Mertens: ‘Ik zou Carlo Ancelotti moeten bellen dat het niet eerlijk is’

Donderdag, 11 november 2021 om 13:21Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:24

Dries Mertens heeft tijdens de persconferentie van de Belgische nationale ploeg in aanloop naar de WK-kwalificatieduels met Estland en Wales kortstondig stilgestaan bij de situatie van Eden Hazard. De aanvaller komt bij Real Madrid voorlopig niet in de plannen voor van Carlo Ancelotti, terwijl hij bij de nationale ploeg onomstreden is. Mertens, die met beide heren een goede band onderhoudt, begrijpt daar weinig van.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door sociofan1)

Ik vind eigenlijk dat Hazard nog best veel krediet heeft. Het is gewoon echt niet goed, slechte mentaliteit ( voor zover ik kan oordelen), verdiend een godsvermogen en lijkt zich bij de 2e trainer ook niet in de basis te spelen. Toch dik 100 miljoen voor betaald en een giga salaris.

11 november 2021 om 13:39

Is ongelofelijk eigenlijk dat hij uberhaupt nog een iota krediet heeft. Zelfs onder de aanhang van Real Madrid. Deze man heeft Real compleet voor schut gezet op alle fronten. Verdient niks minder dan uitgefloten worden door een vol Bernabeu

11 november 2021 om 13:46

Nou nou, is dat niet wat heftig? Je weet niet hoe ontwrichtend (no pun intended) die blessures zijn geweest, en hij kwakkelde daar z'n laatste jaar bij Chelsea al mee. Het ligt vooral bij Real dat ze hem zo per sé wilde kopen. Dat ie niet meer zo goed is als in z'n topjaren bij Chelsea betekent niet dat ie er gewoon bewust met de pet naar gooit. Het verantwoord sowieso niet dat ie 'uitgefloten zou moeten worden voor een vol Bernabeu'.

11 november 2021 om 13:54

Ik merk dat je niet de ernst van de situatie in ziet. 'Dat hij niet meer zo goed is als in zijn topjaren'. Nee hij is letterlijk NIET 1 PROCENT van wat hij was. Sinds het moment dat hij met 7kg overgewicht en een dubbelkin binnen kwam lopen. Ik begrijp het is moeilijk voor te stellen na wat hij deed bij Chelsea maar Hazard zou niet eens meer bij Real Madrid Castilla mee kunnen en dat meen ik echt. Was hij maar 'iets minder goed dan bij Chelsea'. Dan was hij nog 10x beter dan nu. Een fluitconcert zou nog mild zijn

Leuk dat je het voor je teamgenoot opneemt Dries maar de waarheid is dat Eden Hazard al meer dan 2 jaar gestopt is met voetballen. Als ik Hazard was zou ik me kapot schamen over hoe hij er met de pet naar heeft gegooid. Zijn 'droomclub' heeft zichzelf half geruineerd om deze knakker na jaren lang smeken van zijn kant binnen te halen en het eerste wat hij doet is met 7kg overgewicht aankomen. En daarna nog alle kansen van de wereld gehad en er compleet niks van gebakken. Gemiddelde van 1 goal per seizoen. Echte schande gewoon. En mensen hoeven bij mij niet aan te komen met ochh arme Eden kan er niks aan doen met al die blessures bla bla. Heeft het over zichzelf afgeroepen met zijn complete onprofessionaliteit. Kan je je voorstellen dat een Ronaldo na een blessure van 3 maanden nooit meer iets zou presteren op zijn 29e? Nee natuurlijk niet die traint namelijk wel als een prof

11 november 2021 om 13:40

Ik had het niet beter kunnen verwoorden.

11 november 2021 om 13:45

Mertens is dat natuurlijk niet gewoon bij de nationale ploeg, waar de namen eerder spelen dan de prestaties onder Roberto Martinez. Bij Real bezorgt je dat in eerste instantie meer krediet, maar die is ook voor Eden al lang opgebruikt.

11 november 2021 om 13:47

Dit dus precies wat ik een week geleden had gezegd in een Real Madrid bericht. Een rode duivels supporter die zelf claimt een Real Madrid fan te zijn was het daar niet mee eens. Volgens hem moet de wereld zich maar schikken aan al het “ongeluk” dat Hazard overkomt.

11 november 2021 om 14:16

Het grote ongeluk is eerder Hazard en dat ongeluk overkwam Real Madrid. Nu ik erover nadenk het eerste moment wat in me opkomt als ik aan Hazard denk, is hoe hij ons de uitschakeling tegen City gekost heeft twee jaar geleden. Omdat (vergeef me) Zizou hem per se moest opstellen en we daardoor met 10 man speelden. Terwijl Vinicius in vorm was en het verschil had gemaakt in de eerste wedstrijd

11 november 2021 om 14:52

Hazard is nooit het grote trainingsbeest geweest. Toekomen bij zijn droomclub met overgewicht is onaanvaardbaar. Maar wat ik ervoor altijd al zei, de periode na Ronaldo was sowieso al ondankbaar. Hij had dat ook moeten weten en net dan er vol voor gaan.
Ik heb er hier nog al eens met iemand een discussie over gehad toen ik zei dat zijn laatste seizoen al niet meer hetzelfde was als zijn vorige ( ondanks als je enkel naar statistieken kijkt dat wel heel goed oogt ) nog maar eens het bewijs dat statistieken maar een deel van de waarheid zijn..
Real heeft nu Vinicius, maar die speelt enkel omdat Hazard momenteel niks meer voorsteld, want eigenlijk is die jongen momenteel ook nog niet goed genoeg voor Real, maar hij is wel nog zeer jong.
En ivm de Rode Duivels, daar zou Hazard al lang aan de kant gelaten moeten worden, net zoals Mertens ook. Beide zijn over hun top. Martinez blijft vasthouden aan de oude getrouwen die het vroeger niet gedaan hebben, dus in de toekomst al zeker niet. Het is dat Martinez geen enkel voorstel krijgt van een degelijke ploeg, anders was hij al lang weg ( of had de bond een afkoopsom in de plaats gekregen )

Hazard is gewoon een zwaar overschatte speler. In potentie een aardige speler, maar in de praktijk valt het allemaal wel mee. Wanneer heeft hij nu echt vier seizoenen achter elkaar goed gespeeld in de CL. En dan bedoel ik echt uitblinken, iets dat je mag verwachten van een ster die hij tracht te zijn.

11 november 2021 om 13:46

Eden is gewoon een topspeler van de vorige generatie, waar je met meer talent genoeg het verschil kon maken. Nu is het fysieke aspect minstens (en misschien wel meer) belangrijk. En dan geraak je er niet meer met enkel talent (ozil, James, Hazard,...)

11 november 2021 om 20:43

Inderdaad ja, mooi gezegd. Die trend of nja verandering zie je duidelijk terug.

11 november 2021 om 13:47

Je kunt natuurlijk ook net die ene competitie kiezen waarin hij niet heeft uitgeblonken. Want hij heeft in alle andere competities waar hij gespeeld heeft voor Real uitgeblonken. In die mate zelfs dat hij de beste speler van die competitie was. In de premier league, de Ligue 1, de Europa league en het WK.

11 november 2021 om 13:58

Assensio: heeft in één seizoen meer bewezen dan Hazard in al zijn seizoenen bij Real Madrid bij elkaar en hij is ook nog eens jong. Dus genoeg rek om er meer uit te halen dan een Hazard.

Vázquez: ik ben het ermee eens dat hij voetballend zwaar ondermaats is, maar je kunt als Real Madrid zijn arbeidsethos negeren. Vázquez kun je overal neerzetten en hij is ook nog eens met elke rol content. Als hij op het veld staat speelt hij 120%. Dat hij voetballend slecht is is een ding maar hij is en blijft wel altijd strijden. Een Hazard daarentegen loopt er bij alsof hij verplicht op het veld staat. Van de wedstrijden die ik dit seizoen allemaal heb gekeken ging bijna niks goed bij Hazard. Verder was ik persoonlijk zelf al klaar met Hazard toen hij na de vakantie het lef had om terug te komen met bijna 10kg overgewicht… nou dan neem je het niet zo nauw met de club en mis je echt wel professionaliteit.

11 november 2021 om 14:02

En wanneer was dat bij Asensio? 2018? Toen was Hazard (een van) de beste op het WK. Als we toch verleden relevant gaan maken dan moet je dat voor beide doen.

En bij de laatste invalbeurten van Hazard zie je gewoon dat er meer in zit dan bij Asensio en zeker Vázquez. Ze moeten hem toch 25 miljoen per jaar of iets in die richting betalen. Gebruik hem dan gewoon want kwaliteit heeft hij nog steeds. Ook vanaf rechts.

11 november 2021 om 14:06

Kwaliteit heeft hij nog steeds? maar als vleugelspeler bij een club als Real Madrid moet je presteren, dus eigenlijk minimaal 30 goals assists per seizoen, en in al zijn laatste wedstrijden, zowel dit als vorig seizoen, nauwelijks tot geen goals of assists. Hij brengt simpelweg te weinig voor de eisen van deze topclub. (Dat geldt de voorgaande 3 seizoenen overigens niet alleen voor Hazard maar voor al die knakkers die daar voorin rondstruinden, Benzema uitgezonderd)

11 november 2021 om 17:45

Maar een ongezonde levenstijl is makkelijker te verwerken in je tiener/20-er jaren. Eenmaal in de 30 vertraagt je metabolisme en moet je compenseren of beter leven voor dezelfde prestaties. Eden betaalt nu de tol van zijn m'enfoutisme. Cristiano/modric/ibra plukken in de herfst van hun carriere de vruchten van al de oppofferingen.

11 november 2021 om 20:15

Prime Hazard van Chelsea draaide de hele Premier League dol. Waarom Real hem kocht voor 100m na zijn prime is mij ook een raadsel. Chelsea is de absolute winnaar in dit verhaal met de CL winst als kroon op de taart met speler die van het geld van Hazard het team hebbrn versterkt in de breedte.

Ik blijf er bij dat Hazard een van de grootste miskopen is in de clubgeschiedenis. Hij mag blij zijn dat hij überhaupt aan spelen toekomt. De keuze van Carlo om hem dan ook af en toe te laten spelen is vrij logisch. Zo beperk je dat de beste man voor de zoveelste keer geblesseerd raakt en kun je zijn restwaarde toch nog een beetje omhoog krijgen. Ik hoop dat we hem in de volgende transferperiode voor 50m kunnen lozen. We gaan sowieso verlies op hem maken, maar met hem uit de selectie komt er weer enorm veel ruimte vrij in het salarishuis, Good job Carlo, Vini over Hazard any day, any time!

11 november 2021 om 13:48

Je gaat nooit meer 50 miljoen krijgen voor Hazard. Die gaat zijn contract uitzitten en dan ofwel cashen ergens in China of het Midden-Oosten ofwel een stap terugdoen naar de welvarende subtop.

11 november 2021 om 13:50

Dat Vázquez en Asensio structureel de voorkeur krijgen is dan weer wel onzin. Want veel mensen vergeten dat hij in Frankrijk bij Lille meer dan genoeg vanaf rechts kwam. Die 50 miljoen kan je sowieso op je buik schrijven, dat geeft niemand er meer voor.

11 november 2021 om 14:03

Zie mijn reactie hierboven. Ik heb per ongeluk op de verkeerde reactie van je geklikt.

On: 50m is misschien inderdaad te opportunistisch, maar als een new castle het bijvoorbeeld niet voor elkaar krijgt op een “top aankoop” te doen zie ik ze nog wel een gok wagen op een Hazard die natuurlijk in de PL een bewezen kracht is. Dus ik ben het met je eens dat het onwaarschijnlijk is, maar het is mogelijk. New castle heeft namelijk een budget van 200m én zij kunnen zijn monster salaris denk ik ook wel betalen. Daar kan Hazard rekenen op een vaste basisplek dus een win win voor Hazard en new castle en voor real een verlossing.

11 november 2021 om 14:07

Het zou op zich zeker kunnen. Maar lijkt het je ook niet sterk dat Hazard halverwege het seizoen naar een degradatiekandidaat in de PL gaat?

11 november 2021 om 20:46

Muah New Castle is een heel project op zich. Met een transferbudget van ruim 200m zie ik ze in het tweede seizoenshelft, na de aankopen, zeker naar boven klimmen. De kans dat ze daadwerkelijk gaan degraderen is zo goed is nihil.

Maar again het is onwaarschijnlijk dat Hazard daar naartoe vertrekt maar zo heel gek is het ook weer niet. NCU gaat sowieso niet meer degraderen met de zieke geldinjectie die ze nu krijgen en Hazard kan tegen een zelfde salaris als bij Real daar de ultieme man zijn. Ik hoop oprecht dat het wat wordt want daar hebben eigenlijk alle drie de partijen baat bij.
NCU: krijgt een kwalitatieve en ervaringswise ultieme man in de selectie
Hazard: wordt daar meteen dé man en dus garantie op speelminuten en een vaste basisplek
Real: af van de salarislasten.

Het kan ook zijn dat ik gewoon ziet te dromen hoor haha, maar ik hoop dat er hoe dan ook een oplossing elders komt voor Hazard.

11 november 2021 om 13:55

Hazard is de grootste miskoop in de historie van het voetbal. Misschien zelfs in de sporthistorie

11 november 2021 om 14:16

Coutinho?

11 november 2021 om 14:18

Coutinho komt in de buurt maar die heeft tenminste nog 1.5 jaar redelijk gepresteerd. Hazard heeft niet eens redelijk gepresteerd

11 november 2021 om 15:03

Plus Coutinho was een stuk jonger toen hij naar Barca ging, en had daarom nog restwaarde. Met Hazard denk ik niet dat andere clubs nog op een te dikke dertiger zitten te wachten

11 november 2021 om 17:15

Hoe kan Hazard nu ooit de grootste miskoop zijn in de historie van het voetbal? Dat is 1 van de belachelijkste uitspraken die ik hier ooit al heb gelezen.
Grootste miskoop van Real, momenteel volledig akkoord.

11 november 2021 om 17:36

Kom eens met andere voorbeelden?

11 november 2021 om 20:35

Dembele staat wel op 1 dan. Coutinho kan qua carrière ook niet tippen aan die van Hazard en bij Barcelona was het ook niet veel soeps..
Die 3 zijn dan ook de enige van +100 miljoen die volledig flopten.
In mindere mate omdat de prijs van de transfer lager was, Pjanic bij Barcelona en Jovic bij Real.

11 november 2021 om 20:51

Als je het gaat objectiveren komt Hazard toch wel aardig in de buurt voor de titel “grootste miskoop in het voetbal” m.n. vanwege zijn gigantische transferbedrag en zijn royale salaris. Als je het gaat relativeren dan snap ik dat je dan inderdaad uitkomt op de slechtste aankoop in heel de clubhistorie van Real Madrid.

11 november 2021 om 20:54

Ben benieuwd hoe hij zich gaat opstellen. Het is iig duidelijk dat dit niet meer zo kan. Beste is voor iedereen als hij gewoon vertrekt en ergens anders zijn plezier hervindt. En tjsa, hoeveel kun je krijgen, geen idee. Maar denk dat er genoeg PL clubs zijn die hem vast willen hebben en zeker een Newcastle nu. Maar de vraag is idd wil hij zelf. Hoop alleen niet dat hij ala Bale te werk gaat maar ja het zou zijn goed recht zijn wil hij zijn contract uitdienen. Goed, wil hij wel weg, prima. Wie weet vang je 40 mil. En ben je af 2 contractjaren van bijna 30 mil per jaar (wat de club betaalt waarvan Hazard zelf dan 15 mil netto krijgt ofso. Dan bespaar je toch nog heel wat en heb je geen hoofdpijn meer met hem.

Als newcastle deze winter Hazard en dembele zou halen en dan degraderen omdat ze nooit spelen...

11 november 2021 om 14:10

Zelfs de Championship kan Hazard niet meer aan

11 november 2021 om 14:28

Om te veronderstellen dat Hazard zelfs in de Championsship te kort komt, en na je vorige reacties gelezen te hebben, kan twee dingen betekenen. Of je hebt er geen verstand van of je haat zit erg diep bij Hazard..

11 november 2021 om 14:31

Beide.

11 november 2021 om 14:37

Lol wacht maar tot Belgie de groepsfase van het WK niet doorkomt omdat Martinez een dode Hazard opstelt. Dan piepen jullie wel anders

11 november 2021 om 14:41

En Lierse jij hebt al helemaal geen recht van spreken. Jij wisselt nog vaker van club dan Ibra. Zit je nog bij Inter of al een nieuwe?

11 november 2021 om 14:45

Inter staat al sinds ik lid ben van VZ bij mijn favoriete teams naast Lierse. Geen idee dus waar je het over hebt. Ik zal trouwens je opmerking over het WK herinneren, we zullen zien.

11 november 2021 om 16:33

@ Sosuh, Hazard haalde een goed niveau tegen Portugal afgelopen EK, zonder hem hadden we die match niet gewonnen denk ik. Dus ja, je roept maar wat volgens mij. Dat hij niet meer goed genoeg is voor Real, na al die blessures, ben ik het overigens wel mee eens.

Mijn favoriet speler kwam naar mijn favoriete club…

Slechte mentaliteit en geen discipline. Kwam er bij Chelsea nog mee weg omdat die jong was en nog niet de reputatie als wereldspeler had. Bij Real Madrid volledig opgegeven en genoten van het weertje en zijn salaris. Ik herinner me nog dat John Obi Mikel vertelde dat wanneer iedereen intensief aan het trainen was, Eden aan de kant stond toe te kijken. Eeuwig zonde en waarschijnlijk grootste miskoop van Real ooit.

11 november 2021 om 15:00

Zeg maar gerust grootste miskoop ter wereld ooit

Heel simpel. Bij Real moet je presteren. En dat doet Hazard niet. Het is een grote naam met een geweldige staat van dienst maar hij is nauwelijks topfit en weet het verschil nooit te maken. Het huwelijk tussen Real Madrid en Hazard is eigenlijk dood gebloed. Ik ben benieuwd welke club het nog met hem wil proberen. Voor Madrid is het een grotere miskoop dan Bale gebleken.

Denk dat z’n vloggende vriendin hier wel een video over opneemt.

Carlo Ancelotti is juist een van de meest eerlijke coaches die er is, een echte gentleman. Heeft geen favorietjes behandelt spelers altijd met respect. Feit is dat Hazard bij Real helemaal niks heeft laten zien. Mag gerust de grootste miskoop ooit genoemd worden

Wat een bende zeikers zijn jullie allemaal, Hebben jullie die 100 miljoen uitgegeven of heeft Hazard je moeder wat aangedaan ofzo?

Zijn lichaam is gewoon op zoals dat voor veel spelers is rond de 30 die wekelijks trappen moeten incasseren. Dat is gewoon jammer voor Hazard zelf en de neutrale voetbalfan, maar eigen aan de sportwereld. Fysiek is hij op.

De rest is onzin uit de krant.

11 november 2021 om 16:38

Inderdaad... Mensen kunnen zagen dat hij niet professioneel is, en ja dat overgewicht moet hem zeker aangerekend worden, maar aan die blessures kon hij niks doen en zijn lichaam is gewoon op. Als je Ancelotti mag geloven werkt hij dit seizoen juist enorm hard, maar zijn lichaam heeft gewoon niet meer diezelfde versnelling als voorheen, dat is hij kwijt.

Op het moment van de transfer waren daar nog helemaal geen tekenen van dus Hazard was op dat moment gewoon de juiste aankoop, alleen heeft Real pech dat ze Hazard net op dat moment hebben gekocht.

11 november 2021 om 17:38

Heeft hij trappe gehad op zijn buikvet ofzo? Waar heb je het over? Deze Hazard is een schande voor de topsport. Hij kwam na vakanties altijd met overgewicht terug, dus dan kan je wel raden hoe hij leefde tijdens zijn vakanties. Topsporter onwaardig. Bovendien, met overgewicht heb je meer kans op blessures, omdat je evenwicht slecht is. Bij Chelsea was hij zelden geblesseerd

BEN HET NIET EENS MET Mertens !!!
Als ik iets mag zeggen over Hazard mag zeggen... op de presentatie van de speler was hij gewoon niet in vorm ( te dik voor een voetballer) . als er een club zoals R madrid jouw diensten wil, dan moet je er gewoon vanaf Dag 1 er Staan als een BAAS ! dit was al een slechte voorteken in mijn ogen sorry

ik had wel graag hazard op top niveau willen zien ! spijtig

Ik weet 100% zeker dat als hij de vertrouwen zou krijgen, door middel van bijvoorbeeld paar basis plekken achter elkaar dat we veel moois te zien krijgen. Ik weet niet of het de oude hazard word, maar wel veel beter dan dit. Helaas heeft hij op 2 manieren pech. De ene heet blessure de andere heet Vini

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4273 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller2117
T. CourtoisKeeper220
Vinícius JúniorAanvaller2112
CasemiroMiddenvelder200
F. ValverdeMiddenvelder170
Lucas VázquezMiddenvelder171
AsensioAanvaller175
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

766 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Real Madrid 14 0 1 0
2020/2021 Real Madrid 14 3 0 0
2019/2020 Real Madrid 16 1 0 0
2018/2019 Chelsea 37 16 2 0
2017/2018 Chelsea U23 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Het Noorse wonderkind dat stage liep bij Ajax, PSV, Liverpool en Bayern

In samenwerking met Goal licht Voetbalzone geregeld jonge spelers uit die het in de toekomst ver kunnen schoppen of die nu al hun sporen verdienen in het (inter)nationale topvoetbal. Deze keer...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren