Erik ten Hag zucht na kritiek van Dirk Kuyt: ‘Als je dat niet begrijpt...’

Donderdag, 4 november 2021 om 18:35Dominic Mostert • Laatste update: 18:35

Dirk Kuyt zet grote vraagtekens bij de keuze van Erik ten Hag om Steven Berghuis te vervangen door Mohammed Kudus in de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Ajax (1-3). Halverwege de tweede helft maakte Berghuis plaats voor zijn ploeggenoot, die zijn eerste minuten van het seizoen maakte in de Champions League. Hoewel Kuyt erkent dat Berghuis geen grootse wedstrijd speelde, had hij de aanvaller graag negentig minuten op het veld zien staan.

De belangrijkste buitenspeler van Ajax was woensdagavond Antony, wiens drie voorzetten leidden tot de doelpunten van Ajax. "Antony is een speler die altijd voor gevaar en creativiteit kan zorgen. Berghuis is in mijn optiek precies dezelfde speler", geeft Kuyt aan in de studio van RTL7. "Hij zat niet zo goed in de wedstrijd als twee weken geleden tegen Dortmund, maar Kudus is een heel ander type speler. Op die positie wil je eigenlijk Berghuis hebben."

Kuyt licht een moment uit van een kwartier voor tijd, toen Kudus de bal in de hoek van het strafschopgebied kreeg van Antony. De invaller kon de vrijstaande Ryan Gravenberch aanspelen en een schotkans bieden, volgens Kuyt een ‘simpel balletje’, maar wachtte te lang. Vervolgens speelde hij de bal richting Daley Blind, die een stuk verder van het doel stond. “Hier wil je eigenlijk Berghuis hebben, die altijd de creativiteit heeft om te schieten of een balletje breed te leggen.”

“Ik vond hem niet goed invallen", vervolgt Kuyt over Kudus. "Toen de 1-2 viel, kwam hij er wel wat beter in en hield Ajax de bal in de ploeg. Maar ik heb liever een creatieve speler daar, zeker als je met een man meer speelt. Ik zou graag van Ten Hag willen weten wat de reden is om Berghuis te wisselen voor Kudus. En mijn tweede vraag is: waarom wordt Berghuis zo vaak gewisseld? Is hij nog niet fit genoeg? Hij wordt heel vaak gewisseld voor Klaassen, wat ik kan begrijpen. Nu stond Klaassen al in het veld en dacht ik dat Berghuis een hele wedstrijd kon spelen. Wat is de reden dat dat niet gebeurde?"

Ten Hag voerde in de pauze een andere wissel door: Edson Álvarez, die een gele kaart op zak had, maakte plaats voor Davy Klaassen. De trainer van Ajax kan weinig met de kritiek op zijn wisselbeleid. "Als je dat niet begrijpt...", zucht de trainer na een vraag over de wissel van Berghuis. "Álvarez haalde ik eraf omdat we balbezit nodig hadden en meer aanvallende kracht omdat we een overtal hadden. Klaassen is een speler die goed aan de bal is. Kudus kwam erin omdat hij balvast is en iets kan creëren. Berghuis was niet slecht, maar wat frisse energie leek me gewenst. Dat betaalde zich uit."


Poll

Vind je dat Steven Berghuis negentig minuten had moeten blijven staan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

114 reacties (laatste reactie door joentje)

Ik vond kudus prima invallen en berghuis vrij onzichtbaar. Tuurlijk zou hij nog steeds iets kunnen creëren, maar geen hele rare keuze. Typisch zeuren om het zeuren en dat bij een 1-3 overwinning

3 november 2021 om 23:53

Nou, ik vind het wel dat hij een punt heeft. Gravenberch mag altijd blijven staan wat steevast de zwakste broeder is de afgelopen weken (op Heracles na). Ik had zeker Ryan gewisseld ipv elke keer maar Berghuis.

3 november 2021 om 23:56

Dat zou veelste aanvallend zijn misschien daarom.

3 november 2021 om 23:59

Misschien beter om Kudus te laten starten ipv Gravenberch want die nonchalante houding moet eruit misschien gaat de knop dan weer een keer om. Vooralsnog laat hij niet zien waarom Ajax diep zou moeten gaan tijdens de contractonderhandelingen.

4 november 2021 om 00:03

Ajax creeerde meer dan genoeg. Ik vind het een logische keuze, ook omdat je prima kunt schakelen met Kudus op het veld. Mocht je de 2-1 maken kan hij ook prima een halve linie zakken en mee gaan controleren/counteren. De techniek van deze man is echt ongekend, een zeer goede invalbeurt

4 november 2021 om 00:15

Gravenberch herstelde zich uitstekend de tweede helft en is sterker in zijn duels dan Berghuis.

4 november 2021 om 00:28

Gravenberg loopt veel dicht en werkt hard, ook zonder bal. Typische speler die vaak onopvallend is, maar o zo belangrijk. Vergeet niet dat hij nog steeds erg jong is.

4 november 2021 om 00:30

Gravenberch speelde toch een behoorlijk tweede helft. Zou misschien niet verkeerd zijn om een keer met Kudus te starten om Gravenberch scherp en gretig te houden. Maar in principe hoort Gravenberch gewoon in de basis. Ik denk dat vele vergeten dat die jongen nog maar 19 is. En ondanks zijn jeugdige leeftijd hij toch regelmatig een behoorlijk niveau aan tikt.

4 november 2021 om 00:31

En dat is wat ten Hag een goede coach maakt. Hij geeft Gravenberch het vertrouwen ondanks dat hij in een wat mindere fase zit. Dat gaat zich ook weer terug betalen.

4 november 2021 om 00:36

Gravenberch vond ik ook matig en had hem zeker gewisseld na de rust, al herpakte hij zich wel. Ik vond kudus alleen niet slecht invallen zoals kuyt zei en snap wel dat berghuis gewisseld werd. Ik reageer op zn punt dat de wissel kudus berghuis raar was.

4 november 2021 om 01:07

Het zijn wel vaak standaard wissels. Tadic zal niet snel gewisseld worden, ook al is hij de slechtste op het veld. Wissel Alvarez voor Klaassen is wel een compliment waard. Berghuis voor Kudus of Klaassen is zo'n standaard wissel, net als Neres voor Antony, Rench voor Maz.etc. Maar zo hou je spelers wel tevreden. Vond Ryan goed voetballen de 2e helft (1e helft niet gezien).

4 november 2021 om 06:23

Jong of oud is echt geen argument in CL voetbal. Zeker niet als excuus bij kritiek.
"Hij mag fouten maken, hij is nog zo jong" is meer een excuus van Ajax onder Frank De Boer na een 4-0 verloren wedstrijd tegen Real Madrid ofso. Alsof we dan tevreden moeten zijn.
Doe mij maar dan iemand die oud genoeg is, waarbij je dat excuus niet kunt gebruiken.
En daarbij is Kudus ook heel jong, en in mijn ogen meer potentie dan Gravenberch.

4 november 2021 om 06:31

@nooblex….. te aanvallend? Gravenberch vliegt ook altijd blind naar voren. Die loopt altijd voorin rond om dan na balverlies terug te sjokken.

4 november 2021 om 08:05

Onzin. Hij speelde op een andere positie en werd sowieso nauwelijks onder druk gezet. Zodra hij een moeilijke oplossing moet zoeken lijdt ie balverlies. En in de top mag een trainer best eens een signaal afgeven dat belachelijk veel balverlies niet wordt getolereerd. Gravenberch leverde een complete wanprestatie en had er in de eerste helft al af gemoeten. Minder spelen mag, maar zo door de ondergrens gaan zonder gevolgen, daar wordt het team niet beter van. En bij Gravenberch is het meer regel dan uitzondering ondertussen.

4 november 2021 om 11:54

Als je Gravenbergh wisselt dan moet je met andere spelers gaan schuiven en daarom koos Ten Hag voor Berghuis, hij had op zijn positie een opportunistische speler nodig en dan kom je uit bij Klaassen zonder al teveel geschuif. Dat heb je als je een hele brede selectie hebt, je kan dan kiezen voor een andere type speler voor de zelfde positie.

4 november 2021 om 11:58

Berghuis werd heel kort gehouden en dan kom je uit blij Klaassen die heel opportunistisch kan spelen. ETH heeft de luxe dat hij kan kiezen voor 2 verschillende type spelers die hij op de zelfde positie kan zetten. Deze wedstrijd had Klaassen nodig.

4 november 2021 om 12:27

tweede helft was Ryan een van de betere spelers dus die wissel je dan niet. Kudus viel prima in op 1 of 2 balletjes na geen balverlies en zeer balvast. Begrijp de wissel zeker wel. Wat ik wel apart vond is dat Neres geen kans kreeg om een bijdrage te leveren. maar ja winnende coach heeft altijd gelijk

4 november 2021 om 15:14

2e helft niet gezien neem ik aan? Gravenberch was de controleur en speelde naar behoren op zijn ietwat vreemde positie. 1e helft speelde hij slecht dat is absoluut waar. maar toch goed hersteld.

5 november 2021 om 00:09

Maat als je oplet wordt Gravenberch vaak zat gewisseld.

4 november 2021 om 01:54

Ik ergerde me rot aan Kuyt en Sneijder na afloop. Ik weet ook niet waarom ik naar rtl 7 keek. Ze praatte alsof Ajax met 5-0 is afgedroogd, zo negatief. Elke goede actie van Ajax werd na beneden gepraat omdat het ‘slecht verdedigt’ was. En elk balletje dat fout ging werd extreem uitgelicht. Ik vond juist dat Ajax het perfect aanpakte door gewoon geduldig te blijven en niet te gehaast opzoek te gaan naar de goals. Uiteindelijk Dortmund moe en kapot gespeeld.

4 november 2021 om 06:33

Sneijder vooral. De hele tijd roepen ja ze hebben gewonnen ….maar dit was niet goed, dat was niet goed. Alsof hij teleurgesteld was ofzo.

4 november 2021 om 06:44

Mooi hè. Sneijder gaf zelfs aan dat Ajax een totale off day had.

On: Ik had Berghuis ook laten staan en had Kudus gebracht voor Gravenberch die ik slordig vond spelen.

Berghuis is volgens mij beter in staat om in de hele kleine ruimte toch een klein passje te geven waardoor er een kans onstaat. De trainer heeft echter gelijk gehad, want Ajax scoorde 3x nadat de wissel was doorgevoerd.

4 november 2021 om 07:50

Helemaal met jou eens Pascal. Die Kuyt begint me echt de keel uit te hangen, met zijn gladde kapseltje. Hij probeert zich constant te profileren als de kritische analist, maar hij heeft er echt totaal geen kijk op. Hij kan beter weer de ideale schoonzoon spelen en open deuren in gaan trappen... dan is hij in ieder geval in z'n rol.

4 november 2021 om 07:59

Vond het uitlichten van die slechte passes ook niet echt nodig, het was al frustrerend genoeg om naar te kijken dit gevoel ging wel weg na de 1-1 natuurlijk.

4 november 2021 om 09:37

Eens, alhoewel Sneijder meer zichzelf is vind ik. Hij zegt wat bij echt denkt. Dat maakt hem mi authentieker. Kuyt moet mi inderdaad stoppen en trainer worden. Nu lijkt het alsof elke zin met voorbedachte rade is uitgesproken. Ik hou daar niet zo van. Ook is hij vaak te gretig om aan het woord te komen. Veel nuttiger is het om soms je mond te houden en het woord van je medegasten heel te laten door weg te blijven van onnodige aanvullingen.

4 november 2021 om 12:30

Dirk heeft er idd geen kijk op dat is ook de reden waarom men bij Feyenoord geen trainer in hem zag ondanks eerdere toezeggingen. Hij kan het niet uitleggen en niet overbrengen.... goh enige overeenkomst met Jaap Stam wellicht? Categorie voetballers die het niet van intelligentie moeten hebben maar toevallig een goede voetballer waren maar ja dan ben je nog geen goede trainer ook al doet de KNVB er alles aan om je maar een diploma te geven.

4 november 2021 om 13:27

@soccerfan_1, los van de overwinning was er volgens mij ook niet heel veel goed. Daarbij vergelijkt Sneijder het voetballen met zijn kwaliteiten en maatstaven. En dan viel het gisteren heel erg tegen. Er ging gewoon heel veel fout.

4 november 2021 om 14:12

@roytje78 ten Hag doet dat niet omdat klaassen en berghuis sowieso niet de plek van verdedigende middenvelder in kunnen vullen en kudus vond hij de laatste keer dat hij daar speelde (toen nog met 2 verdedigende middenvelders) teveel risico nemen soms. Dus als je dan maar met 1 speelt kan kudus daar al helemaal niet spelen. Dus als Alvarez er uit gehaald wordt gaat ten hag gravenberch niet wisselen. Of heel misschien bij een ruime voorsprong voor een Taylor ofzo, maar kudus, berghuis en klaassen ga je daar niet zien spelen onder ten hag. (behalve als klaassen zich heel erg gaat focussen op die positie misschien)

4 november 2021 om 14:41

Ik word helemaal naar van die analisten en sportverslaggevers in Nederland. Wat een zeikerige houding. Je wint met 1-3 van Dortmund, elke analist/journalist in het buitenland zou bovenal tevreden zijn. Hier hangt de sfeer: Als je geen kritiek levert, heb je geen visie. Zeker die Kuyt snapt er helemaal geen donder van, Berghuis had geen functie met Klaassen erbij, Kudus viel goed in. Wat wil je nou nog?

4 november 2021 om 15:00

@gunnero: Ik ben al lang geleden opgehouden met voor- en nabeschouwingen nadat ik Pierre Van Hooijdonk 1,5 uur lang heb horen zwetsen over kansen en mogelijkheden van een ploeg (meen PSV) in aanloop naar een Europees duel. Resultaat: ploeg afgedroogd en met de staart tussen de benen naar huis. Niet te doen, net als het oeverloze gezwets achteraf. Geef mij dan maar wijlen Cruijff, dat was naast interessant tenminste nog amusant vanwege het kromme taalgebruik.

4 november 2021 om 16:07

In Engeland zitten ook een aantal mafketels, maar veel daarvan nemen zichzelf niet al te serieus en dollen het hele programma met elkaar. Hier zitten een stel gasten die zichzelf uiterst serieus neemt. Inderdaad is Pierre daar een prachtvoorbeeld van.

4 november 2021 om 22:39

Ik vond Dirk en Wesley zoiezo erg negatief! Alsof Ajax tegen Telstar speelde! Je speelt Uit tegen de nr 2 van Duitsland!! Come on… mag het lastig zijn

Kudus viel heel goed in, geen gekke wissel dus

4 november 2021 om 06:31

Sowieso geen gekke wissel, al had ikzelf misschien liever Kudus voor Alvarez gezien. Toch zag je dat Klaassen iets verder naar voren ging spelen toen Kudus inviel, die op zijn beurt iets verder terug stond. Volgensmij heeft Kuyt hier even een persoonlijke voorkeur omdat hij met hem heeft gespeeld, tevens zijn we allemaal vergeten dat Klaassen tot 3 weken geleden gewoon op 10 stond ipv Berghuis.

Kudus viel wel goed in, maar had vanavond beter voor een andere middenvelder kunnen invallen. Desalniettemin heeft de winnende trainer vandaag gelijk.

4 november 2021 om 00:26

Erik ten Hag heeft altijd gelijk. Wie denkt Kuyt wel niet dat hij is, niets anders dan een boerenkool voetballer die hard kon werken. Zit erbij alsof hij de bal heeft uitgevonden. Tenenkrommend om Botox-Dirk aan te moeten horen.

4 november 2021 om 00:55

Die Botox Dirk heeft anders wel heel veel gepresteerd en heeft miljoenen bij elkaar geharkt, best knap toch voor een boerenkool voetballer ? Wie denk jij dat je bent dan? Om zo over een ander te praten? Maakt dat jou een goed mens? Tenenkrommend om jouw reactie te moeten lezen, inderdaad.

4 november 2021 om 07:09

Ik zeg toch ook nergens dat het niet knap is. Ik vind het juist ontzettend knap dat hij met zijn 'skills' zo ver is gekomen. Zijn houding is niet best, zijn analyses zijn keer op keer gewoon heel slecht, dus dan mag ik hier op dit forum daar mijn mening over verkondigen. Maakt me geen beter mens, maar even die frustratie jegens botox-Dirk eruit gooien is wel even lekker.

Altijd dat kritisch zijn om kritisch te zijn. Nuanceren van prestaties (zowel goed als slecht) is een stuk beter dan dit soort rare vragen.

4 november 2021 om 06:02

Toch was het in mijn ogen een bizarre wissel, je wilt het spel tempo hoog houden en je moet kansen creëren.

Berghuis wisselen was gewoon een gigantische gok, die pakt nu gelukkig goed uit maar Kuyt had zeker een terecht vraag waarom Berghuis nooit langer dan 60-70 min mag meedoen.

4 november 2021 om 13:32

Ik geloof niet dat wij het heel vaak eens zijn, maar ook ik had eerder Gravenberch dan Berghuis gewisseld. Beide zaten ze niet echt in de wedstrijd, maar bij Berghuis heb je nog het gevoel dat hij vanuit niets iets kan creëren. Zeker in een kleine ruimte heb ik dit minder bij zowel Kudus als Gravenberch. Er wordt aangegeven dat het goed wissel beleid is, maar de wissel van Klaassen was logisch (voetballend is Alvarez beperkt en daarnaast was de kans op een 2de gele kaart realistisch), maar dit zorgde in mijn ogen niet voor de ommekeer. De ommekeer kwam door de vermoeidheid van Dortmund omdat ze met 10 man stonden, en de bal bij de 1-1 enigszins gelukkig bij Tadic komt, door wel een gevaarlijke voorzet van Anthony.

4 november 2021 om 08:24

Wel lekker voor Ten Hag dat hij dergelijke kritiek nu van zich kan laten afglijden met 'pfff, als je dat niet begrijpt'. Dat kun je alleen zeggen als je veel krediet hebt (en dus veel hebt gewonnen). Mooi voor die man, heeft het best zwaar gehad qua media in den beginne.

Aangezien de invalbeurt van Kudus meteen iets bracht gewoon een goede wissel.
Ik zat zelf te denken waarom Tadic een keer niet wisselen. Maar blij dat ie dat niet gedaan heeft.
Ook zeer goed dat ie Martinez heeft laten staan. Ook al zat die wat minder in de wedstrijd die verdient het vertrouwen wel.
Ten Hag heeft vandaag met zijn wissels wederom laten zien dat het een toptrainer is.

4 november 2021 om 00:14

Ben benieuwd naar de laatste twee wedstrijden. Tadic rust? Schuurs en Nico erin? Of gaat hij voor de basisploeg?

4 november 2021 om 00:23

Gewoon het sterkste team opstellen.
Proberen 18 punten uit deze groep te halen.
Extra centjes en besef je even wat dat met de waarde van dit elftal doet. Voor hetzelfde geld loot je City of PSG in de achtste finale en dan is het avontuur dit volgend jaar vroeg afgelopen.

4 november 2021 om 00:31

Psg is geen wonderploeg. City zal lastiger worden, zoals ten Hag al zei, niemand wil graag Ajax loten. Ajax is in de cl gewoon in vorm. Buiten Bayern en City niet heel veel beter voetballende ploegen dan Ajax. Misschien zijn het nog wel betere tegenstanders voor ajax dan een stugge ploeg als Juventus.

4 november 2021 om 00:51

Wat is dat nou voor een negatieve kleindenkerij, dat is ajax wel ontgroeid. Het seizoen is lang en ook de competitie is belangrijk. Lekker spelers sparen en spelen voor de finale en niks anders.

4 november 2021 om 00:58

Ik denk dat hij in eigen huis voor de basis opstelling gaat en in de uitwedstrijd misschien nog iets wil puzzelen. Enerzijds wil je natuurlijk winnen en dat doe je met de beste 11, anderzijds staat er weinig op het spel (op wat geld na) en kan je zo andere spelers in de etalage zetten, tevreden houden en/of uitproberen. Misschien kan Neres wat zelfvertrouwen terug vinden, kan Kudus wat langer spelen, Nico weer wat minuten maken en ga maar door. Ervaring voor de jonkies is ook goud waard.

4 november 2021 om 01:18

Zo bedoel ik het niet @pieterprins.
Jouw instelling is de juiste voor dit seizoen.
Maar spelers rust geven in de CL??Rust voor wat? De beker, de competitie, ik hoop dat je dat niet meent. Ze rusten maar mooi in de winterstop uit.

4 november 2021 om 06:35

Volgens mij moet Ajax gewoon 1e worden in de poule dus nee geen rust. En en hag kennende gaat hij dat ook niet doen

4 november 2021 om 07:37

Je wint de groep als je niet met ruime cijfers verliest van Sporting. Dan moet Sporting eerst nog van BVB winnen ook nog.

4 november 2021 om 10:02

Ik vind PSG toch wel linke soep. Stel je voor dat die drie voorin opeens hun dag hebben als je ze treft

4 november 2021 om 10:06

En zelf gewoon minstens een puntje pakken in Istanbul, dan ben je er ook al

4 november 2021 om 15:30

@pieterprins; kleindenkerij ? Bij twee overwinningen hebben we het over ongeveer € 5 mlj en de benodigde punten voor de coefficientenlijst. Denk dat Ajax er goed aan doet zo veel mogelijk van beiden binnen te halen.

Snap echt vaak niet wat Kuyt nou ziet , Sneijder zit er vaak aardig goed bij .
Maar Kudus viel goed in , geen cruciale fouten speelde de bal rond wat van hem verwacht wordt.

Gouden reactie van Ten Hag over Kuit: " Als zij die wissel niet begrijpen...
Kudus speelde juist redelijk goed en stabiel. Niks mis mee.

Wat blowt Dirk allemaal? Kudus viel gewoon prima in. Niet top ofzo, maar gewoon goed. Geen droommomenten die hij nog wel eens heeft en ook geen dodelijk balverlies. En betrokken bij de derde goal en kan heerlijk uit de druk wegdraaien. Ideale speler bij een man meer situatie met zijn rust. Clubvoorkeur komt misschien naar voren, want Berghuis was vandaag matig en werd terecht gewisseld.

4 november 2021 om 01:11

Zelden een analist zo veel onzin horen uitkramen. Zelfs Welles Sneijder moet er regelmatig met zijn ogen rollen. En dan op Hubert Tan erbij. Het is bijna slapstick.

4 november 2021 om 07:19

Welles? Ja. Ze zijn niet goed voorbereid en zeggen alles wat ze denken. Ze kunnen beter eerst nadenken dan analyseren. Wat een verademing zijn Derksen en van der Gijp in vergelijking.

4 november 2021 om 07:45

Matmat38, je snapt toch wat hij bedoelt? En wat een onzin sla jij hier uit zeg. Derksen en van der Gijp blinken juist uit in inhoudsloze opmerkingen zonder dat ze er echt over nadenken. Denk alleen al aan het gebash van Derksen over Alvarez en Martinez wat echt kant noch wal raakt.

Kudus viel gewoon goed in die straalt klasse uit, de wissel was ook logisch omdat zowel Klaassen als Gravenberch graag aanvallen en met Berghuis daarvoor zou je wel is in de problemen kunnen komen in de counter, Kudus heeft de power en snelheid om elke counter eruit te lopen. Een 2-0 had einde wedstrijd geweest.

4 november 2021 om 13:34

Volgens mij spreek je jezelf tegen. Kudus heeft de power en snelheid om elke counter eruit te lopen. dan kun je hem toch prima op de plek van Gravenberch neer zetten.

Was ik de enige die Kudus prima vond invallen?

4 november 2021 om 00:05

Deed het oke. Af en toe wat slappe balletjes maar die jongen kan draaien op een postzegel zeg. Met meer ritme gaat hij er echt wel komen

4 november 2021 om 19:15

Haha draaien op een postzegel had ik nog niet gehoord.😅

Kuyt mag de schoenen van ten Hag nog niet strikken. Tenenkrommend, zowel Kuyt als Sneijder. Zeiken om maar te moeten zeiken. Dortmund over 2 potjes compleet zoek gespeeld. Chapeau ajacieden.

4 november 2021 om 00:37

Ten Hag heeft een selectie tot zijn beschikking die veel te goed is voor de eredivisie en in de CL valt momenteel alles heel mooi op z'n plek. Ik denk dat je hem pas echt goed kunt beoordelen als trainer als hij aan de slag gaat in een topcompetitie.

Tot die tijd vind ik het wel erg denigrerend om te zeggen dat Kuijt en Sneijder Ten Hag's schoenen nog niet eens mogen strikken. Je het hebt wel ovr twee spelers die in totaal 238 interlands gespeeld hebben en die samen in een WK-finale stonden.

4 november 2021 om 00:50

Sorry maar dit is echt onzin. Nu probeer je krediet van Ten Hag af te pakken door te zeggen dat hij dankzij Overmars een sterke selectie voorgeschoteld heeft gekregen en daarom het zo goed doet.

Ben je even vergeten dat hij met dezelfde selectie(op een paar wijzigingen na) die in het seizoen 2017/18 Europees voetbal misliep onder Marcel Keizer, vanaf de zomer van 2018 de derde voorronde van de CL moest spelen om zich te plaatsen voor de CL en uiteindelijk met die selectie op het nippertje de finale miste? Denk je dat je dat als trainer zomaar flikt ofzo?

En dan heb ik het niet eens over de Europese prestaties daarna die hij heeft neergezet tegen sterke ploegen als Chelsea en nu Dortmund. Nee hoor Ten Hag is gewoon overduidelijk tactisch enorm intelligent wat tot nu toe de reden is geweest dat Ajax het zo goed doet. Als hij vertrekt dan zijn we bij Ajax pas echt de lul en kan jij als PSV-fan de polonaise beginnen.

4 november 2021 om 01:05

Ten Hag heeft het bij zijn andere clubs ook altijd boven gemiddeld goed gedaan. De beste coach die Nederland in jaren heeft gehad.

4 november 2021 om 07:12

Denigrerend of niet, altijd maar zeuren, terwijl je dortmund wegtikt. Benader het eens een beetje positiever. 238 Interlands of niet, wil overigens niet zeggen dat beide heren toptrainers worden. Neem wat meer jongens uit dezelfde lichting, Seedorf, Davids, van Bommel, hopeloos gefaald als trainer

Berghuis is terecht gewisseld. Hij is een goede speler maar in deze wedstrijd was hij totaal onzichtbaar. Kan een keer gebeuren. Hij speelt nu bij Ajax en daar is de concurrentie net zo goed als hem. Dus ja dan weet je dat je gewisseld kan worden. Ik vond Kudus een gebrek aan overzicht hebben. Hij verprutste door zijn trage handelingssnelheid en gebrek aan overzicht een aantal mogelijkheden andere spelers in een kansrijke situatie brengen.

Beetje flauw van Ten Hag om te reageren met "als je dat niet begrijpt...". Kuijt heeft 104 interlands gespeeld, waaronder een WK-finale. Die weet dus vast wel iets van voetbal. Zeg dan liever gewoon dat je een andere mening hebt.

4 november 2021 om 00:34

Denk jij dat ten Hag weet dat Kuijt die vraag stelt of überhaupt weet wie er in de studio zit?
Ten Hag hoeft ook geen verantwoording af te leggen aan een analist in de studio.

4 november 2021 om 00:36

Ten Hag is toch trainer van Ajax die reageert op vragen van een journalist na de wedstrijd? Misschien moet die journalist niet zo'n achterlijke vraag stellen. Denk eerder dat ten Hag zich stoort aan zo'n nietszeggende vraag.

4 november 2021 om 00:37

Waarom mag hij dat niet zeggen en wie zegt dat ten Hag weet of Kuyt dat heeft gezegd. 104 Interlands, maar zijn analyses zijn gewoon erg slecht. Een boerenkoolvoetballer die hard kon werken, respect voor zijn carrière, maar echt geen geweldenaar, waarom zou ten Hag dat niet mogen zeggen? Alsof hij geen respect voor Kuyt heeft. Ik denk eerder dat kuyt niet zoveel respect heeft voor deze tukker. Wat een baas die Erik. Door velen naar een aantal weken als een kabouter met een raar stemmetje neergezet, hij moest weg.....laat Ajax sinds jaren weer op zijn Ajax voetballen, resultaten van geb ik jou daar. Juist hij mag zijn wissels op die manier verdedigen.

In de rol van Berghuis is Kudus toch een logische vervanger? Je gaat op de helft van de tegenstander spelen dus je brengt Klaassen erin, die ook af en toe doorzet als ie in een verdedigende situatie komt. Ik vond het geen absurde wissels. Ten Hag kreeg ook gewoon gelijk, dus ik snap goedheiligman Dirk ook niet in zijn kritiek.

Die Ten Hag is gewoon zo ongelooflijk goed. Utrecht nooit beter zien spelen als onder zijn bewind en 95 %procent van de Ajax wedstrijden spelen ze de pannen van het dak. Kleineren Real, Juve, Sporting, Dortmund en in principe ook Tottenham en Chelsea en nog zijn er mensen die twijfelen aan deze man. Is toch niet te geloven?? Vind hem de allergrootste en enige echte topper in Amsterdam Maar ja, ik woon al 22 jaar in IJsland en zal er dus wel geen kijk op hebben......

4 november 2021 om 14:26

Ik ben ook fan van Ten Hag, eigenlijk al vanaf het begin bij Ajax.
Natuurlijk zitten er ook mindere wedstrijden - perioden tussen. En dan mag er best eens een kritische opmerking geplaatst worden maar ik vind die vaak veel te ver gaan.
Dan gaat iedereen er in mijn ogen wel heel makkelijk aan voorbij dat Ajax onder hem vaak langere periodes ook heel goed speelt. En zelfs in de mindere periodes was het vaak nog altijd beter dan wat we de afgelopen 20 jaar gezien hebben.
De laatste keer dat ik Ajax zo leuk en makkelijk heb zien voetballen was in mijn herinnering de begin periode onder Olsen, en ook dat duurde niet heel lang.

Gravenberch mag inderdaad altijd blijven staan wat wel eens anders mocht, maar Steven had het vanavond niet, dat zag je al aan zijn aanname. Verder was Kudus gewoon opvallend goed sinds zijn invalbeurt en is het ook logisch, hij is snel en creert veel ruimte met zijn lichaams bewegingen dat is wat nodig was.

Kudus valt toch prima in? Maarja dirk kuyt weet het vast beter! Riep ook dat sheriff etc niets in de champions league te zoeken hebben😂 wat in mijn ogen juist zo mooi is maarja

Ik moet eerlijk zeggen dat ik tijdens de wedstrijd dacht dat hij beter Tadic een keer kon wisselen voor een aanvallende middenvelder zoals Kudus en dan Berghuis naar de flank moest halen. Maar ben blij dat hij op de bank zit en niet ik. Tadic prikt toch de belangrijke eerste goal en Kudus viel gewoon prima in. Moet daarbij wel eerlijk zeggen dat Tadic ook wel regelmatig mag blijven staan terwijl hij niet goed in de wedstrijd zit en Berghuis altijd gewisseld wordt, ook als hij heel goed speelt.

Het was goed om te zien dat Kudus er in werd gezet in dit soort wedstrijden. Geeft ook aan dat de trainer vertrouwen heeft in deze jongen .

Dirk zat te stoken over Berghuis. Kom op het zijn allemaal goede voetballers. Wat moet die Klaassen wel niet denken dat hij op de bank gezet wordt?

Sneijder is afgehaakt voor de verkorte opleiding coach betaald voetbal en Feyenoord mag zich gelukkig prijzen dat Kuyt geen coach is geworden. Betaal jk miljoenen voor de uitzendrechten maar kom je uit bij zulke analisten???

tja, ik snap ook niet waarom Dirk 100+ interlands heeft, maar dat schijnt ook logisch te zijn. Heb ik er dus net zo weinig verstand van als Dirk

Berghuis was ver onder de maat, heeft geen bal geraakt en was meer de stoorzender

4 november 2021 om 15:00

Berghuis was niet onder de maat maar werd heel kort afgedekt waar hij niet onderuit kon en dat kan wel eens gebeuren maar daar heeft Ten Hag dan ook Klaassen voor die dat wel kan en meer opportunistisch kan spelen. Ik zie dat alleen maar als luxe.

Naar Dirk Kuyt moet je vooral niet luisteren want die zegt niks of vraagt de presentator wat hij moet zeggen ik als levenslange Feyenoord fan vind ook dat ze de Dirk Kuyt in geen geval een functie bij Feyenoord moeten aan bieden, de man lult uit zijn nek.( sorry voor de bewoording)

Als iemand niet goed speelt of minder, dan wissel je hem.

Kuyt praat om het praten.

4 november 2021 om 13:24

Het was niet zozeer omdat Berghuis niet goed speelde, maar meer om de beweeglijkheid.
Kudus is nou eenmaal veel beweeglijker en is in de kleine ruimte beter door zijn wendbaarheid.
Daarnaast breng je de tegenstander die zich al had vastgebeten in Berghuis in de war.
Voeg daar bij dat je meer snelheid (van handelen) wil dan is de keuze meer dan logisch
Ik vind Blind daarentegen al twee wedstrijden achter elkaar te slordig, te flegmatiek.
Zondag rust gunnen
De tegenstander zondag is de beste van de competitie volgens Schmidt.

Wie zijn die analisten om daar hun mening uit te kramen ze zitten alleen voor hun eigen poen en dragen niets bij aan het voetbal.

Hulde voor Ten Hag, komen Kuijt en Sneijder opeens vertellen wat Ten Hag goed doet of niet. Kom op zeg. Ten Hag heeft niks meer te bewijzen tegenover niemand, hij laat zijn resultaten spreken.

Haller speelde ook een draak van een wedstrijd, maar scoort wel. Antony was de 1e helft ook niet best, maar geeft toch 2,5 assist. Gravenbergh was 1e helft Dramatisch, maar 2e helft speelde hij wel weer verdienstelijk. Ook ik heb me schuldig gemaakt om te zeggen Gravenbergh eerste helft te wisselen. Maar Ten Hag liet alle 3 lang staan. EtH brengt Kudus en het loopt net iets beter en makkelijker. En Kudus viel echt niet slecht in. Ajax wint uiteindelijk. Dus wie heeft er uiteindelijk nou gelijk?. Misschien makkelijk om dit te zeggen na een overwinning, maar het is niet zo dat deze jongens dit sporadisch doen. Dus uiteindelijk snap ik dat EtH lang vasthoudt aan spelers met (specifieke) kwaliteiten.

Nou heren Snijder zei toch niets dat niet klopte?
Eerste helft speelde Ajax zwak. Bellingham kreeg te veel ruimte om de bal te halen en te pingelen
Alvarez kon niet zowel hem alsook Julian Brand (naam verkeerd gespeld?) niet afstoppen. Er kwam te veel op hem af.
Snijder verwachtte (en hoopte) gewoon op meer, maar het is wel Dortmund he
Bovendien was Pasveer weer sterk. Scoort Dortmund die twee keer dan hadden we een probleem gehad.
Het was dus niet negatief om negatief te zijn, maar om het zo graag beter te willen.
Ik vind wel dat hij Kuit iedere keer wegzet als ach jij begrijpt het allemaal niet zo goed ( en dat is juist)
Zou Kuit in het Nederlands elftal er bij hebben gehangen, omdat hij slechts een van de mindere was vraag ik me iedere keer weer af

Ik vond eigenlijk niemand zijn niveau halen gisteren, uiteindelijk is t resultaat goed en hebben we het er niet meer over maar zo lig je in de knock out fase er snel uit , gravenberg voorop als dissonant , vertraagd het spel en heel vaak balverlies en bijna alles breed of terug , volgende ronde kan dat je de nek kosten

Wie is dat op de foto met ten Hag? Is dat Huntelaar?

Dirk Kuyt, zelfbenoemd trainer van Feyenoord in de toekomst, allround voetballer, succesvol genoeg geweest, maar hij zegt weinig en wat hij zegt is meestal dommig.

6 november 2021 om 10:34

Klopt, dat is Huntelaar op de foto.

Je merkte aan alles dat Kuyt even iets slims wou zeggen. Berghuis zat er totaal niet lekker in en met Kudus heb je een snel, balvast powerhouse achter de hand. Je wist dat Dortmund moe zou worden en met zijn snelheid en voetballend vermogen steek je zo het veld over, Berghuis heeft dat minder. De winnende trainer heeft altijd gelijk en in dit geval had hij dat zeker.

Een analyse zou veel meer impact hebben als het iemand is met een kampioenschap achter zijn naam als trainer. Bij een van Gaal, Koeman, van Bronckhorst of een trainer met 300+ wedstrijden.

Een speler heeft altijd meer moeite om de keuze van een trainer te begrijpen. Altijd.
Ik was het meer eens met Sneijder, geen rood en geen penalty.

Er was geen intentie van Hummels op dat moment om Anthony te blesseren maar eerder om te gewoon af te stoppen. De penalty tja hij trekt zodanig zijn been in dat het gewoon altijd vergelijkbaar zal zijn met een schwalbe zo onnatuurlijk.

Een standbeeld voor ten Hag en Berghuis doet het hartstikke goed en Klaassen ook. Mooi man.

Complimenten aan Dortmund, door hun manier van spelen was het heel moeilijk voor Ajax. Maar daar word niet naar gekeken. Zelf met 10 man leek het als nog alsof Dortmund nog steeds met 11 man stond. En ik denk met elf man had Ajax gewoon verloren. En zeker vind ik ook dat Kudus vaker mag beginnen voor wie zou ik niet weten maar denk dat hij op elke plek op het midden veld uit de voeten kan. En tja als die deskundigen op tv, sommige van ze hebben in hun carrière ook als een kip zonder kop staan voetballen en opeens weten ze het beter hoe het zou moeten. Zoiets als de beste stuurlui staan aan wal, of commentaar geven om heg commentaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

10 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren