Nieuw schandaal bij Club Brugge: veroordeling dronken rijden en vluchtmisdrijf

Woensdag, 10 november 2021 om 21:25Mart van Mourik

Vincent Mannaert, algemeen manager van Club Brugge, is opnieuw veroordeeld voor dronken rijden en vluchtmisdrijf. In november 2020 was Mannaert betrokken bij een kettingbotsing in het Belgische Nevele, waar een gewonde viel. Volgens Het Laatste Nieuws bood hij zijn excuses aan, en maakte hij zich vervolgens schuldig aan vluchtmisdrijf. Mannaert krijgt vijftien maanden rijontzegging, een alcoholslot voor drie jaar en een boete achtduizend euro. Het is al de vijfde keer dat de bestuurder van Club Brugge wordt veroordeeld voor een vergelijkbaar vergrijp.

Volgens getuigen stapte Mannaert na de botsing van vorig jaar uit de auto en maakte hij zijn oprechte excuses. Desalniettemin verliet hij even later de plek van het ongeval. Destijds reageerde Mannaert kort op het voorval, maar hij was zich van geen kwaad bewust. “Samen met een andere betrokkene ben ik inderdaad vertrokken, omdat er nog een zesde wagen op de auto’s was ingereden en we daar ons leven riskeerden”, aldus de algemeen manager, die eveneens aangaf dat hij zelf de politie had gebeld om het voorval te beschrijven.

Aangezien het niet de eerste keer is dat Mannaert betrokken was bij een incident met overmatig alcoholgebruik achter het stuur, viel de straf relatief hoog uit. Voor het vluchtmisdrijf en dronken rijden kreeg hij respectievelijk 3.200 euro en 4.800 euro boete en een rijverbod van drie maanden en één jaar. Mannaert moet ook medische en psychologische testen afleggen en zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw halen. Wanneer hij het rijverbod heeft uitgezeten, moet hij gedurende drie jaar een alcoholslot geïnstalleerd hebben in de auto. Mannaert kan wel nog beroep aantekenen tegen het vonnis.

In mei eerder dit jaar werd Mannaert ook al veroordeeld. Toen kreeg hij een rijverbod van drie maanden, een boete van 3.200 euro en een verplicht alcoholslot voor een jaar opgelegd. Hij werd staande gehouden in Oostende en had toen 2,44 promille alcohol in zijn bloed. In 2011 reed Mannaert een huis binnen met de auto, waaraan hij een boete van 1.100 euro en een rijverbod van een maand overhield.Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Sommige mensen zouden gewoon een levenslange rijontzegging moeten krijgen..

10 november 2021 om 21:49

Helemaal met je eens. De enige reden dat het niet gerealiseerd wordt is omdat dan het verdienmodel van de staat wegvalt...

11 november 2021 om 00:23

Nou inderdaad, kunt er haast op wachten dat ie iemand van de sokken rijd, mafkees

11 november 2021 om 08:17

@ajaciedd2: een rijontzegging kan natuurlijk en is ook echt wat voor te zeggen. Echter lost dit het onderliggende probleem niet op, namelijk het alcoholgebruik van deze man. Ik zou eerder pleiten voor het aanpakken van het alcoholmisbruik.

11 november 2021 om 13:53

onderliggend probleem? Belangrijk dat andere in bescherming genomen worden. Dat probleempje nag hij hebben van mij.....lekker levenslang met de fiets lopend of openbaar vervoer.

11 november 2021 om 19:02

Als je het onderliggende probleem oplost neem je anderen ook in bescherming. Is voor alle partijen het beste toch?

Gewoon altijd een alcoholslot voor deze meneer.

Hoeveel vergrijpen heb je nodig om te beseffen dat iemand ongeschikt is om auto te rijden..

Straks rijd hij iemand invalide of nog erger. Hoe verklaar je dan dat hij ondanks al zijn eerdere vergrijpen nog heeft mogen rijden?

Levensgevaarlijk dit natuurlijk. Na zoveel incidenten mag deze beste meneer van mij ook best even de bak in naast een rijontzegging. Met alcohol achter het stuur mag niet, maar dat doet hij ook, dus ben benieuwd hoe zo'n rijontzegging het dan zal doen. Aanpakken die gek.

Vijf keer veroordeeld en waarschijnlijk nog tientallen keer dus niet gepakt. Zo'n randdebiel zou nooit meer mogen rijden. Dit zijn de mensen die een keer iemand dood rijden en die het niets interesseert. Stiekem hoop je dat zo'n loser een keer een verkeerd iemand tegenkomt als je begrijpt wat ik bedoel.

Dat zijn toch geen straffen. Na 5x mag zo iemand nooit meer rijden en de gevangenis in imo. Geluk dat hij (nog) niemand dood heeft gereden. Zo iemand moet je niet in dienst willen hebben

Ik word een beetje schijtziek als ik artikelen op Vz zit te lezen. Telkens weer verdwijnt de tekst en komt een of ander vervelende reclame in mijn beeld. Ik begrijp best dat reclame moet om financieel overeind te blijven, maar je kunt het allemaal ook zodanig overdrijven dat ik feitelijk het bedrijf dat met haar reclame tevoorschijn zie komen gewoon zit te vervloeken.

Dat krijg je met al die Afligem reclames tegenwoordig...

Het bizarre in heel dit verhaal hij blijft het doen, en komt er altijd goedkoop vanaf. Wat is 8.000€ voor deze man? Dus dat betaald hij met de glimlach. Bij brugge applaudiseren ze op de 23ste minuut voor een speler die zich doodreed na een avondje stappen. Reed met hoge snelheid, vind ik echt bizar dat je die dan eert. Niemand heeft tegen sterchele gezegd dat hij moest zuipen en tegen 200 over de autostrade rijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. VanakenMiddenvelder226
R. VormerMiddenvelder215
N. LangAanvaller216
S. MignoletKeeper220
B. DostAanvaller1910
J. HendryVerdediger160
F. MaouassaVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

In de wandelgangen

Maandag 24 januari
Manchester City is dicht bij de komst van Julián Álvarez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren