Strand Larsen weet nieuwe afgang maar net te voorkomen bij afscheid Robben

Zondag, 7 november 2021 om 14:08Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:24

FC Groningen heeft opnieuw geen zege weten te boeken in de Eredivisie. De ploeg van trainer Danny Buijs bleef op eigen veld steken op een 1-1 gelijkspel tegen RKC Waalwijk. Michiel Kramer leek lange tijd de man van de wedstrijd te worden, maar moest toezien hoe invaller Jörgen Strand Larsen in de slotfase alsnog een punt redde voor de Groningers. Voor aanvang van het duel in de Euroborg werd uitgebreid stilgestaan bij het afscheid van Arjen Robben. De aanvaller besloot afgelopen zomer een punt achter zijn carrière te zetten en werd bedankt voor bewezen diensten. Door de puntendeling blijven beide ploegen steken op elf punten uit twaalf duels.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door nothingtopsgrun)Nou, als je ziet hoe de wissels spelen, snap je de basis niet. Maar overall niet meer verdiend dan een punt. Dat is helaas de realiteit. Iedere bezieling mist. Hopen dat dit Buijs de kop kost...

7 november 2021 om 14:17

Of je als frisse speler in een wedstrijd stapt waarbij de tegenstander al vermoeid is, of je start aan de wedstrijd is toch een wezenlijk verschil?!

7 november 2021 om 14:19

Als je ziet wat de basisspelers brengen als ze nog fit zijn, valt dat wel mee.

7 november 2021 om 14:24

Alleen dan is de tegenstander ook nog fit. En tegen een fitte tegenstander is het heel wat moeilijker voetballen dan tegen een tegenstander die op zijn laatste benen loopt.

7 november 2021 om 14:34

Ik snap wel wat jullie bedoelen, maar de opstellingen van Buijs gaan nergens over. De Leeuw heb je gehaald als supersub, dat is helemaal niet erg. Als die je moet gaan redden, weet je dat het een moeilijk seizoen wordt.

Waar hebben we 90 minuten naar zitten kijken? Beide ploegen waren niet in staat een fatsoenlijke aanval op te zetten, alle ballen sprongen van de voeten af, wat kansloze voorzetten van Groningen en kansloze lange ballen vanuit RKC. Met een punt had ik vooraf getekend, maar wel zonde dat je het toch niet over de streep trekt. Bij FC Groningen moet er wel wat veranderen hoor, bij FC Twente werd ook lang geroepen dat die niet zouden degraderen maar ik zie niet in waarom dit elftal boven een Sparta of Fortuna zou eindigen. Tot slot, die Blom is toch ook een waardeloze scheidsrechter zeg. Van beide kanten werd elk miniscuul duwtje afgesloten, waardoor de wedstrijd constant stil lag. Als er dan echt een keer een groffe overtreding gemaakt wordt dan trekt hij slechts geel. Hoe beiden ploegen met 10 man geëindigd zijn is een mysterie in mijn ogen.

Jammer dat RKC de 1-1 laat vallen en zege was heel mooi geweest.

Weer een FC Groningen gezien dat begon als een stel natte dweilen, slenterend over het veld, geen plan, geen tactiek.. elke bal naar voren roeien, simpele ballen zomaar inleveren en totaal geen intensie om eens lekker vrijuit te gaan spelen.

We hebben de Leeuw gehaald voor de bank, maar staat altijd in de basis en onze dure aankopen zitten op de bank, elke week begint Buijs weer met een andere formatie, aanvallende middenvelders die achter de bal aan moeten rennen omdat ze als verdedigende middenvelder spelen, aanvallers die back staan, dan weer naar voren geschoven worden.

Niemand begrijpt iets van de plannen van Buijs, de spelers niet, en hij zelf ook niet lijkt het wel. Hij zit er nu al een aantal weken bij alsof hij het niet meer weet.

Ik vind dat Fledderus moet ingrijpen en een andere trainer voor deze 'talentvolle' ploeg neerzet, dit werkt gewoon niet meer. Op deze manier gaan we degradatie voetbal spelen.

7 november 2021 om 14:20

Dat zijn we al aan het doen.

7 november 2021 om 14:24

Hmm ja heb je gelijk in.

7 november 2021 om 14:26

Vraagje als niet Groningen supporter. Vorig jaar was het een en al hosanna en de sterspelers zijn verkocht. Het kon niet op bij Groningen en dat zou mede de verdienste zijn van zowel Buijs als de hele technische staf daarachter inclusief Fledderus. Hoezo wil je dan nu al meteen een nieuwe trainer? Het is toch ook een beetje de schuld van Fledderus die er een team heeft neergezet die niet meteen ready is om te presteren? Alhoewel ik mij de laatste week van de transferwindow nog voor me zie waar alle Groningen supporters lyrisch waren. Feit is dat je Gudmundsson en Matusiwa kwijt bent, en Groningen vorig seizoen al niet enorm op schot was.

7 november 2021 om 14:36

Ik weet niet waar je het misverstand vandaan haalt dat het vorig jaar hosanna was? Toen was er ook al veel onvrede, maar ook met het realisme dat we geen wonderen mochten verwachten. Nu zijn er spelers met genoeg kwaliteit, maar het loopt voor geen meter. Dat zal niet allemaal aan Buijs liggen, maar die man zet spelers op plaatsen waar ze niet horen te staan.

7 november 2021 om 14:41

Omdat Buijs niet de beste spelers opstelt, steeds heel erg slap begint. En ja je hebt gelijk we zijn onze beste spelers kwijt voor bepalende posities die nu niet ingevuld kunnen worden maar dan zet hij een Duarte en Suslov zover terug naar achteren wat hun positie helemaal niet is, daar blijven ze de bal verliezen en zodoende in de problemen komt.

Op de positie van Matusiva moet gewoon van Kaan spelen, die heeft een redelijke pass in de benen en een Suslov moet gewoon op 10 staan achter de spitsen met een goed schot, een El Hamkouri moet gewoon als aanvaller spelen omdat hij een goede voorzet heeft.

Daarnaast moet je Strand Larssen gewoon in de aanval opstellen ook al gaat het wat minder, een de Leeuw is gewoon een invallende speler als het echt moet.

Maar Buijs begint elke week nu hetzelfde te doen, slap beginnen, 1-0 achter komen dan pas gaan voetballen en spelers op de verkeerde plek zetten.

Daarom mag hij van mij weg.

7 november 2021 om 14:58

Ik volg de club Groningen niet wekelijks, maar vorig seizoen hoorde je wel altijd hoe goed Gudde en Fledderus het voor elkaar hadden. Daarnaast Buijs die met een ploeg speelde die defensief echt goed in elkaar stak en moeilijk te verslaan waren. Nu zijn er wat sterkhouders vertrokken, maar dat verklaart niet waarom het als een kaartenhuis in elkaar zakt. Scorend vermogen is blijkbaar al een tijdje een ding daar in Groningen. Want het was zeker niet allemaal mazzel vorig seizoen. Misschien dat alle stukjes toen wat beter in elkaar pasten als nu het geval is.

7 november 2021 om 15:01

Lastige situatie wel. Frustrerend voor de supporter ook… Suslov is een van de grotere talenten, Duarte deed het naar behoren bij Sparta. Dan heb je ook nog talenten als Abraham en Irandust waar veel meer clubs uit de eredivisie achter aan zaten. (Voornamelijk subtoppers). Jammer dat het er nu niet volledig uitgehaald wordt.

7 november 2021 om 15:06

Zooals ik al gezegd heb, hij kan de spelers niet motiveren en wijzigt steeds de opstelling en zet de spelers op de verkeerde plek. Daarom ben ik er klaar mee.

Hoe is het trouwens mogelijk dat die speler van rkc in de eerste helft geen rode kaart kreeg?

7 november 2021 om 14:52

Omdat we een hoop slechte scheidsrechters en Var’s hebben en Blom van alles de slechtste is…

7 november 2021 om 14:59

Zelfde kun je stellen over Van Hintum. De arbitrage heeft flink lopen slapen

7 november 2021 om 15:19

Van Hintum kon je onmogelijk geven na die eerste met geel bestrafte moordaanslag. Had inderdaad wel rood moeten zijn.

7 november 2021 om 15:21

Van Hintum was inderdaad frustratie en in de 90ste minuut. Die gast van RKC was na pak em beet minuut 30. Het was echt een schandalige actie.

7 november 2021 om 15:49

Echt zo die grensrechter deed echt alles fout en was echt aan het slapen. Man man man

7 november 2021 om 16:11

Die had gewoon net zo goed gegeven mogen worden. Als een scheids 1 fout maakt, dan moet hij er voor zorgen dat hij de rest van de wedstrijd zonder fouten fluit, en dan niet een speler geen rood geven omdat het gelijk te trekken.

Wat een schandalig slechte wedstrijd, tactisch een absolute aanfluiting vanuit Groningen kant en dat is Buijs volledig aan te rekenen. Er zat geen enkel idee achter, lange ballen pompen en hopen dat hij goed valt. Wat was de positie van Suslov, Mo en Irandrust in de eerste helft, ik kon er helemaal niets van maken. Dan heb je een goal nodig, haal je je topscorer er bij de rust uit.

Draak van een wedstrijd. Van iedereen inclusief de arbitrage. Donkerrood niet gegeven door Blom en uiteraard Higler weer (var). Duidelijk hands ook niet gezien door deze 'professionele' scheidsrechters. Ik snap overigens ook niet hoe je iemand die niet wil bij tekenen en zelf als een draak speelt de aanvoerdersband kunt geven bij Groningen. Geef hem dan maar aan Suslov...... Dat een jongen van 19 de kar moet trekken bij Groningen..... Mijn hemel.

Komt allemaal wel goed met de fc we blijven de punten sprokkelen met nu een uiterst jong elftal dat alleen maar kan groeien, Als Buijs de juiste opstelling te pakken heeft (gun die man wat tijd) dan voorspel ik een uiterst goede 2e competitie helft met play-offs.

7 november 2021 om 16:54

Als je na 1 kwart van het seizoen nog steeds zoekende bent gaat er iets goed mis…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. SuslovMiddenvelder181
C. NgongeAanvaller187
J. LarsenAanvaller186
M. de LeeuwAanvaller171
R. PostemaAanvaller171
M. El HankouriAanvaller160
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1498 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Erling Braut Haaland is momenteel niet geïnteresseerd in een overstap naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren