Driessen vindt keuzes Van Gaal opmerkelijk: ‘Hij is al vier duels beslissend'

Zaterdag, 6 november 2021 om 16:29Mart van Mourik • Laatste update: 16:48

Valentijn Driessen vindt de keuzes die bondscoach Louis van Gaal onder de lat gemaakt heeft bij het Nederlands elftal opmerkelijk. De keuzeheer maakte maandagochtend de Oranje-selectie bekend voor de laatste twee duels in de WK-kwalificatiereeks en hij nam onder meer doelmannen Tim Krul en Remko Pasveer niet op. Joël Drommel en Mark Flekken werden daarentegen wél geselecteerd door Van Gaal, en dat leidt bij Driessen tot enige verbazing.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door airbags)

Ach ja, wie is tweede, derde, vierde of vijfde keeper. Een leuke discussie, maar Bijlow is en blijft de eerste keuze wat mij betreft.

5 november 2021 om 20:57

Met afstand zelfs. Dat Pasveer er na 7 reddingen opeens bij moet is ook vaag. Het is hopen dat Bijlow fit blijft want de rest is lood om oud ijzer.

5 november 2021 om 21:45

Toen Pasveer aan het begin van het seizoen in de voorselectie zat was dat volgens deze 2 grappenmakers van De Telegraaf totale onzin. Nu keept hij een paar wedstrijden goed en zou hij er wel weer bij moeten.

Pasveer en Krul zijn op zo'n leeftijd dat je ze eigenlijk alleen moet oproepen wanneer je ze als eerste keeper beschouwt, en dat zijn ze beide niet. Ik kan me voorstellen dat je bij een eindtoernooi wel een ervaren keeper meeneemt, maar voor kwalificatie wedstrijden zou ik dat niet doen. Persoonlijk had ik Cillissen er weer bij genomen, die nu weer een paar aardige wedstrijden voor Valencia heeft gekeept. Maar Bijlow blijft voorlopig zeker de nummer 1.

5 november 2021 om 21:55

Niemand die de positie van Bijlow betwist maar wat heeft Dommel te zoeken in het NL elftal te zoeken?

6 november 2021 om 19:09

@Paul, Cillessen zal qua niveau misschien bij de drie beste keepers van Nederland zitten, maar hij is nu zijn basisplaats kwijt en het is ook maar de vraag hoe hij daarmee omgaat. Daarnaast is hij een lange periode aan het kwakkelen geweest en heeft hij nu zijn sinds kort weer een betere vorm te pakken. Ik zou Cillessen zichzelf ook lekker op Valencia en zichzelf laten focussen nu en mocht hij dit vasthouden pas weer erbij halen om dan serieus de strijd met Bijlow aan te gaan.

6 november 2021 om 19:57

@PaulR: Cillissen schijnt niet lekker in de groep te liggen en het blijft toch een teamsport… als Cillissen er met kop en schouders bovenuit zou steken dan zou dat respect afdwingen en dan zou hij automatisch ook beter in de groep liggen… daarom heeft hij op dit moment niks te zoeken bij oranje.

5 november 2021 om 21:33

Gisteren ook weer ijzersterk.
Als Bijlow in de goal staat maak je je gewoon geen zorgen.
Alert, Anticiperend en sterk in de 1-op-1. Zekerheidje !

Valentijntje heeft weer een mening...de ene keer zijn ze te oud..en nu omdat ze er niet bij zitten..

5 november 2021 om 21:59

Ja inderdaad. Als hij erbij zit is het belachelijk dat zo’n oude “club-keeper” geselecteerd wordt. Nu hij er niet bij zit is het belachelijk omdat hij in vorm is…. Tja zo wordt je journalist…

5 november 2021 om 23:03

Het is een kwaliteit... Je eigen nieuws creëren ...

6 november 2021 om 10:30

Eigenlijk is het wel handig als Driessen iets zegt of voorspelt.
Dan weet je dat het tegenovergestelde gaat gebeuren !

Wat moet je nou met pasveer bij het Nederlands elftal? Heeft totaal geen toekomst meer. Een 38-jarige eredivisie subtopper? Doet het zeker bij Ajax niet slecht hoor, maar qua groei zit er toch niks meer in? Hou 3 ballen van Haaland tegen en je bent opeens de subtop ontgroeid.

5 november 2021 om 21:02

En hoe oud is Buffon? Ik vind leeftijd totaal niet relevant eigenlijk, bij het Nederlands elftal moet je gewoon de beste spelers zien. Ben fan van Drommel hoor, maar die verdient het toch niet?

5 november 2021 om 21:06

Gaan wij nou serieus Pasveer vergelijken met Buffon? Er is een reden dat Buffon tot zo'n late leeftijd op topniveau heeft kunnen presteren, en dat is niet omdat zijn Europese top ervaring heeft bestaan als wisselkeeper van PSV omdat Jeroen Zoet beter was

5 november 2021 om 22:05

Inmiddels heeft hij toch een paar cl potjes op zijn cv staan, in tegenstelling tot Drommel.

5 november 2021 om 22:30

Ja, en Drommel heeft nog een hele carrière voor zich. Op Drommel zijn leeftijd stond Pasveer nog ballen te vangen bij Heracles. Overigens ben ik geen fan van Drommel, maar ik zie de meerwaarde er niet van in om Pasveer te selecteren. Mocht Justin geblesseerd uitvallen, dan gaat Pasveer ook met knikkende knieeen de goal in.

6 november 2021 om 00:07

Bij het Nederlands elftal moet je er direct staan. Dat drommel over een paar jaar wellicht een goede keeper is doet er totaal niet toe, evenals je argument wat Pasveer op zijn leeftijd aan het doen was. Al werkte Pasveer een jaar geleden nog bij de MC Donalds, hij is nu eerste keeper van een CL club en doet dat goed, daar gaat het om.

5 november 2021 om 22:34

Nou ben ik geen fan van Driessen, maar hij legt wel uit waarom hij nu voor Pasveer zou gaan. Hij is van mening dat wij ons eerst moeten focussen op ons plaatsen voor het WK en daarom moet je Pasveer oproepen omdat hij nu in vorm is, ongeacht zijn leeftijd. Deze beredenering kan ik best begrijpen. Je wilt immers met het sterkste team aantreden.

Is het een optie voor de lange termijn? Nee, zeker niet. Maar als Pasveer deze vorm vasthoudt, waarom zou je hem dan niet voor dat ene jaartje bij het Nederlands elftal houden? Mits hij beter presteert dan zijn concurrenten (Drommel, Flekken en/of Cillissen). Biljow lijkt mij overigens gewoon de nummer één.6 november 2021 om 18:15

Met alle respect maar groei is leuk voor het club voetbal. Bij het Nederlands elftal moet je er staan en niet kijken naar de toekomst. Als je ziet hoe keepers staan te keepen dat is Pasveer echt wel een keeper die erbij had gekund. Ben het met je eens dat Bijlow de keeper voor de toekomst zal worden en het niet slecht doet maar op dit moment is Pasveer echt een klasse apart en staat hij geweldig te keepen. Leeftijd bij een keeper boeit ook niet echt naar mijn idee, ze rennen geen 10km per wedstrijd. En in mijn ogen is ervaring wel weer beter ten opzichte van het goed aanwijzen van de verdediging.

Als je het goed bekijkt zou Pasveer het nu meer verdienen als de vorige keer in mijn ogen ja. Maar misschien is Van Gaal toch enigszins bezig met de toekomst. Had Cillessen ook niet vreemd gevonden eerlijk gezegd, die heeft in Oranje eigenlijk nooit verzaakt. Maar het is wel fijn dat er nu gewoon een duidelijke nummer 1 is (in mijn ogen dan) met Bijlow. Gewoon hopen dat hij fit blijft dan maakt het niet zoveel uit wie er achter zit.

5 november 2021 om 22:07

Cillessen kan er alleen nog bij als hij 1e keeper is. Die trekt een rol als reserve heel slecht. Kan echt een sfeerverzieker voor je groep zijn dan.

5 november 2021 om 22:25

Dat wil ik best geloven ja. Maar is dat echt zo of is dat het idee wat veel mensen hebben. Over Huntelaar zeiden ze hetzelfde, en dat klopte ook wel tijdens het EK in 2012 maar bij Ajax was daar dan weer niks van te merken. Natuurlijk ook omdat hij wist wat zijn rol bij Ajax zou zijn. Misschien dat Cillessen die rol van 2e doelman ook wel kan accepteren zodat hij er wel bij kan zijn. Maar als de verhalen die je hoort kloppen dan is het niet verstandig nee.

Een show met Mike Verweij en Valentijn Driessen. Zijn er überhaupt mensen die daar naar kijken/luisteren of hun mening nog serieus nemen? De keeper van Feyenoord doet het prima in oranje en zolang hij geen 3 blunders op rij maakt is er weinig reden tot wisselen van de keepers, laat staan zaniken over wie de 2de of zelfs 3de keeper moet worden.

Een serieuzere vraag vind ik waarom Karsdorp nog steeds niet is geselecteerd. Doet het uitstekend bij AS Roma. Onbetwist basisspeler onder Mourinho. En Dumfries kan echt wel een goede concurrent gebruiken aangezien Timber geen rechtback is maar veel beter speelt in het centrum. En Veltman had ik ook misschien wel weer eens willen zien in de selectie. Hij speelt alles bij Brighton en altijd speelt hij prima. En hij speelt meestal als Wingback in een 532 systeem. Dus is een interessante optie voor van Gaal om uit te gaan proberen als we geplaatst zijn

5 november 2021 om 21:22

Mooi dat je Veltman noemt. Is al jaren het pispaaltje hier op VZ maar is buiten van Dijk de best presterende Nederlander in de PL. En ook nog bij een goede ploeg met een geweldige trainer. Op zich zou hij wel Oranje niveau kunnen zijn op de bank, maar hij is vergelijkbaar met Timber. Timber kan zelfs op het middenveld spelen, dus begrijp wel dat ie niet is opgeroepen. Maar zijn naam mag wel genoemd worden, want wat je zegt, hij speelt heel veel bij een hele goede ploeg in de 'beste competitie van Europa'.

5 november 2021 om 22:46

Nou kijk ik nooit naar Roma, dus ik weet niet hoe Karsdorp speelt, maar ik ben wel heel erg benieuwd naar alternatieven voor Dumfries.

Ik ben geen fan van de speler Dumfries, want hij mist in mijn ogen de nodige kwaliteiten voor een goede moderne back. Ja, verdedigend is hij prima, fysiek is hij sterk, hij heeft een geweldig uithoudingsvermogen en af en toe scoort ‘ie een goal, maar hij is technisch te zwak.

Zijn voorzetten zijn bijzonder matig en worden vaak maar blind voor de pot geramd, hij heeft geen actie in huis en qua passing is het ook bijzonder kleurloos. Als je de bovenliggende partij bent en de tegenstander zich ingraaft óf veel op eigen helft speelt, dan heb je weinig aan Dumfries.

Daarom ben ik benieuwd naar Karsdorp, want hij heeft wel wat Dumfries mist. Ik weet dus alleen niet hoe het tegenwoordig gaat met hem, en of hij zich ontwikkeld heeft (vooral in verdedigend opzicht).

Jij zegt dat Timber niet geschikt is als back, maar hij heeft in mijn ogen wel de nodige kwaliteiten. Veltman mist in mijn ogen ook technische vaardigheden (alhoewel ik hem technisch sterker vind dan Dumfries).

5 november 2021 om 23:11

Timber is misschien wel geschikt als back maar ik vind dat als je bij je club altijd als Centrale verdediger speelt dat je bij de nationale ploeg niet als back moet worden gebruikt als je gewoon goede opties hebt als rechtsback

6 november 2021 om 00:29

Ik zie Karsdorp zeker niet wekelijks spelen, maar heb wel een paar potten gezien van Roma. Wat me opviel is dat hij veel meer in functie speelt en dus aanzienlijk minder hoog staat en zich minder bemoeit met de aanval dan bij Feyenoord. Zijn snelheid blijft een wapen, maar hij doseert beter en speelt volwassener. Lijkt me een prima concurrent voor Dumfries.beiden zijn heel energiek, Karsdorp beter aan de bal, Dumfries iets beter defensief en zonder bal.

6 november 2021 om 09:08

Het probleem is alleen dat Dumfries geen goede optie is als rechtsback, dus moet je doorschakelen naar Timber/karsdorp/frimpong/veltman.

6 november 2021 om 10:32

Het is inderdaad opmerkelijk. Ik denk dat het komt omdat hij naast Dumfries een ander soort back wil hebben. Dumfries houdt het veld breed en komt er vaak overheen aan de zijkant en Timber komt wat meer naar binnen en kan als een soort 4e middenvelder voetballend een hoop bijdragen. Als je Karsdorp en Dumfries erbij haalt dan heeft Van Gaal 2 dezelfde soort spelers en hij wil zichzelf keuzes geven om makkelijk van systeem te kunnen wisselen.

Verweij en Driessen zien gewoon het liefst alleen maar ajax-spelers bij het Nederlands elftal, logisch ook als mediapartner van ajax.

Pasveer: keeper voor de toekomst. Deze man ga je toch niet meer oproepen om als reserve te gaan zitten bij oranje

5 november 2021 om 21:42

Nee dat niet nee. Al had ik het niet gek gevonden als hij er bij had gezeten voor deze beslissende wedstrijden. Mocht er iets met Bijlow gebeuren in aanloop hier naar toe, wie heb je dan liever op goal, Pasveer of Drommel. Of Flekken natuurlijk maar die heb ik zelf nog nooit echt zien keepen op wat fragmenten na.

Dat Meneer Driessen dit niet snapt, zegt genoeg over zijn verstand van voetbal!

Een van de meest logische selecties in jaren en deze twee heren weten toch weer iets te vinden om over te zeiken. Toch knap dat je zonder enig voetbalverstand maar wat kan roepen, betaald krijgt en nog een podium hebt ook.

Als je een speler/keeper moet selecteren omdat hij het drie wedstrijden goed doet , dan wordt Oranje net een duiventil

God, er zijn 3 ballen tegen Pasveer aangeschoten en hij moet er weer in. Ik heb hem nog geen bijzondere redding zien maken dit seizoen.

keepen als een tierelier. Typen als een kierewiet.

Ik vind het vreemder dat Cillessen er niet bij zit. Hij was tot het EK onbetwist basisspeler bij Oranje, heeft daar eigenlijk altijd wel zijn niveau gehaald en zou dus wel wat krediet verdienen. Heeft in september het vertrouwen van trainer Bordalas weer gekregen en staat sindsdien gewoon weer heel solide te keepen.

Gelukkig zijn we verlost van Stekelenburg, dat heeft ons het EK gekost, zwakke keeper met trage reactie.
Gelukkig hebben we Bijlow dus de eerste 10 jaar zit dat wel goéd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

10 fans
Keeper, 38 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren