Kraay jr. vernietigend: ‘Zal ik eerst de slechtste spelers opnoemen?'

Zaterdag, 13 november 2021 om 23:39Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 07:12

Hans Kraay jr. heeft zich zaterdagavond gestoord aan het optreden van een groot aantal Oranje-spelers in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro (2-2). Nederland had door het 0-0 gelijkspel van Noorwegen tegen Letland aan een zege genoeg voor een WK-ticket, maar gaf in de slotfase een 0-2 voorsprong uit handen. Kraay jr. somt na afloop van het duel bij ESPN de dissonanten op bij Oranje en benadrukt dat er maar weinig lichtpunten waren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door teun1)

Ik ben echt helemaal klaar met die Wijnaldum. Voetbalde bij Liverpool aardig mee met zijn uithoudingsvermogen. Joh, logisch. Bij Liverpool slaan ze 9/10 keer toch het middenveld over door de bal 80 meter naar voren naar Salah en Mane te schieten. En is het enige wat je als middenvelder moet kunnen veel arbeid leveren om box tot box te kunnen blijven lopen 90 minuten.

Maar zo onderhand denkt die Wijnaldum dat hij de grote man is overal. Terwijl, hij is voetballend echt niveau FC Groningen. Bij Liverpool hebben ze hem niet voor niks laten lopen, en bij PSG waren ze er ook al vrij snel achter dat hij niks te brengen heeft in dit elftal. Verder is hij zo ongeveer iedere kwalificatie wedstrijd al de slechtste man van het veld. Dit is keer vier ofzo geloof ik dat het namelijk wéér over zijn onzichtbare spel gaat.

Wanneer gaan trainers, en nog belangrijker die gast zelf, eens begrijpen dat dit geen dragende speler is. Laat staan een goede voetballer. Hij kan leuk mee hobbelen in een goed draaiend elftal. Maar verder brengt hij écht helemaal niks.

13 november 2021 om 23:54

Trieste reactie. 'Zo onderhand denkt die Wijnaldum dat hij de grote man is overal' en dat blijkt waaruit precies?? Jouw onderbuikgevoel? Wat een afgunst naar een speler die niet eens op het veld stond toen het allemaal misging vanavond

13 november 2021 om 23:56

Prima jongen die Wijnaldum, maar dit is echt een van de meest overschatte middenvelders op de Europese velden. Ook bij Oranje is hij altijd de eerst die verzaakt wanneer het niet lekker loopt. Heeft het team tijdens moeilijke wedstrijden nog nooit bij de hand kunnen nemen ondanks die mooie clubs achter zijn naam. Dan tikt hij er af en toe weer een in en dan is het zogenaamd ineens weer een Europese topspeler. Het feit dat hij er nu ook bij PSG zo verloren bij loopt verbaast me niks, ook daar valt hij nu door de mand.

14 november 2021 om 00:46

Blinde vogel idd dat ben je. Wijnaldum nam psv bij de hand richting het kampioenschap. Wijnaldum nam met 2 goals liverpool bij de hand richting de cl. Wijnaldum nam psg nog bij de hand met 2 goals in de cl. Verloren erbij lopen of concurrentie ?Je bent geen topspeler als andere beter zijn? Daarom was salah en de bruine niks bij chelsea. Wijnaldum is gewoon n prima speler en voor Nederland top. Het probleem is dat Nederland top denkt te zijn omdat ze van Gibraltar winnen. Seedorf kon er ook niks van natuurlijk.

14 november 2021 om 08:33

Wijnaldum was gisteren echt heel slecht, hij was samen met klaassen ook echt onzichtbaar. Maar vergeleken bij wat er in kwam, deed Wijnaldum het uiteindelijk nog vrij goed. Zijn vervanger leverde namelijk elke bal in en liet zijn man lopen bij het doelpunt.

Hoe kun je Wijnaldum nou overschat noemen? Ik weet echt niet wat deze jongen heeft gedaan, dat hij zoveel kritiek krijgt. Het is gisteren ook niet fout gegaan bij Wijnaldum. Wijnaldum ging er namelijk uit bij een 0-2 voorsprong.

14 november 2021 om 10:39

De reacties rondom Gini zijn omgeslagen sinds zijn uitspraken over BLM en Qatar. Ook al is zijn invaller aantoonbaar slechter, en was er nog niks aan de hand toen hij op het veld stond. Krijgt hij nu blijkbaar weer de meeste kritiek.

13 november 2021 om 23:56

Helemaal mee eens, Wijnaldum in een elftal wat afhankelijk is van het middenveld is een verschrikking.. In mijn optiek is er in dit team absoluut geen plek voor Wijnaldum. Net zoals ik geen plek zou hebben voor halfslappe verdedigers zoals Blind. Die man kan er echt helemaal niets van en dat wordt door de fans van zijn club maar goed gepraat met: “ach, hij kan zo goed meevoetballen.”.. Het is echt te triest voor woorden dat hij op basis van zijn club, vader of leuke haar in Oranje staat, want op basis van zijn kwaliteiten is het zeker niet!

14 november 2021 om 02:52

Blind is ontzettend nuttig, maar wel als de boel op hem wordt afgestemd. Oftewel druk zetten voorin (niet door Blind), en goede rugdekking van dr LCV. Wat ten Hag goed voor elkaar heeft, heeft van Van Gaal niet. En als je het niet op hem wil afstemmen dan moet je iemand anders erin zetten.

13 november 2021 om 23:58

Wijnaldum is op het EK al zwaar door de mand gevallen toen hij zo opzichtig Weghorst aan het negeren was en de boel ontzet te bed vertraagde. Maar toen Malen mee deed wilde meneer ineens wel.

14 november 2021 om 00:02

Hoezo denkt Wijnaldum dat hij overal de grote man is? Dit argument hoor je heel vaak als een dragende speler slecht speelt, maar is nergens op gebaseerd.

14 november 2021 om 12:02

@benzema Vind ik idd echt een hele rare opmerking m.b.t. Wijnaldum, hij komt op mij juist helemaal niet arrogant over namelijk. Maar goed mensen zoeken een zondebok en Wijnaldum is onze ervaren middenvelder die bij absolute topploegen gespeeld heeft, dus verwachten ze misschien dat hij meer doelpunten of individuele acties maakt ofzo. Dat lijkt bij behoorlijk wat mensen vaak de maatstaaf of een speler wel of niet goed is.

14 november 2021 om 00:09

Lekker man, vooral gezamenlijk blijven afgeven op Wijnaldum terwijl het middenveld gister nadat hij (en Frenkie) gewisseld was compleet in elkaar is gestort. Hoe een speler die de absolute top heeft bereikt in z'n carrière zo structureel de grond in wordt geboord is echt typisch Nederlands. Hij steekt momenteel niet in een beste vorm, maar hij blijft een nuttige speler voor Oranje. Als het aan Klopp lag was Wijnaldum bij Liverpool gebleven trouwens, het is dat de TD die komende zomer vertrekt niet aan zijn salariseis wilde voldoen.

14 november 2021 om 01:03

Wijnaldum is op een kleine opleving van een paar wedstrijden na toch altijd vrij matig in oranje, ik ben niet echt verbaasd. Leuke werker voor erbij in een goed draaiend elftal, maar in een zwalkend oranje heb je er niets aan

14 november 2021 om 01:37

Wijnaldum is inderdaad geen speler die een zwalkend elftal bij de hand zal nemen, maar wie is dat wel in de huidige generatie van Oranje? De Nederlandse vleugelspelers, die qua vorm nog veranderlijker zijn dan het weer? Klaassen, die als hij niet scoort helemaal niets toevoegt aan een elftal? Frenkie, die voor het laatst in 2019 een topwedstrijd heeft gedomineerd? Blind, die om onverklaarbare redenen aan het einde van z'n carrière tot de club van 100 zal behoren? Zelfs de leiders in de defensies van Liverpool & Inter, van Dijk & de Vrij, vind ik te veel kansen weggeven in Oranje. De enige Nederlandse speler die ongeacht zijn spel constant weet te leveren is Memphis.

14 november 2021 om 00:16

Blijf me echt afvragen waarom iedereen constant Wijnaldum erbij haalt na elke dramatische pot. Wijnaldum was inderdaad (weer) niet heel best maar ditzelfde kunnen we ook wel over Blind, Frenkie, Malen, Gravenbergh en Koopmeiners zeggen. Waarom word altijd Wijnaldum gelijk aangewezen als er iets mis gaat? 2 tegengoals terwijl Wijnaldum niet eens meer op het veld stond, extreem grote fouten van Koopmeiners en Blind, beide spelers lopen gewoon kinderlijk te verdedigen maar het ligt weer aan Wijnaldum. Echt altijd zo makkelijk weer. Heel het Nederlands elftal heeft gefaald vanavond, niet alleen Wijnaldum.

14 november 2021 om 01:04

Wijnaldum zijn spel irriteert. Hij is bijna altijd onzichtbaar voor een speler met zo een naam. Laat de verantwoordelijkheden liever over aan spelers van veel kleinere clubs. Erg laf. Wanneer hij wel de bal krijgt heeft hij de neiging om hem half achter de man te spelen. Dit echt ontiegelijk vaak gezien. Dan uit het niets is er opeens een interland waarin hij constant wegdraait en mensen voorbij loopt alsof ze er niet staan. Iedereen weer blij maar de 10 volgende interlands is het weer helemaal niets. Hij kan het wel maar laat het zelden zien. Denk dat drm het sneller opvalt. Klaassen is ook een grijze muis maar men verwacht van hem ook niets anders. Denk overigens dat Engeland Gini aardig heeft gesloopt. Vroeger bij Feyenoord was het 1 en al energie. Iemand die altijd de bal wilde en met lef speelde. Dat is drna helemaal weggevallen

14 november 2021 om 01:59

Herinner me ook nog goed bij PSV dat hij als 10 echt gewoon geweldig was samen met Memphis, konden elkaar zonder problemen vinden en zeiden tegen elkaar dat ze pas weg zouden gaan als ze PSV kampioen hadden gemaakt, wat ze uiteindelijk ook lukte. Was toen echt groot fan van het scorende vermogen, het technische, het loopvermogen maar ook echt zijn snelheid als 10. Wat je zegt klopt wel, bij Liverpool is hij omgebouwd naar een soort halve 6, niet echt een 6 maar ook zeker geen 8, speelde daar voornamelijk met de punt naar achteren waardoor zijn aanvallende aspecten er allemaal wel een beetje uitgeramt zijn.

Overigens moeten we met z'n allen ook niet vergeten dat Wijnaldum onderhand al 31 jaar is, samen met Blind de oudste speler van Oranje. Beide in mijn ogen leuke spelers voor in de breedte maar niet echt meer spelers voor in de basis. Blind moet als LB ook totaal niet meer opgeroepen worden, als middenvelder zou het nog wel kunnen.

14 november 2021 om 01:15

Volgens mij ben jij nog steeds boos dat hij jouw team heeft vernederd in de CL. Anders kan ik deze onzin wat je hebt getypt niet verklaren.

14 november 2021 om 01:42

Hahaha voetballend fc groningen. Ja joh, klopp en de bondscoaches zullen het jarenlang verkeerd hebben gezien. Hij speelt de laatste tijd idd slecht en zou terecht wissel staan, maar komop man. Ga even al zn prestaties bagatelliseren.. vrij sneu eigenlijk. Zeker als je zegt dat hij zich de grote man voelt, hij was juist bij liverpool de gewaardeerde "waterdrager". Dat doe je niet met een groot ego. Zn statistieken zijn nog steeds heel keurig voor zn positie. 26 goals in 84 wedstrijden bij oranje

14 november 2021 om 01:59

Ze baalden anders best wel hoor bij liverpool dat ie weg ging. En bij PSG niks in te brengen? Vorige Champions league nog 1 puntje gered door er 2 in te leggen. en wijnaldum komt op mij totaal niet over alsof ie de grote man wil zijn. Is meer wat jij er van maakt. Wijnaldum is geen grote voetballer ofzo maar jij doet weer alsof ie het helemaal hoog in zijn bol heeft terwijl je hem ( ljkt me) niet kent. PSG haalt zon jongen echt niet voor niets hoor. IS echt wel een aardige speler maar in Nederland verwachen we verkeerde dingen van hem. Hij kan er toch niks aan doen dat we niks beters hebben. Of zien Van Gaal, De Boer en Koeman het allemaal verkeerd door hem op te stellen?

14 november 2021 om 09:39

Tjaahh lijkt frenkie wel, mee hobbelen in een goed draaiende team maar bij een team waar het niet draait lijkt het wel een 13 in een dozijn speler.
Wat een trieste reactie zeg. Deze man heeft jaren in de top van de top gespeeld maar is altijd maar de boeman.
Maar je bek niet opentrekken over die lamzak blind, klaasen of gravenberch

Zelfs in de blessuretijd stonden ze achterin nog de bal heen en weer te tikken. Pomp die bal er dan gewoon in. Wat was dat voor slappe hap

Hij denkt echt dat het WK nog gehaald gaat worden?? Met deze instelling?? Man Noorwegen rolt je met 0-6 op als je zo aan een wedstrijd begint. Ik miste bezieling en passie.

14 november 2021 om 00:46

Blinde stakker, ik heb een hekel aan mensen die zo emotioneel reageren zoals jij. Wat wijst er op dat Noorwegen dat gaat doen? Dat mooie resultaat van hen vandaag tegen Letland? Nederland heeft simpelweg gelijkgespeeld door falen. Dat gebeurt elke ploeg eens in de zoveel tijd. Bladzijde omslaan en doorgaan.

14 november 2021 om 00:54

Precies dit. Sommige moeten echt even na zo avond de telefoon wegleggen even goed nadenken en dan pas reageren. Nederland heeft het helaas helemaal laten lopen. Maar hier beweren alsof de Noren 0-6 winnen als we zo slap spelen is belachelijk. Dat bezieling en passie is ook zo makkelijk. Even helder nadenken je speelt gewoon een kut wedstrijd uit op een klote veld tegen een stugge tegenstander. Mensen verwachten dat je als Barcelona onder guardiola moet spelen. Nee je moet winnen meer niet. Helaas is dat vandaag de laatste 10 minuten compleet misgegaan. De spelers en de coaches weten dat beter dan wij allemaal. Dinsdag komt het helemaal goed ik heb er vertrouwen in.

14 november 2021 om 02:30

Zo is het precies Yasr, ff een stapje terugdoen en tot 10 tellen. Gaat dinsdag helemaal goedkomen!

Echt triest hoe Wijnaldum keer op keer door alle supporters en media eruit wordt gepikt en op wordt afgegeven.

Die jongen stond niet eens op het veld toen het misging. Dat toont echt de blinde haat naar Wijnaldum toe. Triest en dat verdient die jongen niet. Wijnaldum, Frenkie, Blind: de 1 was nog slechter dan de ander.

Er wordt trouwens vaak lacherig gedaan over Mitchell Dijks maar die zou het 100% beter doen dan Blind. Maarja, die heeft geen invloedrijke (maar net zo niets toevoegende) pa. En waarom krijgt Weghorst nooit een kans? Die geeft iig zijn leven voor Oranje.

14 november 2021 om 00:36

Mitchell dijks zit op de bank bij bologna, terwijl blind basis staat bij een europese topclub.

14 november 2021 om 00:42

Blind speelt niet meer bij Manchester United hè.. Daar speelde hij ook al geen basis, dus begrijp je reactie niet helemaal..

14 november 2021 om 00:48

Want Ajax is op dit moment geen Europese topclub? Ik ben het ook niet eens met die opmerking die er bij de haren wordt bijgetrokken, maar ontkennen is ook niet nodig. Dijks is verder indeddaad niet goed genoeg, al vond ik hem bij Ajax dat laatste jaar best prima.

14 november 2021 om 01:39

Ajax is momenteel inderdaad geen Europese topclub.

14 november 2021 om 03:08

Tja depay ook maar banken dan omdat hij bij manchester united op de bank zat.Verder lijkt het me logisch dat er op de linksback positie maar drie spelers in aanmerking komen en dat zijn malacia, Blind en Wijndal.

14 november 2021 om 08:42

Mgmv, volgens de data is Ajax toch echt top 20 van Europa de laatste jaren. Jouw onderbuikgevoelens hebben daar helaas weinig mee te maken.

Op basis van prestaties staan ze daar dus wel tussen

14 november 2021 om 01:07

Mitchell Dijks heeft inmiddels splinters in z’n kont, die zit al een tijdje op de bank bij Bologna, dat zal de verlosser zeker niet zijn

14 november 2021 om 04:38

Splinters in zijn kont 🤣. Na al dat gezeik over Wijnaldum geef je me hier weer ff een glimlach op mijn gezicht. Dank je wel!

Zeuren over welke spelers het wel of niet goed hebben gedaan heeft geen zin meer, hansie. Er moet vooruit gekeken worden. Nederland heeft alles nog in eigen hand,maar tegelijkertijd kan nederland ook nog 3e eindigen en dan is het einde oefening.

Het was een schandalig trieste avond, en dat eigenlijk 90 minuten lang. Met als dieptepunt natuurlijk Blind die besluit om maar gewoon helemaal niks te doen in minuut 88…. Maar vooral volgende keer natuurlijk gewoon weer opstellen, als Wijndal dit was geweest kreeg hij een stadionverbod. Hans begrijpt ook niet dat Danjuma gewoon een momenten voetballer is, net als Depay en Malen. Die jongens zijn totaal niet balvast , gaan dribbelen als ze moeten passen en passen als ze moeten dribbelen. En af en toe lukt er dan eens iets en vindt iedereen het weer een topper.

14 november 2021 om 02:01

"blind die besluit om maar gewoon helemaal niks te doen in minuut 88" Vraag me af in welke minuut hij wel iets deed. Wat een drama wat hij weer zeg. Blijf me afvragen waarom hij steeds in de basis mag starten, kan mij echt niet wijsmaken dat papa Blind er niks mee te maken heeft.

14 november 2021 om 02:10

En als het een wedstrijd niet lukt dan komt baradona ze weer afkraken (bijv. danjuma). Kan aan mij liggen maar ik zie je alleen mensen afkraken na een slechte pot en nooit andersom. Nauwelijks positieve reacties bij spelers/trainers.

14 november 2021 om 07:23

Danjuma wordt afgekraakt, omdat zijn lievelingetje Noa Lang daar hoort in zijn ogen! Over momentvoetballers gesproken

14 november 2021 om 07:48

Heeft Noa Lang überhaupt iets toegevoegd bij zijn invalbeurt? Überhaupt een bal geraakt?

14 november 2021 om 09:19

Om in zijn eigen woorden te spreken:
Die jongen is totaal niet balvast , gaat dribbelen als hij moeten passen en passen als hij moeten dribbelen. En af en toe lukt er dan eens iets en vindt Baradona het weer een topper

14 november 2021 om 18:22

psv-ajax, Noa wed ook steevast door Koopmeiners genegeerd als hij vrij stond. Het is lastig een bal te raken als je ook niet wordt aangespeeld. Het echte probleem is de drie voorwaartsen. Daar is of vrij weinig beweging of ze zijn niet balvast. Dan is het leuk dat Depay er 2 maakt, maar eigenlijk speelt hij contraproductief. Dat spelers als Blind, De jong, Wijnaldum er slecht uit komen te zien is daar ook oorzaak van. Zij komen amper in hun kracht te spelen.

Je kan er ook voor kiezen Memphis op rechtsbuiten te zetten en een echte spits in het centrum. Depay kan dan acties maken, want dat is wat hij wilt doen (of het functioneel is is vaak een tweede) en is zijn balverlies niet gelijk zo gevaarlijk. Dan heb je gelijk ook meer creativiteit op de flanken. Dan kan je prima op links met Danjuma of Lang spelen. En Malen... tja, terug naar de F'jes?

Dit gebeurd een x en zijn nu weer wakker geschud daar zorg van gaal wel voor
Ze dachten vast bij 0-2 dit spelen wij wel even op camping niveau uit door steeds balletjes breed te spelen en stilstaand voetbal
Nee nu moeten ze helaas geen publiek die er achter staat moeten ze ergens anders de motivatie uit halen

Iedereen zeikt over Wijnaldum, maar de tegendoelpunten kwamen toen hij niet op het veld stond en zijn toe te schrijven aan Teun en blind. Even bij de les blijven.

Walgelijke reacties altijd over Wijnaldum. Beetje hetzelfde als met Seedorf destijds, waar zou het aan liggen?

14 november 2021 om 04:06

Ja ik vind dit ook echt niet kunnen. Die man word niet normaal hard aangepakt. Hij stond niet eens in het veld toen het mis ging.

14 november 2021 om 04:46

Met afschuw lees ik inderdaad de kritiek op Wijnaldum. Gelukkig zijn er ook een heleboel die het voor hem opnemen! Mag ook wel benoemd worden vind ik.

Wat betreft Wijnaldum denk ik gewoon dat het type voetbal wat er gespeeld wordt, niet aan hem besteed is. Net zoals bij Seedorf destijds. Snel countervoetbal waarin hij box To box kan blijven lopen en veel in de 16 van de tegenstander komt om dreigend te zijn. Korte combinaties en voetbal waar de bal snel rond gaat en spelers niet te lang met de bal aan de voet lopen, waaronder hij zelf. Dus ook veel bewegende spelers om hem heen. Ik ben van mening dat dat destijds bij Seedorf hetzelfde probleem was. Dit zijn niet de jongens die het spel moeten maken, maar die je nuttig moet gebruiken in de kracht van hun spel.

14 november 2021 om 05:23

Wauw, exact wat ik dacht. Die werd ook voor de leeuwen gegooid, met name door die zelfingenomen egomaker van Basten en later ook BvM. Het volk deed lekker mee, net als bij Gini.

14 november 2021 om 05:50

Seedorf is toch echt wel iets meer dan vergelijkbaar met Wijnaldum.
Seedorf was een absolute Europese topper die bepalend was bij zijn clubs, Wijnaldum is een waterdrager die heel goed is maar geen dirigent zoals Seedorf.

16 november 2021 om 12:02

@HvdH7: ik denk juist dat die 2 met elkaar te vergelijken zijn, al geef ik toe dat ik Seedorf wel een stukje beter vond. Juist omdat Seedorf geen echte dirigent was (in zijn tijd bij Milan was Pirlo dat meer), kwam hij bij Oranje niet uit de verf (mijn mening). Tuurlijk kon hij het spel maken, maar dat kon Wijnaldum ook, getuige zijn tijd bij PSV bijv. Maar dat het niet lukt, heeft meer met de spelers om hun heen te maken, of als je het omdraait: ze zijn geschikt voor een bepaald type spel en speel je dat niet heb je niet veel aan ze.

Dat Wijnaldum is omgeturnd door Klopp is weer een ander facet in het verhaal.

14 november 2021 om 08:50

EA kan 2 oorzaken hebben. PSV en Feyenoord supporters vinden Wijnaldum over t algemeen wel ok. Keb t gevoel dat Ajax supporters waar er heel veel van zijn minder met Memphis en Wijnaldum hebben. Beoordelen hen op punten die ze niet kunnen of niet goed in zijn. Niet alle Ajacieden,no offense, maar een aanzienlijk deel. Dus oorzaak is clubvoorkeur denk ik grotendeels. En enkelen zien bewust of onbewust liever de Stefans, Mathijsen, Donny s ,Frenkies, Klaassens, Daleys, Teuntjes als je begrijpt wat ik bedoel. Die worden beoordeeld op wat ze wel kunnen. Daley voetbalt zo lekker mee en Teun verlegd het spel zo knap zegt iemand, om verderop Gini volledig af te branden.

14 november 2021 om 08:57

De derde oorzaak vergeet je wel even te noemen: dat Gini gewoon meestal erg slecht speelt de laatste interlands.. Ik ben fan van die gozer, maar hij brengt echt totaal niet wat er van hem verwacht wordt de laatste interlands. Echt zielig om dan over Ajacieden of zelfs huidskleur (really?) te gaan beginnen.. Een Daley Blind, blanke Ajacied, krijgt toch net zo veel -zo niet nog meer- commentaar als Wijnaldum?

14 november 2021 om 09:12

Sander ik breng het vrij genuanceerd imo. Een deel van Ajax supporters vinden spelers die niet bij hun gevoetbald hebben nou eenmaal een onsje minder bewust of onbewust. Kan met de prijzenkast te maken hebben. Over huidskleur. Kluiverts moeder,de blanke moeder van Nigel de Jong hebben destijds wel s gezegd dat ze t gevoel hadden dat donkere jongens in t voetbal net iets meer moesten doen om dezelfde waardering te krijgen. Ik kon me daar wel in vinden. Als t erom ging werd Cocu boven Davids verkozen. Jonk boven Seedorf, Nistelrooy boven Kluivert. Ik zeg niet dat het nog steeds gebeurd maar bij twijfel, als 2 spelers even goed waren kreeg de blanke vaak de voorkeur. Supporters identificeren zich 9 op 10 onbewust toch eerder met 11 witte spelers dan met 11 donkere,al lijkt dat gelukkig wat beter te gaan laatste jaren. Als iemand fan van een speler of artiest is komt die 9 op 10 uit eigen etniciteit. Nogmaals, dat gaat vaak niet eens bewust. In Gemert zullen ze meer met van Nistelrooy hebben. In Amsterdam Zuidoost meer met Kluivert. Vind termen als sneu etc wat angstvallig over komen trouwens. Mensen die het hardst roepen dat racisme niet bestaat zijn vaak degenen die je in de gaten moet houden vanwege die blinde vlek imo. Trouwens wordt Blind heel vaak beoordeeld op wat ie nog wel kan. Een inspeelpass geven. Verder zijn Ake en Malacia in alles beter. Wil daar verder niks mee suggereren hoor😜. Trouwens werd Wijnaldum bij 0-2 gewisseld maar krijgt ie minstens zoveel kritiek als faler Blind.

14 november 2021 om 09:36

Oh, je zult mij nooit horen beweren dat racisme niet bestaat hoor, was het maar zo'n feest. Verder vind ik je voorbeeld over Gemert vs. Amsterdam Zuid-Oost wel treffend, dat is ook zo inderdaad, en dat is eigenlijk ook gewoon logisch. Maar neemt verder niet weg dat Wijnaldum gewoon wederom een van de zwaksten op het veld was, ik vind dat zo gek met zijn kwaliteiten (en als je ziet hoe belangrijk hij voorheen voor Oranje was). Eveneens een feit is dat vervangers Gravenbrech en met name Koopmeiners ook echt dramatisch invielen, toen werd het middenveld helemaal overlopen. Ik zou Gini dus ook nooit passeren, Frenkie de Jong eveneens niet (i.t.t. wat de afgelopen week door velen geroepen werd - dat Koopmeiners in de basis moest bijv.), maar het was echt geen beste pot van hem. Dat kunnen we best concluderen zonder dat dat met zijn clubachtergrond of huidskleur te maken heeft lijkt me. Wijnaldum was erg slecht gisteren, Blind ook, Gravenberch, Koopmeiners. Ook De Vrij, Van Dijk en Klaassen vond ik duidelijk onder de maat. Nja, ik denk dat we zo'n beetje alle clubs en huidskleuren wel gehad hebben zo

14 november 2021 om 09:48

Hahaha eens verder. 'We' waren allemaal even slecht. Hopelijk geen pap in de benen dinsdag. ik ga achter maagzuurremmers aan. Teveel jagermeister tot laat vanochtend,fijne zondag Sander!!!.

14 november 2021 om 11:24

Hahah lekker man, ik heb er ook even een 30cm subway in gegooid als katerontbijt. Fijne zondag kerel!

14 november 2021 om 10:24

‘Elephant in the room’

Dankjewel EA Snorts en Sir Paul

Wijnaldum krijgt vaak “Seedorfjes” zeg. Typisch hypocriet gedrag uit dezelfde hoek die Seedorf met de grond gelijk maakte, met van Basten als dominee.

Oranje is afhankelijk van de grillen van Depay. Het is over het algemeen middelmaat wat we hebben lopen ,met een paar uitzonderingen.
Nog steeds hebben we alles in eigen hand , dus zo erg is het ook weer niet.

Als we ons dinsdag dan toch kwalificeren (noorwegen is natuurlijk ook niet veel en we hoeven dankzij het goede doelsaldo ook maar gelijk te spelen), wat hebben we dan eigenlijk in Qatar te zoeken met een elftal dat op dit niveau en met deze instelling acteert? Dat wordt dan een herhaling van het afgelopen EK tegen Tsjechië: eruit in de eerste beslissende wedstrijd.

Postbode Frenkie. Die jongen weet tegenwoordig niet meer wat die doet. Zit totaal geen idee achter zijn acties.

Blind kan niet meer.

Depay blijft te veel balverlies lijden en blijft domme dingen doen.

Malen lang niet goed genoeg voor de flank.

Wijnaldum onzichtbaar.

Haal al deze jongens maar gewoon eruit.

Wijnaldum moet het ontgelden Maar Hij stond niet eens op het veld toen het misging. Al die experts hier die niet eens een deuk trappen in een pakje boter staan daar niet bij stil. Voor de wissels was er niet veel aan de hand en stond oranje met 2-0 voor .Het probleem begon na de wissels .Ik vraag me af wie al die experts willen opstellen dinsdag want niemand is goed

Tja hopelijk loopt nederland tegen noorwegen rap uit naar een 3-0 stand want als het te lang 0-0 blijft gaat noorwegen met een 0-1 naar huis omdat de mentaal zwakke nederlandse spelers zwaar door het ijs zakken van de stress en fouten gaan maken.

het probleem is niet Wijnaldum het probleem is dat wij in het elftal geen spelers hebben die het aan durven of kunnen! om een mede speler op zijn flikker te geven, heden ten dagen als je dit doet dan pesten de betreffende speler(s) je weg of gaan klagen bij een trainer en die zijn weer bang dat je niet bij tekent bij voorbeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

328 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 16 3 1 0
2020/2021 Ajax 29 12 2 0
2020/2021 Werder Bremen 3 0 1 0
2019/2020 Werder Bremen 33 7 7 0
2018/2019 Werder Bremen 33 5 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ajax komt vijf jaar na stage opnieuw bij groot talent uit Polen uit’

Jan Faberski heeft veel indruk gemaakt op de internationale scouts van Ajax, zo weet het Poolse medium Mecyzki dinsdag te melden De pas vijftienjarige middenvelder speelt in de jeugdopleiding van Jagiellonia...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren