‘Selectie Barcelona is het beu en keert zich tegen Coutinho’

Dinsdag, 9 november 2021 om 13:02Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:57

Philippe Coutinho heeft afgelopen weekend een slechte beurt gemaakt. De Braziliaan werd tegen Celta de Vigo (3-3) door Sergi Barjuán gesommeerd om zich warm te lopen na de blessure van Ansu Fati, maar maakte dusdanig weinig aanstalten dat een deel van de spelersgroep zich inmiddels tegen hem heeft gekeerd. Volgens Esport3 hebben een aantal ervaren spelers genoeg van de houding van Coutinho, die ook tijdens trainingssessies te wensen overlaat.

Fati raakte op slag van rust geblesseerd aan zijn hamstring en keerde in de tweede helft niet meer terug. Coutinho stapte daarop als eerste uit de dug-out voor een warming-up en zou de eerste optie van Sergi zijn geweest om Fati te vervangen, maar moest toezien hoe na rust Álex Balde binnen de lijnen werd gebracht. Dat de interim-trainer van Barcelona niet Coutinho, maar Balde inbracht zou te maken hebben gehad met een gebrek aan motivatie bij Coutinho. Hij zou een 'luie' indruk hebben gemaakt tijdens zijn warming-up, zo klinkt het in de Spaanse media.

De hoofdrolspeler zelf, die zich momenteel met de Braziliaanse nationale ploeg voorbereid op de WK-kwalificatieduels met Colombia en Argentinië, is zich van geen kwaad bewust. "Ik was zeer verrast toen ik het nieuws zag, want ik ben in mijn hele carrière nooit onprofessioneel geweest", aldus Coutinho. “Ze mogen het navragen bij de clubs waar ik heb gespeeld, ik ben altijd door iedereen gerespecteerd. Sinds ik fit ben, heb ik alleen geen serie van vier à vijf wedstrijden gehad die mijn beste niveau lieten zien."

TV3 meldde eerder op basis van journalisten die aanwezig waren in het Estadio Balaídos dat Coutinho in de tweede helft zou hebben geweigerd om in te vallen. “Ik heb daar niets van in de gaten gehad”, zei Sergi tijdens de persconferentie na afloop toen hij gevraagd werd naar de houding van de middenvelder. “Ik was bezig met de wedstrijd, niet met de spelers die warmliepen. Ik heb geprobeerd om met iedereen een klik te hebben. Het mag duidelijk zijn dat dit met de spelers die niet spelen moeilijker gaat.”

Coutinho bleef uiteindelijk voor de tweede keer op rij negentig minuten op de reservebank bij Barcelona. De in 2018 voor 138 miljoen euro van Liverpool overgenomen aanvallende middenvelder annex buitenspeler speelde dit seizoen tot dusver elf officiële wedstrijden, waarvan vier als basisspeler. Spaanse media bestempelen Coutinho als het voornaamste slachtoffer van het vertrek van Ronald Koeman en stellen dat Barcelona in de winterse transferperiode graag afscheid van hem wil nemen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

89 reacties (laatste reactie door drenniz)

Wat is er in hemelsnaam gebeurd met de gedreven felle spelmaker van Liverpool. Zo zonde om te zien hoe zijn carrière dusdanig in het slop geraakt is.

Lijkt me dat er in dat koppie iets volledig mis aan het gaan is sinds zijn overgang naar Barcelona. Alles oogt zo onzeker bij hem, terwijl bij Liverpool het zelfvertrouwen eraf spatte.

9 november 2021 om 14:43

Het zit er wel nog in want bij Bayern was hij echt gewoon weer goed, het was oprecht beter voor z'n carriere geweest als hij bij Bayern was gebleven, nu vroeg Barca natuurlijk veels te veel maar ik had als speler dan alles op alles gezet..

9 november 2021 om 15:03

Ik weet oprecht niet of het er nog wel in zit. Bij Bayern speelde hij inderdaad soms leuk mee, maar het is ook moeilijk om slecht te spelen in die geoliede machine.

9 november 2021 om 15:31

Daar ben ik het wel mee eens, een chapeau-moting wat echt een matige spits is ramt ze daar erin alsof het niks is.

9 november 2021 om 16:43

Bij Bayern was hij helemaal niet goed, misschien hooguit enkele leuke wedstrijden en dat was het. Zat ook meer op de bank dan dat hij mocht meespelen, daarom dat bayern ook niet geïnteresseerd was om hem definitief over te nemen.

9 november 2021 om 17:20

@Drenniz

Dan is het dus geen matige spits ondanks dat hij een minder bekende naam heeft en logischerwijs amper minuten krijgt omdat Lewandowski voor hem staat.

9 november 2021 om 17:40

Punt is dat zelfs een matige spits bij dit Bayern München nog veel zou scoren vanwege de fenomenale aanvoer. En ja, dan blijft die spits nog steeds matig aangezien hij buiten Bayern niet eens in de buurt van die cijfers kan komen. Het is moeilijker om niet te scoren in dit Bayern als andersom.

10 november 2021 om 11:43

Jawel, het is een matige spits buiten Bayern maar bij Bayern zou de spits van degene die laatste staat in de keuken kampioen divisie nog aan de lopende band scoren

9 november 2021 om 15:26

Zal er ook wel mee te maken hebben dat als Coutinho nog enkele wedstrijden speelt, Barcelona weer 20 miljoen of iets dergelijk moet overmaken. Dan is het beter om in de pers door te laten sijpelen dat het omwille van zijn houding is.

9 november 2021 om 17:08

Maar dat is nog geen reden om er als een ongeïnteresseerd zak hooi bij te lopen toch? Je zou juist denken dat het gras dan opgevreten wordt, een stukje bewijsdrang ofzo.

Coutinho de nieuwe Gareth Bale? Beste voor beide partijen als ze uit elkaar gaan.

9 november 2021 om 13:16

De nieuwe Gareth Bale? Bale heeft een miljoen keer meer betekent voor Real dan Coutinho voor Barcelona met alle respect.

9 november 2021 om 13:24

Mooie goal van bale in cl finale. Coutinho is een grote flop. Hopen dat barca hem kan verkopen.

9 november 2021 om 13:28

Die goal van bale tegen Liverpool was al een Bale die nog maar de helft waard was van de Bale van in het begin bij Real Madrid.

9 november 2021 om 13:29

De nieuwe Hazard? Of is Hazard de nieuwe Coutinho? Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk maar feit is dat beiden fenomenale miskopen zijn gebleken.

9 november 2021 om 13:46

Coutinho is eerder de nieuwe James.

9 november 2021 om 14:27

Modric....je snapt toch wel wat er bedoeld wordt?

9 november 2021 om 14:41

@soccerfan_1, nee zeker niet want Bale heeft echt wel iets grootst laten zien en is die 100 miljoen gewoon waard geweest met alle prijzen die hij heeft gewonnen. Heeft verschillende finales beslist. De laatste 3 jaren wat minder maar dat kwam ook wel door de relatie met Zidane. En natuurlijk de blessures waar hij constant mee geteisterd wordt. Coutinho heeft letterlijk niks laten zien. Had je beter met Hazard kunnen vergelijken want die 2 hebben wel iets gemeen.9 november 2021 om 15:00

Voor jouw gemoedstoestand bedoelde hij niet Bale maar Hazard.

9 november 2021 om 16:41

Precies, dit is een betere vergelijking als met Bale

9 november 2021 om 17:23

@pedovasquez

James was uitzonderlijk goed bij Real en had statistieken vanaf de bank waar basisspelers niet aan komen. Ook bij Bayern was hij gewoon sterk.

Dat Zidane liever Isco gebruikte als vaste invaller op zijn positie of zelfs in de basis, betekent niet dat het een matige voetballer is.

Geen basisspeler zijn of verkocht worden door Real betekent meestal dat je bij elke andere topclub terecht kan, vaak in de basis zelfs dus.

9 november 2021 om 13:44

Buiten het feit dat hij in zijn eerste 2 seizoenen werkelijk fenomenaal was, heeft Bale nog eens drie belangrijke finales voor Real beslist. Daardoor alleen al is hij zijn transfergeld waard. Coutinho kan je beter met Hazard vergelijken. Gezien hun transfersom de twee grootste flops allertijden.

Deze gast verliet Liverpool op de slechtste moment ooit, Liverpool is ondertussen op alle vlakken gestegen en dit Barca zal herinnerd worden als de slechtste Barca ooit, wat een legacy om te hebben. Ik zou er ook depressief van worden Philippe.

9 november 2021 om 13:49

Het is juist mede door transfergeld voor Coutinho dat Liverpool hun huidige sterspelers is kunnen kopen. Het is een zege geweest voor Liverpool dat hij dolgraag weg wou en ze hem verkocht hebben.

9 november 2021 om 14:13

Salah, Firmino en Mane zaten er al op 't moment dat Coutinho verkocht werd en een club als Liverpool kan Van Dijk wel betalen.

9 november 2021 om 14:25

Niet alleen financieel gezien een gunstig vertrek. Als aanvaller zou hij Salah of Mane in de weg lopen, en voor het middenveld is hij te aanvallend ingesteld. Kortom, een zege dat hij weg wilde.

9 november 2021 om 14:26

Daar vergis je u. Mane, Salah en Firminho kosten samen iets van 120mil en die werden mede door transfer van Suarez bewerkstelligd. Van Dijck en Alisson dan weer met het opbrengst van Coutinho. Liverpool is geen ploeg die zoveel geld genereert om de genoemde spelers te kunnen bekostigen.

9 november 2021 om 14:53

Busy je bent niet goed op de hoogte als je denkt dat Liverpool niet zoveel geld genereert. Ze hebben op één na de hoogste loonsom in de Premier League en als je Jürgen Klopp zijn carrière een beetje hebt gevolgd weet je dat hij niet zo van het kopen is. Hij bouwt een team en koopt echt alleen als het moet en Liverpool zal hem dat budget geven ook. Liverpool is gwn een slimme club, grotendeels ook omdat het niet past bij het bedrijfsmodel van de Fenway Sports Group voor de club en daardoor hebben ze nooit FFP problemen gehad. Behalve het feit dat ze een van de rijkste eigenaren hebben halen ze organisch veel geld binnen door hun ontzettend grote en loyale fan base.

9 november 2021 om 15:13

Ze hebben niet de op 1 na hoogste loonsom in de PL, Chelsea, City en Man U zitten er allemaal boven. En Arsenal betaalt hun sterren veel beter dan Liverpool (alleen hebben zij meer sterren).

Liverpool heeft gewoon veel minder te besteden dan City, Chelsea en Man U. Dat is feitelijk zo.

9 november 2021 om 16:03

De top 4 in Engeland zit erg dicht bij elkaar, dat wisselt per jaar. Liverpool zat in 19/20 (laatste jaar waarvoor de cijfers openbaar zijn) qua salarissen wel degelijk boven United en Chelsea. Waarschijnlijk zaten ze er in 20/21 wel onder, vanwege de CL winst van Chelsea. En in 21/22 waarschijnlijk ook wel, al zal dat afhangen van de Cl/pl prestaties.

9 november 2021 om 22:09

@ayCaramba Ik raad je aan om wat meer informatie te zoeken over financiële situatie van Liverpool, hoe zij in handen van FSG gemanaged worden en wat hun verdienmodel is. Hun winst is volledig te danken aan het transferbeleid omdat zij te hoge kosten hebben (zoals één van de hoogste loonlasten etc...) Het is knap dat zij er in geslaagd zijn om zo'n team van te bouwen maar ze kunnen niet zomaar elk jaar veel uitgeven zonder eerst te verkopen. Klopp heeft dit al trouwens ook aangegeven. Verkoop van Suarez en Coutinho hebben Klopp de middelen gegeven om de spelers te halen die hij wou. Zonder zou dat niet zijn gelukt en kan je zelf opzoeken.

10 november 2021 om 00:59

Lijkt me sterk dat ze in 2019 boven united zaten en dat united momenteel bijna het dubbele van Liverpool uitgeeft aan salarissen.

10 november 2021 om 09:09

Kijk hun jaarverslagen maar door, zijn allebei openbaar. Liverpool zat qua totale salariskosten op 325m pond in 19/20, en het seizoen ervoor 310m pond in 18/19. Manchester United zat in 19/20 op 284m (onder Liverpool) en in 18/19 op 332m (boven Liverpool). Inmiddels heeft United de cijfers voor seizoen 20/21 gepubliceerd, die zitten weer op 322m. Liverpool heeft nog geen cijfers voor afgelopen seizoen 20/21, dat komt nog, maar ik verwacht idd wel dat ze weer iets onder United zitten.

9 november 2021 om 14:03

Coutinho is het helemaal kwijt. Als ik hem zie spelen is het geen schim meer van de speler van weleer. Dat ik liever Nico, Gavi en Riqui op het middenveld zie spelen zegt eigenlijk al genoeg. Misschien dat een Newcastle zo gek is om er wat voor te geven. Win-Win situatie voor beide partijen.

9 november 2021 om 14:16

Coutinho is ook niet heel speciaal geweest. Bij Liverpool deed hij wat hij goed kan, namelijk een man uitkappend naar binnen trekken en vervolgens de trekker overhalen. Dat was genoeg destijds bij dat Liverpool, maar dat is niet genoeg in de top. Zonder bal heb je werkelijk niets aan Coutinho. Hij levert nauwelijks verdedigende arbeid en z'n kwaliteiten zijn niet dermate dat je dat door de vingers wilt zien, zoals bij een Messi.

Onrust onderling kan er ook nog wel bij. Succes Xavi! Zou op dit moment niet graag in je schoenen staan. De bestaande bende wordt alleen maar groter en groter.

Ach waarom speelt hij nog. Laat Ilias Akhomach nou spelen ipv hem. Het grootste La Masia talent in jaren in mijn ogen. Xavi heeft hem vandaag ook laten mee trainen gelukkig.

9 november 2021 om 14:11

@Is Uahshsh

Heeft niks te maken met het feit dat hij een groot talent is hoor, het is interlandweek en veel internationals zijn weg.. Daarom trainen er ook jeugdspelers mee.

9 november 2021 om 14:15

Dat weet ik, maar ik denk dat Ilias ook zou mee trainen zonder de break. Xavi was zaterdag aanwezig bij de wedstrijd van Barça B en daar speelde Ilias echt fenomenaal. Scoorde ook nog eens 2x.

9 november 2021 om 14:59

Xavi gaat hoop ik Ilias laten spelen in plaats van Abde tegen Espanyol.

9 november 2021 om 15:38

Ik hoop het echt. Ilias is zo goed ongelooflijk. 17 jaar nog maar! Ik kijk echt heel lang uit naar de dag dat hij zijn debuut gaat maken en die dag komt maar steeds dichterbij lijkt het.

9 november 2021 om 14:18

Ze hebben ineens wel veel La Masia wereldtalenten of zou dat komen omdat die jongens nu gehyped worden omdat er verder niets valt te hypen? Vooralsnog zie ik alleen in Pedri en Fati echt iets van dat kaliber, maar Pedri was gewoon een aankoop.

9 november 2021 om 14:28

@sirius

Gavi en Nico kan je toch ook scharen in het kaliber wereldtalenten?

9 november 2021 om 16:01

Dat gaan we wel zien de komende jaren. Ik heb het idee dat supporters de roze bril op hebben momenteel in de zoektocht naar positiviteit. Geen van die jongens is van toegevoegde waarde zonder bal en je kunt ze niet allemaal een basisplaats geven. Je kunt moeilijk met een middenveld van tieners gaan spelen waarbij geen van hen zonder bal nuttig is. Dan komt er nog veel meer druk te staan op de al wankele verdediging. De komende 3 jaren zullen wel uit gaan wijzen wie van hen een dergelijk niveau gaan aantikken.

Hij heeft bij Liverpool een hele goede periode gehad, bij al zijn andere clubs was hij eerlijk gezegd matig. Was hij gebleven, wie weet. Liverpool begon wel alles te winnen op het moment dat hij wegging, maar is het niet zo dat Liverpool oa. Van Dijk aantrok van zijn transfergeld?

9 november 2021 om 13:36

Allison, Fabinho en Van Dijk zijn als het goed is (deels) van zijn geld gekocht. (Alhoewel dat waarschijnlijk wel iets boven de 140 miljoen uitkomt).

9 november 2021 om 13:39

Coutinho vertrekt, diezelfde maand kopen we Van Dijk en een paar maand later staan we in de CL-Finale.

9 november 2021 om 13:59

Huh wat? Dus die CL finale kwam grotendeels door Van Dijk en niet door bijv. het volledig losgeslagen supertrio en met name Salah die elk team sloopte? Of was Liverpool niet overtuigend al in de 16e finale gekomen zonder Van Dijk? Toch wel frappant dat uitgerekend een echte Liverpool fan nou effe de transfer van Van Dijk als Dé reden van Liverpools CL finale neerzet. Ik bedoel diezelfde Van Dijk incasseerde 6 goals tegen Roma en Salah die de rotzooi moest opruimen. Ook zonder Van Dijk zou het supertrio onder leiding van Salah Liverpool wel naar de finale hebben geschoten. Om af te sluiten in jouw stijl: "Liverpool stond 4e, kocht Van Dijk, en paar maanden later alsnog 4e". Niks tegen Van Dijk ofzo, maar hiermee doe je de spelers die daadwerkelijk het meeste werk hebben verricht ernstig te kort.

9 november 2021 om 14:17

Waar heb ik gezegd dat het door Van Dijk alleen komt? Al heeft die wel een groot aandeel want daarvoor hadden we een ‘shaky’ verdediging. Mij geen woorden in de mond leggen aub

9 november 2021 om 14:22

@Der Bomberrr, verder eens met je reactie qua supertrio, maar je doet van dijk ook weer tekort door alleen de 6 goals te verwijzen. Heeft ook enorm veel stabiliteit gebracht. Voor een supertrio ook fijn om te weten dat het achterin staat. Zag je ook toen Van Dijk geblesseerd was (al was Gomez etc toen ook geblesseerd natuurlijk)

9 november 2021 om 14:28Der Bomberrr:

Ik zag je net ook al zo opvallend (imo zelfs ietwat gepikeerd) reageren omtrent Ziyech en nu Salah. Laat me raden: jij vindt Zidane ook zeker by far de beste voetballer allertijden? Zijn beide overigens puike voetballers. Enige verschil tussen Salah en Ziyech: Salah is wel absolute wereldtop en Ziyech niet. van Dijk en Alisson hebben Liverpool de defensieve stabiliteit gebracht die ze broodnodig hadden om echt compleet te raken.

9 november 2021 om 14:30

Gepikeerd omtrent 'Ziyech en nu Salah? Omdat ik zeg dat Salah velen malen meer impact had én heeft als VVD in de CL? En daardoor zou ik volgens jou gelijk Zidane de GOAT vinden? Je denkt aardig in hokjes, ik zeg iets over 2 noord Afrikaanse spelers (Salah noemde ik zelfs terloops) en denkt dan dat ik gelijk een fanboy ben van elke Noord Afrikaanse speler, dat komend van iemand die nota bene zelf zwaar geobsedeerd is door Braziliaanse spelers en letterlijk mensen begint uit te schelden als ze zijn onzin ontkrachten, vrij ironisch weer. Je eigen denkwijze komt boven.

AcKaka. Maar ik vind die niet meetbare claims over dat hij de verdediging "per direct stabiel zou hebben gemaakt" dan ook weer zo vaag. Voor dat supertrio destijds was wat achterin wel of niet stond, volstrekt irrelevant. Die presteerde ook al goed voordat Van Dijk kwam. Die hebben Van Dijk niet nodig om te presteren. En toen Van Dijk geblesseerd was heeft Liverpool dik 2 en halve maand top gedraaid, dus ook die steeds herhaalde "kijk vorig seizoen, Van Dijk weg Liverpool gelijk kapot!!!!" is echt onzin en al zo vaak ontkracht hier. Vorig seizoen waren Matip, Gomez, Hendo, Fabinho allen geblesseerd, dat heeft natuurlijk gigantisch veel impact op de verdediging.

9 november 2021 om 16:05

Van Dijk was wel de missing link hoor. Liverpool overleefde zonder Van Dijk maar op het laatste nippertje de groepsfase CL.

9 november 2021 om 16:12

Zonder Van Dijk kwartfinale CL vorig jaar... mét Van Dijk eruit in de 16e finale, vernederd door Atletico. De missing link waren Fabinho én Allison én Van Dijk. Dus nee, Van Dijk alleen was niet de missing link, hoe graag sommige fans dit ook zouden willen. En mét Van Dijk overleefde ze de groepsfase 18/19 trouwens ook maar op een haar. Dus je argumenten in deze zijn niet echt de beste om maar zo te zeggen. Zonder die solo goal tegen Napoli waren Liverpool én Van Dijk uitgeschakeld in de groepsfase 18/19.

9 november 2021 om 16:34

Garrincha, verklaar je nader. Waarom zou Der Bomber Zidane by far de beste aller tijden vinden?

9 november 2021 om 22:17

@Der Bomberrr
Je kan als voorroede 6 maken maar als er achterin 7 tegen krijgen , of andersom achterin laat je niks door en voorin word er niks gescoord, gaat je geen winst opleveren.
Klopp creëerde een geoliede machine die elkaar aanvulden om beoogde doel te bereiken. Daarbij is elke speler van belang

Elke zomer sinds 2019 probeert Barcelona uit alle macht om Couthino te verkopen. Elk jaar mislukt het. Dan is het toch niet zo raar dat je met een zwaar gedemotiveerde speler zit. Barcelona had gewwoon haar verlies moeten pakken en allang afscheid van Couthino moeten nemen

9 november 2021 om 16:15

Ik denk dat het sowieso lastig is, je kan hem niet eens gratis kwijt omdat zijn salaris zo hoog is. Zelfde probleem hebben ze met Dembele, Umtiti, Frenkie, etc. Griezmann en Suarez zijn wel nog gelukt omdat Atletico wel de gok durfde te nemen met hun salaris, maar de rest is echt moeilijk hoor. Frenkie is een goede speler maar als je dan hoort dat hij een salaris boven Kevin de Bruyne moet vangen, dan loop je als club ook een winkelruit verder. Zelfde met Coutinho - geen totaal waardeloze speler, maar voor dat salaris kan je deze zomer ook Pogba oppikken, en een Sevilla, Dortmund, Lazio waar hij wel terecht kan, dat betekent 75 procent van zijn salaris inleveren.

9 november 2021 om 17:21

Bij Suarez betaalde Barcelona gewoon een deel van het salaris na de overstap naar Atletico door. Weet niet of dat ook voor Griezmann geldt maar dat had Barcelona ook met Couthino kunnen doen.

Eerst hem jarenlang afschrijven en hem amper speeltijd geven en dan wanneer het nood is verwachten dat Coutinho 100% gemotiveerd gaat lopen ballen.. ik denk dat je van weinig spelers dat kan verwachten.

9 november 2021 om 13:43

Ken je feiten. Hij heeft de eerste seizoenen bij Barcelona duizenden minuten per seizoen gemaakt en hierin niet geimponeerd. Toen naar Bayern geweest en vorig jaar enorm veel geblesseerd geweest. Belachelijk overigens, hij verdient miljoenen, mogen we dan verwachten dat hij ook vecht voor het team?

10 november 2021 om 08:59

Dus omdat hij in het begin speeltijd heeft gekregen, is hij niet al enkele jaren afgeschreven door Barcelona? Vreemd verhaal, maar goed ik ken de feiten dan blijkbaar ook niet.

Miljoenen verdienen, dat zorgt er niet voor dat een speler beter gaat presteren. De speler weet ook dat hij enkel nog bij Barcelona speelt omdat ze financieel aan hem vast zitten. Daarnaast ook nog geen basisplaats en je verwacht werkelijk dat hij voor het team vecht? Niet vervelend bedoeld, maar die zit allang niet meer mentaal bij de club, net als vrijwel iedere speler die in dezelfde situatie zou zitten. Want met 0 perspectief, ga je weinig extra's halen uit een werknemer.

Deze volgevreten oelewapper doet er goed aan om gewoon zijn biezen te pakken. De enige keer dat ik hem heb uit zien blinken, was voor Bayern en tegen Barcelona. De huidige Coutinho is een parodie op een topspeler en past niet bij de club - dat heeft hij overigens ook nooit gedaan. Lekker afscheid van nemen, al is het tegen een groot verlies.

Alweer een Braziliaan dat te vroeg is gepiekt en het dan helemaal zelf verpest..

Wat is dat toch met die jongens..

Coutinho moest nu de beste middenvelder ter wereld zijn.

9 november 2021 om 14:32Bereid je maar voor met Vinicius en Rodrygo dan . Robinho 2.0 in the make? Bij Barcelona hebben ze minder last van Brazilianen die te vroeg pieken. Romario, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Dani Alves en ook Neymar hebben het in Catalonie toch wel goed gedaan. Of gewoon het geluk gehad dat ze gewoon vlamde gedurende de periode dat ze er speelde?

Coutinho had de potentie om wereldklasse te worden, maar de beste middenvelder ter wereld heb ik nooit in hem gezien. Zelfs niet in z'n absolute prime.

9 november 2021 om 17:21

Lol Ronaldinho is toch te vroeg gepiekt, heeft echt niet alles uit zijn carrière gehaald hoor.

Kan best dat het met Vini en Rodrygo gebeurd.

9 november 2021 om 16:12

Op basis waarvan dan? Hij heeft eigenlijk alleen 1 seizoen bij Liverpool echt goed gepresteerd, maar als je naar de cijfers van Salah, Mane of zelfs Firmino kijkt of naar de geweldige 10's, was het allemaal helemaal niet speciaal. Coutinho had bij Liverpool veelal hetzelfde trucje. Half naar binnen trekkend een man uitkappen en gebruik maken van z'n afstandsschot. Verder heeft hij een leuke techniek, maar heel speciaal is het ook weer niet. Verdedigende arbeid verricht hij niet en in het positiespel vind ik 'm ook niet heel intelligent. Het is gewoon lachwekkend dat een club zo vreselijk veel geld betaald heeft voor Coutinho.

Hoe kan deze man in godsnaam bij het nationale elftal zitten????

Je kunt natuurlijk pech hebben als club maar als je kijkt na de grote aankopen van Barcelona dan renderen daar op dit moment maar weinig spelers. Griezman, Dembélé , Coutinho. Maar ook een Frenkie zou je langzamerhand meer gaan verwachten.
Als ik kijk wie ze door de wedstrijden moet slepen is het eerder een Fati die uit de jeugd komt(jammer genoeg weer geblesseerd)
Het doet een beetje denken aan het probleem dat ajax een aantal jaar geleden had, toen hebben ze ook best veel "dure" spelers gehaald maar die brachten het ook nooit waardoor ze er regelmatig door jeugdspelers uitgespeeld werden.

Wordt tijd dat ze hem lozen, als je al 20 miljoen kan pakken voor dit viswijfje mag je al blij zijn. De grootste flop in de geschiedenis van de club.

Als Coutinho zijnde zou je juist nu toch erop gebrand zijn om jezelf te bewijzen ?? In deze selectie maakt iedereen kans op een basisplaats en het is toch niet zo dat hij geen kwaliteit heeft. Echt zwak om je dan zo te gedragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4946 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller113
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller91
M. ter StegenKeeper180
Jordi AlbaVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

167 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Aston Villa 1 1 0 0
2021/2022 Barcelona 12 2 1 0
2020/2021 Barcelona 12 2 0 0
2019/2020 Bayern München 23 8 0 0
2018/2019 Barcelona 34 5 2 0
Laatste voetbalnieuws

Umtiti wordt na bijzondere contractverlenging opnieuw geveld door blessureleed

Samuel Umtiti moet onder het mes. De blessuregevoelige Fransman is dit seizoen eindelijk fit en verlengde onlangs zijn contract bij Barcelona, maar brak maandag tijdens de training een middenvoetsbeentje. De 28-jarige...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren