Heeft Feyenoord ‘de nieuwe El Ahmadi’ gevonden? ‘Hij was echt heel goed’

Vrijdag, 5 november 2021 om 09:01Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:14

Fredrik Aursnes is nog lang niet altijd basisspeler bij Feyenoord, maar Arne Slot lijkt steeds meer te neigen naar een plek voor de Noor bij de eerste elf. De middenvelder startte donderdag in het Conference League-duel met 1. FC Union Berlin (1-2) en maakte tegen de Duitsers een uitstekende indruk op de trainer. “Ik vond veel spelers bij ons goed spelen, maar er was er eentje die ik echt heel goed vond en dat was Aursnes”, werd Slot na afloop door het Algemeen Dagblad geciteerd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door nicomos)

Ik ben wel content met deze aanwinst. Moet nog wat in het team groeien, maar wat ik van hem heb gezien is het een hele stabiele middenvelder. Daar kun je er zeker wel een paar van hebben, als ze kwalitatief goed genoeg zijn. Dat lijkt hij te zijn.

Sinds Til erbarmelijk speelt lijkt me een middenveld met Toontje, Aursnes en Kokcu een goede optie.

5 november 2021 om 09:46

Maar wie zet je dan op 10? Toornstra is daar denk ik te traag voor en Kokcu floreert de laatste weken nu hij het spel meer voor zich heeft. Daarnaast was het veld gisteren dramatisch en heeft Til niet de beste techniek, dus niet heel verbazingwekkend dat hij zo slecht speelde. Hij komt tegen Union natuurlijk ook vooral in de gebieden waar het vol staat met Union spelers, namelijk tussen de 3 centrale verdedigers en de 3 middenvelders. Daardoor had Luis bijvoorbeeld deze 2 wedstrijden veel meer ruimte, wat je ook zag in zijn spel.

5 november 2021 om 09:48

Toornstra is precies een type Guus Til, dus die kan je perfect tegen elkaar afstrepen. Soms heb ik wel wat meer behoefte aan een creatievere 10, zoals bijvoorbeeld een Antonucci. Echter lijkt Slot het niet zo in hem te zien zitten, waarschijnlijk vanwege het beperkte loopvermogen.

5 november 2021 om 09:54

Antonucci is nog bijna niet fit geweest sinds Slot er is. En mee oneens dat Toornstra 'precies' een Guus Til is. Dat zijn wel echt twee verschillende spelers.

5 november 2021 om 09:56

Til speelde niet alleen gister slecht, maar al weken. Eigenlijk heeft hij op zijn goals na niks toegevoegd. Ons aller Toon zal Til's positie prima kunnen invullen.

5 november 2021 om 12:34

Realmezut, Antonucci is een tijd geblesseerd geweest. Traint pas sinds kort weer. Vind Toornstra niet precies een Til eigenlijk. Er wordt vaak geroepen dat hij alleen kan lopen, maar hij weet het spel vaak ook goed te verleggen. Hij kan wel op tien spelen, maar het is niet een Til die echt heel dicht op de spits speelt. Ik denk dat Linssen veel baat heeft bij Til

Hij deed heel vaak de la croqueta zoals die bedoeld was door doñ andres iniesta.viel me op dat hij behooijk technischvaardig is voor zo'n lange speler

Gewoon voor Toornstra natuurlijk. Was gister ook weer dramatisch. Aursnes is by far je beste nr 6.

5 november 2021 om 09:23

Zou Til een keer wisselen. Al weken slecht. Toornstra op 10.

5 november 2021 om 09:30

Eerder voor til, die was verschrikkelijk gisteren.

5 november 2021 om 09:31

Nee man, Jens is met al z'n gesleur belangrijk en daarnaast heeft ie toch altijd een paar fantastische passes of belangrijke goals.

5 november 2021 om 10:01

Zeg ik ook al langer maar Toornstra eruit halen is vloeken in de kerk bij Feyenoord ondanks zn zeer beperkte voetballende kwaliteiten.

5 november 2021 om 12:44

Til eruit en Jens op 10.
Jens heeft scorend vermogen ziet de open ruimtes goed. Heeft ook z’n beste periode gehad op die positie.

Het middenveld van Feyenoord is veruit de zwakste linie.
Daarom mooi dat deze jongen een revelatie lijk, het zal hopelijk niet lang duren voor hij een Toornstra of Kokcu eruit speelt.

Persoonlijk zou ik Toornstra eruit halen, die heb een aflopend contract en verdien je niets meer aan.

Kokcu hanteert nog enige waarde, die kan je laten staan en van de zomer (of winter al) verkopen voor een mooie prijs.

5 november 2021 om 09:25

Kokcu eruit speelt? Die speelt dit seizoen hartstikke goed. Waarom zou je hem eruit halen? Heel apart dit. Juist houden, het gehele seizoen nog wel. Die ga je prima kunnen gebruiken.

Guusje Til is wel een andere positie, maar daar kan Toornstra ook spelen. Die kan de Til-positie prima overnemen. En dan Aursnes op de positie van Toornstra. Ik denk dat het dan het beste staat.

5 november 2021 om 09:27

Kokcu speelt hij er niet uit. Die wordt na Bijlow en Trauner als derde opgeschreven door Slot. Wordt zo onderschat die jongen. Denk dat Toornstra of Til moeten vrezen voor hun plaats

5 november 2021 om 09:27

Toornstra gaat gewoon verlengen en dat is logisch ook. Dat hij steeds minder basis gaat staan misschien ook!

Kokcu speelt gewoon goed dit seizoen, ondanks wat een hele hoop mensen denken te zien!
Aursnes hoort dit seizoen gewoon langzaam naar een basisplaats te groeien en volgend seizoen er staan. Dan gaat Til al weg. Dan heb je met Aursnes, Toornstra en Kokcu 3 middenvelders. Hartjes en Milambo kunnne dan misschien daar achter doorgroeien. Maar dan moet er alsnog iets bijkomen

5 november 2021 om 09:35

Waarom zou je Toornstra überhaupt willen verlengen?

Hij verdient meer dan 1,5 miljoen per jaar wat voor Feyenoord onwijs veel is, zeker gezien zijn sportieve inbreng en het feit dat hij geen restwaarde hanteert is zijn salaris buitenproportioneel.
Ik zie in Toornstra geen meerwaarde en zou hem lekker laten vertrekken na het seizoen

5 november 2021 om 09:42

Ok. Ik ben het er opzich mee eens! Echter , wie ga je terug halen zonder geld?
Til en Toornstra vertrekken. Diemers zal niets meer toevoegen en ook wel vertrekken.
Hartjes en Milambo zitten er dan dus achter.
Wellicht dan die Kitolano waar Arnesen al een tijdje achteraan zit. Maar dan zullen er dus minimaal nog 2 bij moeten komen met 0(?) euro.
Ik ben heel benieuwd

5 november 2021 om 09:43

Omdat het opzich praktisch is om 11 spelers op te stellen die ervoor kunnen zorgen dat je wedstrijden wint. Toornstra voldoet daar aan en is een waardevolle selectiespeler. Feyenoord heeft niet de middelen om maar ongelimiteerd afscheid te nemen van mensen die opzich voldoen en dan nieuwe spelers aan te trekken zonder geld die met grote kans minder zijn.
Als ik Feyenoord was zou ik hem er bij houden, heeft veel voor de club betekent en kan degelijk voetballen. Je kan altijd over 1/2 jaar nog afscheid nemen als de jonge jongens weer een stuk verder zijn.

5 november 2021 om 09:49

@magikwete - Anderzijds is dat ongelimiteerde afscheid nemen afgelopen zomer juist gebeurd met het vertrek van zo'n 20 man en shoppen met weinig budget Maar ik zou zeker Toornstra erbij houden, ja.

5 november 2021 om 09:50

Inderdaad! En Til gaat ook al weg. Dan kan Toornstra mooi op zijn plek, waar hij in mijn ogen ook een stuk beter is .

Aursnes- Toornstra- Kokcu

Voor mij mogen we dat sws dit seizoen al aantal keer proberen. Til is momenteel niet echt in vorm, toch mag hij steeds blijven staan.

5 november 2021 om 09:50

Vanwege het feit dat deze jongen top fit is, een gigantisch loopvermogen heeft, multi-inzetbaar is en al 7 jaar bij de club zit en daarbij ook buiten het veld een enorme professional is? Ik denk dat zijn waarde hetzelfde is als Tadic bij Ajax buiten het veld.

5 november 2021 om 09:54

Dat geld moet je binnenhalen door spelers te verkopen op hun hoogtepunt.
Kokcu, Malacia, Geertruida etc. Hun waarde ligt nu op de top en zijn toch makkelijk vervangbaar.
Verkoop op je hoogtepunt, dat is iets wat Feyenoord te veel en te vaak heeft nagelaten.
Met wat geluk leveren die 3 al minimaal 30 miljoen op.

De vervanger van Toornstra of Kokcu heb je al lopen in de persoon van Aursnes.
Daarnaast zal Antonucci waarschijnlijk een kans krijgen op de “10” positie.

Arnesen heeft al aangegeven in de winter een nieuwe linksback transfervrij op te halen uit Noorwegen in de persoon van Bjorkan. Dat zal de vervanger van Malacia worden.
Malacia verkoop je voor bijvoorbeeld 10 miljoen en zijn vervanger haal je gratis binnen, tel uit je winst.

Verkoop de spelers die nu de hoofdprijs opleveren en een deel kan je besteden aan het versterken van je team.
Met wat goed scoutingswerk heb je niet veel geld nodig, dat is afgelopen zomer wel gebleken.

5 november 2021 om 10:35

@raubaht

Toornstra verdiend 680 duizend euro per jaar. Geen 1.5 miljoen. Aardig verschil. Schijnt ook 300 duizend euro te hebben ingeleverd tijdens corona crisis piekpunt.

5 november 2021 om 09:32

Het middenveld van Feyenoord is gewoon erg sterk hoor. Totaal niet de zwakste linie. Eerder de aanval waar je alleen sini hebt als meest betrouwbare speler. Op het middenveld heb je aursnes en kokcu die bijna altijd een voldoende halen. Ook til is belangrijk met zijn doelpunten en Toornstra ook al spelen ze allebei soms wat minder.

Ik zei het vanaf wedstrijd 3 al, dit is eigenlijk onze beste speler. (Overigens denk ik dat Nelson ook heel erg goed is!!)
Deze jongen gaat z’n basisplaats wel krijgen, volgend seizoen Til weg en dan Kokcu Aursnes en Toornstra als middenveld. Dan ga je er nul op achteruit. Alleen moet er dan ook wel weer iets bijkomen voor de breedte.
Voor nu ben ik heel blij met Dessers, Hendriks, Geertruida, Nelson, Aursnes(of af en toe basis) op de bank. Dat zijn jongens die het niveau echt aankunnen. Daarnaast lijkt ons elftal fit genoeg om het vol te houden.
Ben heel erg benieuwd hoever we komen, ik hoop lang meedoen voor plek 2(en misschien heel stiekem er wel mee vandoor gaan) minimaal halve finale Beker en overwintering Europees. Dan hebben we gewoon een topseizoen en kun je door de prestaties misschien wel een klapper maken met Senesi/Sinisterra/Kokcu. En daarvoor weer 2/3 aankopen doen.
Ik hoor overigens nog steeds dat Bjorkan gaat komen. Dat lijkt me voor achterin echt top. Dan begint het in de breedte ook ergens op te lijken!

5 november 2021 om 09:30

Ik zou Senesi en Malacia na dit seizoen verkopen. Malacia is goed vervangbaar en Senesi qua contract. Levert redelijk wat op en daarmee weer verder in de breedte versterken. Zowel Sinisterra als Kokcu worden beter en beter onder Slot. Zou ze nog een seizoen laten vlammen en dan verkopen.

5 november 2021 om 09:46

En dan Bjorkan en Hendriks als opvolgers ?
Lijkt me opzich ok. Maar Til/Dessers/Nelson/Diemers zullen ook vertrekken. Ik zou het liefste er maar 1tje verkopen. Dan hou je het team een beetje bij elkaar. Senesi dan maar ? En dan een Geertruida/Hendriks laten strijden voor zijn plek ?

Overigens voor de breedte moeten we niet meer kopen. Breedte is jeugd invoegen, kopen is voor direct of bijna direct klaar staan. Dan worden we beter! Met breedte aankopen in mijn ogen niet. Die huren we wel of leiden we op.

5 november 2021 om 11:39

Ja 1 verkopen lijkt me ook prima. Maar in de breedte versterken bedoel ik nieuwe Aursners, dus spelers doe er direct staan en de concurrentie groter maken. Of nieuwe Pedersens, jonge talenten die de druk op de basis ook opvoeren of zelfs direct een basisplaats veroveren.

5 november 2021 om 17:47

Geertruida?? Sinds zijn blessure is hij (te) vaak afwezig. Gisteren ook weer foutief ingrijpen dat direct een kans oplevert voor de tegenstander

Het zal echt niet lang duren voor Aursnes een basisplaats heeft. Voetbalt zo makkelijk in de kleine ruimte, heeft weinig balaanrakingen nodig, altijd naar de juiste kleur, z'n aannames zijn constant goed, heeft veel rust en bovendien verdedigend erg stabiel. Was gisteren ook echt goed. En oja, wat een koopje voor 500.000 zo op het eerste oog.

5 november 2021 om 09:32

Pedersen, Aursners, Trauner en ook Dessers toch wel voltreffers van Arnesen. Jahanbakshs schrijf ik nog niet af. Knap werk afgelopen zomer!

5 november 2021 om 09:37

Ja, er is echt waanzinnig werk geleverd door Arnesen en z'n scouts. Ik heb ook af en toe momenten dat ik even aan het fantaseren ben over komende zomer, als de scouts (los van het budget) weer meerdere posities in de selectie kunnen opvullen of vervangen.

5 november 2021 om 09:47

Ik zie het liefste niet de hele tijd heeeel veel wisselingen. Maar ben ook erg benieuwd!
Denk die Bjorkan, Kitolano.. en dan verder hoop ik nog 1 directe versterking voor het middenveld of in m’n dromen nog 1 in de aanval.

5 november 2021 om 09:53

Afgelopen zomer was ook wel heel extreem met de hoeveelheid wisselingen. Althans, vooral qua vertrek natuurlijk. Maar in een juiste situatie is het wel zo dat er in de zomer jongens verkocht worden en nieuwe spelers weer ervoor terugkomen. En sowieso kan de selectie in de breedte nog altijd versterkt worden.

5 november 2021 om 10:14

Meer het enkelvoud van scouts aangezien ze bijna allemaal uit de koker van Bjarne Hansen komen.

5 november 2021 om 10:24

De Noorse jongens inderdaad vanaf Bjarne Hansen die al jaar en dag daar rondloopt. Maar Trauner vanuit de data en/of scout in regio Oostenrijk. Maar met name doordat de scouting nu een jaar lang schaduwlijsten kan maken, ben ik zeer benieuwd. De voltallige scouting en Arnesen moeten het namelijk ook wel eens zijn over de aankoop.

5 november 2021 om 11:41

Trauner komt vanuit Schuiteman.

Her leek een beetje.op het waterballet van het WK 74, Duitsland tegen Polen.Puike prestatie van mijn cluppie in BerlijnEen nieuwe KEA, de motor van de kampioensploeg in 2017,zou een enorme stap naar voren zijn voor deze ploeg.

Aursnes is echt een topper. Heel goed aan de bal en tactisch zeer sterk. Ik vind het echt vreemd dat hij tot nu toe zo weinig speelt nog, is veruit onze beste middenvelder. Wel benieuwd wie er uiteindelijk geslachtofferd gaat worden aangezien we niet elke wedstrijd met een ''hangende rechtsbuiten'' gaan spelen.

5 november 2021 om 09:52

Veruit de beste middenvelder? Daar heeft Kokcu nog wel iets over te zeggen. Ik vind Aursnes een prima speler hoor, maar ik zie hem zichzelf dit seizoen niet permanent tussen knokken. Toornstra is aanvoerder en Kokcu is de grote spelmaker dit seizoen.

5 november 2021 om 10:56

Daar heeft Kokcu vrij weinig over te zeggen want Kokcu is al jaren wisselvallig ( dit jaar iets beter). Aursnes is een speler die het tempo van een wedstrijd kan bepalen en voor zover ik het nu kan zien is het een speler die heel constant speelt. Maar omdat ze op verschillende posities spelen kunnen ze elkaar prima aanvullen.

5 november 2021 om 17:48

Toornstra speelt op zijn plek en is aanvoerder vandaar denk ik

Ik vind het wel fijn zo'n speler, ideaal om langzaam in het team te laten groeien. Goed voor de doorwisselingen zo krijg iedereen ook voldoende rust en je gaat er niet op achteruit. Mis eerder op vooruit. Maar kappen met toornstra rechts buiten zette. Jahanbaks of nelson je merkte dat er gewoon niks gebeurde aan de rechterkant .

wat ik vooral fijn vind is dat Slot de juiste versterkingen aan trekt en niet koopt om het kopen zoals Advocaat, er word gericht aan gekocht en eerst bekeken of de beoogde aankoop echt een versterking kan zijn dit heb ik helaas jaren gemist bij mijn club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller1911
A. JahanbakhshAanvaller171
J. BijlowKeeper160
L. SinisterraAanvaller167
C. DessersAanvaller154
R. NelsonAanvaller120
L. GeertruidaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

123 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 19 3 3 0
2020/2021 Feyenoord 33 8 5 1
2019/2020 Feyenoord 21 5 4 0
2018/2019 Feyenoord 32 8 3 0
2017/2018 Feyenoord 32 8 3 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord op twee posities gewijzigd; Grbic in de spits bij Vitesse

Arne Slot heeft de opstelling van Feyenoord bekendgemaakt voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse. De oefenmeester kan niet beschikken over Luis Sinisterra. Zijn plek in de voorhoede wordt ingenomen door Reiss Nelson....Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
FC Utrecht wil clubtopscorer Bart Ramselaar niet kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren