‘Barcelona denkt aan bijna transfervrije grote naam uit Premier League’

Maandag, 15 november 2021 om 16:44Jeroen van Poppel • Laatste update: 16:47

Barcelona houdt de contractsituatie van César Azpilicueta met bovengemiddelde interesse in de gaten, zo meldt ESPN. De 32-jarige verdediger van Chelsea krijgt op 1 juli 2022 vermoedelijk een transfervrije status en heeft daarmee de aandacht van het armlastige Barcelona.

Azpilicueta speelt al sinds 2012 voor Chelsea en geldt al bijna een decennium als een dragende kracht op Stamford Bridge. De centrumverdediger annex rechtsback gold onder Thomas Tuchel lange tijd als een onbetwiste basiskracht, maar bleef de laatste drie wedstrijden in de Premier League opvallend genoeg op de bank. Onlangs meldde The Telegraph dat Chelsea geen haast heeft met het verlengen van het contract van Azpilicueta. Daarover lopen momenteel dan ook geen gesprekken.

Het zou kunnen dat Azpilicueta binnenkort alsnog een contractvoorstel ontvangt van the Blues. Vanaf 1 januari is de 36-voudig Spaans international vrij om met geïnteresseerde partijen te spreken over een zomerse transfervrije overgang. Barcelona zal dus vermoedelijk een poging gaan wagen voor Azpilicueta, die in totaal op 442 officiële wedstrijden voor Chelsea staat. Daarin produceerde hij 14 goals en 56 assists.

Barcelona heeft problemen in zijn defensie en haalde daarvoor onlangs Dani Alves terug. De 38-jarige rechtsback was transfervrij na zijn breuk met São Paulo en is per 1 januari speelgerechtigd. Alves doorstond maandag zijn medische keuring bij Barcelona en wordt woensdag gepresenteerd. Volgens Sport wordt de Braziliaan de slechtst betaalde speler uit de selectie als het gaat om zijn basissalaris. Wel kan hij bijverdienen middels bonussen, die afhankelijk zijn van individuele en teamprestaties.


Poll

Moet Barcelona gaan voor César Azpilicueta?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door glennn)

Waarom? We hebben net nog dani alves binnen gehengeld.

15 november 2021 om 16:51

Azpilicueta kan je ook als verdediger laten spelen,

15 november 2021 om 17:00

Het is dan ook een verdediger.

15 november 2021 om 17:30

Ze zijn bezig met een senioren elftal, kan niet missen.

15 november 2021 om 18:58

Thiago Alcantara werd ook al genoemd. Tello is binnenkort ook transfervrij, Paulinho is clubloos, dus wie weet.

16 november 2021 om 04:02

Ze waren eerst bezig met een Nederlands elftal. Ging goed mis.

15 november 2021 om 18:49

Barcelona gaat op veteranen tour is goedkoper

Had dit net ook gelezen op Instagram, maar ik zal het als barca zijnde niet doen, we hebben al genoeg verdedigers voor in de toekomst, araujo garcia mingueza

15 november 2021 om 17:02Ik zweer bro weet echt niet wat mensen in Mingueza zien. Ik vind hem echt waardeloos en hou me hart altijd vast als hij de bal heeft of wanneer hij iemand moet verdedigen die bezig is met een actie. 9 van de 10x geeft hij een vrije trap weg op gevaarlijke plekken en ook nog eens wanneer het bijna tijd is moet je maar eens opletten. Hij heeft wedstrijden gehad onder Koeman dat je zag dat er potentie in zit maar meestal is het echt ongelofelijk.

15 november 2021 om 17:05

@MSN10 fakka broeder, mingueza is gewoon goeie man hij heeft echt wel potentie hoor, hoe hij Vinicius aanpakte vorig seizoen en mbappe ook was echt schitterend om te zien

15 november 2021 om 17:07

Ja ok jou mening bro … ik vind hem echt tien x niks. Araujo vind ik wel weer een beest

15 november 2021 om 17:14

Araujo is zeker een beest bro, maar eerlijk mingueza heeft meer laten zien dan garcia die sinds zijn komst matig speelt

15 november 2021 om 19:18

Mbappe? Die jongen scoorde letterlijk een hattrick tegen Barca vorig seizoen en in die andere wedstrijd was de druk er al volledig af en werd Mingueza na 30 minuten gewisseld... Die Mingueza is gewoon een matige speler met af en toe een prima wedstrijd..

15 november 2021 om 20:07

@TILBURG013 ik heb het over de return wedstrijd, daar had ie mbappe wel goed te pakken :-)

15 november 2021 om 20:15

Ja zag net dat hij in de eerste wedstrijd niet eens basis stond. Maar werd in de tweede na 30 minuten gewisseld. Hij is in ieder geval nog wel jong maar is rechtsback echt z’n beste positie?

15 november 2021 om 20:34

Tilburg, geen idee maar wat ik wel weet is dat hij zowel als rechtsback en als verdediger kan spelen,

16 november 2021 om 02:38

Mingueza is geen topper maar ik vind hem defensief degelijk. Aan de bal iets minder maar goed. Is ook nog eens multifunctioneel daar hij zowel centraal als rechts uit de voeten kan. Ik vind hem een stuk beter en betrouwbaarder dan Garcia die ik echt de grootste grap van een verdediger in La Liga vind. Imo moet Garcia zsm weg, is Araujo in potentie een topper en basisspeler voor Barca en is Mingueza een ideale breedtespeler voor de komende 10 jaar, een type Nacho op dat vlak. Goedkoop, Spaans, jong, eigen jeugd, passie, multifunctioneel. Die zou ik gewoon een contract voor 6 seizoenen geven op een relatief laag salaris.

15 november 2021 om 17:02

Ja voor in de toekomst, Azpilicueta is 32 jaar oud en kan gelijk in de basis starten. Garcia en Mingueza zijn niet bepaald de beste en nog geen basismateriaal voor de europese top.

15 november 2021 om 17:06

Daarom hebben we ook nog araujo mlad, hij heeft het meeste potentie en is echt een topper

15 november 2021 om 17:29

Hoezo niet? Azpi zou echt een goeie aanwinst zijn en ons team gelijk een stuk sterker maken. Echt een goeie back die ook nog centraal kan. En kent Spanje al goed dus lijkt me een fijne aanwinst. Zou alleen als ik hem was niet komen haha

15 november 2021 om 17:30

Ja, en die kunnen allemaal nog wel wat leren van de inzet, timing, positiespel en verdedigende kwaliteiten van Azpi leren. Doen dus.

15 november 2021 om 18:50

Mingueza kan er niets van en Araujo en Garcia worden geen topverdedigers.

15 november 2021 om 19:55

Araujo wordt een beest (is het al).

16 november 2021 om 02:41

Nou Araujo heeft echt alles om een monster te worden. Heeft dezelfde kwaliteiten en stijl als Militao. Garcia kan echt niet maar Mingueza kan er imo wel mee door. Leuke breedtespeler

Dat zou dan wel weer een speler zonder restwaarde zijn, die ongetwijfeld niet een slecht salaris pakt. Is dan een soort van multi-inzetbaar maar toch niet waar Barca zich op zou moeten focussen denk ik.

15 november 2021 om 17:22

Waar zou Barcelona zich dan wel op moeten focussen? Zolang de financiën een puinhoop zijn, heb je als Barcelona zijnde weinig andere opties. Of je gaat voor jonge talenten die mogelijk tijd nodig hebben om het gewenste niveau te halen, of je haalt goedkope spelers op leeftijd die er meteen kunnen staan maar nul restwaarde vertegenwoordigen.

16 november 2021 om 02:43

Genoeg andere opties lijkt me. Op rechtsback heb je deze zomer Mazraoui die gratis is en allicht minder salaris vraagt. Centraal achterin heb je Rudiger en Christensen die imo beter en jonger zijn of Romagnoli die wellicht minder is maar wel een stuk jonger en linksbenig. Daar hebben ze er maar eentje van en die kan niet verdedigen al hing zijn leven er van af. Of deze spelers haalbaar zijn voor Barca met de interesse van andere topclubs is een andere vraag.

15 november 2021 om 17:25

Dat is toch juist ideaal? Leuk die restwaarde, maar Barcelona heeft ook ervaring nodig. De restwaarde en het gros aan talent hebben ze al lopen of ze hebben er in elk geval al goed oog voor om het erbij te halen.

15 november 2021 om 17:35

Dani Alves is toch o.a. gekomen voor meer ervaring? Ter Stegen, Pique, Alba zijn achterin toch ook al ervaren? Waarom is hij dan nodig?

Als Dembele even elke dag te laat komt, kan Barca een week aan salaris van Azpilicueta betalen.

Zou een geweldige aanwinst voor ze zijn, zou in één klap de beste verdediger zijn die ze hebben, hij belichaamt alles wat Barcelona nu niet heeft in de achterhoede: lef, passie, onverzettelijkheid, tomeloze inzet.

Alsjeblieft niet zeg, ik mag toch hopen dat we onze aanvoerder aankomende zomer niet gaan verliezen. Laat hem aub zo snel mogelijk een nieuw contract ondertekenen, Dave hoort bij Chelsea en moet ook echt bij ons afsluiten!

15 november 2021 om 17:30

Ach langs de andere kant is hij ook over zijn top en is er nu al vervanging voor hem die klaar staat.
Gun hem nog wel een stap naar zijn thuisland

16 november 2021 om 02:44

Maar je hebt ook Rudiger en Christensen die uit hun contract lopen. Wil je dan echt nog Azpi ook laten gaan?

Lijkt mij wel een goede versterking voor Barca. Afscheid nemen van Pique en dit je nieuwe Cv.

Komende zomer komen wel paar echt interessante opties voorbij zeg. Dit seizoen natuurlijk al met Messi en Donna die al naar PSG gegaan zijn.

Komende zomer o.a.

Mbappe (reeaaaaaaal Madrid!!!)\\

Dus die is al weg, maar nog genoeg interessante opties voor een Barca, RM of andere topclubs. Wat ik snel kan vinden via Tm.

Pogba
Kessie (hoop ook Rm)
Dembele
Dyabla
Brozovic
Christensen
Belotti
Sule
Rudiger
Kamara
Zakaria
Lindgard
Lacazette
Mazzroui
Onana

15 november 2021 om 21:19

Lingard, Marzraoui (hoe goed die ook presteert bij Ajax), Lacazette is niet het niveau wat Barcelona moet nastreven. En Dembele is toch al bij Barca? Alleen proberen contract te verlengen, wat moeilijk gaat toch nog toe.

16 november 2021 om 08:40

@jeffreysch

Gaat niet om Barca, maar in algemeen komen er leuke namen vrij. Waar een club normaa; gemiddeld 30/40 miljoen voor zou betalen.

@real8madrid Vergeet helemaal de spelers op te noemen van de mooiste club

Bizar hoeveel, 'grote' namen er vrij komen. Kan mij niet herinneren, dat er ooit zoveel tegelijk vrij kwamen.

Krijgen wij een verschuiving, dat spelers nu vaker gewoon contract laten aflopen, om zo veel tekengeld binnen te harken.

16 november 2021 om 02:32

Waarom zou je Pique inruilen voor Azpi? Zijn beide te traag om als cv te spelen in een tweemansdefensie met hoge lijn. Lood om oud ijzer. Dan kan je net zo goed een clubicoon houden

16 november 2021 om 02:35

Romagnoli, Isco, Zakaria, Bale, Modric (en ook Marcelo als die nog niet met pensioen gaat). Je kan haast een team samenstellen met free agents deze zomer dat om de titel strijdt in de meeste competities. Ik hoop dat Madrid voor Mbappe, Pogba, Kessie of Zakaria en Rudiger, Christensen of Romagnoli gaat mocht een betere (en jongere) cv als Torres onhaalbaar blijken.

Is Azplicueta nu al een grote naam? Dan denk ik eerder aan namen als Van Dijk, Maqruinhos, Dias etc.

15 november 2021 om 17:25

Ja, staat al jaren in de basis bij Chelsea en tikt altijd het gevraagde niveau aan. Speelde alleen onder Lampard wat minder. Daarnaast heeft hij zowat alles gewonnen. Heeft titels gewonnen als linksback, rechtsback en cv. Hij krijgt gewoon wat minder aandacht van de media. Daarnaast speelt Marquinhos niet in de PL.

15 november 2021 om 17:26

Dan blijkt maar vooral weer dat Azpilicueta nog altijd een hele onderschatte naam is.

15 november 2021 om 17:27

Tuurlijk is het een grote naam. Niet voor niets dat hij zich al zolang staande houdt in de Engelse competitie.

15 november 2021 om 17:33

@japie_krekel

Waarom is Dias nu al een grotere naam dan Azpilicueta? Speelt al zowat 10 jaar basis bij Chelsea.
Geen idee wat hij nog meer zou moeten doen om een 'grote naam' te zijn/worden.

Misschien kan jij toelichten?

15 november 2021 om 17:43

Wat een reactie van jou japie, azpilicueta is nog steeds een grote naam staat ook niet voor niets al zolang in de basis bij chelsea en is ook een echte leider

Gaat Xavi een bridgetak openen bij Barca met al die bejaarden?

Daarmee loopt Chelsea toch flink risico. Ik snap dat ze onder normale omstandigheden niet wakker liggen van een evt vertrek van Azpi maar nu Christensen en Rudiger niet ven plan lijken te verlengen is het misschien verstandig nog 1 of 2 seiwoenen met Azpi door te gaan. Straks moet je in 1 window 3 verdedigers aantrekken. Geen makkelijke opdracht en zelfs al slaag je daarin dan voel je dat gegarandeerd aan je resultaten in september en oktober met een halve nieuwe defensie die nog niet op elkaar ingespeeld is.

Er lopen echt ruim voldoende spelers uit hun contract dit jaar.
Azpilicueta is gewoon zeer degelijk. Die kan je als rechtsback gebruiken, maar ook als RCV.

Persoonlijk zou ik het wel toejuichen. Zo oud is hij nog niet, hij speelt nog veel bij Chelsea en ook wel gewoon degelijk. Defensief sterk, aanvallend mwah. Spaans en kent de taal/competitie.

Mazraoui & Azpilicueta halen transfervrij zou best wel goed zijn voor Barca. Mazraoui - Azpilicueta - Araujo - Alba als back 4.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller123
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller101
M. ter StegenKeeper190
Jordi AlbaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

41 fans
Verdediger, 32 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren