Gavi krijgt staande ovatie na ‘schaamteloos’ optreden: ‘Dit is niet normaal’

Maandag, 15 november 2021 om 07:26Yanick Vos • Laatste update: 07:49

Spanje plaatste zich zondagavond direct voor het WK. Een gelijkspel tegen Zweden was voldoende geweest, maar dankzij een doelpunt van Álvaro Morata won de ploeg van Luis Enrique met 1-0. Barcelona-talent Gavi stond opnieuw in de basis en maakte een uitstekende indruk. Vlak voor tijd werd hij gewisseld onder begeleiding van een staande ovatie. De Spaanse media schrijven lovend over de zeventienjarige middenvelder, terwijl ook de bondscoach de complimenten uitdeelt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door sirius)

Voor Barca te hopen dat ze hem kunnen houden. Wat een geweldenaar!

15 november 2021 om 08:11

Barcelona is al bezig met verlengen. Zijn huidige contract loopt tot 2023 met een afkoop clausule van 50 miljoen.
Ze zijn contract verlengen tot en met 2026 en afkoop clausule van 500 miljoen. Maar omdat hij pas 17 kan dit niet in 1 keer en zal het 3 jaren worden met een optie voor nog 2 jaar.

Echt een leuke speler. Hoop dat Frenkie samen met hem en Pedri een goed middenveld gaat vormen. Busquets is klaar. Frenkie moet in zijn kracht worden gebruikt, als controlerende middenvelder met de punt naar achter. Hij hoeft geen goals of assists te geven.

15 november 2021 om 08:14

Busquets is klaar maar Frenkie moet het trio vormen met Pedri en Gavi😂. Frenkie heeft zo vaak op 6 gespeeld en heeft er niks van gebakken. We moeten al blij zijn als we in de zomer rond de 30 a 40m kunnen ontvangen voor hem. Hij heeft in 3 jaar tijd geen moer laten zien.

15 november 2021 om 08:30

Onzin. Frenkie is heel belangrijk geweest voor Barca en heeft fantastische potten gespeeld (net zoals voor Ajax en Oranje). Pas de laatste weken zit hij in een dip. Het lijkt wel alsof jij het leuk vindt dat het even niet loopt bij Frenkie. Waarom is dat?

15 november 2021 om 08:43

De laatste weken maar? Heeft Frenkie laten zien dat hij 86m waard is? Of zit hij 3 jaar al in een dip?

15 november 2021 om 08:44

In de toppers heeft hij bij Barcelona nog nooit echt overtuigd, wat toch wel een probleem is.

15 november 2021 om 08:55

@is uahshsh

tja...ga dan gelijk even de hele selectie langs. Voor bijna elke speler heeft Barca veel te veel betaald, behalve pedri waarschijnlijk.

Neto, Dest, Coutinho, L de Jong (ook al is er niks voor betaald), braithwaite, Dembele

15 november 2021 om 09:31

Geen enkele voetballer is 86 miljoen waard in mijn ogen, maar dat is een andere discussie. Ik denk dat Frenkie in de huidige (verziekte) markt zeker 86 miljoen waard kan zijn. Een City of Bayern zouden hem maar al te graag zien komen.

Dat hij op dit moment bij Barca en NL het verschil niet kan maken is zeker waar, maar zo'n dip heeft hij pas voor het eerst. In de vorige jaargangen was iedereen bij (een best matig) Barca lovend over hem.

Nu is het jouw beurt om mijn vraag te beantwoorden. Het lijkt wel alsof jij het leuk vindt dat het even niet loopt bij Frenkie. Waarom is dat?

15 november 2021 om 09:38

Hoe bedoel je ik vind het leuk. Ik hoop dat hij gewoon goed presteert maar ik heb hem al zo lang verdedigt en het is nu gewoon klaar. Ik zou Frenkie nu gewoon op de bank laten want in mijn ogen zijn Nico, Pedri, Busquets en Gavi gewoon beter.

15 november 2021 om 10:02

"Een City of Bayern zouden hem maar al te graag zien komen.". Met alle respect maar ik denk niet dat jij of welgeteld enkele Spaanse journalisten van een roddelblaadje dat bepalen. Lijkt me sterk dat twee van de beste clubs ter wereld een speler willen die letterlijk steevast, elke keer weer, onzichtbaar is in grote wedstrijden en láát stáán daar bereid zijn bijna 100 miljoen voor te leggen. Er is letterlijk niemand bij zowel City als Bayern die voor Frenkie zou banken. Alleen hier in NL zouden we dat zeggen. Zowel Pedri als Busquets als Gavi zullen hoogstwaarschijnlijk de voorkeur krijgen van Xavi en het nieuwe middenveld gaan vormen, Frenkie heeft de afgelopen 2,3 seizoenen echt véél te weinig laten zien, leuk meevoetballen is iets anders dan een toevoegende impact hebben. Frenkie gaat hoogstwaarschijnlijk banken want zowel Gavi als Pedri hebben al meer laten zien en Busquets is onbetwist.

15 november 2021 om 10:03

Waarom zou Bayern Frenkie willen zien komen? Die hebben de veel betere Goretzka en Kimmich. City heeft Rodri en Gundogan die misschien ook wel beter zijn dan Frenkie. Bovendienbwillen deze clubs voetballen in een hoog tempo en houden ze van spelers die de bal een keer aanraken en dan ben je bij Frenkie aan het verkeerde adres. Die vertraagd juist het spel

15 november 2021 om 10:23

Hahhah tegengif de laatste weken? Hoe dan? Die man is in 3 jaar in geen topper tevoorschijngekomen. Hij sprak nog voor de transfer naar Barcelona: “ik wil Real Madrid graag met 5-0 verslaan”. 5 clasico’s gespeeld, 5x de slechtste van het veld. Tegen PSG 2x onzichtbaar en moest Messi alles doen. Tegen Atletico 5x gespeeld, 5x onzichtbaar. Die man vindt het al drie jaar moeilijk om naar risico te leggen in zijn spel, maar dat werd verbloemd door zijn pass accuracy waar mensen alleen maar naar keken. Gelukkig zijn mensen nu wat meer naar Frenkie gaan kijken. Het grappigste wat ik me nog herinner van die tijd was een comment na de friendly tegen Napoli (19/20). Mensen kwamen toen vertellen dat Frenkie eigenlijk van te hoog niveau was voor Barca en dat de spelers hem niet goed begrepen. Er werden zelfs Cruijff vergelijkingen gemaakt. Dit is de reden waarom mensen nu fel van leer zijn, vanwege dit soort comments in het verleden.

15 november 2021 om 10:36

"City heeft Rodri en Gundogan die misschien ook wel beter zijn dan Frenkie." LOL @ 'mischien'.

15 november 2021 om 11:53

Ook niet overdrijven he. Hij speelt nu niet goed nee maar wie wel bij barca de afgelopen jaren. Xavi lijkt wilde plannen te hebben bij barca dus laat ze lekker nog een jaartje investeren en dan zien we volgend jaar of hij zijn transfer waard is. Hij heeft niet veel laten zien maar wel genoeg momenten laten zijn wat voor speler het kan worden.

15 november 2021 om 11:55

Wie dan wel? Wie heeft de afgelopen 3 jaar echt de sterren van de hemelen gespeeld.zekf messi was de laatste 2 jaren minder. Alles wat de gasten meemaken met de club hakt wel in of je het nou wil of niet. Geef ze de ruimte om te puffen man envolgend jaar mag je weer afzeiken.

15 november 2021 om 12:35

De Jong is momenteel niet in vorm, maar als verdedigende controleur ben je ook afhankelijk van de spelers om je heen. Met een Pedri en Gavi is er wel genoeg beweging en kwaliteit aan de bal. Het probleem met die drie samen is dat er weinig rendement is. Dat is prima als je een geweldige aanval hebt, maar dat heeft Barcelona momenteel absoluut niet. Verder moet je niet onderschatten hoeveel verdedigende arbeid De Jong ook levert in tegenstelling tot bijvoorbeeld Busquets. Dat neemt niet weg dat het zaak is voor De Jong om zich uit deze dip te voetballen, want momenteel speelt hij gewoon niet goed.

15 november 2021 om 14:01

Iedereen bij Barca moet het met dezelfde ploeggenoten doen, ook een Memphis en die krijgt ook gewoon kritiek. Logisch dat dan ook voor Frenkie geldt. Al helemaal als je 86 miljoen hebt gekost. Dat zie je ook bij een Maguire van 90 miljoen. Zo een prijskaartje brengt nu eenmaal verwachtingen met zich mee en daar wordt je ook deels op beoordeeld

15 november 2021 om 08:16

In mijn ogen ook een wereld middenveld voor de komende jaren.
Het is te hopen voor Barca dat die contract onderhandelingen snel definitief worden.

15 november 2021 om 08:42

Frenkie mag ook wel zijn oude niveau terugvinden. Als je kijkt hoe hij speelt tegen Montenegro dan heb ik liever busquets dan frenkie

15 november 2021 om 12:33

Dat zie ik niet gebeuren, tenzij Barcelona een droomaanval weet samen te stellen. Pedri en Gavi zijn uitstekend met bal, maar zonder bal zijn ze kwetsbaar. Dat is geen probleem. De Jong levert immers genoeg verdedigende arbeid (een kwaliteit van hem die weleens over het hoofd word gezien), maar met die drie is er ook weinig rendement op het middenveld.

17 jaar pas wel hé. Die gaat nog wel terugslagen krijgen en ben benieuwd hoe de media hem dan aanpakt. Al die
jonge gasten worden meteen de 7e hemel in geprezen en blijken mentaal daar niet klaar voor te zijn nog. Voorbeelden genoeg van die
"supertalenten" die na 1 goed jaar diep terugzakken, wat volkomen normaal is, en dan nooit hun niveau meer halen. Ben benieuwd dus hoe dat met hem gaat.....

Dit zijn natuurlijk de voordelen van als je op dit moment geen geld uit te geven hebt en de jeugd weer vol de kansen krijgen. Jarenlang heeft Barcelona spelers als Vidal, Andre Gomes, Pjanic, de Braithwaite’s van deze wereld gekocht en nauwelijks spelers doorbraken van uit de jeugdopleiding. Nu breken Fati, Gavi en Nico allemaal door. Het is te hopen dat deze jongens deze lijn door blijven trekken.

Heb ook een hoge pet op van Ilias Akhomach (17, een linksbenige rechter aanvaller) en Txus Alba (18, centrale middenvelder veel weg van Gavi) hopen dat wij hen ook binnenkort in het eerste kunnen zien.

15 november 2021 om 08:47

Hahaha mijn mede Ilias fan. Ik ben echt in jaren niet zo enthousiast geweest over een Masia speler. Gavi, Nico etc zijn natuurlijk ook fantastische spelers maar Ilias is echt buitenaards gewoon. Hij zal waarschijnlijk zijn debuut maken tegen Espanyol.

15 november 2021 om 08:48

@el_guaje7

Txus vind ik inderdaad ook een hele leuke speler en is een echte klassieke nummer 10. Ik ben benieuwd wie er nog kan doorbreken, met Xavi aan het roer is er iemand die ze zeker voor de leeuwen durft te gooien.

Tjaaa wat kan je nog meer zeggen over deze geweldenaar? 17 jaar.... Het wordt angstaanjagend als je denkt waar zijn plafond kan liggen.

Zijn contractverlenging moet er zsm komen, gelukkig is hij een van de jongens die niet zou ingaan op voorstellen van andere ploegen dus we hoeven geen schrik te hebben dat hij wordt weggekaapt. Ilias Akhomach is de volgende die misschien kan doorbreken als hij wordt doorgeselecteerd, al ben ik graag nog voorzichtig. Niet iedere talent is een schot in de roos... Voetbal is ook mentaal een sport en naar mijn mening een onderschatte variabele.

15 november 2021 om 08:49

Als hij zich doorontwikkelt zie ik hem over een paar jaar wel vergeleken worden met de kleine man met grote daden op jouw profielfoto. Wat een geweldige speler is het toch, en hij is nog lang niet af 😮

15 november 2021 om 08:58

@straatvoetbal

Goh, ik zie het heel graag gebeuren! Alleen is Don Andres echt een mytische legende, zowel voor Spanje als voor Barça. In mijn ogen nog groter dan Xavi vind ik persoonlijk... Maar dat is een persoonlijke kwestie, beiden hebben hun stempel gedrukt zowel op clubverband als internationaal.

Om die man te evenaren, moet je echt wel heel goed zijn. Ik heb de allergrootste middenvelders zien kruipen achter Andres.

Btw, de kritiek op Luis Enrique is wel gaan liggen wat betreft Gavi. Als je een staande ovatie krijgt van het publiek op je 17 jaar, gaat niemand je meer vragen waarom hij geselecteerd wordt.

Heerlijke voetballer die Gavi. Barcelona krijgt zo wel een lekker middenveld: Gavi, Busquets, Pedri.
17 jaar en dan al zo voetballen.

Barca heeft een aantal leuke spelers rondlopen die de potentie hebben om wereldtop te worden, zo ook deze jongen. Alleen moeten ze het allemaal nog waarmaken natuurlijk. Als alles goed gaat gaan we de komende jaren leuke en spannende classicos beleven!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spanje

FIFA ranking: 6
288 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
RodrigoAanvaller
MorataAanvaller63
Unai SimónKeeper60
Jordi AlbaVerdediger61
AzpilicuetaVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina Spanje.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Spanje.

In de wandelgangen

Zondag 16 januari
Internazionale heeft zijn pijlen gericht op Morten Thorsby. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren