Van Gaal ontving belletje van Krul: ‘Hij zou geselecteerd zijn geweest’

Dinsdag, 9 november 2021 om 16:18Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 17:33

Louis van Gaal heeft dinsdagmiddag tijdens de persconferentie stilgestaan bij zijn keuze voor Jasper Cillessen als vervanger van de zieke Joël Drommel. De bondscoach van het Nederlands elftal, die vooruitblikte op de WK-kwalificatiewestrijden tegen Montenegro en Noorwegen, liet de doelman van Valencia terugkeren in de selectie. Dat hij tot dusver aan een ijzersterk seizoen bezig is bij Valencia was voor Van Gaal onvoldoende reden om hem in eerste instantie al bij de groep te halen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door klemvastdiebal)

Zegt eigenlijk helemaal niks bijzonders in zn uitleg. Prima dat hij er bij is, cillisen is wat mij betreft ook beter dan drommel, alleen aan de bal is drommel natuurlijk 3x beter waar cillisen altijd veel uitschiet en onzeker oogt.

9 november 2021 om 16:51

Ik ben psv fan en zie Drommel iedere week en hij is hartstikke onzeker, ja hij kan uittrappen maar als er een beetje druk op hem staat gaan ballen regelmatig over de zijlijn.

9 november 2021 om 20:50

Cilissen is gewoon beter dan de rest maar Van Gaal brengt hem langzaam oom ook de drive bij hem terug te brengen de echte wil. Bijlow is niet goed genoeg dan zie ik liever Krul snap ook wel dat Krul niet achter Bijlow op de bank wil. Ook van Gaal gaat weer voor Krul of Cilissen zodra er 1 blunder van Bijlow komt let maar op

9 november 2021 om 21:09

Bijlow is niet goed genoeg? Dan kijk je geen voetbal of je hebt er geen verstand van. Bijlow is een van de beste keepers ter wereld onder de 23 jaar, minstens top 10 en heeft heel veel potentie. Wat mij betreft in deze vorm onbetwiste nummer 1 voor de komende jaren. Krul is veelste middelmatig, zou bij mij misschien net 5e/6e keeper zijn

9 november 2021 om 23:34

Beetje makkelijk gezegd wel, één vd beste keepers onder de 23. Je kan onmogelijk genoeg voetbal bekijken om dat te concluderen. Misschien loopt er in Spanje of Frankrijk wel veel betere doelmannen rond. Zonder dat je het weet.

Benieuwd wat er dan waar is van de woorden van Frank de Boer. Cillessen zou het niet kunnen hebben om als lulletje rozenwater (lees 2e of 3e keus) bij de groep te zitten. Ik zou voor nu sowieso Bijlow kiezen, in vorm en de toekomst.

9 november 2021 om 16:42

Zit denk ik wel een verschil in het reserve keeper zijn bij kwalificatiewedstrijden of op een EK waar je minimaal 3 weken bij elkaar zit

9 november 2021 om 16:58

@MessieBazoer. Dit is gewoon helemaal niet wat de Boer heeft gezegd. Hij heeft deze keuze gemaakt op basis van dat het onzeker was of hij wel op tijd zou herstellen van zijn coronabesmetting. En hij wilde graag vastigheid. Heel logisch, maar er komen dan allemaal verhalen bij omdat de Boer opeens een soort volksvijand nummer 1 was. Cillessen die het niet aan zou kunnen om reserve te zijn is slechts een gerucht (volgens mij zelfs bedacht door Driessen, maar dat weer ik niet zeker) en is verder door helemaal niemand bevestigd en daarbij lijkt het me zeer stug. Hij is ook een tijdlang bankzitter geweest bij Barça en heeft daar met volle verstand zelf voor gekozen.

9 november 2021 om 17:20

Dat zei Frank de Boer toch bij Rondo? Volgens mij was het gerucht van Driessen juist dat Cillessen niet goed in de groep zou liggen.

10 november 2021 om 12:52

Dat zei Driessen toch omdat hij geen bankzitter wilde zijn? En nee, de uitleg van Frank de Boer is iedere keer hetzelfde geweest, zoals.ik al aangaf.

Een fitte Cilessen is gewoon gelijkwaardig aan Bijlow. Alleen Bijlow heeft de toekomst en nog wel meer potentie dus terechte nummer 1 als ik het voor het zeggen heb. Wel vind ik Cilessen heel veel beter dan Drommel en Flekken. In mijn ogen ook terecht dat hij is opgeroepen.

9 november 2021 om 16:35

Zijn er dingen waarin je Cilissen beter vindt dan Bijlow dan (behalve ervaring, maar dat is geen directe kwaliteit)? Andersom vind ik Bijlow namelijk sterker 1-op-1 en veel sterker in de lucht en heersen in het 5 en 16-meter gebied.
Dat maakt dat ik Bijlow nu al beter vind dan Cilissen, los van de potentie die Bijlow nog heeft.

9 november 2021 om 16:56

Om nog maar niet te spreken van uitstraling. Dat vind ik ook een belangrijke eigenschap en daarin heeft Bijlow ook een voorsprong op Cillessen.

9 november 2021 om 16:57

Cilessen heeft op veel hoger niveau in het verleden natuurlijk al meer laten zien dan Bijlow. Maar zoals ik al aangeef, ik vind dat Bijlow nu op 1 staat omdat hij ook nog eens potentie heeft. Ik vind het jammer dat Bijlow niet CL speelt, ben heel benieuwd hoe hij het dan doet.

9 november 2021 om 17:02

Het is wel flauwekul om te zeggen dat Bijlow zo uitblinkt met zijn uitstraling. Nogal nonchalant soms, en kan behoorlijk twijfelachtig zijn. Dat hij de meeste potentie heeft is zeker, maar op dit moment inderdaad niet zó veel beter dan Cillessen wat iedereen steeds beweert.

9 november 2021 om 17:03

Uitstraling is altijd het paradepaartje van mensen die geen verstand hebben van keepen of van simpele zielen.

Courtois heeft een uitstraling van niets, maar ieder team is blij hem te hebben. Om maar een voorbeeld te geven. Echt het meest waardeloze gelul dat men maar kan lezen over keeperswerk, want daar kun je toch maar weinig tegenin brengen. In tegenstelling tot positionering, communicatie, reflex, uitkomen bij hoge ballen of in duels met aanvallers, etc.

Uitstraling... lachwekkend.

9 november 2021 om 17:06

@almogaver: We zijn het niet vaak met elkaar eens hier, maar ik kan hier echt 100 procent in meegaan. Een keeper heeft 1 functie, die ballen tegenhouden. Of hij een uitstraling van een rietje heeft of de Don Juan is, maakt daar helemaal niets uit. Als uitstraling een belangrijke zaak was bij spelers, hadden veel andere beroepsvoetballers ook geen baan ;-)

9 november 2021 om 17:42

Inderdaad lachwekkend, v/d Sar (Flappie)en de Goey (konijntje) hadden/hebben ook geen uitstraling maar waren topkeepers..

De bijnamen heb ik er niet bijgezet om ze te beledigen maar om aan te geven dat uitstraling totaal niets met kwaliteit te maken heeft.

9 november 2021 om 17:46

Courtois, de Gea, onze eigen Edwin - allemaal gasten die er uit zien als een lulletje rozenwater.

9 november 2021 om 17:51

Het mooie is dat Bijlow twijfelachtig genoemd wordt iets wat hij totaal niet is.
Of laat ik het anders zeggen ik weet totaal niet inbeelden situaties .
Hoge ballen heer en meester. Meevoetballen meer dan prima straalt juist heel veel rust uit.

Ik weet niet of Bijlow beter is dan Cillissen maar voor nu beste keeper denk ik met meeste potentie.

9 november 2021 om 19:14

@Luissini uitstraling is een leuk extraatje, meer ook niet. Messi heeft ook geen uitstraling.

9 november 2021 om 19:38

Almogaver, ontzettend mee eens. Vind uitstraling de meest domme reden om de kwaliteit van een keeper weer te geven.

Daarnaast denk ik dat een (wedstrijd)fitte Cillessen altijd nog beter is (op dit moment) dan Bijlow. Potentie moet niet tellen in het NL elftal, je moet nú presteren.

9 november 2021 om 20:56

Uitstraling, 1 van de belangrijkste eigenschappen van een keeper. Rust in balbezit, het wel of niet drukzetten door een tegenstander. Het wel of niet schieten van afstand, het wel of niet doorlopen voor een rebound, het wel of niet het duel aangaan in de lucht. Alle spelers worden erdoor beinvloed. Vd Sar had 100% uitstraling. Ontzettend zeker en rustig. Voorkomt de helft van het gevaar en geeft vertrouwen in de verdediging (in balbezit en balbezit tegenstander).

9 november 2021 om 22:12

conference league is toch geen graadmeter man... Cillessen speelt echt op 4 keer zo hoog niveau. bijlow is een toptalent hoor maar cillessen is echt wel instaat om hem eruit te keepen hoor.

9 november 2021 om 16:39

Maar is Cillessen ook daadwerkelijk gelijkwaardig? Ik zie eigenlijk geen onderdeel van het keepen waar Bijlow minder in is.

9 november 2021 om 17:00

Moet je alleen niet meenemen dat Cilessen in Laliga speelt (en ook veel CL-duels heeft gekeept in het verleden) en Bijlow in de Eredivisie en de Europa League en Conference League? En ik zeg hier niet dat ik Bijlow niet als nummer 1 zie he? Ik vind Bijlow onze nummer 1, vooral ook door de potentie van hem. Maar dat hij nu veel getest is op hoog niveau, dat is hij gewoon niet (en ook geen ramp, dat komt vanzelf).

9 november 2021 om 17:53

Ik snap wat je zeg hoor maar heeft nu op internationaal niveau Nederlands elftal laten zien dat hij er staat. En ik snap echt wel dat cl hoger is maar onderscheid zich prima in de conf League waar je ook genoeg ballen krijg.

9 november 2021 om 18:23

Je kan 3 wedstrijden bij het NL elftal toch niet vergelijken met alle CL en Liga wedstrijden?

9 november 2021 om 18:34

@bliek: Ik wil hier ook niets af doen aan Bijlow hoor. Ik geef ook in m'n comments aan dat hij ook 'mijn' nummer 1 keeper is voor Oranje. Ik vind alleen die comments dat Bijlow "veel beter" dan Cilessen is, nogal voorbarig en eigenlijk niet te vergelijken doordat Bijlow vooralsnog op een veel lager niveau acteert. Potentie om beter te worden heeft hij sowieso.

10 november 2021 om 07:00

Het is altijd weer afwachten.
Tuurlijk speelt cillissen nu op hoger niveau en ik volg hem niet maar op de leeftijd van Bijlow maakte hij nog regelmatig de foutjes.
Ik ga ook niet zeggen dat Bijlow stukken beter is ben wel benieuwd waar zijn top ligt

9 november 2021 om 19:31

Absoluut niet een hele goede keeper maar als je ziet wat voor bikkel die Bijlow is zou ik ten alle tijden dat kereltje erin zetten. Dat is nou een keeper waar ik als Belg jaloers op ben en wij hebben ook heust niet alleen koekenbakkers.

Cillessen moet er altijd bijzitten joh, snap niet zo goed dat dat niet het geval is.
Ik vind inderdaad wel dat hij niet perse in de basis hoeft

Die blessures zijn natuurlijk wel een dingetje, maar Cillessen doet het de afgelopen anderhalf jaar weer echt geweldig bij Valencia. Die zit nu gewoon weer op hetzelfde niveau als op het WK en als bij Barca. Ik snap dat Bijlow nu de eerste keuze is, want er is geen reden om hem er uit te halen. Maar ik blijf het raar vinden dat Cillessen er de afgelopen paar keer niet bij zat. Hij is simpelweg een klasse beter dan Drommel en Krul.

Eigenlijk zegt hij hier dus vrijwel niks. Ik hoop zelf dat Bijlow 'gewoon' eerste keeper is op het WK (als we ons plaatsen), hij laat de laatste maanden zien op dit moment veruit de beste keeper te zijn. Dan heb je aan Cilissen een goede 2e keeper en kan Krul of Drommel mee als 3e keeper.

Cillessen en Bijlow schelen zeer weinig.
Ik was in t begin sceptisch tov Bijlow, maar hij was echt heel goed de afgelopen interlands. Ik zou toch voorlopig voor Bijlow kiezen en Cillessen als goede 2e. 3e keeper gaat mee om de handschoenen te dragen.

9 november 2021 om 16:30

Het grote verschil vind ik persoonlijk het meevoetballen en het heersen in de eigen 16. Waar Bijlow duidelijk de baas is in de lucht, vind ik Cillessen altijd wat onzeker overkomen.

9 november 2021 om 16:44

Keepen in het buitenland is wel anders dan in de Eredivisie he? Je hebt betere spelers met betere schoten. Dus die ervaring heeft Cillessen wel. Heeft ook gewoon prima reflexen bij Valencia. Bijlow heeft op dit moment natuurlijk de potentie maar we moeten het zien in het buitenland.

Van Gaal zegt op de persconferentie ook doodleuk dat Veltman en Karsdorp simpelweg geen optie zijn. Hiermee verdwijnt zijn geloofwaardigheid meteen naar 0. En niemand die door durft te vragen

9 november 2021 om 16:46

Hij gaf aan dat ze geen optie waren als vervanger van timber.

9 november 2021 om 18:20

Dat zijn toch ook geen spelers waar je een toekomst in ziet bij Oranje. Kom op zeg.

9 november 2021 om 18:42

Dit zijn toch ook geen opties. Dat snapt iedereen en daarom vraagt er ook niemand door.

9 november 2021 om 22:15

Ik zie karsdorp heel vaak spelen in italie en zo bijzonder doet ie het daar niet hoor. Is gewoon degelijk, haalt vaak wel een 6je, maar veel mensen denken omdat ie bij een club als as roma basis staat ( alleen maar omdat florenzi weg is) het opeens een topback is.

Cillessen en Bijlow zijn inderdaad de beste keepers die we hebben naar mijn mening. Toch zou ik voor Bijlow kiezen omdat hij toch de toekomst is en Cillessen op het WK al 33 wordt.

Bijlow staat kwalitatief gezien nu al mijlenver voor op Cillissen en ontpopt zich ook als een echte leider.

9 november 2021 om 18:40

Als je mijlenver voor ligt op de keeper van Valentin, ex keeper van Barcelona en wk halve finalist...Dan moet Bijlow wel de allerbeste keeper van de wereld zijn.

10 november 2021 om 10:59

De allerbeste keeper ter wereld is ie nog niet, maar hij kan het wel gaan worden.
De man heerst in de 16 en begint nu ook echt leiding te geven aan de defensie en de rest van de ploeg.
Als hij zo blijft doorgroeien, dan voorzie ik een prachtige carrière voor hem.

10 november 2021 om 19:13

Oh ik ook wel hoor. Hij is heel goed bezig. Maar nu mijlenver voor op Cilessen vind ik wat overdreven.

Bijlow zou ik ook op doel zetten, hij heeft het gewoon erg goed gedaan afgelopen jaar. Maar Cilessen is toch gewoon de nummer 2 en Krul zou je op het wk als penalty killer kunnen overwegen.

Jasper is een goeie nummer 2 toch. Zolang hij zich kan schikken in die rol lijkt het me logisch dat hij tweede keeper is

Dit is toch geweldig? Dit is een coach die mensen niet ontloopt, maar weet dat er 100 mensen zijn waarmee hij contact moet houden en eerlijk tegen moet zijn. Dit is wat anders dan smsjes versturen, dit is gewoon goed management van mensen. Ook gewoon zeggen dat je niet 3 oudjes op de bank moet hebben met de hoogste kwaliteit, maar soms aan de toekomst moet denken en een slechtere maar jongere speler wil hebben zitten. Ik word altijd blij van v Gaal :D

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

281 fans
Keeper, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren