Borussia botviert frustratie na verlies tegen Ajax: ‘Het is haast niet te doen’

Donderdag, 4 november 2021 om 07:37Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:50

De teleurstelling bij Borussia Dortmund na de 1-3 nederlaag tegen Ajax op de vierde speeldag van de groepsfase van de Champions League is groot. Met name scheidsrechter Michael Oliver hoeft zich voorlopig niet in de Duitse stad te vertonen. De dienstdoende arbiter uit Engeland gaf Mats Hummels woensdagavond in de eerste helft een discutabele rode kaart en de Amsterdammers profiteerden na rust optimaal van die overtalsituatie.

Na nog geen half uur spelen ging Hummels met een wilde sliding een duel met Antony aan. De Braziliaan rolde over het veld, waarna Oliver direct rood trok. De herhaling liet zien dat de charge minder zwaar was dan die op het eerste gezicht leek, maar de VAR greep niet in. "Het is een bittere nederlaag, maar ga er maar eens aanstaan om ruim een uur met een man minder te spelen tegen een club als Ajax. Dat is haast niet te doen", mopperde trainer Marco Rose na de tweede nederlaag tegen het team van Erik ten Hag.

“We speelden een goede eerste 25 minuten en kregen ook kansen. Ajax kwam niet goed in de wedstrijd. In die fase gaven we ook weinig weg”, vertelde Rose op de persconferentie. “Daarna, met na een rode kaart die er natuurlijk geen was, werd het zwaar.” Rose begreep niks van de rode kaart van Hummels. “Volgens mij raakte Hummels hem niet eens. Ik heb nog niemand gesproken die het een rode kaart vond. We hebben nu de middelen om alles terug te kijken, dus daarom snap ik er niets van. Als je de kans hebt om zaken te corrigeren en nog eens iets te bekijken… Ik vind het moeilijk te volgen.”

"Antony vertelde me zelf dat het geen rood was", baalde Hummels uiteraard na de wedstrijd in het Signal Iduna Park. "Hij is een fantastische speler, hopelijk leert hij ook nog hoe hij een goede sportman wordt." De verdediger van Dortmund begrijpt niet waarom Oliver niet werd gecorrigeerd door de VAR. "Hoe kan hij het nog steeds een rode kaart vinden als hij de beelden ziet? De scheidsrechter heeft deze wedstrijd heel erg beïnvloed. Hoe kan een arbiter die op dit niveau mag fluiten zo beslissen?"

Rose vond het in elk geval positief dat zijn team ondanks de ondertalsituatie toch de leiding nam. “In de tweede helft hielden we het ook lang vol, maar uiteindelijk maakt Ajax de 1-1 en de 1-2. Mijn spelers streden toen al bijna een uur met tien man. Dan kan ook dat derde doelpunt van Ajax vallen. Ajax is door naar de achtste finales, nu moeten wij met Sporting Portugal om positie twee gaan strijden.” De clubs uit Dortmund en Lissabon staan na vier speeldagen op zes punten en onderling resultaat is doorslaggevend indien beide teams na zes speeldagen evenveel punten hebben. Over drie weken ontmoeten de teams elkaar in Portugal. Het team van Rose won in eigen huis met 1-0.

Voor Donyell Malen was geen hoofdrol weggelegd. In de slotfase mocht de aanvaller als invaller nog een kwartiertje meedoen. “Dat was de keuze van de trainer. Ik was ziek geweest, maar het was wel jammer”, vertelde de Oranje-international bij RTL7.Gerelateerd

Meer sportnieuws

272 reacties (laatste reactie door sulejmanii)

Ik vind dat de beginfase van Dortmund wel enigszins wordt overdreven. In de eerste tien tot vijftien minuten kom je niet in je spel, ontsnap je aan een goal en krijg je daarna via Haller en Berghuis zelf goeie kansen. Ajax kwam al beter in de wedstrijd en kreeg meer en meer de controle. Daarna de discutabele rode kaart en penalty en het uiteindelijk goed uitgespeeld.

4 november 2021 om 08:00

Ajax kwam maar moeizaam van de eigen helft af en alvares moet duizelig zijn geworden, zo vaak moest hij op en neer zonder dat hij als winnaar uit de strijd kwam. Alle inspeelpassen waren matig vanwege de druk vanuit het middenveld. Dat er niet meteen grote kansen uit kwamen voor Dortmund (al pakte pasveer er eentje toch knap) wil nog niet zeggen dat Dortmund niet gewoon beter was. Het spelbeeld was niet des Ajax. Met 10 man op eigen helft ballen uit de 16 halen.

4 november 2021 om 09:30

Zou Alvarez net zo duizelig geweest zijn als de hele selectie van Dortmund, de hele stad Dortmund en fanbase van Dortmund, na de vorige onderlinge wedstrijd?

4 november 2021 om 09:35

En wat zou dat ermee te maken moeten hebben dan?

4 november 2021 om 10:29

Nee dat denk ik niet. Die staan er heel anders in dan de gemiddelde Ajax supporter. Maak het niet te groot. Mund apputzen, weiter geht's

4 november 2021 om 10:41

De rode kaart is discutabel volledig mee eens al kun je hem wel geven want het was onbesuist inkomen en de bal was niet in de buurt, dit was puur het afstoppen van een speler, maar normaal kom je dan weg met geel. Wel kwam Ajax net wat beter in de wedstrijd op dat moment maar de penalty was er natuurlijk ook geen een hij doet eerst een stap en denkt dan kan beter vallen dat was ook absurd natuurlijk. Ik denk dat bij 11 tegen 11 ook Ajax wel gewonnen had, Dortmunt is gewoon een matige ploeg, zeker zonder Haaland. en die lange spits die er nu stond die kon er helemaal niets van maar dan ook echt niets wat is Malen dan afgegleden als hij in dit team niet basis staat.

4 november 2021 om 12:08

Man man man @dieknappen, ik heb echt gister avond wel 10 negatieve reacties gezien richting Ajax. AjAx SpEeLdE tEgEn EeN bTeAM. Dat b team was anders wel beter dan de beste opstelling van Dortmund van 2 weken geleden. Ik kijk even in m’n pauze op voetbal zone en ja hoor ik zie jou alweer haten op Ajax. Even serieus laat het gaan, ze hebben gewonnen en de punten zijn er weer bij voor het Nederlands voetbal 😂

4 november 2021 om 12:19

Ik hoor elke keer over die reuzekans waarbij martinez uitgleed en daarna bellingham voor open doel naast kopte .

die aanval was toch ook gewoon al buitenspel dus had sowieso niet geteld , is dus ook geen kans

4 november 2021 om 12:44

Natuurlijk is de rode kaart discutabel maar dat is de schuld van Hummels en niet van de scheidsrechter. Er was geen enkele reden om op dat moment van de wedstrijd op die positie in het veld zo'n onbesuisde sliding in te zetten. Dat is onprofessioneel, helaas hoort he rollenbollen van Anthony tegenwoordig wel bij de professie.

4 november 2021 om 08:01

Ik vond Dortmund in het begin wel degelijk een stuk scherper dan Ajax. Ajax wist zich in het begin geen raad met het spel van Dortmund. Dat was terug te zien in de kansen die ze kregen; zo'n bal waarbij Martinez uitgleed, was de grootste. Je zag Ten Hag behoorlijk coachen. De rode kaart was best discutabel en het lag niet aan Antony dat Hummels rood kreeg, maar aan de VAR dat deze bleef staan. De pingel was omstreden, maar als het andersom was geweest dan was ik weer blij met de VAR geweest. Je kunt hem wat mij betreft gewoon geven. Ik vind Ajax verder gewoon heel slordig en bij 11 tegen 11 hadden we dit echt niet gewonnen. Antony had ook het geluk dat Wolf geblesseerd raakte, want dat was een waardige tegenstander. Maar verder: lekker hoor, we zijn door!!!!!

4 november 2021 om 08:10

Nou ja, zo zag ik het ook ryanbabel. Helemaal eens met je. Alleen zou ik niet durven stellen dat Dortmund had gewonnen bij 11 tegen 11. Het was een boeiend gevecht, maar ook nog gewoon 0-0. Ik vroeg me al af hoe lang Dortmund dit tempo kon blijven volhouden en na 20 minuten of zo zag je ook wat lucht voor Ajax op de counters.

4 november 2021 om 08:17

Ik vond dat Ajax na een minuut of 15 wel de controle kreeg over de wedstrijd. Ik vond Dortmund in Amsterdam de eerste 15 minuten ook goed beginnen tot de 1-0. Zou niet durven stellen dat Dortmund met 11 tegen 11 zomaar gewonnen had.

4 november 2021 om 08:30

Ik zeg niet dat Dortmund zou hebben gewonnen, maar dat wij niet zouden hebben gewonnen. Puur omdat ik Ajax vrij slordig vond.

4 november 2021 om 08:31

Exact , in Amsterdam was Dortmund het eerste kwartier ook beter. Met de wissel van Alvarez in de 2e helft ging het ook beter. Ik denk dat ajax 11 tegennq1 ook gewoon gewonnen had. Daarnaast isnhet echt niet vanzelf dat je met een man meer je tegenstander zo kapot speelt. Vaak zat gezien dat 10 man een voorsprong vasthouden. Vraag maar aan PSV.

4 november 2021 om 08:31

Nee idd, dat volpressing voetbal van Rose is lastig tegen te spelen maar ze kunnen het nooit de hele wedstrijd volhouden. Die Bellingham is wel een weergaloos talent hè? Wat een snelheid techniek en inzet toont dat ventje. Hij is 18 geloof ik? Speelde het stalen longen vandaag. Pas na de 80 minuut was de tank leeg en dat terwijl je 50 minuten met 10 man hebt moeten knallen.

4 november 2021 om 08:48

Precies dit. Jammer dat die rode kaart viel, want tot moment was het een zeer boeiende wedstrijd die alle kanten op kon.

4 november 2021 om 09:01

Op welk moment werd er een overtreding gemaakt bij die penalty?

4 november 2021 om 09:14

Op hetzelfde moment als de overtreding voorafgaande aan de rode kaart.

4 november 2021 om 09:38

Klopt dat we hadden grote problemen in het begin, maar we kregen ik een minuut of 5 voordat de rode kaart viel al wel meer controle. Ook logisch, want de manier van voetballen van dortmund hou je gewoon niet 2x 45 minuten lang vol.

4 november 2021 om 10:13

Wat ging er dan precies beter in jouw ogen? Ook na de wissels is er geen uitgespeelde kans geweest. Die duitsers waren op een gegeven moment gewoon op. Die 1-1 valt met beetje mazzel en dan breken ze. Je hebt ook wedstrijden dat hij niet valt en dan is het opeens waardeloos maar nu is het weer super. Met Berghuis en Alvarez erbij had het verloop waarschijnlijk precies hetzelfde geweest. Vond nou niet dat die wissels iets extras brachten waardoor je dacht ja nu gaat het beter.

4 november 2021 om 10:31

De onterechte rode kaart kantelde de wedstrijd

4 november 2021 om 10:54

Er kantelde helemaal niks. Dortmund was daarna nog steeds veel beter. En hij was niet onterecht. Als je zo onbesuisd in komt harken dan is dat gewoon rood. Je hoeft tegenwoordig de speler niet meer te raken hè? Vergeten? Of spreekt je anti Ajax hart. De speler kan dan hummels of alvarez heten maar het blijft rood

4 november 2021 om 10:58

Ryanbabel, ik zie t. Je bedoelde dat Ajax niet zou hebben gewonnen. Dat had ik verkeerd gelezen.

4 november 2021 om 11:00

Pieter. Ik haal psv er helemaal niet bij. Waarom jij wel? je roept hier in dit topic over “haat”, maar je zaait m zelf. Ik wilde het gewoon over Dortmund tegen Ajax hebben.

4 november 2021 om 11:00

Soccerfan dat is waarachijnlijk zijn anti ajax hart of pro duits hart. Hoe dan ook is die knappen totaal niet serieus te nemen. Lijkt wel een kind van 13 die denkt dat als hij harder schreeuwt hij gelijk heeft

4 november 2021 om 11:47

Jij hebt een andere wedstrijd gezien, met een ander brilletje op. Na de rode kaart had BVB niet meer de power om het Ajax lastig te maken.Kritiek is kennelijk te lastig voor je, je komt meteen weer met de cliches (= de haat kaart) op de proppen. Zielig. Probeer het eens objectief te benaderen.

4 november 2021 om 11:51

Dit zijn weer aannames waar niemand iets mee kan. Nul onderbouwing, nul constructief, nul inhoud.
Sla het gewoon over, als het je niet bevalt.

4 november 2021 om 12:37

@Die Knappen; Grappig dat je zelf de hele tijd over objectiviteit praat, maar dat zelf totaal niet ben. De ene na de andere reactie kom je met "redenen" waarom de overwinning van Ajax wordt gebagatelliseerd door jou. De rode kaart, is geen rode kaart, de penalty was overduidelijk en Dortmund speelde met een "B" team. Dat je teleurgesteld bent over het resultaat snap ik, je gunt Ajax immers niets want overal heb je een weerwoord op, maar zo genant alles recht proberen te praten wat krom is is echt tenenkrommend. Hou er over op en accepteer dat Dortmund 2x van de mat is gespeeld.

Over de penalty die er geen was hoor je ze niet. De scheidsrechter floot niet sterk, maar ze hebben niet alleen nadelige beslissingen gehad.

4 november 2021 om 08:03Mwah. Draai het om, als schwalbe koning Anthony dat tikje had gehad, dan zou je waarschijnlijk om een pingel schreeuwen. De reactie van Mazraoui was ook veelzeggend, die schrok er zelf van. T was gewoon aangetikt en niet zo handig. Makkelijk gegeven idd, maar zeker niet onterecht in mijn ogen. Je ziet de herhaling en denk meteen, dat wordt een pingel.

4 november 2021 om 08:07

Welnee, hou toch eens op met al die theoriëen. Die duitser doet precies hetzelfde als Anthony, laat zich overdreven vallen. In beide gevallen niets aan de hand, geen rood en geen strafschop. Het enige dat zeker is: de arbitrage was weer eens drama, incl. Var en Ajax staat in de volgende ronde, prima!

4 november 2021 om 08:13

Dat hij werd aangetikt is geen theorie maar een feit. Dat de var het zwaar genoeg vind voor een pingel, tja. Mijn theorie is dus dat je m kon geven en dat gebeurde. Verder Sjappoo voor bereiken van de volgende ronde.

4 november 2021 om 08:14Yoda, draai het zelf dan ook eens om, maar dat doe je niet. Weinig spelers die de kans die Hummels biedt niet optimaal uitnutten. Het rollen van Bellingham gisteren niet gezien, de swalbe pingel wel goedpraten, maar de actie van Anthony veroordelen. Hoe is dat nou om als iemand die overduidelijk een hekel aan Ajax heeft toch weer elke wedstrijd te kijken en te zien hoe onze grote vrienden uit Amsterdam Europa overbluffen? Als je zo'n hekel aan Ajax hebt, waarom kijk je dan elke wedstrijd. Alsof je bent afgewezen door het mooiste meisje van de klas en elk weekend in de kroeg kijkt hoe ze met je beste vriend staat te dansen.

4 november 2021 om 08:19

Het was geen rood en het was geen penalty, scheids en de VAR waren zeer matig tot slecht. Desondanks ben ik er van overtuigd dat we ook met 11 tegen 11 hadden gewonnen. Dortmund was het voor de rode kaart al kwijt, Ajax nam het heft in handen. Ook met Haaland erbij verloren ze, geloof mij maar; ze hadden gister met 11 v 11 ook verloren.

4 november 2021 om 08:21

Sorry hoor, maar je ziet Bellingham letterlijk zijn been nog neerzetten en denken van "ik kan me beter laten vallen". Het contact was absoluut minimaal. Hij wil uithalen en haalt zijn been naar achter waar Mazraoui staat. Het contact was echt heel minimaal, je ziet hem nog een stap zetten en valt vervolgens alsof hij geraakt wordt door zo'n tackle als Hummels. Als je Antony veroordeeld dan moet je Bellingham ook absoluut veroordelen hier.

4 november 2021 om 08:28

Yoda, wat ook een feit is, is der Hummels als een idioot komt inglijden. Zo lust ik ook nog wel een paar

4 november 2021 om 08:40

Ook niet hoor. In beide gevallen overdreven. Ook als het andersom was.
In het artilel staat dat Hummels Antony niet eens raakte. Dat klopt idd, maar dat is alleen maar omdat Antony zo technisch begaafd is. Hummels raakte in ieder geval niet de bal. En als je zo hard inkomt, raak dan op z'n minst de bal.

4 november 2021 om 08:45

Wat een ajax haat yoda. Die Bellingham ging als een stervende zwaan naar de grond om een penalty te versieren. En dat is dan wel sportief? Je meet zo overduidelijk met 2 maten.

4 november 2021 om 09:03

Hummels ging ervan uit dat Antony een voorwaartse actie zou maken, vandaar die sliding voorlangs en niet op de bal. Als hij de sliding zou inzetten op de bal en Antony maakt de voorwaartse beweging, is hij te laat en schopt hij Antony doormidden. Antony deed alleen iets wat 99 van de 100 voetballers niet zou doen, hij maakte een pirouette en stapte onbewust op de inglijdende Hummels. Het theater daarna is onsportief, maar wel slim. Hij naait Hummels een rode kaart aan, 3 punten en door naar de volgende ronde. Of dat met 11 tegen 11 ook was gelukt zullen we nooit te weten komen?

4 november 2021 om 09:06

Tja, een rode kaart heeft wel een stuk grotere invloed op de wedstrijd dan een penalty moment. Verder maakt Antony contact met Hummels, wat de schwalbe een stuk erger maakt dan het penalty moment waar Mazraoui Bellingham raakt. Daarnaast zou mijn voorkeur altijd uit gaan naar een penalty tegen, wanneer ik tussen beide zou kunnen kiezen. Opzich logisch dat dat moment dus niet wordt uitgelicht.

4 november 2021 om 09:10

Mwah. Als je na de penalty compact gaat verdedigen, is een zeker doelpunt (een penalty dus) wel heel veel waard.

4 november 2021 om 09:16

Joh als Tagliafico zo komt invliegen schreeuwt iedereen hier op dit forum zonder Ajax-bril op om een rode kaart. Wat was de intentie van hummels, om de bal te spelen? Yeah right die wilde Anthony gewoon de wedstrijd uit schoppen maar zelfs dat mislukte bij dortmund. Dikke rode kaart, goed gezien scheids!!!

4 november 2021 om 09:17

@rochus, de meningen zijn gewoon verdeeld. Ik ben ook Ajacied en vond het geen rood maar wel een pingel. Hummels komt als een debiel in maar raakt Anthony nauwelijks, rood vind ik simpelweg te zwaar. Geel is prima.
De pingel is gewoon een pingel. Nous tikt hem overduidelijk aan waardoor die speler in een sprint zijn ene been achter de ander krijgt en blijft haken. Het is niet express en ongelukkig maar 100% pingel. Je loopt die speler toch gewoon van de sokken?

Bijzonder dat je dan een heel betoog gaat schrijven over de haat richting Ajax en het mooiste meisje uit de klas. Gedraag je man.

4 november 2021 om 09:26

Er is er maar 1 die Hummels een kaart aan naait en sat is Hummels zelf. Compleet onnodig daar zo als halve dwaas zo'n tackle in te zetten. Gelukkig raakt hij hem niet. En dan loop je het risico dat je rood krijgt.

4 november 2021 om 09:40

Mazraoui raakte hem niet, maar het was andersom. De speler van dortmund liet zijn been hangen. Absoluut geen penalty.

4 november 2021 om 09:44

4f,

Totaal niet eens dat Antony Hummels de rode kaart aan naait..

De VAR kan toch zien dat Antony niet vol geraakt wordt? Dan kan je rollen wat je wil, maar die man zijn werk doet zal er nooit rood getrokken worden.

Zelfde geld voor de pingel. Bellingham zette zelfs nog een stap, kon bij het vallen nog de bal spelen en had zn handen al in de lucht voordat hij op de grond lag. Als je dat geen ouderwetse Schwalbe mag noemen weet ik het ook niet meer.

In beide gevallen heeft de scheids het aan het verkeerde eind.

Toch ben ik van mening dat Hummels met een hoog, bijna gestrekt been naar beneden in komt vliegen. Als je zo een enkel raakt kan je daar compleet doorheen klappen. Verschil is als het hoge been rechtuit (dezelfde hoogte) in komt duw je het been uiteindelijk weg. Mocht dit de reden zijn kan ik begrip tonen.

4 november 2021 om 09:44

Persoonlijk ben ik van mening dat als je niemand raakt dat het nooit rood moet zijn (mijn mening niet perse de regels).

4 november 2021 om 09:58

Stervende zwaan? Hij wordt in een sprint gewoon aangetikt. Dat je dan valt kun je niet vergelijken met iemand die in een sliding valt en vervolgens eigenhandig doorrolt naar de kleedkamer.

4 november 2021 om 10:03

@spuit 11

Door de komst van de VAR zou je zeggen dat aanstellen na een overtreding inderdaad geen rol meer kan hebben bij de beoordeling van de overtreding. Helaas blijkt de praktijk toch anders.

In eerste instantie was ik ook van mening dat de overtreding van Hummels met (bijna) gestrekt been was. Als je de beelden vaker bekijkt, dan zie je dat hij niet met gestrekt been inkomt, maar een normale (zij het vliegende) tackle op de bal inzet. Op het laatst strekt hij zijn been pas uit, in een poging toch nog bij de bal te komen. Dat is m.i. wel een nuanceverschil, waardoor dit geen rood kan zijn. Je zou dan m.i. hoogstens kunnen betogen dat Hummels een bewust risico neemt om Antony te raken of te blesseren. Dat zou rood m.i. nog altijd niet rechtvaardigen en geel zou m.i. dan terecht zijn.

Wat betreft de penalty (niet specifiek naar jou, Spuit 11), zit er volgens mij een verschil tussen 'er is contact' en 'er wordt een overtreding gemaakt'. Nergens in de regels staat dat je geen contact mag maken in het strafschopgebied, laat staan dat contact resulteert in een penalty. Het contact moet dusdanig zijn dat er sprake is van een overtreding. In dit geval is dat echt uiterst discutabel, zoals door velen al omschreven raakt hij niet dusdanig uit balans o.i.d. dat het contact als onreglementair aangemerkt kan worden. Het is ook niet zo dat Bellingham door de aanraking de bal verliest aan Timber en hierdoor benadeeld wordt in het duel. Hij kan gewoon verder, maar besluit om te gaan liggen en te schreeuwen om een penalty. Klaarblijkelijk omdat hij meer heil zag in de kansen vanaf 11 meter dan voor hemzelf met Timber voor hem en Mazraoui naast hem.dat is wat mij betreft de definitie van een schwalbe.

Kortom: ik vind het twee arbitrale dwalingen.

4 november 2021 om 10:36

Het was geen Duitser, het was Bellingham. Verder valt het op dat Anthony dezelfde vervelende trekjes gaat vertonen alsTadic.Hummels heeft gelijk als hij zegt dat Anthony nog een faire sportman moet worden.

4 november 2021 om 10:38

Die aannames dat iemand met kritiek op jouw cluppie, een hekel heeft aan Ajax, zegt alles over jouw onvolwassen insteek. Probeer het eens met een beetje meer objectiviteit te zien.

4 november 2021 om 10:39

Tegen Dortmund B wel, tegen de A ploeg zeker niet in deze vorm.

4 november 2021 om 10:41

Hummels tackelde zeker wel op de bal, en Anthony gaat boven op het been van Hummels staan.

4 november 2021 om 10:43

Nog maar eens terugkijken dan.
Hummels had niet de intentie om Anthony te raken, hij ging voor de bal. Anthony daarentegrn maakte een smerige overtreding.

4 november 2021 om 10:47

@musi, je mag je mening hebben natuurlijk, maar dat vind ik echt onzin. Als je als een idioot in komt glijden (zoals Hummels gisteren deed) maakt het niet uit of hij hem echt raakt. Het geluk is dat Antony spring en eigenlijk op hem terecht komt.

4 november 2021 om 10:47

@jmaasssen
Prima beroog, een realistische onderbouwde reactie. Ik vond het geen rode kaart, en ook zeker geen penalty. Als er geen rood was getokken, zou er ook geen penalty zijn geloten, vermoed ik.
Het leek op een goedmakertje.

4 november 2021 om 10:48

Je ziet ook dat Hummels hem niet wilde raken, hij ging voor de bal, maar was duidelijk te laat.

4 november 2021 om 10:50

@Die Knappen, Hahaha ben je serieus? Kijk een keer goed dan. Hummels heeft geluk dat Antony opspringt en per ongeluk op hem terecht komt. Hummels komt als een idioot ingevlogen. Als Antony niet gesprongen had, was het misschien wel erg geweest. Dat je op iemand land omdat diegene als een idioot in komt, is niet heel raar. Je snapt het niet helemaal jongen.

4 november 2021 om 10:50

Rochus man, doe gewoon rustig aan zeg. Jij haalt er allerlei emoties bij over al dan niet hekel hebben aan clubs. Wat een kinderachtige reactie, waar je ook veel duimpjes voor krijgt. Goed voor je. Ik ben geen fan van Ajax, maar zie je me ergens zeggen dat ik het ze niet gun, of dat ik vind dat er iets onverdiend aan is? Ik kijk bijna alle wedstrijden van Ajax en ben denk ik voor een psv fan behoorlijk objectief richting Ajax, ze doen het goed en ze verdienen de credits. En ik heb het hier dus alleen over wat ik gisteren heb gezien en dat ik de penalty zou kunnen verdedigen. De rode kaart niet. Maar ga jij even lekker hoog in je emotie zitten.

4 november 2021 om 10:50

Je begon goed, maar dat hoge been van Hummels heeft niemand gezien.

4 november 2021 om 10:52

@IJspegel85
Dit is een prima reactie, hier kan ik me goed in vinden

4 november 2021 om 10:53

Jk. Dat is idd ook een feit. En is dan de regel dat je rood moet krijgen? Maar oké. Eigenlijk is dit al lang geen discussie meer over wat ik heb gezien, Ajax fans beginnen er een emotie discussie van de maken, of iets van misgunnen. Mag ook, maar dan ga ik even wat anders doen. Goede prestatie Ajax. Succes in de volgende ronde.

4 november 2021 om 10:54Pieter prins, Nee hoor. Heeft niks met haat te maken. Want dan zou ik Ajax de volgende ronde niet gunnen. Dat doe ik wel en t is dik verdient. Jij maakt er haat van.

4 november 2021 om 10:56

Als ik naar jouw logo kijk, wordt een objectieve discussie erg lastig, dus laten we het bij ieder z'n eigen mening.

4 november 2021 om 11:00

@Yoda
Kritiek op Ajax staat gelijk aan haat op die club. Het gaat nergens over, het zegt meer over de afzender dan over de ontvanger.

4 november 2021 om 11:25

Het is wel behoorlijke onzin om telkens aan te blijven kaarten dat Anthony op het been van Hummels staat.

Als Anthony niet op het been van Hummels geland zou zijn, dan zou het betekenen dat hij in de grond stond en dan had ie alles afgescheurd wat er zijn enkels zit..

Hummels kwam gewoon als een dwaas aan gegleden, speel je de bal dan is het een prachtige tackle, gaat het mis dan kan dit een van de consequenties zijn.

4 november 2021 om 11:26

Die Knappen die zegt ''probeer het eens met een beetje meer objectiviteit te zien''. Oh de ironie... De beste club van Duitsland na Bayern ging er met 7-1 vanaf tegen een NL club die een budget heeft wat 2x zo laag is. De Bundesliga is gisteren wederom even op zijn plek gezet. Die competitie is behalve Bayern echt niet zo bijzonder bleek gisteren maar weer.

4 november 2021 om 11:57

Wat vooral opvalt is dat Bellingham als mega talent wordt bestempeld want kijk hoe goed die was en Antony als leuk spelertje. Terwijl onder de streep Antony beide wedstrijden beslist. Met vleugels was die onhoudbaar en in mindere doen geeft die panklare voorzetten. Dat is volgens mij de ultieme definitie van top. Onafhankelijk van vorm blijven presteren en leveren.

4 november 2021 om 12:00

Ik wordt niet blij van RKC tegen PEC, dat is niveau 3e BL. Zou Borussia Dortmund punten verliezen tegen Heracles of verliezen van Utrecht? Wat denk je? 😀De BL is in alle facetten tig keer sterker en interessanter voor mij dan de ED. Dat jij daarmee een probleem hebt (minderwaardigheidsgevoel?), kan ik niets aan doen. Ieder heeft z'n eigen voorkeur, accepteer dat gewoon, kom met argumenten en niet met afgunstige reacties. Probeer het eens.

4 november 2021 om 12:00

Hahahah hou toch op man. Dit is champions league, daar doe je alles om te winnen. Als je met dat rollen de kans op een rode kaart bij de tegenstander vergroot doe je dat gewoon op dat soort momenten. is ook door de schrik overigens dat je zo door kan rollen. Weet niet of je zelf voetbalt ( lijkt me niet maar goed) maar als iemand zo met gestrekt been op je standbeen inkomt kan je daar heel erg van schrikken.

4 november 2021 om 12:24

@ die knappen, ben jij een of andere trol? Je praat echt zoveel onzin en bent zelf verre van objectief. Je komt zelf met rare reacties kerel. Je hebt gewoon geen idee.

4 november 2021 om 12:27

@Blaugrana Ik herrinner me nog een CL wedstrijd Chelsea vs Ajax op Stamford Bridge. Daar waren de rapen gaar. Ook tegen Getafe was Ajax een slechte verliezer.

4 november 2021 om 12:29

@koeralSla jij deze reacties dan lekker over, als ik niet schrijf wat jij wil lezen. Als je toch reageren wil, kom dan met constructieve bijdragen, dan krijgen we een discussie. Dit gaat nergens over.

4 november 2021 om 12:48

@Die Knappen, kom zelf eens met een constructieve bijdrage zou ik zeggen. Je probeert alleen maar op te naaien en zogenaamd objectief te zijn terwijl je dat totaal niet ben. Het enige waar het je om gaat is mensen uit te lokken om op je te reageren zodat je aandacht krijgt. Je zegt in elke reactie hetzelfde, dus daar valt niet mee te discussiëren. Je vind je meerwaarde in reacties die uit hetzelfde hout zijn gesneden. Discussie met jou is niet mogelijk want je vind toch wel dat Dortmund met een B team speelt, dat de rode kaart onterecht is en dat het een penalty was.

4 november 2021 om 15:03

@ die knappen. Ik heb niet eens kritiek op Ajax. Integendeel. Dat heb ik in dit topic nu al in meerdere Posts aangegeven. Ik heb het over twee momenten in een wedstrijd. Dat had ook rkc-Twente kunnen zijn, want ik vond helemaal niks van de club Ajax. Maar de lange tenen en emoties vliegen je om de oren hier.

4 november 2021 om 08:06

Klopt, maar die rode kaart zorgt er wel voor dat je continu moet gaan verdedigen. En laat het rondtikken op de helft van de tegenstander nou net het spel van Ajax zijn. Als nog knap dat Ajax er doorheen voetbalt, dat lukte ons bijvoorbeeld niet tegen Benfica. Overigens heeft dit Ajax wel wat etterbakken in de ploeg zeg. Martinez, Alvarez staan bij elk opstootje vooraan. Anthony rolt nog net niet naar Gelsenkirchen toe na een tikje. Vond ik het Ajax met Ziyech, Frenkie, De Ligt etc. sympathieker.

4 november 2021 om 08:08

Nou nou, wat een etterbakken…. Pffff hou toch eens op. Anthony had niet zo overdreven moeten doen. Voor de rest speelt Ajax over het algemeen heel erg netjes en maakt weinig overtredingen.

4 november 2021 om 08:14

PSVerein, ik kreeg laatst half VZ over me heen . Naast dat Ajax een goed elftal heeft zijn er aanzienlijk veel onsportieve elementen aanwezig. Blind,Klaassen, Tadic die voordurend lopen te mekkeren. Alvarez, Anthony ,Tagliafico zijn regelmatig aan rood ontsnapt.

4 november 2021 om 08:21

Mee eens, naast dat gerol en geduikel van Anthony vind ik klaassen en tadic echt 2 ontzettende kwallen. Twente uit bijvoorbeeld, dat tadic een speler van twente die ligt na een overtreding overeind trekt. Bah bah

4 november 2021 om 08:39

Haha dan noem je Frenkie, als iemand veel bij de scheidsrechter stond dan was hij het wel.

4 november 2021 om 08:43

Etterbakken nog wel. Zijn gewoon spelers die t vuurtje hoog hebben zitten. Zijn zuid Amerikanen. Man zo gaat dat vaak. Het zijn wel de spelers die je verder helpen. Deed een Guardado of een Moreno bij jullie ook. Vervelend voor de tegenstander wel ja. Maar etterbakken? Nee

4 november 2021 om 08:45

Dat die rode kaart ervoor zorgt dat zij moeyen gaan verdedigen kan Ajax niks aan doen.
En de Ajax met Ziyech en De Jong sympathieker, dat kan.
Maar uiteindelijk gaat het om het winnen van de wedstrijden ipv schoonheidsprijs. Hoewel Ajax dit jaar genoeg mooie dingen heeft laten zien.

4 november 2021 om 08:50

Als jij midden in een actie zit en er komt ineens een dolle stier met zijn noppen op je ingegleden. Jij blijft natuurlik gewoon staan en zegt" hier meneer Hummelo, zaag me maar bij de enkels af zodat ik een jaar geblesseerd ben". De tackle was gewoon super lomp. Dat Hummelo door het opspringen van Anthony zijn doel mist , maakt de overtreding er wat minder erg uitzien maar alleen al zo inkomen verdient gewoon rood.

4 november 2021 om 09:11

Het theater van Antony zal zeker invloed hebben gehad op de beslissing van de scheids. Dit kan je dus zeker wel afschuiven op Ajax.

4 november 2021 om 09:12

Je kan zien dat je een voetbalfan bent, maar zelf nooit hebt gevoetbald. Zowel, dan heb je er weinig kaas van gegeten. Kijk de beelden nog eens terug, verplaats je in Hummels en probeer van daaruit te denken wat Antony (meest logisch) zou doen. Antony deed iets onlogisch, namelijk een pirouette en sprong helemaal niet op. Door de geniale actie van Antony lijkt de sliding van Hummels onbeholpen.

4 november 2021 om 09:13

Psverein. Je hebt altijd wel een paar felle ( etterbakken) nodig . Met alleen sympathieke spelers kom je er niet . Maar dat was allang bekend toch. Bij PSV had je b.v. v an Bommel en nog wel een paar. In sommige wedstrijden is het spelen tegen tien man moei ik. Maar van mij had die ook wel geel i.p.v. rood mogen geven. De penalty kun je ook wat twijfel bij hebben.

4 november 2021 om 09:14

Emilio, de VAR ziet dat Antony simuleert maar blijft toch bij rood.

4 november 2021 om 09:16

Met sympathie win je geen wedstrijden. Etterbakken zul je altijd moeten hebben. Ieder aspect aan het spel moet in jouw voordeel komen te vallen. Ook de beslissingen van de scheids. Kijk maar naar alle legendes: Ronaldo, Zidane, Jordan, Bryant, Schumacher, Senna en ga zo maar door. Messi zelfde verhaal. Ging alleen nooit naar de scheidsrechter. Daar was het al met zijn teamspelers te druk omheen

4 november 2021 om 09:36

Meest logisch telt niet. Heeft niks met zelf nooit gevoetbald te maken(denk iverigens dat ik op een wat hoger niveau geapeeld heb. Maar dat maakt hier niet uit). Wat het meest ligisch is, dat is geen straf verlagende factor. Hij zet gewoon oo hoge snelheid een tackle in met zijn noppen vooruit, is gewoon niet handig. En degene die zegt dat Antony hem die kaart aan naait, de VAR ziet dezwlfde beelden als die wij gezien hebben. Dus ja, hij had iets minder door kunnen rollen, helemaal waar. Maar de rode kaart is daarom niet gegeven.

4 november 2021 om 10:12

Dan is het toch het risico dat Hummels neemt in dit geval en hij komt gewoon als een dwaas in. Voetbal is onvoorspelbaar en dat zie je nu dus ook weer terug in de actie van Antony. Ik vind het geen rode kaart hoor, maar Hummels komt gewoon heel dom invliegen

4 november 2021 om 10:43

Dan moet je profvoetbal hebben gespeeld bij de senioren.

4 november 2021 om 11:03

En als Hummels deze inzet toont, gaat iedereen uit z'n dak, scheuren we uit de panty. Selectieve waarneming zou ik zeggen.

4 november 2021 om 11:07

Dus Dortmund mag ook etterbakken hebben, maar als Hummels een forse tackle inzet, keuren we dit af. Vergelijken met Nico's acties is deze van Hummels vrij onschuldig, vind ik.

4 november 2021 om 11:29

Zijn we allemaal ook bijv een Ramos vergeten bij Real? Die Salah bewust blesseerde in de grootste wedstrijd van het jaar? Toen was het ''slimmigheid en vernuft'', en nu dat Antony een paar keer door rolt is dat vele malen erger. De VAR heeft meerder malen kunnen zien dat Antony niet geraakt werd, en toch bleef het bij de beslissing van de scheidsrechter, dus zoveel impact had dat ook niet.

4 november 2021 om 12:03

Anthony spring boven op het been van Hummels ipv weg te springen, dat is gewoon een smerige overtreding. Hij was bang voor rood, en voerde dus een toneelstukje op. Goed naar Neymar gekeken.

4 november 2021 om 15:12

Dan maar geen sympathie, we krijgen nog veels ympathie voor 2018, maar uiteindelijk laat je die wedstrijd vallen en als wij wat slimmer en onsympathieker waren geweest was het een ander resultaat geweest. Ajax is meer in balans en meer volwassen. We voetballen goed, maar als er wat anders moet komen kijken dan hebben we geleerd van de potten tegen getafe en co.

4 november 2021 om 08:30

Gap, een onterechte rode kaart na een half uur heeft toch veel meer invloed dan een onterechte penalty?

4 november 2021 om 09:33

Luzo precies hetzelfde, net 0-1 achter heb je nooit de garantie om terug te komen.

4 november 2021 om 08:33

Nee, maar ja… wat heeft er meer invloed op het verloop van de wedstrijd. Is toch ook logisch dat ze focussen op die rode kaart na 30 minuten? Heeft veel meer impact dan een pingel op 40 minuten.

4 november 2021 om 08:47

Welke penalty was dat dan? De enige penalty die ik heb gezien was meer dan terecht namelijk.

4 november 2021 om 08:48

Daarnaast, waarom zou je in godsnaam zo’n tackle op die plek inzetten. Je graaft je eigen graf en dat blijkt wel. Totaal onnodig!

4 november 2021 om 08:51

Dumbell helemaal eens, die hypocriete Duitsers heb ik geen één keer gehoord over die domme onnodige aanslag! Rood en die penalty waren verkeerde beslissingen. Ik ga vanavond voor de overige Nederlandse clubs zitten, veel succes allen.

4 november 2021 om 11:10

Dat jij begint over hypocriet maakt het allemaal een beetje ongeloofwaardig.

4 november 2021 om 21:38

Na gisteren moet je echt niet over geloofwaardig horen, zelfs fans van andere clubs hebben je moeten corrigeren. Wederom heb ik je weer niet gehoord over die domme en onnodige aanslag, word je niet moe van je getroll?

4 november 2021 om 09:02

Waarschijnlijk omdat de pingel terecht was. Mazraoui brengt hem uit balans op het moment dat ie wil schieten. Onbedoeld welsiwaar, maar dat maakt het niet minder een overtreding.

Robben kreeg voor minder een pingel mee tegen Mexico en heel Nederland vond dat dat een terechte pingel was.

4 november 2021 om 10:17

Als je gewoon zegt dat Nous hem raakt, dan kan ik je gelijk geven. Maar Nous brengt Bellingham absoluut niet uit balans. Bellingham wilt gewoon z’n stap afmaken en kappen (zo leek het in ieder geval) en gaat ineens liggen doordat hij aangeraakt wordt. Ik vind het te weinig voor een penalty en te weinig voor een rode kaart overigens.

4 november 2021 om 09:16

Inderdaad, daarbij was de overtreding van Hummels gewoon donkerrood

4 november 2021 om 09:20

Die kan je gewoon geven.

4 november 2021 om 09:56

Het was ook gewoon een pingel dus geen discussie over mogelijk.

4 november 2021 om 10:40

Ik heb ten Hag ook nog niet horen zeggen dat het geen rode kaart as, dus wat is je punt? Dat de scheidsrechter abominabel slecht was hebben we zelf kunnen zien.

Ik vind het zelf 50/50. Als hier geel voor gegeven was zou ik het ook prima vinden. Overdrijven van Antony had wat mij betreft achterwege gelaten kunnen worden, beetje gênant. Ik snap dat je schrikt als Hummels als een idioot inglijdt. Uiteindelijk bekijkt de VAR de situatie zonder simulatie van Antony omdat ze de beelden hebben en het wordt niet teruggedraaid. Dom van Hummels om met al zijn ervaring in deze situatie terecht te komen. Leermoment, ik hoop trouwens dat hij dezelfde sportiviteitspeech in de eigen kleedkamer gaat houden over simuleren.

4 november 2021 om 08:02

Waarschijnlijk om je naam vind je t 50/50, dis 100% geen rood.. Hier kan Hummels niets aan doen ja geen sliding inzetten..

4 november 2021 om 08:05

Als een centrale verdediger zijnde met zoveel ervaring op volle snelheid over de middenlijn iemand zo neer halen is op zijn minst oerdom te noemen.. Antony springt op omdat hij met een actie bezig was, doet hij dat niet dan had die voorlopig geen bal meer aangeraakt.. Het is gewoon oliedom voor zo'n ervaren speler

4 november 2021 om 08:06

Vond het een vreemde tackle. Vraag me af of deze commotie er ook was als Anthony niet sprong en vol werd geraakt. Ja ik vind het ook makkelijk geven maar aan de andere kant denk ik ook dat als ie niet sprong pittig hard neergehaald zou worden.

4 november 2021 om 08:08

Hij komt gevaarlijk in. Been vooruit op die manier is met gevaar voor de tegenstander. Dan geef je de scheidsrechter de kans rood te trekken. Ik vond het ook eerder geel, maar rood is verdedigbaar, dus grijpt de VAR niet in

4 november 2021 om 08:08

Precies hij neemt zelf het risico om met gestrekt been en noppen vooruit een sliding in te zetten. Was zeker meer dan geel echt rood licht overdreven. Laten we het Oranje noemen maar zeker niet zwaar onterecht. Penalty vond ik niets loopt zelfs nog even om dan te bedenken oh shit moet gaan liggen.

4 november 2021 om 08:17

La-Decima, dan was dat er nog. Al was er niks meer van zijn been overgebleven, maar door een anti-Ajax of pro-Dortmund bril ziet men dat anders.

Het was gewoon een domme actie die heel slecht had kunnen aflopen, een kaart door voor geven vind ik dan ook terecht. De kleur bepaalt de scheidsrechter en zeker niet de trainer van de partij die verantwoordelijk is voor deze actie.

4 november 2021 om 09:12

Arnino, waarom meteen zo'n dooddoener er in gooien? Omdat ik voor Ajax ben moet ik het dus wel 50/50 vinden? Kuyt als Feyenoorder vond het ook rood, zou het dan toch niet enkel met clubvoorkeur te maken hebben? Je kan ook inhoudelijk erover praten ipv het kleuterniveau hier hoog te houden.ik vind dat met de snelheid waar hij mee inkomt en de manier waarop dat hij een groot risico neemt om Antony te blesseren, als hij niet omhoog gesprongen was dan breekt hij zijn been. Dan kan ik snappen dat het rood wordt maar kan ik ook leven met geel.

4 november 2021 om 10:36

Nooit gevoetbald zeker? Als je in een actie bent en er komt ineens een idioot ingelezen kan je dat nooit meer ontwijken natuurlijk

4 november 2021 om 11:12

Hummels haalt niemand neer, hij raakt Anthony niet eens.

4 november 2021 om 11:15

Deze conclusie is naar mijn mening ook feitelijk juist.
Niets aan toe te voegen.

4 november 2021 om 13:18

Iets kan niet naar jouw mening feitelijk juist zijn. Als iets feitelijk juist is doet jouw mening er helemaal niet toe.

4 november 2021 om 08:10

Haha lol, never rood dit. Geel voor Antony zou ook op zijn plek zijn, jankerd.

4 november 2021 om 08:14

Dit is toch wel meer dan een beetje gênant. Hij heeft daar minimaal een halve minuut liggen rollen en kermen van de pijn, terwijl hij gewoon op iemand anders been is gaan staan. Die schrik was echt wel over voor het moment dat hij op de grond ligt want toen had hij al door wat er gebeurd was, dan voel je wel.

4 november 2021 om 11:17

Vreemd dat de VAR dat niet corrigeert. Het was duidelijk een overtreding van Anthony.

4 november 2021 om 10:45

Wat zijn we toch weer naïef in Nederland, ow jeetje Antony dikt het aan en het is weer erg. Kijk wat die Hazard deed in het begin al?

Met een tackle neem je altijd risico en Hummels was te laat. Hij raakt hem niet echt, maar komt wel van achterkant zodra Antony draaide. Is gewoon gevaarlijk en ja je had achteraf via VAR ook geel kunnen geven. In zulke momenten moet je gewoon slim spelen en niemand praat erover straks alleen maar de winst.

Ten Hag zou Anthony op dat doorrollen moeten aanspreken, of het nou rood was of niet. Aanstellen om iemand een kaart aan te naaien is sowieso onsportief

4 november 2021 om 08:02

Hebben we geleerd van Getafe… Maar dit zie je vaker bij zuid Europese en zuid Amerikaanse spelers. Zelfs de grotere spelers als Neymar, Suarez, Busquets, Alba.

4 november 2021 om 08:07

Vind dat er ook nog een verschil tussen zit bij jongens die niet beter kunnen (getafe) en spelers die gewoon de beste op het veld zijn. Die laatste zouden meer klasse moeten tonen. Al keur ik dat van Getafe ook echt niet goed hoor (en halen zij ook het bloed onder m'n nagels vandaan), maar zij kunnen letterlijk niet anders/beter, Anthony, Neymar, Suarez etc wel.

4 november 2021 om 08:52

Zeker waar Pinchitter,

Toen tegen Getafe mochten we niets zeggen. Werden we 'afgetroefd' door ze en eigen schuld dat we mee gingen in die strijd.
Nu betreft het Ajax en dan hoor je het tegenovergestelde. Moe. Helemaal los gaan omdat Antony doorrolt. Boeien. Nee fraai is het niet. Maar laten we niet vergeten dat die Hummels op een totaal onlogische plek zo'n tackle in zet, met de noppen vooruit. Sja..
En over die pingel nog maar niet te spreken. Er zullen er altijd een paar zijn die niet gewoon kunnen zeggen dat je verdiend kwalificeert. Altijd iets moeten zoeken om negatief te belichten.
Dortmund in twee met 7-1 verslaan man.. Jaar of wat geleden verloren we dit soort wedstrijden. Precies op een manier hoe Dortmund gister verloor. Ook toen lag t aan Ajax zelf volgens velen. Het is ook nooit goed. Nou dikke doei als Ajax zijnde. Je bent door, zet een record neer en eerstvolgende westrijd telt pas weer.4 november 2021 om 08:38

Ga huilen aub, alles om te winnen hoor. Liever 3 punten zo dan 0 punten zonder de actie van Anthony.

4 november 2021 om 10:37

Laat Anthony lekker huilen zolang we 3 punten en de miljoenen meenemen uit Dortmund mag hij heel de avond huilen van mij

Was aan twee kanten niet goed van de scheidsrechter
Eerste de rode kaart
Tweede de schafschop
Maar ajax heeft goed geknokt en terug gekomen om te winnen, terechte uitslag nu ook zo spelen in de knock-out .....

4 november 2021 om 07:57

Maar bij die strafschop loopt hij toch tegen zijn been aan? Tis gewoon een overtreding echter heel licht .

4 november 2021 om 07:58

Bliek. Als jij ziet hoe Belingham valt, dan kan je het toch serieus geen penalty vinden? Hij wordt zo licht geraakt dat hij moet nadenken dat die moet gaan vallen. Hij verandert namenlijk zijn beweging van vooruit lopen naar vallen. Zelden zo'n onnatuurlijke valpartij gezien. Je huidige beweging afbreken om daarna een val in te zetten. Zelfs bij Fifa en PES heb ik nog nooit zo'n onnatuurlijke val gezien.

4 november 2021 om 08:03

Hummels komt toch in met gestrekt been van achter? Zo lust ik hem ook.

4 november 2021 om 08:07

Bliek, de impact van het contact met Mazraoui was zo miniem dat zelfs een F-pupil niet was omgevallen. Bellingham voelt contact en laat zich pas een seconde later vallen.....

4 november 2021 om 08:07

@bliek.. Ben benieuwd of je het ook een penalty zou vinden als Berlin vanavond zo'n goedkope strafschop krijgt.. Als dit soort dingen al penalty's zijn dan kunnen we beter in de zaal gaan spelen

4 november 2021 om 08:24

Gestrekt been van achteren. Ik neem aan dat je een grap maakt.

4 november 2021 om 08:24

Uiteraard valt hij heel raar kokkie.
Het is hetzelfde als met Anthony je moet zorgen dat je niet het risico neem dat je tegenstander er gebruik van kan maken.
Er zit wel degelijk een verschil in een doorrol van 5 meter en de val van Bellinham.
Ik hou trouwens van beide niet.
Vond hem voor een Engelse scheids sowieso zwak.

Helaas is dit wel de waan van de dag spelers die de ander van alles aannaaien. Nogmaals ik hou er niet van of je het nou proffesioneel noemt of niet.

Als jnion vanavond zo een panel krijg kokkie zou ik zeggen je moet als verdediger het risico niet nemen om achterlangs daar te kruisen je had hem al niet meer ingehaald.

4 november 2021 om 08:26

Ikdscht eerst ook dat het een penalty was, er was ook duidelijk contact. Als hij door dit contact gevallen was was dan was het 100% een penalty, nu laat hij zich vallen en is het een twijfel geval.

4 november 2021 om 08:34

En tadic wou gelijk bij zijn doelpunt een hattrick in het doel leggen 😁 alleen de paal stond in de weg

4 november 2021 om 09:54

@bliek je kunt een hoop negatieve dingen zeggen over het doorrollen en die kloppen allemaal, maar ze hebben uiteindelijk geen invloed meer op de beslissing omdat er een VAR is.
De scheids kun je er mee voor de gek houden, de var niet. Dus ja...antony moet het niet doen, maar nee..het heeft geen invloed op de kaart.

Ze vonden dit gewoon rood (dat je daar je twijfels bij hebt, begrijp ik)

4 november 2021 om 10:00

Nederland,

Ook de Var wordt toch voor de gek gehouden.
De hele wereld ook de ajam supporters vinden dit geen rood. En ook geen panel.
De var is gewoon een willekeurig iets.

Als we even naar de VAR kijken over het gehele jaar dan zijn er ook nog steeds een hoop beslissingen discutabel en heb ik niet het idee dat je er ver op vooruit ben gegaan

4 november 2021 om 10:14

@Bliek maar komt dat ook niet deels door dat we allemaal kijken als supporter?
Zelfs scheidsrechters worden het vaak niet eens maar soms zijn de regels gewoon krom en dat wij het dan allemaal geen rood vinden maakt niet uit.

4 november 2021 om 10:15

Zijn wel interessante dingen bliek waar ik wel eens een onderzoek naar zou willen zien. In hoeveel gevallen is een VAR beslissing dubieus en wanneer werkt het eigenlijk perfect? Bij PSG was de VAR uitstekend in de beslissingen die genomen werden, daar werkt het dan weer zoals het zou moeten. Zou het tegen elkaar opwegen denk je?

4 november 2021 om 11:32

JK zou kunnen dat het tegen elkaar opweegt.
De vraag is dan wel is de investering rechtvaardig geweest.
Toen de VAR er niet was had je ook de ene keer mee en de andere keer het moment tegen.

Denk niet dat je er ooit een onafhankelijk onderzoek van gaat zien

4 november 2021 om 13:58

Bliek

Het doet er totaal niet toe wat wij of heel Nederland er van vinden. Waar het om gaat is wat de spelregels zeggen. Die zeggen namelijk dat hier gewoon een rode kaart voor gegeven kan worden.

Iets wat Dirk Kuyt in de rust ook al aangaf.

4 november 2021 om 09:17

Rode kaart zeer terecht, walgelijke overtreding. Penalty onterecht, erg makkelijk gegeven.

Ik kan die frustraties wel begrijpen. En aan de andere kant heeft Ajax professioneel de overwinning gepakt.

De rode kaart was wel echt het sleutel moment van de wedstrijd.
Tot de rode kaart had ik niet idee dat Ajax zou gaan winnen en vond ik Dortmund ook beter.
Toen de rode kaart viel had ik gelijk idee dat Ajax wel ging winnen genoeg klasse in huis om dat dat om te zetten

4 november 2021 om 08:55

Vergeet niet dat Dortmund de vorige wedstrijd ook sterker begon dan Ajax. Ik had zelf het idee dat er een kantelmoment gaande was net voor die rode kaart. Ajax werd steeds sterker en speelde met steeds meer vertrouwen.

Ik vond het zelf totaal geen rood trouwens. Ik wist alleen al dat de VAR dit nooit meer terug zou draaien. Hetzelfde andersom trouwens, als de scheidsrechter geel had gegeven zou dit ook nooit als rood worden beoordeeld door de VAR.

4 november 2021 om 09:58

Nee eens.
Ik vond Dortmund nu beter en Ajax minder dan vorige week.
Ik zelf had gevoel dan kantelpunt nog weg was.
Dortmund kreeg veel kansjes zeg maar.

Maar voor Ajax is dit toch lekker ze hebben nu al de begroting van Feyenoord binnen geharkt in de CL. Wat dat betreft voor ons dus bagger

4 november 2021 om 10:28

Er zat wel een idee achter bij Dortmund gisteren, dat was de vorige wedstrijd totaal niet het geval (hopen op een bevlieging van Haaland?). Ik vind het vooral fijn dat we zonder goed te hebben gespeeld toch de punten pakken. Tegen 10 of 11 man maakt me niet zoveel uit, vaak genoeg al laten Nederlandse clubs het dan alsnog afweten (zie recent Psv).

Hopelijk kunnen jullie vanavond weer wat punten binnen harken in de andere CL, succes alvast!

4 november 2021 om 11:21

En tegen de B Ploeg van Dortmund gespeeld

4 november 2021 om 11:33

Goudse als we vanavond winnen zijn we iig ook door dus ik hoop mee.
Ben wel terughoudend zeg maar laatste weken is spel wel wat minder.

Ajax heeft het uitstekend gedaan met 12 punten uit 4 wedstrijden. Maar het zat de ploeg ook niet tegen he? Eerst tegen Sporting, waarbij een aantal sleutelspellers ontbraken, ditzelfde gold bij de confrontatie met Besiktas en dan gisteren bij die rode kaart van Hummels. Toch is dat ook wel weer lekker, aangezien twee jaar geleden Ajax ook zwaar werd benadeeld in die uit-wedstrijd tegen Chelsea...

Ons aller Ajax zet Nederland weer op de kaart in Europa en dat is goed. Goed voor Ajax, goed voor het aanzien van het Nederlands voetbal en mogelijk ook voor de Eredivisie. Nou hopen dat de overige Eredivisie clubs ook mooie resultaten gaan neerzetten.

4 november 2021 om 08:33

Sporting miste alleen de spits volgens mij. Hele verdediging en middenveld was erbij en je scoort 5 keer, dus niks geluk. Tegen een fit Besiktas had je ook gewoon gewonnen.

4 november 2021 om 08:46

Sporting speelde met 2 of 3 linksbacks in de verdediging als ik het me goed herinner. Verre van compleet lijkt me

4 november 2021 om 09:00

Zytto,

Echt man. Ik zei dit al eerder ergens. Maar je bent door met 12 uit 4. En nog steeds kunnen mensen niet volledig blij zijn er mee of feliciteren. Met altijd nog een klein miniem randje 'kritiek' op. Come on zeg.. idd wat je zegt. Kijk eens naar de scores tot nu toe. Hoe vaak waren we in het verleden beter dan de tegenstander en einde westrijd stonden we met lege handen? Hoe vaak! Maar toen waren we niet geslepen genoeg.. of niet mans genoeg etc etc. Nu win je wel.. met monsterscores ben je na 4 westrijden gekwalificeerd en dan 'zat t wel weer mee'.


Schiet mij maar lek

4 november 2021 om 09:39

Dan herinner je het niet goed want Goncalves was de enige afwezige in de selectie van Sporting. Jij doelt op de wedstrijd tegen Besiktas misschien waar wel enorm veel spelers misten. Verder ontbrak Coates vanwege een schorsing.

4 november 2021 om 11:12

Zoals Sanderk91 zegt herinner jij het je niet goed. Sporting had een schorsing en miste hun spits. Ajax mist in dat opzicht ook gewoon een Onana he. En ja tuurlijk hebben we beetje mazzel met die rode kaart voor Hummels of die 3-2 van Sporting net buitenspel, maar mag het eens? Jarenlang zijn we finaal genaaid zoals Chelsea uit, die avond van die 7-1 in Zagreb waar ook nog eens 2 loepzuivere goals van Ajax werden afgekeurd tegen Real en we op 1 goal overwintering misliepen. Of wat dacht je van die schwalbe van Balotelli in de laatste minuut in Amsterdam? Dan zit het eens mee bij een 50/50 moment en krijg je nog een belachelijke penalty tegen en het enige wat mensen doen is janken om die rode kaart terwijl je gewoon al dik verdiend 9 uit 9 had en meer dan terecht door bent gegaan vanavond.

4 november 2021 om 15:16

Sporting miste ook Coates en Pedro Concalves is wel een hele goede, aanvallend de beste bij Sporting. Dus nee, het zat niet tegen. Boeieee

4 november 2021 om 11:22

Bij Dortmund ontbraken 6(!) basisspelers. Daar hoor je niemand over. Het gaat weer om de credits zie ik, "op de kaart zetten". Waar komt dat toch vandaan?

4 november 2021 om 11:57

Ja en in de eerste wedstrijd waren ze er wel bijna allemaal en krijg je 4-0 op je broek. Man wat ben jij een zure kerel zeg.

4 november 2021 om 12:07

Niets met zuur te maken, ik plaats het in de juiste context.
Realisme heet dat.

Ach, houd toch op. In Amsterdam werd Ajax de eerste tien a vijftien minuten ook terug gedrongen en we weten allemaal wat er daarna gebeurde. Dortmund profiteerde totaal niet van de slordigheid van Ajax, dus dat mogen ze zichzelf ook aanrekenen. De rode kaart is discutabel, maar Rose is toch wel echt 2x tactisch opzij geschoven door Ten Hag. Snapte iemand overigens waarom hij Hazard wisselde? Die vond ik juist de meest dreigende aan de kant van Dortmund.

4 november 2021 om 08:01

Eerste wedstrijd inderdaad volledig overklast, ik vond Dortmund daarentegen gister echt de eerste 30 minuten veel beter spelen dan vorige keer, met echt wel grotere kansen. Als je ook nog eens bedenkt dat zijn materiaal minder was dan vorige wedstrijd, vind ik best dat Rose zijn tactiek prima heeft aangepast. Heeft niet mogen baten uiteindelijk, maar vind wel dat je beetje overdrijft met name over gister.

4 november 2021 om 08:03

Vraag me af of Ten Hag hem tactisch de betere was, of dat het gewoon komt omdat Ajax meer kwaliteit op het veld heeft staan. Zeker zonder Haaland vond ik het geen heel bijzonder team wat er stond. Alleen die Bellingham, dat is echt een geweldige speler, daar begon het gevaar in die eerste 15min ook vaak. Daarna werd Ajax inderdaad beter, beetje een zwaktebod van Rose.

4 november 2021 om 08:15

Dortmund was gisteren minder slecht omdat Ajax zo slordig was.
Toen Ajax meer en meer grip begon te krijgen, vlak voor de tweede kaart zag je de paniek bij een aantal Dormund spelers, maar zeker ook hun trianer. De gebaren als hou ze op hun helft etc etc. Dat was ook exact de reden dat Hummels er zo in ging, even laten merken dat er hard gespeeld moest worden, met desastrueuse gevolgen voor hem en zn team. (overigens nogmaals onterechte kaart).

4 november 2021 om 08:23

@jaakke ik weet dat het nooit aan de tegenstander ligt als Ajax slecht speelt . Ik zag de eerste 30 minuten van deze wedstrijd inderdaad een veel betere Dortmund of veel meer slordige Ajax? Zeg jij het maar.

4 november 2021 om 08:39

En toch kwam de enige kans van Dortmund na een glijpartij van Martinez. Na 15/20 minuten kwam Ajax er beter in en was het goed op en neergaand.

4 november 2021 om 09:55

Dortmund zat er lekker fel op, waardoor Ajax slordig speelde. Daarna ging Ajax strakker spelen en was Dortmund telkens net te laat.

4 november 2021 om 11:27

Gisteren had Ajax zeker meer kwaliteit op het veld staan dan BVB. Onder normale omstandigheden zou dit niet het geval zijn geweest.

4 november 2021 om 11:29

De energie vretende speelwijze van Borussia Dortmund kun je met 10 man nooit 90 minuten opbrengen.

4 november 2021 om 12:08

Bellingham moet al na 8 Minuten de 1-0 binnenkoppen, in een leeg doel

4 november 2021 om 08:03

@FCB. Helemaal mee eens. Had eigenlijk ook die vervanger van Malen moeten wisselen in plaats van Hazard. Vond dat wel een aparte wissel.

4 november 2021 om 08:16

Precies, aan die lange statische spits hadden ze niet zoveel meer als je continu op eigen helft staat en het moet hebben van de counters. Bizarre beslissing bijna.

Zonde dat het nu elke keer over die rode kaart moet gaan, terwijl Ajax een uitstekende groepsfase heeft gespeeld en nu al zeker is van de volgende ronde. Uiteindelijk in alle vier wedstrijden verdiend gewonnen. Dat het geen rode kaart was ben ik volledig eens, het was ook geen penalty. Vind altijd mooi hoe de objectiviteit bij sommigen hier volledig uit de deur vliegt als het over Ajax gaat of tegen Ajax is, beschamend soms zelfs.

4 november 2021 om 08:16

Keurige reactie psvlid. Want dat is het, een goed Ajax, dat een geweldige campagne speelt tot nog toe en gisteren slechte arbitrage.

4 november 2021 om 08:31

Psvlid, ook ik wil jou een compliment geven voor je prachtige commentaar. Heel veel mensen kunnen hier een voorbeeld aan nemen en ik kijk wat dat betreft ook naar mijzelf. Dus bedankt voor je aanzet tot zelfreflectie.
Inzake de rode kaart heb ik nog nergens gelezen dat Hummels voor de wedstrijd al in de media heeft aangegeven hard (maar fair) te gaan spelen en dat ze zich vooral zouden richten op Antony. M.i. speelt dit bij zo'n scheids en VAR toch ergens in het achterhoofd mee.

4 november 2021 om 09:16

@Psvlid, helemaal mee eens. Bij sommigen gaat de objectiviteit of de antipathie jegens Ajax wel heel ver. Dan wordt er niet meer helder gedacht en worden dingen gigantisch opgeblazen. Van beide kanten dus.

4 november 2021 om 09:20

Helemaal mee eens Psvlld. Mensen zien niet eens de ernst van die overtreding door de gekleurde bril die ze op hebben.

4 november 2021 om 11:33

@PSVlldDit is feitelijk ook helemaal juist, ben Ik het ook mee eens, maar we weten ook dat de Ajax supporters deze objectiviteit ook lang niet altijd laten zien. Het is reactie en tegenreactie.

Door de boosheid over de rode kaart, gaan ze wel volledig voorbij aan het feit dat ze door middel van een cadeautje op 1-0 kwamen. Daar hoor je ze niet over. Antony speelt theater, maar Bellingham valt anderhalve minuut nadat hij aangetikt is. Moet die jongen ook nog sportman worden?
Ik vond het geen rood en geen penalty, maar benoem het dan beide als Dortmund zijnde.

Haast niet te doen?
Gewoon niet te doen!
In Amsterdam ging het met 11 man slechter
Een volgende keer een andere Duitse trainer bellen voor advies

Lekker huilen in plaats van de hand in eigen boezem steken. Dit is gewoon een terechte rode kaart. Je komt met gestrekt been invliegen. Non argument van de coach dat hij hem niet raakt. Nee, gelukkig niet zeg. Want anders ligt hij een op de operatietafel om een plaat in zijn been aan te brengen. Wat mij betreft wordt er vaker rood gegeven voor dit soort onbesuiste tackles. Of het slachtoffer nou geraakt wordt of niet.

4 november 2021 om 08:04

Haha @drmario, alsjeblieft zeg. Ik snap best dat het moeilijk is om soms objectief te zijn, maar je kan uit elke willekeurige wedstrijd een paar van dit soort tackles eruit halen. Het was zeker een gele kaart en had hij hem geraakt misschien ook wel rood, maar als je zó ver langs de man glijdt, is het we echt schandalig. Ik ben niet van mening dat Dortmund anders wel had gewonnen, maar overdrijven in het subjectiviteit is ook een vak aan het worden hier.

4 november 2021 om 08:18

Met die redenering gleed hij ook zó ver langs de bal. Ik vond rood ook zwaar, weet ook niet precies wat de huidige regels zijn met betrekking tot intentie, maar Hummels kwam wel met een hoog been en noppen vooruit in. Daarnaast ook op een totaal onnodige plek voor Hummels om daar zo in te komen, niet de slimste speler.

4 november 2021 om 08:19Ik ben anders objectief genoeg om te zeggen dat die pingel gewoon gegeven kan worden ondanks dat het licht is, dus laten we niet doen of ik subjectief ben. Ik vind het criterium wat jij aanhoudt '' had hij hem geraakt is het misschien wel rood '' totaal niet van toepassing en ook zeer irrelevant. Niet naar jou persoonlijk maar dat hoor ik wel vaker. Het is toch totaal niet van toepassing of hij wel of niet wordt geraakt en of die tackle er naast is? Hij komt met gestrekt been invliegen. Dat alleen is wat mij betreft al genoeg om een rode kaart te trekken. Het is ook niet of hij inhoudt of wat dan ook, he? Hij komt gewoon met een gestrekt been invliegen. Ja, leuk dat hij hem schampt en ja, Antony stelt zich aan. Maar als hij hem raakt en Antony zijn been blijft in het gras hangen dan staat Antony gewoon een half jaar aan de kant. Dit soort tackles hebben niets met voetbal te maken. Objectief of subjectief.

4 november 2021 om 08:28

Dat ben ik het met je eens, maar daar zie ik het in deze tackel dus volledig anders. Het is een tackle met gestrekt been vooruit, zoals ik al aangeef heb je in heel veel wedstrijden zulke tackles waarbij het amper opvalt als je tegenstander niet zo dramatisch opspringt, laten we eerlijk zijn? Die pingel was niemand opgevallen als Bellingham gewoon door was gelopen. Als je met twee benen vooruit komt of als een idioot en je raakt de bal/tegenstander niet, dan kan je het geven. Je hebt ook van die tackles die pittig zijn en je geel kan geven, maar als je dan de schade aan de tegenstander ziet kan je best rood geven. Ik vind het een groot verschil.

4 november 2021 om 08:47

Ik snap wel wat je zegt hoor, maar dit soort tackles mogen wat mij betreft in alle gevallen met rood worden bestraft. Met gestrekt been invliegen, helemaal met een VAR nu, is gewoon een enorm risico voor de tegenstander om een zware blessure op te lopen. Rode kaart en wieberen, wat mij betreft. Ik vind ook niet dat wij pittige overtredingen met rood moeten bestraffen. Een pittige overtreding is geel, maar ik vond deze er persoonlijk overheen.

4 november 2021 om 12:14

Ik heb de beelden nog even teruggekeken. Ik zie geen hoog been van Hummels, en ook geen noppen naar voren. Ik zie een te late tackle op de bal van Hummels en Anthony die niet wegspringt, maar op het been van Hummels gaat staan.

4 november 2021 om 12:41

Dan hebben we er gewoon een andere kijk op. Ik heb de beelden namelijk ook nog drie keer teruggekeken en blijkbaar was het arbitrale gezelschap het ook daarmee eens. Dit is gewoon onbesuisd. Kun je prima rood voor trekken. Antony landde overigens op Hummels zijn been dat is iets anders dan staan. Als dat daadwerkelijk zo was hadden ze Antony met rood van het veld moeten sturen.

4 november 2021 om 14:39

@Die Knappen, dan moet je haast wel blind zijn. Op het eerste shot van de herhaling (achter Hummels) zie je letterlijk zijn been 50cm boven de grond hangen en met zijn noppen vooruit inglijden. Ik adviseer een bezoekje aan Specsavers beste vriend.

Dus rood was onterecht, maar die pingel hoor je ze niet over…

4 november 2021 om 08:07

Jawel, die penalty vond ik ook niet onterecht. Ik dacht bij de replay meteen “ai, dat kan zomaar een penalty worden”. Mazraoui dacht het ook aan zijn reactie te zien. Maar doet toch verder niks af aan de overwinning die verder verdient was. En de volgende ronde gehaald is ook een puike prestatie.

4 november 2021 om 08:20

Die penalty kan inderdaad 2 kanten op. Hij wordt inderdaad geraakt door Mazraoui, maar Bellingham moest wel degelijk nog even nadenken wat hij ging doen, en liet zich toen een beetje theatraal vallen. Deed me denken aan dat penalty moment met Schwaab en Neres in 2019. Daar werd Neres ook geraakt door Schwaab, maakte hij nog 1 stap, en viel toen. Je kunt hem geven, maar in beide situaties waren de spelers er ook wel naar op zoek met hun val.

4 november 2021 om 08:24

Ach dat heb je je laten vertellen door de commentator (die natuurlijk ook zeer objectief is) om vervolgens met een ingekleurde mening de herhaling te zien in slomo. Het was een pingel, onderuitgehaald in de 16.

4 november 2021 om 09:11

Wel onterecht. Kijk maar hoe hij valt en hoe hij geraakt wordt. Als je gehaakt wordt kun je niet naar achteren vallen. Hij liet zich vallen en dus een schwalbe.

4 november 2021 om 09:30

De pingel was alleen correct als Bellingham op Windows 98 runt. Tussen het contact en val was zo veel lag dat je ctrl alt del wilde klikken.

4 november 2021 om 12:16

Die penalty was zeker ook onterecht.

Van wat ik had gelezen via iemand is de situatie dat een poging tot het spelen van de bal, ongeacht uit welke richting dat gebeurt en de speler komt met 2 benen van de grond inclusief gestrekt been dat dat gezien wordt als een zeer zware overtreding.

Ik zit te wachten op een reactie van de scheidsrechter zelf of de VAR zelf.

4 november 2021 om 08:26

Die mogen niet reageren volgens UEFA-reglementen,

Het is allemaal niet zo ingewikkeld. De rode kaart is een zware straf, maar Hummels komt ook met volle vaart met gestrekt been, noppen vooruit ingevlogen. Springt Antony niet op, schop je hem naar een verschrikkelijke blessure. Hoe 'sportman' achtig zou dat zijn? Het doorrollen slaat natuurlijk ook nergens op. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de penalty; een zware straf, vooral omdat je ziet dat Bellingham na de aanraking eerst nog een volgende stap wil/kan gaan zetten, en zich dan bedenkt; vallen maar. Er zitten enkele secondeb tussen de aanraking en de val. Slim gedaan, zwaar bestraft, maar je kunt hem dan geven. Maar uiteindelijk maakt het niet uit, Ajax is door, en dat is wat nu telt.

Je hoort ze niet over de penalty, die ook niet geheel 100% terecht was. Waar je ze ook niet over hoort is waarom Hummels als een gek op die plek inkomt. Mocht Anthony niet wegspringen, dan had hij nu met krukken gelopen. Ja, ik vond rood ook heel zwaar, maar vooral omdat hij de overtreding aan zag komen. Enige zelfreflectie ontbreekt weer in het voetbal.

Kan me boosheid goed voorstellen. Borussia begon heet goed met een paar open kansen waar Ajax goed wegkomt. Dan een in ogen mijn volkomen onterechte rode kaart, daarop een onzin penalty. Dat maakt een wedstrijd kapo en ik snap niet dat een VAR niet optreedt, daar is hij voor.

De dag ervoor, Manutd maakt gelijk, er gaat een handsbal aan vooraf. De VAR doet niets. Dit weekend, een tackle op Antony op kniehoogt van heracles, een moordaanslag. Ze doen niets! Ophouden met die VAR.

Wat een gejank, misschien moet Hummels ook niet met gestrekt been, noppen vooruit en op hoge snelheid inkomen ter hoogte van de middenlijn. Kan je gewoon rood voor geven, als een Alvarez of Martinez did zouden doen hoor je al deze kleuters niet.

Jammer dat niemand het heeft over die geweldige Bergkamp actie voorafgaand aan die overtreding. Potverdorie wat was dat genieten.

Terwijl iedereen in herhaling zat te loeren op 'is het rood of niet', zat ik lekker na te genieten van die actie :-l

4 november 2021 om 08:37

Dat heeft Antony een beetje aan zichzelf te danken door als een gek te gaan rollen. Wat mij betreft mag het dan alleen maar gaan over de kaart en de matennaaierij van Antony. Verder speelde hij geweldig hoor, maar ik heb echt een hekel aan dat overdreven gerol van spelers.

Hoor v d Gijp nog zo zeggen, in Engeland laten ze alles door spelen 😂🤣😂🤣

4 november 2021 om 08:41

Haha inderdaad! Ik denk dat Engelse scheidsrechters in Europa toch iets anders fluiten, daar worden ze anders beoordeeld dan in Engeland.

4 november 2021 om 09:42

Teesboer, elke scheids fluit in de CL en EL anders dan in zijn eigen land, behalve misschien de Spaanse scheidsrechters want die laten sws nooit iets doorgaan.

Ik snap de frustratie vanuit de kant van Dortmund, alleen in de CL word pas echt iets teruggedraaid wanneer het om een 100% fout gaat van de scheids, en het feit dat de meningen toch wel een beetje verdeeld zijn is het geen 100% fout van de scheidsrechter. Al had ik zelf deze rode kaar wel teruggedraaid als VAR zijnde, en dat geld eigenlijk ook voor de gegeven penalty. Het zal mijn verder een rotzorg zijn. Verder moet Dortmund ook gewoon naar zichzelf verliezen over twee wedstrijden met 1-7 van Ajax verliezen, verdien je ook niet om groepswinnaar te zijn.

Het was zwaar gestraft maar ik denk dat het voor Ajax makkelijk was geweest als het gewoon 11 tegen 11 was geweest nu ging Dortmund helemaal ingraven en dat is iets moeilijker voetballen

Ik begrijp de frustratie vooral over het idiote doorrollen van Anthony, dit zou achteraf nog bestraft mogen worden van mij.

Maar de intentie van de tackle van Hummels is gewoon rood waard. Raakt hij hem dan ligt Anthony er maanden uit.

Ze hebben gelijk het was zeker geen rood maar laten ze dan ook zeggen dat het geen penalty was.
Ik ben blij dat ajax gewonnen heeft maar de scheids heeft de wedstrijd verpest.

4 november 2021 om 08:58

Klopt helemaal, een onzin strafschop. Alleen Wesley Sneijder zag het scherp. Van Basten vond daat je hem kon geven...... niet te geloven.

Geen rood en geen penalty.

Ik dat Ajax zich al aan het herpakken was na dat felle begin van Dortmund. Ze kwamen er een paar keer doorheen en forceerden wat fouten in de defensie daar zoals die pass van Hummels. Onder andere Berghuis, Gravenbergh en Alvarez? hadden goede kansen in die fase. De wedstrijd kantelde toen al en in die fase viel de rode kaart ook. Vervolgens zie je dat Alax het in de eerste instantie moeilijker heeft tegen 10 spelers, ze waren ineens weer terug bij af. En dan krijgt Dortmund een vrij goedkope penalty waardoor ze op 1-0 komen.

Daarom was het voor Ajax ook niet makkelijk. Dortmund kon door die voorsprong gegroepeerd gaan spelen en Ajax moest daar doorheen voetballen. Ik denk dat Ajax het tegen 11 spelers ook had beslist, ze kunnen beter voetballen dan dit Dortmund. Zeker toen Klaassen er bij in kwam.

Dus volgens Hummels had Antony gewoon niet moeten springen.... Dan was het pas echt rood.
Hij mag blij wezen dat Antony in de lucht zat, want anders had hij hem waarschijnlijk gewoon geblesseerd en ook rood, maar dan voor meer wedstrijden.
Check ook even zijn gezicht op moment van glijden. Gestrekt been, noppen vooruit en niet meer kijken wat er gebeurd.

Jezus wat een gejank. Het gaat niet om gevolg en intentie van de overtreding maar hoe je aankomt. Want voor hetzelfde had hij Anthony’s been met die tackel in 5 plekken gebroken! En dan had helft VZ en voetballer wereld gejankt dat Hummels voor jaar geschorst moet worden. Al bedoelde Hummels het niet verkeerd hij zeg gewoon een debiele tackel in punt. Snap niet waarom het een discussiepunt moet zijn?!

Geen rood en geen pingel, iedereen die het anders ziet kan beter korfbal gaan volgen.

4 november 2021 om 09:23

(samcro)

Helemaal mee eens geel had ook gekund maar Hummels moet dit risico niet nemen hij kwam invliegen als een idioot maar raakt Antony totaal niet , en ook die penalty is een beetje overdreven het contact is minimaal maar ja hij raakt hem en ik heb het gevoel dat het een beetje een goedmakertje was tov de rode kaart hoor , maar nu had Ajax wel een beetje mazzel tegen 10 man maar ik kan mij ook nog wel een wedstrijd herinneren in Londen waar wij willens en wetens genaaid werden tegen Chelsea dus ach soms zit het mee en soms zit het tegen en gisteren zat het mee , vond de uitslag ook wel een beetje geflatteerd toen het 1-1 werd was ik al blij hoor ik zei thuis blaas maar af ha ha

4 november 2021 om 09:38

sloep01, ik heb Bellingham 2x een zelfde soort tackle zien maken om de bal af te pakken en daar heeft niemand het over dat hij gevaarlijk in komt. Ook zie ik alleen maar mensen die zeggen 'als Antony die draai niet gemaakt had, zou hij een half jaar niet voetballen' of 'hummels kwam van achter invliegen, gestrekt been met de noppen vooruit' en in mijn ogen zijn dat allemaal net zulke grote aanstellers als Antony zelf. Hummels zet die tackle in om Antony te blokken, maar juist doordat Antony die draai maakt lijkt het allemaal erger dan het is, want anders was Hummels voor Antony langs gegleden en had hij de bal in zijn glijden meegenomen. Ook dan was het een overtreding en een gele kaart, want hij had niet de intentie de bal te spelen, maar de overtrokken reacties dat dit een gevaarlijke tackle was ben ik het absoluut niet mee eens. Natuurlijk lekker voor Ajax en de Europese punten dat het zo uitgepakt heeft, maar Dortmund is wel zwaarder benadeeld met de rode kaart dan Ajax met de pingel.

En ben het verder ook zeker met jou eens sloep dat het nu mee zat en tegen Chelsea destijds heel erg tegen!

4 november 2021 om 10:04

Het zit ajax dit seizoen op heel veel plekken mee. Neem ook alle blessure gevallen bij de tegenstanders.

4 november 2021 om 11:34

In de Eredivisie zit het Ajax anders helemaal niet zo mee. Onterecht punten verloren tegen Utrecht, en ook tegen Twente zat het tegen dat Propper zo'n afstandsschot in 1x binnen ziet vliegen uit het niets. Ajax voetbalt vele malen beter dan wie dan ook in de Eredivisie, hebben een doelsaldo van 37-2 maar staan toch maar 2 punten boven PSV. Dan zit niet alles mee nee. Daarnaast heeft Ajax al een half jaar een bejaarde keeper op goal staan vanwege Onana's perikelen.

4 november 2021 om 14:32

(janssen )
Ja natuurlijk ze hebben alleen maar mazzel typisch weer zo'n anti Ajax reactie als ze een wedstrijd winnen is het mazzel of er zijn blessures van de tegenstander , en als ze verliezen kunnen ze er geen zak van geef gewoon eens de credits aan Ajax dat ze goed spelen en een tegenstander zoekspelen maar nee hoor altijd hebben ze zogenaamd mazzel .pff

Ik ben absoluut gã©ã©n Ajacied, maar die rode kaart was er gewoon eentje. Hij komt als een idioot inglijden en mist de bal. Als Anthony daar nog gewoon stond in plaats van sprong, had hij een half jaartje niet meer gevoetbald. Anthony had overigens niet zo kermend over het veld moeten rollen. Vreselijk. Zelfs Berghuis en Mazraoui schrokken zich het leplazerus en riepen om medische hulp.

Die pingel? Tja, je ziet dat ze het vaker voor zoiets geven. Maar persoonlijk vind ik dat er alleen 'contact' is en niet echt de intentie om een overtreding te maken. Wat mij betreft geen penalty waardig. Bellingham kruist slim en laat z'n been hangen. Maar laten we wel wezen: voetbal is een contactsport. Als we alles zo uit gaan leggen als de VAR gisteravond, dan is een arm op de schouder tijdens een kopduel in de 16 ook 'hinderlijk' en zou je er een penal voor kunnen geven, als de aanvaller er maar mooi bij neervalt.

Ze kregen ook een onterechte penalty tegen maar daar hoor je ze niet over. Hummels had geel of rood kunnen krijgen, hij kreeg rood. Risico dat ie neemt. Net zoals Nous een risico nam net dat lichte duwtje dat een onterechte penalty werd. You win some, you lose some. Ajax is zo vaak op die manier genaaid, zeker in Europa. Maar dat geldt voor elke club. Dus ik snap dat ze het benoemen en zeuren, dat hoort er ook bij. Maar als je middels een onterechte penalty op 1-0 komt dan kan je beter 2x nadenken. Maar zo zie ik het.

4 november 2021 om 10:02

Nous gaf helemaal geen duwtje hij tikte hem met zijn knie aan. Daarnaast heeft de een wat meer impact dat het andere. Met de VAR verwacht je een eerlijker verloop van de wedstrijd, dat is gisteren dus niet gelukt.

Terecht rood. Hij komt er met een sprongetje onbesuisd in met een enorme snelheid en gestrekt.
Hou er rekening mee dat het minder erg lijkt doordat Anthony zijn been slim terugtrekt. Mocht hij de bal naar voren hebben getikt had hij zowaar zijn linkerbeen mee kunnen nemen. Dan was Antony verder van huis.

4 november 2021 om 12:18

Hier ben het weer mee eens.

Of het rood was laat ik in het midden, maar dat aanstellen van Anthony trek ik niet, waarom worden spelers op dit gedrag nooit aangesproken door reporters na een wedstrijd?

En als Antony niet springt, is Hummels dan ook "een geweldige sportman"?

4 november 2021 om 12:21

Als je goed kijkt, zie je dat Hummels een sliding/tackle om het been van Anthony maakt. Hij wil een blok zetten op de bal.
Anthony hoeft niet te springen, maar springt toch op het been van Hummels.

Scheidsrechters en de VAR, hoe dan ook het blijft altijd interpretatie van de situatie. De overtreding van Hummels was wild en voor zo'n ervaren verdediger ook nog op een domme onnodige plek. Rood is twijfelachtig maar dan kom je op de penalty situatie.. dat was ook zeer twijfelachtig. BvB moet naar zichzelf kijken. Als je over 2 wedstrijden 7 goals om je oren krijgt en je dan niet eens klagen moet omdat het meer hadden kunnen zijn, moet je snel ophouden te zeuren en heel erg goed in de spiegel gaan kijken. Soms heb je mazzel met de VAR en soms zit het tegen.

Ik heb de beelden van zowel de aanleiding voor de rode kaart en de penalty nog een paar keer bekeken. De vraag hierbij voor mij is of de VAR had moeten ingrijpen. De VAR moet overduidelijke fouten corrigeren. Neem als voorbeeld de handsbal van Henry tegen Ierland. Bij de situatie van de penalty is het geen overduidelijke fout. Het is licht contact en gretig gevallen, maar het contact is er en de penalty kan dus gegeven worden. Wat dat betreft logisch dat de VAR niet ingrijpt. Met betrekking tot de rode kaart zou je hetzelfde kunnen zeggen. Als je kijkt hoe Hummels de sliding inzet gaat die van het begin af aan ruim langs de bal. Als je vervolgens de tegenstander raakt, neem je toch echt een risico. Het is dat Anthony het redelijk ziet aankomen en al opspringt, anders had hij de noppen vol in de enkel gehad en was er helemaal geen discussie geweest. Als je kijkt naar de snelheid waarmee de tackle geplaatst wordt en de tackle is niet op de bal gericht, vind ik het wegsturen ook geen overduidelijke fout en dus terecht dat de VAR niet ingrijpt.

"vertelde de Oranje-international bij Rtl7."

Vraag mij af, waarom vragen zij iemand als Malen voor de tv? Die is er echt niet geschikt voor.
Een Koopmeiners, Dumfries etc allemaal leuke kerels die wat te zeggen/vertellen hebben. Bij Malen zie je totaal geen zin. Vorige week en ook deze week lag meer aan Dortmund dan aan Ajax.

Maar ja, is RTL7 met o.a. Sneijder en Kuyt als analisten...

Hummels mag meer verbaasd zijn over zichzelf dat uitgerekend de man met de meeste ervaring en zoveel voetbalintelligentie deze tackle onderneemt. Ajax moet niet te veel willen analyseren over momenten die niet goed zijn gegaan in een wedstrijd als deze. Als je weet te winnen in een uitwedstrijd bij Borussia Dortmund dan is dat een meer dan uitstekende prestatie. Er zijn waarschijnlijk niet veel ploegen die dit weten te evenaren. Het is logisch dat een ploeg als Dortmund die zo veel intensiteit in de wedstrijd heeft gelegd, in de beginfase redelijk de bovenliggende partij is en van daaruit tot enkele kansen komt. Conclusie: Deze overwinning heeft imo meer waarde dan de thuiswedstrijd.

*Zet Ajaxbril even af

Het was echt geen rode kaart, omdat hij hem mist. De tackle had geen enkele intentie om de bal te spelen, maar omdat Antony gewoon anticipeert en op tijd wegspringt hoeft hij nog niet mee te doen met de paralympics. Scheelde niet veel. Maar daar had geel echt wel volstaan. Dat heeft invloed op de wedstrijd.

Maar dat heeft die penalty natuurlijk ook en de 1-0 die eruit voorkomt ook. BVB koos ervoor om die te koesteren en ook gewoon maar niet meer te voetballen. Wat logisch is als je met 10 man staat en een voorsprong hebt, maar was het 0-0 gebleven was er net zo zeer een andere wedstrijd ontstaan als wanneer die rode kaart niet zou worden getrokken.

Rose heeft inderdaad met Wormuth een plan bedacht: "je kan ook gewoon met zijn allen voor de goal hangen en hopen dat die goal een keer niet valt" En dat was dus plan B voor BVB. Ik vind dat toch ook matig voor een club als Dortmund; ik bedoel de scheidsrechter peert die ballen van de keeper toch niet steeds over de zijlijn?

Merk tijdens het schrijven dat de ajax bril toch wel weer op is gegaan.
Het was ook gewoon rood.

Het was meer donker geel met een rood randje, je kan hem gewoon geven hoor.
Het is maar goed dat hij niet werd geraakt want anders was het voorlopig even klaar geweest voor Antony.
Raar dat je zo invliegt terwijl hij met zijn rug naar hem toe staat.
Ik was ook voor geel gegaan, maar gewoon een domme aktie van de over-de-top Hummels.
Over het kerstcadeautje wat Dortmund kreeg vanaf de 16 wordt indd geen wordt over gesproken.
Bellingham die uithaalt om te schieten, voelt dat hij zelf een speler raakt ( Mazraoui), gaat zitten en krijgt een pingel. Lachwekkend.

Er waren 3 momenten tijdens de wedstrijd die om een beslissing vroegen. Wel of niet een rode kaart, wel of niet 2 pingels. Zelf vond ik de rode kaart niet terecht, maar ik weet niet wat de regels hierin voorschrijven. De pingel van Borussia Dortmund vond ik ook niet terecht, maar ook die kan klaarblijkelijk volgens de regels worden gegeven. Al denk ik dat dan ieder contact in het strafschopgebied een penalty voor de aanvallende- of vrije trap voor de verdedigende partij kan opleveren. Dan lees of hoor ik nauwelijks iets over de handsbal van een BD speler, in de tweede helft. Kon volgens mij ook worden gegeven, al moet ik ook toegeven dat de regels hieromtrent bijna niet te volgen zijn. En dan heb je ook nog te maken met de interpretatie van de arbitrage (ook Var). Daarnaast, Ajax had geluk met de uitsluiting van Hummels, maar pech met die andere momenten. En vergeet niet dat in Europees verband Ajax al talloze malen is benadeeld. Oftewel, soms zit het mee, soms zit het tegen....

Hummels kwam veel te hard in, daarom was een straf ook op zijn plaats. Maar het feit is dat hij Antony niet raakt. En Antony maakt vervolgens enorm theater. Op basis van VAR kun je dingen dan afwegen. Rood is dan teveel, ondanks het gevaarlijke inkomen. En Antony mag je ook best een kaart geven want wat hij doet is gewoon matennaaien.

Die scheids had niet zijn avond. Die penalty, had meteen het idee dat het een soort goedmakertje was. In de herhaling zie je dat Bellingham later nog even besluit zich te gaan laten vallen. Ik vond het een hele slechte schwalbe juist. Dat kon de VAR ook zien. Is er contact? ja. Maar dat is wel vaker zo in een contactsport. Het is niet dat Nous hem haakt of onderuit trekt ofzo.

4 november 2021 om 11:48

Als situatie goed was beoordeeld door o.a. VAR had Hummel geel moeten krijgen voor te hard inkomen maar had Anthony en Bellingham beide geel moeten krijgen voor Schwalbe/theater en was er geen pingel geweest.

Een foute analyse. Dortmund creëerde werkelijk niets zelf. Onderschepten geen ballen, maar kregen de ballen in de voeten gespeeld door een aantal ronduit wanprestaties leverende Ajacieden, Gravenberch (opnieuw) voorop. Maar Martinez en Blind deden er werkelijk alles aan om maar een tegengoal te krijgen. Dat die pipo van Dortmund bij een leeg doel na een fantastische redding van Pasveer naast kopt mag een wonder heten. Maar zodra Ajax in zijn spel kwam begon Dortmund te wankelen en de tweede helft kwam het er niet meer aan te pas. Rode kaart kan je geven, het is niet zo dat je op deze manier in mag komen en ermee weg komt omdat de tegenstander springt. Maar okay, het had geel kunnen zijn. Penalty was goedmakertje. Een onterechte rode kaart inruilen voor een net zo onterechte 1-0 voorsprong is geen slechte deal en tegen een tegenstander a la Sporting had Dortmund het echt wel gehouden. Ajax speelde wederom erg goed en wist drie keer te scoren tegen een met tien man verdedigende tegenstander.

De scheidsrechter was niet het probleem maar de VAR. Van zijn positie kon de tackle van Hummels als ernstig gezien zijn...een gestrekt been met noppen naar voren en te laat bij de bal. Echter, de VAR had en heeft de mogelijkheid om dit vanaf een andere hoek te bekijken. Het was hooguit geel in deze. Echter, die zelfde VAR vond ook dat een strafschop gegeven moest worden terwijl terecht de scheidsrechter het als geen overtreding had bestempeld...een goedmakertje dus. Echter, dat laatste word in geen enkele Duitse krant genoemd denk ik zo maar.

Dat Mats Hummels na zoveel jaren als prof nog dergelijke onzin kan uitkramen, dan heeft hij in zijn carriere nog minder geleerd dan Anthony. Herr Mats dat gerollebol is een Duitse uitvinding en ik weet zeker dat jij genoeg teamgenoten hebt gehad die door theater wedstrijden zwaar hebben beinvloed door de tegenstander een kaart of een penalty aan te smeren. Wellicht begint jouw geheugen ook wat minder te worden Mats, want 2 weken geleden speelden jullie ook tegen deze dartele Braziliaan en had je kunnen zien wat die knul doet om te winnen.

Dus het is gewoon een hele domme inschattingsfout van u Herr Hummels.

Antony stelt zich zeker weten aan, maar als je met deze snelheid in komt vliegen, met gestrekt been dan neem je het risico rood te krijgen! Het is meer geluk dan wijsheid te noemen dat Hummels hem niet raakte. Terechte rode kaart, het gaat niet alleen om het “raken” van een tegenstander, maar ook om de intentie

Iedereen die hier huilt om dat er "niet wordt gerept over de penalty" moet even goed nadenken over het begrijpen van ee. Individuele situatie. De een sluit het ander niet uit. Heeft niks met elkaar te maken, en deze rode kaart, die deels aangenaaid is door het toneelgedrag van Anthony, heeft natuurlijk de wedstrijd veranderd. De penalty was er ook geen maar hoeft, omtrent het onderwerp; de rode kaart, toch ook niet expliciet benoemt te worden? Dat slaat gewoon nergens op en is gewoobln basisschool "ja maar hunnie" gemiep

Heel goed die rode kaart, aanvallers moeten beschermd worden.
Zo zijn we Marco kwijtgeraakt, de dikke Ronaldo en ga zo maar door. Ik ga niet voor Hummels naar het stadion maar voor Antony

Geen rode kaart vind ik en ook geen pingel! beide ploegen speelden slecht! Ajax was heel erg slordig, een pass over 15 meter mislukte regelmatig heb wel respect voor het getoonde karakter van de Ajax spelers.

"hij is een fantastische speler, hopelijk leert hij ook nog hoe hij een goede sportman wordt."
Vrij triest dat hij dit zelf ook nog moet leren op zijn leeftijd met al zijn ervaring. Antony maakte er een theater van, maar dat is een bekend gegeven bij nagenoeg alle Zuid-Amerikanen en Zuid-Europeanen. Zelf niet van het veld af willen gaan en uiteindelijk zeer langzaam en onwelwillend van het veld af lopen. En waarom benoemd hij Bellingham dan niet? Die ging net zo goed theatraal liggen om niks. Word een goede sportman Hummels en geef toe dat deze sliding oliedom was. Rode kaart was zeker discutabel, maar een verstandige sportman maakt niet zo'n wilde sliding op het middenveld.

Ik vond het eigenlijk wel rood. Zie hier veel Ajaxieden die het geen rood vinden (respect), ben zelf geen ajaxied maar dit is gewoon rood hoor. Ja hij raakte Antony nauwlijks maar dat is toch niet de graadmeter. Hij gaat het duel aan vliegend met gestrekt been. Als hij Antony wel op zn enkel had geraakt konden ze Antony direct naar het ziekenhuis kunnen brengen. Hummel neemt hiermee gewoon een zeer groot risico want eenmaal ingezet kan ie hem niet meer ongedaan maken. Dit is zeer grof spel waar hele nare blessure uit voort komen. gewoon lompe domme actie die met rood bestraft moet worden. Hij houdt zn benen op de grond en dat zou voor mij alleen uitmaken in een wedstrijd minder schorsing maar niet dat dit ineens geel is. Overigens, niet bepalend voor de straf, maar hij doet dit ook nog eens op een totaal onnodige plek op het middenveld aan de zijkant. Gewoon een domme gevaarlijke lompe actie waarbij een speler als Hummel moet weten dat ie dit niet moet doen.

Geen rood, geen pingel. Vraag me af of Mats ook langs Jude Bellingham is gegaan met z'n schwalbe, aggressief vasthouden en schreeuwen tegen Mazraoui nadat die Knauff vol op zijn tenen trapt... man man man.

Vind het gek dat niemand het over de handsbal heeft van dortmund

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

148 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren