Schmidt voert één wijziging door in jacht op koppositie in de Eredivisie

Zondag, 7 november 2021 om 13:19Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:16

Roger Schmidt heeft de opstelling van PSV bekendgemaakt voor de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Duitse oefenmeester kan door een waslijst aan geblesseerden niet beschikken over een groot aantal spelers en heeft mede daarom twee jeugdspelers bij de selectie gehaald. Bij een zege mag PSV zich voor even koploper van de Eredivisie noemen. Lijstaanvoerder Ajax speelt om 20.00 uur thuis tegen Go Ahead Eagles. Het treffen met de Limburgers begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Met Mario Götze (ziek), Noni Madueke (hamstring), Cody Gakpo (enkel), Ryan Thomas (knie) en Davy Pröpper (enkel) ontbraken er donderdag in de uitwedstrijd tegen AS Monaco (0-0) in de Europa League al een groot aantal spelers. Tot overmaat van ramp kwamen daar Yorbe Vertessen en Carlos Vinícius bij, die de strijd vroegtijdig moesten staken. "Yorbe kreeg zaterdag al een tik op zijn ribben en vandaag weer", vertelde Schmidt na afloop van het gelijkspel. Vinícius had last van een krampaanval, zo vulde Schmidt aan.

Vinícius is echter fit genoeg om te starten en vormt een aanvalsduo met Eran Zahavi. PSV lijkt aan te treden in de bekende 4-2-2-2-formatie, waarbij Ibrahim Sangaré, Érick Gutiérrez, Mauro Júnior en Phillipp Mwene tussen de defensie en de aanvallers spelen. Dat betekent dat Marco van Ginkel opnieuw genoegen moet nemen met een plek op de reservebank. Götze is er in tegenstelling tot het duel in Monaco wel bij, maar begint eveneens op de bank. Vertessen is niet fit genoeg gebleken en zit niet bij de selectie. Ook Armando Obispo is er niet bij.

In tegenstelling tot het duel in Monaco is er dus één wijziging aan de aftrap van PSV. Mauro Júnior neemt de plek in van de geblesseerde Vertessen. Schmidt heeft met Johan Bakayoko en Ismael Saibari twee jeugdspelers bij de selectie gehaald. Bij de thuisploeg is het een bijzondere wedstrijd voor Nigel Lonwijk. De verdediger, die wordt gehuurd van Wolverhampton Wanderers, staat voor zijn basisdebuut. Lonwijk doorliep de volledige jeugdopleiding van PSV, alvorens hij in 2020 naar Engeland verkaste.

Opstelling Fortuna Sittard: Van Osch; Ivo Pinto, Lonwijk, Angha, Cox; Johansson, Rienstra, Tekie; Duarte, Seuntjens, Flemming

Opstelling PSV: Drommel; Teze, Ramalho, Boscagli, Max; Sangaré, Gutiérrez; Mauro Júnior, Mwene; Vinícius, Zahavi


Poll

Wat wordt het resultaat bij Fortuna Sittard - PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door njfromvol)

De allerslechtste opstelling die ik ooit heb gezien bij PSV. Dit is toch ongelofelijk. Mwene op linksbuiten. Verschrikkelijk dit.

7 november 2021 om 13:41

John de Jong mag wel even portomonee opentrekken in de winter. Lag toch nog budget van minimaal 50 mil klaar?

Het is schandig dat hij zijn trainer opgezadeld heeft met veel middelmaat (Guti, Bruma, Thomas etc) of fysiek zwakkeren (v Ginkel, Propper).

Laat de trainer een goede back, buitenspeler en goede middenvelder aantrekken. Weer in categorie Max, Sangare, Ramalho, Gotze.

Dit kan gewoon echt niet meer. Beter contract verscheuren met v Ginkel en nog paar afkopen.

John kom uit je verstophoek. Lockdown is allang voorbij en aan het werk.

7 november 2021 om 14:00

Mr Krillin van A tot Z mee eens. Vd zogenaamde eerste basiself ligt haast de helft regelmatig in de lappenmand of zijn kreupel. Daar moet ook op gescout worden. Volgende maand komt er 30 miljoen vrij,benieuwd wat er van gedaan wordt. 30 lijkt veel maar JDJ heeft misschien al wel 40 verbrast. RVC moet streng zijn.

7 november 2021 om 14:43

Nou idd, laat het aub 4-0 voor Fortuna worden, dan kunnen we zonder Schmidt bouwen aan een fatsoenlijk PSV. Trainers genoeg beschikbaar op t moment

7 november 2021 om 13:59

Zo overdreven dit

7 november 2021 om 14:07

Nou als dat zo is, welk tijdperk had PSV een nog slechtere opstelling dan?

7 november 2021 om 14:37

Google het maar

Man, wat een kutopstelling zeg. Mauro brengt helemaal niets, leuk dravertje maar niet meer dan dat. Idem voor Mwene. Vertessen niet eens op de bank, toch niet fit genoeg dus. Hopelijk mag Bakayoko invallen en zijn debuut maken. Hoop eveneens op een invalbeurt van Romero.

7 november 2021 om 14:05

Ik werd eigenlijk getriggerd door de kop. PSV -waar alles kut en negatief is- staat maar 2 punten achter op Ajax -waar alles glorie en hosanna is-.
Dat is wat beeldvorming met je doet.

7 november 2021 om 14:18

Zeker waar, feitelijk doet psv nog mee.. maar ik begin steeds meer het idee te krijgen dat het meer komt omdat ajax er tegen Utrecht, twente en Heracles met 50% er ook wel dacht te komen, en niet omdat PSV nu zo geweldig speelt..

7 november 2021 om 14:41

Helemaal eens natuurlijk. Het spel van Ajax ziet er veel beter uit, hebben de betere spelers en ook de Europese campagne spreekt tot de verbeelding... maar toch ...

7 november 2021 om 14:46

NJfromVOl

Je hebt helemaal gelijk!

Alleen draait bij de koploper het goed, selectie breed en mag je vanuit gaan dat zij komende tijd (tot de winter) weinig punten zullen verliezen.

De volger, met 2 punten achterstand, het rommelt. Helft is ziek of zwak, achterban is aan het morren, geen tactiek, ieder match andere formatie. Hier kan je wel inschatten, dat er komende weken wel punten verspeeld worden.

Houdt PSV dit vol tot de winter, dan zou dat knap zijn. Winter weer opladen, paar aankopen en zij kunnen dan tot einde mee doen.
Gaan zij geen aankopen doen, dan kan je helemaal vanuit gaan, dat het onmogelijk is met zo een selectie tot einde mee te doen.

7 november 2021 om 14:58

Ik denk dat Ajax tot aan de winterstop -itt eerdere jaren waarin zij juist in deze periode punten verliezen- al een niet meer te overbruggen gat slaat.

Gewedige zet van Schmidt om het gebrek aan creativiteit op te vangen door Mauro en Mwene als aanvallende middenvelders te positioneren. Nu al zin in deze wedstrijd, wordt weer genieten vandaag.

7 november 2021 om 13:36

Komt helemaal goed. Mwene > De Bruyne en Mauro is onze eigen Kaka. Wat een kl*teopstelling. 😂

Pfff aantal spelers wel topclub onwaardig.

v Ginkel wel terecht gepasseerd. Wat was hij slecht.

Maar waarom Mwene, loopt er niets rond in de jeugd? Ook Mauro is onderkant Eredivisie niveau.

Gelijkspel zal wel gunstig zijn

7 november 2021 om 14:10

Van Ginkel moet toch beter kunnen zijn dan Mwene? Snap dat ze niet op dezelfde positie spelen, en ik snap ook dat Van Ginkel ernaast staat, maar als je dan op dit soort opstellingen uitkomt, kan je hem dan niet beter gewoon laten spelen?

7 november 2021 om 14:19

Wellicht heb je psv niet zien spelen de afgelopen weken, maar Van Ginkel bakt er echt helemaal niks van

7 november 2021 om 14:50

LeidseHood

v Ginkel is echt op. Hij was echt slecht.

Wat ik niet begrijp, waarom Obisipo niet speelt (mogelijk niet beschikbaar?). Zou Boscali op het middenveld zetten, al was hij matig daar.

Kwestie van overleven tot winterstop.

Versterkt middenveld met Guti Sangare en Boscgali.

Achterin Teze Ramalho Obisipo Max
Voorin Bruma Zahavi Vinicus.

Je zou ook Mwene linksback zetten en Max linksbuiten.

Eerste keer dat je PSV fans sterkte wilt wensen deze wedstrijd.

Poeh, dat wordt weer billenknijpen. Guti en mauro op het middenveld zal geen succes worden

Dit moeten we alsnog gewoon winnen, maar in tijden niet zo’n armoedige opstelling gezien bij PSV.

Zet dan Maxi Romero erin, maar Mwene op linksbuiten…
Man man man…

Top! Whatever de opstelling, ga er vol goede moed naar zitten kijken en mezelf vast kapot ergeren.

Nou, dit wordt weer een inspiratieloos potje voetbal van PSV. Weinig creativiteit, had in deze situatie geloof ik toch voor Bruma gekozen. Ik voorzie een moeizame wedstrijd, met reële kans op puntenverlies. Ik hoop op een eenvoudige 0-2 overwinning met vroege goals van Zahavi en Vinicius.

7 november 2021 om 14:12

Hopelijk loopt iemand bij toeval tegen een voorzet van Max aan sarcastisch gezegd. Keb hier weinig vertrouwen in maar laat me graag verrassen.

Mauro en Mwene op de flanken. Schmidt is nu echt volledig de weg kwijt.

Holy moly, ik word gewoon misselijk van dit middenveld. Zoooo weinig voetballen vermogen. En de spitsen lopen ook al niet over van techniek. Blij dat die interland break er tussen zit komende twee weken. Als het hakken over de sloot is vandaag, mag psv blij zijn.

Ongelooflijke opstelling weer! Als je zo veel geblesseerde spelers hebt dan hou je het toch simpel? Dan geef je Bruma en Doan toch een plaats op de flanken ipv Mwene en Junior die echt nog helemaal niks hebben laten zien aanvallend??

Ik begin te twijfelen of ik uberhaupt deze wedstrijd wil kijken.

Blijft toch een vreemdelingen legioen dat PSV. Maar liefst 9 buitenlandse spelers en 1 eigen jeugd speler in de basis opstelling.

7 november 2021 om 13:42

Haha deze reactie is te triest om zelfs maar inhoudelijk op te reageren.

7 november 2021 om 13:44

Zou dat toevallig komen door blessures?

7 november 2021 om 13:53

Blessures zouden toch juist perspectief moeten bieden voor jeugdspelers?

Nu vallen er een hoop aanvallers weg en in plaats dat Schmidt een jeugdspeler de kans geeft, schuift hij een matige rechtsback uit Oostenrijk naar voren. Dat is toch gewoon een belediging voor onze jeugdopleiding?

7 november 2021 om 14:05

Bij jong psv zijn er al genoeg blessures dus zie dat niet echt als een optie.

Op de bank zitten alleen Bakayoko en Saibari die beide vrijdag al speelden. Tuurlijk zie je liever iemand anders dan Mauro en Mwene, maar heel veel beters is er op dit moment niet.

7 november 2021 om 14:09

Het is inderdaad niet zo dat Jong PSV overloopt van talent, maar er lopen alsnog echt wel spelers rond die de positie van aanvaller/aanvallende middenvelder beter kunnen invullen dan Mwene in mijn ogen. Sealy vind ik bijvoorbeeld een hele goede indruk maken. In plaats van hem vrijdag 90 minuten te laten maken tegen Oss, had hij ook vandaag kunnen starten tegen Fortuna.

Hoezo speelt Götze niet? Nog teveel last van ziekte? En zou hij wel invallen? Toch een van mijn weinige Scorito-miskopen dit jaar, dacht echt dat hij dit seizoen zou gaan vlammen. Rendement in Europa is wel goed maar in de Eredivisie valt het me wel erg tegen, zoals eigenlijk heel PSV. Ondanks de relatief geringe achterstand op Ajax krijgen ze veel te veel goals tegen en spelen ze ook geen goed voetbal. Hun seizoensstart was nog zo veelbelovend.

Als Schmidt met deze opstelling gaat spelen dan zou het voor Ajax, Feyenoord en Fortuna weleens een heel mooi weekend kunnen worden.

7 november 2021 om 21:56

@miki, en hoe kijk je nu achteraf terug op het weekend? Mooi weekend voor Ajax en Fortuna?

7 november 2021 om 22:06

Gemengde gevoelens. Ik heb 2 clubs. Feyenoord en Liverpool. Vervelende zondag als Liverpool supporter als Feyenoorder een topweekend. In principe staan we nu bovenaan

7 november 2021 om 22:11

Hopen dat Feyenoord het vol kan houden. Zou leuk zijn, de schaal in Rotterdam of Eindhoven. Liverpool raakt helaas iets achterop, maar de PL is erg spannend dit seizoen!

Wat een pure middelmaat is dit PSV zeg. Mwene, Guti en Mauro is middenmoot kwaliteit. Die gaan niet in de top 3 eindigen dit seizoen. Wanbeleid in Eindhoven. Straks ook nog verlengen met die Duitse trainer van hun en het circus is compleet. AJAX gaat in cruise control naar de titel.

Ik ben er een beetje klaar mee met die trainer. Hij krijgt ze gewoon niet beter aan het voetballen, hij heeft tijd genoeg gehad maar ik zie gewoon geen vooruitgang.

Deze opstelling verraad een record aantal tikken terug vanaf het middenveld naar de cv’s. Allemaal typetjes die de bal in de voetjes willen en dan weer even tikje terug doen. Guti wil nog wel eens naar voren passen, maar meestal vanaf de plek vlak voor de defensie, daar waar Sangare ook al zijn balletjes opeist. Mauro en mwene zullen het wel af en toe breed houden, maar eenmaal aan de bal verwacht ik een bal terug op de back, die weer terug naar de cv zullen passen. Zahavi en Vinicius op een eilandje en nul komma nu diepgang of bijsluiten bij de spits.

Geen beste opstelling inderdaad, 0 creativiteit. Maar we hebben nu eenmaal niks achter de hand als Gakpo, Madueke, Gotze en Vertessen niet beschikbaar zijn.
Hopelijk kunnen we hem over de streep trekken vandaag en zijn de geblesseerden over 2 weken weer terug

Vrij ironisch dat Schmidt met dat vreemde wisselbeleid blessures wilde voorkomen en nu met volle ziekenboeg zit. Normaal gesproken zal dit zelfs met zo veel geblesseerden geen probleem zijn voor PSV. Maar het is al weken vrij bedroevend. Ik zie Fortuna hier wel stunten.

7 november 2021 om 14:19

Schmidt lijkt het tegenovergestelde te bereiken idd. Al zijn bepaalde blessures ook wel wat aan pech te wijten. Of ontbreekt de slimheid om uit bepaalde duels te blijven. Wat dan ook, Gakpo krijgt veel schoppen bijvoorbeeld.

7 november 2021 om 14:33

Als je bijvoorbeeld kijkt hoeveel trappen Messi en Ronaldo krijgen en hoe respectievelijk weinig zij geblesseerd zijn denk ik dat het een beetje een combinatie is van beiden. Slim genoeg zijn om trappen te ontwijken en geluk hebben dat je goed terecht komt.

Slechtste opstelling die je kan maken zet romero er in 15 miljoen voor betaald. Je kan ook nog Bruma in brengen of doan . Hopelijk inval voor bakayoyo

“Als PSV wint mag het zich voor even koploper noemen want ajax speelt om 20.00 uur”.

Lekkere tekst weer. Ajax moet het allemaal nog maar zien te rooien tegen de Eagles zeg ik!

Just saying…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper190
O. BoscagliVerdediger193
Y. VertessenAanvaller186
E. ZahaviAanvaller134
V. MüllerKeeper00
Y. MvogoKeeper10
A. van LareKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

447 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 17 2 2 0
2020/2021 PSV 18 5 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 3 0 0
2018/2019 Borussia Dortmund 26 7 0 0
2017/2018 Borussia Dortmund 23 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Discutabel doelpunt van Mazraoui beslist topper tussen PSV en Ajax

Ajax heeft PSV een gevoelige tik uitgedeeld in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers wonnen zondagmiddag met 1-2 in Eindhoven, dankzij een winnende treffer van Noussair Mazraoui. Het fraaie doelpunt...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 24 januari
Manchester City is dicht bij de komst van Julián Álvarez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren