Kees Kwakman: ‘Dat vind ik gewoon een hele gekke uitleg van Van Gaal’

Dinsdag, 9 november 2021 om 22:58Mart van Mourik • Laatste update: 02:19

Kees Kwakman heeft dinsdagavond zijn verbazing uitgesproken over het feit dat Devyne Rensch bij de Oranje-selectie zit. Ter vervanging van de geblesseerd weggevallen Jurriën Timber kiest bondscoach Louis van Gaal voor Rensch, die de voorkeur krijgt boven onder meer Joël Veltman en Rick Karsdorp. Tijdens de persconferentie verklaarde Van Gaal de keuze, maar Kwakman vindt dat de woorden van de oefenmeester geen hout snijden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door hakimziyach22)

Rensch speelt niet alleen heel weinig, maar ook nog eens heel slecht. Die wedstrijd met Jong Ajax tegen VVV was echt de slechtste die ik van hem heb gezien. En hij wordt als beloning geselecteerd voor Oranje. Dat noem ik van Gaal logica.

9 november 2021 om 23:23

Van Gaal weet precies wat hij doet. Hij selecteert precies wat hij nodig denkt te hebben en ik vertrouw hem daar wel in.

9 november 2021 om 23:27

Ik ook. En degene die Veltman suggereert, moet zich ook afvragen hoe serieus hij is als journalist. Het idee zeg...

9 november 2021 om 23:33

Dan moet je maar eens kijken bij wat voor ploeg Veltman speelt en wat voor niveau hij haalt. Ik hoop dat VZ een artikel maakt over zijn prestaties bij Brighton. Ik had het zelf ook niet verwacht maar hij houdt zich vrij simpel staande tegen de Zaha's van deze wereld. Speelt echt op Oranje niveau momenteel daar.

10 november 2021 om 00:21

Veltman is gewoon basisspeler bij Brighton en houdt zich uitstkend staande in de subtop van de Premier League. Waarom zou men wel mogen roepen om Karsdorp of Firmpong maar niet om Veltman, terwijl laatstgenoemde nog wel het best presteert van de drie?

10 november 2021 om 00:59

@sanderk91, subtop is natuurlijk nu nog relatief. Op 3 punten staat de nummer 13 (southampton). Kijk je zowel brighton, as roma en leverkusen wekelijks? Alle drie zijn basisspelers. Zelf niet vaak gezien hoor. Hij mag zeker genoemd worden maar waarom is hij de best presteremde vergeleken met de andere?

10 november 2021 om 07:27

Veltman is ook alleen basisspeler omdat zijn concurrent er 10 maanden uit heeft gelegen. Als die weer volledig fit is gaat Veltman naar de bank. Neemt niet weg dat hij het prima doet en zeker de voorkeur boven Rensch moet krijgen. Al had ik zelf voor Frimpong gekozen.

10 november 2021 om 07:36

Slechte smoes Benzema, Lamptey is al twee maanden weer fit (en speelt ook regelmatig weer de afgelopen weken, maar nooit ten koste van Veltman). Veltman speelt eigenlijk gewoon altijd, kan als een van de drie centralen in 3-5-2, als wingback en als rechtsback in een viermansverdediging mee op PL niveau. En nee, ik kijk zeker niet wekelijks naar alle drie die ploegen Ackaka, niemand hier neem ik aan hahah. Maar zie ze alle drie met enige regelmaat spelen en daarnaast volg ik alle drie de competities gewoon actief. Veltman doet zeker niet onder voor deze beide heren wat mij betreft; vandaar mijn reactie op gomes1psv - die doet alsof het ridicuul is om Veltman te suggereren maar dat is natuurlijk niet zo.

10 november 2021 om 07:56

Lamptey wordt rustig gebracht en heeft afgelopen weekend pas zijn eerste basisplek gehad. Op rechtsbuiten omdat hij zo defensief niet te veel belast wordt, na er zo lang uitgeweest te zijn. Dat zijn letterlijk de woorden van zijn coach. Als hij weer volledig fit is speelt Lamptey dus gewoon rechtsback.

10 november 2021 om 08:17

Ik ben benieuwd of het ten koste gaat van Veltman, hij is voor die basisplek namelijk 4 keer ingevallen en geen enkele keer verliet Joel het veld, altijd iemand anders. De stelligheid waarmee jij beweert dat hij op de bank komt te zitten als Lamptey weer helemaal de oude is betwijfel ik wel een beetje dus.

10 november 2021 om 18:10

Veltman heeft nog nooit een hoog niveau aangetikt, dus het niet selecteren lijkt me meer dan logisch.

Ondertussen staat van Gaal wel bovenaan in de poule en lijken we al een heel eind richting WK zijn.
Ik word een beetje moe van al dat geanalyseer terwijl van Gaal er pas een handje vol wedstrijden zit.
Ga pas keuzes in twijfel trekken als er niet gepresteerd wordt. Wees een goede analist en laat zien wat er met de huidige selectie mogelijk is ipv keuzes in twijfel trekken.
Als we dadelijk de halve finale verloren hebben dan mogen de analisten weer lekker los op hoe slecht het allemaal wel niet was.

9 november 2021 om 23:23

Wat is dit nou weer voor een flauwekul. Het wel of niet oproepen van Rensch heeft bijzonder weinig te maken met het bovenaan staan in de poule, al betekent dat dan weer niet dat je maar elke willekeurige speler op kan roepen. Van Gaal is naast punten halen namelijk volgens mij ook verantwoordelijk van het samenstellen van een goed gebalanceerd elftal bestaande uit de beste Nederlandse speler. Dan is het best vreemd dat je Karsdorp thuis laat ten faveure van Rensch en nog vreemder dat je met deze uitleg komt.

9 november 2021 om 23:49

Vind de uitleg inderdaad erg vreemd. Zeg gewoon wat het is. Misschien vind Van Gaal Rensch gewoon beter als Karsdorp en Veltman, kunnen wij het niet mee eens zijn maar dan weet je wel waarom hij geselecteerd is. Of is het fijn om tijdens de trainingen iemand te hebben die overal kan spelen. Alles beter dan wat hij nu doet ja. Maar ben het ergens ook wel eens met raaijkeweske, zolang het goed gaat maakt het toch allemaal niet uit wie de 2e rechtsback is.

9 november 2021 om 23:52

Volgens mij kun je als bondscoach juist wel elke willekeurige speler oproepen. En pas nadat een speler niet gepresteerd heeft, dan pas heb je een mening gebaseerd op feiten.
Je staat boven in de poel en het wk is pas over een jaar, tevens is de urgentie helemaal weg om alleen maar de beste spelers op te stellen. Als van Gaal iets wel heeft laten zien is dat ie een team kan maken.
Dus nogmaals, zolang Rensch geen bal verkeerd raakt mogen de analisten nog even pas op de plaats nemen.
Snap echt niet dat mensen dat negatief analyseren (want dat is tegenwoordig de hobby van iedereen) een echte toevoeging vinden hebben.

10 november 2021 om 05:28

Nog vreemder dat het niveau dusdanig daalt dat mensen op de proppen komen met Karsdorp als vervanger van Timber. Is die toevallig omgeturnd naar centrumverdediger? Rensch is een CV die ook goed uit de voeten kan als back. Timber is een CV die redelijk uit de voeten kan als back. Ja Veltman is dan een andere optie omdat die dat ook kan? Maar sinds wanneer kan Karsdorp dat ook?

10 november 2021 om 07:29

@ninjakai, Timber is vooral de reserve voor de back. Centraal heb je genoeg vervangers. En zelfs als je ook een cv erbij zou willen is het vreemd om een reserve speler van Ajax die zijn wedstrijden in de KKD afwerkt op te roepen.....maar he, het is een Ajacied, dus zijn er altijd mensen die alles recht praten wat krom is.

10 november 2021 om 07:55

Als Rensch gewoon in de basis speelde bij Ajax, dan had niemand er iets van gezegd. Nu wordt er weer van alles bedacht en aangehaald, net als voor Van de Beek, wat het opeens logisch zou maken dat een speler van Jong Ajax in het Nederlands elftal zit. Het is niet logisch, punt. Van bijvoorbeeld Veltman kun je van alles vinden, maar hem oproepen zou vele malen logischer zijn.

We hebben het hier over een backup rechtsback annex centrale verdediger annex linksback. Het is weer eens komkommertijd, zoals altijd tijdens interlands. Ook die onzin over de derde keepers. Big deal zeg. Ja Rensch zit er verrassend bij, maar van Gaal legt het toch weer prima uit. Kwalificatiecyclus afsluiten en vanaf dan begint iedereen weer op 0. En is er genoeg ruimte voor nieuwe gezichten, als ze zich aandienen. Zeker als ze uitblinken net als Danjuma bijvoorbeeld.

10 november 2021 om 00:07

Laten we dan volgende keer van der Maarel en van Polen oproepen!

10 november 2021 om 01:51

Ja precies echt een goed punt maak je hier!

10 november 2021 om 06:03

Of Propper (van Twente dan)

10 november 2021 om 07:25

Het gaat erom dat hij nog niet eens basisspeler is bij Ajax. Ik had de reacties wel willen zien als Hendriks van Feyenoord opgeroepen zou worden. Het oproepen van iemand die zijn wedstrijden afwerkt bij Ajax 2 is gewoon vreemd. Sommigen lijken alles wat van Ajax komt altijd maar goed te praten.

10 november 2021 om 16:05

De bank van Ajax is ook veel beter dan de bank van Feyenoord. Ajax speelt ook op het hoogste niveau met de meeste weerstand, logisch dat daar de meeste internationals spelen. Sommigen lijken alles wat van Ajax komt maar te betwisten.

10 november 2021 om 07:58

Danjuma heeft zijn uitverkiezing dan ook verdiend, Rensch heeft hem gekregen. Daarover kan Van Gaal lullen wat hij wilt, het is ook gewoon niet logisch. Verder maakt het inderdaad geen reet uit wie er 2 potjes op de bank zit.

Wat van Gaal eigenlijk probeert te zeggen is: “ik heb een extra man nodig op training die ik overal kan zetten waar ik een man te kort kom en hij moet niet zeuren en verwachten dat die gaat spelen zodat ik gewoon rustig kan slapen.”

Het is ook gewoon niet recht te praten juist omdat van Gaal zo gretig gebruik heeft gemaakt van het argument dat hij spelers selecteert op basis van vorm en speelminuten. Uiteindelijk heb ik wel vertrouwen in vGaal en maakt het voor de wedstrijden sowieso niet heel veel uit wie de back-up van Dumfries is. Maar het blijft bijzonder dat je uit meerdere backs kunt kiezen die vaste basisspeler zijn in een grote competitie (Karsdorp/Veltman/Frimpong) en toch gaat voor een bankzitter van Ajax die zelfs bij jong Ajax geen verpletterende indruk kan maken. Ik weet dat vGaal dol is op jonge, multifunctionele spelers, maar dit is gekkigheid.

Wie is frimpong nooit van gehoord

10 november 2021 om 01:14

20-jarige rechtsback. Hij speelde basis bij celtic (51 duels) en nu leverkusen. Speelt nu voor jong oranje. Kan geen/nauwelijks nederlands maar wil wel voor oranje spelen. Is in amsterdam geboren, rond 7 jaar gemigreerd naar engeland, daarna naar city gegaan. Kan nu kiezen tussen engeland, nederland en ghana (land van zn ouders).

10 november 2021 om 07:43

Dat iemand niet of nauwelijks Nederlands kan en amper in Nederland gewoond heeft in zijn leven is voor mij toch ook wel een beetje een dingetje hoor als het gaat om het spelen in onze nationale ploeg. Ik kan wel begrijpen dat je dan geen streepje voor hebt in ieder geval zegmaar..

Joh wat doet het er toe man. Dumfries speelt al die wedstrijden toch? Ik vind t ook een rare beslissing, maar misschien probeert van gaal een jonge kern te creeeren bij Oranje. Ook ik zou joel of Rick oproepen, maar dan nog mensen doen alsof omdat rensch een par slechte potten speelde dat de rest wat hij tot nu toe laat zien niet mee telt. Nogmaals begrijp de vraagtekens wel, maar van gaal doet het top en is juist de enige die in 10 jaar wel door selecteert. Hij wil gewoon de kwalificatie afsluiten met het zelfde groepje, voor hetzelfde geld heeft Memphis er op gedrukt dat hij er bij moet zitten omdat hij met z’n zus gaat of wat dan ook. Normaliter speelt die jongen niet, bij van gaal krijgen die jongens echt wel de kans, maar nu even niet. Met de boer en Koeman had je nog naar precies dezelfde 11 gekeken, zonder Bijlow, danjuma, lang, etc etc. Ook al nam hij Sjaak Polak mee is het allemaal prima. Geen slippertje tegen Haalandloos Noorwegen en je hebt dat ticket voor Het WK binnen.

Rensch heeft de toekomst. Op die manier begrijp ik het wel. Vind een fitte Teze niets minder dan Rensch. Teze zou ook op de cv plek van Timber moeiteloos meedraaien bij Ajax. 1 tegen 1 duels verliest ie zelden tot nooit. Maar die komt vooralsnog enkel in aanmerking voor jong oranje. Nu weer geblesseerd. Normaal gesproken zou ik Teze dus boven Rensch verkiezen.

10 november 2021 om 08:12

Teze zit over een paar jaar eerder bij Vitesse of Utrecht (met alle respect) dan in Oranje. Hij mist voetballend vermogen en is ook geen echte killer. Een Doekhi bijvoorbeeld vind ik echt niet minder dan Teze.

Ongeacht wie de beste keuze is, vind ik dat je een oproep ook moet verdienen door goed en veel te spelen bij je club. En dat heeft Rensch nog niet gedaan.

Wat verwachten jullie dan dat hij doet? De waarheid zeggen? Zowel Karsdorp als veltman kunnen er geen klote van. Voetballend is het helemaal niks. Ik zou rensch niet oproepen maar die andere 2 zijn tenenkrommend slecht week in week uit al jaren lang.

Vreemd dat iedereen roept om Veltman of Karsdorp. Imo verdient Frimpong het om opgeroepen te worden. Speelt heel goed in een goed draaiend leverkussen , spreekt misschien niet goed Nederlands maar kan wel alles verstaan. Dus zie geen reden dat hij niet genoemd word.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

0 fans
Verdediger, 19 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren