‘Ik zou ooit nog graag met Van Bommel willen werken, dat weet hij ook’

Zaterdag, 6 november 2021 om 13:39Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 14:19

Arnaut Danjuma bewaart goede herinneringen aan de samenwerking met Mark van Bommel. De oud-international, die onlangs na een reeks teleurstellende resultaten ontslagen werd als hoofdcoach van VfL Wolfsburg, was in het verleden assistent-trainer van de A1 van PSV en werkte toentertijd met de aanvaller. Danjuma belandde naar eigen zeggen onterecht op de bank, wat hem ‘echt even teveel werd’. Een gesprek met Van Bommel bood veel soelaas.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door davilla_7)

hij is wel echt vervelend op fifa met zn snelheid

6 november 2021 om 13:59

Is gewoon een hele lastige speler om tegen te spelen😅

Nou wat zei hij dan tegen hem?

6 november 2021 om 14:14

"niet zo janken danjuma"

6 november 2021 om 14:50

'sterk spul he, die fisherman friends'

6 november 2021 om 17:00

Arnout, je bent jezelf niet als je honger hebt. Neem een snicker

6 november 2021 om 14:54

"Je had die ballen meer met de wreef moeten trappen"

7 november 2021 om 09:37

"Who's your daddy..."

Bij PSV heeft Van Bommel destijds 'akkefietjes' gehad met Lozano, Luckassen, en Zoet. Lozano belandde op de bank wegens gebrek aan inzet en voor zichzelf spelen, wat gerechtvaardigd bleek want bij Napoli gebeurde op precies dezelfde manier hetzelfde. Luckassen wilde na Van Bommel nooit meer terug naar PSV omdat hij de voorbereiding (bij volledig gebrek aan beter, laat staan überhaupt een andere cv) speelde, en na het halen van een vervanger direct bedankt werd voor zijn veel te matige diensten. Als laatste had je dat drama moment toen hij Zoet verving voor Unnerstall, dat was als enige daadwerkelijk zeer slecht gemanaged. Kanttekening hierbij is wel dat Zoet een beetje labiel is.

Voor de rest lag Van Bommel heel goed in de spelersgroep, en had hij zelfs vlak voor zijn ontslag nog de steun van de groep. Zo'n verhaal als van Danjuma vind ik dan ook veel kenmerkender voor de coach Van Bommel dan het giswerk van Kahn laatst. Die zei dat Van Bommel bij PSV (ook) het vertrouwen en steun van de groep kwijt was, wat pertinent onwaar was.

Hij kan op TV wat stekelig overkomen, maar Van Bommel is voor zijn voetballers veel meer people-manager dan dat hij geframed wordt. Hierdoor blijf ik vertrouwen hebben in zijn loopbaan. Keuze volgende club wordt wel immens belangrijk. Maarja zo hebben we er meer die geen foutje meer daarin kunnen permitteren.

6 november 2021 om 14:44

Dat Lozano op de bank belandde sloeg echt helemaal nergens op. Hij was met afstand onze meest dreigende speler. Ja hij speelde vaak voor zichzelf, maar dat deden Bergwijn en Malen ook. Van Bommel had het gewoon niet zo op (de mentaliteit van) de Zuid-Amerikaanse/Zuid-Europese spelers, daar kunnen Lato, Pereiro, Guti en Isimat bijvoorbeeld ook over meepraten. Het rijtje spelers dat hem niet pruimde is veel langer dan jij schetst.

6 november 2021 om 15:27

Lozano deed er echt geen flikker meer voor hoor. En dat zette hij onder Gatusso vrolijk door, en die zette hem ook op de bank. Gatusso verbloemde het ook niet en legde in de persco haarfijn uit waarom Lozano niet speelde.

In theorie was hij de beste speler, ja. Maar ook de beste speler heb je niks aan als hij een beetje rond loopt te sjokken en daarna door een ongeã¯nspireerde dribbel de bal verspeeld. Van Bommel heeft hem zelfs veel te lang gewoon laten staan en ermee weg laten komen. Voornamelijk omdat hij een transfersom vertegenwoordigde, die we gelukkig gekregen hebben.

Pereiro heeft álle kansen gehad van Van Bommel, werd groot gemaakt, en stelde verschrikkelijk teleur. Heel jammer, want hij was toen mijn favoriete speler, maar ook ik kon zien dat behalve een mooie wedstrijd tegen Ajax, je er niks aan had. Als hij 'het' niet had, speelden we gewoon met 10 man.

Guti heb ik mijn haren uit mijn hoofd door getrokken, zo slecht speelde hij. Zoveel dom balverlies op gevaarlijke punten. Logisch dat je er dan naast staat. Lato was een enorm slechte back, en dan nog eens gehuurd ook. Dat had totaal geen zin om daarin te investeren.

Dat heeft allemaal niets met 'niet met cultuur' om kunnen gaan te maken, dat verzin je nu zelf. Als die cultuur 'geen flikker in het veld doen' is, of 'dom balverlies lijden en niet terugverdedigen' is, zou ik daar ook niet mee om kunnen gaan.

Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze volledig terecht geen basis stonden. Dat lag niet aan het 'ik mag je'-gehalte, of aan hun culturele achtergrond, maar gewoon aan gebrekkige prestaties.

Isimat heb ik geen idee van waarom die op slechte voet met Van Bommel zou moeten staan. Dat heb ik dan even gemist. Vraag me überhaupt af of Isimat met iemand op slechte voet kan staan, sympathieke kerel is dat.

6 november 2021 om 17:13

Ik herken me niet in de woorden dat Lozano er "geen flikker voor deed" en "maar een beetje rond liep te sjokken". Ik vind Lozano juist bij uitstek een speler die altijd gretig is en loert op zijn momenten. Zo heb ik hem ook ervaren bij PSV. Soms wat egoã¯stisch, maar gooide er nooit met de pet naar.

Wie ik in de periode onder Van Bommel overigens wel iedere week over het veld heb zien sjokken? Rosario. En die mocht altijd blijven staan. Laten we er niet omheen draaien dat Van Bommel overduidelijk zijn lievelingetjes had.

Wat betreft Pereiro: die heeft heeft onder Van Bommel inderdaad kansen gekregen in de eerste helft van het seizoen 18/19, en deze ook met beide handen aangegrepen. PSV beleefde toen de beste eerste seizoenshelft ooit in de Eredivisie en Pereiro had daar met 8 goals 3 assists een groot aandeel in. Deed het meer dan prima. Desondanks werd Pereiro na de winterstop uit de basis gehaald, ten faveure van een net 17-jarige Ihattaren of Luuk de Jong die op 10 werd gezet, een lachwekkende beslissing die ik tot de dag van vandaag niet begrijp. Heeft ons het kampioenschap gekost.

Guti is inderdaad zeker geen geweldenaar, maar dat hij - zelfs toen Hendrix en vooral Rosario wekelijks door de ondergrens zakte - nooit een serieuze kans heeft gehad, vind ik toch wel heel opmerkelijk. Het lijkt me dat Van Bommel akkoord is gegaan met zijn komst en John de Jong niet zomaar 6 miljoen uitgeeft? Die jongen zat er op een gegeven moment echt totaal verloren bij en werd alleen nog ingebracht op momenten dat het publiek erom vroeg zoals tegen ADO thuis.

Hoe er met Lato omgegaan is, is schandalig he. Heeft geen enkele kans gekregen. Gewoon geen 1 officiele minuut mogen maken in het eerste elftal. Ook voor hem de vraag: waarom heeft Van Bommel hem dan uberhaupt aangetrokken? Vanaf het begin van het seizoen moest hij, als Spaans jeugdinternational, toekijken hoe een gemankeerde middenvelder (sadilek) de voorkeur kreeg op zijn positie. Rik Elfrink heeft hier later het een en ander over geschreven. Zo zou Van Bommel o.a. tegen Lato gezegd hebben dat hij niet fit genoeg was om te spelen, terwijl de data juist aantoonde dat hij een van de meest fitte spelers van de selectie was. PSV heeft later toen ook nog persoonlijk excuus aangeboden aan Lato hoe er met hem is omgegaan. Nou, goede people manager hoor die Van Bommel...

Isimat is toch ook gewoon raar behandeld door Van Bommel. Van basisspeler in het laatste (kampioens)seizoen onder Cocu naar volledig uit beeld onder Van Bommel. Vierde keuze achter Schwaab, Viergever en zelfs Sainsbury. Isimat heeft ook wel eens aangegeven dat hij het hier absoluut niet mee eens was. En misschien dat dit niet allemaal allemaal direct onder het kopje "slecht people management" te plaatsen is, maar ik vind het wel heel kwalijk dat Van Bommel overduidelijk zijn voorkeuren/lievelingetjes had en andere spelers zomaar aan de kant schoof. Ook dat is iets wat uiteindelijk gewoon irritaties veroorzaakt bij spelers. Als jij Isimat, Pereiro, Lozano, Guti en Lato nu naar hun mening vraagt over Van Bommel kan ik jou 100 garanderen dat die niet positief is. En dat geldt dus ook al voor Zoet en Luckassen en waarschijnlijk nog wel meer (mauro jr bijvoorbeeld en zelfs Afellay kwam de laatste weken naar buiten met negatieve woorden over Van Bommels periode als PSV-trainer). Dan wordt het alles bij elkaar toch een heel behoorlijk lijstje en houd je bijna alleen nog maar de de basisspelers over die positief zijn, maar volgens mij zijn spelers die spelen altijd positief over een trainer. En goede people manager houdt juist iedereen tevreden.

6 november 2021 om 17:17

Lozano was overdreven want die was zonder inzet nog steeds het gevaarlijkste. Pereiro heeft idd onder v Bommel eindelijk echt lang de kans gehad. Helaas was het een lamme tak. Lato was een grote flop, al pakte hij het na PSV spontaan wel weer op. Volgens mij had v Bommel vooral een slechte verhouding met allerlei mensen binnen de club gekregen, geen spelers. Wel waren de resultaten wel zo ontiegelijk slecht dat ik me niet kan voorstellen dat de spelersgroep o zo geweldig met v Bommel samenwerkte.

‘Hoe heet jij?’

~M v Bommel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Villarreal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Valencia280
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Yeremi PinoMiddenvelder202
Manu TriguerosMiddenvelder194
B. DiaAanvaller154
S. ChukwuezeAanvaller122
A. GroeneveldAanvaller125
Gerard MorenoAanvaller128
G. RulliKeeper190
Voor de complete selectie: Clubpagina Villarreal.

272 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2021-2021 VfL Wolfsburg
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
Laatste voetbalnieuws

Werkloze Mark van Bommel ambieert terugkeer bij oude club

Mark van Bommel wil zo snel mogelijk terugkeren in de Bundesliga. De momenteel werkloze trainer werd pakweg drie maanden geleden ontslagen door VfL Wolfsburg, maar ziet zijn volgende klus ook plaatsvinden...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren