‘We wilden niet de suggestie wekken dat we hem niet goed genoeg vinden’

Woensdag, 10 november 2021 om 06:56Yanick Vos • Laatste update: 07:23

Jong Oranje-trainer Erwin van de Looi is andermaal ingegaan op de situatie van Myron Boadu, die hij buiten zijn selectie heeft gelaten voor deze interlandperiode. De spits van AS Monaco is vanwege zijn ‘houding en ambitie’ niet opgeroepen door de trainer, zo werd gemeld in het persbericht bij de bekendmaking van de selectie. Van de Looi gaat woensdag in De Telegraaf uitgebreider in op zijn keuze om de twintigjarige aanvaller niet op te roepen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door ikea)

Boadu is een goede speler maar geen wereldtalent maar heeft voor Jong Oranje zijn waarde al bewezen. Van de Looi daarentegen laat uit niets blijken een goede trainer te zijn, geen aantrekkelijk spel, onduidelijk spelersbeleid en in de communicatie ook al niet geweldig, hij is vooral gered door een mazzelwedstrijd tegen Frankrijk, zou liever een betere trainer voor Jong Oranje zien.

10 november 2021 om 07:24

Wat je benoemt zijn meer de kwaliteiten van beide. Hoewel het in het artikel ook deels daarover gaat, is het vooral de houding van Boadu bij interland periodes waardoor hij niet opgeroepen wordt. Je kan een goede voetballer zijn maar als je een slechte mentaliteit (houding) hebt dan kan je dit zeker laten blijken naar de speler toe. Sowieso omdat dit al over twee interland periodes gaat. De manier van communiceren is misschien niet ideaal maar ik snap de staf wel dat ze een beslissing als deze genomen hebben.

10 november 2021 om 09:03

Nog steeds een van de hoogste puntengemiddelde in de geschiedenis van Jong Oranje, just saying. En nog gered door een mazzelwedstrijd tegen Frankrijk nog wel. Je weet dat jong frankrijk op volle oorlogsterkte was en dat spelers zoals Gakpo (mee na het ek na die wedstrijd tegen jong hongarije) en Lang (viel uit) er niet bij waren. Waarbij Wijndal, Timber, Malen, en Koopmeiners, die nog allemaal hadden meegedaan bij de kwalificatiewedstrijden voor het jeugd ek, mee mochten met het grote oranje. Toen moest je het doen met spelers die totaal uit vorm waren bij hun club in de vorm van Stengs. Je weet toch wel dat alle jong voetballers die een beetje kunnen ballen, gelijk naar het grote oranje meegaan, en dat je met jong oranje sowieso met spelers werkt die nog kunnen groeien of spelers die je moet gaan aanvullen waarvan je denkt dat er nog groei in zit. Ben wel benieuwd naar welke trainer jij wilt zien bij jong, want eerlijk als je kijkt naar de oude lijst van trainers, dan heb ik nooit echt een super aansprakende naam gezien in het afgelopen 15 jaar, buiten foppe dan.

10 november 2021 om 13:38

Dit verhaal weer. De hele kwalificatie voor überhaupt een EK onder 21 was al weer jaren terug en die reeks kwam hij ongeslagen door. Erwin is gewoon een goede coach, wellicht niet de meest vernieuwende en meest popie jopie van alle mogelijke trainers maar hij doet het naar behoren. Altijd dit gejank bij ieder geplaatst artikel over jong oranje is zo kleinzielig.

Van der Looi maakt vreemde keuzes. Hoe kan je een Burger (wisselspeler van Basel) selecteren als verdediger en een Mees Hilgers niet? Hij speelt het hele seizoen al prima als cv bij Twente

10 november 2021 om 09:56

Mees is vorig jaar dichtbij zijn debuut geweest voor Indonesie, sprak toen ook uit om de taal te leren. Ik ben benieuwd welke keuze hij dit jaar maakt als Jong Oranje op de deur klopt. Volgens mij heeft hij geen wedstrijden voor Indonesie onder 21 gespeeld.

10 november 2021 om 10:02

Ik ken zijn persoonlijke situatie niet maar als voetballer in Indonesië ben je echt een god volgens mij. Bijvoorbeeld Diego Michielsen, dertien in een dozijn rechtsback bij de Eagles leeft al jaren als een half-god in Indonesië. Als ik zoals Hilgers niet 123 in aanmerking zou komen voor NL elftal, had ik de andere optie niet laten lopen

10 november 2021 om 13:40

Jij als tukker vindt dat vreemd en ook ik vind Mees een hele sympathieke jongen die ik best een selectie gun, maar doe nu niet alsof de wereld te klein is omdat van der Looi Burger selecteert die dan misschien wisselspeler is, maar wel al meerdere seizoenen bij de senioren meedraait. Mijn keus was ook niet gevallen op Burger maar altijd zoeken naar iets om Erwin op aan te vallen is zo kleinzielig.

Ik begrijp de keuze wel, maar het is precies zoals hij zelf zegt. Hij gooit dit in de media om zijn keuze te verantwoorden. Kortom, hij gooit de reputatie van zijn speler te grabbel om zijn eigen straatje schoon te vegen. Wees gewoon een echte vent en neem die beslissing gewoon zonder gelijk naar de media te rennen. En desgevraagd zeg je dat kwaliteit niet het issue is en laat je er verder niet over uit. Wat een engnek is die vdLooi zeg...

10 november 2021 om 08:39

VdLooi kreeg natuurlijk wel gewoon vragen van de pers over de reden Boadu te passeren. Als hij had aangegeven anderen beter te vinden dan was hij ook voor gek uitgemaakt. Dat hij het vervolgens gooit op gebrek aan inzet is toch niet verkeerd als dat de reden is? Boadu is een talent en moet elke dag keihard werken om de top te bereiken. Een aai over z’n bol zonder inzet is niet de manier. Bovendien vind ik deze afsluitende woorden van vdLooi netjes en hoopvol richting de speler. Maar ja… VdLooi steunen (in dit geval) maak je jezelf niet populair mee.

10 november 2021 om 12:02

"de spits van AS Monaco is vanwege zijn ‘houding en ambitie’ niet opgeroepen door de trainer, zo werd gemeld in het persbericht bij de bekendmaking van de selectie."

Het was dus niet naar aanleiding van vragen van de pers, maar stond al gelijk in het eerste persbericht. En als er eventueel vragen uit de pers zouden komen dan kun je prima de exacte reden in het midden laten. Ik zeg ook nergens dat Boadu een aai over zijn bol moet krijgen, sterker nog ik vind het een prima reden om hem niet te selecteren (passende straf). Maar ik vind ook dat je dit soort kritiek intern geeft en niet in de media. Je schaadt hiermee de speler en de relatie die je hebt met de speler. Ik zie geen andere reden om dit te doen dan om zelf lastige vragen voor te zijn. Bah!

10 november 2021 om 12:34

Je hebt gelijk, het stond in het persbericht. Dan heb ik er nog steeds geen moeite mee. Zegt hij niets over de afwezigheid wordt het hele circus opgeblazen. Tegelijkertijd wil hij niet de suggestie wekken dat de speler niet goed genoeg is. Als hij het 'in het midden' laat dan blaas je volgens mij juist de boel op.

Zirkzee en Brobbey zijn toch ook niet minder? Boadu is al tijden uit vorm.

Zijn er toevallig inside-fans van AZ die iets aan zijn houding hebben kunnen aflezen, tijdens zijn periode bij Az?

Bij dit artikel komt het op mij over dat Boadu zich te goed voelt voor Jong Oranje. Een beetje een arrogante houding dus.

10 november 2021 om 10:05

Wat ik ervan weetis dat Boadu in de jeugd altijd keihard gewerkt heeft, maar dat kan er mede mee te maken hebben dat hij altijd een (aantal) elftallen hoger speelde en dus wel gedwongen werd. Hij stond op zn 15e in de Tweede Divisie (senioren). Weet niet hoe hij verder traint bij de senioren en hoe hij ermee omgaat als hij mee moet doen in een team waar hij zichzelf wellicht niet in had geschaald

Vindt het erg vreemd dat Unuvar niet opgeroepen is, als iemand het heeft laten zien is hij dat wel.

10 november 2021 om 13:45

Ja, als ik een Ajacied was had ik het ook vreemd gevonden, net als dat in de reactie hierboven van een Twente supporter er verontwaardiging heerst waarom Mees Hilgers niet is opgeroepen en ik als ADO Den Haag liefhebber snap weer niks van het niet selecteren van Sem Steijn of Vicente Besuijen. Genoeg spelers die zich hebben laten zien afgelopen periode.

10 november 2021 om 16:04

Prima als jij kan uitleggen waarom die het niet zou verdienen. Maar nu kom je met niets. Wat had ie dan moeten doen om mee te mogen, bankzitter worden bij Leipzig zoals Brobbey? Zeg nou zelf, vindt je Kenneth Taylor bijvoorbeeld zo veel verder in z’n ontwikkeling?

10 november 2021 om 20:26

Wat heeft Taylor te maken met of Unuvar word opgeroepen of niet? Totaal andere posities

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

2 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren