Iraanse doelvrouw wil Jordaanse bond aanklagen na twijfels over geslacht

Donderdag, 18 november 2021 om 07:03 • Laatste update: 07:03

Zohreh Koudaei overweegt naar de rechter te stappen naar aanleiding van de aantijgingen van de Jordaanse voetbalbond. Na een door Jordanië verloren kwalificatiewedstrijd voor de Asian Cup werd de Iraanse doelvrouw ervan beschuldigd een man te zijn. Koudaei heeft zich in het verleden al meerdere malen moeten verdedigen in Iraanse kranten.

"Ik ben een vrouw. Wat de Jordaanse bond doet, is pesten. Ik ga de Jordaanse bond aanklagen", zo reageert Koudaei op de aantijgingen. De Iraanse bondscoach Maryam Irandoost noemde de beschuldiging eerder al een excuus om de nederlaag niet te accepteren. De Jordaanse voetbalbond heeft tegelijkertijd in een statement enigszins teruggekrabbeld, door de stellen dat er niet er geen naam of positie is genoemd van de speelster over wie wordt getwijfeld.

De beschuldiging kwam na een wedstrijd op 25 september, toen Iran het tegen Jordanië opnam tijdens een kwalificatiewedstrijd voor het vrouwentoernooi van de Asian Cup. Nadat de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel eindigde, won Iran na strafschoppen met 4-2 en mocht het Koudaei bedanken. De sluitpost besliste de wedstrijd namelijk door twee penalty’s te keren. De voetbalbond van Jordanië zorgde vervolgens voor veel ophef door zich te melden bij de AFC (Asian Football Confederation). Jordanië wilde dat er een onderzoek wordt ingesteld om het geslacht van Koudaei vast te stellen.

“Gezien het door de voetbalbond gepresenteerde bewijs en gezien het belang van deze wedstrijd, vragen wij de AFC een transparant en duidelijk onderzoek in te stellen door een groep van onafhankelijke medische deskundigen. Zij moeten de speelgerechtigdheid van de speler in kwestie onderzoeken, maar ook die van andere speelsters in het team, vooral gezien het feit dat het Iraanse vrouwenvoetbalteam een verleden heeft met gender- en dopingschandalen”, stond in de brief van de voetbalbond van Jordanië te lezen.

Het geslacht van Koudaei is in het verleden meerdere malen in twijfel getrokken, maar telkens heeft ze zich in Iraanse kranten verdedigd. “Het geroddel over het geslacht van onze keepster is slechts een excuus om de geleden nederlaag tegen de Iraanse vrouwen niet te accepteren”, zei bondscoach Irandoost.Gerelateerd

Meer sportnieuws

0 reacties

Reacties zijn niet zichtbaar.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Iran

FIFA ranking: 29
13 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Iran169
4.Libanon5-2
5.Irak4-6
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - AFC
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Iran.

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren