‘Feyenoord kan in januari telefoontje voor Marcos Senesi verwachten’

Zondag, 14 november 2021 om 15:23Chris Meijer

De naam van Marcos Senesi is op de radar verschenen bij AS Roma, zo weet La Gazzetta dello Sport te melden. Chris Smalling kampt momenteel met een hamstringblessure en doordat het nog niet helemaal duidelijk is wanneer de Engelsman terugkeert, gaan de Romeinen mogelijk in januari de transfermarkt op om een nieuwe centrumverdediger te strikken. Volgens de roze sportkrant geldt Sven Botman als de gedroomde aanwinst voor Roma.

Botman lijkt voorlopig echter onhaalbaar voor Roma. De 21-jarige centrumverdediger heeft bij Lille OSC nog een contract tot medio 2025, waardoor de regerend kampioen van Frankrijk een relatief gunstige onderhandelingspositie heeft. La Gazzetta dello Sport schrijft dat les Dogues minimaal dertig miljoen euro willen ontvangen voor Botman, die ruim een jaar geleden voor acht miljoen euro werd overgenomen van Ajax. Normaal gezien is Botman basisspeler in Lille, al kampt hij momenteel met een liesblessure.

Door de hoge vraagprijs voor Botman en de onwelwillendheid van Lille om hem in januari te verkopen, verkent Roma andere mogelijkheden. Een van de opties om de defensie op korte termijn te versterken, is Senesi. La Gazzetta dello Sport noemt zijn tot medio 2023 lopende contract een reden voor Feyenoord om mee te werken aan een vertrek van de 24-jarige centrumverdediger. Feyenoord Transfermarkt meldde eerder dat Senesi en Feyenoord zijn contract wilden opwaarderen tot medio 2024, al is dit er vooralsnog niet van gekomen.

La Gazzetta dello Sport schat de vraagprijs van Feyenoord voor Senesi op vijftien tot twintig miljoen euro, al wordt er gesteld dat Roma hem zou willen huren met optie tot koop. De naam van Senesi viel eerder in Italië, daar hij eveneens in beeld zou zijn geweest bij Napoli en AC Milan. “Feyenoord is op dit moment de club waar ik wil zijn en ik geniet van mijn leven hier van dag tot dag”, zei Senesi onlangs in een interview met Voetbalzone. “Het is een grote club in Nederland. Alles op zijn tijd en dat houd ik altijd in mijn achterhoofd. Het belangrijkste voor mij was om voor een club te spelen waar ik zeker kon zijn van minuten en waar ik de kans zou krijgen om door te groeien. Mocht er ooit een mogelijkheid komen om de transfer te maken, dan moet dat wel voordelig zijn voor mij én voor de club.”

De zoektocht van Roma naar een nieuwe centrumverdediger heeft te maken met de aanhoudende fysieke problemen van Smalling, die dit seizoen al kampte met twee verschillende hamstringblessures en daardoor pas zes officiële wedstrijden speelde. Bovendien is men in Rome niet tevreden over de prestaties van Marash Kumbulla. Naast Senesi en Botman zou ook Marcão van Galatasaray in beeld zijn bij de Romeinen.


Poll

Zie jij Marcos Senesi naar AS Roma vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door bress188)

80 miljoen en niet minder. Maguire was ook 90 miljoen. Maar serieus, 18 tot 20 miljoen zou een mooi bedrag zijn waarmee we ons weer kunnen versterken op meerdere posities

14 november 2021 om 15:34

Hoop dat we eens goed gaan verkopen. Sini, Senesi, Kokcu volgende zomer weg. Zou lekker zijn. Kuyt nog steeds onze recordverkoop 😒

14 november 2021 om 15:34

Benieuwd wie dan de mogelijke versterkingen zijn.. In de winter betaal je sowieso al snel extra geld voor een speler, dus een goede vervanger zal voor Feyenoordse begrippen al snel heel wat geld kosten. Ik verwacht niet snel een vervanger ala trauner die achteraf een koopje is gebleken.

14 november 2021 om 15:57

Geertruida stond in de basis i.p.v. Senesi tegen union, vond dat hij dat best goed invulde. Dus best kans dat ze hem als vervanger zien. En anders is er altijd nog de mogelijkheid om tot de zomer iemand te huren en dan een definitieve versterking halen. Feyenoord zal dit vast al wel een beetje uitgedacht hebben want zijn vertrek zit er toch wel binnenkort aan te komen.

14 november 2021 om 15:58

@Hala010, dat dus. 18 tot 20 miljoen is tegenwoordig niks op de internationale markt. Je bent 1 van je, zoniet de beste, verdedigers kwijt. De jeugd krijgt ook geen tijd om te groeien bij Feyenoord, dus je moet iemand hebben die er meteen staat. En bij Feyenoord wil voetballen.

14 november 2021 om 16:08

Waarom krijgt Hendriks zo weinig kansen vond hem een paar keer best goed invallen

14 november 2021 om 15:37

Ik vrees dat dit gewoon weer een verzinsel is uit de koker van Henk Timmer die maar weer eens een interview heeft gedaan met 1 van de 2000 italiaanse journalisten. 18 tot 20 miljoen zou een topbedrag zijn Japie.

14 november 2021 om 15:48

No way verkopen we hem aan Roma. Houd toch op gast, jij weet wat Feyenoord voor hem betaald heeft toch? Dat is toch geen winst. Stel we plaatsen ons voor de volgende ronde ConL, dan verhuur/verkoop je hem toch niet. Niet voor minder dan 25 miljoen in ieder geval. Je staat notanene nog goed in de competitie ook..

30 voor Botman? 40 voor Marcos dan.

14 november 2021 om 15:31

Botman heeft echt veel maar dan ook veel meer laten zien dan senesi

14 november 2021 om 15:37

Wat heeft Botman meer laten zien? Speelt weliswaar champions league, maar heeft nooit-echt iets bijzonders laten zien. Idem in de ligue 1. Dat zij kampioen zijn geworden heeft mede te maken gehad met de vormdip van psg. Houdt niet weg dat het een knappe prestatie is van Lille en Botman. Al met al vind ik senesi nog steeds beter als Botman. Die Botman was in de eredivisie ook niet bepaald een uitblinker of iemand die erg opviel. Was gewoon een gemiddelde verdediger

14 november 2021 om 15:54

Wat moet iemand nog meer laten zien dan volgens jou? Wat kan iemand nog meer doen? Hij is steunpilaar bij de kampioen op een veel hoger niveau dan Feyenoord en speelt Europees gezien twee niveaus boven Feyenoord. Rare redenatie dit.

14 november 2021 om 16:03

Wat een onzin om te zeggen dat Lille alleen kampioen geworden is door een vormdip. Lille was gewoon beter en constanter dan PSG vorig seizoen en dat is volledig hun verdienste.

14 november 2021 om 16:33

@Hala010 Zo kan je je ook afvragen wat Timber nou echt meer heeft laten zien dan Beugelsdijk .. Hij viel btw in Nederland dusdanig op bij een middenmoter dat een titelkandidaat in een top 5 competitie 8 miljoen voor m neertelde. Dat gebeurt niet dagelijks. K zou bíjna denken dat je een kleine netnummer-bias hebt ..

14 november 2021 om 16:45

wat hij meer heeft laten zien? Hij was een steunpilaar bij de kampioen van een betere competitie dan nederland. Speelde echt zeer sterk daar. Mijn mening is gebasseerd op een stuk of 10 wedstrijden van vorig seizoen dus heb hem best vaak aan het werk gezien. Vind senesi overigens sowieso niks bijzonders. Vind Trauner een stuk beter bijvoorbeeld.

14 november 2021 om 15:33

Botman heeft alles gespeeld bij de kampioen van een veel grotere competitie dan de Eredivisie.

14 november 2021 om 15:37

Nou wat een competitie

14 november 2021 om 15:39

Veel groter vraag ik mij ook af. Qua sportieve prestaties laat alleen psg het eigenlijk zien in Europa. Als je de rankings zo ziet, dan zal de eredivisie binnenkort een betere competitie zijn als de ligue 1. Het enige verschil is dat daar wel grote namen spelen en in de eredivisie niet

14 november 2021 om 15:47

Even vergeten dat Lyon en Monaco bovenaan in hun groep in de EL staan??? Iets met Feyenoord bril??

14 november 2021 om 15:57

Waar staan Ajax, Feyenoord en az in hun groep dan? Daarnaast is Monaco 2x zo goed als weggespeeld door psv wat redelijk uit vorm is de laatste weken. Jammergenoeg konden ze alleen geen treffers maken. Al met al ben ik niet zo erg onder de indruk van de Franse teams dit seizoen. Vind ze niet bepaald heel veel beter dit seizoen. En al helemaal als je de budgetten van deze teams meeneemt in het achterhoofd

14 november 2021 om 16:03

Feyenoord en AZ in de conference league, laat me niet lachen. Daarnaast Lille gewoon 2e in de cl

14 november 2021 om 18:10

@Halo010 de afgelopen 10 jaar AS Monaco en Ol.Lyon halve finale CL en PSG de finale. Daarnaast levert Frankrijk bijna ieder jaar spelers af aan de Europese top en subtop die daar ook meestal van meerwaarde zijn. Vergelijk dat eens met de Eredivisie

14 november 2021 om 16:02

Of senesi beter is of niet. Ik denk dat de onderhandelingspositie van feyenoord veel minder is en daardoor zal hij vermoedelijk ook veel minder opleveren.

14 november 2021 om 16:29

Waarom is de positie van Feyenoord slechter? Feyenoord speelt Europees en dit jaar verder van de goal, waardoor je een extra element aan het spel van Senesi kan zien.
Kan hij het of niet.
Hopelijk als Feyenoord tegen Ajax speelt kan ie 't niet

14 november 2021 om 16:27

Ik hoop dat onze forumvrienden dit niet als een grapje zien, want ik vind het zo slecht nog niet.
Maar Botman is natuurlijk geen €30 waard. € 20 misschien

Verhuur met optie tot koop? Dat lijkt me een onfortuinlijke deal voor Feyenoord. Je raakt een van je sterkhouders kwijt, voor niets meer dan een schamele huurvergoeding. Als hij dan bevalt in Rome kun je dat geld dus pas een jaar later gaan investeren in een vervanger….

14 november 2021 om 15:32

Meestal gaat het om een huur met verplichte optie tot koop in Italië. Dus dat zou dan betekenen dat Feyenoord pas in de zomer het geld binnen zal krijgen voor senesi. Niet een al te gunstige constructie op dit moment..

Zomer 2022 zijn jullie de eerste. Doei doei.

Eerst een jaar huren en als de blessure golf voorbij is in Rome krijgen we hem weer terug.... Gewoon kopen of anders niets!!

Feyenoord kan hem dan maar beter houden en hopen op een contractverlenging. Mocht Feyenoord het nog ver schoppen in de conference league en senesi opgeroepen worden voor het argentijns elftal, dan schiet zijn prijs weer met 5 a 10 miljoen omhoog. Daarnaast zie ik niet zo snel een vervanger die in de winter al zijn plekje overneemt…

Niet verkopen zolang Feyenoord meedoet op de titel.

Hopelijk vangt Feyenoord heel vel voor hem. Timmer, zijn zaakwaarnemer noemde een bedrag van €28 mln, toen Senesi top draaide vorig jaar. In die orde van grootte moet je dus denken.
Senesi heeft een nadeel of is het een voordeel boven Botman en dat is dat hij in aanmerking kan komen voor het Nationale elftal van Argentinië en Botman niet voor het Nederlands elftal. Grapje

14 november 2021 om 17:27

28 miljoen? Dat wordt hem bij lange na niet. Speelt niet meer zoals vorig jaar en ook toen was hij geen 28 miljoen waard. 15-20 miljoen is heel wat realistischer.

Als je mee wil doen in alle competities dan ga je zo midden in een seizoen een van je sterkmakers niet zo snel verkopen of er moet een gigantisch bond boven de 30 miljoen komen zodat je dit niet kunt laten lopen. Ook verhuren niet wat er gesteld wordt, Feyenoord moet gewoon slim zijn, ze willen zijn contract verlengen dus doe dat snel en kom dan aan met een bod pas te accepteren boven de 40 miljoen. Waarom moet Feyenoord zijn spelers altijd zo goedkoop laten gaan t.o.v. andere. Kijk eens na de stand nog 1 inhaalwedstrijd winnen en ze staan bovenaan. Dus dan mag je van een koploper wel meer verwachten dan een armzielig bod

Stel, je belt Feyenoord en vraagt, kunnen wij Senesi huren met optie tot koop.
Is toch ondenkbaar dat Arnesen dat dan een goed aanbod vindt, een bod doen om niet te kopen.

Niet doen alsof dit een top transfer gaat worden. Japie niet het een met het ander vergelijken zit een groot verschil tussen maar leuk dat je mee probeerde te praten🤣🤣

Ik kan me niet voorstellen dat Feyenoord akkoord gaat met het voorstel hem te verhuren met optie tot koop. Als er niet betaald wordt kan Feyenoord ook geen vervanger halen. Ik denk daarom zelfs niet dat gespreide betaling (wat veel Italiaanse clubs willen) geaccepteerd zal worden. Zal waarschijnlijk een lastig verhaal worden voor Roma!

Mooi niet. Eerst seizoen afmaken. Hoe langer ajax in de CL zit. Des te meer is er te halen in het seizoen.

Wat een lachertje. Senesi al zo vaak genoemd.
Echt hele middelmatige speler, gaan ze echt niet halen

zal wel weer een Feyenoord prijsje worden (+/- 6 mil.)

Had op basis van zijn vorige seizoen niet gedacht dat ik dit zou zeggen, maar hij is momenteel de zwakste schakel achterin. Dat zegt uiteraard wel in positieve zin iets over Feyenoord, maar vind hem minder sterk dit jaar. Hopelijk herpakt hij zich zodat hij een mooi bedrag 10+ miljoen voor Feyenoord kan opleveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller2011
A. JahanbakhshAanvaller182
J. BijlowKeeper170
L. SinisterraAanvaller177
C. DessersAanvaller164
R. NelsonAanvaller130
L. GeertruidaVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 18 2 3 0
2020/2021 Feyenoord 34 3 5 0
2019/2020 Feyenoord 16 1 2 0
2019/2020 San Lorenzo 4 0 1 0
2018/2019 San Lorenzo 23 0 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Newcastle start met bod van 55 miljoen mogelijk ook transfer voor Senesi’

Newcastle United zet in de laatste week van de winterse transferperiode alles op alles om Diego Carlos binnen te halen. The Magpies gaan hun bod op de 28-jarige centrumverdediger van Sevilla...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren