Rafael van der Vaart verbijsterd: ‘Wij hadden echt helemaal geen klote aan hem’

Zondag, 14 november 2021 om 18:12Mart van Mourik • Laatste update: 18:43

Rafael van der Vaart is niet te spreken over het wisselbeleid van Louis van Gaal. Tijdens het WK-kwalificatieduel tussen Montenegro en Oranje (2-2) voerde de bondscoach bij een 0-2 voorsprong drie wissels door die allemaal verkeerd uitpakten, vindt de analist. Met name Teun Koopmeiners kreeg harde kritiek te verwerken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door erodinho)

Dus in het ergste geval verliest Nederland van Noorwegen, en wint Turkije van Montenegro dan speelt Nederland ook geen play offs. Pffff het kan verkeren.

14 november 2021 om 00:21

Als het zo ver mag komen vind ik het niet meer dan verdiend. Als je met dit elftal na het WK wilt kan ik je garanderen dat we weer naar 3 wedstrijden lekker terug kunnen.

14 november 2021 om 17:26

Wat negatieve mensen weer. Een keer een fout en meteen kunnen ze niks meer. Kijk wat voor spelers er rondlopen. Frenkie, Van Dijk, Timber, De Vrij, Blind, Rensch, Gravenberch, Klaassen, Wijnaldum, Depay, Berghuis, Bergwijn, De Ligt, Malen, Noa Lang, Depay. Dan mag je minimaal halve finale bereiken. Zo een selectie doet elk seizoen mee met de landskampioen als ze in een competitie zouden zitten. Koopmeiners blijkt dus geen goede speler te zijn voor de wereldtop. Ook tegen United zag je Atlanta na paar keer op voorsprong te komen, dat ze gewoon niet kunnen vasthouden. Koopmeiners is leuke speler, maar dan ook voor een subtopper. In Oranje moet je types als Donny van de Beek erin gooien, maar die zit nu op de bank. Normaal zou je een middenveld hebben met Wijnaldum, Van de Beek en Frenkie de Jong. Helaas is de realiteit anders. Bovendien is Dumfries een aardige speler met goeie conditie, maar komop zet die gast is geen wereldtop. Helaas is Rensch conditioneel geen topper nog, maar als hij conditioneel top is, dan liever Rensch.

14 november 2021 om 17:34

Minimaal halve finale?! Puur omdat je een lijst met spelers opnoemt? Je weet dat er minimaal 8 landen zijn met een betere selectie mag ik hopen?

14 november 2021 om 22:42

Rench en Blind zegt hij... Hahaha

14 november 2021 om 23:30

Vergeet Depay niet.. 🤣🤣

14 november 2021 om 08:15

Zover zal het niet komen, neemt niet weg dat de arrogantie van gisteren beschamend was. Ik als Belg woonachtig in Nederland dacht allebei op dezelfde dag en tijd geplaatst te zijn… helaas. Maar niet getreurd woensdag winnen en het heeft uiteindelijk niets uitgemaakt. Wat Nederland alleen wel moet beseffen is dat er veel matige spelers in zitten ten opzichte van een Spanje of Frankrijk. Nederland moet strijden en anders kun je net zo goed thuisblijven. Want strijden zie je, wilskracht dat kun je ook zien en dat was er gewoon nul

Dit is gaat in de koppies zitten bij verlies is zelfs het slechtste scenario mogelijk en dat is 3e en uitgeschakeld voor zowel het WK als de play-offs en die Nooren hebben niks te verliezen dus die gaan volle bak ik vrees voor het ergste..

14 november 2021 om 08:17

Nja ik denk dat je door dit vooral sterker moet zijntegen Noorwegen. Nu zou het never nooit meer aan de scherpte mogen liggen, en zonder Haaland met alle respect maar dat is toch echt een groot geluk. Kerel haalt zijn niveau amper meer vanwege alle kleine blessures van de laatste tijd.

Kan normaliter nog wel om louis lachen, maar het interview net waarin hij alles en iedereen weer verdedigde en doet alsof er niets aan de hand is was tenenkrommend

13 november 2021 om 23:17

Ook die opmerking van het varkentje wel even wassen vond ik misplaatst aangezien je net 2-2 hebt gespeeld tegen Montenegro een land met 300.000 inwoners en spelers die in Korea en Servië spelen.

14 november 2021 om 00:39

600.000...

14 november 2021 om 08:20

Dat is geen manier van bekijken toch? Volgens die logica zou elke finale China - India zijn. Het gaat niet om grootte maar om hoe voetbalgek dat stuk grond is. Hoe schandalig is het dan wel niet dat Portugal en Griekenland ooit een EK wonnen met hun 10 miljoen inwoners..

Die Noren zijn ook geen koekenbakkers en spelen voor hun laatste kans. Enige voordeel daarvan is dat er meer ruimte vrijkomt voor Oranje. Ik hou mijn hart vast, het Nederlandse voetbal staat niet bekend om te vlammen op het moment supreme...

14 november 2021 om 09:24

Vindt je ze top ze spelen gelijk thuis tegen Letland kom op zeg.

Mee eens. Wie doet dat nou. Je staat met 1.9 been in het wk. Het is niet goed maar je geeft 2e helft niks weg. Dan ga je een ingespeeld middenveld wisselen en heb je een middenveld die werkelijk nog nooit heeft samengespeeld. NOG NOOIT! En waarom? Om blessures voor dinsdag te voorkomen. Wtf dinsdag? Gewoon deze wedstrijd over de streep trekken en dan dinsdag rust geven. Wat een stupiditeit. Nou had ik ook niet verwacht dat Koopmeiers zo slecht zo invallen. Mijn god die deed echt alles fout.

14 november 2021 om 00:28

Precies dit.

14 november 2021 om 00:55

Ja snapte die ook niet helemaal. Als je deze gewoon ff over de streep had getrokken was het gespeeld. Kon je tegen noorwegen lekker met noa lang en gravenberch ( wat speelde die slecht) enzo spelen.

14 november 2021 om 02:31

Dit is toch duidelijk uitgelegd? Van te voor had Van Gaal persoonlijk Wijnaldum aangesproken dat ie na 60min gewisseld zou worden (reden: hij was ziek).Frenkie de Jong had al langer last van zijn enkel, die tackle tijdens de wedstrijd zorgde voor nog meer irritatie dus uit voorzorg ook gewisseld.Tenslotte het stond 0-2 tegen Montenegro dat nergens meer om speelt, als je dan al geen overwinning over de streep kan trekken met je wisselspelers… duidelijk genoeg?

14 november 2021 om 13:14

Maar uit voorzorg voor wat???? Al heb je gezegd na 60 minuten wisselen dan ben je toch flexibel. Nu ff op de tanden bijten en dan dinsdag lekker rust . Nu is het veel erg er. Moeten ze met kleine pijntjes dinsdag vol aan de bak. Het middenveld wat er nu het laatste half uur in stond kent elkaar totaal niet dus hadden geen idee wie waar moest lopen. Dan kun je wel zeggen met wisselspelers moet het ook lukken....nou kennelijk niet! DeDas nou precies de arrogantie die is afgestraft.

De supporters worden nu wel gemist dinsdag. Die konden Nederland er wel door heen helpen

14 november 2021 om 07:51

Ik mis meer de passie en de kwaliteit bij de spelers. Daarnaast mag de trainer ook eens in de spiegel kijken. Hij vind zichzelf de beste Nederlandse trainer, maar faalde gisteren ook. Hij mag blij zijn dat in Noorwegen Haaland 2 opgelegde kansen onbenut liet.

Noorwegen is ook geen top. Spelen thuis tegen Letland gewoon gelijk. Nee dat is top.

De creativiteit van Berghuis wordt in den node gemist

Wij moeten eens op houden met die misplaatste arrogantie. Had je niet gemerkt dat zolang de tegenstaander verdedigde het leek alsof we goed waren, Maar toen ze de schroom afwierpen elke aanval van ze gevaarlijk was.. Kijk hoe snel de twee doelpunten zijn gevallen.. En wanneer gaat iemand Depay aan zijn verstand brengen dat zijn speelwijze niet altijd gewenst is.iedereen ergert zich dood aan die eikel .

Er liep gisteren ook geen leider op het veld. Je kan wel spelers gaan aanwijzen die het niet goed deden, maar Oranje heeft als team gefaald. Spelers werden niet gecoacht of gecorrigeerd, het leek wel ieder voor zich .

Heb t niet gezien en vind t allemaal prima. Stel pseudo vedetten die de mond vol hebben van allerlei maatschappelijke kwesties maar wel voetballen om naar een zeer discutabel WK te gaan...of en dit is on topic: gingen ze dermate slecht voetballen dat zij zelf de keuze niet hoeven te maken?

Gisteren schreef iemand hier nog dat het belachelijk was dat Klaassen zou ballen en niet Kopmeiners.
Ik denk dat hij de eerst komende weken, afh van dinsdag hier niet verschijnt.
Nonchalance? Arrogantie? Wiens schuld is dit? Voor mij is puntverlies de schuld van Gaal en wel om meerdere redenen
Wissels, maar nog vele malen belangrijker zijn houding vlak voor de wedstrijd: ik vroeg om een rechtstreekse verbinding met Noorwegen ( zo stom speel je eigen spel)
Ik begon te juichen en toen de jongens zagen dat ik dit deed (de grote baas, ja ik) begonnen zij ook te juichen
(ONGELOOFLIJK STOM)
Gaal benadrukt zo vaak dat hij ALO heeft gedaan, welnu vlak voor het doen van het examen ben je gefocust en laat je elke vorm van afleiding ( zeker bij deze jonge jongens) ACHTERWEGE
DAAR bij Gaal is de houding en fout erin geslopen.
Dus dit bedoelen ze met de speler die belangrijk is voor de kleedkamer
Robben Babel

Degene met de meeste hakjes was notabene Memphis zelf
Pierre wel even opletten
Meest arrogante was gisteren Memphis Pierre
Dus Memphis zal nooit iets zeggen

14 november 2021 om 11:44

@totti1971 Ik denk dat je de laatste zin niet helemaal goed gelezen hebt, want Pierre zegt juist dat Memphis gecorrigeerd moet worden en niet andersom.

''dan mis ik de hiërarchie. Dan mis ik iemand die het tijdens de wedstrijd corrigeert. Iemand die tegen Memphis zegt: ‘Nu even niet.’”'

ON: Teun had echt een van de meest ongelukkige invalbeurten ooit, heeft hij überhaupt iets goed gedaan. Het enige wat nog ontbrak was een blessure, rode prent of eigen goal voor hem. Al lag het zeker niet allemaal aan Teun, maar toch is het lastig als iemand in het hart van je middenveld zo staat te stuntelen. Volgende keer beter voor die knaap, nu maar vlammen tegen Noorwegen.

Maar vooral Gravenberch is toch dramatisch! Daar gaat echt helemaal niets vanuit. Als je bij beide goals ook ziet in welk tempo hij mee terug komt…. Echt te zielig voor woorden. Passing ruk, initiatief ruk en meeverdedigen ruk. Deze gozer moeten ze het komende jaar echt niet meer oproepen

Koeman terug, heeeel sneeellllllllll

Wij kunnen niet verliezen van Noorwegen, wanr wij hebben Virgil en Frenky en zij niet Haaland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

4 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Frank Fabra staat bovenaan de shortlist van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren