Johan Derksen kraakt ‘personality’ én ‘leuke, doch tactisch domme voetballer’

Maandag, 15 november 2021 om 21:10Mart van Mourik • Laatste update: 21:14

Johan Derksen heeft maandagavond forse kritiek geuit richting Virgil van Dijk. De analyticus is niet te spreken over het optreden van de centrumverdediger tijdens het duel tussen Montenegro en Oranje (2-2) in de WK-kwalificatiereeks. Derksen stoort zich met name aan het ‘gebrek aan leiderschap’ bij de aanvoerder van het Nederlands elftal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door vialuna)

Zeker eens met Derksen wat betreft Van Dijk. Hij acteert de grote leider, maar laat dat niet zien op het veld.

Dumfries houdt er inderdaad van als een kip zonder kop naar voren te gaan, maar dat kan niet zomaar in een 4-3-3 systeem. 5-3-2 past misschien beter bij hem.

15 november 2021 om 21:18

Als van Dijk niet beter presteert kan van Gaal ook voor de Ligt of Blind in het centrum kiezen. De Vrij presteert redelijk, maar haalt nooit zijn niveau van wat hij bij inter haalt.

Dumfries past inderdaad niet in een 4-3-3. Tactisch en technisch gewoon niet goed genoeg. Rensch zou het op die positie zeker niet slechter doen

15 november 2021 om 21:22

Ja want Blind en de Ligt zijn toppers?!

15 november 2021 om 21:23

Van dijk passeren voor de ligt of blind is echt lachwekkend. Beide presteren zelf niks bij het Nederlands elftal.

15 november 2021 om 21:23

Zo en nu de bril af. Van Dijk is de leider van dit elftal, wat Derksen daar ook over zegt. Noch De Ligt, De Vrij of Blind gaat het beter neer zetten.

15 november 2021 om 22:05

De Vrij vind ik op dit moment de beste verdediger (Nederlands Elftal) , maar is totaal geen leider. Van Dijk kan dat gat invullen. Blind in het centrum moet je, zeker niet in een 4-3-3 niet meer aan beginnen. En De Ligt laat momenteel ook niet zien waarom die de plek van De Vrij of Van Dijk moet overnemen.

16 november 2021 om 01:23

De ligt is de allerbeste verdediger die wij hebben. Samen met Blind zie ik gezien de rest van het team niet gebeuren. Dat werkte bij ajax perfect, maar toen wist iedereen precies wat ze moesten doen.

Ben ervan overtuigd dat dumfries vierkante voeten heeft

15 november 2021 om 21:21

Waarom sta jij niet op zijn plaats?

15 november 2021 om 22:07

Blessures waarschijnlijk. Zonder blessures speelde ik ook in de top. Ik zat bij de scouts van de grootste clubs op de radar.16 november 2021 om 08:57

Zelfs met vierkante voeten hoort een mens beter te kunnen voetballen dan Dumfries. Zonder twijfel de slechtste international ooit (op Glenn Loovens en Romano Denneboom na dan, vooruit).

Derksen toch… Hij coacht niet zegt hij. Van Dijk is alleen maar bezig met zijn medespelers. Liverpool heeft meer dan 50 wedstrijden niet verloren op Anfield als hij meedoet.

15 november 2021 om 21:21

Hij heeft het niet over Liverpool maat over het Nederlands elftal. Hij speelt hier inderdaad minder dwingend dan bij Liverpool en moet veel meer sturing geven achterin.

15 november 2021 om 21:25

Dat weet ik maar hij doet alsof Van Dijk geen leiding geeft. Alsof hij bij Oranje zoveel minder coacht dan bij Liverpool. Volgens mij is hij juist de enige prater in dit Nederlands elftal

15 november 2021 om 22:10

Toch beaamde Virgil ook dat hij dit de afgelopen wedstrijd niet goed deed

15 november 2021 om 22:18

@JK-Ajax, dus dan moeten we aan deze ene wedstrijd allerlei conclusies verbinden? Als VVD geen leider is dan weet ik het ook niet meer. Hij heeft de status, de uitstraling en je ziet die man constant schreeuwen, ook bij Oranje. Echt ongekend hoe alles en iedereen met de grond gelijk gemaakt wordt na één misstap.

15 november 2021 om 22:31

Liverpool bestaat niet alleen uit virgil he vriend

15 november 2021 om 22:41

Nee ik heb inderdaad vorig seizoen gezien hoe goed Liverpool verdedigend staat als Van Dijk niet meedoet. Tuurlijk is hij het niet alleen maar met hem erbij, gaan die andere verdedigers ook beter spelen

15 november 2021 om 22:31Van Dijk heeft anders vandaag duidelijk toe gegeven dat hij dit niet goed heeft gedaan. Precies deze momenten van Dumfries hadden ze het over. Hij gaf heel goed toe dat hij daar meer een leider in moet zijn en zn mond open moet trekken

16 november 2021 om 09:03

@meneerja

Bij Derksen zal wel meespelen dat Virgil natuurlijk een van de personen was achter de boycot. Die zal natuurlijk altijd kritiek leveren wanneer het kan.

Hij kan Dumfries wel terugroepen, maar langs de kant, kunnen zij weer andere signalen geven.

Dumfries heb je ook geen flikker aan tegen zwakke teams. Dan kan hij amper opstomen. Hij moet ruimte hebben om meters te kunnen maken.

16 november 2021 om 10:33

Hij had anders wel een assist. In principe moet van Gaal hem achterin houden bij een 2-0 stand, want hij blijft maar gaan, maar creëert zo wel veel ruimte voor de tegenstander. Feit blijft dat de meeste schuld bij de 2-1 op conto van Koopmeiners mag worden bijgeschreven en de 2-2 Blind, want die hoefde maar te springen zonder de bal te willen spelen en dan kon het nooit een doelpunt worden. Dat Bijlow bij beide treffers niet top uitzag was zo (Bij de eerste kon hij beter blijven staan en bij de tweede gleed hij uit (anders had hij die bal), is een kanttekening.

Niet te geloven hoe we opportunistisch kunnen zijn in dit land, na een gelijk spel is bijna iedereen om en dat heel oranje is waardeloos en kunnen er niks van man man!

Hou toch op man Johan. Van Dijk is echt zon ongelofelijk goeie verdediger. Kan echt wel een keer minder spelen. Hij acteert ook helemaal niks hoor, hij heeft gewoon een geweldige uitstraling en is een geboren leider. Is toch niks mee.

Man wat zijn we hier soms respectloos naar dit soort grote spelers. Johan zou is moeten weten hoe ze in het buitenland over Van Dijk praten. Er is niets meer dan respect voor deze liverpool legend.

15 november 2021 om 22:35

Hij heeft het ook niet over zn spel maar over zn leiderschap. Iets waar van Dijk vanmiddag op de persconferentie ook een vraag over kreeg en hij heel duidelijk zei dat hij het niet goed heeft gedaan zaterdag. En Johan haalt nu precies dat naar voren wat van Dijk vandaag dus ook beaamde. Johan heeft dus gelijk. Punt.

15 november 2021 om 23:22

oke soccerfan ( wat is soccer uberhaupt?). Johan zat gewoon weer te raaskallen maar als jij vindt dat ie gelijk heeft, prima.

16 november 2021 om 05:54

haha dit is wel de zwakste reactie die ik in een tijdje gezien heb zeg. Heb je ook iets inhoudelijks om op soccerfans onderbouwde reactie in te gaan of blijft het bij speelplein niveau?

16 november 2021 om 09:05

@soccerfan

Tuurlijk gaat Vvd zeggen dat het minder was en beter kan. Wat moet hij zeggen dan, ja ik coachte goed, maar Dumfries bleef als kip zonder kop opstomen en Blind die dacht een standbeel te zijn. Ik heb werkelijk nooit zulke amateurs mee gemaakt.

Hij is de aanvoerder, tuurlijk trekt hij kritiek naar zich toe, zo hoort het als leider.

16 november 2021 om 12:34

Ja kan ik wel voor je doen. Tuurlijk gaat Van Dijk zeggen dat hij niet in zon interview zeggen dat hij het wel goed gedaan heeft als ze 2-2 gelijk spelen. Toont juist dat hij een geboren leider is die zijn team uit de wind houd en kritiek naar zich toe trekt.

En dat VAn Dijk het niet neerzet geloof ik echt niks van. Vind het echt niet meer dan normaal dat hij de kritiek gewoon op zich neemt. Als dumfries gewoon zijn zone houd en koopmeiners niet al een 4e klasse amateur invalt, valt die 2-1 nooit en is er niks aan het handje

16 november 2021 om 08:38

Eens. Schandalig hoe sommigen er alleen maar op uit zijn van Dijk enz onderuit te halen

Ik denk dat het straks in een lege Kuip wel te horen is hoeveel Van dijk coacht. Dat was bij de vorige lockdown ook juist heel duidelijk hoorbaar.

16 november 2021 om 09:07

@tim00w

En dan weer vind Derksen wel iets anders. De man coacht te veel, hij acteert de grote leider te zijn. Van kijk mij eens coachen. Ik ben een personality.

Sinds de boycot en Virgel een van de initiefnemers was, zal Derksen altijd krtiek leveren als hij kans krijgt.

Geen voorzet komt aan...0-2 assist Dumfries jl zaterdag. En wel vaker. Wat een populistje die Derksen.

15 november 2021 om 22:39

Maar hij rent wel te vaak weg naar voren zonder om te kijken. Dat hij tactisch dom is ook waar vandaar hij het altijd lastig heeft tegen een slimme voetballer zoals Tadic.

Dat is het voordeel als er geen publiek is. Dan kun je virgil de hele wedstrijd horen coachen

Van Gaal mist een verlengstuk in het veld . In zijn tijd bij Ajax was dat bv Danny Blind , jammer dat zijn zoon deze eigenschap niet van zijn vader heeft mee gekregen.

16 november 2021 om 13:15

Paar Artikelen geleden plaatst van Gaal VVD in een rijtje spelers o.a. Danny Blind. Ik denk dat van Gaal dat vrij goed kan beoordelen aangezien hij een behoorlijke carrière heeft gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

230 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 15 januari
Barcelona ziet de komst van José Gayà als een interessante optie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren