Kenneth Perez spreekt zijn voorkeur uit in keeperskwestie Oranje

Maandag, 15 november 2021 om 23:24Mart van Mourik • Laatste update: 23:51

Kenneth Perez zou Jasper Cillessen onder de lat zetten tegen Noorwegen. Justin Bijlow viel dinsdagavond geblesseerd uit bij Oranje, waarna bondscoach Louis van Gaal besloot Tim Krul bij de selectie halen. In het beslissende WK-kwalificatieduel op dinsdag beschikt Van Gaal zodoende over drie doelmannen: Cillessen, Krul en Mark Flekken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door kakadu)

Wat een grap die Perez: ik heb Flekken nooit zien keepen dus doe dan maar Cillessen, al heb ik daar ook mijn twijfels bij. Zeg dan niks.
Flekken heeft het voordeel van de cijfers en statistieken, Cillessen de ervaring. Hun gedrag en prestaties op de trainingen kunnen we niet beoordelen. Ben benieuwd naar de keuze!

15 november 2021 om 23:37

Je hebt 1 taak als analist en dat is het voetbal volgen. Als je dat al niet kan ben je wat mij betreft ongeschikt Perez. En als je hem nog nooit hebt zien spelen zeg dan gewoon lekker niks over dit onderwerp.

15 november 2021 om 23:42

Wat een onzin. Alsof je iedere wedstrijd van iedere club kunt zien. En een analist zijn taak is analyseren, en niet alleen wedstrijden kijken. Een analyse geven kan ook op basis van ervaring op of naast het veld als voetballer of trainer. Dat is vaak nog waardevoller dan vanuit je luie stoel wedstrijden kijken, zoals jij doet.

15 november 2021 om 23:52

Maar wees nou eerlijk hier slaat hij de plank toch volledig mis. Je kunt nog je voorkeur hebben voor een van de twee maar zijn argumenten zijn te zwak. Omdat hij Flekken niet kent kiest hij voor de ander maar heeft toch zijn twijfels. Het is als analist ook de taak om een mening te geven en deze te onderbouwen, iets wat hier duidelijk ontbreekt.

16 november 2021 om 00:13

Zijn argumenten zijn zwak maar dat betekend niet dat je maar alle wedstrijden kunt zien. Dat blijkt wel, want anders had hij wel betere argumenten gehad. Je gaat geen Freiburg wedstrijden kijken voor je plezier. Zelfde met Valencia, als je zoveel andere top clubs voor het kiezen hebt, om te kijken.

16 november 2021 om 00:24

Hij had toch best eens een wedstrijd kunnen kijken. En ik bedoel niet dat hij alle wedstrijden moet volgen. Laatst speelde ze nog een wedstrijd tegen Bayern. Desnoods kijk je een samenvatting want YouTube staat er vol mee.

16 november 2021 om 09:08

Nou je kunt in ieders geval als analyst wedstrijden kijken van clubs waar spelers van NL-elftal in zitten.
Het is zijn werk, krijgt genoeg betaald, dan mag je je ook wel verdiepen in bepaalde spelers die gegarandeerd in de picture komen, en waar je dus als analist wel wat over moet kunnen zeggen. Dat het niet leuk is maakt niet uit, ik doe ook weleens werkzaamheden die ik minder prettig vind.

Ik heb Flekken wel aantal keer zien keepen, maakt op mij een uitstekende indruk. Is best lang en dominant in de 16. Hij oogt zelfverzekerd wat ik wel belangrijk vind aan een keeper.

16 november 2021 om 02:03

Dan heb je het fragment niet gezien. Dat zegt Perez namelijk. Hij stelt het als open vraag.

Ik hoop dat Louis dit keer wat beter zijn gezonde verstand gebruikt dan met zijn wissels afgelopen zaterdag. Niks ten nadele van de kwaliteiten van Flekken maar je kan het die jongen niet aandoen om in een wedstrijd met zulke enorme belangen hem zijn debuut te laten maken. Als Van Gaal ook maar 10 procent bij zijn verstandelijke vermogens is kiest hij voor Cillessen morgen.

16 november 2021 om 02:06

v Gaal had ipv Krul, vd Sar moeten oproepen. Heeft de ervaring kent de klappen van de zweep.
Juist voor team moraal en geloofwaardigheid moet die voor Flekken kiezen

16 november 2021 om 06:57

Volgens mij is het de bedoeling dat Nederland de 0 moet houden. Dat moet je doen met je best beschikbare keeper. Dat is na het wegvallen van bijlow is het Flekken geworden. Dus nee, geen 3de keeper gebruiken als je 2de keeper tot je beschikking hebt.

16 november 2021 om 08:47

Onzin, een interland debuut is echt wel iets om zwaar rekening mee te houden. Al helemaal in zo'n belangrijke wedstrijd. In deze pot moet je kiezen voor zekerheid, en dan staat Cillessen op ervaring gewoon ruim boven Flekken. Of laatst genoemde beter is dan Cillessen weet je ook geeneens, dat is lastig vergelijken.

16 november 2021 om 09:16

Dat valt reuze mee hoor. Interland debuut hoeft niet zo veel voor te stellen. Het is Noorwegen zonder Haaland hè geen Italië of Portugal. Flekken is fantastisch bezig in de Bundesliga en het zou nogal een domme zet zijn om hem te passeren. Dan hoef je hem ook niet meer op te roepen. Het is niet voor niets je 2de keeper hè.

16 november 2021 om 11:08

Sinds wanneer is Cillessen synoniem voor zekerheid?
(edit: hele vage opmaak van dit bericht)

16 november 2021 om 09:25

Ach hou toch eens op met die Cillessen-verheerlijking, dat is een onzekere onstabiele keeper waar je niet van op aan kunt. Van Gaal ziet Flekken nu al een poosje op de training en die keept al tijden erg goed in de Bundesliga, wat een intensere competitie is waar hij veel meer werk te verstouwen krijgt dan Jaspertje. Ik vertrouw het wel. Krul en Cillessen moet je niet meer willen.

Cillessen heeft ervaring op een WK en zit al lange tijd bij de selectie. Daarbij heeft hij 60+ wedstrijden gekeept. Kies aub niet nu voor Flekken. Doe het Flekken experiment maar als je gekwalificeerd bent.

16 november 2021 om 00:23

Waarom zou je voor ervaring kiezen en niet voor de betere keeper? Flekken is niet voor niks de minst gepasseerde keeper in de Bundesliga.

16 november 2021 om 00:32

son18786, daar ben ik het dus mee eens. Kiezen voor de man met hedendaagse prestaties, niet voor een vroegere reputatie...

16 november 2021 om 01:10

Dat doe je niet alleen als keeper maar samen met je hele verdediging natuurlijk. Ik zou gewoon voor cilissen gaan die de klappen van de zweep onderhand kent.

16 november 2021 om 01:16

Flekken heeft ook met 83 % het hoogste reddingspercentage van alle keepers in de Bundesliga. Dus lijkt me dat de reden dat ze het minst gepasseerde team zijn grotendeels door hem komt.

16 november 2021 om 02:10

Nee je 5de keus opstellen die er bij kwam nadat 3de keus geblesseerd uitviel en nr4 het beter achte om zich te focussen bij zijn club.
Als Drommel niet was afgehaakt had je sowieso een onervaren (op basis van gespeelde interlands) op goal moeten zetten.

De meest logische en veilige keuze zal Cillessen zijn- maar iets zegt me dat van Gaal gewoon voor Flekken gaat. Die is gewoon tweede keus.

Als je de minst gepasseerde keeper op het moment bent en herpakt uit meerdere blessures dan heb je gewoon recht om morgen te keepen. Ondanks dat Cillessen een veiligere keuze is qua ervaring, zie ik toch een nieuwe keeper in dit elftal.

Out with the old, in with the new! Ik stem voor Flekken.

Gaal zal geen risico willen nemen en kiest voor ervaring.
Iemand die vaker met deze achterhoede heeft gespeeld
Dus geen Flekken. Ik weet niet hoe goed hij is, maar ik denk dat hij hem er alleen bijgehaald om te laten zien dat zijn staf beter is dan de staf voor hem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

281 fans
Keeper, 32 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren