Peter Bosz: ‘Ze hadden moeten vragen: ‘Wil je bondscoach worden?’’

Donderdag, 18 november 2021 om 07:41

Peter Bosz zegt ‘helemaal niet bezig te zijn’ met het bondscoachschap. De huidige trainer van Olympique Lyon vertelt in een interview met Voetbal International dat hij reeds twee keer gepolst is om het roer over te nemen bij het Nederlands elftal. De laatste keer, voordat Frank de Boer werd aangesteld als bondscoach, werd er alleen gevraagd of Bosz beschikbaar was.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door 4ever4ajax)

Dit heb ik eerder gehoord. Was dat bij van Gaal zelf? “Ze hebben alleen gevraagd of ik beschikbaar was, niet of ik bondscoach wilde worden”.

18 november 2021 om 07:53

volgens mij was dat toen ook Peter Bosz, verhaal komt mij ook bekend voor maar was volgens mij groot interview met bosz

18 november 2021 om 08:23

Waar slaat dit op inderdaad. Ben je beschikbaar? Alsof de KNVB niet wist dat hij op dat moment een contract had bij een voetbalclub? Je kan als Peter Bosz zijnde ook gewoon tussen de regels door lezen en assertief zijn. Natuurlijk wordt met zo’n vraag bedoelt of je interesse hebt in de functie. Of zou het gesprek echt zo gelopen zijn? KNVB: ben je beschikbaar? Bosz: nee ik heb nog een contract elders zoals jullie weten. KNVB: owja dat is ook zo, nou oké tot ziens.

Bijdehante drol. Op de vraag of je beschikbaar bent, kun je toch ook antwoorden met "neem maar contact op met Leverkusen.."

18 november 2021 om 08:18

Als je leuk vermeld ik ben beschikbaar want ik ben liever bondscoach en het gesprek wordt opgenomen en dat komt naar buiten (tegenwoordig echt niet meer zo gek, zie ten Cate destijds) dan ben je je baan bij Lyon kwijt zonder te weten of je bondscoach wordt. Ik snap Bosz hier wel hoor.

18 november 2021 om 15:39

Hij had niet hoeven antwoorden ja ik ben beschikbaar, ja ik wil bondscoach worden, hij had ze gewoon door kunnen verwijzen naar Leverkusen. Vraag maar aan het bestuur of ik beschikbaar ben. Maar idd na dat gedoe met Ten Cate snap ik wel dat je niks verkeerds wil zeggen aan de telefoon. Maar dan niet aub zo wijs praten nu.

18 november 2021 om 08:32

@marton3103: Ik begrijp hem wel. De KNVB wil toch blijkbaar iets van hem? Dan moet je gewoon vragen wat je wil vragen. Beschikbaar is wat anders dan of je iets wil. Maar de KNVB heeft bij meerdere potentiele bondscoaches laten zien dat hun communicatieve vaardigheden nogal te wensen overlaat.

18 november 2021 om 15:42

Ik snap je punt, maar net zoals de knvb gewoon kan vragen waar t om gaat, had Bosch ook gewoon antwoord kunnen geven zonder bijdehand te doen. Als zo'n vraag gesteld wordt weet je zelf ook wel wat de knvb bedoelt, niet of hij beschikbaar is voor een potje jeu de boules. Maar dat de knvb niet uitblinkt in communicatieve vaardigheden, ben ik zeker met je eens.

18 november 2021 om 16:35

Natuurlijk, dat heeft denk ik dan weer met de trots van Bosz te maken. Zeker gezien de werkwijze van de KNVB bij eerdere dossiers, kan ik me alleen wel goed voorstellen dat als je wordt gebeld, je zeker wil zijn dat ze echt serieus zijn (en niet dat laffe 'verkennen' om vervolgens niets meer te horen). En ja, ikzelf had daar wellicht anders mee omgegaan en dat dan ook direct gevraagd. Maar begrijp dat stukje trots echt wel van Bosz.

Peter Bosz begint lekker in herhaling te vallen. Soms is het ook wel echt een jankerdje hoor 😂

18 november 2021 om 09:27

Ik heb een vermoeden dat hij er naar gevraagd wordt. Lijkt me sterk dat hij VI opbelt om dit te vertellen. Maar het kan!

Dan heb je ook gewoon geen zin in de baan lijkt me. Anders val je niet over zoiets kleins. Wel treurig dat hij dit blijft herhalen.

Ben blij van niet, nog nooit wat gewonnen deze meneer

18 november 2021 om 08:31

Hij is kampioen geworden met Heracles in de 2e divisie.

18 november 2021 om 09:21

Klopt maar als je kijkt naar de clubs waar Bosz heeft gezeten buiten Ajax, heeft hij ook bij clubs gezeten die zelden tot nooit wat winnen. Niet zo vreemd dan dat hij geen prijzen pakt

18 november 2021 om 09:36

Nou als Ajax fan zijnde word ik liever elk jaar 2e als onder bosch dan 4x kampioen als onder frank. Anders kan ik beter ziggo opzeggen en alleen teletekst checken, ik kijk voetbal voor mn plezier. Bosch was de grootste verademing voor mij sinds ik ajax kijk als kleine jongen.

18 november 2021 om 09:50

@rayvg De eerste 2 kampioenschappen onder de Boer waren anders gewoon prima. Veel mensen lijken ineens te geloven dat alle kampioenschappen heel erg matig waren, maar dat is niet zo. De titelwedstrijd tegen Twente is ook nog steeds de ultieme wedstrijd geweest voor mij, vooral vanwege de ontlading na 7 jaar geen titel. Onder Jol was het alle ballen op Suarez en El Hamdaoui, maar Frank bracht echt wel voetbal in die ploeg. Paste jeugdspelers in die vooral in het begin prima presteerden. Pas na die eerste 2 titels onder Frank ging het achteruit qua spel. Dat ze toen alsnog kampioen werden is alsnog knap, maar dat ging ook telkens met een laag puntenaantal.

18 november 2021 om 10:59

Ik herhaal deels wat Silverfront zegt, maar dit is echt een hype aan het worden om te doen alsof het onder De Boer altijd slecht was. Wat een ongelofelijk fabeltje is dat. De eerste twee seizoenen werd er prima gespeeld. Daarna werd het geleidelijk minder en minder omdat het materiaal steeds minder werd. Om je even te helpen herinneren, we zijn de CL ingegaan een wedstrijd met Ebicilio en Lesley de Sa op de flanken. Of Lukoki. Of Tobias freakin Sana. Zimling op het middenveld. Ligeon op de back samen met Dico Koppers. Anita was toen op een gegeven moment speler van het jaar geworden, terecht overigens ook. Die zou nu niet eens bij de selectie komen. Moisander en Denswil waren onze helden van welleer, dat is echt niet te vergelijken met het materiaal waar we nu al jaren naar kjiken.

18 november 2021 om 11:00

Niet eens, veel wedstrijden werden uitgespeeld door achterin rond te tikken in laag tempo en super eentonig, dat de titelstrijd spannend was maakt mij minder uit. Alleen de wedstrijden in de Cl waren opeens van hoger tempo met creativiteit. Je zag bij de Boer echt dat de opdracht ''voetballen'' was maar dat hij eigenlijk weinig creativiteit had om er voor te zorgen dat dit ook gebeurd en goed. Eigenlijk voor de rest weinig idee achter wat hij wilde zoals ook bij het Nederlands elftal weer te zien was. Ik heb me de eerste 2 jaar ook niet vermaakt behalve dat de competitie spannnd was en dat je na een lange tijd weer kampioen werd. Maar goed ik weet dat ik ook wel volgens mn vrienden altijd erg critisch word genoemd en niet snel tevreden ben, maar dat was ik onder bosch ''voornamelijk'' wel.

Als dit echt zo is, dan is de denkwijze van Peter Bosz wel erg sneu. De KNVB vraagt of hij beschikbaar is. Als je dan alleen maar antwoord dat je niet beschikbaar bent, omdat je nog ergens onder contract staat is dat best bijzonder. Peter had toch ook vanuit zichzelf kunnen zeggen dat hij, ondanks dat hij niet direct beschikbaar was, heel veel interesse had om bondscoach te worden.

Krijg soms het gevoel dat de voetbalwereld soms net kleuterschool niveau is.

18 november 2021 om 08:35

Daar ben ik het echt oneens met je. Ik vind het nogal getuigen van slechte communicatieskills vanuit de KNVB en ook best wat arrogantie (als dit allemaal waar is). Het is nogal een ouderwetse opvatting dat je als potentiele werknemer blij moet zijn als een werkgever je wil hebben. Vraag gewoon als KNVB of iemand bondscoach wil worden ja of nee. Zo moeilijk is het niet. Waarom zo half vragen?

18 november 2021 om 08:42

@Paul maak van "de voetbalwereld" maar "de nederlandse maatschappij". Als ik toch al die riool-reacties op sociale media zo lees ontstijgt dat ook de kleuterschool niet qua niveau.

18 november 2021 om 09:15

Waarvoor denk je dat de KNVB polst bij Peter Bosz? Niet om de koffieautomaat bij te vullen. Ik vind het eerder arrogant van Peter Bosz om te zeggen dat ze hem maar hadden moeten vragen.

18 november 2021 om 09:25

@paul_1982: Maar waarom vragen ze dat dan niet direct? Waarom zo'n laffe halve vraag dan? Beschikbaar is wat anders dan dat hij iets wil.

God wat is dit bijdehand zeg. Alsof je zelf niet kan bedenken dat de KNVB ermee bedoelde of je bondscoach wilde worden. Alsof je zelf niet kon zeggen van ik moet dit overleggen met de club. Ik denk dat hij dan alleen maar eerder zou zijn ontslagen omdat hij dan ook belangen bij het NL elftal zou hebben en niet de volle focus op Leverkussen.

18 november 2021 om 09:04

Ik durf mijn arm ervoor in t vuur te steken dat dat níet was wat de knvb bedoelde. Dan hadden ze wel gevraagd; wil je bondscoach worden. Wat ze nu in mijn ogen overduidelijk impliceerden is; we vinden je wel interessant maar weten t niet zeker & hebben nog andere ijzers in t vuur. Mja de meeste mensen hier lijken te denken dat ze m gewoon direct t bondscoachschap aanboden, dus miss zit ik er wel naast & zit k zo met brandwonden op m’n arm..

Wat een zielige reactie zeg, indirect vragen ze precies het zelfde en dat weet meneer Bosz heel goed. Tevens lijkt me dit ook een slechte keuze voor het bondscoachschap, speelt leuk voetbal maar op momenten dat er gewonnen moet worden vallen zijn teams door de mand.

Als je al zo bijdehand gaat doen om zoiets onbenulligs dan is het maar beter dat die geen bondscoach is geworden. Het is graag of niet. Komt ook zeer arrogant over.

Blij toe dat die vraag niet letterlijk is gesteld. Mister ‘ik heb maar 1 strijdplan’ als bondscoach zou ik persoonlijk absoluut niet zien zitten. Eerlijk is eerlijk, dat was bij Frank de Boer net zo.

Laat hem aub geen bondscoach worden. Bla bla heeft nog nooit wat gewonnen.

en het kwam niet in Bosz (of zijn management) op om de vraag te stellen of het om het bondscoachschap ging? Dat zijn basisschoolvaardigheden bij het voeren van een gesprek. Vragen stellen wanneer iets niet duidelijk is

Peter B haakt dus voortaan af.
Waar komen ze dan voor??? Sneue denkwijze

Tja dus omdat de vraagstelling anders is doe je het maar niet. Eigenzinnige man is het ook. En dat is misschien ook wel de reden waarom hij nog nooit iets heeft gewonnen. Regelmatig prima voetbal, al valt dit vaak ook nog gewoon tegen omdat ze dom en naïef spelen. Nederland speelde dinsdag draak van een wedstrijd maar wel bereikt wat nodig was. Hoe zou dat onder Bosz gegaan zijn…

Nou doe ook maar niet. Dan staat de deur nog meer open achterin.

Prima. Als hij zo bijdehand gaat doen, laat hem dan lekker. Hij kan toch zeggen: neem contact op met Leverkusen (op dat moment).

Zegt ook genoeg dat hij tot nu toe nog nergens geslaagd is, behalve bij Ajax...

Dortmund, Leverkusen, ze hadden het allemaal snel gezien. Hij speelt ''aanvallend'' voetbal, maar vervolgens haalt hij er nooit prijzen mee binnen. Wat heb je aan leuk voetbal, als het aan het einde van de streep niets oplevert.

Ik denk persoonlijk dat Bosz helemaal niet zo'n wereldtrainer is. Ik zou in de toekomst liever Ten Hag willen zien als bondscoach dan deze meneer. Ten Hag haalt tenminste wel nog voldoende uit zijn selectie, laat ze leuk voetbal spelen en als het een keer niet gaat, dan willen ze tenminste nog knokken om zo de punten over de streep te halen.

18 november 2021 om 10:53

Dat is wel het voordeel van in Nederland trainen, daar gaat sier, balbezit en aanvallen boven winnen.

18 november 2021 om 11:52

Zeker waar. En Ten Hag toont ook aan dat hij, in de CL, wedstrijden kan winnen met wat ''minder spel''. Prima vooruitgang t.o.v. Bosz in mijn ogen bij Ajax.

Daarop voortbordurend denk ik ook dat een Ten Hag in de toekomst een geschikte bondscoach is dan een Bosz. Die heeft overal bijna wel gefaald en geen prijzen gepakt. Nu zat hij met Leverkusen en Dortmund niet bij de absolute top, maar hij had wel aardige teams tot zijn beschikking om tot meer dan dit in staat te kunne nzijn.

18 november 2021 om 12:17

Ik wil de vergelijking tussen Bosz en Ten Hag minder maken. Bosz had een compleet ander type selectie. Ten Hag heeft alleen al voor 50 miljoen aan spelers op de reservebank zitten en voor 60 miljoen aan rechtsbuitens lopen. Logisch dat je dan ook andere prestaties kan behalen dan Bosz met zijn 'elftalletje'

Ik snap heel goed wat Peter Bosz bedoelt. Je weet wat voor incompetente kneuzen er aan het roer staan bij de Knvb, als ze niet eens recht voor hun raap kunnen zijn in het eerste contact, hoe zal dat dan gaan als je daadwerkelijk met ze samen moet werken? Communicatie is key, ik zou ook niet aan een klus beginnen als ik het gevoel heb dat ik dan met een stel incompetenten te maken ga krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Nantes291
12.Angers26-1
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
M. CaqueretMiddenvelder200
Bruno GuimarãesMiddenvelder190
Lucas PaquetáMiddenvelder197
Anthony LopesKeeper190
K. Toko EkambiAanvaller175
J. BoatengVerdediger150
Thiago MendesMiddenvelder141
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

43 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2019-2021 Bayer Leverkusen
2017-2017 Borussia Dortmund
2016-2017 Ajax
2016-2016 Maccabi Tel Aviv
Laatste voetbalnieuws

Discutabele penalty helpt Peter Bosz aan broodnodige overwinning

Olympique Lyon heeft na vijf opeenvolgende remises in officiële wedstrijden weer eens gewonnen. De ploeg van Peter Bosz was zondag met 0-1 te sterk voor Troyes en neemt daardoor de tiende...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 21 januari
AC Milan heeft de hoop op de komst van Sven Botman nog niet opgegeven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren