Kraay jr. maakt keuze voor Van Gaal: ‘Hij is de beste als iedereen fit is'

Woensdag, 17 november 2021 om 00:17 • Laatste update: 00:19

Hans Kraay junior zou Cody Gakpo tijdens het WK als linksbuiten opstellen bij Oranje, zo stelt hij bij ESPN. Ondanks dat hij gecharmeerd is van directe concurrent Arnaut Danjuma, acht de analist de linksbuiten van PSV net iets rijper voor de positie. Wel oordeelt Kraay jr. dat Danjuma zich al meermaals op hoog niveau bewezen heeft en daarom erg dicht tegen een basisplaats in het Nederlands elftal aanzit.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door sirius)

we hebben nog een jaar. Lang, Danjuma, Gakpo en malen wijken allemaal niet heel veel van elkaar af. Volgend jaar november staat de beste van hun op het veld. Zo simpel moet het zijn.

Geen een van hun heeft de status om in aanmerking te komen voor de basis ongeacht vorm. Ze zijn allen geen Robben.

17 november 2021 om 03:10

Toch erg verschillende types:- Noah Lang; technisch prima, heeft een actie, speelt erg onbevangen/alles op intuïtie, maar mentaliteit en focus is gewoon minder. We hebben nog een jaar te gaan maar als er op dit moment gekozen moet worden zou Lang als eerste voor mij afvallen.- Gakpo: goede dribbel, verraderlijk snel / heeft een versnelling, vaak een goed schot en een uitstekende fysiek. Ook een goede instelling; Gakpo is in vorm en potentie echt een topspeler! Eens met Kraai; in goede vorm de beste op links. Maar grootste nadeel voorlopig; vaak geblesseerd… dat hij nog geen ervaring heeft van een grote competitie vind ik minder relevant; heeft alles in zich om het te gaan maken!- Danjuma: speelt heel direct, met een ontzettende drive naar de goal. Technisch zit het niet altijd mee maar speelt heel explosief. In de kleine ruimte heeft hij het lastiger. Lijkt mij een ideale invaller ;-)- Malen; is gewoon geen buitenspeler, mist uiteindelijk de actie. Technisch oké (al is hij nu hopeloos uit vorm) maar met zijn snelheid, enkel ideaal op de counter en in een tweespitsen systeem. Laten we hopen dat hij ondanks een slechte start toch stappen kan maken bij Dortmund. Ideale club in principe… maar moet veel meer goals maken… rendement als spits moet omhoog anders gaat hij het bij een middenmoter in een grote competitie ook niet redden.- Bergwijn: speelt weinig maar heeft wel meer ervaring en blijkt dus nog steeds prima van rechts te kunnen (verraste mij eerder al dat hij zelf blijkbaar graag van links speelt; hij kan het prima invullen op rechts). Gewoon technisch goed, wendbaar en fysiek sterker geworden in Engeland. Eigenlijk hoop je dat hij in de winterstop/zomer naar een club gaat waar hij altijd speelt; dan kan je gewoon niet om hem heen. Rendement mag wel beter.- Berghuis; speelt bij Ajax natuurlijk weergaloos. En als linkspoot heeft hij een streep voor. Heeft ook een steekpass in de benen. Dat missen we een beetje. Kan natuurlijk ook op 10; dat zou ons elftal natuurlijk veel dynamischer maken! Gewoon een zekerheid. Verder denk ik niet dat er nog snel iemand bij komt. El Ghazi kan niet veel beter dan nu, Stengs is gewoon teveel een dromer / slappe hap, en een Justin Kluivert heeft wel een goede actie in huis… maar kan toch ook niet over een langere periode overtuigen. Ik zie niet welke anderen nog in aanmerking zouden kunnen komen. Misschien als een Unuvar als 10 ineens veel speelt bij het grote Ajax maar kan het me niet voorstellen. Ihattaren zag er ooit weergaloos uit… maar ik vrees dat hij nooit meer de oude wordt… Je zegt trouwens niemand niveau Robben; ja dat zal ook niet snel gebeuren haha… daar kunnen we zomaar nog 20 jaar op wachten LoL

17 november 2021 om 12:07

Als iedereen fit is zie je dat van alle 'vleugels' Bergwijn de beste voetballer is, snelheid heeft, zijn man voorbij komt én kan scoren. Een no-brainer voor Louis.
Als 2e zie ik duidelijk Berghuis, qua ervaring, spelinzicht, gogme én kan scoren.
Gakpo veel potentie maar moet nog alles bewijzen.
Danjuma en Lang idem dito.

Denk dat je daar nu nog niet zoveel over kunt zeggen. Het WK wordt pas over een jaar gespeeld, en in dat jaar kan er veel veranderen.

Gakpo moet het eerst maar is laten zien op het hoogste niveau. Wat Danjuma nu doet in de Cl en De la Liga wat 10 x zwaardere competitie is als de eredivisie.

17 november 2021 om 00:43

Oke, maar wat vond je van Danjuma de afgelopen 2 wedstrijden? Uiteindelijk gaat het om de wedstrijden in Oranje he. Ik kan nou niet zeggen dat ik dezelfde Danjuma zag als die van Villareal, vond hem eigenlijk best wel tegenvallen als ik eerlijk ben, en dan speelde we tegen Montenegro en Noorwegen, dezelfde tegenstanders als waar Gakpo tegen speelde en (in mijn ogen) een sterke indruk maakte incl goal tegen Montenegro. Kortom, wat je zegt hoeft niet per se. Cillessen maakt bij Valencia ook een sterke indruk maar het lijkt me duidelijk dat Bijlow gewoon de eerste keeper zal zijn op het WK.

17 november 2021 om 00:47

Vond hem tegen Montenegro wel tegenvallen idd. Maar vandaag kwam er vooral de eerste helft wel dreiging vanaf. Had ook een assist vandaag. Maar ben het deels wel met je eens. Maar denk dat hij nog wat moet wennen aan zijn medespelers bij oranje. Maar de tijd zal het leren gaat lijkt mij sowieso tussen Gakpo of Danjuma

17 november 2021 om 01:42

Wat heeft Gakpo in Oranje laten zien? Ik heb totaal niet de Gakpo van Jong oranje of PSV gezien bij het grote Oranje namelijk.

17 november 2021 om 06:27

Ze hebben allebei ook pas een paar interlands gespeeld, echt veel te vroeg om conclusies te gaan trekken wie wat heeft laten zien in Oranje.

17 november 2021 om 09:19

Ik vond Danjuma bijzonder matig gezien het aantal goede ballen dat hij kreeg. Dat is ook niet erg, want hij is opvulling, maar ik denk dat je met Gakpo een veel doelgerichtere en in mijn ogen betere buitenspeler hebt.
Bergwijn vond ik gisteren met name uitstekend in zijn aanname, alleen miste ik een beetje lef/bravoure om zijjn tegenstander vaker op te zoeken. Het kwam geregeld voor dat er maar één verdediger stond en dan speelde hij de bal toch terug op een van de slechtste mensen op het veld Dumfries. Desondanks vond ik Bergwijn veruit de beste aanvaller gisteren en vond ik de drie andere verdedigers ook prima spelen in een draak van een wedstrijd.

17 november 2021 om 07:56

Ik vind eerst laten zien op het hoogste niveau inmiddels zo’n dooddoener. Dan moet je dus sowieso al bij een club spelen die CL speelt of in een topcompetitie. Gakpo is een talent die het wel direct in Oranje ook liet zien en dat is toch ook het hoogste niveau. Danjuma liet ook direct een goede indruk achter in het Nederlands elftal en deed het al goed in Europa. We hebben in ieder geval iets te kiezen op die positie. Op de langere termijn verwacht ik Gakpo sowieso op een hoger niveau dan Danjuma

Gakpo is het compleetst. Met afstand.

17 november 2021 om 01:42

Met afstand het compleetst? Omdat die het in de Eredivisie laat zien tegen de kleine clubs want in de toppers zie je hem nooit.

17 november 2021 om 05:41

Haha in de toppers zie je hem nooit? Tegen Ajax geblesseerd en tegen Feyenoord werd hij vroeg gewisseld maar dit seizoen alleen al gescoord tegen Benfica, Sociedad en Monaco.

17 november 2021 om 07:10

Tegen Feyenoord een mooie goal in Eindhoven. Mooie assist op Malen die 1-1 maakte. Gakpo is helaas al voor de 3e keer relatief zwaar geblesseerd. Das een beetje het probleem.

17 november 2021 om 07:34

Jullie PSV’ers willen te graag een basisspeler van Oranje, das een beetje het probleem

17 november 2021 om 07:59

Ik zal als niet-PSVer ook even melden dat ik Gakpo ook hoger inschat dan Danjuma. Met een tegenstander die beter is dan Oranje kan ik me een voorkeur voor Danjuma voorstellen vanwege zijn snelheid en diepgang. Op basis van alle andere aspecten schat ik Gakpo toch echt hoger in

17 november 2021 om 08:31

@Realmadrid De hele voorhoede bestond gister uit jeugdspelers van PSV en nog twee spelers die bij PSV een mooie transfer hebben gemaakt (Wijnaldum en Dumfries), we hebben niks te klagen. Bedankt voor je sneue reactie.

17 november 2021 om 16:11

In de toppers zie je hem idd nooit. Leuk dat die tegen Feyenoord gescoord heeft maar in de 3 seizoenen dat die nu speelt. Zie je hem in de toppers nooit. Maar sorry dat ik kritiek lever op een psv speler.

Ja Hans, we weten dat je eredivisiespelers vaak ophemelt. Gakpo is een leuke buitenspeler voor de eredivisie en dat is het eigenlijk wel. Zie je weinig in topwedstrijden en is geen speler die straks zoals Bergwijn of Danjuma in een grote competitie bij een top 6/7 club wat zal laten zien.

17 november 2021 om 01:39

Danjuma en Bergwijn zie je wel in topwedstrijden? Gakpo heeft veel pech met blessures, is een laatbloeier maar is de beste keuze op linksbuiten. Vond Bergwijn vandaag goed. Danjuma wat overhypt.

17 november 2021 om 01:47

Danjuma liet het in de La Liga zien tegen Atletico en in de CL tegen United. Of zijn dat opeens kleine clubs? 😂 Gakpo moet het eerst maar bewijzen in de top wedstrijden in de eredivisie.

17 november 2021 om 07:07

Als je CL en la liga speelt is dat ook makkelijker natuurlijk. Blijf erbij dat Gakpo beter is en mits fit verder dan Villareal komt. Scoorde ook tegen Benfia en Sociedad de nummers 1 van Spanje en Portugal (op dat moment)

17 november 2021 om 07:31

Hahahaha mooie reactie Sir Paul: “Danjuma liet het in de La Liga zien tegen Atletico en in de CL tegen”

En dan kom jij met, als je CL en La Liga speelt is dat ook makkelijker natuurlijk.

No shit sherlock, als je in de Eredivisie en Europa League speelt wordt het lastig om tegelijk in de Champions League en La Liga natuurlijk. Volgensmij snap je zelf het verschil ook wel toch? Anders heel snel naar bed, is een lange nacht voor je geweest zo te zien.

18 november 2021 om 07:23

Real ik heb je een duimpje gegeven omdat ik lachen moet om je sarcasme. Imo heeft Gakpo het in zich verder te komen dan Villareal. Raakt alleen steeds op vervelende momenten geblesseerd. Sociedad Benfica Feyenoord Monaco zijn oa clubs waar hij tegen gescoord heeft. Sociedad en Benfica zouden het in de CL poule van Ajax zeker niet minder doen dan BVB en Sporting momenteel. Sociedad staat bovenaan, boven Villareal. En in de eredivisie lopen betere spelers dan sommige spelers in de PD zijn. Net of dat het ijkpunt moet zijn. Gakpo kan mits fit naar Bayern. Sta je dan met Villareal.

18 november 2021 om 12:20

Danjuma en Bergwijn spelen in veel sterkere competities.

Allemaal lood om oud ijzer. Lang, Danjuma, Bergwijn of Gakpo. Degene die het beste seizoen draait en fit is zal uiteindelijk spelen. Daar is nu nog geen zinnig woord over te zeggen.

18 november 2021 om 12:21

Precies dit inderdaad. Er is altijd wel weer iemand die 1 van deze heren ophemelt, maar ze ontlopen elkaar niets of nauwelijks. Bovendien zie ik geen van deze heren ooit een basisplaats bemachtigen bij een Europese topclub.

Gakpo links, Depay spits, Bergwijn rechts. Dreiging, snelheid en ze begrijpen elkaar. Ik zeg goed idee!

Alleen Gakpo is zelden fit, dat is wel een probleem. En die speelt op Eredivisie niveau en geen CL ervaring. Maar goed, volgend haar zien we wel wie het meest gegroeid is en het beste in vorm. Danjuma, Lang, Bergwijn of Gakpo.

Je kan de drie opties op linksbuiten alleen vergelijken aan de hand van de wedstrijden in Oranje omdat die op hetzelfde niveau gespeeld worden. Daarin heeft Gakpo van de drie (danjuma, Gakpo, Lang) naar mijn idee het meeste indruk achter gelaten. Dus als iedereen fit is en we op dit moment een selectie moeten maken, zou ik Gakpo en Danjuma meenemen. Wel is t WK pas over 1 jaar, er kan ontzettend veel gebeuren in n jaar dus eigenlijk vrij zinloos om daar nu over te denken.

17 november 2021 om 09:03

@rubentje13.

Is mij toch wel redelijk om het even tussen Gakpo en Danjuma wat betreft indruk in Oranje. Gakpo heeft ook paar anonieme potten gespeeld, alsmede een paar goede. Danjuma nu in die 4 wedstrijden idem. Ik heb van geen van beide iets gezien waarvan ik denk: dat heeft de ander niet laten zien.

Voor mij is die keuze dan in ieder geval niet zo duidelijk als voor jou. Ik denk vooral dat het ook heel afhankelijk zal zijn van de tegenstander en van de back achter hen. Danjuma heeft meer een actie in huis dan Gakpo in mijn optiek. Als je dus geen ondersteuning hebt van je linksback als in overlappen runs, dan heb je meer aan Danjuma. Heb je zo'n back wel, dan heb je meer aan Gakpo denk ik.

Zoals het er nu voorstaat zou ik eigenlijk alle drie (gakpo, Danjuma en Lang) meenemen en Malen thuis laten. Dat is namelijk echt een grote teleurstelling in Oranje voor mij.. En dan Bergwijn en Berghuis op rechts. Memphis en Weghorst als spitsen, waarbij je Danjuma daar ook nog neer kunt zetten bij nood.

17 november 2021 om 10:46

Het zal er ook van afhangen welk systeem we gaan spelen. Als we inderdaad naar een 532/523 gaan, zal dat ook van invloed zijn op de keuzes die je moet maken ten opzichte van de gebruikelijke 433 (alhoewel dat met een 523 weer anders is). Ik ben het wel met je eens dat Gakpo en Danjuma andere types zijn, maar ben het er niet mee eens dat Danjuma meer een actie heeft. Het ziet er bij Danjuma wat spectaculairder uit omdat het wat meer op snelheid en trucjes gaat, maar Gakpo kan waanzinnig goed dribbelen en heeft de trucjes eigenlijk niet nodig om een man te passeren.

17 november 2021 om 14:33

Zeker waar wat betreft systeem. Ik snap wat je bedoelt met je uitleg. Toch heb ik wel het idee dat Danjuma gevaarlijker is met zijn acties. Maar dat kan ook gewoon met smaak te maken hebben hoor. Plus het is natuurlijk wel essentieel als iets op snelheid gaat, omdat het voor een verdediger moeilijker te verdedigen is.

Misschien is dat ook wel wat mij dan opvalt als het verschil, dat het bij Gakpo wat meer uit stilstand gaat. Is misschien ook meer een gevoel, maar als Danjuma speelt in Oranje tot nu toe heb ik het gevoel dat er meer continu ''gevaar'' van hem uit gaat. Daar waar ik bij Gakpo het iets gereserveerder en gedoseerder vind.

Maar mij zal het om het even zijn uiteindelijk . In ieder geval prettig om 2 opties te hebben die redelijk aan elkaar gewaagd zijn.

Totaal onbelangrijk om daar over te gaan speculeren. Kijk in oktober nog eens hoe het er voor staat, misschien hebben Babel en Promes dan wel een opleving....
Nou ja, dat nooit natuurlijk, maar er kan in ieder geval nog veel gebeuren de komende 12 maanden.

Denk t ook.
Gakpo en Danjuma op links
Bergwijn en Berghuis op rechts
Depay, Malen en pinchhitter in centrum.
Klaar weer.

Danjuma, Gakpo, Lang is op dit moment mijn volgorde.

Overigens denk ik dat Danjuma ook goed als rechtsbuiten uit de voeten zou kunnen. Dat zie ik bij die overige 2 niet zo zitten.

LB: Gakpo & Lang
SP: Depay, Weghorst & Malen
RB: Danjuma & Bergwijn
CAM: Klaassen & Berghuis

17 november 2021 om 14:37

Waarom niet gewoon Malen thuis laten eigenlijk? Oprechte vraag. Die speelt een zeer onwennig seizoen bij Dortmund en heeft in Oranje nauwelijks indruk gemaakt tot nu toe. Daarnaast past hij eigenlijk in geen enkel systeem dat wij spelen echt helemaal goed, tenzij we 352 gaan spelen met Depay naast hem. Maar in zo'n systeem kan bijvoorbeeld Danjuma ook uit de voeten. Dus dan snap ik de noodzaak van het oproepen van Malen niet zo.. Bovendien speelt Depay eigenlijk ook nog eens alles. Dus dan heb ik liever een ander type in Weghorst, dan een light versie in Malen.

17 november 2021 om 16:15

In de 352 weet ik, nog niet zeker, of een Danjuma in de spits erbij past. Malen heeft wel bewezen dat hij dat kan met Depay samen. En daarnaast is hij een ideale supersub met zijn gigantische snelheid en doelgerichtheid.

Verder moet Weghorst er ook bij. Als pinchitter, of als basisklant als je zoals op het EK met een aanspeelpunt wilt spelen.

18 november 2021 om 12:23

Malen? Doelgerichtheid? Hij heeft aardig wat kansen nodig voor er eens een bal in gaat. Verder ben ik van mening dat je zo rond de 23 jaar (wanneer spelers de stap naar een grote competitie maken) echt ziet uit welk hout ze gesneden zijn. We kunnen het mooier gaan maken en zeggen dat hij moet wennen, maar het is wel heel erg slecht hè? 17 wedstrijden, 936 minuten, 1 goal, 2 assists. Je ziet het ook bij Bergwijn met z'n cijfers. Dan val je niet alleen tegen; dan zak je gewoon volledig door het ijs. Het is niet zo dat ze bij degradatiekandidaten spelen zonder aanspeelpunten om zich heen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

13 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 14 6 0 0
2020/2021 PSV 23 7 2 0
2019/2020 PSV 25 7 5 0
2018/2019 PSV 16 1 0 0
2017/2018 PSV 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Veerman geniet van ‘straaljagers’ bij PSV; analisten adviseren Schmidt

Joey Veerman heeft zondagmiddag zijn debuut gemaakt in het shirt van PSV. De van sc Heerenveen overgekomen middenvelder begon in het Eredivisie-duel met FC Groningen (0-1 winst) op de bank, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
Everton zet in op een hernieuwde samenwerking met Roberto Martínez, die de ontslagen Rafael Benítez moet opvolgen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren