‘Napoli wil in januari profiteren van penibele contractsituatie bij Ajax’

Woensdag, 10 november 2021 om 12:29 • Laatste update: 12:45

Napoli overweegt tijdens de winterse transferperiode werk te maken van de komst van Noussair Mazraoui, zo meldt La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse club is op zoek naar een nieuwe rechtsback en ziet in de verdediger van Ajax, die over een aflopend contract beschikt, een geschikte optie. Mazraoui liet dinsdag tijdens het programma Bij Andy in de Auto weten dat hij nog steeds ‘volop in gesprek’ is met zijn club, maar dat het bereiken van een akkoord over een verlenging ‘moeilijker wordt’ naarmate de tijd vordert.

De Italiaanse sportkrant beweert ook dat een contractverlenging van Mazraoui bij Ajax ‘gecompliceerd’ is. Als gevolg daarvan staat Mazraoui open voor een kans om naar het buitenland te verhuizen en een overstap naar Italië zou de Marokkaans international momenteel het meest aanspreken. Afgelopen zomer werd zijn transferwaarde geschat op vijftien miljoen euro en door zijn door zijn contractuele situatie zal zijn waarde nog verder dalen. Als Napoli Mazraoui in januari niet in kan lijven, zal de club proberen om hem in de zomer transfervrij van Ajax over te nemen. Voor de rol van linksback blijft Reinildo Mandava van Lille OSC een doelwit.

Noussair Mazraoui: ‘Wanneer ik bij ga tekenen? Andy, ik zeg het je eerlijk...’

Noussair Mazraoui vertelde Andy van der Meijde over zijn contractsituatie bij Ajax.Lees artikel

Tegenover Andy van der Meijde was de rechtsback openhartig over zijn contractuele situatie bij Ajax. “We zijn nu nog bezig met het proces van praten en onderhandelen. Dat is nu echt vol aan de gang. We moeten kijken wat eruit komt. Jij bent ook niet dom. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt”, zei Mazraoui, die niet onder stoelen of banken stak nog een keer een transfer te willen maken. “Ik sta ervoor open. Dat heb ik ook gezegd tegen Marc (Overmars, red.). Ik ben daar heel eerlijk in.”

“Ik zit nu al zeventien jaar bij Ajax”, vervolgde Mazroui. “Ik ben nu 23 en ik word 24, dus op een gegeven moment ga je wel een beetje... Je weet toch... Dan krijg je een beetje het gevoel dat je klaar bent voor de volgende stap. Het is niet dat ik zeg van: het moet dit seizoen, maar het moet niet langer dan twee jaar gaan duren”, besloot de rechtsachter. Mazraoui is dit seizoen onbetwiste basisspeler bij Ajax. In zestien wedstrijden was hij goed voor vier goals en drie assists.


Poll

Doet Noussair Mazraoui er goed aan om naar Napoli te gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door pinko)

Nou verwacht niet dat een Napoli een 12 miljoen zal gaan betalen. Maar anders zou ik die jongen echt behouden. Een ronde verder komen in de CL levert anders al meer op en de wisselwerking tussen Anthony en Mazraoui is perfect wat met een Rensch toch iets anders is. Voor Napoli zal januari ook de enige kans zijn als hij transfervrij is zal die jongen niet naar Napoli gaan. Aan de andere kant hoop ik nog steeds dat Ajax gewoon het salaris betaald wat hij wil. Als je hem daarmee een jaar langer kan behouden en dan daarna voor een 16/17 miljoen kan verkopen zou ook prima zijn.

10 november 2021 om 12:44

Je weet dat ze in gesprek zijn met elkaar toch? Hij gaat denk ik niet meer bijtekenen.. althans ik zou hem dat afraden als ik zijn zaakwaarnemer zou zijn. Helemaal de vorm en klasse die hij nu etaleert zet hem in een goede positie.

10 november 2021 om 12:50

Zo lang ze in gesprek zijn, bestaat de mogelijkheid dat hij gewoon gaat bijtekenen. Ajax betaalt helemaal niet slecht en in het buitenland schijnt ook niet altijd de zon. Vraag het maar na aan Brobbey of Donny. Hij weet in ieder geval dat hij bij Ajax kan spelen en dat er mooie wedstrijden bij zitten in de Cl.
Ik sluit nog steeds niet uit dat hij bijtekent en pas een in 2023 vertrekt.

10 november 2021 om 12:58

Hij heeft ook aangegeven dat het niet alleen aan het salaris ligt. Het heeft ook te maken met waardering. Hij wil wanneer hij bijvoorbeeld minder in vorm is wel de garantie hebben dat hij sowieso basis staat.

"stel je voor dat je in een wat mindere periode komt, dan is waardering ook dat je alsnog het krediet hebt om te blijven spelen en te wachten tot je weer je vorm pakt', zo legt hij uit. - Ajaxshowtime gepubliceerd op 21 september 2021

10 november 2021 om 13:05

Niemand kan afdwingen dat hij basis staat, dus daar moet Ajax nooit in meegaan. Je weet namelijk niet hoe lang zo'n vorm dip duurt, dus een trainer moet het recht hebben om iemand op te bank te zetten als hij denkt dat een concurrent op dat moment net even beter presteert. Voetballers moeten daar ook niet over zeuren, maar accepteren dat je er eventueel naast komt te staan als je minder presteert. Tuurlijk is het wel fijn als een trainer je een paar wedstrijden de kans en vertrouwen geeft om uit je vorm dip te komen, maar daarna is het gewoon klaar.

10 november 2021 om 13:13

Als ik zijn zaakwaarnemr zou zijn zou ik hem juist wel adviseren om bij te tekenen. Ik moet nog helemaal zien of hij toe is aan een stap omhoog. Hij is al zo vaak geblesseerd is dat hij daardoor al een jaar achter loopt op zijn ontwikkeling. Bij Ajax zal hij zolang Antony blijft gewoon een basisplaats houden. In Italie zul je zien dat hij binnen 3 maanden weer tegen een blessure aanloopt en dat hij daardoor weer vervangen wordt waarbij het moeilijk zal worden weer terug te komen. Kijk eens naar Strootman en hoewel het nu wel goed gaat, naar Karsdorp.

10 november 2021 om 14:39

@KJH Dat laatste is leuk als je bij FC Twente ofzo speelt. Maar daar is bij een topclub echt geen ruimte voor. Na één mindere wedstrijd ga je er nog niet uit bij Ajax, na 2 ook nog niet, maar na de 3e moet je wel oo gaan letten. En dat is gewoon normaal en niks mis mee.

10 november 2021 om 16:53

@KJH09: dat zegt hij inderdaad wel, maar denkt hij dat hij in het buitenland meer krediet gaat krijgen? Door Raiola is de kans heel klein dat hij bijtekent want die wil nu cashen en als Nous het onverhoopt niet redt bij bijvoorbeeld Napoli, dan zorgt hij over een jaar of 2 toch gewoon voor nog een transfer, en wederom kassa voor Raiola!!

10 november 2021 om 21:13

@gerben, ik heb het gevoel dat Tadic wel een clausule heeft waarin staat dat hij speelt. Het is voor daramy mooi dat Haller in het nieuwe jaar langere tijd weg is, want kan hij misschien nog minuten maken.

10 november 2021 om 13:00

Ik ga er vanuit dat Napoli hem ook een aanbieding gaat doen als transfervrije speler, wat mag vanaf 1 januari. Als ze een contract hebben, dan kan Ajax ervoor kiezen om het geld te pakken (zal toch een paar miljoen zijn) of hem zijn contract lekker uit te laten spelen. Ik zou het laatste doen, want ik vind Mazraoui al vanaf 18/19 een onderschatte speler in het spel van Ajax.

10 november 2021 om 13:17

Dan moet hij na verlenging wel fit blijven. Mazraoui is er tot nu toe ieder seizoen wel een paar maanden uit geweest. Zou mooi zijn als hij blijft, maar als ik iemand het gun om zonder gedonder ook gewoon gratis de deur uit te wandelen is het Mazraoui wel. Hij is vrijwel per ongeluk toch bij het eerste gekomen en heeft daarin zijn kans gepakt, winst hebben ze dus sowieso al gemaakt met hem. Lekker laten gaan of 2 jaar verlengen en na het seizoen voor 10-15 weg.

10 november 2021 om 14:16

Napoli? Daar wil je toch niet voor spelen daar heb je ene gek zitten die alles bepaald. Vorige Ajacied die ook daar transfervrij heen ging heeft ook niet geweldig uitgepakt.

10 november 2021 om 16:52

bedoel je Younes? Die kun je niet vergelijken met Nous. Mazraoui zal overal slagen. Wat een geweldige voetballer vind ik dat

10 november 2021 om 16:56

Nous is inderdaad een fantastische voetballer, maar dan wel een fantastische Ajax voetballer. Het spel wat hij het beste speelt wordt bijna nergens zo gespeeld als bij Ajax. Beste is om dat nog een jaar of 2 uit te buiten, voor die ultieme prijs te gaan en dan gaan cashen in het buitenland, is ie 25/26 en echt rijp..

Marc is slim genoeg maar je had dit al lang moeten hebben afgerond.

Je verlengt zijn contract, hij gaat meer verdienen maar je verkoopt hem over 2 zomers (dus 1 jaar extra spelen) en dan is iedereen blij. Nu duw je hem toch wel echt naar de uitgang, want je hoort hem al denken dat hij toch die stap naar het buitenland wil maken.

10 november 2021 om 12:50

Er zijn twee partijen nodig voor een overeenkomst. Wat jij schrijft is echt geen eye opener voor Overmars, maar Mazroui kan in de zomer de club uitkiezen waar hij heen wil en flink cashen.

Die staat dus niet zozeer te trappelen.

10 november 2021 om 12:51

Helemaal afhankelijk van wat zijn eisen zijn....in mijn optiek zit nous nog niet bij o.a. het niveau van tadic, etc.

10 november 2021 om 12:56Je noemt alleen Tadic en wie is die etc.?

Want als je het mij vraagt is hij wel 1 van de topspelers bij Ajax en 1 van de weinige waar je nog wat aan kan verdienen.

10 november 2021 om 13:21

Denk niet dat zijn eisen buitenproportioneel zijn. Dit zal waarschijnlijk veel vaker gaan voorkomen dat spelers meer willen als ze horen dat een ander dat ook verdiend. De kracht van Ajax is juist het collectief en niet dat er iemand bovenuit steekt die de ploeg op sleeptouw neemt. Dat is ook het manco van Ajax als het niet loopt dan is er niemand die op kan staan. Dus ik vind het niet meer dan normaal dat iedereen beetje meer wilt verdienen als het goed gaat. Je kan niet je salarisplafond eruit gooien voor een aantal spelers en voor een ander niet. Dat is de keerzijde van het succes.

10 november 2021 om 14:29

@djoenies

Totaal geen topspeler. Ajax werd op 16 punten kampioen in een seizoen waar Mazraoui nauwelijks gespeeld heeft. Rensch stond op zijn plek en hij werd nauwelijks gemist. Sterker nog ik denk dat de combinatie Berghuis - Antony veel belangrijker is dan de combinatie Mazraoui Antony.

Nous moet lekker zijn geluk gaan beproeven ergens anders als hij een dusdanig hoge pet van zichzelf op heeft dat hij zichzelf ziet als een van de topspelers. Maar dan ook niet raar opkijken als je op de bank zit omdat Ajax door selecteert.

10 november 2021 om 14:42@ninjakai

Nous haalt dit seizoen constant een hoog niveau. Als iedereen net als hij minimaal een 7 speelde, had Ajax waarschijnlijk 9 punten meer (na 12 wedstrijden).

Ik waardeer Rensch enorm, maar net als EtH (en vele anderen) vind ik het logisch dat hij nu even niet speelt.

Berghuis was er vorig seizoen ook niet met die 16 punten voorsprong, dus ik begrijp niet echt waarom hij relevant is in dit topic. Als je het wilt hebben over de connectie met Anthony, dan moet je de vergelijking trekken tussen Rensch/anthony en Maz/anthony.

10 november 2021 om 12:59

Tegen die tijd is hij 25 jaar. Zou een domme keus zijn. Zou lekker naar het buitenland gaan

10 november 2021 om 13:08

@medellin als hij echt buitensporig veel vraagt, kan dat wel uit, omdat je een transfersom aan hem overhoudt en nu niet. Maar t probleem is scheve gezichten binnen de selectie, dan wil iedereen meer gaan verdienen.

10 november 2021 om 14:46Elke keer wordt Marc er op aangekeken. Maar Marc hoeft zn oren niet zomaar te laten hangen naar de torenhoge eisen van voetballers en zaakwaarnemers.

Als ik Mazraoui was zou ik het wel weten, Ajax heeft hem in eerste instantie gewoon een waardeloze aanbieding gedaan. Mooie leeftijd om de stap naar het buitenland te maken, anders moet je weer uit naar Fortuna, Heracles, RKC. De Eredivisie heeft hij nu wel uitgespeeld lijkt mij, lekker naar de Serie A en wonen in het prachtige Italië.

10 november 2021 om 12:46

Nee, uit naar Spezia of Udinese is leuk.. snap nooit waarom mensen denken dat je in een andere competitie alleen topwedstrijden speelt.

10 november 2021 om 12:54

Nee maar denk is aan namen als Ac milan,inter,lazio,fiorentina,atalanta,roma ipv feyenoord,psv,utrecht,vitesse. Tsja dan zou ik het wel weten hoor.

10 november 2021 om 12:55

Udinese uit, is wel even wat anders dan go ahead en rkc uit..

10 november 2021 om 12:55

Een stuk leuker dan naar de laagvliegers in Nederland ja.

10 november 2021 om 12:58

Je speelt er in ieder geval een stuk meer. Met de 2 clubs uit Milaan en de 2 uit Rome en verder nog Atalanta en Juve zitten er in ieder geval meer wedstrijden bij die een uitdaging zijn

10 november 2021 om 13:03

Als je echt niet inziet hoe de Serie A een stap omhoog is tov de eredivisie heb je of geen verstand van de competitie of ben je een Ajax fan die ontevreden is dat Nous misschien weggaat

10 november 2021 om 13:10Eens. Om maar een indicatie te geven; De collectieve marktwaarde van spelers in de Serie A is 4.92 miljard. Die van de Eredivisie 929 miljoen (19) (transfermarkt).

10 november 2021 om 13:01

Fijn dat hier mensen met inside info zij.. Wat was de waardeloze aanbieding dan precies?

10 november 2021 om 13:04

Goed om te weten dat je aanwezig was bij de contractonderhandelingen baradona, kan je ook effe vermelden hoeveel Ajax hem heeft geboden en wat de eisen van Mazraoui zelf zijn?

10 november 2021 om 13:06

Hey José, wat was die 'waardeloze' aanbieding dan precies? Jij als rechterhand van Mino zal dat vast weten. Ik ben erg benieuwd..

10 november 2021 om 13:07

Wat was de aanbieding? Ik ben zeer benieuwd naar de waardeloosheid van de aanbieding.
Snap wel als die vertrekt maar als ik Mazraoui was zou ik graag door de voordeur binnenkomen, dat is toch iets meer als er voor je betaald is.
Ik zou hem adviseren 3 jaar bij te tekenen met een gelimiteerde transfersom van 8-12 miljoen euro. Dan kan hij van de zomer vertrekken na een mooi CL seizoen en Ajax met een mooi bedrag achterlaten. Desnoods geven we hem 20% van de transfersom. Voor beide een leuke en nuttige deal, naast de directe salarisverhoging.

10 november 2021 om 15:05

@baradona nou verklaar je nader, wat is dan de waardeloze aanbieding dan, daar ben ik wel benieuwd naar.

10 november 2021 om 17:23

@baradona schijnen toch lastige potjes te zijn uit bij Heracles etc

Zonder gekheid deze jongen verdient het toch om bij de grootverdieners te horen. Ik vind hem net zo waardevol als bijv Blind en vaak zelfs beter met name dit seizoen. Zo bepalend voor de aanvalspel dat Ajax wilt spelen. Hij is gewoon niet te stoppen. Beetje waardering zou wel op z’n plaats zijn zou je zeggen. Misschien op dit moment wel de beste rechtsback van de wereld samen met Hakimi

Zou een mooie stap voor hem zijn! Vind hem nog niet klaar voor de echte top, maar Napoli is wel een goede club in een sterke competitie, die eigenlijk nog wel een goede rechtsback mist, dus voor hem een goede kans om een basisplaats te veroveren.

Zou een mooie club zijn voor Nous. Mario Rui begint op leeftijd te raken, Hysaj is erg blessure gevoelig en Di Lorenzo wordt voornamelijk als CB gebruikt

10 november 2021 om 13:07

Hysaj speelt bij lazio dus hem uit de ploeg spelen lijkt me niet al te moeilijk. Verder zie ik mazraoui deze stap niet maken in januari, die maakt dit seizoen gewoon af bij ajax.

10 november 2021 om 13:18

Oh dat heb ik dan gemist haha, zonde vond het altijd een goede back

10 november 2021 om 13:48

Is weinig overgebleven van de kwaliteit van Hysaj. Kon een tijd geleden naar een paar interessante clubs maar moest nu genoegen nemen met Lazio.

10 november 2021 om 14:00

Dit klopt niet. Hysaj is natuurlijk transfervrij naar Lazio gegaan en Di Lorenzo is gewoon de eerste rechtback. Die speel je niet uit de basis, vooral niet na zijn EK met Italie waarin hij basis stond. Daarachter heb je Malcuit, die is wel wat minder. De prioriteit van Napoli ligt op de linksback positie en een nieuwe cv voor wanneer Koulibaly naar de Afrika Cup gaat. Op linksback heeft Napoli alleen Mario Rui en voor de rest geen back up. Mario Rui is al de slechtste van de basis 11 en we hebben daar ook geem vervanger voor, dus die positie is echt een must. De reden voor de interesse van Mazraoui is puur omdqt zijn contract afloopt, anders was hij geen eens onderwerp van gesprek in Napels. Napels zal alleen happen bij een bedrag van onder de 10 miljoen en anders zullen ze wachten en hem in de zomer gratis ophalen.

Als je er nog wat voor kan vangen meteen doen. Van der Wiel, Van Rhijn, Tete...allemaal zogenaamde toppers die daarna weinig hebben laten zien (al was Van der Wiel nog degelijk bij PSG voor een paar jaar). Strik erom en een nieuwe halen, want Rensch gaat hem niet op kunnen vangen nog denk ik in de CL. Dani Alves is transfervrij...

10 november 2021 om 12:53

Ik vind Mazraoui wel van een hele andere orde dan Tete en van Rhijn bij Ajax destijds.

10 november 2021 om 13:09

Ik niet. Allemaal the next best thing. Van Rhijn deed het ook uitstekend en viel later weg, Mazraoui speelt nu ook goed maar is veel geblesseerd geweest en heeft daardoor ook veel potten moeten missen. Ik denk dat veel aanvallende backs goed renderen met Antony voor zich, we gaan het zien want vertrekken gaat die sowieso.

10 november 2021 om 13:11

Mwah, vroeger was Mazraoui nog wel een beetje inconstant of maakte hij soms rare fouten, maar dit seizoen is hij echt goed en stabiel. Tikt zeker wel een hoger niveau aan dan zijn voorgangers deden.

10 november 2021 om 13:24

Ik vond Tete verdedigend echt fantastisch. Prachtige sliding. Qua voorzetten is het allemaal een potje nat; vd Wiel wellicht de beste. Maar in de rol die mazraoui dit seizoen vervult... ik ken weinig functioneel beter spelende backs op dit moment.

10 november 2021 om 13:30

TVL11, datzelfde zei men over hen. Ik moet het nog maar zien. Tot nu toe is Mazraoui elk seizoen minstens twee maanden geblesseerd geweest en nog nooit voor een gehele periode in vorm. Zolang in vorm als nu is hij nog nooit geweest.

10 november 2021 om 13:49@markovv

Verdedigdend was hij juist dramatisch. Non-stop slidings moeten maken betekent dat je continu verkeerd gepositioneerd staat. Snap niet dat mensen dat niet inzien. Een goede verdediger ligt nagenoeg niet op de grond.

10 november 2021 om 15:52

Tete vind ik verdedigend nog sterker. Mazraoui's rust, controle en kwaliteiten daarintegen zijn van heel hoog niveau dit seizoen. Maar alles heeft met vorm te maken. Van der Wiel van 2009/2010 en op het WK vond ik minstens gelijkwaardig. Die is daarna alleen in elkaar gezakt.

10 november 2021 om 15:12

Het verschil met Tete en van Rhijn is wel dat hij zich ook in de CL staande kan houden.
Maar wat je zegt m.b.t. tot Rensch die hem niet op kan vangen geeft wel de moeilijkheid aan. Daarmee zeg je eigenlijk dat je liever een zeker financiele vergoeding kiest boven een grotere kans op sportief succes.

Het is een jongen van de club en verdiend een top contract.

Sportief gezien zit hij net onder het niveau van Tadic en Blind. Geef hem gewoon een meerjarig contract met een salaris wat past bij zijn sportieve bijdrage. Deze investering zal zich terugbetalen door sportief succes of door verkoop. Bij de laatste optie kan je denken aan een maximale transfersom met daarin een staffel…..jaar 1 = 30m, jaar 2 = 25m, jaar 3 = 20m, etc.

@baradona, jij weet kennelijk de inhoud van de aanbieding die Ajax heeft gedaan ? Vertel !

Als die transfervrij weg kan zou ik als Barca zijnde toch echt nu al polsen of hij oren heeft om in Camp Nou te komen spelen. En ja, Ajax is qua niveau beter dan Barca momenteel en blablabla. Maar feit blijft dat Barca een aantrekkingskracht heeft waar je U tegen zegt. Als Real slim is gaan ze zich ook in de strijd mengen. Is echt een ontzettende goede back: loopvermogen, techniek, redelijk snel en vooral in de combinatie heel sterk. Staat verdedigend ook gewoon z'n mannetje.

10 november 2021 om 14:36

Ik zie dit zelf als een goede optie voor Real Madrid, op dit moment is rechts back toch wel 1 van de minder bezette posities. Carvajal is vaak geblesseerd en L. Vazquez is toch geen ideale oplossing. Indien ze Hakimi kunnen verleiden om terug te keren wat ik niet zie gebeuren, lijkt me dit de meest logische optie om te nemen.

Het is maar goed dat de meeste hier niet de TD van Ajax zijn. Mazraoui doet het nu goed, maar dat is dan ook voor het eerst in bijna drie jaar tijd. De afgelopen twee seizoenen was hij vooral geblesseerd en de wedstrijden die hij dan mocht spelen waren extreem matig tot slecht. Het is ook niet voor niets dat Rensch en Dest hem op de bank hebben kunnen houden.

Nu doet hij het dit seizoen goed, en daar ben ik blij mee, maar hij mag het eerst eens over een langere periode laten zien. Zijn prestaties tot nu toe rechtvaardigen niet een van de hogere salarissen bij Ajax.

10 november 2021 om 13:26

De reden dat Ajax Dest heeft verkocht is omdat ze wisten dat Mazraoui een veel betere speler is, Overmars lachte zich waarschijnlijk dood na die 20 miljoen euro’s. Rensch en Dest kwamen vooral aan bod toen Mazraoui geblesseerd en of even uit vorm was na een blessure. Rensch sowieso, anders zou hij nu ook steevast in de basis moeten staan dus ik weet echt niet met welke oogdoppen jij hebt zitten kijken. Zelfs in zijn inconsistente seizoenen tikte die in de topwedstrijden (o.a. Real Madrid, Benfica, Bayern) een niveau aan waar Dest en Rensch voorlopig alleen van kunnen dromen.

10 november 2021 om 15:54

De reden dat Ajax Dest verkocht is omdat er een contractsonenigheid was. Op dat moment had ik gezegd dat Dest meer talent had want Mazraoui raakte geen pepernoot. Dit jaar is ie 2 klasses gegroeid maar "wisten" dat Mazraoui een veel betere speler is is echt onzin.

10 november 2021 om 16:10

@ak1905

De reden dat Dest verkocht werd is zoals laak hierboven mij beschrijft, daarnaast is het moeilijk om 20 miljoen te weigeren voor een speler die het nog maar 1 seizoen heeft laten zien.

Dest heeft dat ene seizoen bij Ajax Mazraoui gewoon uit de basis gespeeld hoor. Ja, dit kwam voornamelijk omdat Mazraoui geblesseerd was, maar toen hij fit was heeft hij Dest er ook niet uitgespeeld omdat hij gewoon matig speelde.

Dat Rensch nu op de bank zit is logisch, want Mazraoui heeft zijn vorm weer gevonden en presteert gewoon goed. Vorig seizoen was dit niet zo en daarom stond Rensch er ook vaak in en ik vond Rensch toen ook zeker beter.

De wedstrijden die jij opnoemt zijn alweer van drie seizoenen terug. Dat waren inderdaad zeer goede wedstrijden van Mazraoui, dat ga ik ook niet ontkennen en is dus ook mijn punt. Waarom zou je Mazraoui een dure salarisverhoging geven als hij nu pas weer begint los te komen na twee matige tot slechte seizoenen? Daar doen drie leuke wedstrijden van 3 jaar geleden en een goede vorm van het huidige seizoen weinig aan veranderen.

10 november 2021 om 18:03

@ Miccoli Nee daar zouden 3 leuke wedstrijden tegen Vitesse, PEC en RKC inderdaad niets aan af doen en op basis daarvan zou je gemakkelijk kunnen concluderen dat Mazraoui vervangen kan worden door een Rensch. Het gaat mij vooral om de potentie die een ongeslepen diamant als Mazraoui destijds liet zien en nu komt het er ook daadwerkelijk een volledig seizoen uit. Kijk ik wil niet zeggen dat Mazraoui altijd geweldig was, want dat was niet zo. Hoofdzakelijk blessures en vorm dipjes waren de oorzaak imo. Maar als Dest zo’n goede voetballer was als menigeen destijds dacht, waarom heeft Overmars hem dan geen goede aanbieding gedaan, vraag ik mij af. Ik denk dat ze (ook omdat Mazraoui een hoge piek toonde) meer vertrouwen in hem hadden dan Dest. Als het om Rensch gaat denk ik dat het verstandig is om niet te snel een oordeel te vellen. In potentie is het zeker een goede voetballer.

10 november 2021 om 15:33

Ik kan me best vinden in het argument dat het contract van Mazraoui in de afgelopen twee jaar niet is opengebroken vanwege zijn vorm en fitheid.

Ajax had hem de afgelopen twee jaar tegen voor Ajax betere voorwaarden een aanbieding kunnen doen, ik snap de argumenten om dat niet te doen. De keuze om zijn contract niet open te breken, hoe begrijpelijk ook, hield ook in dat Ajax bewust het risico liep dat dit hij in plaats van blessure gevoelige wissel speler een uitblinkende basis speler met een aflopend contract zou kunnen worden. 9 van de 10 keer zal dit ongetwijfeld niet het geval zijn. Maar dan moeten de club en de fans nu hij een uitblinkende basis speler is niet klagen dat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen of alleen als er een top salaris op tafel komt.

10 november 2021 om 16:14

Dat is inderdaad een gevolg van het niet verlengen, London Calling.

Ik kan niet weten wat er allemaal gezegd is tijdens de onderhandelingen, maar van mij mag Overmars hier best hard zijn en zeggen: "je hebt twee jaar niet gepresteerd en lag er veel uit, laat het eerst maar eens een seizoen lang zien voordat we aan dit soort bedragen gaan beginnen."

De kans is dan natuurlijk groot dat Mazraoui vertrekt, maar ik zou mij niet gek laten maken door een speler die het te hoog in zijn bol heeft en daarnaast ook nog redelijk makkelijk te vervangen is.

10 november 2021 om 16:37

Ik kan me dat standpunt van Overmars ook goed voorstellen, de punten die je aanhaalt zijn allemaal valide natuurlijk, dat is het goed recht van Ajax om dat zo te doen, en misschien bedrijfstechnisch wel het meest verantwoord.

Alleen lijken veel mensen er hier aan voorbij te gaan dat het net zo goed het recht is van Mazraoui om niet te verlengen in deze situatie. Als Ajax mag kiezen om een weg te volgen die het beste lijkt voor Ajax, mag Mazraoui natuurlijk ook een weg kiezen die het beste is voor hem.

Ik weet niet of Mazraoui het te hoog in zijn bol heeft. Een transfervrije speler van Ajax, zelfs een die tussen de bank en de basis zit is natuurlijk voor veel europese subtop clubs een mooie optie. Ik heb zijn naam hier in Engaland bijvoorbeeld bij Arsenal en Leeds voorbij horen komen als interesante optie vanwege zijn contract situatie.

echt een vervelende club. Beter ergens anders heen maar nog beter blijven.

Zou hem toch graag bij Real willen zien.. Carvajal is toch altijd geblesseerdIk begin het idee te krijgen dat het salaris van ondergeschikt belang is.
Maza eist meer zekerheid omtrent het spelen ook als hij minder/slechter speelt
Twee opmerkingen
1. De motivatie die hij nu heeft, zijnde je moet top presteren anders wissel, haalt hij hiermee zelf onderuit. Niet slim
2. Als hij slechter gaat ballen en Ajax daardoor punten verspeeld, dupeert hij zichzelf, zijn medespelers, de club, de fans en daalt zijn waarde. Niet slim.
Bovendien moet hij bedenken dat hij zo goed presteert in DIT team

Als Napoli hem nu echt wil zou ik hem inderdaad nu proberen te halen, straks is hij weliswaar gratis, maar dan is de concurrentie ook groter

Als Mazraoui wijs is dan tekent hij bij Ajax nog voor twee jaar bij en gaat daarna (op zijn 26e) naar een andere club. Voorbeelden genoeg immers van spelers die te vroeg zijn vertrokken met alle frustraties daarna … Mazraoui kan beter handelen met bv het voorbeeld van Donny van de Beek in het achterhoofd ….

Wie niet wil blijven, ophoepelen. We zien de voorbeelden,Ziyech, van de B, eek, Myron etc hoe het hun vergaat in het buitenland

Verkopen zou ik, als ik Overmars was, alleen doen in combinatie met het afmaken van het seizoen bij Ajax op huurbasis. Kennelijk wil Mazraoui niet verlengen en om dan toch nog wat geld te vangen moet je hem deze winter verkopen. Maar de vorm waarin hij steekt en het bij elkaar houden van de groep tbv het groepsproces (met name in de CL) lijkt me reden genoeg om een huursom neer te tellen. Iedereen blij?

10 november 2021 om 15:43

Maar waarom zou een club een transfersom betalen om hem daarna te verhuren? Dan kunnen ze beter wachten en in de zomer proberen hun slag te slaan

Ik zie hem meer passen bij Dortmund maar ik ben benieuwd welke club het uiteindelijk gaat worden.

Die loopt gewoon gratis de deur uit. Met Brobbey en Onana als voorbeeld. Eigen keus, maar moet Ajax zich ook achter de oren gaan krabben en niet wachten met spelers in onderhandeling te gaan in hun laatste contractjaar, maar juist eerder? Mits je niet overtuigd bent van hun kwaliteiten of gewoonweg niet meer dan een x bedrag te betalen. Kom je er niet uit, dan afspraak maken die leidt tot verkoop en Ajax nog wat geld oplevert. En anders je verlies nemen. Voor wat betreft Mazraoui zou ik me kunnen voorstellen dat Ajax voorzichtig is met het aanbieden van een topcontract, vanwege zijn blessuregevoeligheid. Al weten we natuurlijk niet wat Ajax hem dan wel of niet heeft aangeboden.

10 november 2021 om 16:19

Volgens mij was Ajax op tijd begonnen met Brobbey maar werden deze gesprekken gewoon uitgerekt door Raiola. Mazraoui hebben ze natuurlijk eerst aangekeken, want de laatste twee seizoenen was hij matig tot slecht bezig en veel geblesseerd. Ik vind het dus niet gek dat Ajax dan eerst wilt zien of Mazraoui nog kan presteren. Dan loop je natuurlijk wel het risico dat een speler daadwerkelijk weer gaat presteren EN dan is de zakenwaarnemer ook nog eens Raiola. Tja, dan wordt het lastig. Toch begrijp ik Overmars in deze. Onana valt niet echt in deze categorie, vind ik. Normaal gesproken zou hij afgelopen zomer een top transfer hebben gemaakt als hij niet de verkeerde pilletjes had geslikt.

10 november 2021 om 17:32

Raiola is natuurlijk de parasiet die meelift op de positieve ontwikkeling van een speler waarvoor hij de zaken behartigt. De clubs investeren en hij hoeft daar geen enkele penning voor te investeren. De plaag van iedere club. Onana heeft natuurlijk vreselijk misbruik gemaakt van zijn situatie bij Ajax. En daar is zijn zaakwaarnemer(s?) mede debet aan. Ze staan in hun recht, maar dat geldt wel meer voor onbeschofte streken. En daar kan Ajax zich niet tegen wapenen. Voor wat betreft de situatie rondom Mazraoui, zitten we op 1 lijn.

Is niet gecompliceerd zijn gewoon golddiggers speler en makelaar

Bijtekenen, anders in de winterstop verkopen of op de bank.

Met Rioolrat als zaakwaarnemer weet ik al hoe dit spelletje gespeeld wordt. Lijkt heel veel op het Brobbey scenario. Die pizzabakker heeft al lang een akkoord met een andere club en zal Mazaroui al lang ingefluisterd hebben dat ie niet moet tekenen bij Ajax en transfervrij de deur uit moet gaan omdat ie dan significant meer gaat verdienen. Dat hijzelf met deze constructie ook zijn toch al volle zakken nog rianter gaat vullen is natuurlijk bijzaak!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Napoli

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Napoli4927
3.AC Milan4922
4.Atalanta4318
5.Juventus4213
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. YounesAanvaller
L. RiccioUnknown
H. LozanoAanvaller214
M. PolitanoAanvaller211
Voor de complete selectie: Clubpagina Napoli.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Napoli.

6 fans
Verdediger, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 16 5 2 0
2020/2021 Ajax 19 0 0 0
2019/2020 Ajax 13 0 1 0
2018/2019 Ajax 28 1 2 1
2017/2018 Ajax 8 0 0 0
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren