Een 4,5 voor de slechtste speler van Oranje tegen Noorwegen

Woensdag, 17 november 2021 om 13:56 • Laatste update: 15:18

Het Nederlands elftal heeft zich dinsdagavond gekwalificeerd voor het WK 2022. In De Kuip werd concurrent Noorwegen met 2-0 verslagen dankzij treffers van Steven Bergwijn en Memphis Depay, waardoor de ploeg van Louis van Gaal de groepswinst opeiste. Voetbalzone beoordeelt de basisspelers van het Nederlands elftal met een rapportcijfer.


Spelersrapport Oranje tegen Noorwegen
SPELER CIJFER
Jasper Cillessen 6,5
Denzel Dumfries 6
Matthijs de Ligt 7,5
Virgil van Dijk 7
Daley Blind 7,5
Georginio Wijnaldum 5,5
Frenkie de Jong 6
Davy Klaassen 4,5
Steven Bergwijn 7,5
Memphis Depay 6
Arnaut Danjuma 6

Cijfers Oranje

Jasper Cillessen: 6,5
De veelbesproken vervanger van Justin Bijlow deed wat hij moest doen in De Kuip. Op de momenten waarop Cillessen zijn doel uitkwam waren de ballen voor hem, al was dat na een voorzet van Thorsby in de vijftiende minuut pas in twee instanties het geval. Halverwege de tweede helft kwam hij snel zijn doel uit en was hij daarmee eerder bij de bal dan Mohamed Elyounoussi. De uittrappen van Cillessen kenden wisselend succes.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Denzel Dumfries: 6
Het minste moment van Dumfries was een terugspeelbal op Cillessen op een moment waarop hij ook De Jong had kunnen aanspelen; hij bracht de verdediging daarmee in de problemen. Verder leverde Dumfries één aardige voorzet op Depay in de eerste helft. Vijf minuten na de pauze haalde hij met een goede fysieke ingreep de angel uit een counter van Noorwegen; na een uur werkte hij de bal op een belangrijk moment weg. In aanvallend opzicht kon Dumfries niet de bijdrage leverde die hij vaak levert voor Oranje.

Matthijs de Ligt: 7,5
De vervanger van de geblesseerde Stefan de Vrij won in de eerste minuut al een kopduel en zette daarmee de toon voor sterk en fel optreden. Met mooie dieptepasses, voornamelijk op Bergwijn, zette hij meerdere aanvallen in gang in de eerste helft. In verdedigend opzicht was hij na de rust belangrijk door de bal uit het strafschopgebied te halen bij een dreigend moment in minuut 53, waarna hij ook een duel met Elyounoussi won aan de achterlijn.

Virgil van Dijk: 7
De aanvoerder van Oranje was solide in defensief opzicht. Zo klopte hij Morten Thorsby in de dertiende minuut op fysieke kracht, won hij in minuut 34 een kopduel rond het eigen strafschopgebied en kopte hij kort na de pauze de bal weg na een verre ingooi van Noorwegen. Van Dijk won acht van zijn negen duels, waaronder zijn laatste: de verdediger kopte de bal weg na een corner en leidde daarmee de aanval in waaruit de 2-0 ontstond. Verder was Van Dijk, die zich mag verheugen op zijn eerste eindtoernooi, overwegend zuiver in de passing.

Daley Blind: 7,5
Blind kreeg veel kritiek na de wedstrijd tegen Montenegro, maar maakte een betere indruk tegen Noorwegen. Met fraaie dieptepasses, met name op Danjuma en Bergwijn, leverde de linksback een grote bijdrage aan de opbouw van Oranje. Zes minuten voor tijd uitte die bijdrage zich in de belangrijke rol die Blind vertolkte bij de 1-0: hij bediende Danjuma met een breedtepass, waarna doelpuntmaker Bergwijn werd bereikt. In verdedigend opzicht raakte Blind niet in de problemen; twintig minuten voor tijd kopte hij de bal weg na een corner.

Georginio Wijnaldum: 5,5
Wijnaldum was zaterdag onzichtbaar tegen Montenegro en dat was in de eerste helft tegen Noorwegen weer het geval. De middenvelder leidde wel een dreigend moment van de Noren in, toen hij de bal niet onder controle kreeg en er onterecht van uitging dat Dumfries zou reageren. Wijnaldum bood zich voor de rust zelden aan bij zijn ploeggenoten, maar deed dat na de pauze wel vaker. Hij was vaker betrokken bij het spel, zat feller op zijn tegenstanders en liet zich niet imponeren door de Noorse druk.

Frenkie de Jong: 6
Een goede balverovering op het middenveld van De Jong resulteerde halverwege de eerste helft in een kans voor Danjuma. Even daarvoor had De Jong al een goede voorzet afgeleverd in het strafschopgebied; vervolgens verstuurde de middenvelder ook een fraaie bal richting Bergwijn, die meteen Depay kon bedienen voor een kopbal. Zeven minuten voor de rust liep De Jong zich vast op het middenveld en raakte hij de bal kwijt. Na de pauze kenden de acties van De Jong wisselend succes en kon hij Oranje niet inspireren.

Davy Klaassen: 4,5
Voor zijn doen had Klaassen te weinig diepgang, al wist hij in de eerste helft meestal wel een medespeler te bereiken. Hij verlegde het spel naar andere spelers, bijvoorbeeld door Depay of Danjuma weg te sturen, en leek zelf niet zoveel aan te durven met de bal. Na de pauze was Klaassen veel minder gelukkig. Hij liet de bal meermaals van zijn voeten springen op het middenveld en leidde daarmee balverlies in.

Steven Bergwijn: 7,5
De rechtsbuiten kreeg de voorkeur boven Donyell Malen en was in een wedstrijd die werd gekenmerkt door zenuwen een van de weinige spelers die zelfvertrouwen uitstraalde. Hij zocht in de eerste helft al de diepte en verstuurde gevaarlijke voorzetten. In de tweede helft ging hij daarmee door en bereikte hij Danjuma en Depay; laatstgenoemde had meer kunnen halen uit de bal van Bergwijn, die op het juiste moment werd verstuurd. Bergwijn besloot het dan maar zelf te doen: vol overtuiging schoot hij de 1-0 tegen de touwen en zorgde hij ervoor dat miljoenen supporters een zucht van verlichting slaakten. In de blessuretijd zag hij de mogelijkheid om op volle snelheid richting het Noorse doel te sprinten en stelde hij Depay in staat om de eindstand te bepalen.

Memphis Depay: 6
In zijn 75ste interland werd Depay aangekeken om de ban te breken, maar van zijn doelpogingen ging aanvankelijk te weinig overtuiging uit. Tot tweemaal toe kopte de spits in de eerste helft van dichtbij in de handen van keeper Örjan Nyland; ook een hard schot uit de draai was een prooi voor de doelman. Na de pauze liet hij zich bij een gevaarlijke uitbraak te makkelijk van de bal zetten, alvorens twee te slappe doelpogingen te produceren na een scherpe voorzet van Bergwijn. Wel was Depay belangrijk in de aanloop naar de 1-0, door de bal onder druk bij zich te houden. In de blessuretijd bepaalde hij zelf de eindstand na voorbereidend werk van Bergwijn.

Arnaut Danjuma: 6
Er ging wel dreiging uit van de linksbuiten, maar op beslissende momenten leverde hij in het grootste deel van de wedstrijd niet genoeg. Zo liet hij na twintig minuten de bal meermaals te ver van de voeten springen toen hij richting het strafschopgebied kon sprinten; vijf minuten later kapte hij naar binnen, om vervolgens vrij ver naast te schieten. Zes minuten voor tijd wist Danjuma toch een belangrijke rol op te eisen, door de pass te versturen waaruit Bergwijn tot scoren kwam.


Poll

Ben je het (grotendeels) eens met onze beoordelingen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

192 reacties (laatste reactie door aguerooo)

Voetbalzone toch, soms zijn jullie zo inconsistent met die cijfers. Citaat na Nederland - gibraltar:
"Justin Bijlow:  De keeper hoefde nagenoeg niet in actie te komen en krijgt daarom geen beoordeling"

En nu krijgt Cillesen een dikke voldoende zonder een enkel schot op doel.

16 november 2021 om 22:52

Eens - als je naar de cijfers kijkt zou je een wereld pot verwachten. Best heel slecht, toch wel begrijpelijk door alle spanning op de benen, maar dan zulke opportunistische cijfers laat vooral zien dat de VZ beoordelaar opgelucht is met de 3 punten.

16 november 2021 om 22:52

Ja slaat idd nergens op. Cillessen had echt helemaal niets te doen vandaan.

16 november 2021 om 22:54

Cillessen - geen beoordeling mogelijk
Dumfries 5
De Ligt 6
Van Dijk 6,5
Blind 5
Klaassen 2
Gini 5
F de Jong 5
Bergwijn 6,5
Depay 6
Danjuma 5,5

Lijkt me iets realistischer...

16 november 2021 om 22:56

Dit is een betere beoordeling

16 november 2021 om 22:59

Klaassen en Wijnaldum niet gezien dus niet te beoordelen. Klaassen kan toch echt niet meer mee

16 november 2021 om 23:02

Je vergist je! Pessimistischer is niet realistischer

16 november 2021 om 23:02

Klaassen vandaag slecht, eens. Klaassen kan niet meer mee vind ik onzin. Vaak genoeg belangrijk, maar wel afhankelijk van een elftal dat wat beter draait. Als onze maestro Frenkie het niet heeft, Depay weinig goed doet, en je bij Gini niet weet of ie nou speelde of in de kleedkamer was, dan zal Klaassen niet de sterren van de hemel spelen.

16 november 2021 om 23:06

Blind speelde een prima pot en stond aan de basis van de 1-0. Dus die mag minimaal een 6 hebben.

16 november 2021 om 23:08

Ik verbaas me niet om FR in je naam te zien staan, Klaassen was inderdaad veruit de minste op het veld (omdat Gini zich de 2e helft goed herpakte, op basis van de 1e helft deed die ook goed onderin mee), maar zowel De Ligt als Blind als De Jong beoordeel je toch wel opvallend laag in vergelijking met de rest vind ik, met name Blind (die gewoon de 1-0 opzet) en ook De Ligt speelden allebei gewoon een degelijke pot. Ook Frenkie zeker een voldoende, weinig spektakel maar toch zeker een 6 a 6.5. Bergwijn mag van mij ook wel wat hoger overigens. Ik vind het persoonlijk vrij pessimistisch en niet zozeer realistisch.

16 november 2021 om 23:10

Ik vond Depay ook echt slecht weer, wat een lapswans op t veld. Gaat geen duel hard in en 'acteert" inzet.. En Gini heeft weer eens gewonnen met verstoppertje spelen, tor de laatste 10 minuten. En als Bergwijn onze beste man was vanavond, zegt dat alles over de wedstrijd. Want die werd pas goed met de ruimte die hij kreeg de laatste 10 minuten. Daarvoor ook slecht en voorspelbaar. Speelt met weinig zelfvertrouwen.

16 november 2021 om 23:12

Ik vond Bergwijn wel minimaal een 7 en Blind was vandaag zeker wel voldoende. Scheelt ook dat hij verdedigend nauwelijks wat hoefde te doen. De rest kan ik me wel in vinden.

16 november 2021 om 23:27

Ik denk dat jullie het allemaal een stuk objectiever beoordelen dan Voetbalzone. Gezamenlijk inderdaad ongeveer de juiste cijfers en 1 niet beoordeling wegens niks te doen.

16 november 2021 om 23:31

Over pessimistisch gesproken, na elke interland slecht of goed altijd de titel: "de slechtste speler van Oranje"..
Open eens positief zoals "cijfers na moeizame wedstrijd die WK kwalificatie oplevert".
Tuurlijk het mag best eens negatief zoals na Montenegro maar moet het altijd zo beladen of is dat gewoon voor de clicks

16 november 2021 om 23:37


Cillessen - geen beoordeling mogelijk
Dumfries 5,5
De Ligt 6,5
Van Dijk 6,5
Blind 5,5
Klaassen 3
Gini 5,5
F de Jong 5,5
Bergwijn 7
Depay 6
Danjuma 5

17 november 2021 om 00:21

Cilessen 6.5
Dumfries 6
De Ligt 8
Van Dijk 8
Blind 7
Klaassen 4.5
Wijnaldum 5.5
De Jong 6.5
Depay 6
Danjuma 5
Bergwijn 7.5

17 november 2021 om 01:45

Echt man man, ik vond Bergwijn de enige die goed was.. De rest was in mijn optiek zwaar ondermaats...

17 november 2021 om 07:13

Klaassen wél gezien: viel op door zijn balverlies.

17 november 2021 om 07:24

Wel vreemd dat je Klaassen een 2 geeft en Wijnaldum een 5. Wijnaldum heb ik amper gezien. Die zou ik als je Klaassen edn 2 geeft, max een 3,5 geven aangezien hij langer heeft gespeeld.

17 november 2021 om 07:35

Pieterprins773. Van Dijk een 8???? 95% van zijn ballen waren een tikkie breed. Bij Liverpool misschien beter maar in dit team nog geen 6 waard. Wijnaldum amper een 4.

17 november 2021 om 07:46

inderdaad Dumfries voetbalt als een kip zonder kop. Wat was hij matig. Geef mij maar Karsdorp op die plek

17 november 2021 om 08:27

Tikkie breed? Van dijk zijn passes waren bijna allemaal vooruit. De ligt was juist degene die op safe speelde.

17 november 2021 om 09:05

Helemaal mee eens. Geplaatst daar heb je alles mee gezegd. Het was één drama. Alleen de laatste tien minuten was aardig. Alleen Bergwijn haalde een dikke voldoende.

17 november 2021 om 09:05

Klaassen kan niet meer mee?? Voorafgaand aan dit tweeluik was hij juist van grote waarde in Oranje. Was een goed tandem met Depay, scoorde, gaat een assist, stichtte gevaar en liep het veel gaten dicht. De eerste wedstrijd tegen Noorwegen (1-1), de eerste wedstrijd tegen Montenegro (4-0), de 6-1 overwinning tegen Turkije; Oranje draaide uitstekend, daar had Klaassen een hele belangrijke inbreng in.

Gisteren speelde hij inderdaad erg slecht. Maar om te zeggen dat Klaassen echt niet meer mee kan, is wel heel erg opportunistisch....

17 november 2021 om 09:07

Gini zie je vaker niet wanneer hij in deze rol speelt. Haal je hem eruit, dan wordt het echter onstabiel en een gatenkaas. Niet alle spelers hoef je te zien of op te vallen. Betekent niet dat ze niet goed spelen.

17 november 2021 om 09:16

Arsenal890. In de laatste 2 wedstrijden amper 10 ballen naar voren waarvan de meeste ook nog niet geplaatst waren. Voor de rest alleen maar ballen in de breedte. De Ligt durft normaal ( zonder van Dijk in de ploeg) nog wel naar voren te spelen. Mr. Tikkie Breed in deze vorm een zwaar overschatte voetballer.

17 november 2021 om 09:49

Zolang je met depay en ook Wynaldum speelt, wordt het niet beter. Wat mogen die slecht (en arrogant) zijn.
Klaassen mag dan slecht zijn, hij heeft in ieder geval nog inzet.

Gelukkig was er ook nog goed spel voor Nederland. Maar ja, dat was dan weer op RTL7

17 november 2021 om 10:12

Ja eens FR for life. Vz geeft ze erg hoge cijfers. Voor De Ligt erg hoog. Bergwijn is terechter.

17 november 2021 om 12:29

@Formus, Bergwijn was aan het begin ook de enige die positief opviel. Hij speelde niet 90 minuten de pannen van het dak, maar hij deed het wel beter dan de rest. Met een terechte beloning aan het eind.

17 november 2021 om 13:24

Ik vind dat je Bergwijn zwaar tekort doet met een 6,5 en had ik een puntje hoger ingeschaald.

17 november 2021 om 17:07

Blind een 7 haha die had weer ouderwets veel balverlies. Een 4

17 november 2021 om 18:43

Eerder wijnaldum die niet meer mee kan. Sinds hij zijn zakken aan t vullen is bij PSG, laat hij bar weinig zien. Zou de motivatie net iets minder zijn?

16 november 2021 om 22:56

Gibraltar bestaat uit 11 amateurs. Dit was een taaie ploeg met heel veel op het spel.

16 november 2021 om 23:07

Dus het ligt aan de tegenstander nu? Geef gewoon toe dat het lachwekkend is joh. Deze wedstrijd hadden we met Zoet op goal nog gewonnen.

16 november 2021 om 23:19

Ik vind van wel. Tegen Gibraltar win je 8-0 en speel je tegen 11 amateurs. Noorwegen is gewoon een degelijke ploeg met een hoop stabiele spelers in Europese (sub)topcompetities. Je beoordeeld een speler toch ook anders bij een Ajax-wageningen in de 1/8ste finale van de beker dan tegen een degelijk team als az in de finale. Ja beide wedstrijden kan een keeper weinig te doen hebben, maar in de ene pot is alles net wel wat crucialer in mijn ogen omdat er meer op het spel staat en de tegenstander beduidend 5 niveaus beter is.

16 november 2021 om 23:24

Tsja, als je redenering is dat je niet kunt oordelen over een keeper omdat die niets te doen kreeg, dan maakt het niveau waarop dat gebeurt geen jota uit volgens mij. Of zou hij net ff met iets meer overtuiging zn veters hebben gestrikt?

16 november 2021 om 23:28

Dus als Alisson in het voorseizoen tegen Brentford 2 ballen pakt en Liverpool met 8-0 wint dan vind je dat hij meer een beoordeling verdiend dan wanneer hij 1 bal pakt in een gewonnen CL finale van 2-0 terwijl hij wel gewoon rust uitstraalt en zijn ding deed?

16 november 2021 om 23:52

Cillessen heeft om precies te zijn nul reddingen hoeven verrichten op 2 zeer magere doelpogingen die naast gingen. Bijlow, die exact dezelfde hoeveelheid werk te verrichten kreeg tegen gibraltar was niet cijferwaardig. Ik maak me er verder niet druk om overigens, maar een beetje consequent beoordelen kan geen kwaad.p.s. we hebben het hier gewoon over wedstrijden binnen dezelfde competitie volgens mij. Wat een oefenwedstrijd en een CL finale ermee te maken hebben is me even ontgaan.

17 november 2021 om 00:52

"Dan maakt het niveau waarop dat gebeurt geen jota uit volgens mij."

17 november 2021 om 08:55

Het maakt toch niet uit tegen wie je niets te doen hebt? Al was het Frankrijk, als ze niet op doel schieten hoeft de keeper niets te doen. Als de bakker van San Marino heel hard een bal richting de kruising peert en je slaat hem eruit is dat dus knapper.

16 november 2021 om 23:12

Ik vond zijn spelhervattingen ook weer heel matig. Zou een 5,5 moeten zijn.
Stevie een 8. Blind, De Ligt en Van Dijk solide 6jes en de rest lager.

16 november 2021 om 23:49

Bijlow had tegen Gibraltar 10 balcontacten; Cillessen had er vandaag 44. Er waren vandaag drie basisspelers met minder balcontacten. Waarom zouden we Cillessen niet kunnen beoordelen op basis van 44 balcontacten? Keepen bestaat niet alleen uit reddingen verrichten.

17 november 2021 om 07:43

Die balcontacten is juist een kritiekpunt van jullie. Dat ze'n lange ballen regelmatig mis gingen. Anyway, jullie keuze, ik vind het inconsistent.

17 november 2021 om 09:10

Haha genieterr, precies, De Vrij kreeg vorige maand na een foutloze wedstrijd met enkele hele goede ingrepen een 6 of een 6,5. Nu is enkele uittrappen "met wisselend succes" ineens genoeg voor hetzelfde cijfer

17 november 2021 om 11:56

Balcontacten zijn ook meer dan alleen uittrappen. Die waren inderdaad niet altijd goed, zeker in de eerste helft. Maar balcontacten zijn ook ballen die je vangt door op tijd je doel uit te komen. Voorzetten uit de lucht plukken, Elyounoussi het scoren beletten. Je mag het inconsistent vinden, maar er zit zeker wel een idee achter. Dank voor de feedback in ieder geval!

17 november 2021 om 15:02

Het is ook wel makkelijk om tot 44 balcontacten te komen als de bal continu terug wordt gespeeld op de doelman natuurlijk. Tegen Gibraltar was dat niet nodig gezien de zwakte van die ploeg. Het is ook niet zo dat hij nou zulke goede vervolgen gaf aan die 44 balcontacten.

17 november 2021 om 00:33

Laten wij eens ophouden met negatief zijn, wij zijn verdomme door naar de volgende ronde. Geef iedereen eens een voldoende, want een wedstrijd winnen met 2-0. Zonder een gevaarlijk schot van de tegenstander is gewoon een ruime voldoende waard. Klaassen speelde ongelukkig, maar uiteindelijk win of verlies je met een team.

17 november 2021 om 13:00

Ik geef maar één cijfer en dat is Depay: 2. En dat is alleen omdat hij een doelpunt scoorde. Die gast speelt alleen voor zichzelf en geeft niet af als er iemand anders er beter voor staat. Dat is imo een 1 waard.

16 november 2021 om 22:50

Hoezo? Won elk duel en heeft niks weggegeven

16 november 2021 om 22:54

En heeft zo'n beetje elke bal breed naar Blind, Dumfries of Van Dijk achter die persoon gegeven, en heeft een paar peren naar voren gehad die vol over de zijlijn of achterlijn gingen. Verdedigend leuk ja, maar Noorwegen heeft ook gewoon 90 minuten op eigen helft gehangen. En vergeet niet die onnodige gele kaart.

Ik vind 7,5 ook veel te hoog.

16 november 2021 om 23:03

De Ligt heeft gewoon een uitstekende pot gespeeld. En wat wil je als De Ligt zijnde als niemand zich aanbiedt of loopacties maakt. Het was echt statisch en dat heeft De Ligt samen met Van Dijk heel goed gedaan.

16 november 2021 om 23:11

@krovikan: 10 nauwkeurige dieptepasses, het meeste van alle spelers. Heb je de wedstrijd wel goed gekeken? Verdedigend inderdaad ook gewoon uitstekend, 7.5 lijkt me prima op zijn plaats.

16 november 2021 om 23:14

Hij heeft een paar goeie lange ballen gegeven waar niks mee werd gedaan of die teruggingen naar Frenkie waardoor ie hem weer terug kreeg. De Ligt deed eigenlijk alles goed. Een zeventje is prima.

17 november 2021 om 09:12

Overduidelijk, bang dat de Ligt vandaag goede aandacht krijgt omdat hij positief op viel en dat de Vrij daardoor straks niet er in staat want ja Feyenoord - Ajax he.. Als die een keer een zelfde soort redelijke pot speelt tegen een bakker en een kapper dan is het gelijk de missende leider achterin. valt mij vaker op dat er nog nooit een goede Ajax speler heeft gespeeld. Blind zie ik nog steeds vandaag een onvoldoende krijgen van deze zelfde mensen en deze mensen doen er alles aan om Cillissen zn oordeel van de site te krijgen.

16 november 2021 om 22:52

Klaasen lager dan Blind, Wijnaldum en Dumfries… Ik gok dat degene die de cijfers geeft een hond en een rood-witte stok heeft…..

16 november 2021 om 22:58

Vond jij Klaassen beter dan een van die spelers dan? Heb Klaassen denk ik wel 10x de bal van zijn voeten zien springen, en heeft ongeveer 3 potentiele aanvallen ingeluid.

16 november 2021 om 22:59

Klaassen was echt veruit de slechtste

16 november 2021 om 23:04

Haha Klaassen was echt verschrikkelijk inderdaad. 2 geweldige potjes gespeeld, na dat bericht van de week dat alleen echte kenners de kwaliteit van Klaassen erkennen. Er was geen betere. Mooi satirisch stukje achteraf.

16 november 2021 om 23:15

Klaassen was heel slecht ja. Berghuis op 10 lijkt me een stuk beter. Of Gini verder naar voren en deRoon erbij tegen betere tegenstanders.

16 november 2021 om 23:33

Nederland werd echt stukken sterker en alerter toen de Roon erin kwam voor Klaassen. Dus heel goed gewisseld van van Gaal, dat mag ook weleens gezegd worden. Frappant dat alleen wissels die negatief uitpakken door de media lijken te worden opgemerkt.

16 november 2021 om 23:34

Klaassen was inderdaad erg slecht. Maar het balverlies dat Dumfries en Blind met name de eerste helft leden was toch ook dramatisch? En dan nog niet te spreken van iedere bal die alleen maar achteruit werd gespeeld!!! En bij het juichen viel pas op dat Wijnaldum ook erbij was….. Maar dat Klaassen slecht was ben ik met je eens.

17 november 2021 om 00:29

Ik denk dat je zelf die rood witte stok uit de kast had gehaald vanavond.

17 november 2021 om 07:28

Klopt. Dumfries, Blind en Wijnaldum waren groots 🤡

17 november 2021 om 08:40

Ajaja, dumfries blind en Wijnaldum waren zeer pover. Klaassen was dramatisch. Zeer terecht dat die de laagste waardering van allemaal kreeg gisteren. Verder is hij een prima speler.

Danjuma en Depay een 6 geven is net zo ernstig als het coronabeleid van Hugo en Mark😂

16 november 2021 om 23:00

Niet mee eens, ik vond ze slecht spelen

17 november 2021 om 00:08

Danjuma speelde idd niet best. Ook ongelukkig in ze acties vandaag. Depay heeft nog geluk dat die de bal van Bergwijn krijgt en ze goaltje meepikt.

17 november 2021 om 08:45

Het is vooral zo dat Depay en Groeneveld continu in dezelfde ruimte wilde spelen. Uitwijken naar de linkerkant en op de 10 is prima, maar niet tegelijk.

Gini, de Jong en Klaassen verdienen een 4. Wat een ellende. Van de eerste 2 mag je wat meer verwachten maar Gini is klaar. Net als frenkie al 1.5 jaar drama

16 november 2021 om 22:56

Zonder De Jong hebben we niks te zoeken in Qatar, dat is vandaag toch weer dubbel en dwars bewezen? Verdedigend goed, aan de bal subliem en perfect voor de balans. Als je dat vandaag niet kon zien, heb je niet goed gekeken.

16 november 2021 om 23:00

Subliem nog wel haha, nee. Lekker veel breedtepassjes weer, paar keer dom de bal verloren in duels. Nee hoor, ik zou geen enkele speler van dit elftal echt missen in Qatar, behalve misschien De Vrij en De Roon.

16 november 2021 om 23:01

Maakt 0 verschil. Daar kun je elke speler zetten met de opdracht niet naar voren te gaan en geen risico te nemen.

16 november 2021 om 23:03

Liever 10 goede breedtepassjes dan 5 slechte vooruit. En liever 50 keer de bal vragen en hem vervolgens 49 bij een medespeler inleveren dan jezelf verstoppen en als je de bal krijgt hem van je voet laten springen zoals Wijnaldum.

16 november 2021 om 23:12

Je maakt hem wel heel belangrijk, hij deed vrij weinig fout. Echter komt hij zelden op de helft van de tegenstander. De Roon zou dit ook zonder probleem kunnen doen.

17 november 2021 om 08:00

En dan noem je de Vrij en de Roon… *Comment invalid*

17 november 2021 om 09:36

De Jong is vreselijk belangrijk in balbezit voor dit Oranje hoor. De Jong vraagt iedere bal, zorgt ervoor dat de bal af en toe een station overslaat en daarnaast zorgt hij met zijn rust aan de bal dat een speler 2 seconden meer de tijd heeft voor een goede loopactie in de ruimte of juist bij de bal weg. Zijn rol is meer dan alleen balletjes opzij, maar dat zien jammer genoeg vele mensen niet.

Daarnaast is hij de nummer 6. Hij staat er niet om goals te maken of om Depay alleen voor de keeper te zetten. Hij staat er voor de balans, om ballen te onderscheppen en om een aanval op te zetten. Hoevaak zag je Busquets in de 16 van de tegenstander komen in Barcelona’s glorie jaren?

17 november 2021 om 10:11

Frenkie speelde echt dramatisch imo. Alles ging weer eens breed of terug. Echt de meest gehypte speler op de Europese velden imo. Welke stations slaat hij over dan? Ik zie hem alleen maar balletjes over 3 meter breed of terug geven en als die bal een keer vooruit gaat is het ook weer een simpele bal over drie meter in de voeten van een medespeler. Een dieptebal waarmee hij het spel versneld die hoef je niet te verwachten. Het is allemaal enorm risicoloos en spelvertragend wat hij doet

17 november 2021 om 14:56

Een pre voor een dieptebal die het spel versneld zijn lopende mensen om de man in balbezit heen. Heb jij Wijnaldum gisteren een loopactie in de ruimte zien maken zodat hij vrij kwam? Ik niet. Klaassen stond ook vast in dat overvolle middenveld. Dumfries blijft constant op 1 lijn met De Ligt en Van Dijk staan en Blind was de enige die af en toe inschoof en de bal vroeg.

Daarnaast kwamen Danjuma en Depay het ook nog extra druk maken in de as.

Zoals ik al zei: vele mensen zien helaas niet wat de rol van Frenkie is. Ook jij, Japie, zegt na mijn bericht weer rustig dat alles wat hij doet simpel is en er nooit risico in ligt. Spijtig.

In een goedlopend elftal kan Frenkie ook veel meer z’n ei kwijt. Kan hij beter spelers in stelling brengen en vaker zelf de demarrage aangaan. Nu was het constant afwachten op lopende mensen en ruimte, welke niet kwamen. Daarentegen trok Frenkie wel middenvelders weg uit het centrum waardoor van Dijk, de Ligt en Blind ruimte kregen voor de pass vooruit.

Maar dit zal allemaal weer aan dovemansoren gericht zijn.

17 november 2021 om 15:05

Dan moet je misschien naar meer kijken dan z'n impact in balbezit. In balbezit was het veilig en stelde het verder weinig voor, maar hij doet veel verdedigend werk en had wederom veel intercepties.

Blind een 7.5 en Bergwijn een 7.5? Komop VZ, Bergwijn was toch wel met afstand de beste speler vanavond? Geef dan Blind een 6 en Bergwijn een 8

16 november 2021 om 22:55

En dan het commentaar bij Blind: "hij maakte een betere indruk dan tegen Montenegro". Zeker is het dan meteen een 7.5. en geen idee wat bergwijn nog meer had moeten doen om een 8 of hoger te moeten krijgen in deze zaadpot.

16 november 2021 om 22:55

Blind een 6? Man man man, speelde gewoon dikke prima, eens dat Bergwijn er bovenuit stak en het hoogste cijfer moet hebben.

16 november 2021 om 22:57

7,5 en 4,5, een zes gemiddeld over deze interlandperiode. Schiet mij maar lek.

16 november 2021 om 22:59

Blind was de enige die nog wat creeerde en verdedigend gewoon stabiel. Kijk die bal bij de 1-0 maar terug. Als ieder ander dan Blind hem geeft hadden we hem geprezen.

16 november 2021 om 23:02

Bij ieder ander was er niks gezegd, maar omdat arme Blind zoveel kritiek heeft gekregen, moet er naar iets gezocht worden om hem een goede beoordeling te geven.

16 november 2021 om 23:03

Leuk, maar Blind hetzelfde cijfer geven als de man wie een goal en assist maken en de hele wedstrijd de enige speler was waar gevaar vanaf kwam is toch lachwekkend?

16 november 2021 om 23:07

Vorige wedstrijd was Blind dramatisch, dat mag gewoon gezegd worden net zo goed als dat Blind prima speelt dat gezegd mag worden lijkt mij.

16 november 2021 om 23:38

Voetbal is meer dan een aanvaller. Zonder al het opzet werk van Blind, zou Bergwijn nooit gevaarlijk hebben kunnen worden. Het eerste dat iedereen tot aan de aanval vandaag als eerste deed was kijken waar blind stond om de bal naartoe te spelen. Dat zegt volgens mij genoeg.

17 november 2021 om 08:03

Bij een aantal hier op voetbalzone kunnen sommige spelers niets goed doen. Blind was vandaag overduidelijk een van de sterkst spelenden op het veld en vind een 7,5 zeker op zijn plaats. Bergwijn een aantal leuke momenten maar verder ook niet geweldig. Slechte eindpass, zelfs bij de goal van Depay de bal niet strak. Kwam wél de meeste dreiging vanaf!

17 november 2021 om 10:50

"Zonder al het opzetwerk". Het enige wat gister bijna opgezet kon worden was ik, verveelde me dood tijdens game. Haha, ik ben een fan van Blind, opbouwend dan, maar heel Nederland zette gister niks op. Ook Blind niet. Dus hoe je op een zin als "al dat opzetwerk" is mij een regelrecht raadsel. Daley 6,5, was gewoon degelijk en voldoende. Bergwijn 7,5 of 8 omdat ie bij beide goals betrokken was.

16 november 2021 om 23:16

@agueroo: Ik vind dat Bergwijn inderdaad het hoogste cijfer mag hebben, maar Blind een 6 vind ik echt niet ok. Die was een van de betere en stond aan de wieg van de bevrijdende 1-0. Klaassen vond ik wel echt de slechtste gevolgd op korte afstand door Wijnaldum. De rest vond ik gewoon ok, verdediging was erg solide. Wedstrijd was gewoon niet goed, resultaat is prima.

16 november 2021 om 23:24

Klopt wat je zegt. Klaassen was inderdaad echt bedroevend. Wijnaldum vond ik niet veel beter maar heel eerlijk, zodra Klaassen eruit ging en Wijnaldum op 10 kwam, begon hij wel beter te spelen, opvallend punt in mijn ogen. Uiteindelijk ging het om het resultaat inderdaad, het spel was niet best maar begrijpelijk met zoveel spanning, goed resultaat en op naar Qatar!

17 november 2021 om 00:36

Dat viel me ook op. Ik ben over het algemeen geen fan van De Roon, maar toen hij er in kwam ging het wel beter. Tussen minuut 50 en 65 dreigde Noorwegen even aan te dringen maar toen De Roon er in kwam, nam Oranje had middenveld strak in handen. De Noren waren slechter dan ik had verwacht, wel geluk Haaland was er niet bij. Maar wat boeit het, we zijn er weer bij en dat is prima.

17 november 2021 om 00:38

@pieterprins773 Vooruit, vandaag pas 40x voorbij zien komen maar wat boeit het: Viva hollandia!

16 november 2021 om 23:17

Die aanval waaruit de 1-0 van Bergwijn kwam werd opgezet door Blind (zoals wel meer aanvallen vanavond). Blind was gewoon prima vandaag, zeer zeker hoger dan een 6. Wel met je eens dat Bergwijn het hoogste cijfer hoort te hebben, m.i. zou een 8 prima op zijn plaats zijn. Jammer dat je dan anderen onterecht omlaag moet halen om je punt te maken.

16 november 2021 om 23:21

Misschien is een 6 ietwat laag, maar een 7.5 is helemaal overdreven. Speelde prima maar niet top. Ik ben zowiezo niet iemand wie echt snel hoge cijfers geeft. Wie haal ik omlaag om m'n punt te maken als ik vragen mag?

16 november 2021 om 23:33

Blind natuurlijk, dat lijkt me niet zo lastig om uit mijn post op te maken toch haha. Hij zet zelf de aanval op waar de bevrijdende 1-0 uit komt en was de enige die continu een zuivere verticale inspeelpass in de benen had. Eenvoudig een 7 wat mij betreft. En ja, nogmaals, Stevie was de man of the match en had het hoogste cijfer moeten hebben, maar daarvoor hoef je andere spelers niet lager te beoordelen. Afgelopen zaterdag was Blind echt poep, vandaag behoorde hij samen met Bergwijn en De Ligt mijns inziens gewoon tot de top-3 aan Nederlandse zijde.

17 november 2021 om 00:11

Vond het zelf vrij lastig, misschien heb ik iets te veel pils gehad? haha

Blind gaf inderdaad de voorassist op de bevrijdende 1-0 maar ik moet eerlijk zeggen dat ik mij tijdens de wedstrijd vaak heb geërgerd aan het duo Blind - Danjuma, dat liep op de een of andere manier niet helemaal lekker, mede om die reden beoordeel ik hem ook zo laag net als Danjuma zelf (wie ik zeker niet hoger dan een 5 zou geven). Ik ben wel benieuwd wie er op het WK de LV van Oranje gaat worden, tot zover ik heb gezien lijkt Gakpo een beter duo te vormen met Blind dan Danjuma maar goed, na een aantal oefeninterlands weten we meer.

De Ligt en van Dijk speelde beide echt geweldig. Een muur waar Noorwegen niet doorheen kon komen, waar de Vrij zaterdagavond een aantal keer goed mis zat door merkwaardig te happen, was de Ligt vandaag echt geweldig. Ben dan ook benieuwd of er inderdaad met een 3-mans verdediging gespeeld gaat worden of gewoon met 2-man en wie dan de voorkeur krijgt. We gaan het zien! Nu lekker m'n bedje opzoeken en dromen over het Nederlands elftal dat het WK wint van Spanje in de finale haha

17 november 2021 om 00:39

Mee eens agueroo. Ik neigde de laatste tijd meer naar De Vrij , maar deze De Ligt was heel erg sterk en hij gaat bij mij De Vrij weer voorbij in rangorde.

17 november 2021 om 10:16

Lol hoe jij en agueroo nu over bergwijn praten is toch een lachtertje. 6 maanden geleden schreeuwden jullie nog dat ik achterlijk was toen ik zei dat ik Bergwijn een betere buitenspeler vond dan Berghuis en begonnen jullie gelijk over roots en andere bijzaken. Gister schiet die NL hoogstpersoonlijk naar het WK! Kunnen jullie nu wel toegeven dat Bergwijn 1 van de beste buitenspelers is en zeker de nummer 1 optie op rechts.

17 november 2021 om 10:52

Huh, wat is dit voor rare redenatie dan? Hoezo is het een lachertje om iemand die goed speelde gewoon de erkenning te geven die hij verdient voor deze bewuste wedstrijd? De rechtsbuitenpositie is gewoon vrij matig bij Nederland, we hebben zat jongens op links maar op rechts is het echt minder (ook omdat ik Berghuis vaak wat vind tegenvallen in Oranje op rechtsbuiten - die zou ik wel graag een keer op 10 zien zoals bij Ajax nu). Bergwijn speelde gisteren een goede pot, absoluut, maar laten we nu niet doen alsof dit ineens de standaard is. Ook hij speelde vaak genoeg matig in Oranje, en ook bij Spurs is het allemaal niet zo veel soeps. Ik hoop van harte dat Bergwijn zijn oude vorm van bij PSV meer kan herpakken en dat hij belangrijk wordt in Oranje. Dat gedeelte over de roots komt ongetwijfeld van jouw kant, ken haast niemand op dit forum die zo vaak polariseert op dat gebied als jij, Suripride. Maar laten we dat onderwerp maar lekker voor wat het is, de roots van Bergwijn hebben niets met zijn kwaliteiten en/of opties als basisspeler te maken namelijk.

17 november 2021 om 10:53

Altijd leuk mensen die achteraf gelijk gaan halen. Bovendien heb je een beetje rare redenaties. Iets met onzekerheid wellicht?! Ik ga dat niet "toegeven" om 2 redenen. 1. Het zijn 2 totaal andere types op rechtsbuiten. 2. Ik vind Berghuis, mits in vorm, nog steeds de betere van de 2.

17 november 2021 om 11:40

Je mede VZ forum gangers zeiden 6 maanden geleden nog dat Bergwijn voor Suriname moest gaan spelen toen ik persoonlijk vond dat Bergwijn veel beter tot zijn recht komt op de flanken i.p.v. een Berghuis. Gakpo ben ik ook nog steeds niet persoonlijk gecharmeerd van. Ik vind ze allebei vrij statisch op de flanken en heel voorspelbaar voor de tegenstander aangezien ze allebei heel graag naar binnen snijden. Bergwijn daar in tegen vind ik heel onvoorspelbaar omdat hij ook graag buitenom gaat veel snelheid heeft en een goede techniek. Ik zeg niet dat Bergwijn een buitenspeler is van top niveau maar toch zeker een betere optie dan Berghuis op rechts. Mensen verklaarde mij toen d'r tijd voor gek. Jij was ook iemand die heel hard schreeuwde dat Bergwijn niks presteerde en niet verdiende om naar EK te gaan. Gelukkig heeft die je mond gesnoerd na gister en mag ik hppen dat je hem een beetje erkenning gaat geven.

17 november 2021 om 11:45

Ja, heerlijk om achteraf gelijk te halen! Berghuis is in bloedvorm dus waar heb je het over? Gelukkig hebben we nu een bondcoach met ruggengraat die snapt wat er gevraagd wordt van een buitenspeler en doet het niet op basis van de publieke opinie. Berghuis is een prima speler op 10 maar op rechts heb ik veel liever Bergwijn. Over rare redanaties er werd letterlijk tegen mij gezegd dat Bergwijn maar voor Suriname moest gaan spelen toen ik met mijn mening hier over kwam. Niks met onzekerheid te maken gewoon feiten die ik nu graag weer aanhaal nu die het laat zien Hopelijk geeft je Bergwijn een beetje de erkennig die hij verdient.

17 november 2021 om 12:47

@Suripride Ik hoop dat je weet dat dit een best groot forum is met ontzettend veel mensen en veel meningen, "mede VZ forum gangsters"? Gaat alles goed? Iedereen hier heeft een eigen mening, niet iedereen is het direct met jou of mij eens maar om nu het hele forum over een kam te scheren en om even te roepen dat jij gelijk had en wij allemaal iets anders riepen vind ik vrij frappant. Zorg er dan iig voor dat je de juste mensen aanspreekt kerel.

17 november 2021 om 13:26

Ik vind het frappant dat je nu helemaal in de ontkenning fase gaat maar dat zegt veel over jou. Met alle kanten meewaaien en roepen wat mensen op dat moment willen horen. Ik zei al vanaf het begin dat ik Bergwijn liever in de basis zag dan Berghuis en gister heeft die bewezen waarom.

17 november 2021 om 15:12

@suripride Ontkenningsfase? Dat zegt veel over mij? Altijd leuk, wanneer mensen op de man gaan spelen. Beetje triest vind ik zelf. Volgens mij ken jij mij niet eens en roep je zomaar wat zonder ook maar ooit een reactie van mij gelezen te hebben. Nogmaals, je scheert het hele forum over een kam, zorg ervoor dat je de juiste mensen aanspreekt want dat doe je niet. Ga niet mensen beschuldigen over uitspraken wat ze nooit hebben gedaan ''over roots'', ziekmakend joh om zomaar een random iemand te beschuldigen van deze uitspraak.

17 november 2021 om 20:00

Haha blijft maar lekker ontkennen! Stiekem kan ik tussen alles wat je schreeuwt uitmaken dat je Bergwijn ook beter vindt dan Berghuis op rechts.

17 november 2021 om 15:07

Nou ja, Bergwijn was de beste speler in de tweede helft. In de eerste helft speelde hij zeker niet goed. Blind speelde niet subliem of iets dergelijks, maar had wel een aantal goede passes en was zowaar verdedigend eens stabiel.

We halen het wel 2-0 gewonnen en nog steeds geven ze 2 cijfers onder de 6 wat een onzin vind ik dat zeg

Blind een 7,5 lijkt mij een tikfout. Op die onderschepping na, deed hij heel veel fout. Beide backs zeer matig. Bergwijn en Van Dijk gewoon sterk. Rest een 6je

16 november 2021 om 22:52

Er was weinig gevaar deze wedstrijd maar als er iets gebeurde kwam het bijna altijd via een (steek) pass van Blind, een 6,5/7 zou terecht zijn.

16 november 2021 om 23:08

Best veel fout? Weet niet wat jij hebt gezien, maar Blind deed heel veel goed. Geen tikkies terug, stond verdedigend sterk, enige speler die wat creëerde in de eerste helft en in de tweede helft ook weer aanvallend naar voren met goede passes. Over het cijfer valt te twisten, maar snap die kritiek op Blind niet zo na deze wedstrijd. Depay en Klaassen waren echt kapot slecht deze wedstrijd, geen goed woord voor over.

16 november 2021 om 23:44

@lanjouwer. Heb jij ipv de wedstrijd van vanavond de wedstrijd tegen Montenegro teruggekeken?

17 november 2021 om 00:40

Dit is wel de slechtste analyse ooit. Heb je ipv een biertje een flesje azijn gedronken?

17 november 2021 om 08:05

Heb je wel gekeken? Deed vrijwel niets fout haha

Mijn dag kan niet meer stuk, ben zo trots op dit elftal dat ons land representeert, dat worden tosti's en frietjes eten volgend jaar november!

Een voldoende voor Frankie? Voor een beetje tikkie opzij en de hele tijd aan het schelden. Wat is hij in niveau gezakt zeg, pfff.

Weet niet wie deze cijfers geeft, maar Wijnaldum een 5.5 is echt volledig misplaatst. Na een half uur besef ik pas dat ie op het veld staat. Laat echt heel weinig zien..
16 november 2021 om 23:03

En tegen Montenegro is die eruit en beseft iedereen wat je mist op het veld.

Danjuma, Blind en Wijnaldum allemaal een te hoog cijfer. En de rest op Bergwijn na eigenlijk ook..

Wel erg veel voldoendes! Man wat was dit erbarmelijk slecht

Mooi die erkenning voor de Ligt. Moet er opeens staan in zo’n spannende wedstrijd en dat doet ie gewoon foutloos. Bergwijn vond ik ook goed vandaag. Als hij dit structureel kan (denk zelf van niet) kan Berghuis op 10 en dan heb je toch wel wat voetbal voorin. Wie er naast Frenkie moet is wel een vraagteken.

Cijfers vallen wat mij betreft hoog uit, ik zou iedereen een half puntje lager geven. Blind belangrijk in aanvallend opzicht en bergwijn verdient MOTM. Verdedigend duo was solide.

Naar mijn mening zijn de cijfers aardig aan de hoge kant, hebben vrij weinig gepresteerd. Enigste druk kwam van Bergwijn en Danjuma. Verder een hokg cijfer voor Cillessen, daar Bijlow een laag cijfer had omdat hij amper schoten tegen kreeg, dat leek mij vandaag niet anders.

Ik heb eigenlijk geen idee van wie nou goed was en wie niet. Daarvoor vond ik het veel te spannend haha.

Cillessen: 6.5
Dumfries: 5
De ligt: 6
Van dijk: 5.5
Blind: 6.5
Wijnaldum: 5
De jong: 5.5
Klaassen 4.5
Danjuma: 5
Depay: 5
Bergwijn: 8

16 november 2021 om 22:55

Hier kan ik mij meer in vinden, Bergwijn by far de beste en Blind aardig gespeeld. Voor zo een wedstrijd zijn deze cijfers veel realistischer

16 november 2021 om 22:59

Sorry maar Van Dijk en De Ligt maar een 5,5 en een 6? Terwijl ze letterlijk niks hebben weggeven centraal achterin. Noorwegen kon die druk er niet op leggen en dat was de verdienste van die 2. En ik vond het nog knapper dat ze hun hoofd koel hielden omdat er letterlijk 0 beweging kwam. En niemand bood zich aan als De Ligt of Van Dijk de bal had. Dus vond eerder 1 van die 2 Motm.

Prima cijfers, mensen moeten niet vergeten dat ze geen enkele kans hebben weggegeven. Misschien voetballend niet altijd goed. Maar gewoon stabiel gespeeld en een verdiende overwinning.

Wat mij betreft hoef ik klaassen niet meer in de basis te zien bij het Nederlands elftal.
Is constant niet aanspeelbaar en verstopt zich elke keer achter zijn directe tegenstander.
En als ie dan de bal is het meteen doorspelen.

Berghuis op 10 zetten net als bij ajax met Gini en Frenkie erachter en Bergwijn vanaf rechts, die ik heel sterk vond spelen. Sterk aan de bal, lichtvoetig, constant arbeid aan het leveren ook. Of Klaassen eruit en De roon op 6 als je merkt dat het middenveld wordt overlopen.

16 november 2021 om 22:56

Helemaal eens

16 november 2021 om 23:01

Onzin was vandaag niet goed nee,aar dit gebeurt niet al te vaak met Klaassen.

16 november 2021 om 23:26

Klaassen moet er gewoon in wanneer Nederland een doelpunt moet forceren. Met een andere speler daar gaat het spel veel vloeiender lopen denk ik. Ach ja ik ben niet de bondscoach.

Goaltje en assist voor Bergwijn, dan had ik hem een 8 gegeven. Net wat hoger dan de rest. De Ligt een 7,5 snap ik niet helemaal, 6,5/7,0 lijkt mij meer op zijn plaats. Helemaal als je kijkt dat jullie een 6 hebben gegeven aan Dumfries, die ik nog best goed vond spelen. Maarja ieder oordeel is anders zegt men altijd toch

Prima cijfers, mensen moeten niet vergeten dat ze geen enkele kans hebben weggegeven. Misschien voetballend niet altijd goed. Maar gewoon stabiel gespeeld en een verdiende overwinning.

Ik vond Frenkie onvoldoende. Een 5 wat mij betreft. Speelde flets met veel ballen terug of breed. Vond hem ongewoon angstig spelen. Liep weer ouderwets teveel met de bal daar waar hij veel sneller en directer kon spelen. Het extra van de Jong is al een seizoen zoek.

16 november 2021 om 22:56

Vond m ook matig spelen, maar dat vind ik al het hele jaar door van ‘m! Kan geen glimpen opvangen van de vormen die hij bij Ajax aannam.. Misschien beter voor zo’n jongen om in een geoliede ploeg als Bayern te spelen past hem beter denk ik dan kan hij samen met Goretzka het centrale blok vormen

16 november 2021 om 23:03

Ja, want hij speelt Kimmich de basis uit????

16 november 2021 om 23:11

Ik heb vorig jaar regelmatig gehoord dat De Jong de beste cvm is. Dan vraag ik me altijd af of ze nog nooit een Kimmich hebben zien spelen. Wat een armoede de afgelopen maanden bij onze Frenkie.

Gelukkig was Klaassen in Noorwegen mede belangrijk voor de uiteindelijke eindstand in de groep. Het was vandaag inderdaad heel matig, maar ach je heb van die wedstrijden. Cijfers geven aan spelers blijft geinig, zelf heb ik nog geen cijfer gekregen voor mijn werk. Ach ja hoort erbij he, voor de bühne.

Van mij magsg je De Roon altijd voor Klaassen neerzetten. Die is verdedigend veel beter en aanvallend niet minder.

16 november 2021 om 22:59

Het probleem in mijn ogen is dat ze allebei niet constant genoeg zijn. Met Klaassen ging het de vorige interlandperiode juist hartstikke goed, en nu totaal niet. Met De Roon is het ook wel regelmatig minder geweest omdat hij dan te weinig voetbal bracht, maar ook weer net zo vaak goed omdat hij voor de balans zorgt.

17 november 2021 om 08:49

Aanvallend niet minder? Klaassen heeft in zijn carrière 4x zoveel goals gemaakt als De Roon, beetje rare vergelijking.. verdedigend/onderscheppend is De Roon wel beter ja, dat is het sterkste punt van Marten waarschijnlijk.

17 november 2021 om 12:50

Had het meer over gisteren; beetje flauw, weet ik. De Roon laat het itt Klaassen wel gewoon zien in de Europese subtop. En zijn tweets zijn lachen.

17 november 2021 om 13:20

Daarbij wel de kanttekening dat Noorwegen zich 80 min lang schuil hield, en in de laatste 10 min pas serieuze intenties kreeg om aan te vallen. Daardoor werd het ook wel iets makkelijker om te counteren natuurlijk, en voor De Roon om die ene steekbal te geven, waar je denk ik ook op doelde op het einde, vlak voor de 1-0.
Zijn tweet zijn goed inderdaad, maar laten we dat niet als selectie criteria kiezen

Vind het nog wel hoog die cijfers… En bij België viel me op dat Faes word geselcteerd, dat was toch bijna de slechtste Eredivisie verdediger die Excelsiot heeft gehad?… Zit nu met de nationale ploeg mee daar ongeloofelijk

Complimenten aan De Ligt en Van Dijk. Die 2 vond ik echt heel erg goed. Waren de enige 2 die een lange bal durfden te spelen en hebben niks weggeven. Verdedigend zitten we top. Bergwijn was ook prima met zijn snelheid en Danjuma was ook wel gevaarlijk maar was wat slordig soms. Maar goed deze cijfers kunnen mij een worst wezen. Heerlijk op dat WK!

17 november 2021 om 15:09

Verdedigend zaten we gisteren top, maar ik wil de polonaise nog niet lopen. Zowel tijdens het afgelopen EK als vele kwalificatiewestrijden was de verdediging niet zo stabiel als dat de namen (en de clubs waar ze voor spelen) doen vermoeden. Van Dijk is nog niet de Van Dijk van voor zijn blessure, De Ligt haalt nooit het niveau in Oranje wat hij bij zijn club wel haalt. De Vrij presteert voor wat dat betreft het beste. Daarnaast moeten ze wel met 4 achterin spelen, want ook de 'grote' namen centraal in de verdediging kunnen zich nog niet redden met hun drieen centraal. Het systeem hebben ze simpelweg nog niet onder de knie

Iemand was in slaap gevallen deze wedstrijd en aan het einde nog snel wat ingevuld. Was ook een saaie wedstrijd om naar te kijken dus ik snap het. OT: Klaassen viel helemaal niet zo uit de maat vergeleken met anderen. Wat heeft Cillessen precies gedaan vandaag voor een 6,5? En hoe is Bergwijn niet met afstand de beste man van de wedstrijd? Lol.

Dumfries een 6 ? Huh ? Zo beperkt toch weer, Timber op die plek zoveel beter

Het was muv Danjuma en Bergwijn wederom een bagger wedstrijd. De Jong, Klaassen, Blind, Dumfries en Wijnaldum als de bliksem vervangen. Met deze samenstelling kunnen ze op het WK geen deuk in een pakje boter schoppen! Dat wordt een drama... zonder weerga

Bergwijn vond ik erg goed en sterk spelen ook als die niet gescoord had en een assist gegeven. De rest vond ik allemaal maar matig vooral die wijnaldrum weer totaal onzichtbaar voor een speler met zijn status.

Voor wat ik heb gezien was het weer bedroevend. Van de 20e tot 80e minuut heerlijk geslapen. Alleen Bergwijn scoorde naar mijn idee een voldoende

Blind een 7,5? Okay wie geeft deze cijfers? Totaal niet serieus te nemen.

17 november 2021 om 08:50

Wat deed Blind verkeerd dan? Had na de Ligt de meeste succesvolle dieptepasses van alle spelers, en stond aan de basis van de 1-0 met een handige actie op de kleine ruimte.

Klaassen was inderdaad niet goed aan het spelen, maar blijf een topper voor mij

Omdat Sloep vind dat ik te veel zeur op Blind zal ik deze keer alleen positief zijn.

We zijn erbij!!!! Hoe maakt mij echt niet uit maar we doen weer mee. Heerlijk jongens! Bergwijn chapeau

16 november 2021 om 23:17

Klasse Rikkkkiee! Zo is het, we zijn er weer bij!!!

In Italie en Argentinie zouden ze hun kinderen vernoemen naar de spelers die ze naar het WK brengen. Hier in Nederland en VZ (met name livechat) boren we ze nog even harder de grond in. Bespaar jezelf de moeite en volg Oranje niet meer. Het zal je namelijk nooit plezier opleveren, hoogstens minder levensjaren.

Ik vind iedereen verdient een voldoende of meer in deze wedstrijd, je speelt met veel druk en spanning tegen een lastige tegenstander en uiteindelijk haal je met z'n allen de gewenste resultaat en daar gaat het om in dit soort potten!

Allemaal een 3 en bergwijn een 5 voor bedrijvigheid

16 november 2021 om 23:34

Jij gebruikt een vijfpunts schaal?

16 november 2021 om 23:44

Nee ik kijk naar Ph waarde

De angst was in elke huiskamer voelbaar en zichtbaar. En er waren maar weinig spelers die hun niveau haalden. Bergwijn was een positieve uitzondering, en F. de Jong was onze enge volwaardige middenvelder. Danjuma en Depay waren onvoldoende, en achterin was bijna iedere bal balletje breed. Gelukkig waren de Noren nog slechter dan Oranje, en was die o zo belangrijke 1-0 de weg naar het WK. Verder deze wedstrijd in een troosteloze Kuip snel vergeten. Het resultaat was heilig.

Alleen Memphis een beetje hoog.verdiend zeker geen voldoende

Wijnaldum is ondergewaardeerd. Loopt veel ruimtes dicht. Speelt gewoon als verdedigende middenvelder. Hij is weinig aan de bal geweest, maar wel een speler die je in je elftal moet hebben.

17 november 2021 om 00:36

Iemand die het wel ziet. Mensen praten elkaar altijd maar na hier ''wijnaldum is weer eens ontzichtbaar, wat een dramatische speler", ontzichtbaar zijn hoeft niet altijd iets negatiefs te hebben. Ik zou wel eens statistieken willen zien van aantal (belangrijke) onderscheppingen, ben ervan overtuigd dat Wijnaldum hoog in dat lijstje staat, zoals bijna elk interland wel. Net als bij Liverpool destijds een stille maar verschrikkelijk belangrijke kracht op dat middenveld.

Prachtig die cijfers hoor .
Maar het resultaat was even belangrijker ..hoe maakte mij echt niets uit .

Cillessen had weinig, tot niks te doen maar tot geen doelpunt tegen dus samen met defensie zijn verdiensten. Echter hoop ik nog steeds graag Flekken te zien. Het was geen leuke wedstrijd maar we zijn er bij 🤙🏼

wie geeft deze cijfers ? Blind een 7 dat kan echt niet, vertraagd het spel incl Wijnaldum en f de jong ik word al moe van die schijnbewegingen van de laatste tijd ff met dat voetje over de bal.er zit werkelijk totaal geen snelheid in het spel .

17 november 2021 om 08:21

Blind zorgde wel voor de opening bij de 1-0. Alleen daarom al een voldoende.

weet niet of het aan mij ligt maar ik vond er geen 1 een voldoende doen krijgen

pfff wat een zure posts allemaal. Kom op we zijn door!

17 november 2021 om 08:30

Jammer genoeg wel.

We gaan gewoon naar het EK. De afgelopen 2 potjes kon je toch niets goed doen. Je hebt de absolute wereldklasse niet om dit soort ploegen open te breken. Het spel was niet om aan te gluren. Maar we zijn er gewoon bij. Italië en Portugal nog niet. Als je uit bij Montenegro het niet zo had weg gegeven. Dat was er niets aan de hand. Had iedereen gewoon gezegd zakelijk gespeeld. Oranje heeft alleen kans als we verdedigend gaan spelen en gaan spelen met een snelle omschakeling. Daar hebben we namelijk de spelers voor.

Als Klaassen een 4,5 krijgt dan verdient Wijaldum een 3.

Die cijfers zeggen me eigenlijk helemaal niets. Ik vond iedereen slecht, ja ook Bergwijn. Mooie goal en goede sprint, maar verder heeft ie geen gevaar gesticht. Iedereen een 5,5 wat mij betreft. Klaassen was ongelukkig met name in zijn aanname, maar hij verstopte zich niet en dat kan ik van Wijnaldum dan weer niet zeggen. Depay brengt ook veel te weinig, die is echt super grillig. Danjuma vond ik voorin eigenlijk de beste, althans: daar kwam de meeste dreiging vanaf. Verdedigend niet in de problemen gekomen, maar opbouwend was het zo slordig en traag. Alleen maar balletje breed of terug.

Frenkie de Jong was niet best. Maximaal een 5, Bergwijn was stukken beter dan Blind. Hou eens op. Het was een verschrikkelijke wedstrijd zonder tempo en zonder dreiging. Op Bergwijn na verdient niemand meer dan een 6. Nederland wilde niet voetballen en de Noren konden er helemaal niks van.

Wat een hoge cijfers zeg. Uiteindelijk hebben ze gewonnen, maar het leek toch werkelijk nergens op! Blind een 7.5? Ik heb in de eerste helft een paar keer mijn hart vastgoedhouden toen hij ging sprinten.

Mijn god, wat een cijfers. Blind was absoluut geen 7,5, lachwekkend. Ja, hij speelde beter dan tegen Montenegro, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Frenkie liep, wederom, te veel met de bal. Echter zat hij er ook een aantal keer, evenals Matthijs, goed tussen. Er wordt veel meer van hem verwacht, maar om hem dan een 6 te geven en Wijnaldum een 5,5, dat is niet correct.

Absolute man of the match was Bergwijn. Prima pot.
Danjuma voornamelijk de eerste helft dreigend. 6/6,5 is terecht.
Depay heeft veel te verduren gekregen, dus dat cijfer kan ik ook nog wel plaatsen. 6/6,5. Werkte nog hard genoeg.

De Ligt, Bergwijn, van Dijk en Frenkie vond ik de beste. Blind vlak daarachter.

Klaassen was dramatisch. Wijnaldum volledig onzichtbaar. Zelfs de Roon had nog meer inbreng in aanvallend opzich met die dieptepass.

Cilissen heeft absoluut niks hoeven te doen. Dus die 6,5 snap ik niet.

Depay verdient ook een onvoldoende. Op een intikkertje na alles zelf proberen om maar de held te kunnen zijn. Te vaak zijn medespelers over het hoofd gezien. Bergwijn een 8, Danjuma een 7.

Eigenlijk kun je na deze 2 interlands toch stellen dat het middenveld gewoon niet goed genoeg is wanneer je het spel moet maken. Het ligt niet eens per se aan het niveau van de spelers want met name Wijnaldum en de Jong hebben in het verleden laten zien dit wel te kunnen; maar het klopt gewoon niet samen. De aanval vind ik ook matig in het spel betrokken. Bergwijn was verreweg de beste. Maar Depay scoort wel altijd en overal. Dan wordt het matige spel je al snel vergeven. In de centrale verdediging hebben we gewoon 4 goede spelers. Dumfries en Blind zijn beide goede spelers, maar ook spelers die verdedigend nog wel eens een steek laten vallen. De keepers zijn nauwelijks getest. Qua individuele kwaliteit heeft Nederland gewoon een prima selectie. Veel subtoppers aangevuld met enkele wereldtoppers. We hebben niet de beste selectie, maar ik denk dat er niet extreem veel landen zijn met een veel betere selectie.

Met dit elftal gaat Nederland het gewoon lastig krijgen tegen elke tegenstander die niet komt om te voetballen. Tegen de echte toplanden heb je het uiteraard ook altijd moeilijk. Dus maar hopen op veel matige tegenstanders die met de intentie komen om er een open wedstrijd van te maken. Ben benieuwd hoeveel er daar van zijn. En dan moet je ook nog bang zijn dat die ons op wilskracht en het voor elkaar door het vuur gaan verslaan.

De Noren hebben het laten leggen tegen een zeer matig Nederland, ik had alle aanvallen over Blind laten lopen vooral de diepte in, toen de Noren een beetje druk gingen zetten zag je meteen hoe kwetsbaar Nederland was, ik hoop dat de spelers op het WK beter in vorm zijn.

Die 6voor Memphis is ook te hoog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

327 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 11 2 1 0
2020/2021 Ajax 29 12 2 0
2020/2021 Werder Bremen 3 0 1 0
2019/2020 Werder Bremen 33 7 7 0
2018/2019 Werder Bremen 33 5 5 0
Laatste voetbalnieuws

Marciano Vink: ‘Je zag hem met de week slechter worden bij Ajax’

Marciano Vink is niet gecharmeerd van de nieuwe rol van Ryan Gravenberch bij Ajax. De middenvelder staat de laatste weken iets hoger geposteerd op het veld, terwijl hij voorheen vlak voor...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren