Fabrizio Romano komt op Twitter met nieuws over Xavi Simons

Dinsdag, 9 november 2021 om 19:24Mart van Mourik • Laatste update: 19:55

Paris Saint-Germain probeert Xavi Simons er nog altijd van te overtuigen zijn contract te verlengen, zo weet transfermarktexpert Fabrizio Romano dinsdagavond te melden. Sinds juni zouden de Parijzenaren al diverse pogingen hebben gewaagd de Nederlandse middenvelder langer aan zich te binden, maar vooralsnog draaien de gesprekken op niets uit. Op advies van zaakwaarnemer Mino Raiola zou Simons alleen geïnteresseerd zijn in een nieuwe overeenkomst als PSG hem een plek in de A-selectie geeft. Krijgt hij die garantie niet, dan zou Simons op zoek willen gaan naar een andere club.

“Xavi Simons is meer dan een talent, hij doet het goed”, schrijft Romano op Twitter. “Zijn huidige contract loopt af in juni 2022, en PSG probeert al sinds afgelopen juni tot een nieuwe overeenkomst te komen met hem. Toch is er nog altijd geen akkoord bereikt. Zijn agent Raiola wil er zeker van zijn dat PSG plannen voor Xavi maakt in het eerste elftal, anders zal hij op zoek gaan naar andere clubs”, aldus de transfermarktexpert.

Sinds afgelopen zomer komt de achttienjarige middenvelder al niet meer voor in de plannen van trainer Mauricio Pochettino. Vorig seizoen behoorde Simons verschillende keren tot de wedstrijdselectie en kwam hij tot twee officiële wedstrijden, als invaller tegen Caen in de Coupe de France en tegen Strasbourg in de Ligue 1. Tijdens dit seizoen zat Simons echter nog geen enkele keer op de bank en Pochettino zou voornamelijk een ander type middenvelder prefereren. Na de komst van Georginio Wijnaldum is het middenveld van PSG tijdens de afgelopen transferwindow alleen maar voller geraakt.

Half oktober beweerde Adrián Sánchez in het YouTube-programma Más Que Pelotas nog dat Simons het verzoek bij Raiola had ingediend om een balletje op te gooien bij Barcelona. De zaakwaarnemer meldde zich nadien bij Barcelona om te praten over een mogelijke terugkeer, maar hij kreeg nul op het rekest in de Catalaanse hoofdstad. Momenteel speelt Simons zijn wedstrijden namens PSG Onder 19, al maakt hij ook geregeld zijn opwachting op het trainingsveld bij de hoofdmacht. Tegelijkertijd wil PSG geen speelminuten meer geven aan de middenvelder zolang hij zijn aflopende contract niet verlengt, zo meldde AS daags na de uitspraken van Sánchez.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door scirea1897)

Het wordt wel tijd dat Xavi Simons eens wat speelminuten gaat krijgen, want anders blijft het een eeuwig talent. Ik weet eigenlijk niet hoe goed hij is, maar zou dit niets zijn voor een ploeg als AZ of Vitesse? Eventueel op huurbasis, anderhalf seizoen?

9 november 2021 om 19:34

Ik zou hem wel bij Feyenoord willen zien onder Slot. Ik denk dat hij meer kan brengen dan een Kokcu.

9 november 2021 om 19:59

Als ik Feyenoord was zou ik helemaal niets veranderen nu, dat draait daar tegen alle verwachtingen in als een tierelier. Als ze niet oppassen worden ze nog kampioen ook.

9 november 2021 om 20:18

@nuanceman, Stilzitten is achteruitgang. Feyenoord is gewoon beperkt in de breedte. En ze gaan ook het liefst nog afscheid nemen van een zestal spelers. Ik weet niet of Simons de juiste versterking is, maar Feyenoord kan echt nog wel wat gebruiken natuurlijk. Al is de vraag of dat haalbaar is gezien de financiële problemen (volgens Arno Vermeulen, geen idee hoe serieus je dat moet nemen 😅).

9 november 2021 om 20:36

Simmons heeft nog helemaal niks bewezen. Die zal nooit een basisplek krijgen bij Feyenoord. Kokcu is dit seizoen onwijs belangrijk. Als jij dat niet ziet moet je misschien een andere sport zoeken.

9 november 2021 om 21:01

Soccerinofcu. Het is voor hem te hopen dat hij beter is dan Kokcu. Want ik heb nou niet het idee dat Kokcu veel verder zal komen dan dit nivo.

9 november 2021 om 21:28

Opgeleid bij Barca en speler van PSG, die jongen is sowieso beter dan Kokcu, moet gwn alleen zijn flow vinden. Die gaat niet nu opeens naar de eredivisie, kom maar naar Arsenal zou ik zeggen.

9 november 2021 om 22:26

Haha grapje zeker? Leuk dat hij opgeleid is bij barca en psg maar heeft helemaal niks bewezen op zijn 18de. Bij Arsenal zou dus ook gewoon in de jeugd terechtkomen.

9 november 2021 om 23:18

Ja toch? Arteta wil met jonge talenten werken en Arsenal steelde vroeger hun talenten, zoals Cesc Fabregas, Fran Merida, Hector Bellerin, Jon Toral, Ignasi Miquel, enz. Deze jongen heeft heel veel potentie en dat hij niks heeft bewezen betekent niks. Sancho heeft genoeg bewezen bij Dortmund om een shit speler te worden bij United.

10 november 2021 om 00:04

Nouja niks bewezen, hij wordt toch in de jeugd van 2 topclubs al jaren steevast tot het grootste talent beoordeeld. Dat zegt natuurlijk nog niks over het hoogste niveau, maar je kunt er zeker wel vanuit gaan dat deze jongen in de ED zal uitblinken.

Hij heeft ooit in een interview uitgebreid zijn keuze voor PSG uitgelegd en dat sneed gewoon hout. Het kwam erop neer dat hij bij Barca het voetballende gedeelte heeft aangeleerd en bij PSG meer fysiek en power hoopte te ontwikkelen. Dat zijn punten waarop hij echt wel verbeterd is, dat zie je ook in de jeugdelftallen. Met deze ervaring en een aflopend contract denk ik dat zijn volgende stap een subtop/topclub moet zijn waar hij geregeld mag spelen, of dat nou PSG, Barca of een andere club is. Hij zou mijn inziens de perfecte vervanger voor Gravenberch zijn, maar ik denk niet dat Ajax en Raiola snel in zee zullen gaan.

Zonde, waarschijnlijk had hij dit seizoen (en misschien vorig seizoen) wel een een minuut of 500/1000 in Barca kunnen spelen. Hij lijkt mij niet het niveau Gavi of Nico, maar wellicht had Koeman hem het voordeel van de twijfel gegeven. Anderzijds heeft hij nu zijn (financiële) toekomst wel veilig gesteld

9 november 2021 om 21:10

Het niveau ligt bij PSG ook hoger dan bij Barca

10 november 2021 om 00:27

Dat zou ik niet zo vlug durven zeggen. Ik heb een vermoeden dat Barca tijdelijk schulden heeft gemaakt omdat ze plannen hebben hans het boeltje van PSG over te nemen en er hun satelietclub van willen maken om later dan in de Ligue 1 + de Super League te kunnen presteren. De Ligue 1 zou dan gebruikt worden voor jeugd te laten renderen op het huidige niveau van de Franse hoogste competitie. Barcelona selecteert dan de beste spelers hiervan door naar de Super League. Barca B, C wordt geschrapt. Iniesta en Pique starten hun opleiding bij het huidige PSG om zich later naast Xavi te kunnen plaatsen en Messi doet nog 1 jaar mee om au revoir te zeggen tegen zijn Barca supporters in de Super League.

Plek in de A selectie wil nog niet zeggen....speeltijd. Die gaat nooit spelen. Wegwezen daar. Zoek een club waar je speeltijd krijgt.

Gewoon lekker bij Feyenoord of AZ komen ballen in NL. Lijkt wel alsof hij al 10 jaar “tegen het 1e aanzit”.

9 november 2021 om 19:57

Ben het eens met je eerste opmerking maar hij is 18 he. Die komt dus pas net kijken.

Zo'n jongen moet eigenlijk nu zo snel mogelijk naar de Eredivisie. Hij is 18 jaar en dan is regelmatig spelen op een relevant niveau belangrijk aan het worden. Helaas zie ik dat niet gebeuren en zal hij wel weer naar een andere topclub gaan waar hij nog lang geen minuten zal gaan maken. Ik denk dat het financiele aspect nog te groot weegt. Ga lekker naar een Ajax, PSV, Feyenoord of AZ en speel jezelf in de basis. Trainen met jongens als Mbappe is leuk, maar de grootste ontwikkeling maken spelers toch echt door door vlieguren te maken in relevante wedstrijden.

uitleenbeurt van 2 jaar a la odegaard zou deze jongen denk ik heel goed doen. Ga ff 2 jaar bij een heereveen ofzo ballen en ga dan als je het daar goed doet op een hoger niveau voor je kans.

Als je een plek in de A-selectie wil moet je niet naar PSG gaan voor de centen. Het is kiezen of delen. In de Eredivisie had deze jongen al 35+ wedstrijden in de benen kunnen hebben, maar daar kiest hij ook niet voor. Of beter gezegd, Raiola kiest daar niet voor, want de grote clubs betalen grotere commissies.

9 november 2021 om 20:51Dat is onzin. Altijd als jonge spelers bij topclubs zitten, komen mensen hiermee. Jongen is van 2003. Zijn zeer talentvolle leeftijdsgenoten hebben ook geen 35 wedstrijden in de benen in de eredivisie. Leeftijdsgenoot Unuvar staat slechts op 1 wedstrijd in de beker. Rensch is de enige die er ongeveer aan komt en als je het om gaat rekenen naar volle wedstrijden blijft daar ook maar de helft van over. Bij PSV zie je ook niemand van 2003 in de selectie. en bij Feyenoord en AZ ook niet. Structureel dan, niet die 20 minuten in het seizoen

9 november 2021 om 21:09

De zeer talentvolle jongens spelen hier in Nederland op hun 18e vaak al wel hoor, alleen vertrekken veel van die grootste talenten al vroeg naar het buitenland en doen de iets mindere talenten er wat langer over. Lichtgewichten als Unuvar en Nouri daargelaten, maar een de Ligt, Gravenberch en Boadu hebben op hun 18e al meer minuten gemaakt dan Simons op z'n 21e gemaakt zal hebben als ie alleen maar voor de 5 grootste clubs blijft tekenen.

9 november 2021 om 21:24

@shorty1991, op zijn 18e al 35+ wedstrijden betekent op je 17e al elke wedstrijd spelen. Boadu had zo'n 10 wedstrijden gespeeld toen, al had hij ook veel blessures destijds. Memphis had ook maar iets van 10 wedstrijden in 2011/12 waar hij ook debuteerde. Frenkie speelde ook pas op zijn 20e in de eredivisie, daarvoor alleen paar wedstrijden. van de Beek debuteerde op zijn 18e pas. Timber had 2 seizoenen geleden ook maar een wedstrijd voor Ajax gespeeld.

Met Gravenberch en de Ligt blijft dat maar over.

Ik snap echt totaal niet waar de reacties vandaan komen dat deze jongen naar de Eredivisie moet om ervaring op te doen. Hij verdient ruim 1 miljoen per jaar. Dat zijn salarissen die geen enkele Eredivisieclub gaat betalen voor zo'n jonge jongen. Daarnaast zou het een enorm slechte keuze zijn om naar de Eredivisie te gaan, want jonge talenten uit de Eredivisie ontpoppen tegenwoordig nooit meer als echte sterren. Natuurlijk zijn er wat uitzonderingen, maar mijns inziens doet deze jongen er niet goed aan om naar de Eredivisie te komen.

Raiola heeft gewoon groot gelijk. Hij verdient op dit moment wel een plek bij de A-selectie, of hij nou speelt of niet. Als deze situatie nog langer door blijft gaan, blijft deze jongen een eeuwig talent.

9 november 2021 om 21:26

wat stel jij dan voor? om te investeren in zichzelf moet hij salaris inleveren en minuten maken, als dat kan bij een club waar hij ook een goed salaris krijgt is dat natuurlijk ook mooi maar welke opties zijn er? hij krijgt nu volgens mij geen miljoen maar 500k? dit salaris zal hij niet blijven verdienen als hij geen minuten maakt de komende jaren, dan speelt hij op zn 25e bij FC Twente

Hij staat blijkbaar zo hoog aangeschreven maar ik vraag me af wat zijn echte niveau is. Een Mitchel Bakker doet het bijvoorbeeld nu gewoon prima bij Leverkusen. Dat is nog steeds een aardig niveau. Deze Simons maakt op mij vooral indruk als een Instagram voetballer. Hij moet nu gewoon in 3 jaar tijd 100 wedstrijden spelen. AZ kan toch prima een extra middenvelder gebruiken als hij? Of iets lager misschien, Vitesse ofzo.

Had beter bij Barcelona kunnen blijven had ie nu een kans gekregen

9 november 2021 om 21:22

onder Koeman wel, onder Xavi weet ik niet eerlijk gezegd. zou zomaar kunnen

niet verlengen, en in januari met andere clubs aan tafel gaan. stap naar PSG was geen succes, op zijn leeftijd moet je minuten maken in het eerste elftal. eredivisie is natuurlijk een logische stap qua niveau en speelminuten.

Wauw, wat een eis. Ik begrijp echt niet, waarom spelers weglopen met deze zaakwaarnemer. Hij voert alleen oorlog. Men heeft het gewoon niet door, dat tekengeld de korste weg is naar het innen van de buit. Voor Mini maakt het niet uit waar....zolang de speler maar tekend. Mino wilt je liever geen verlenging, maar dat je ergens anders een contract tekent, daar heeft hij als zaakwaarnemer meer aan...🤦🏾‍♂️

Hoe kun je als 18 jarig talent je plek opeisen in een selectie met zoveel vedetten? Ze zien hem al aankomen… ga lekker bij Arsenal voetballen, maak minuten en bewijs jezelf… oh ja en verander van zaakwaarnemer als je nog enigszins geloofwaardig over wil komen in de toekomst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.OGC Nice4218
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller2010
L. MessiAanvaller121
S. YansaneAanvaller10
D. FranchiKeeper00
K. NavasKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1 fan
Middenvelder, 18 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Angeliño staat hoog op het wensenlijstje van Internazionale. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren