 7 draagt. Lijkt mij sterk dat hij het heeft gekozen als wat in het artikel wordt genoemd als mogelijke reden.

18 november 2021 om 21:32

Maar het is gewoon te toevallig om die aanname, wat het uiteindelijk gewoon is, niet te doen. Uiteraard zal hij dat nooit toegeven maar waarom in godsnaam zoiets doen.

Of ik heb gelijk in mijn eerdere post, dat het nummer 77 op zijn IQ slaat, en hij kon deze insinuaties daardoor niet voorzien.

"if it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck."

Echt iets om trots op te zijn ja. Man, wat een verschrikkelijk domme gozer is dit.

Wat is dit voor een bizar artikel haha. De gehele rugnummer geschiedenis van Elia verpakt in een artikel met welgeteld 25!! getallen erin verwerkt.

Verder leuk dat ie nog een beetje kan gaan “shinen” bij zijn oude club, vrees voor een grote teleurstelling. Hoop dat ADO snel beter beleid gaat voeren en weer terug komt naar de eredivisie. Vrees echter voor het ergste..

Ik durf bijna te wedden dat dit weer niks gaat worden, het is af en toe net een vrouw die merkt dat ze onder wordt dus minder interessant voor de jonge mannen, die vertonen vaak ook afwijkend gedrag, dan wel negatieve aandacht..

Ergens januari contract verscheurd en dan begint het modder gooien, meneer wordt onbegrepen en iedereen is jaloers, alles wat meneer Elia aangedaan is komt daar door enz enz.

Robben zei met een knipoog, had beter bij Groningen getekend dan had jij tenminste nog gespeeld, de wereld was te klein, want hij wist dat Elia Corona had, daar kwam het natuurlijk door dat hij niet speelde, of dat zal hij zichzelf wel wijsgemaakt hebben, en zijn entourage zal vast en zeker instemmend hebben geknikt..

Echt dat deze man nog podium krijgt, en dat vz hier nog een nieuwsbericht over maakt. Kan niet zieliger dan dit

19 november 2021 om 03:24

Waarom zou hij geen podium moeten krijgen op voetbalzone? Voetbalzone weet toch dat leden zoals jij toch gaat klikken en comment plaatsen.

Of misschien heeft hij voor nummer 77 gekozen omdat hij het liefst met nummer 7 speelt en dat je zo nog steeds 7 draagt. Ronaldo heeft dat ook gedaan bij AC Milan. Nummer 9 droeg Inzaghi destijds en dus droeg hij nummer 99.

Zijn rugnummer heeft helemaal niks te maken met zijn vrienden, best onnodig om ze erbij te betrekken. 777 word gelinkt aan God zoals 666 aan de duivel. Ik denk dat hij daarom voor 77 ging want 777 bestaat niet als rugnummer.

Elia, het blijft een clown, zonder hersens, een eer betoon aan zoon rap groep geven. En er nog steeds goed bevriend mee zijn. Triest……

19 november 2021 om 14:22

Misschien kan ie z'n eigen rapgroep gaan beginnen met Babel, en dan Promes en Vloet erbij voor de 'ghetto'

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Excelsior4322
3.Jong Ajax4316
4.FC Emmen4217
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
S. SteijnMiddenvelder2111
V. BesuijenAanvaller216
L. KoopmansKeeper210
A. ĆatićAanvaller204
T. VerheydtAanvaller2017
J. AmofaVerdediger200
R. KishnaAanvaller101
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

100 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren