Louis van Gaal onthult reden achter pijnlijke misser met Thomas Müller

Donderdag, 18 november 2021 om 11:20Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:25

Louis van Gaal heeft de reden onthuld achter het misgrijpen van Thomas Müller. De Nederlandse oefenmeester probeerde in het verleden als manager van Manchester United tot twee keer toe de aanvaller van Bayern München in te lijven, maar moest toezien hoe diens vrouw, Lisa Müller, dit verijdelde. Van Gaal vertelt over de anekdote in het boek Bayern Insider van BILD-verslaggever Christian Falk.

Van Gaal werkte tussen 2009 en 2011 bij Bayern nauw samen met Müller en wenste de schaduwspits zowel in 2014 als 2015 naar Engeland te halen, toen hij aan het roer stond bij Manchester United. De Engelse topclub had 100 miljoen euro klaarliggen en een jaarsalaris van ruim 19 miljoen euro, maar van een transfer kwam het nooit. De Duitse tabloidkrant BILD heeft nu de exacte reden achter het misgrijpen onthuld. Volgens Van Gaal stond mevrouw Müller niet open voor een verhuizing naar de Premier League.

"Dat was de reden dat Thomas de aanbieding van mijn assistent Marcel Bout, die alle gesprekken met hem voerde, afsloeg", aldus Van Gaal in het boek. De oefenmeester, die uiteindelijk twee jaar aan het roer zou staan bij United, verklaarde dat de club een jaar eerder ook al in de race was voor de Duits international. "In 2014 was de Raad van Bestuur van Bayern München volhardend", aldus de huidige bondscoach van het Nederlands elftal. Sinds de afwijzing heeft Müller zijn contract in de Allianz Arena twee keer verlengd. Momenteel ligt de aanvaller tot medio 2023 vast in Zuid-Duitsland.

Thomas Müller runt naast zijn voetbalcarrière een succesvol bedrijf met de handel in paardensperma. Het echtpaar had al een aantal paarden van naam in de stal staan, maar breidde de diensten uit met de verkoop van sperma. Geïnteresseerden kunnen hun paard in het fokseizoen laten bevruchten door de paarden van Müller en zijn vrouw, waarmee de aanvaller volgens de Duitse krant 'sperma-miljonair' kan worden. Lisa Müller is een bekende dressuurruiter die in het verleden verschillende titels op haar naam schreef.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door glennn)

100 miljoen euro in die tijd was ook gewoon een belachelijk bedrag voor muller,totaal niet marktconform destijds..

18 november 2021 om 12:57

Müller was toen nog vrij jong (25 dacht ik), had juist een WK gewonnen, leek op weg het record van Klose qua WK doelpunten wel te gaan breken, had de CL al gewonnen met Bayern en hij had in 13/14 40 doelpuntencontributies in 55 wedstrijden. Dan lijkt het me logisch dat Bayern voor zo een speler met de Duitse nationaliteit heel hoog in de boom gaat zitten.

18 november 2021 om 13:16

Als je ziet dat hij zes, zeven jaar later nog steeds een hoog niveau haalt, was dit een topaankoop geweest. Bovendien is het naast zijn rendement een speler die zijn teamgenoten naar grotere hoogten stuwt.

18 november 2021 om 19:34

Werd er niet vlak daarna of daarvoor 80milj voor die Franse spits betaald? Ben zijn naam ff kwijt. Volgens was dat het begin van de gekte

Had Louis zijn gouden pik niet op tafel gegooid? Leek me toch wel een aardige troef bij iemand die in de paardensperma business zit.

18 november 2021 om 11:46

Als iemand gewend is om met paarden om te gaan zal die van Louis niet al te veel indruk meer maken.

18 november 2021 om 12:38

Hey Truus!

18 november 2021 om 13:09

Die van Louis is dan weer goud, wat maakt meer indruk?

Bizarre transfer was dat geweest zeg. 100 miljoen en 19 miljoen salaris per jaar. Laat staan het tekengeld nog...

Müller heeft een hele nette carrière gehad tot nu toe. Wat mij betreft het maximale eruit gehaald voor zijn doen. Hij is overal wel relatief goed in, maar blinkt nergens echt in uit.

Altijd op de goede plek staan, enorm veel loopwerk en enorm veel pressiewerk/aanjaagwerk, daar is hij goed in. Technisch is het degelijk, niet meer. Passend valt het ook allemaal wel mee.

United kan blij zijn dat het uiteindelijk niet is doorgegaan. Hij had het vast goed gedaan bij United, maar het was absoluut geen 100 miljoen waard geweest.

18 november 2021 om 12:10

Men maakt vaak een tweedeling tussen de technisch begaafde spelers en de harde werkers. Muller wordt vaak ingedeeld in die tweede categorie (misschien ook door zijn wat onbehouwen voorkomen), maar daarmee wordt hij naar mijn mening echt tekort gedaan. Zelden is een aanname verkeerd, hij heeft een enorm scorend vermogen, cijfert zichzelf altijd weg voor het team... zulke karakters zijn goud waard. Vind het wel mooi dat ie altijd bij Bayern is gebleven, nette club waar hij goed past.

18 november 2021 om 12:16

Als hij het goed had gedaan bij United, was hij die 100 miljoen gewoon waard geweest. Tot nu toe speelt hij jaren aan de top en zijn zijn prestaties toch zeer indrukwekkend. Een van de meest succesvolle voetballers van zijn generatie en ook 6e op de all time cl topscorer lijst. Een hele nette carrière vind ik dan nogal zacht uitgedrukt!

18 november 2021 om 14:15

Oneens met je eerste zin. Want zelfs als hij het goed deed bij United, had hij niks gewonnen bij United. Dan kan je nog zo goed spelen, maar als je niks wint is het niks waard in mijn optiek bij een club als United.

Hij is qua prijzen en dergelijke één van de meest succesvolle spelers van zijn generatie.

Hele nette carrière heb ik wellicht de verkeerde voorkeuze gekozen, het zij zo. Excuses.

18 november 2021 om 15:14

Dat ben ik dus absoluut niet met je eens. Dus alle spelers bij United hebben geen waarde omdat zij de afgelopen jaren niks gewonnen hebben. 100 miljoen is natuurlijk heel veel geld, dat begrijp ik ook wel. Maar voor de grote clubs is het niet veel als een speler goed presteert. Het doel van United is om een zo goed mogelijke selectie neer te zetten en zo goed mogelijk te presteren, misschien was dat met Muller beter gegaan, dat zullen we nooit weten.

18 november 2021 om 17:00

Dat kan en mag natuurlijk, vandaar dit forum!
In mijn ogen was United met Müller niet verder gekomen qua het halen van titels en dergelijke.
Puur qua voetballer die Müller is, kan je er bijna van uit gaan dat hij het wel goed had gedaan. Maar zelfs als hij het goed had gedaan daar, zag ik United de afgelopen jaren niks winnen met die coaches en dat transferbeleid.

18 november 2021 om 12:29

Ik vind dat je hem best tekort doet. Hij is technisch echt wel heel goed. Ook passend is hij meer dan prima. Hij is toch echt een wereldtopper op zijn positie.

18 november 2021 om 14:13

Oneens. Technisch is hij gewoon goed, maar niet technisch technisch. Hij heeft een goede eerste aanname en een degelijke techniek, maar niet meer.
Verder is zijn pass wel oke, maar niet exceptioneel.

Ik bedoel: bij een Xavi wist je dat hij uitblonk in de passing. Bij Müller zou ik dat niet zo 3 2 1 kunnen opnoemen.

18 november 2021 om 19:03

Laten we inderdaad Xavi als maatstaf gaan hanteren voor we iemands passing (meer dan) prima gaan noemen. Dan blijft er weinig over.

18 november 2021 om 12:43

Ik heb het gevoel dat je Mueller hier een beetje tekort doet.

10x Bundesliga, 6x DFB Pokal, 2x Champions League en tussendoor een WK titel, en dit sofar want is momenteel aan het pieken. Keyplayer in alle genoemde gewonnen prijzen. Had overigens nog veel meer kunnen zijn als het in de jaren met Guardiola iets meer had meegezeten. Dit is veel meer dan slechts een hele nette carrière, veel beter wordt moeilijk.

Hij blinkt uit met zijn inzicht die fenomenaal is, niet alleen weten waar een bal heen moet maar ook weten hoe hij moet lopen om het voor andere spelers makkelijker te maken.

18 november 2021 om 12:57

Helemaal mee eens. Müller is een unieke speler met unieke kwaliteiten. Reken erop dat hij, op een korte periode na, vrijwel altijd bij de eerste drie op mening wedstrijdformulier heeft gestaan. En terecht!

18 november 2021 om 14:20

Eens. Ik had het beter kunnen verwoorden. Nette carrière is te min. Maar bedoelde het gewoon goed.

Zijn inzicht / op de juiste plek staan is fenomenaal. En daarnaast is hij een ontzettende aanjager/harde werker, eens.

Ik blijf er bij dat hij bijvoorbeeld technisch gezien niet bij de top 100 beste spelers hoort, om maar eens wat te noemen. Zijn eerste aanname is goed, maar hij is niet technisch technisch.

18 november 2021 om 19:04

Top 100 aller tijden, of top 100 moderne spelers? Dat is nogal een verschil namelijk.

18 november 2021 om 13:11

Destijds de speler die ik het liefst bij Barça had gezien. Allemachtig was en is Müller een geweldenaar. Dat je het hebt over een "hele nette carriere" en "het maximale" is nogal een grap.

Hij heeft een geweldige carriere én praten over "het maximale" wanneer hij zoveel wedstrijden heeft gespeeld, zoveel doelpunten heeft gemaakt, tien keer kampioen is geworden, 2 keer de CL heeft gewonnen, het WK en kneiterveel (inter)nationale bekers, dan is dat wel héél merkwaardig. Technisch correct, zeker. Maar dit soort termen gebruik je bij spelers die veel minder gepresteerd hebben.

Hij had veel meer toegevoegd aan Utd dan bv Pogba heeft gedaan. Ieder team had in z'n handjes mogen knijpen met Müller.

18 november 2021 om 13:51

Lachwekkend hoe jij over muller praat. Die man is de drijvende kracht bij bayern, al jaren lang. Enorm scorend vermogen en koning assists. Jij hebt muller echt nooit genoeg bekeken dat je met zo'n oordeel komt.

18 november 2021 om 14:10

Al jaren de drijvende kracht? Müller heeft ook jaren gehad dat hij op de bank zat en zelfs wilde vertrekken. Vandaar de interesse ook van Man Utd destijds...

Hij is een goede speler en een constante speler bij Bayern, maar de drijvende kracht ben ik het niet mee eens.

18 november 2021 om 14:46

Hij is gewoon drijvende kracht geweest. Dat hij 2 seizoenen heeft gehad waarin hij hooguit 1 a 2 maanden geen basis speler was veranderd dat niet. Sinds zijn doorbraak speelt hij per seizoen gemiddeld 31.6 wedstrijden in een competitie waar je 34 wedstrijden max kan spelen. Ook in zijn mindere seizoenen is hij een drijvende kracht geweest bij Bayern.

18 november 2021 om 18:18

@GLENNN Nee hoor zo ging het niet. Muller zat helemaal niet op de bank toen Man U hem wilde hebben. Hij speelde toen de pannen uit het dak en Muller was toen heel duidelijk dat hij niet ging vertrekken. Na het ek dat hij niet had gescoord zat hij in een vorm dip en door Kovac belandde hij op de bank. Maar met de komst van Flick veranderde alles weer. En ja hij is absoluut jaren lang de drijvende kracht en 1 van de belangrijkste spelers van Bayern.

18 november 2021 om 14:07

Nette carriere is wel een beetje een understatement die straks een jaar of 15 in de basis heeft gestaan bij een van de top 5 clubs in de wereld en met club en land zo'n beetje alles heeft gewonnen wat je winnen kan. Was vrijwel al die jaren een van de betere, bepalende en dragende spelers en niet zo maar iemand die mee hobbelde.

Dan kun je echt wel iets meer dan wat jij hier aan geeft. Hij is misschien minder van de trukkendoos waardoor het er niet zo spectaculair uit ziet. Maar heeft een fantastische functionele techniek, vrijwel al zijn aannames zijn goed, hij heeft scorend vermogen, inzicht, en zijn passing game is echt wel een stuk beter dan wat jij hier door laat schemeren.

Ik weet niet wat de maatstaf is van een top carriere itt een nette carriere, maar zeker met een WK titel op zak kan ik niet heel veel spelers van zijn generatie bedenken die meer gewonnen hebben. Ramos heeft iets meer Cl's maar minder kampioenschappen. Ronaldo en Messi hebben iets vaker de CL gewonnen maar geen wereld titel. Als Muller dan al niet meer goed genoeg is voor top - top carriere vraag ik me wel af, wie of wat dan wel?

18 november 2021 om 14:12

Verkeerde woordkeus dan. Hij heeft een hele goede carrière, maar wel het maximale ook.
Zijn first touch is goed, maar het is geen hele technisch begaafde speler.

Werkt hard, cijfert zich weg, staat op de goede plek, presst goed/loopvermogen. Aanjager ook. Maar hij is geen absolute wereldspeler in mijn ogen, daar is hij technisch en passend te min voor in mijn optiek.

Hij geeft voldoende assists/doelpunten, maar het is niet zo technisch begaafd/passend als andere spelers.

18 november 2021 om 16:42

Thomas heeft samen met Ronaldo de beste aanvallende positionering van iedereen. Hierin is hij van buiten categorie.

18 november 2021 om 16:57

Ik ken nog eentje bij Bayern die daar wel wat van kan

18 november 2021 om 19:00

19 miljoen? Daar mag je aardig wat paardenkwakjes voor verkopen lijkt me?

Gelukkig maar, anders had het legendarische Lewangoalski persconferentie nooit plaats gevonden

Een vrouw met een paard is niks waard!
Haha, prima toch, uiteindelijk is Bayern de laatste jaren een toch iets betere ploeg gebleken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4839
3.Chelsea4730
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller188
M. GreenwoodAanvaller185
David de GeaKeeper220
J. SanchoAanvaller171
M. RashfordAanvaller134
A. ElangaAanvaller51
D. HendersonKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

166 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Bayern München 20 6 0 0
2020/2021 Bayern München 32 11 0 0
2019/2020 Bayern München 33 8 5 0
2018/2019 Bayern München 32 6 1 0
2017/2018 Bayern München 29 8 4 0
Laatste voetbalnieuws

Newcastle United wil absolute stunt uithalen bij Bayern München

Thomas Müller heeft de interesse gewekt van Newcastle United en Everton, meldt BILD. De aanvaller van Bayern München heeft in Zuid-Duitsland nog een contract tot volgend jaar zomer. Gesprekken over een...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 29 januari
Brentford hoopt Christian Eriksen dit weekeinde nog te presenteren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren