Dusan Tadic: ‘Eerlijk, het zou heel vreemd voor me zijn’

Donderdag, 18 november 2021 om 06:49 • Laatste update: 08:51

Dusan Tadic zou het ‘vreemd’ vinden om op het WK tegen het Nederlands elftal te spelen, zo vertelt hij in een interview met De Telegraaf. De aanvoerder van Ajax plaatste zich afgelopen zondag met Servië dankzij een 1-2 overwinning op Portugal voor het toernooi dat over een jaar in Qatar wordt afgewerkt. Tadic rekent op het WK liever af met andere landen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door sanderk91)

Die fucking Castaignos heeft bij Twente Tadic een stuk of 50 assists die seizoen gekost. Heel raar ook dat er geen goeie scout inzag dat hij wel niveautje Barca was. 15 miljoen voor hem was gewoon een koopje des tijds die kapt tot de dag van vandaag nog steeds iedereen scheel.

18 november 2021 om 07:09

Tsja, net als Ruiz natuurlijk een absolute sterspeler was in Twente en ook makkelijk de absolute top aan had gekund... Tadic was, net als Ruiz en anderen, super bij Twente, maar dat geeft geen enkele garantie en nu is het een koe in de kont kijken.

18 november 2021 om 12:54

Ik vind dat behoorlijk gechargeerd. Absolute topspelers laten zich echt als zodanig zien wanneer ze in een mindere ploeg het niveau bepalen en omhoog trekken. Ruiz was een schitterende voetballer, maar in mijn ogen te traag, flegmatiek en eenzijdig om het in de top werkelijk te redden. En Tadic wist zich bij Southampton niet in de kijker te spelen van een club op een hoger plan - zoals bijvoorbeeld een medelaatbloeier als Van Dijk daar wel in slaagde - en kwam pas bij Ajax tot volle wasdom.

Met het halen van spelers als Blind, Tadic en Klaassen zie je het vakmanschap van Overmars. Ajax bouwt onder hem teams die goed in elkaar vallen. Daarin komen spelers die bij teams op een hoger niveau of een betere competitie niet opvielen of zelfs moeite kenden tot een individueel zeer hoog niveau, omdat hun medespelers goed op hun kwaliteiten zijn afgestemd. De mix en afstemming is bij Ajax gewoon ijzersterk. Maar wanneer die spelers elders losgelaten worden daalt hun rendement. Zoals genoemde spelers terugkwamen en opleefden, zien we ex-Ajacieden die na hun komst profiteerden met een toptransfer het nu moeilijk hebben. Ziyech is niet onomstreden bij Chelsea, Van de Beek verpietert bij Manchester United, Frenkie de Jong is bij Barcelona minder bepalend dan bij Ajax en zelfs Mathijs de Ligt is niet vrij van kritiek in Italië.

18 november 2021 om 13:01

Dat zeg je perfect eigenlijk. Voor ons zijn dergelijke spelers absolute top, waren ze dat ook voor een Liverpool, City of Madrid, dan hadden we ze nooit kunnen halen. Overmars levert fantastisch werk.

18 november 2021 om 13:14

@gomes1psv, Het binnen halen van Blind, Tadic en later Klaassen waren inderdaad hele belangrijke zetten voor Ajax. Het is alleen de vraag hoe nu dadelijk verder. Alle 3 zijn hele dure spelers, hebben het heel goed gedaan, maar je ziet dat ook in de kleinere wedstrijden deze spelers niet meer zo beslissend zijn als voorheen. Hoe lang brengen zij Ajax nog naar een hoger niveau ? En hoe ga je hier mee om als de "houdbaarheidsdatum" overschreden wordt ? Je ziet het nu ook met een Neres en Nico. Je hebt kapitaal op de bank waar je eigenlijk geld van wilt maken, maar dat al meerdere transferperiodes niet lukt. Hoe hou je dit financieel vol, maar hoe gemotiveerd zijn deze spelers.

18 november 2021 om 07:23

Tegenwoordig is iedereen niveau Barca. Dat Barca nu drama is betekent niet dat dat 8 jaar geleden ook zo was. 8 jaar geleden zou natuurlijk lachwekkend zijn wanneer Tadic daar zou spelen.

18 november 2021 om 07:29

Inderdaad toen hadden ze de MSN voorhoede en Pedro als super sub. Wat moet je dan met een Tadic.

18 november 2021 om 08:21

Het is nu koe in de kont kijken maar waarom moet dat lachwekkend zijn? Ik ken geen 1 speler die zo effectief als hem kapt en achteraan een voorzet of een steekbal op maat geeft. Hij hoort technisch gewoon bij 1 van de beste van de wereld maar als je een spits als Castaignos mag bedienen dan komen die statistieken nooit naar boven. Uiteindelijk wat ik me nu ook weer herriner omdat Castaignos niet kon afwerken na drie kwart wedstrijd panklare ballen te missen ging Tadic uiteindelijk zelf die doelpunten maken ook, dat was de bevestiging voor mij dat hij van wereldklasse was.

18 november 2021 om 08:41

Ik vind dan wel dat je de definitie van wereldklasse goed moet bekijken, want als Tadic wereldklasse is dan is er een hele grote groep spelers wereldklasse. Begrijp me niet verkeerd, hij doet het al jaren fantastisch bij Ajax hoor. Echter zie ik hem niet bij de absolute top in Europa spelen, maar nu bij de Europese subtop(wat Ajax is momenteel) kan hij nog steeds van toegevoegde waarde zijn.

18 november 2021 om 09:24

In zijn eerste jaar bij Ajax, was hij op de spitspositie wel degelijk wereldklasse. Kijk naar de hoeveelheid aantal goals die hij in de eredivisie maakte, en de absolute parels in de CL. Nu moet wel gezegd worden dat hij dat niveau niet lang heeft vast kunnen houden. Maar betekent dat dat hij geen wereldtop is geweest? Het is lastig om zoiets te definieren. Moet je bijvoorbeeld 4 jaar wereldtop hebben geacteerd? Op de vleugel komt hij vanwege zijn ietwat gebrekkige snelheid natuurlijk voor dat predicaat tekort. Niet onlogisch natuurlijk, want dan had hij wel bij Manunited gespeeld in plaats van Southampton.

18 november 2021 om 10:28

Ja daarom dat hij ook heel de PL bij Southampton aan flarden trapte. Oh nee wacht hij deed het daar gewoon leuk maar iemand als Mané, die echt wereldtop was, die maakte wel wat meer indruk.

18 november 2021 om 10:32

Tadic in een dominant team speelt natuurlijk heel anders dan wanneer hij van eigen helft moet opkomen. Iets wat Mane beter ligt. Tadic bij een Manchester City had best goed kunnen uitpakken.

18 november 2021 om 10:59

Speelde Tadic bij Southampton in de spits? Volgens mij niet. Hij acteerde daar vooral als flankaanvaller. Zoals ik al aangaf mist hij (in tegenstelling tot Mane) de vereiste snelheid. Maar als spits vond ik hem (voor even weliswaar) gewoon wereldtop. Het is ook niet verwonderlijk dat ManCity en Barca interesse in hem hadden.

18 november 2021 om 11:03

Achja, Waarom zou een voetballer als Tadic niet bij Real Madrid kunnen spelen? Hij heeft ze toch vernederd toen het om de knikkers ging? Ik snap niet waarom jullie de clubnaam zo groot maken. Als een team goed voetbalt dan mag die ook FC Sherrif heten en als een speler goed is dan is die gewoon goed.
FC Sherrif heeft echt paar spelers van wereldklasse maar de club heet wel Sherrif. Dus ik zou graag willen zien dat mensen neutraal naar voetbal kijken want alleen dan kan je meer uit voetbal leren en meer van voetbal begrijpen.

18 november 2021 om 11:20

Volgens die redenering had Morales van Levante ook bij Real kunnen spelen. Uiteindelijk brengt een carrière meestal ongeveer wat een speler waard is (als er geen blessures en dergelijke bijhoren). Tadic was gewoon een degelijke speler die nu al een hele tijd top presteert en 1 jaar geweldig presteerde. Maar om er nu meteen een speler voor de wereldtop van te maken gaat ook wat ver.

18 november 2021 om 11:56

@Teesboer ben het met je eens dat “wereldklasse” misschien wat te veel eer is. Maar jouw omschrijving “van toegevoegde waarde bij de Europese subtop” is dan wel weer erg mager. Tadic speelt een bepalende rol bij Ajax dat de halve finale CL heeft bereikt en dit seizoen het ook weer erg goed doet. Ajax is mede door hem echt een flinke trede omhoog gegaan. Dan ben je echt een topspeler.

18 november 2021 om 11:58

Tadic is in mijn ogen echt wel wereldtop op die specifieke kwaliteiten die hij bezit.

18 november 2021 om 11:59

@Rambo, eens, en goede scouts kijken ook op die manier naar voetbal. Is ook met gokken handig, als je zelf ziet dat een (in naam) kleinere ploeg tegen een in naam grote ploeg moet. Dan zijn de quoteringen vaak erg gunstig.

18 november 2021 om 12:06

Jij kijkt dan ook door een gekleurde bril

18 november 2021 om 12:31

hahahaha daar is de gefrustreerde feyenoordaddict weer. Dusan maakt al jaren in de CL het verschil en is een dragende speler bij zijn land.

18 november 2021 om 12:38

Ik heb het over de huidige Tadic, niet die van 3 jaar geleden. Wat mij betreft is hij nu van toegevoegde waarde, maar nog lang niet zo bepalend als 3 jaar geleden.

18 november 2021 om 12:50

Hij is zwaar geflopt op hoger niveau en hem wereld noemen? Aardige speler voor een subtopclub als Ajax.

18 november 2021 om 15:05

@Lierse Je moet niet appels met peren vergelijken met je Levante en Morales in La Liga dat helemaal niks zegt.
Dit was de knock out fase van de CL goos de knikkertjes! en Tadic heeft ze weg gevaagd. Ga je mond spoelen met degelijk. Hij is nooit goed gescout thats it. Het is niet op een wonderlijke wijze dat die oppeens wel ken voetballen. Hij was altijd wereldklasse, een Tadic van 26 is toch beter dan een tadic van 32 of ben ik nou gek?

18 november 2021 om 08:08

Nou bij Southampton was hij anders niet zo indrukwekkend. En bij Twente had je in die tijd ook genoeg gelijkwaardige of betere spelers. Tadic is bij Ajax pas echt goed geworden imo.

18 november 2021 om 08:24

Tadic was altijd wel goed hoor. Waarbij ik even wil verduidelijken dat ik met 'goed' bedoel 'goed op het niveau waar hij acteerde', niet gelijk niveau barca :P. Bij Groningen was hij in zijn 1e seizoen de speler met de meeste assists van de eredivisie, dat is toch best knap voor een speler van Groningen. Bij Twente speelt hij in totaal 66 eredivisiewedstrijden waarin hij 28 goals maakt en 29 assists. Bij Southampton heeft hij ook hele goede seizoenen gehad. Zijn eerste twee, met name de 2e, was hij echt heel goed daar. De laatste 2 seizoenen daar was het minder. Ik denk persoonlijk dat dat ook heel erg te maken had met de manier van voetballen in die latere seizoenen, waar een voetballer als Tadic niet goed in uit de verf komt. Niveau Barca geloof ik niet dat hij ooit in zich had, daar mist hij sowieso de snelheid voor bijvoorbeeld. Maar ik vind Tadic wel een voorbeeld van hoe goede voetballers soms niet opvallen omdat ze bij de verkeerde clubs spelen (verkeerd als in, speelstijl waarin ze niet tot hun recht komen). Ik vraag me soms af welke spelers totaal andere carrieres hadden kunnen hebben als ze andere clubs gekozen hadden.

18 november 2021 om 09:01

Tsja, maar als je ambitie hebt als Eredivisie speler wil je toch proberen om zo hoog mogelijk te spelen, als dat niet lukt kan je altijd nog een niveau lager spelen. Hij heeft nu uiteindelijk zijn plaats gevonden bij Ajax, net als Blind, Klaassen, Promes, Babel etc. En Clasie, Bazoer, El Ahmadi, Fer, Alireza, er zijn er zoveel. Daar is niets mis mee.

18 november 2021 om 09:39

Zeker niets mis mee. Ik bedoelde ook niet perse dat een Tadic in de eredivisie moest blijven ofzo. Ik ben gewoon benieuwd, als hij terecht zou zijn gekomen bij een Spaanse voetballende ploeg ipv Southampton hoe zijn carriere dan verlopen was. Maar dat is natuurlijk altijd makkelijk achteraf.

18 november 2021 om 10:13

Ja zo zijn er veel verhalen. Wat als Jetro Willems inderdaad naar City was gegaan, ipv langer gebleven bij PSV, dat soort dingen.

18 november 2021 om 12:01

@Ewoud, dat is ook een interessante vraag. Zeker voor scouts, zo pik je de parels er uit. Maar dan moet je dus echt anders naar voetbal kijken dan 95% van de fans doet. Atalanta is daar beroemd mee geworden. Echt een kunst op zich.

18 november 2021 om 12:52

Ik herinner me wel degelijk dat Tadic bij Southampton goed presteerde, zoals Ewoud ook al zegt. Volgens mij waren de grote clubs in Engeland wel erg geïnteresseerd in zijn 1e of 2e seizoen, het scheelde echt niet veel of hij had die stap gezet. Dat hij daarna in een slechtdraaiend Southampton wat minder opviel kan gebeuren.

18 november 2021 om 13:17

@ewoud, de assists en goals zijn geweldig, maar hierbij zijn ook een aantal dingen belangrijk. Wie neemt de vrije trappen, hoekschoppen en penalties. Als jij als speler hier verantwoordelijk voor bent, dan is heel veel makkelijker deze cijfers te halen dan dat je het openspel moet halen.

18 november 2021 om 08:36

In die tijd zou Tadic bij Barca geen hele 20min spelen. Schop vast veel mensen tegen het zere been, maar zo bijzonder vind ik hem niet. Ervaren Yes, slim Yes. Bijzonder, nope.

18 november 2021 om 11:06

Uiteraard wil Tadic niet tegen Oranje, wij gaan iedereen naar huis sturen

18 november 2021 om 11:16

Zo hé, die Castaignos was me toch een kampioen kansen missen. Naast dat hij Tadic een groot aantal assists heeft gekost, heeft FCT hij er persoonlijk voor gezorgd dat FCT geen tweede kampioenschap heeft behaald.

18 november 2021 om 11:19

Eens wat je stelt hoor, maar Tadic toonde bij Twente nu ook niet echt aan het team bij de hand te kunnen nemen in het geval van tegenslag. Mijn herinnering ten aanzien van Tadic: als Twente goed speelde lukte alles en was het weergaloos, als het een wedstrijd tegenzat lag hij op de grond te rollen en liet hij het kopje hangen.

Mooie reactie van Tadic. Is echt van Nederland gaan houden, en gunt ze wat dat betreft alles.

Tadic is gewoon een held qua persoonlijkheid en een schitterend voorbeeld van het effect dat een bepaalde speelstijl kan hebben op het niveau van een speler. Bij Ajax en Servië kan hij de ster zijn en een heel hoog niveau aantikken, omdat de systemen bij hem passen. Qua impact is dit verreweg de beste aankoop van Ajax die ik mij kan herinneren. Zijn mentaliteit straalt over op de rest van de groep.

18 november 2021 om 10:11

Tadic heeft een topmentaliteit en is natuurlijk een goede voetballer, zeker voor eredivisie begrippen. Maar een held qua persoonlijkheid vind ik hem absoluut niet. Met zijn leeftijd en ervaring helpt hij zijn eigen team, maar is hij wel heel vervelend en kinderachtig tov tegenstanders.

18 november 2021 om 10:44

Nou nou. Zijn persoonlijkheid vindt ik anders behoorlijk onsympathiek. Als een krankzinnige tekeer gaan tegen teamgenoten (Dest) of juichen in het gezicht van een tegenstanders na het scoren van een penalty (Dumfries) getuigt niet van een gezonde persoonlijkheid.

18 november 2021 om 10:51

Dat tegen Dest was anders wel eenmalig, dat is anders nooit gebeurd. We weten natuurlijk beide niet wat daar gezegd is. En wat betreft Dumfries, daar hadden beide natuurlijk schuld aan. Dumfries zocht bewust de confrontatie door zo kinderachtig te lopen kloten met die strafschop. Ik kan me overigens wel voorstellen dat fans van andere clubs een hekel aan Tadic hebben. Als Ajacied is het heerlijk om hem in je team te hebben. Het is wel gewoon een echte persoonlijkheid in het team, een echte captain. En in mijn ogen de beste aankoop van Ajax in de laatste 20 jaar.

18 november 2021 om 11:01

Was tadic ook niet zo tekeer gegaan tegen lang? Het gebeurt tenminste vaker. Voor mij komt hij ook onsympathiek over.

18 november 2021 om 11:07

Dat was Ten Hag, tegen Lang.

18 november 2021 om 12:18

Tadic heeft en toont nou eenmaal wat meer emotie dan de gemiddelde Nederlander gewend is. Als je denkt dat dit ongezond is heb je niet heel veel van de wereld gezien denk ik.

18 november 2021 om 12:29

Ik vind hem ook totaal niet sympathiek overkomen. Het is zo'n speler waar je blij bent dat hij in je team zit, maar als tegenstander een enorme hekel aan kan krijgen.

18 november 2021 om 12:38

Oh je bedoelt Dumfries die met zijn noppen heel de penaltystip in zijn eigen stadion aan gort stond te trappen hahah? Ja dat was wel een zeer sympatieke actie inderdaad haha Reactie van Tadic daarop was misschien kinderachtig, maar dat maakt hem niet direct onsympatiek. Net als dat Dumfries, ondanks zo'n naaistreek als die penaltystip slopen, gewoon overkomt als een prima vent in zijn interviews. Zulke dingen gebeuren in the heat of the moment, dat maakt mensen niet ineens (on)sympatiek.

Tadic kan soms in het veld best een lul zijn hoor, maar is verder een top aanvoerder en een hartstikke sympatieke kerel (kijk maar eens wat interviews van hem en dat wordt direct duidelijk).

En nee @arselnal890, dat is nooit gebeurd tegen Lang, nu haal je dingen compleet door de war. De ontelbare keren dat Tadic zijn team opjutte, aanmoedigde en samen liet juichen, etc. wegen echt niet op tegen die ene keer dat hij uitviel tegen Dest in een emotionele bui. En nee, het gebeurt dus niet vaker, dat was de enige keer dat het ooit gebeurt is 3,5 jaar bij Ajax.

18 november 2021 om 12:56

Ik lees hier reacties dat Dumfries onsympathiek was etc of dat het eenmalig gebeurde bij Dest. Dat is misschien wel zo, maar het enige wat Andres doet is reageren op een reactie over de persoonlijkheid van Tadic. Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die Tadic echt een sympathieke persoonlijkheid vinden hebben

18 november 2021 om 13:40

Ik vind hem wel een sympathieke persoonlijkheid hebben, dat baseer ik op vele interviews en andere videos die ik via de Ajax kanalen / social media meekrijg. Hoezo zou je je dat niet voor kunnen stellen? Er zijn meer dan genoeg voetballers die op het veld soms een vervelende streek uithalen maar die verder gewoon erg sympathiek zijn daarbuiten. Simpel voorbeeld bijvoorbeeld: Mark van Bommel. Op het veld kon dat -zeker voor de tegenstander- een klootzak van de bovenste plank zijn. Maar als je beelden van hem ziet in de privesfeer (denk aan de serie Villa Oranje met Frank Evenblij). Blijkt gewoon een hartstikke sympathieke leuke vent te zijn waarmee ook vrijwel alle ploeggenoten het goed konden/kunnen vinden.

Ik vind het juist raar om je mening te baseren op een eenmalige (weliswaar overdreven harde) uitbarsting tegen een medespeler. Er zijn namelijk ook tal van voorbeelden waarin Tadic juist zijn leiderschap en vriendelijke persoonlijkheid laat zien mijns inziens. En ook voor hem geldt, al zijn ploeggenoten lopen weg met hem als persoonlijkheid, aanvoerder en medespeler. Zou het dan echt zo'n lul zijn of is dat eerder een bekrompen visie van buitenaf zonder de persoonlijk van de man eigenlijk echt te kennen?

Ik denk dat Oranje ook niet graag tegen Servië speelt, die voetballen echt goed op dit moment. Met Tadic, Milinkovic en Vlahovic hebben ze 3 echt goede spelers die, in tegenstelling tot Oranje, nu in vorm zijn en dat ook nog wel even zullen blijven denk ik.

18 november 2021 om 07:55

Tegen Portugal was het goed, maar Servië speelt meer teleurstellende wedstrijden dan goede wedstrijden doorgaans. Hebben al jaren toch een selectie met behoorlijke namen die keer op keer teleur hebben gesteld, nu hebben ze dan eindelijk een keer aan de verwachtingen voldaan.

18 november 2021 om 08:13

Ze hebben nu toch echt wel meer dan alleen ''aan de verwachtingen'' voldaan. Eerste worden in een poule met Portugal is gewoon een regelrechte stunt, al helemaal als je in de laatste groepswedstrijd moet winnen in het hol van de leeuw.

Als het de finale wordt, teken ik ervoor en ik neem aan dat Tadic er dan ook wel mee kan leven.

Samen in een poule en tegen elkaar spelen in de laatste poulewedstrijd, waarbij beide landen genoeg hebben aan een gelijkspel lijkt me een mooi scenario.

18 november 2021 om 08:51

En elkaar dan later nog eens tegenkomen in de finale

Tadic is een geweldenaar. Zelden zo'n waardevolle speler gezien voor een team. Zowel voor Servië als Ajax. Voorbeeld van teamspeler met individuele kwaliteiten. Zo blij dat hij bij Ajax speelt.

Niet voor mij Dušan. Het zou vreemd zijn voor mij om eindelijk eens te winnen van Nederland in voetbal. De pijnlijke 1-2 en de 1-6 hebben ons voetbal letterlijk begraven. Best ironisch na de trieste 0-2 thuis van 1990. De 0-1 van 2006 was de laatste (de eerste ook echt verwachte verliespartij) nagel aan de doodskist. Elke verliespartij tegen Nederland luidde een catastrofe in. Op voetbalgebied zou zo een overwinning veel betekenen en op politiek gebied hebben de twee landen ook absoluut geen goede relatie. Het is dat die voetballers het niet door hebben (behalve als ze zich de jaren 90 zouden herinneren), maar het zou een zeer beladen wedstrijd zijn. Het enige punt waarop Servië Nederland niet zou moeten willen treffen is dat een verliespartij tot nu toe altijd een catastrofe ingeluid heeft. Ik vergeet 1976 ook bijna, na die verliespartij was Joegoslavië topland af. Nee, het zou alles behalve een vriendschappelijke ontmoeting zijn.

18 november 2021 om 10:34

Gelukkig draait de wereld rustig door en is Tadic (1988) zich net als vele anderen zich waarschijnlijk niet overdreven bewust van de jaren ‘90. Als je rancune terug gaat naar ‘76 is er wel iets mis lijkt me. Dat Tadic Nederland veel gunt is mooi en toont wat dankbaarheid. Servië natuurlijk een waanzinnig opleidingsland, geweldige sportmentaliteit en ontzettend veel talent. In mijn ogen helaas vele generaties potentiële topvoetballers kapot gemaakt doordat corrupte clubvoorzitters ze voor wat rotcenten consequent te vroeg aan het buitenland slijten. Daar leidt het nationale team uiteindelijk natuurlijk echt onder, niet zozeer door wat nederlagen tegen Nederland, dat zijn meer gevolgen dan oorzaak wat mij betreft.

Lijkt me ook leuk als hij weer tegen Dumfries mag spelen. Ben benieuwd of hij zn rare maniertjes dan ook tentoonstelt tegen zn teamgenoten van Ajax en wat de opvatting over hem dan zal zijn. In any case, ik zou niet graag tegen Servië spelen, stug elftal met een paar goede voetballers. Ik speel in de groepsfase liever tegen een Afrikaans of Aziatisch land.

18 november 2021 om 10:18

Tadic geeft alles voor zn land dus die maniertjes zullen echt niet verdwijnen, omdat er Ajacieden bij de tegenstander spelen.
Dit Oranje zie ik overigens ook echt niet geweldig presteren tegen Servië.

18 november 2021 om 10:48

Waarom zou de opvatting over hem dan anders zijn? De opvatting over hem is dat hij heel vervelend is wanneer je tegen hem speelt maar heel fijn om in je team te hebben. Zelfde zoals bijv het geval was met Van Bommel. Als we tegen Tadic spelen vind ik hem ongetwijfeld rete irritant, dat is hoe het werkt.

Lijkt me leuk als Servië in een lastige poule komt, die doorstaat en het liefst in een poule met Portugal. Dat ze die Portugezen eruit knikkeren (weer). En dat Nederland dan ook de poule doorkomt. Dan hebben wij in ieder geval geen last meer van die Portugezen, die zijn mij toch een potje vervelend voor ons Nederlanders

Als Dusan snelheid had was het een wereldtopper geweest. Maar goed, als telt niet natuurlijk. Wel echt genieten hoor een speler met zon techniek en fysiek in de eredivisie

Bij voetbalinside vinden ze het een naar mannetje. Wat mij betreft respect voor Dusan. Voetbalinside heeft er de ballen verstand van en wordt ongeloofwaardig.

18 november 2021 om 13:04

Het is voor de tegenstander en neutrale toeschouwer ook regelmatig een naar mannetje, ik snap dat Ajacieden dit anders kunnen zien.

18 november 2021 om 13:23

Vond jij Toivonen en van Bommel nare mannetjes ? Waarom ? Om het zeuren en vallen ? Toevallig het gedrag van Tadic ook laat zien. Ik vind dat scheidsrechters veel meer op moeten treden tegen het zeuren om kaarten. De verontwaardigde blik van Tadic met daarbij zijn handgebaar en het gezeur vind ik behoorlijk irritant. Dit is iets van Frenkie de Jong eerder totaal niet had, maar nu helaas ook steeds meer laat zien.

Tadic had vroeger niet het nivo Barca.
Nu heeft Barca niet het nivo Tadic.

Is Tadic van wereldnivo?
Nou wanneer je in 2 wedstrijden ( tegen Portugal) en Fernandes en Ronaldo en Jota en Mireilles wegspeekt en met op zich mindere spelers terecht verslaat...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

266 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 20 7 0 0
2020/2021 Ajax 34 14 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
Laatste voetbalnieuws

Discutabel doelpunt van Mazraoui beslist topper tussen PSV en Ajax

Ajax heeft PSV een gevoelige tik uitgedeeld in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers wonnen zondagmiddag met 1-2 in Eindhoven, dankzij een winnende treffer van Noussair Mazraoui. Het fraaie doelpunt...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren