‘Pogba haakt af bij Frankrijk en mist beslissende CL-duels met United’

Dinsdag, 9 november 2021 om 12:28Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:39

Frankrijk moet het tijdens de beslissende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan (13 november) en Finland (16 november) stellen zonder Paul Pogba. De middenvelder van Manchester United liep maandag tijdens een training bij de nationale ploeg een dijbeenblessure op en is naar verwachting acht tot tien weken uit de roulatie, weet RMC Sport. Bondscoach Didier Deschamps heeft Jordan Veretout van AS Roma opgeroepen als zijn vervanger.

Het ging mis voor Pogba bij een simpele afwerkoefening. De international was samen met Benjamin Pavard van Bayern München bezig om op doel te schieten bij Alphonse Aréola, toen het erin schoot. Na een aantal pogingen was een flinke schreeuw te horen en verliet de middenvelder hinkend het trainingsveld onder begeleiding van fysiotherapeut Franck Le Gall. Inmiddels is bekend geworden dat Deschamps Veretout heeft opgeroepen als vervanger van Pogba.

Frankrijk speelt zaterdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan. Bij winst is de wereldkampioen verzekerd van deelname aan het WK, eind volgend jaar in Qatar. Les Bleus gaan in Groep D ruim aan kop met een voorsprong van drie punten op Oekraïne, dat bovendien een duel meer heeft gespeeld. Mocht Pogba daadwerkelijk acht tot tien weken buitenspel staan, dan mist hij tevens de beslissende Champions League-duels van United met Villarreal (23 november) en Young Boys (8 december), net als de Premier League-krakers tegen Chelsea en Arsenal.

De afwezigheid van Pogba betekent mogelijk goed nieuws voor Donny van de Beek. De middenvelder moet dit seizoen genoegen nemen met een rol als invaller en stond onder manager Ole Gunnar Solskjaer nog geen enkele keer in de basis in de Premier League dit seizoen. Het aandeel van de Nederlander blijft tot dusver beperkt tot twee invalbeurten en vijftien schamele minuten, tegen Newcastle United en Manchester City.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door coutihnopsv)

krijgt van de beek nu zijn kans ?

9 november 2021 om 12:49

Verwacht er maar niet veel van. Kansen dwing je ook af op de training en dat heeft Donny de afgelopen anderhalf jaar simpelweg niet afgedwongen. Is simpelweg niet goed genoeg voor United. Ontgaat me dan ook volledig waarom sommigen zich in alle bochten blijven wringen om dit te ontkennen. Zijn we dan echt zo chauvinistisch? Op die 2 (makkelijke) goals na in de CL, ook bij Ajax zelden wereldklasse niveau laten zien.

9 november 2021 om 12:56

Jij bent aanwezig op de trainingen van united zo te lezen de laatste anderhalf jaar.

9 november 2021 om 13:01

Ja klopt. Ik ben daar supervisor en heb een leidinggevende functie. Goed gezien! 😃

Als je voetbal al wat langer zou volgen dan wist je dat de trainingen cruciaal zijn voor de basisopstelling, aangezien vaak op basis van hun vorm (de niet onbetwiste) spelers worden opgesteld, algemeen bekend dat wanneer je dusdanig goed presteert op de training, de coach simpelweg niet meer om je heen kan. Als Donny het beste jongetje van de klas was op de training had hij vaker basis gestaan, of in ieder geval meer wedstrijden gespeeld.

9 november 2021 om 13:06

Zo zou het moeten zijn. Maar dat is dus niet het geval bij United. Aangezien OGS de trainingen niet doet.
Ook spelers die niet in vorm zijn. Krijgen de voorkeur. Iets met lievertjes van de coach.

9 november 2021 om 13:10

Ook al zou jouw vooringenomen bewering juist zijn. (Alsof Olé niet te horen krijgt wie de beste presteren op de training, is wat je nu indirect beweert, pfff de schaamte voorbij)

Neemt niet weg dat Donny alsnog niet goed genoeg is voor United en buiten die 2 niet te missen goals in de CL jaren geleden, zelden tot nooit wereldklasse niveau heeft laten zien. Uiteraard nu weer huilen op die stomme Olé die super stom doet tegen onze wereldklasse Galactico Donny bhoe!

9 november 2021 om 13:14

Gelukkig zijn die anderen 2 dat wel. En spelen ze week in week uit de pannen van het dak.

En is vd Beek de enige speler die nooit aan spelen toe komt.

Heb je helemaal gelijk in, supervisor

9 november 2021 om 13:19

Toch wel veelzeggend dat zelfs deze 2 wisselvallige spelers de voorkeur krijgen boven Donny die in z'n laatste invalbeurt grossierde in balverlies en slordige passes. Dus eigenlijk wil je nu beweren dat Donny de "enige" speler is die nooit aan spelen toekomt? En dat zou niet met z'n gebrek aan kwaliteiten te maken hebben maar met Olé persoonlijk? Hahaha, hulde voor de creativiteit van de Donny fans. Hoort thuis bij een Eintracht, Roma, Leverkusen etc. Subtop max.

9 november 2021 om 13:24

Der Bomberrr, niet om het een of ander, maar de schaamte voorbij ben je als je een vooringenomen bewering doet over Donny en dan zelf iemand beticht dat ie de schaamte voorbij is omdat ie een vooringenomen bewering over Ole doet. En dat is dan ook nog iemand die de club op de voet volgt...

Het wordt steeds gekker hier

9 november 2021 om 13:27

Beter lezen. Want je slaat de plank wel héél erg mis nu. Het verschil tussen feitelijke constateringen en vooringenomen beweringen is blijkbaar iets te moeilijk voor je. Sterkte verder!

9 november 2021 om 13:35

'algemeen bekend' en 'als je voetbal al wat langer zou volgen' zijn idd totaal niet hautain. Ik zal beter lezen, blijf jij lekker op je eigen manier mensen aanspreken op deze site dan komt alles goed voor je.

9 november 2021 om 13:38

Jij bepaalt niet hoe ik of anderen mensen elkaar aanspreken op deze site. Over "hautain" gesproken. Oh ironie

9 november 2021 om 13:39

Als je United beter zou volgen, heeft het idd meer met OGS te maken.
Of beweer je dat Telles, Sancho, Bailly er ook niks van kunnen.

Een United dat al 3 jaar onder OGS dramatisch speelt. Totaal geen progressie boekt. En het nu duidelijk te zien is in de tegenvallende resultaten.

Daarbij is OGS zowat de slechtste coach in de PL.

Mij hoor je ook niet zeggen dat vd Beek moet spelen. Maar een eerlijke kans zou moeten krijgen. Slechter dan die andere 2 kan haast niet.
En als je wat vaker naar Unired zou kijken. Heeft hij het niet onverdienstelijk gedaan.

Maar jij weet alles zoveel beter, zo te lezen. Aangezien je ook op de trainingen aanwezig bent.

9 november 2021 om 13:39

Nee dat bepaal ik zeker niet, dat bepaal jij helemaal zelf. Ik merk alleen op dat het niet zo heel netjes is hoe je dat doet.

9 november 2021 om 13:45

Dat mag jij allemaal vinden maar dat interesseert me echt minder dan niks aangezien je nu volledig off topic gaat zeiken over.... omgangsvormen.... op een voetbalsite... in een topic over United spelers. Hoog discussie zoekend gehalte bij jou

9 november 2021 om 13:55

Der Bomberrr Was de wereld maar zo simpel als jouw gedachten. VDB krijgt geen kansen omdat tactisch onbenul Solskjaer hem alleen als back-up ziet van Bruno, terwijl VDB best wel achter hem kan spelen. Als je United zou volgen zou je ook weten dat Shaw en Maguire hopeloos uit vorm zijn en het kan niet zijn dat zij op trainingen super zijn en tijdens de matchen plots niet. Andere vb is Pogba die door Ole per se in de ploeg moet maar de balans totaal verpest. Over McFred ga ik zelfs niet beginnen...

9 november 2021 om 13:59

Der Bomberrr, misschien je eigen reacties gewoon terug lezen en inzien dat je veel te fel ingaat op AFC-BusbyBabe en het meteen persoonlijk maakt. Als ik er dan wat van zeg val je mij ook meteen aan. En zo zie ik het vaker gaan als mensen een andere mening hebben dan jij. Als we hier allemaal met wat respect elkaar zouden toespreken zou het fijner praten zijn. En wellicht dat ik me te druk maak om omgangsvormen, je zou er ook wat mee kunnen doen ipv meteen zo defensief te worden.

En dat alles alleen maar omdat jij Donny niet goed genoeg vindt en er met je verstand niet bij kunt dat er mensen zijn die Donny graag kansen zien krijgen....je kunt je maar ergens druk om maken. Dat jij dan die mooie spreuken eruit gooit als 'sterkte' of 'dat interesseert me minder dan niks' geeft alleen maar aan hoe onzeker je bent.

9 november 2021 om 14:12

Misschien eens stoppen met je mening als feiten verkondigen en doen alsof jij hier het morele geweten bent op VZ aangezien je daar wel vaker een handje van hebt. Praat over voetbal of laat me anders gewoon met rust met je nietszeggende volledig off topic moralistische gezeur overduidelijk uit op een discussie. "Sterkte verder" ziet deze vent als een teken van.... onzekerheid. 😂😂😂

En ik kan er inderdaad niet bij met m'n verstand dat een niet wereldklasse speler zoals Donny kansen zou moeten krijgen bij een team wat weer wereldklasse wilt worden. Sancho bijv, DIE verdient kansen gezien wat hij bij Dortmund heeft gepresteerd.

9 november 2021 om 15:27

Wederom slap gelul want nergens verkondig ik mijn mening als feit. Je blijft maar bezig met die zwakke teksten en weigert toe te geven dat je manier van reageren fout is.

9 november 2021 om 13:08

Pogba zat op de bank, de laatste wedstrijden.

9 november 2021 om 13:21

Had te maken omdat hij rood had.

9 november 2021 om 13:40

???
Volgens mij zat hij met de wedstrijd van Liverpool op de bank.
Wat ook tegen Atalanta het geval was

9 november 2021 om 13:50

"En als je wat vaker naar Unired zou kijken. Heeft hij het niet onverdienstelijk gedaan.

Maar jij weet alles zoveel beter, zo te lezen. Aangezien je ook op de trainingen aanwezig bent."

Dank voor je complimenten!🤗

Maar onverdienstelijk is niet goed genoeg voor de absolute wereldtop. Het is toch veelzeggend dat letterlijk al zijn teamgenoten hem vaak oversloegen en weigerde naar Donny te passen. Waarom kun je niet gewoon accepteren én erkennen dat Donny simpelweg niet goed genoeg is voor de absolute wereldtop, aangezien hij in tegenstelling tot Bruno, Pogba maar ook andere top middenvelders, niet jarenlang het juiste niveau heeft laten zien waardoor je het VERDIENT om bij de wereldtop te spelen. Zo matige en beperkte speler.

9 november 2021 om 14:06

Wat begin begin weer volwassen met je reactie.

Maar oke.... omdat jij het zegt moet het maar geaccepteerd worden??
Waarom zou ik het moeten accepteren, dat een speler die niet de kans krijgt zich in het team te spelen. Van begin af aan al nooit de kans heeft gekregen.

Als United nou zo goed zou spelen, kan ik dat begrijpen. Dat is niet het geval.
Dan mogen best andere spelers de kans krijgen. Waaronder ook vd Beek.

Nogmaals zeg ik niet dat vd Beek wereld top is. En de speler zal zijn die in dit United het verschil kan maken. Maar wel meer de kans zou mogen krijgen. Aangezien het middenveld nu het ook slecht doet. Al lange tijd.

Daarbij speelde Pogba meer op de linksbuiten positie. Omdat Fred en SMT zoveel malen beter zijn dan Pogba zeker.
Maar nee...heeft niks met de coach te maken dan.

Verder kan ik geen andere top middenvelders bedenken die jij bedoelt.

9 november 2021 om 14:19

"Wat begin begin weer volwassen met je reactie."

Net zo volwassen als jij je reactie eindigde: "Maar jij weet alles zoveel beter, zo te lezen. Aangezien je ook op de trainingen aanwezig bent."

En mijn punt is meer dat een club van het statuur Manchester United, met hun torenhoge ambities, simpelweg betere middenvelders op de bank zouden moeten hebben zitten als een Donny. Vandaar denk ik ook oprecht dat United hem deze winter moet verkopen.

En met andere top middenvelders bedoelde ik natuurlijk Kroos, Kante, Modric, Verratti, KDB, Fabinho, Gundogan etc etc. Wat zei moesten laten zien voordat de wereldtop bij ze aanklopte, terwijl Donny vaak als eerste onzichtbaar wanneer Ajax niet draaide. Of bij Oranje

9 november 2021 om 14:32

Als je je eigen reacties terug leest. Komt het uiteindelijk op jou onvolwassen reactie uit. Zijn jou eigen woorden. Prima dat dat jou mening is. Niks mis mee.Maar wat al door anderen werd verteld, kun je dat ook op een andere manier verwoorden. Dan neerbuigend naar anderen toe. Alsof jij het allemaal beter weet. En geen andere mening juist is. Zonder je ook met echte feiten komt. Ikzelf schat vd Beek wel hoger in dan SMT en Fred. United heeft (los van een andere coach) behoefte aan een echte cvm. Eentje die die positie in zn eentje kan ik vullen. Ipv SMT en Fred samen. Zie liever Fred vertrekken. En dus een cvm komenEn denk dat vd Beek dan prima in het team pastJe hoeft imo geen wereldspeler te zijn. Om lekker mee te kunnen draaien in een goed draaiend team.

9 november 2021 om 15:44

Je hebt zelf zoveel typfouten maar beschuldigd mij van onvolwassenheid? Je hebt meningen en feiten. Het is en blijft een feit dat Donny niet goed genoeg is voor de absolute wereldtop. Deze feiten kun je zelf checken door Donny z'n cijfers te vergelijken met andere nr10 middenvelders. Dus dat jij dit willen ontkennen of doodleuk beweren dat Donny ondanks dat hij geen wereldklasse speler is wél mag meedoen bij een wereldklasse team is natuurlijk ronduit hilarisch. Bij de absolute wereldtop willen ze niet mensen die lekker meedraaien wanneer het goed gaat, dat kan iedereen, ze zoeken spelers die kunnen opstaan wanneer het niet goed gaat, want die kunnen nòg beter meedraaien wanneer het lekker gaat. Sterker nog, die zijn de reden dat het vaak lekker draait. Donny is dat allemaal niet.

9 november 2021 om 17:18

Praten over typfouten in een zin waar je zelf Nederlands verkeerd gebruikt, opmerkelijk.

On-topic: Ik denk dat er wel een kern van waarheid in het betoog van Derbomberrr zit. Alhoewel we allemaal niet op de training van United aanwezig zijn, neem ik aan dat Solskjaer te horen krijgt wie er goed en minder goed speelde. Daarnaast heeft hij ook gelijk wat betreft het feit dat Donny geen wereldspeler is. Donny was zelfs in een goed Ajax geen topspeler. Hoe zou hij dat dan ooit bij een wereldclub als United moeten zijn?

9 november 2021 om 15:40

Zonder deze hele zeurdiscussie over of Donny nou wel of niet goed traint, natuurlijk maakt een blessure van Pogba zijn kansen op speeltijd hoger. Bruno speelt bijna altijd, en dan gaat het dus tussen Donny, Mata, Lingard, Mctominay, Fred en Matic voor de overige twee posities op het middenveld.

“Het ging mis voor Pogba bij een simpele afwerkoefening”
LOL, daar gaat het bij Pogba in United shirt wel vaker mis, alleen raakt hij dan niet geblesseerd maar wordt ie alleen maar meer ongeïnteresseerder..

Zou een kans moeten zijn voor Donny. Meestal heeft Pogba een toch wat minder verdedigende rol dan McTominay en Fred hebben. Beetje vergelijkbaar met toen Donny in 19/20 bij Ajax speelde met Ziyech op 10 en Martinez nog op het middenveld.
Maar dan moet ‘ie natuurlijk wel z’n kans gaan grijpen..

Zonder Pogba gaan ze het wel lastig krijgen tegen Kazachstan gok ik..

United kan beter zonder middenveld spelen behalve op Bruno na. Aan de rest heb je niks en Pogba heb je echt niks aan. Die krijgt t eerder op zijn heupen voor zijn blije dansjes. Dan voor zijn voetbalkwaliteiten!!

Ole gaat ongetwijfeld een constructie verzinnen waarin hij Donny niet opstelt. Wellicht dattie de laatste 5 of 10 minuten weer mag opdraven.

Toch best blessure gevoelig, die Pogba.
Elk seizoen ligt hij er wel een maandje of 2 uit.

Misschien is het iets voor United om Gerald Sibon los te weken uit Australië? Heeft al een tijdje niet gespeeld, maar hij lijkt de missende link te zijn om United terug naar de top te brengen.

Nu wordt het voor de tegenstanders van Frankrijk en ManUtd wel wat lastiger om te scoren aangezien Paultje de ballen op het middenveld niet meer bij hen in kan leveren...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
101 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller41
K. MbappéAanvaller40
B. CostilKeeper
H. LlorisKeeper40
L. DigneVerdediger20
L. DuboisVerdediger00
T. HernándezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Frankrijk.

458 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren