Vitesse vergeet nieuwe stunt tegen Tottenham: ‘Die rode kaart was niet slim’

Vrijdag, 5 november 2021 om 07:20Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:47

Vitesse kon donderdag niet nog een keer stunten tegen Tottenham Hotspur in de Conference League. Twee weken na de verrassende 1-0 zege op de Engelsen ging het team van trainer Thomas Letsch met 3-2 onderuit in Noord-Londen. Bij het spectaculaire duel, waarin Antonio Conte zijn debuut als trainer van the Spurs maakte, vielen vijf goals voor rust en drie rode kaarten in de tweede helft. Letsch vond dat Vitesse te weinig had gekregen. “We verdienden meer”, oordeelde de trainer van Vitesse na afloop van de krachtmeting in het Tottenham Hotspur Stadion.

Tottenham stond na 28 minuten al met 3-0 voor via treffers van Heung-min Son, Lucas Moura en een eigen doelpunt van Jacob Rasmussen. Vitesse kwam voor rust knap terug tot 3-2 via Rasmussen en Matús Bero. Na nog geen uur spelen kreeg Cristian Romero zijn tweede gele kaart en had Vitesse uitzicht op een nieuwe stunt. Een punt zat er niet meer in, ook vanwege rode kaarten voor Danilho Doekhi en doelman Markus Schubert in slotfase. “We hebben veel meer kansen gecreëerd dan iedereen vooraf verwachtte van ons hier bij Tottenham. Ik vind dat we in beide wedstrijden de betere ploeg waren. En we hebben een keer gewonnen en nu hebben we met een goal verschil verloren. We kunnen trots zijn. Ik voel twee dingen: teleurstelling en trots”, benadrukte Letsch.

“Ik ben echt trots op hoe we gespeeld hebben. In het begin was het al goed. Maar we maakten slordige fouten achterin, die worden afgestraft door spelers van deze kwaliteit.” Vitesse verkleinde de nadelige marge vervolgens door tweemaal te scoren. “Dat was geweldig”, vervolgde Letsch. “Bij de 3-0 kreeg ik een raar gevoel, dat durf ik wel toe te geven. Maar we hielden ons aan het plan, gaven niet op en de snelle goal van Rasmussen was belangrijk. En daarna hebben we alleen maar beter gespeeld.”

Doekhi schrok wel even van de intensiteit in de openingsfase. “Er gebeurde van alles. Het was wel even schrikken qua intensiteit. Dat was wel een paar niveautjes hoger, maar we pasten ons daarna goed aan”, vertelde de verdediger annex aanvoerder tegen ESPN. "We hadden een goede comeback door de ruimtes klein te houden en dicht bij elkaar te blijven. We hadden het gevoel dat het echt mogelijk was vanavond. We waren even de betere ploeg, maar helaas kwamen we niet opnieuw tot scoren.”

Doekhi kreeg in de slotfase twee keer geel binnen vijf minuten en vlak daarna moest Schubert ook met rood van het veld wegens hands buiten zijn strafschopgebied. Met negen man wist Vitesse niet meer echt aan te zetten. “Je weet dat hij na een rode kaart voor hen ook sneller geneigd is ook rood aan ons te geven, dus dat was niet slim”, stak Doekhi de hand in eigen boezem. “Daarna werd het een stuk moeilijker, maar ik ben trots op wat we als team hebben gepresteerd.”

Vitesse staat nu derde in Groep G van de Conference League. De achterstand op nummer twee Tottenham is een punt. Koploper Stade Rennes won door een late goal met 1-0 van NS Mura en heeft vier punten meer dan Vitesse. “Het uitgangspunt tegen Rennes is duidelijk”, doelde Letsch op de volgende wedstrijd in Europa. “Daar moeten we winnen. Ik denk dat we een kans hebben. We hebben tot dusver aangetoond in deze zware poule heel goed mee te kunnen. Niemand had ons zo dichtbij Spurs en Rennes verwacht.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door burwatti)

Vooraf hoopte ik dat Vitesse minstens 4 punten zou halen. Dat zou ik al als bonuspunten zien omdat ik niet verwacht had dat ze de groepsfase zouden halen. 4 punten leek me ook niet te negatief bekeken als men zich nog de seizoensstart (en voorbereiding) van Vitesse herinnert. Ze hebben nu een serieuze mogelijkheid op 10 of meer punten, hopelijk kunnen ze Nederland nog meer verrassen.

5 november 2021 om 09:20

Tja ik ben van mening dat het gister iets meer mee had moeten zitten als we door hadden willen gaan in een poule als deze. Niks is nog uitgesloten maar het is nu wel heel moeilijk iig. Ik ben iig al trots op wat we tot nu toe hebben laten zien. Ze hebben me met stomheid verbaast gisteren.

5 november 2021 om 10:30

En toch sil, blijft het zo dat mochten we winnen in Rennes, we een héle goeie kans en het helaal in eigen hand hebben om door te gaan (al zou Vitesse Vitesse zijn om die laatste wedstrijd tegen Mura alsnog te verliezen)..

5 november 2021 om 10:32

Dat moet je eerst van Rennes winnen, wat ook een flinke stunt zou zijn.

Vitesse speelde echt heel sterk, in de tweede helft hadden ze het echt af moeten maken en dat verdiend geweest ook.

Tottenham had tot de rode kaart van Doekhi niks te vertellen.
Nu nog ff 2 wedstrijden knallen, het word moeilijk maar als je zo speelt zoals gisteren (na de 3-0) dan word het misschien toch nog leuk.

5 november 2021 om 09:37

Nadat je eerst als een stel overbetaalde amateurs de achterhoede openzet en daardoor 3-0 achterkomt? En dan ook nog 2 rode prenten pakken als je zelf een man meer hebt? Nou ik vond het amateurisme ten top, niks goed gespeeld

5 november 2021 om 10:42

Tja. Zo zien sommige mensen graag positieve kanten en sommige mensen graag alleen negatieve kanten.

5 november 2021 om 11:59

Dit is toch wel behoorlijk negatief benaderd, als je op voorhand had voorspeld dat je 3-2 zou verliezen bij de Spurs (met hun a elftal) en dat je 40min lang de baas op op het veld bent dan had niemand je gelooft..

Het begin was Dramatische, maar prima hersteld.
Voor het zelfde geld laat je de koppies hangen en word het 6/7-0.

Tsja hadden inderdaad meer verdiend, maar als je drie goals tegenkracht in zo’n korte tijd op zo’n knullige manier, dan wordt het erg lastig. Vervelend dat Doekhi rood kreeg, was erg dom van hem, maar ben meer chagrijnig op onze grote vriend Schubert. Laat dit alsjeblieft een eyeopener zijn voor Letsch. Schubert is een waardeloze keeper die elke wedstrijd wat geks doet. Deze jongen heeft ons al zo veel punten gekost en dat hadden er nog veel meer kunnen zijn als zijn fouten werden afgestraft. Wegwezen met hem!

5 november 2021 om 09:27

Hij twijfelde inderdaad bij het uitkomen, dat soort fratsen moeten er uit. Het is nog een jonge keeper. Keepen kan hij verder wel, heeft een goede reflex in huis. Het was natuurlijk ook geen rood. De bal kwam op zijn borst

5 november 2021 om 09:43

Een goed reflex is werkelijk het enige wat hij heeft. Is positioneel waardeloos, voetballend waardeloos en maakt verschrikkelijke keuzes. Dat zie je bij dit uitkomen, maar dit heeft hij al vaker gehad, zo ook bij bijvoorbeeld die penalty thuis tegen GAE. Ik zeg niet dat Houwen een geweldige keeper is, maar die zie ik toch echt liever in de goal staan.

5 november 2021 om 10:44

Houwen liet overigens zowaar goeie dingen zien gisteren en tegen Feyenoord. Wel word ik moe van dat keihard afbranden van die jonge Schubert. Iedereen geeft letterlijk elke tegengoal hem de schuld. Zelfs tegen Heerenveen waar de laatste die je daadwerkelijk de schuld mocht geven Schubert was.. Hij krijgt áltijd de schuld.

Tottenham stond hier gewoon met de sterkste elf en niet het b-elftal, dus het is een zeer knappe prestatie van Vitesse om twee keer te scoren en met slechts 1 doelpunt verschil te verliezen.

Dit is geen fit spurs dat mag dyidelijk zijn. Geeft het even onder Conte en je zult zien dat een hele wedstrijd word volgemaakt zoals ze het eerste half uur speelde

5 november 2021 om 16:37

Dat mag ook wel met zoon selectie tegen vitesse hea.

Vitesse heeft Tottenham wel flink onder druk gezet. Vitesse moet trots zijn. De autogol was een beetje pech anders had Vitesse zeker aan het einde 3 punten gehad. Goeie trainer als Letsch. Hoop dat op een dag hij naar AZ gaat . Ben zeker onder de indruk van hem.

Ik vond Vitesse in de periode dat Doekhi zijn eerste en tweede gele kaart pakte veel onnodige overtredingen maken. Buitink bijna op de achterlijn, Darfalou op aan de zijlijn op Spurs-helft, Bazoer voor een overdreven reactie. Het leek wel wachten op een rode kaart, zo.

Verder complimenten na Vitesse. Na een 3-0 achterstand de batterij opladen en zo er voor gaan, is knap. Ik heb de wedstrijd niet volledig gezien (vanaf minuut 65), maar lees veel over het goede spel van Vitesse. Ik ben benieuwd op Letsch deze tactieken ook meeneemt naar de Eredivisie-wedstrijden. Want het blijkt dat als Vitesse er echt voor gaat ze het tegenstanders lastig kunnen maken. Op die manier bouw je een voorsprong van 1-0 tegen bijv. GAE toch makkelijk naar 3-0 of misschien wel meer.

Trots blablabla maar wel 0 punten voor het Nl-se voetbal. Dat is precies de instelling waarom we zo laag hebben gestaan. Met dank aan Ajax door de jaren heen en de goede prestaties vd andere clubs gaat het weer de goede kant op. We moeten niet blij zijn met “goed gespeeld” vitesse. Dan had je je liever in kunnen graven à la Sherriff en met het mes tussen de tanden een 0-0 kunnen verdedigen

5 november 2021 om 09:37

Maar als je na 28 mins met 3-0 achter staat, dan kan die opvatting het putje in. Vitesse werd het 1e half uur volledige weggetikt. Dan is het alleen maar knap hoe ze de rest van de wedstrijd een vervolg hebben gegeven.

5 november 2021 om 09:44

Ja omdat ze “lekker wilden voetballen”, totaal niet realistisch tegen een club als tottenham dat dit keer wel de pot serieus nam. Had lekker de boel achterin dichtgespijkerd en dan van daaruit voetballen á la Sheriff dan was je dat eerste half uur misschien wel goed doorgekomen en had er meer in gezeten.

5 november 2021 om 10:47

Haha, en als Vitesse dan tegen Feyenoord zo speelt, zegt heel Nederland dat het een schande is om Vitessesupporter te zijn. Dat het de meest vies spelende club van Nederland is. Hoor je Feyenoordsupporters een maand later nog haten op hoe klote Vitesse wel niet is.

Zeker trots op hoe we ons gemanifesteerd hebben. Het begon zag er desastreus uit, maar we kwamen goed terug en mochten zeker hopen op een puntje. Hoe dan ook prachtig, dat Vitesse zich heeft laten zien. Nu zorgen dat we goede resultaten halen tegen Rennes en Mura. Dit Europese toneel smaakt naar meer !!

5 november 2021 om 10:48

Winnen van Rennes en we hebben het compleet in eigen hand! Ik zie mogelijkheden. Thuis verloren we van Rennes mede vanwege niet gegeven penalty aan Vitesse. Tegen Tottenham ook erg rare besluiten gekregen zowel uit als thuis. Kan toch niet vier wedstrijden op rij?

5 november 2021 om 11:15

Ha ha, het stijgt VitesseKoen duidelijk naar zijn hoofd.
Even winnen uit bij Rennes, makkie joh.

5 november 2021 om 12:03

Alles gaat van de vorm van de dag afhangen, het ene moment wint Rennes van PSG en 2 weken daarvoor verliezen ze van Stade Reims en Angers.

Laten we hopen op een stuntje van Vitesse!

5 november 2021 om 17:50

Interessant dat je dat eruit haalt M1973. In een ander bericht schreef ik zelfs 'mochten' we winnen van Rennes. Als je uit in Londen nog prima kansen maakte op een overwinning, is die mogelijkheid er ook tegen Rennes. Iets aan de positieve kant zien en een gezonde dosis hoop staat niet gelijk aan 'we gaan wel efkes winnen tegen Rennes'. Maar ja, begrijpend lezen is voor sommige mensen wat lastiger dan voor anderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. TronstadMiddenvelder192
L. OpendaAanvaller1911
N. FrederiksenAanvaller167
T. BuitinkAanvaller141
Y. GbohoMiddenvelder132
D. HuismanMiddenvelder130
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

0 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2020- Vitesse
2018-2019 Austria Wien
2017-2017 Erzgebirge Aue
2016-2016 Salzburg U19
2015-2015 Red Bull Salzburg
Laatste voetbalnieuws

Hans Kraay junior oppert opvallende nieuwe bestemming voor Bazoer

Er is nog altijd geen honderd procent zekerheid over de toekomst van Riechedly Bazoer. De verdediger annex middenvelder van Vitesse leek op weg naar Feyenoord, maar de Rotterdammers kunnen zich niet...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren