Dissonant bij Oranje kan rekenen op steun: ‘Ik zie een WK-ganger in hem’

Woensdag, 17 november 2021 om 10:06Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:09

Het duel met Noorwegen zal bij Davy Klaassen niet lang in het geheugen gegrift staan. De middenvelder van Ajax mag zich dinsdagavond met Oranje dan geplaatst hebben voor het WK, zijn persoonlijke optreden liet te wensen over. Klaassen krijgt daags na het bemachtigen van het WK-ticket veel kritiek te verwerken op zijn spel. De middenvelder ging een kwartier voor tijd naar de kant voor Marten de Roon, nadat hij een flinke tik op het bovenbeen had gekregen van Mohamed Elyounoussi.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door doekedokkuma727)

Dit team gaat in de groepsfase naar huis heb nog nooit zo'n zwak team zien spelen leek helemaal nergens op.

17 november 2021 om 10:14

Tegen wie spelen wij in de groepsfase? Er valt werkelijk nog niks over te zeggen, aangezien het nog een jaar ver is. In een jaar tijd kan er heel veel gebeuren.

17 november 2021 om 10:20

Dat niet alleen, er zitten echt matige elftallen in de groepsfase van een WK. Ondanks dat Nederland matig speelt, denk ik dat de groepsfase prima te doen is.

17 november 2021 om 10:38

Qatar, Canada en Kameroen
Nee, ik vind de stelling ook wat ongepast. Ik zie op geen enkele wijze waarom NL niet door de groepsfase heen kan komen.
Ze spelen absoluut matig, maar met hen nog vele andere landen. De echte toplanden kan je toch niet treffen in de poule, althans niet 2. Dus NL heeft wat mij betreft meer dan 50% kans zich voor de KO-fase te plaatsen

17 november 2021 om 11:25

Zelfs in 2010 riepen mensen dat het niks werd, en alle generaties er voor ook. Ook onze spelers kunnen er zogenaamd nooit wat van en spelen alleen maar door gebrek aan beter, als we van een goed team/land winnen was het geluk of de tegenstander is blijkbaar al heel lang uit vorm. Ik kan maar 1 conclussie trekken en dat is dat de gemiddelde Nederlander gewoon een ontzettend zuur persoon is. Maarja dat is wel bekend toch, als je hoort waar we in dit land allemaal wel niet om kunnen discussiã«ren, zeuren etc. Ik denk dat er ook geen land is waar alles zo goed geregeld is waar het nog steeds zo vaak een kut land word genoemd. Laatst zag ik een reactie van iemand onder een post over dat een man 20 miljoen had gedoneerd of hoeveel dan ook en bij iemand kwam het volgende op ''waarom moet die gene dit in de media brengen en melden, mensen doen echt alles voor aandacht!'' Hoe krijg je het voor elkaar om daar nog negatief over te zijn haha

17 november 2021 om 10:18

Gaan we dit weer het hele jaar aanhoren? Onder De Boer hebben we dit moeten aanhoren, en oh wat waren er een paar mensen zuur dat we de groepsfase hadden overleefd. Zelfde verhaal in 2013/2014, dat elftal was niks en had niks te zoeken op het WK etc.

17 november 2021 om 10:28

We zagen 't onder De Boer ook tegen Tsjechië wat een wereldpot was dat van Oranje kant.

17 november 2021 om 10:48

Altijd zelfde gezeur idd maar als het loopt voorop in de polonaise

17 november 2021 om 10:51

Frankrijk-zwitserland ging ook lekker hè. Italie-oostenrijk ook hè. Punt is. Op dat niveau zijn wedstrijden gewoon moeilijker. Eens met je dat Oranje niet goed genoeg speelde maar om nu een wedstrijd, die ze nota bene met 10 man moesten voltooien aan te halen is kansloos. Jij hebt toch ook doorgehad dat als Malen gescoord had het een totaal andere wedstrijd was geweest?

17 november 2021 om 12:41

Als je die wedstrijd tegen Tsjechie nog 10 keer speelt, win je hem 8 keer. Gewoon 2 domme keuzes van 2 spelers (malen & de Ligt) die je de das om doen. Op een andere dag maken ze andere keuzes en win je gewoon.

17 november 2021 om 12:47

Ze hadden 2-0 verloren he, niet 1-0 in de laatste minuut ofzo🤪

17 november 2021 om 10:20

Wat zijn we toch altijd lekker pessimistisch in Nederland. Ik vond het eigenlijk wel solide, heb geen moment het idee gehad dat Nederland in de problemen kwam. Ook weet je dat hoe langer de wedstrijd duurt, hoe meer de Noren moeten komen en dan kan je toeslaan. Louis zal het allemaal wel weer voorspeld hebben...

17 november 2021 om 10:20

Van dijk heeft gister als een baas gespeeld

17 november 2021 om 10:29

Ja tegen een statische Sorloth die met z'n eentje op een eiland staat, stond daar Haaland dan had Van Dijk in z'n broek gescheten.

17 november 2021 om 10:37

Van Dijk schijt voor niemand in z'n broek, die is altijd de rust zelve. Kun je voor zulke ongelofelijke negativiteit ook een ban krijgen? Van mij mag het.

17 november 2021 om 12:26

Maar volgens jou zou van dijk toch op z'n bek gaan tegen de Noren?

17 november 2021 om 10:26

Serieus man. Doe is niet zo vervelend. We moesten kwalificeren maakt niet uit hoe. Dat hebben we gedaan. Nu is de kans voor van gaal om rustig op te bouwen en een eigen systeem te kiezen. Het wk is pas over een jaar hè.

17 november 2021 om 10:36

@boca ik vond die Noren nog zwakker. Die moesten scoren, maar hebben niks geprobeerd en geen kans gehad.

17 november 2021 om 10:38

Heb nog nooit iemand zo dom zien reageren als jij

17 november 2021 om 10:48

Nog nóóit een team zo slecht zien spelen? Nog nóóit? Poeh. Hier kunnen een paar dingen aan de hand zijn. 1 je kijkt nog niet zo gek lang voetbal. 2 je hebt een probleem met je geheugen. 3 de vallende blaadjes buiten vallen je zwaar. Ik ben, gezien ook je overige reacties, geneigd te zeggen dat het om het laatste gaat. Nee het was niet best en dat waren een paar andere wedstrijden ook niet, maar echt: spelen we het een keer sober uit, puur op resultaat, is het weer niet goed. Oranje heeft een paar mindere jaren achter de rug. Met Koeman kwam het in de lift en toen die vertrok ontstond er onrust, die eigenlijk alleen maar erger en erger werd met De Boer. Van Gaal stapte op een erg moeilijk moment in: een aangeslagen ploeg...meteen uit naar Noorwegen mét Haaland...een achterstand die weg gewerkt moest worden...steeds maar een paar dagen met die groep kunnen werken. Het enige dat je in deze maanden moest doen was resultaat halen en je plaatsen. De kwalificatie voor 2014 was vaak (na het echec van 2012) echt niet zo heel anders. Daar werd bijvoorbeeld ook uit tegen Estland met 2-2 gelijk gespeeld en daar stonden we zelfs tot in de blessuretijd achter. Van Gaal heeft nu een jaar om in oefencampagnes en dergelijken dingen uit te gaan proberen. Die ziet nu ook echt wel heel wat dingen waar hij niet blij mee is, maar de boel opschudden daar was de situatie nu in deze maanden gewoon te penibel voor. Hij heeft zo veel mogelijk rust terug gebracht en die bewaard om resultaat te halen. Dat is nu gelukt en nu pas gaat hij 'echt' beginnen.

17 november 2021 om 10:52

Hahah, jij baalt zo verschrikkelijk erg dat Nederland door is.

17 november 2021 om 11:04

Neem nog wat lekker meer azijn in deze ochtend. Alleen hier in Nederland is het zo pessimistisch terwijl je je letterlijk hebt gekwalificeerd. Kunnen Italië en Portugal niet zeggen. Italië gaat zich misschien voor de 2e keer achter elkaar niet plaatsen. Dat zou pas een wanprestatie zijn voor zo'n groot voetballand. Dus het kan altijd slechter he?

17 november 2021 om 12:24

Je zou maar de tijd nemen om dit soort zure reacties te plaatsen... zegt iig heel veel over jou als persoon: een triest geval.

17 november 2021 om 13:22

Waarop gebaseerd?

Denk dat zowel Davy als Gini niet terug komen in de basis. Je hebt een 10 nodig, een verbindende middenvelder en een verdedigende middenvelder. Verdedigend gaat het tussen de Roon en Koopmeinders, de verbindende middenvelder is/wordt de jong en dan gaat het om de 10 positie. Zowel Klaassen als Gini zijn totaal ongeschikt als creatieve 10. Wat wil het toeval, een zekere voormalig speler van feyenoord excelleert bij Ajax op die positie. Brengt de nodige creativiteit, doet ook het nodige verdedigende werk (mag nog wel beter, maar voor iemand die 3 maanden op die positie speelt is het zeer acceptabel), speelt ook nog eens Europees op een heel behoorlijk niveau en heeft nog een heel seizoen om zich de positie volledig eigen te maken.

Verwacht dus dat het Oranje van gisteren niet hetzelfde oranje gaat zijn als het oranje in Qatar, waarbij er veel meer balans komt tussen loopvermogen en creativiteit. Momenteel is daar een chronisch gebrek aan.

17 november 2021 om 19:13

Je kijkt zeker geen wedstrijden van Boca Juniors

Ik ben zelf voorstander van berghuis erbij op het middenveld. De roon zou ook kunnen, maar dan heb je kans dat er weer een middenvelder bij wijnaldum en frenkie gaan staan en de roon vrijlaten. Zodat de roon het spel moet gaan maken. Met berghuis krijg je de nodige crrativiteit en heb je wijnaldum als loper erbij.

17 november 2021 om 10:19

Berghuis of de Roon lijkt me ook erg afhankelijk van de tegenstander en het moment in de wedstrijd. Overigens zou ik eerder Koopmeiners of Gravenbergh laten afvallen dan Klaassen.

17 november 2021 om 13:24

@ Peter niet mee eens.

Koopmeiners is de vervanger van de Roon en Gravenberch voor de rol van Frenkie. Wijnaldum, Klaassen en Berghuis voor de tien positie is te veel van het goede.

18 november 2021 om 12:06

Berghuis is de vaste rechtsbuiten dat heeft van gaal al meerdere keren gemeld. Die gaat zeker niet op 10 spelen.

Pff, mogen voetballers geen slechte pot spelen? Gaan we bij elke speler gelijk nadenken over het wel of niet meenemen.

Vandaag is Bergwijn zeker de beste buitenspeler? Was Danjuma dat niet na de vorige pot?

Worden mensen niet moe van zichzelf, elke keer concluderen per wedstrijd. Elke wedstrijd maakt onderdeel uit van iets groters, waarom zo snel een eindoordeel willen hebben? Om gelijk te halen? Om later gelijk te halen? Lachwekkend dat hier nu al over wordt nagedacht of ook maar wordt uitgesproken.

Klaassen verdiend het absoluut om mee te gaan, slechte pot of niet. Kan veel veranderen in een jaar tijd natuurlijk, maar wordt het toernooi morgen gespeeld gaat hij mee.

Ik ga dat WK in Qatar sowieso niet kijken maar volgens mij ga ik aan dit Oranje weinig missen. Wat een enorme middelmaat. Van Dijk en De Vrij zijn topverdedigers en Memphis doet dan nog waarvoor hij in het veld staat en dat is doelpunten maken. De rest vind ik echt drie keer niks

17 november 2021 om 10:21

Waarom zoveel kritiek als je toch niet gaat kijken ? Lijkt wel alsof jij je perse druk wilt maken om gewoon iets. Beetje jammer dat bashen altijd.

17 november 2021 om 10:33

@Venlo27 omdat we na dat WK ook nog met een groot deel van deze selectie door moeten

17 november 2021 om 13:24

@venlo27, helemaal met jou eens. Beter dat Japie consequent is en niets meer met betrekking tot Oranje post tot na Qatar. Dat lijkt mij een win win situatie.

17 november 2021 om 10:21

Het kan waarschijnlijk niemand interesseren dat je niet gaat kijken Japie, kijk je toch lekker niet? Weet jij veel wat er in een jaar kan gebeuren. Keek je het WK van 2014 ook niet omdat het zulke middelmaat was?

17 november 2021 om 10:24

Niemand ligt er wakker van dat jij niet kijkt

17 november 2021 om 10:26

Ik snap ook nog wel dat niemand dat interreseert verder. Mijn punt is dat ik waarschijnlijk weinig ga missen aan dit kwaliteitsarme Oranje. Ik vind het maar een povere selectie en denk met weemoed terug aan spelers als Stam, Robben, Sneijder, Gio, Davids, Bergkamp, Gullit, Van Basten, Davids, Cocu, Vanenburg etc.

17 november 2021 om 12:35

Ja ik heb ook genoten van Robben en van Basten samen in een selectie. Dat waren pas tijden. Van Basten, Robben en Davids was echt een gouden trio.

17 november 2021 om 13:07

Ik heb het over voormalige Nederlandse topspelers waarvan ik heb genoten in het verleden. Spelers van een kaliber die ik nu niet in Oranje zie. Jouw argument over dat deze spelers niet samen in 1 elftal hebben gespeeld snap ik daarom niet

17 november 2021 om 14:59

We hebben heel veel topspelers gehad, maar zelden een team waar op elke positie een wereldspeler stond. Als we in 2010 deze verdediging hadden gehad, waren we wereldkampioen. Als we nu de voorhoede van toen hadden, waren we wereldkampioen.

Als je eerlijk vergelijkt met dat elftal van 2010, zit het verschil hem vooral in de voorhoede en dan met name Robben. Verder zaten er veel spelers tussen destijds die minder waren dan de spelers van nu. Je kunt wel met weemoed terugkijken, maar er is genoeg mogelijk met deze selectie. We hebben wereldklasse spelers in frenkie, virgil, de vrij en memphis (gebaseerd op z'n stats in oranje). Aangevuld door spelers die bij Inter, Juventus, Atalanta, Spurs etc spelen. Verder komen er nog leuke spelers als Danjuma, gakpo, etc bij. Als ik kijk naar 5 jaar terug en dat vergelijk met nu, zijn we er flink op vooruit gegaan. Gevalletje glas halfvol.

17 november 2021 om 10:27

Dr komt ook echt alleen negativiteit uit jou he... waarom eigenlijk? De boel een beetje opstoken? Reageren om te reageren? Leg het is uit?

On-topic: en de volgende wedstrijd heeft Klaasen weer een hoog cijfer, omdat hij de 1-0 scoort

17 november 2021 om 10:32

Mijn reacties staan qua negativiteit in geen contrast tot de negativiteit die dat WK tot stand heeft gebracht. Lekker een balletje trappen op een massagraf

17 november 2021 om 11:51

Japie ik begrijp je volledig. Misschien is t egoïstisch mijnerzijds, misschien zie ik het helemaal verkeerd, maar met boycotten krijgen we de verloren mensenlevens niet terug. Wel maak je een statement naar de toekomst. Maar welke toekomst? Misschien moeten we inzien hoe verrot de wereld is en er op moraal gebied toch niks meer te redden valt. Zie ons reclames maken voor banken en zorgverzekeraars die investeren in wapenhandel etc waar mensen in Jemen Syrië enz mee vermoord worden. Ik zal je een linkje sturen. Zitten ook sponsoren bij van oranje, waar we wel naar kijken. Als betaald voetbalkijkers zijn we allemaal hypocrieten eigenlijk. Verbeter de wereld, begin bij jezelf hebben we als streven. Maar dan moeten we wel bij het begin beginnen.

17 november 2021 om 12:04

@Sir Paul Thanks! Ik ga de link bekijken en begrijp me niet verkeerd, ik zal niemand veroordelen die wel kijkt. Iedereen zal zijn redenen hebben om wel of niet naar het WK te kijken en die kan ik allemaal respecteren. Dat toernooi zit mij gewoon niet lekker en daarom kijk ik niet maar dat is iets persoonlijks en dat wil niet zeggen dat iedereen er zo in moet staan. Ik vind niet dat mensen fout zitten als ze wel gaan kijken

17 november 2021 om 10:33

Iedereen moet het voor zichzelf weten natuurlijk, maar alsof die vele doden daar er iets aan hebben als je het Wk niet gaat volgen. Zelfs Amnesty international en Human Rights Watch zeggen bijv ook allang en breed dat een boycot weinig zin heeft..

Ontopic, dit elftal kan boven zichzelf uitstijgen en ik heb het idee dat dat onder V. Gaal ook zeker zal gebeuren. Tegen die tijd hopelijk gewoon alle bepalende spelers fit en wel om te gaan knallen. Klaassen was indd niet best, net zoals de rest vh middenveld. We missen toch wel dat creatief mannetje dat voor openingen kan zorgen en een man kan passeren. Wel heel apart dat er zo lang al geen creatief / aanvallend talent te vinden is op de Nederlandse (of buitenlandse) velden.. Los van de Ihattarens van deze wereld..

17 november 2021 om 10:38

@japie: dankzij die eerste zin ben je mijn held van de dag. Ook ik ga dit toernooi niet consumeren en hoop dat velen ons voorbeeld volgen.

17 november 2021 om 10:42

Gaan jullie tijdens het WK dan ook onder elk artikel zetten dat jullie het niet hebben gekeken?

17 november 2021 om 11:35

Jaja, erg geloofwaardig. Je hebt een account onder een voetbalnieuws-website, reageert onder elk artikel en je beweert het populairste voetbal evenement niet te gaan bekijken ..

17 november 2021 om 13:11

Na dat WK is er weer genoeg voetbal om te volgen, 1 uiterst discutabel toernooitje overslaan moet wel een keer kunnen

En daar is de zoveelste (oud-)voetballer die een platform heeft om zich kritisch uit te laten over Qatar, maar daar te laf voor is en gewoon iets voetbalinhoudelijks schrijft. Waar zijn de mensen gebleven die niet wegkijken? Mensen, het is niet normaal dat we over de rug van 6500 doden een voetbalfeestje gaan vieren...

17 november 2021 om 10:27

Ach er worden voor ergeren dingen feestjes gevierd.

Klaassen heeft gewoon specifieke kwaliteiten die heel nuttig kunnen zijn. Ik zie voor hem ook nog een rol als schaduwspits, met veel positie wisselingen met Malen, Depay en Berghuis waarbij hij dan opduikt in de spitspositie.

We gaan gewoon naar het WK en met wie zien we later wel. Het duurt nog een heel jaar voor het zo ver is. In die tijd kan er nog heel veel veranderen. Een aantal spelers zal kunnen groeien. Andere spelers zullen een visitekaartje afgeven, waardoor ze misschien ook opgeroepen zullen worden. Wel denk ik dat de betere spelers in dit elftal echt wel mee zullen gaan, maar er zullen ook afvallers zijn. Op dit moment doen de Nederlandse clubs het goed in Europa; hiervan worden de spelers van deze clubs beter...

Ben ik het helemaal mee eens. Klaassen heb je niet veel aan als je in een mindere fase zit. Als hij in een goed ingespeeld team zit dan kan je hem goed gebruiken want hij loopt heel veel en kan dan inderdaad in de 16 opduiken en scoren. Hij zal nooit een speler zijn die je team op sleeptouw neemt of een rol van betekenis spelen in een team waar het niet loopt. Dat heb je gezien bij zijn buitenlandse avontuur en ook nu bij de wedstrijden van Ajax als het niet loopt en bij oranje. Als hij een vrije rol heeft en niet te veel taken hoeft uit te voeren dan kan je hem prima in je team hebben.

Als Klaassen zich niet herpakt, dan kan je voortaan met Berghuis op 10 spelen. Hij heeft bij Ajax al laten zien dat hij op die positie beter is dan Davy.

Hele nuttige speler is Klaassen. Voor mij geen basismateriaal, zeker niet op de 10.

Liefst zou ik Berghuis of Wijnaldum op de 10 zien met 2 spitsen voor zich. Dan achter de 10 Wijnaldum - Frenkie of De Roon - Frenkie.

Zo bouw je meer defensieve zekerheid in, maar heb je nog voldoende creativiteit voorin. En schakelen naar 4-3-3 kan nog altijd, als de wedstrijd daar om vraagt.

Bijlow
De Vrij
De Ligt
van Dijk
Dumfries
Wijnaldum
Frenkie
Blind
Berghuis
Danjuma
Depay

Klaassen vind ik geen internationale topspeler, maar bij Ajax en Nederland presteert hij over het algemeen erg goed. Gister daargelaten. Het is in mijn ogen belachelijk dat er uberhaupt discussie over zijn selectie voor het WK is.

Overigens leuk dat er gelijk al gespeculeerd wordt over kansen voor Oranje en wie er wel of niet in de basis moeten. Maar over - vandaag exact - een jaar kan de wereld er heel anders uitzien. Wie weet maakt Van de Beek een stap naar pakweg Dortmund of Juventus, verovert hij daar een basisplaats en speelt-ie de pannen van het dak. Misschien is Teun Koopmeinders tegen die tijd wel onomstreden als leider van Atalanta en heeft daar en in Nederland niemand het nog over De Roon. En op de vleugels is het met Gakpo, Lang, Groeneveld, Berghuis en Bergwijn helemaal gissen geblazen natuurlijk, terwijl het nog moeilijk te zeggen is of jonge spelers zich aandienen. Zullen we gek opkijken als Joshua Zirkzee er volgend jaar bij is? Of Fode Fofana? Het lijkt niet heel waarschijnlijk, maar ik weet zeker dat er tegen die tijd verrassingen zullen zijn die we nu onmogelijk voorspeld zouden hebben.

Qatar ligt nog zo ver weg, dus er kan nog van alles gebeuren. Spelers worden beter of slechter, jonge spelers breken door, en de loting voor de groepsfase is ook een nog iets wat mee- of kan tegenvallen. Oftewel: Parijs is nog ver...

Begrijp niet waarom iedereen zo negatief is, we hebben geen enkele kans weggegeven in een wedstrijd waarin gelijkspel voldoende was. Maarja zeuren om het zeuren is tegenwoordig heel populair.

Ik zou graag in een oefenwedstrijd een middenveld met jurrien Timber, Frankie de jong en Steven Berghuis zien,lijkt mij een heel sterk middenveld!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

328 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 16 3 1 0
2020/2021 Ajax 29 12 2 0
2020/2021 Werder Bremen 3 0 1 0
2019/2020 Werder Bremen 33 7 7 0
2018/2019 Werder Bremen 33 5 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ajax komt vijf jaar na stage opnieuw bij groot talent uit Polen uit’

Jan Faberski heeft veel indruk gemaakt op de internationale scouts van Ajax, zo weet het Poolse medium Mecyzki dinsdag te melden De pas vijftienjarige middenvelder speelt in de jeugdopleiding van Jagiellonia...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren