Arsenal een van twee Premier League-clubs met interesse in Mazraoui

Maandag, 15 november 2021 om 19:42Dominic Mostert • Laatste update: 20:04

Minstens twee clubs uit de Premier League houden de verrichtingen van Noussair Mazraoui in de gaten, zo meldt de Engelse tak van ESPN maandagavond. De rechtsback van Ajax is op de radar verschenen bij Arsenal en Leeds United, al is onduidelijk hoe serieus hun interesse is. Omdat het contract van Mazraoui aan het eind van dit seizoen afloopt, is een vertrek uit Amsterdam in de winter of zomer realistisch.

Mocht hij niet bijtekenen op korte termijn, dan staat niets Mazraoui in de weg om vanaf 1 januari in gesprek te gaan met geïnteresseerde clubs uit het buitenland. Hij mag dan alvast gesprekken voeren over de voorwaarden voor een contract dat in de zomer zou gelden. Vorige week berichtte La Gazzetta dello Sport dat ook Napoli de contractsituatie van de vleugelverdediger op de voet volgt. Mazraoui liet recentelijk in het programma Bij Andy in de Auto weten dat hij nog steeds ‘volop in gesprek’ is met zijn club, maar dat het bereiken van een akkoord over een verlenging ‘moeilijker wordt’ naarmate de tijd vordert.

Noussair Mazraoui: ‘Wanneer ik bij ga tekenen? Andy, ik zeg het je eerlijk...’

Noussair Mazraoui vertelde Andy van der Meijde over zijn contractsituatie bij Ajax.Lees artikel

"We zijn nu nog bezig met het proces van praten en onderhandelen. Dat is nu echt vol aan de gang. We moeten kijken wat eruit komt. Jij bent ook niet dom. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt”, zei Mazraoui, die niet onder stoelen of banken stak nog een keer een transfer te willen maken. “Ik sta ervoor open. Dat heb ik ook gezegd tegen Marc (Overmars, red.). Ik ben daar heel eerlijk in.”

“Ik zit nu al zeventien jaar bij Ajax”, vervolgde Mazroui. “Ik ben nu 23 en ik word 24 (zondag is Mazraoui 24 jaar geworden, red.), dus op een gegeven moment ga je wel een beetje... Je weet toch... Dan krijg je een beetje het gevoel dat je klaar bent voor de volgende stap. Het is niet dat ik zeg van: het moet dit seizoen, maar het moet niet langer dan twee jaar gaan duren”, besloot de rechtsachter. Mazraoui is dit seizoen onbetwiste basisspeler bij Ajax. In zestien wedstrijden was hij goed voor vier goals en drie assists.

In de persoon van Takehiro Tomiyasu versterkte Arsenal zich afgelopen zomer al met een rechtsback. De 23-jarige Japanner kwam voor maximaal 23 miljoen euro over van Bologna en is uitstekend geaard bij zijn nieuwe club. Tomiyasu blijft Cédric Soares voor in de pikorde en werd in september nog verkozen tot Speler van de Maand door de fans. Calum Chambers is de derde keus, terwijl Héctor Bellerín door Arsenal wordt gestald bij Real Betis. De verwachting is dat Chambers en Bellerín komende zomer echter worden verkocht, waardoor Arsenal zich richt op versterking op de rechtsbackpositie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door mason38)

Als backup voor Tomiyasu? Ik dacht dat ze de rechtsback positie wel hadden opgelost, ik zou naar de spitspositie kijken als ik hun was

15 november 2021 om 19:53

Backup voor Tomiyasu? Alsof die ook maar in de verste verte in de buurt komt van het niveau van Mazraoui..

15 november 2021 om 20:02

Minstens gelijkwaardig vriend, je doet net of Nous een halve God is

15 november 2021 om 20:07

Tomiyasi laat zich wel gelden in de PL, Van Mazraoui weten we het nog niet.

15 november 2021 om 20:13

Ander soort speler. Ik denk dat Tomiyasu op dit moment erg belangrijk is voor het systeem van Arteta. Het geeft enorm veel opties om te wisselen tijdens de wedstrijd, hij is twee benig en kan prima als cv spelen. Aangezien beide linksback nogal aanvallend zijn ingesteld, switchen ze in balbezit vaak naar een 3 mans verdediging. Toch zou ik Mazrouai wel een goede toevoeging vinden aangezien die heel iets anders kan brengen en we sws wel 50+ wedstrijden spelen per seizoen..

15 november 2021 om 20:15

Van wat ik nu heb gezien vind ik hem zelfs beter, hij is ook gelijk een fan favoriet. Qua centraal verdedigers zitten ze nu ook wel goed, White+ Gabriel doen het goed.

15 november 2021 om 20:21

Je doet net alsof 1 goede speler op een positie goed genoeg is... achter dr cv"s hebben we niks alleen saliba volgend seizoen en achter de RB ook niks, dus mazraoui is een hele goede goedkope versterking

15 november 2021 om 20:22

Laat me raden... Ajax-fan?

15 november 2021 om 20:25

Mazraoui laat het toch weer eens zien in de CL?

15 november 2021 om 20:34

Van de Beek liet het ook in de CL zien toch?
Week in week uit spelen in de PL is anders dan een handvol CL wedstrijden.
Natuurlijk is de CL een goede maatstaf maar het is anders dan wekelijks een zware wedstrijd spelen ipv weekje Dortmund en daarna een speeldag tegen de Eagles.

15 november 2021 om 20:34

Ja in een goed draaiend Ajax team. Het is al vaak genoeg gebleken dat die spelers het moeilijk hebben in een betere competitie bij een team waar niet alles vanzelf gaat. Denk dat Mazraoui overigens wel iets aan Arsenal kan toevoegen. Prima vervanger voor AMN.

15 november 2021 om 21:20

Eerder voor Cedric. AMN lijkt nu toch echt z’n kans te pakken op het middenveld. Hopelijk kan hij dat doorzetten met het naderende vertrek van Elneny.

15 november 2021 om 19:54

Of juist ander type. Tomiyasu is meer een CV op rechtsback, die aanvallend minder inbreng heeft maar verdedigend wel solide is. Dus als je dan Mazraoui haalt, dan heb je een ander type. Kun je ook anders spelen.

15 november 2021 om 20:06

Tomiyasu is aanvallend niet zo slecht heb ik het idee. Hij heeft een goede voorzet in de benen en is redelijk snel voor zijn lengte.
Maar omdat wij met halve aanvallers spelen op de linksback positie blijft hij daardoor wel vaak achter, de keren dat ik hem meer naar voren zag spelen is niet zo slecht.

15 november 2021 om 22:10

Nee oké, maar hij is verdedigend beter dan dat hij aanvallend is. Ik bedoelde het ook niet negatief, gewoon een constatering. Maar daarom zou ik dus graag een type Mazraoui als andere rechtsback zien. Dan kun je veel meer variëren in je spel. En dan kunnen Bellerin, Cedric en Chambers weg. Win-win.

15 november 2021 om 20:40

Gaan ze ook doen, maar een back erbij en een ander type als Tomi is zeker welkom. Maz kan daarnaast op meerdere posities uit de voeten. Tomi kan dat ook, maar dan meer in verdedigend opzicht.

15 november 2021 om 21:05

Als back up, vervanger of misschien wel voor een plek op het middenveld. Mazraoui is een enorm veelzijdige voetballer.

Ben enorm blij met Tomiyasu en denk niet dat Mazraoui hem uit de basis zou spelen.
Tomiyasu vult de rechtsback positie anders aan dan Mazraoui. Linksback is een semi aanvaller en Tomiyasu blijft in de aanval meestal achter en moet lange ballen onderscheppen. In de opbouw speelt hij met White en Gabriel achterin.
Kyle Walker doet dit ook bij City. Verschil is dat Walker vaker naar voren gaat.

15 november 2021 om 20:36

Hahaha Mazraoui is minstens 10x beter dan Tomiyashu.

15 november 2021 om 21:14

Wat is het toch met sommige Ajax fanboys en deze kinderachtige reacties.

Zowel Tomiyasu als Maz zijn geweldige spelers. De één is verdedigend beter, de ander aanvallend. Laat het daarbij.

15 november 2021 om 20:42

Als we weer mee willen doen moeten we dit soort kansen pakken. Vooral als hij een ander type back is als Tomi.

15 november 2021 om 21:10

Maar zal zo’n Mazraoui blij zijn met een back up rol? En is hij complementair met White? Door Tomi kan White meer risico’s nemen in balbezit.

Heb niet het idee dat we per se een ander type rechtsback moeten hebben. Dan moet Tierney een Tomi rol nemen wanneer Mazraoui speelt. En met twee aanvallende backs spelen zie ik niet onder Arteta gebeuren.

15 november 2021 om 22:14

Waarom niet? Als we nog een capabele middenvelder halen, dan kan dat toch prima? We spelen nu ook vooral zo met Tomiyasu omdat het middenveld ondersteuning nodig heeft, helemaal als Partey niet speelt.

Ik heb het liefst wel variatie in type spelers, want dat kan wedstrijden kantelen. Tomi verdient de lof, maar dat betekent niet dat je niet moet versterken. Zeker als je andere keuzes dan Cedric, Chambers en Bellerin zijn... Dan is Maz toch een perfecte vervanging? Heb je gelijk sterke concurrentie op de rechtsback, wat je als team moet willen.

White is uiteindelijk een CV en die paar runs die hij maakt, daar moet dan simpelweg iemand voor coveren. Het is niet alsof bijvoorbeeld Liverpool dan maar Gomez op rechtsback zet omdat Van Dijk of Matip soms indribbelt in een wedstrijdje.. waarom zou dat bij ons dan wel moeten? Buiten dan de mindere kwaliteit die wij hebben vooralsnog.

15 november 2021 om 22:50

Ik vroeg me alleen af of Mazraoui op de bank wilt zitten. Tomi speelt hij er niet uit omdat de invulling veel anders is.
Arsenal speelt met een offensive linksback en Tomi zorgt voor balans.

Variatie mag. En dat je omkeert met Tierney als een soort LCV.
Maar wilt Mazraoui tweede viool spelen voorlopig?
Hij heeft andere plannen.

Arsenal heeft een tijdje gekeken naar aanvallende rechtsbacks. Aarons en Lamptey kwamen toen naar voren. Op alle posities dubbel bezet houden is geen slechte plan nee.

15 november 2021 om 20:56

@somagunner
Puur als interesse in Tomiyasu, want ik heb hem nog niet zien spelen. Hij is in de zomer constant gelinkt aan Spurs, maar is uiteindelijk naar het rode deel van Noord-Londen vertrokken. Wat voor rechtsback is dit? Is het een meer verdedigende back of vooral aanvallen?

15 november 2021 om 21:07

Het is een verdedigende back. Komt niet vaak naar voren, blijft achter en speelt in een soort verkapte drie mans verdediging.

Vooral voor White is hij erg belangrijk. Kan vaker rushes maken naar het middenveld en de linies schuiven wanneer Tierney/Tavares aanvallen.
Erg goed in koppen met zijn lengte van 1.88 meter.

17 november 2021 om 08:20

@somagunner
Klinkt goed! Beter dan tegenwoordig een back die een halve vleugelaanvaller is, waardoor de verdediging bij een counter compleet open ligt.

15 november 2021 om 21:55

Ik vind dat als we de kans hebben Mazraoui gewoon moeten halen, helemaal als ie weg wil bij Ajax. Voetballend veel beter dan Tomi, al is tomi verdedigend weer een stuk beter. Dan kunnen we beter uit de druk vandaan voetballen afhankelijk van de tegenstander

15 november 2021 om 22:55

Mazraoui mag komen maar denk niet dat hij een basisplaats zou veroveren.
Hij wilt misschien naar een club waarin hij meteen een basisplaats kan hebben.

Tomi speel je er niet gauw uit maar ik ben niet tegen een luxeprobleem.

Gozer is al zo goed als weg en Raiola is al lang in gesprek met andere clubs. Net zoals die zaakwaarnemer van Onana al bijna een half jaar een deal heeft met sinter. Bedankt en ajuus!

15 november 2021 om 20:54

Dat is in het geval van Mazraoui ook z'n goed recht. Ajax heeft hem waarschijnlijk een aanbieding gedaan waar niet veel waardering uit sprak.

Ajax zal denk ik niet meer bieden dan ze nu gedaan hebben denk ik. Of dit nou in de salarissfeer ligt of daarbuiten. Ajax heeft zijn beleid wat aangepast. Wie niet wil kan en mag gaan lijkt het nu te zijn geworden. De vraag is redden de jongens die vertrekken het wel in het buitenland

Het kan aan mij liggen hoor maar als ik Mazraoui de laatste tijd, net name in de CL, zie voetballen, ben ik geneigd te denken dat hij rustig meekan bij de absolute top, zeker voetballend kan ik er weinig beter bedenken. Als ik dan lees over interesse van Napoli, Arsenal en Leeds denk ik mwa, ik dacht eerder aan Bayern of Real Madrid.

Wow veel mensen onderschatten Tomiyasu precies. Nous is een hele aardige rechtsback, maar nooit 10x beter dan Tomiyasu. Ze zijn trouwens in niks vergelijkbaar. Puur verdedigend kies ik altijd voor Tomiyasu. Wil je dominant voetbal op de helft van de tegenstander met vaak de achterlijn halende, dan zou ik kiezen voor Nous.

Maz wil een topcontrqct bij ajax (3mln) en een gelimiteerde transfersom van max 15mln. Ajax vind wat van beide bedragen aangezien Maz niet minder is dan hakimi die voor 60mln naar Parijs ging. Echter bij Raiola is het of gelimiteerde tfsom of transfervrij weg.

15 november 2021 om 20:48

Jij vindt mazraoui niet minder dan hakimi? Hakimi is de beste rechtsback van de wereld. Echt wel beter dan mazraoui hoor.

15 november 2021 om 20:58

Hij doet niet heel veel onder voor Hakimi denk ik hoor. Verdedigend en fysiek is Hakimi denk ik wel iets beter maar aanvallend is Mazraoui ook zeer dominant aanwezig net als Hakimi. Hij haalt ook altijd een hoog niveau in de CL, ook in zijn debuutjaar toen hij net kwam kijken hield hij zich prima staande.

15 november 2021 om 21:04

Ja in de CL met een handjevol wedstrijden. Vd beek deed dat ook dus dat zegt niet veel. Hakimi presteert al jaren top in 3 verschillende topcompetities. Kun je echt totaal niet vergelijken. Laat mazraoui maar is naar de PL gaan en het 3 jaar laat zien. Dan kun je een vergelijking maken, nu absoluut niet.

15 november 2021 om 22:54

Vd beek scoorde alleen.. qua spel was het niet heel bijzonder en liep hij veelal als een kip zonder kop naar voren om de bal erin te tikken. Mensen koppelen goals aan goed spel maar ik niet.. Ronaldo speelt de laatste jaren zelden goed maar pikt wel zijn goals mee. Om maar een voorbeeld te geven van niet goed spelen maar wel scoren. Sommige mensen hier zijn al tevreden als iemand een beetje rendement heeft, ik heb liever dat iemand bijdraagt aan dat het team beter functioneert qua spel en dus het hele team er wat aan heeft 🙂 dan komt het rendement als TEAM eruit wat me best wel handig lijkt in een teamsport. Zoals je ziet kan Ronaldo zelfs niks alleen op dit moment en dat wordt hier toch gezien als een Goat. Dus ja Mazraoui moet het nog bewijzen in het buitenland maar hij heeft die kans daar nog niet voor gehad en tegen clubs van hoog niveau Europees heeft hij het wel regelmatig laten zien.. meer kan hij op dit moment niet doen als hij bij Ajax speelt he…

Ik denk dat bayern munchen hem goed kan gebruiken, hoop dat hij daar heengaat als hij zn contract niet verlengd

Kom op Marc! Doe hetzelfde tactieke move zoals je ook hebt gedaan met Dest. Rench verkopen, en onze Nous blijf!

Goeie Marc! Eerst een paar spelers naar Arsenal laten vertrekken en dan zelf ook overstappen… dromen mag

15 november 2021 om 21:42

Edu mag van mij blijven hoor.
Vraag me wel af wie beter is in de Braziliaanse markt.
Edu of Overmars. 😜

Zou het toejuichen. Dan kan je definitief afscheid nemen van Holding, Soares & Bellerin. Als je voor die 3 nog transfersommen krijgt & hun salaris bespaard, kan je daar makkelijk Mazraoui een goed salaris en tekengeld voor geven.

Dan heb je met Tomiyasu een defensieve rechtsback die ook als RCV kan spelen (of in 3 mans defensie) en een aanvallende back met Mazraoui. Chambers kan je dan als RCV back-up gebruiken. Die zie ik liever RCV spelen dan Holding in mijn ogen.

Tomiyasu/mazraoui
White/chambers
Gabriel/mari
Tierney/tavares

Holding, Bellerin, Kolasinac en Soares laten gaan. Eventueel Holding houden voor de home grown regel en Mari dan maar laten gaan. Bespaar je salariskosten en voor sommige kan je nog wel een transferommetje krijgen. Zeker voor Holding en Bellerin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4537
3.Chelsea4428
5.Arsenal358
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaAanvaller206
N. PépéAanvaller90
E. NketiahAanvaller30
B. LenoKeeper30
A. RamsdaleKeeper170
Cédric SoaresVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

6 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 15 4 2 0
2020/2021 Ajax 19 0 0 0
2019/2020 Ajax 13 0 1 0
2018/2019 Ajax 28 1 2 1
2017/2018 Ajax 8 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Het tienertalent van Ajax dat Dest, Mazraoui en Rensch achterna wil gaan

In samenwerking met Goal licht Voetbalzone geregeld jonge spelers uit die het in de toekomst ver kunnen schoppen of die nu al hun sporen verdienen in het (inter)nationale topvoetbal. Deze keer...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren