‘Blessure van Ansu Fati blijkt minder ernstig dan gedacht’

Woensdag, 10 november 2021 om 23:02Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:03

Ansu Fati wordt binnen drie weken al alweer wedstrijdfit verwacht, zo meldt Mundo Deportivo woensdagavond. Zondag stelde Catalunya Ràdio nog dat het zeker vier tot zes weken zou duren voordat de negentienjarige aanvaller van Barcelona terug is. Fati viel zaterdagmiddag na een perfecte eerste helft van Barcelona tegen Celta de Vigo (3-3) geblesseerd uit. De vleugelspits had Barça al vroeg op voorsprong gezet met een knappe individuele actie en greep op slag van rust plotseling naar zijn hamstring. Fati gaf zijn shirt al meteen weg aan een toeschouwer en keerde niet meer terug op het veld.

Fati was bijna een jaar geblesseerd vanwege een slepende knieblessure en keerde op 26 september terug. Na een nieuwe terugslag moest de vleugelspits onlangs weer twee wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. Dinsdag maakte Fati zijn rentree tegen Dynamo Kiev en maakte hij het enige doelpunt van de wedstrijd (0-1). Niets leek de buitenspeler te beletten om ook tegen Celta te starten en hij gaf direct zijn visitekaartje af met een prachtig doelpunt. Bij het trekken van een sprint ging het in de laatste minuut van de eerste helft mis.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door kuijtthebest)

Riskeer hem niet zoals bij dembele meteen na zijn blessure veel laten spelen. Kut dat ie geblesseerd is. Hoop dat het meevalt sterkte ansu❤️💙

6 november 2021 om 17:34

Ja hopen dat het meevalt. Die man zkegt voor de dreiging bij barca. Zo jong zo goed maar ook zo geblesseerd voelig.

6 november 2021 om 17:48

Ik begrijp ook niet waarom Enrique hem oproept voor Spanje. Veels te vroeg, beter om Fati bij Barça voorzichtig in het ritme te laten komen.
Op deze manier wordt er roofbouw op zijn gestel gepleegd, zonde.

Het zit ook echt totaal niet mee hè er is altijd wel iets, spelen we een prima eerste helft raakt Ansu weer geblesseerd hopelijk valt het mee

7 november 2021 om 22:08

Hoe gek dit ook klinkt, maar ik vind dit het noemen wel waard.. Omdat te weinig mensen de vergelijking tijdens en na Koeman eerlijk gaan maken.

Koeman heeft ook niet over Fati mogen beschikken, en ook bijna niet over Dembele. Hij heeft die jonkies die gisteren het goed deden het verteouwen gegeven om op het middenveld te spelen.. Bij gebrek aan beter. Koeman moest het continu met een gemankeerde elftal doen, laat dat nu ook voor Xavi gelden. Kijken of dit drastisch uitmaakt.

En ja.. Als iedereen weer fit is, en Barca haar beste basiself fit kan opstellen, dan doet Barca mee voor de top 3. Maar dat deden ze vorig jaar ook.

Overigens vind ik het echt zuur voor die jongen, want ik denk dat hij een vd beste spelers gaat zijn voor de komende 10 jaar mits die fit blijft. En ik gun die jongen dat die goed en rustig gebracht wordt, net als een Pedri.. Zodat deze mooie spelers niet voor de rest van hun leven ons ontnomen worden. Baal echt vd druk die ze op de jonkies leggen nu. Hij heeft in principe, zeker met zijn blessureverleden, die 6 weken nodig.

7 november 2021 om 22:32

Koeman kon vorig jaar verdorie over de beste speler aller tijden beschikken, dus de vergelijking met Xavi zal inderdaad nooit eerlijk zijn. Voor Xavi dan.

7 november 2021 om 22:40

Het gaat toch over dit seizoen? Hij is niet op basis van vorig seizoen ontslagen.

7 november 2021 om 23:08

Wees maar zeker dat vorig jaar een belangrijke reden geweest is voor het ontslag van Koeman.

7 november 2021 om 23:08

"Hij is niet op basis van vorig seizoen ontslagen." Het lijkt me toch dat zo een slecht seizoen wel zijn rol heeft gespeeld, anders ontsla je een trainer ook niet in oktober het seizoen erna.

7 november 2021 om 23:15

Vorig seizoen absoluut het maximale gepresteerd met die matige groep. Dit jaar is het minder, maar heeft ie nog minder spelers tot z’n beschikking gehad. Verder wel eens dat Koeman gewoon niet zo goed is hoor. Het ging me meer om het feit dat dat ook voor Xavi zou moeten gelden.

7 november 2021 om 23:57

Het maximale is tegenwoordig een derde plaats met waarschijnlijk de beste selectie van Spanje?

8 november 2021 om 00:35

Ook aan het einde van virig seizoen had Koeman met blessures te kampen. Fati had die niet, Depay ook niet. Een lamme Griez en een half fitte Messi. Messi heeft een paar wedstrijden aan het einde moeten laten schieten. En je zag dat dit elftal gewoon zonder een goede voorhoede het niet kan bolwerken.

8 november 2021 om 00:37

De beste selectie hebben ze al meerdere jaren niet mijn beste man.

8 november 2021 om 00:39

@Lierse
Barcelona heeft een heel verdunde selectie. Op papier lijkt het heel wat met namen als Umtiti, Pique, Busquets, Fati, Coutinho, Lenglet en Dembele. Maarjah.. Geen van deze spelers kun je volledig op bouwen. Ze zijn allemaal of over hun top, of niet fit of geblesseerd. Als je al deze namen schrapt.. Wat heb je dan? Nog steeds een oke basiself.. Mr echt niet een team die kan meedingen voor het kampioenschap naast een CL avonutuur. Bizar dat men hier iets anders verwacht. Het is niet zo dat er bij Real en Atletico koekenbakkers spelen.

8 november 2021 om 00:44De beste selectie van Spanje???

Als je er geen verstand van hebt kom dan aub niet op een voetbalforum met deze onzin!

8 november 2021 om 00:48

@Lierse
Overigens denk ik niet dat vorig jaar de reden is voor zijn ontslag.. Maar uberhaupt het feit dat die is aangesteld door Bartomeu.

Koeman heeft een hele ondankbare rol gehad. Hij heeft zijn beste spits moeten uitbonjouren (Suarez) en heeft daarna warempel Griezman en Dembele tijdelijk aan de praat gekregen. Hierdoor kon Griezman verhuurd +verkocht worden dit jaar.. Maarjah.. Dembele raakt nog eens geblesseerd, en Coutinho maar niet fit. Dus jah.. Heeft die met jeugdspelers de selectie opgevuld.

Koeman heeft geen superprestatie neergezet. Hij is geen Pep. Maar wat heeft hij met veel dingen moeten dealen. Geldt overigens op een andere manier ook voor Zidane bij Real. Dat die kampioen is geworden is een wonder.. Want wat heeft die veel blessures gehad zeg. Eigenlijk heeft Simeone het laten liggen. Koeman heeft het naar mijn mening onder deze immense druk en vieze spelletjes toch derde.. Tot enkele weken voor einde competitie had hij nog kans om de eerste plaats over te nemen. Heel knap. Dat men dit niet wil zien, verbaast mij eerlijk gezegd.

Ik denk dat in het afgelopen 15 jaar niemand zo een moeilijke en ondankbare functie heeft gehad in de top van het voetbal zoals die van Koeman..

Toch weer zonde voor zijn ontwikkeling en zelfvertrouwen.. Hopelijk valt het mee!

Schmidt moet echt kappen met die onzin, iedere speler raakt geblesseerd!

6 november 2021 om 17:51

Hahaha gouden reactie man.

7 november 2021 om 23:49

Briljant!

11 november 2021 om 08:08

Leuk om te zien dat er weer een nieuwe voetbalmeme is op dit medium! Laatste die echt zo vaak terugkwam als deze was de "iets voor Ajax, mits een jaartje jong" van een aantal jaar geleden.

Geweldige voetballer oh zo klinisch en nog maar 19. Hoop dat het meevalt met zijn hamstring.

Bij Barcelona moet ook dringend hervormd worden bij de medische staf als men alle terugkeermomenten bekijkt.

Xavi heeft naar verluidt als eis voor zijn aantreden gesteld dat de medische staf op de schop gaat, en dat is ook echt nodig. Het is haast onbestaanbaar dat Barcelona-spelers zo veel en zo snel geblesseerd raken.

6 november 2021 om 18:00

Klopt, maar ligt dat echt aan de medische staf? Wellicht met te vroeg terug laten keren, maar als spelers fit zijn verklaard en zelf geen pijntjes hebben/melden kunnen zij vervolgens er weinig aan doen als spelers weer geblesseerd raken. Lijkt mij niet dat er op dat niveau amateurs rondlopen, lijkt mij niet dat spelers geen eigen medisch advies inwinnen, lijkt mij niet dat spelers terugkeren op het veld als zij zelf nog pijn of last ervaren. Barca zit nu in de hoek waar de klappen vallen. Als alles loopt, zie je vaak dat een club nauwelijks blessures heeft. Dan spelen spelers makkelijker door met kleine pijntjes en forceren zij zichzelf minder in het veld/bewegen ze zonder stress over het veld. Als het tegenzit, zie je vaker dat een club ook meer blessures heeft. En vervolgens raken spelers die eigenlijk reserve waren wellicht ook eerder geblesseerd, omdat zij de intensiteit nog niet gewend zijn. Kijk ook naar bijvoorbeeld PSV nu.

7 november 2021 om 23:25

Lijkt mij een lang verhaal dit. Lijkt me geen toeval die blessures.

Hoeveel pech kun je hebben, van de ene blessure naar de andere..
Zo sneu voor Fati en uiteraard voor Barca. Hoop op een snelle herstel en dat hij in de toekomst blessurevrij blijft..

Nee kan toch niet waar zijn? Speelde net echt zo lekker. Hoop echt dat het meevalt. Zonder hem speelt Barca echt veel minder. Meeste dreiging komt van hem. Veel sterkte Fati

Het is echt de nieuwe Robben dit. Zowel qua niveau als gestel.

6 november 2021 om 17:50

Aan de ene kant heel positief, aan de andere kant weet je van te voren dat ie er elk seizoen de helft van de tijd niet bij is.

Is ook te snel gebracht na een jaar afwezigheid. Hij moest rustig gebracht worden

6 november 2021 om 18:04

Ja, maar die luxe heeft Barcelona niet. Kijk naar een Pedri die ook geen rust gegund kan worden bijvoorbeeld. De druk om te presteren is hoog en het lijkt alsof er daardoor veel risico wordt genomen met spelers.

De nieuwe Ousmane. Blessure naar blessure. Waar houdt het op he. Zo’n groot talent, maar wauw, o zo vaak geblesseerd in twee jaar tijd. Zonde.

7 november 2021 om 22:03

Waar is het op gebaseerd dat Ansu de nieuwe Osmane is? Omdat hij twee keer achter elkaar geblesseerd is geraakt na 10 maanden uit de roulatie te zijn geweest. Hij is gewoon te snel en te vroeg gebracht door de medische staf. Die zelfde fout hebben ze ook gemaakt bij Pedri, Araujo en opnieuw Dembele vorige week.

Sorry jongens maar de geschiedenis leert ons dat Fati (hoewel hij nog steeds een uitstekende speler kan worden) nooit meer zijn volle potentieel gaat bereiken. Wat is dat toch met Spaanse toptalenten die bij hun stap naar de top in het seniorenvoetbal plots in blessures vervallen en hun potentieel niet bereiken. Asensio, Jese, Canales, Fati, Bojan etc

7 november 2021 om 22:09

Ik vind het iets te vroeg om te zeggen dat het volle potentieel er niet meer uit gaat komen. Want in die weinige wedstrijden na zijn blessure was het toch echt niet slecht. Nog steeds fluks, dreigend en efficiënt.

7 november 2021 om 22:13

Heel vroeg om zo een conclusie te trekken inderdaad. Helemaal omdat hij sinds zijn terugkeer gewoon goed is teruggekeerd en nog altijd zo klinisch is zoals hij voor zijn blessure was. Ik denk eerlijk gezegd gewoon dat hij volledig is herstelt maar veel te snel is gebracht door de medische staf, omdat de resultaten zo dramatisch zijn.

7 november 2021 om 22:43

Zeker el Classico kwam te vroeg denk ik. En ik vrees dat ze uit wanhoop daar hem een beetje geforceerd hebben.

7 november 2021 om 22:10

Ik denk niet dat je nu al kunt stellen dat dit bij Fati ook het geval is. Bovendien is het altijd lastig in te schatten in hoeverre blessures echt de hoofdrol spelen. Het is eerder zo dat veel van die jongens zich gewoon niet heel erg ontwikkeld hebben. Asensio, Jese, Canales en Bojan zijn nou niet bepaald Messiaans. De verwachtingen rond Bojan waren sowieso veel te hoog gespannen. Ik wil dus niet zozeer zeggen dat je ongelijk hebt (het kan natuurlijk het geval zijn), maar ik denk ook wel dat veel van die jongens simpelweg niet zo goed bleken dan werd gesteld. Potentie en kwaliteit zijn nog altijd twee hele verschillende dingen. Fati vind ik wel veel meer impact hebben dan die andere namen overigens.

Ik hoop wel voor 'm dat dit soort dingen niet te vaak blijven gebeuren. Zo jong al van blessure in blessure hoeft niet per se iets te zeggen. Er is ook nog zoiets als pech, maar het is wel iets om in de gaten te houden. Het zou zonde zijn als de carriere van zo'n talent beinvloed zou worden door blessures. Voor Barcelona is het ook wel cruciaal dat Fati fit is en blijft. Het haalt druk weg bij Memphis en die jongen is nu al heel belangrijk voor Barcelona en nog maar een maandje 19 jaar.

7 november 2021 om 22:31

Die meniscus blessure stond op zichzelf. Het was pure pech dat hij een schop op zijn knie kreeg. Zijn huidige blessure was te verwachten na zo'n lange afwezigheid. Hij kon helaas niet langzamer worden gebracht.

7 november 2021 om 22:49

Gebeurd wel vaker vandaag de dag lijkt het. Pedri compleet uitperst al. Tsja, en ook oudere spelers. Wordt er toch teveel gespeeld en hebben teams vooral te weinig rust tussen wedstrijden in. Het lichaam krijgt zowat geen rust meer (tijd om te herstellen) of het moet alweer aan de bak. Lijkt me niet gezond en de gevolgen worden duidelijker en duidelijker.

7 november 2021 om 23:00

Pedri wilde zo nodig naar de OS. Hij heeft er wel van geleerd denk ik.

Beste speler is Fati. Dit gaat Barca veel punten kosten. Met de huidige spelers zie ik niemand groeien om voorin een rol te spelen. Met de karrevracht aan middenvelder win je ook niet de wedstrijd.

De roofbouw op de jonkies wreekt zich keihard. Pedri werd overwerkt door alles en iedereen, Fati werd te snel teruggebracht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller123
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller101
M. ter StegenKeeper190
Jordi AlbaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

9 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 5 3 0 0
2020/2021 Barcelona 7 4 1 0
2019/2020 Barcelona 24 7 2 1
2018/2019 Barcelona B 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Spaanse pers spreekt van ‘alarma’: Ansu Fati moet veld in tranen verlaten

Barcelona zal het opnieuw lange tijd moeten stellen zonder Ansu Fati. De negentienjarige vleugelaanvaller verliet donderdagavond na 35 minuten als invaller te hebben gespeeld in tranen het veld tijdens de bekerwedstrijd...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren